Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αυτές είναι οι δραστικές των ΓΕΔΙΦΑ

 
 

Αυτές είναι οι δραστικές των ΓΕΔΙΦΑ

Ενδεκτικό Κατάλογο Δραστικών Ουσιών Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκών (ΜΗΣΥΦΑ) που θα μπορούν να ενταχθούν στα Φάρμακα Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ) δημοσίευσε ο ΕΟΦ αφήνοντας, όμως, αναπάντητα βασικά ερωτήματα. Πρόκειται για το επόμενο βήμα μετά την εκκίνηση της διαδικασίας στα τέλη Ιουλίου (εδώ), εξέλιξη που στελέχη της αγοράς χαρακτηρίζουν, σε πρώτη φάση, θετική, διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις τους. Στον […]

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εδώ είμαστε και πάλι Συνέλληνες με το ΚΑΥΤΟ θέμα της ΥΓΕΙΑΣ στη χώρα μας, της «ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», όπου «χώρα ποτέ» ισούται με το ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙΣ.
Τρομακτικά απλά τα πράγματα, ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία, γιατί η ιδιωτική, τα πάει καλά, και μάλιστα με την βοήθεια των κατά καιρούς κυβερνήσεων οι οποίες φρόντισαν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφήνοντας στο έλεος Του Θεού τους «ασφαλισμένους», τα ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΛΟΠΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ.
Ο χώρος της υγείας άλλωστε, είναι «γωνιακό μαγαζί», και όποιος ασχολείται με αυτόν, έχει ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που τα ΧΟΝΤΡΑ παιχνίδια παίζονται στην υγεία, με τα φάρμακα, κλπ, δεν είναι τυχαίο που γνωστά «ονόματα» είναι ΜΕΤΟΧΟΙ σε φαρμακευτικές κλπ, και επίσης, δεν είναι τυχαία τα όσα έχουν υπογραφεί κατά καιρούς..
Αυτά, για να μην έχουν κάποιοι αυταπάτες, για το ΠΟΥ θα καταλήξουμε..
Όπως είπαμε λοιπόν, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ, το φωνάζουν οι γιατροί, χτυπούν εδώ και χρόνια καμπανάκια κινδύνου, αλλά όπως φαίνεται, ο «ΥΠΝΟΣ» είναι γλυκός, και κανείς δε λέει να ξεκουνήσει, εκτός και αν βρεθεί στα «ζόρια». Τότε τρέχει και δεν φτάνει, ΑΛΛΑ…..
Πάμε να θυμηθούμε μερικά «αποσπάσματα» καταγγελιών από την ΠΟΕΔΗΝ!
«Πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι στοιβαγμένοι στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ. Και είναι προ των πυλών η γρίπη. Πέρυσι θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους οι παραμυθάδες της κυβέρνησης.
Η Φαρμακευτική δαπάνη για τους Νοσηλευόμενους Ασθενείς των Νοσοκομείων πραγματοποιείται με μηνιαίο πλαφόν. Δεν έχει σημασία για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της Ασθένειας, αλλά μην ξεπεραστεί το μηνιαίο πλαφόν.
Καλούνται οι Ιατροί πάνω από τη θεραπεία του Ασθενούς να βάλουν την φαρμακευτική δαπάνη. Κόβουν υποχρεωτικά φάρμακα από τους Ασθενείς με Διοικητική και Κυβερνητική εντολή. Που ακούστηκε!!!
Θυμίζουν παλαιές ελληνικές ταινίες. Έκοβαν λέξεις από τα γράμματα για να μειωθεί το κόστος των τηλεγραφημάτων. Στο τέλος το μόνο γράμμα που έμενε στο τηλεγράφημα ήταν το: Μείον..... ανθρώπινες ζωές εν προκειμένω.
Έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση των τσαρλατάνων.
Πάνω από τη ζωή των Ασθενών βάζουν τα Μνημόνια και μας δουλεύουν διπλό γαζί.
Διαλύουν το ΕΣΥ.
Παίζουν με το πόνο και την ζωή των Ασθενών.
Στέλνουν τους Ασθενείς στα Ιδιωτικά Ταμεία.
Όσοι βέβαια έχουν χρήματα. Οι υπόλοιποι: Βοήθα Παναγιά!
Που είναι λοιπόν τα χρήματα που δίνουν στα Νοσοκομεία; ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. Να τους χαιρόμαστε!!!»
Σχετικά με την «φαρμακευτική δαπάνη», πρέπει να ενημερώσω τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, πως σε μεγάλο νοσοκομείο της Συμπρωτεύουσας, ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ Η ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ.
Είναι γεγονός που συνέβη στις 1/11/2016….
Πάμε σε άλλο απόσπασμα….
«Πεθαίνουν Ασθενείς αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας.
Οι Ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας γίνονται μπαλάκι από το ένα εφημερεύον Νοσοκομείο στο άλλο προκειμένου να βρουν τα κατάλληλα ιατρικά μηχανήματα.
