Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα 14 Μαΐου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σημαντικά βήματα στην ελληνο-τουρκική συνεργασία για τη μη νόμιμη μετανάστευση Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα η τουρκική αντιπροσωπεία, υπό τον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνάντησε σήμερα, Παρασκευή, 14 Μαΐου, τον Τούρκο ομόλογο του κ. Beşir Atalay και υπέγραψε διμερή συμφωνία για την επαναπροώθηση προς την Τουρκία μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών. Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα αντιμετώπισης μη νόμιμης μετανάστευσης, οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών και πολιτικής προστασίας, Μάλιστα σε κοινή απόφαση που συνυπέγραψαν, η Τουρκία, συμφώνησε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική εφαρμογή των διατάξεων του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης. Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Πρωτοκόλλου, η Τουρκία θα ορίσει ένα λιμάνι στη Σμύρνη ή κοντά σε αυτή, με στόχο να λειτουργήσει σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, ως συνοριακός σταθμός, ο οποίος θα χρησιμοποιείται για την επαναπροώθηση μη νομίμως εισερχομένων μεταναστών. Επίσης οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν ότι το συγκεκριμένο λιμάνι θα διατηρήσει τη χρήση αυτή υπό οποιαδήποτε νέα συμφωνία ή πρωτόκολλο υπογραφεί μελλοντικά. Επιπλέον, στο πλαίσιο του διμερούς πρωτοκόλλου, η τουρκική πλευρά συμφώνησε να δέχεται ετησίως τουλάχιστον 1.000 αιτήματα επανεισδοχής, ενώ πλέον θα ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του ασύλου και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, με την ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών. Τέλος ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών κ. Beşir Atalay, δεσμεύτηκε η Τουρκία να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επανέναρξη της τετραμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε το 2005 στον τομέα της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης με την πιθανή συμμετοχή και άλλων χωρών της περιοχής. Πέραν της διμερούς συνάντησης με τον ομόλογό του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέστη στην υποδοχή της τουρκικής αντιπροσωπείας και είχε σειρά επαφών με Τούρκους Υπουργούς και επιχειρηματίες. Το μεσημέρι οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συμμετείχαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών κ.κ Γεωργίου Παπανδρέου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Πώς αυτοκτονούν οι Ασσύριοι Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ Συγγραφέας : Χριστοδούλου Δήμητρα Χ. ISBN: 9789601635637 Σελίδες: 104 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 7563 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 23/04/2010 Το Πώς αυτοκτονούν οι Ασσύριοι είναι το 11ο βιβλίο της ποιήτριας Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου, με το οποίο επιχειρεί ένα προχώρημα της ποιητικής της πιο πέρα από την τελευταία της δουλειά (ΛΙΜΟΣ, Νεφέλη, 2007, Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το 2008). Στο πρώτο μέρος του νέου της αυτού βιβλίου παρατίθενται 66 ολιγόστιχα έως αυστηρά ολιγόστιχα ποιήματα, μέσα από τα οποία το ποιητικό της σύμπαν αποτυπώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή πύκνωση, ενώ στο δεύτερο ακολουθούν «δέκα ιστορίες μετά μουσικής», δέκα πεζόμορφες ποιητικές αφηγήσεις, όπου ο κόσμος σκηνοθετείται με την πλατύτερη ανάσα μιας σκιώδους μυθοπλασίας.

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Μάμα 2 και ο μπαμπάς στον κόσμο του!" Μανανεδάκη Κατερίνα ISBN: 978-960-14-2209-1 Αρ. σελίδων: 334 Ξεχάστε τώρα την οικονομική κρίση και γελάστε με τα βάσανα μιας... τρελής τρελής οικογενειακής κρίσης, που μπορεί να είναι και δική σας! Στην ιστορία μας η Μαργαρίτα είναι πρωταγωνίστρια της σύγχρονης πραγματικότητας που θέλει τη γυναίκα σύζυγο, μάνα, δούλα, κυρά, εργαζόμενη, υστερική, τρελαμένη, υπερβολική, ζηλιάρα, μίζερη, αχάριστη (προσθέστε και τα δικά σας, μην ντρέπεστε!) και αυτή, αντί να κάνει το σταυρό της και να λέει "ευχαριστώ", που βρήκε και παντρεύτηκε τον κύριο...
Τέλειο, που της έκανε και δύο παιδιά, παρακαλώ, αυτή η... MAMA 2 τι κάνει; Ε;
Τι λέτε ότι κάνει;
Βγάζει γλώσσα και γκρινιάζει γιατί τα παιδιά της την τρελαίνουν, ενώ ταυτόχρονα θέλει να εκδικηθεί τον άντρα της και μπαμπά των παιδιών της, γιατί, εκτός του ότι στην πρώτη ευκαιρία την κάνει... ολίγον τάρανδο, είναι πάντα, μα πάντα, μα πάντα σας λέμε... στον κόσμο του! Ένα βιβλίο που πρώτα το διαβάζεις και διασκεδάζεις πολύ και μετά -αν είσαι γυναίκα με... σθένος- το φέρνεις, λέμε τώρα, στο κεφάλι του άντρα σου! Μην το χάσετε!

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Smith Joseph Ο Λύκος ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παναγιώτου ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιάννης Πολυκανδριώτης ΣΕΛΙΔΕΣ: 192 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0526-6 «Είμαι ο λύκος, είμαι αυτός που αφαιρεί τη ζωή: το αρπακτικό θηρίο. Ορμώ με τα μάτια ορθάνοιχτα και αντικρίζω στη ματιά της λείας μου αγριεμένη τη λάμψη του θανάτου. Είμαι ο λύκος, η σκιά που κομίζει το φως του θανάτου, η ζωή που φέρνει τη λύτρωση στα όλο φόβο και κόπο κοπάδια, στον κοπετό των ασθενών δίνω ένα τέλος. Βρέθηκα δίπλα σε ζώα πολλά και άκουσα την τελευταία τους πνοή, τα κράτησα, τα έριξα κάτω, τα ξέσκισα, ενώ εκείνα μούγκριζαν και πάλευαν για τη ζωή που είχαν εγκαταλείψει και την είχαν απολησμονήσει, και τα ξύπνησα για να αναβαπτιστούν οριστικά στην αναλαμπή της την τελευταία». «Ο λύκος» είναι το πρώτο μυθιστόρημα του 29χρονου Τζόζεφ Σμιθ, το οποίο έκλεψε αμέσως την καρδιά των κριτικών και του κοινού. Αφηγητής είναι ένας λύκος που περιγράφει τις τελευταίες μέρες της ζωής του και την απελπισμένη προσπάθειά του να εξασφαλίσει τροφή. Στα πρόθυμα της λιμοκτονίας, ο λύκος ενεδρεύει, ανελέητος και αδίστακτος, σ' ένα δρυμό που δοκιμάζεται από τη βαρυχειμωνιά