Τα Ιατρικά Μηχανήματα στην πλειονότητά τους είναι ασυντήρητα παλαιάς τεχνολογίας. Όταν χαλάσουν αραχνιάζουν. Δεν επισκευάζονται. Δεν αντικαθίστανται με καινούργια νέας τεχνολογίας. Μένουν επ’ αόριστο εκτός λειτουργίας, επειδή τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν χρήματα για αγορά ανταλλακτικών και επισκευή τους. Τα ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον.
Πολλά Ιδρύματα της χώρας προσφέρονται να δωρίσουν στα Δημόσια Νοσοκομεία Ιατρικά Μηχανήματα. Θέτουν όμως προϋποθέσεις επειδή πήραν χαμπάρι την ανικανότητα της κυβέρνησης. Όπως το Ίδρυμα Νιάρχου που θέλει να δωρίσει επτά Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα. Ανακοινώνονται χιλιάδες προσλήψεις και όμως το προσωπικό μειώνεται. Επί των ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μειώθηκε κατά 7.965 υπαλλήλους. Ανακοινώνονται αυξήσεις της κρατικής χρηματοδότησης και όμως η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται 350 εκατ. ευρώ εφέτος, σε σχέση με πέρυσι.
Μετά το καραβάνι της Υγείας που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ στην Αθήνα, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση αύξηση του ορίου δαπανών των Νοσοκομείων 10 και 20 εκατ. ευρώ για συγκεκριμένες δαπάνες. Όμως πρόκειται για άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ. Το μόνο που έκαναν είναι να διαμορφώσουν το όριο δαπανών στο 100% επί των εγκεκριμένων πιστώσεων των Νοσοκομείων του έτους 2016, συνολικού ύψους 1,156 δις ευρώ. Πέρυσι ήταν 1,5δις. Στην αρχή του έτους το όριο δαπανών καθορίζεται στο 90%. Πάγια τακτική των κυβερνήσεων, όχι μόνο εφέτος αλλά και τα προηγούμενα έτη είναι το όριο δαπανών στο τέλος κάθε έτους να διαμορφώνεται στο 100%. Τα Νοσοκομεία τέλος του έτους σε ληξιπρόθεσμα θα οφείλουν πάνω από 1,5δις ευρώ. Και όμως ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να λέει ότι δεν τους ενδιαφέρει η άμεση εκταμίευση της δόσης του 1,8δις ευρώ που προορίζεται για εξόφληση ληξηπρόθεσμων οφειλών. Δεν νοιάζονται που στα Νοσοκομεία πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι!!!
Για όλους αυτούς τους λόγους οι Δωρητές συμπεριλαμβάνουν απαράβατο όρο στις Δωρεές, η προσφορά των μηχανημάτων να γίνεται όταν είναι έτοιμοι οι χώροι υποδοχής και να είναι στελεχωμένοι με το κατάλληλο προσωπικό. Θέλουν έτσι να εξασφαλίσουν την άμεση λειτουργία τους και όχι να αραχνιάζουν στις ζελατίνες.
Μετά το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ που περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση των ιατρικών μηχανημάτων των Δημοσίων Νοσοκομείων ευαισθητοποιήθηκαν πολίτες, σύλλογοι, φορείς, οι οποίοι προσφέρθηκαν να επισκευάσουν ιατρικά μηχανήματα ΔΩΡΕΑΝ. Από την κυβέρνηση φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που ξέρει να κάνει η κυβέρνηση είναι να βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ.»
Μη βιαστούν κάποιοι να με κατηγορήσουν πως παίζω «διάφορα παιχνίδια».
Δεν παίζω ΚΑΝΕΝΟΣ τα όποια παιχνίδια, προσπαθώ να ενημερώσω τους ΕΛΛΗΝΕΣ για το κακό που μας βρήκε, να πω πως όλοι εμείς που ΔΕΝ έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πάμε για νοσηλεία – θεραπεία στον Ιδιωτικό Τομέα, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ΤΡΑΓΙΚΗ, πέρα από τις καταγγελίες των γιατρών.
Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, άνθρωποι που είναι στις «ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ», που βιώνουν το «μετά θάνατο θεραπεία».
Κάποιοι «υπεύθυνοι» νοσοκομείων (θα μιλήσουμε γι αυτό με ονόματα νοσοκομείων σύντομα) καταβάλλουν προσπάθειες να τα … «αδειάσουν» από τους πολλούς ασθενείς που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες υπηρεσίες τους ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Βλέπετε, τα νοσοκομεία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, αν σας λέει κάτι αυτό.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα της «Ευρώπης», των μεταρρυθμίσεων, και των μνημονίων, των τριών, και του τέταρτου που θα μας φέρουν.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

New! Ray70 Multifunction Radio System

New! Ray70 Multifunction Radio System
Ακούστε και δείτε ! το νεο Ray70 από την Raymarine είναι το απόλυτο all-in-one λύση επικοινωνίας για Captains που απαιτούν το καλύτερο. Η πολλαπλών λειτουργιών Ray70 VHF διατίθεται στάνταρ με ένα ραδιόφωνο VHF πλήρους λειτουργίας, δέκτη AIS, και είναι διπλού σταθμού για ενδοεπικοινωνία !
Key FeaturesBuilt-in AIS δέκτη και 72 καναλιών WAAS GPS
25W τηλεβόα εξόδου με ακούσετε-πίσω και αυτόματη σήματα ομίχλης
Dual-σταθμό και ενδοεπικοινωνία ικανή με προαιρετικό αξεσουάρ ακουστικό
οθόνη LCD μεγάλου μεγέθους για καλύτερη προβολή
Αποσπώμενο γροθιά-μικρόφωνο με ενσωματωμένο ελέγχους και μικρόφωνο δυνατότητα μετεγκατάστασης
Αποσπώμενο gunmetal ασημένια σφενδόνη και προαιρετική μαύρη στεφάνη
View the specifications
Premium, all-in-one communications solution
Η Ray70 ξεκινά με ένα ισχυρό, 25W ασύρματο VHF με αποσπώμενο, ακύρωσης θορύβου γροθιά-μικρόφωνο και ήχου υψηλής ποιότητας. Στάνταρ χαρακτηριστικά VHF περιλαμβάνουν hi / lo επιλογή ισχύος, dual-watch, tri-ρολόι, NOAA Καιρός προειδοποίησης, σάρωση καναλιών, και πολλά άλλα. Φυσικά, Ray70 υποστηρίζει Class D Digital Selective Calling και συνεργάζεται άψογα με Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών χάρη στο πρότυπο NMEA2000 και NMEA0183 δικτύωσης.
Ενσωματωμένο GPS
Ray70 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο δέκτη GPS 72 καναλιών εξασφαλίζοντας θα έχετε πάντα ένα σταθερό στίγμα για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Built-in AIS
Το ενσωματωμένο Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ray70 του (AIS) δέκτη απλοποιεί την εγκατάσταση και παρέχει κρίσιμες πληροφορίες της κυκλοφορίας των πλοίων σε συμβατές οθόνες πλοήγησης.
Built-in τηλεβόα
Για επικοινωνία στο κατάστρωμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η Ray70 έχει επίσης ένα ενσωματωμένο 25W τηλεβόα εξόδου με δυνατότητα να ακούσετε-πίσω. Αυτό το καθιστά απλό να αλληλεπιδρούν με το πλήρωμα στο κατάστρωμα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή με κοντινά σκάφη. Απλά συνδέστε το Ray70 σε προαιρετική αδιάβροχη αποστολής μηνυμάτων κέρατο Raymarine του. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τηλεβόα του Ray70 να παράγει σήματα ομίχλης για τα σκάφη που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε άγκυρα, όπως απαιτείται από το ναυτικό των κανόνων-of-the-road.
Flexible mounting options
Η Ray70 περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στροφέων κιτ στηρίγματος και μπορεί επίσης να είναι εντοιχιζόμενο χρησιμοποιώντας κατάλληλα σημεία της προσάρτησης front-mount. Η gunmetal ασημένια σφενδόνη ταιριάζει Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών για ένα premium εμφάνιση. Ένα προαιρετικό κιτ μαύρο στεφάνι είναι, επίσης,διαθέσιμη.
Optional Second Station KitΗ Ray70 VHF Radio υποστηρίζει επίσης την προαιρετική δεύτερη ακουστικό σταθμό για απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό σας δίνει πλήρη λειτουργία VHF και ενδοεπικοινωνία ικανότητα από μια δεύτερη θέση επί του σκάφους.
Η συσκευή διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους οθόνη LCD και υψηλής αντίθεσης κείμενο και τα γραφικά που είναι ορατά μέρα ή νύχτα.
Εκτός από την παροχή πλήρη πρόσβαση σε ένα
ll των δυνατοτήτων VHF, θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε την άνεση του σταθμού-για-σταθμό ενδοεπικοινωνίας ζητώντας μεταξύ του ακουστικού και κύρια ραδιόφωνο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/new-ray70/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης

ALINCO DX-SR-8-E HF Allmode Πομποδέκτης 
Ο πομποδέκτης DX-SR8E ως Allmode πομποδέκτης παρέχει όλες τις ερασιτεχνικές ραδιοσυχνότητες βραχέων κυμάτων από 160 έως 10m σε SSB, CW, AM, FM. Ισχύς έως 100W στα SSB / CW / FM και μέχρι 40W σε λειτουργία AM. Για τη λειτουργία QRP, η ισχύς εκπομπής μπορεί να είναι 1 W (SSB, CW, FM) και 0,4 W (AM) . Ο δέκτης έχει έυρος συχνοτήτων από 135 kHz έως 30 MHz (επίσης Allmode).
Αποσπώμενο Panel
Η αποσπώμενη πρόσοψη με μεγάλη οθόνη LCD και μπροστινά ηχεία (2W NF) παρέχει τη μεγαλύτερη ευελιξία κατά την επιλογή ένός σημείου τοποθέτησης για το DX SR8E. Το μήκους 5 m καλώδιο διαχωρισμού του πάνελ απο το σώμα EDS-17 είναι διαθέσιμο ως προαιρετική επιλογή.
Τηλεχειριστήριο μέσω Internet
Ο πομποδέκτης έχει την δυνατότητα να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω Διαδικτύου με Remoterig RRC 1258MkII (για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.remoterig.com)
Άμεση είσοδο συχνότητας μέσω του πληκτρολογίου
Για μια γρηγορότερη άμεση είσοδο συχνότητας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το αριθμητικό πληκτρολόγιο στο μπροστινό μέρος.
Έμφαση στη λειτουργία CW
Για τους λάτρεις CW, αυτός ο πομποδέκτης είναι εξ ορισμού ένα μηχανημα CW, ρυθμιζόμενο CW pitch, full QSK, επιλεγόμενο (USB ή LSB), Semi ή Auto Break-In, Automatic Gain Control και RF Gain.
Άψογη διαμόρφωση
Ο στάνταρ εξοπλισμός παρέχει δυναμικό μικρόφωνο και ενσωματωμένο επεξεργαστή φωνής για να σας εξασφαλίσει μια ισχυρή και δυνατή διαμόρφωση
Πολλαπλές λειτουργίες σάρωσης
Διάφορες λειτουργίες σάρωσης, όπως Priority, Search, Busy, Timed, Memory και προγραμματιζόμενη αναζήτηση.
Αλλες λειτουργίες
RF Attenuator and receiving amplifier (adjustable in 4 steps)
triple switchable transmission power (Super-Low setting for QRP operation)
Dual VFO
600 memory channels (organized in three memory banks)
alphanumeric LCD display
Connection possibility for an external automatic antenna tuner
Connection for a linear power amplifier
Control buttons for AF level, squelch, RIT and IF shift
switchable keypad lock and dial-knob lock
TX / RX LED display
APO function
CTCSS encoder for repeater mode
Jacks for microphone, headphones & additional speaker on the front
integrated quiet fan
High SWR Protection
Specifications
GENERAL
Modes
J3E (USB / LSB) / A3E (AM) / A1A (CW) / F3E (FM)
Number of Memory Channels
600
Frequency Stability
+ / - 1ppm
Antenna connection
Unbalanced SO-239 (PL-socket), 50 Ohm
Operating voltage
13.8 V DC + / -15% (11.7 to 15.8 V DC), negative ground
Current consumption
Reception: 1.0 A (max.) / 0.7 A (squelched)
Send: 20 A (max)
Operating Temperature Range
-10 C to + 60 C
Dimensions W x H x D
240 mm x 94 mm x 255 mm (without protruding parts)
Weight
about 1 kg
SENDER
Frequency ranges
160m (1.80000 - 1.99999MHz)
80m (3.40000 - 3.99999MHz)
40m (6.90000 - 7.49999MHz)
30m (9.90000 - 10.49999MHz)
20m (13.90000 - 14.49999MHz)
17m (17.90000 - 18.49999MHz)
15m (20.90000 - 21.49999MHz)
12m (24.40000 - 25.09999MHz)
10m (28.00000 - 29.99999MHz)
Output
SSB / CW / FM power: 100W (Hi) / 10W (Low) / 1W (S-Low)
AM: 40W (Hi) / Approx 4W (Low) / 0,4 W (S-Low)
Modulation method
SSB: Balanced modulation
AM: Low Power Modulation
FM: Reactance modulation
Spurious emissions
below -50 dB (-45 dB in the 30m band)
Carrier suppression
More than 40dB
Sideband suppression
50 dB (1 kHz)
Maximum FM Hub
+ / - 2.5 kHz
Microphone impedance
300 Ohm
RECEIVER
Frequency range
135 kHz - 29.99999MHz throughout
Receiver system
Double-Supperhet
Intermediate frequencies
1st IF 71.75 MHz
2.ZF 455 kHz
Sensitivity (typical)
SSB: (0.15 to 1.8MHz) 0 dBu (1UV)
CW: (1.8 to 30MHz)-12dBu (0.25uV)
AM: (0.15 to 1.8MHz) +20 dBu (10 uV)
AM: (1.8 to 30MHz) +6 dBu (2UV)
FM: (28 to 30MHz) 6dBu (0.5uV)
Selectivity
SSB, CW, AM (narrow): 2.4KHz/-6dB 4.5KHz/-60dB
AM, FM: 6KHz/-6dB 18KHz/-60dB
-6dB: 6kHz or more
-60dB: 16KHz or less (NFM)
Spurious & Image Rejection
more than 70 dB
Audio output power
2.0 W (8 ohms, 10% THD)
RIT Adjustment
+ / -1.2 KHz

Ο θυμωμένος Κνουτ

Ο θυμωμένος Κνουτ
Συγγραφέας: Έντιτ Σράιμπερ-Βίκε
Εικονογράφος: Καρόλα Χόλαντ
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
Ημερομηνία έκδοσης: 25 Ιανουαρίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-099-3
Ετικέτες Θυμός, Συναισθήματα
Ξαφνικά το πυροσβεστικό αυτοκίνητο του Κνουτ
σταµατάει να λειτουργεί.
Ο Κνουτ θυµώνει!
Φωνάζει, χτυπιέται, πετάει τα παιχνίδια του
στον καλύτερό του φίλο, τον γάτο Γκρίζλι.
Όταν όµως εξατµίζεται ο θυµός, έχει εξαφανιστεί και ο Γκρίζλι.
Και τώρα;
Τι µπορεί να κάνει κανείς όταν έρχεται αυτός ο θυµός;
Ένα παραμύθι για τον θυμό, με συμβουλές για την εκτόνωσή του.

ΝΤΑΓΑΚΗ - ΣΙΟΛΑΣ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Γλωσσικές Πολιτικές στις χώρες της Μεσογείου

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
της Ελένης Καραντζόλα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
βιβλιοπωλείο "Μαλλιάρης Παιδεία"
(Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα)
την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 7:00 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148 books@epikentro.gr  www.epikentro.gr

Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Παναγιώτης Ιωαννίδης

3 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σας προσκαλούν σε μια «Συνάντηση στην Πολωνία» την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Για το νέο ποιητικό βιβλίο του Παναγιώτη Ιωαννίδη Πολωνία θα μιλήσουν, και θα διαβάσουν ποιήματα, η φιλόλογος και μεταφράστρια Μπεάτα Ζουλκιέβιτς, οι ποιήτριες Αλεξάνδρα Πλαστήρα και Μαρία Τοπάλη, η μεταφράστρια και εκδότρια Τζούλια Τσιακίρη και ο ποιητής.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32
Αθήνα , 210-33.88.054


Αλέξης Σταμάτης

3 Νοεμβρίου 2016
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Ο έβδομος ελέφαντας την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ.
Θα μιλήσουν οι:
Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Σιμώνη Ξανθογιώργου, πρόεδρος της ΜΚΟ «Νηφάλιοι – Στην υγειά μας»
Θα συντονίσει η δημοσιογράφος και μεταφράστρια Εριφύλη Μαρωνίτη.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτρια Ρούλα Πατεράκη.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917


Ιωάννα Καρυστιάνη

4 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Monogram στον Χολαργό σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Monogram
Υμηττού 17
Χολαργός , 210-65.23.515


Δημήτρης Γράψας

4 Νοεμβρίου 2016
Συνάντηση με τον συγγραφέα Δημήτρη Γράψα με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Η λευκή κουρτίνα την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ.
Με τον Δημήτρη Γράψα θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Πάνος Τσερόλας και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φραντζής. Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.
Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελευθερίου Βενιζέλου 12 & Αιγαίου
Νέα Σμύρνη


Βασίλης Παπαθεοδώρου

5 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον σας προσκαλούν να συναντήσετε τον παππού Καρλ και τον εγγονό του Φριτς στον κήπο τους, όπου μεγαλώνει ένα παράξενο δέντρο στολισμένο με αυγά όλο το χρόνο. Τι θα συμβεί όμως όταν ένα από τα χιλιάδες αυγά πέσει στο έδαφος και αρχίσει να κυλά χωρίς να σπάει; Γιατί θα το κυνηγήσουν όλοι; Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου έγραψε ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ, δράση και πλήθος πρωταγωνιστών, οι οποίοι τρέχουν πίσω από ένα αυγό που κυλά και ίσως σταματήσει στα πόδια των μικρών αναγνωστών, καλώντας κι αυτούς ν’ αναρωτηθούν πού κρύβεται η ευτυχία. Ο Καρλ, ο Φριτς και το αυγό της ευτυχίας το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι.
Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
Αγίων Αναργύρων 5
Άγιοι Ανάργυροι , 210-26.19.718


Ρέα Γαλανάκη

6 Νοεμβρίου 2016
Ατενίζοντας την Ιστορία και τη ζωή μέσα από τη λογοτεχνία: αφιέρωμα στη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα αναφερθεί στο έργο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων
Μαυρουκάκη 58-60
Μέγαρα , 2296-300.544

Θάνος Βερέμης

7 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θάνου Βερέμη Σκέψεις για τον 21ο αιώνα τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Τασούλα Επτακοίλη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή»
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
και ο συγγραφέας.
Public Συντάγματος, αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος όροφος
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα


Κώστας Αρκουδέας

7 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, το περιοδικό Εμβόλιμον και οι Φίλοι του Λόγου των Άσπρων Σπιτιών σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα Το χαμένο Νόμπελ - Μια αληθινή ιστορία τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής Γιώργος Χ. Θεοχάρης.
Εντευκτήριο περιοδικού Εμβόλιμον
Συγκρότημα «Πύλος», Άσπρα Σπίτια
Βοιωτία , 22670-42.150

Κατερίνα Καριζώνη

9 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Ποιητικός Πυρήνας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χλόη Κουτσουμπέλη, ποιήτρια
Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου, ποιητής
και η συγγραφέας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Ζιαμπούλη.
Οι μουσικοί Μαρία Γεωργίου και Μάριος Δασκαλάκης θα πλαισιώσουν με μελωδίες τη βραδιά.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
Έλλης 8
Βέροια


Ευγενία Φακίνου

9 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Περιπλανήσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου Στο αυτί της αλεπούς την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Κέλη Δασκαλά.
Βιβλιοπωλείο Περιπλανήσεις
Μάρκου Μουσούρου 22, Μετς
Αθήνα , 210-92.40.619



Κώστας Μουζουράκης

11 Νοεμβρίου 2016
Μήνας Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στον Ιανό.
Ο συγγραφέας Κώστα Μουζουράκης, στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργανώνουν η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) και ο Ianos, θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του Κακό χαρτί και Φίδια στο σκορπιό την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6-8 μ.μ.
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα , 210-32.17.917


Εύα Νικολαΐδου

12 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου Έλλη Αλεξίου - Ένας αιώνας ζωής το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Μαρία Χούκλη και Γιώργος Λιάνης.
Ianos
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη , 2310-277.004


Ρέα Γαλανάκη

12 Νοεμβρίου 2016
Συνάντηση με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Ομιλία με θέμα: Το ιστορικό μυθιστόρημα από το χθες στο σήμερα.
Η συγγραφέας θα αναφερθεί στο έργο της και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων
Πλατεία Αριστοτέλους
Θρακομακεδόνες , 213-214.03.20


Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

14 Νοεμβρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ.
Με την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ θα συνομιλήσουν η Τίνα Μανδηλαρά και ο Κωνσταντίνος Τζούμας.
Public cafe
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα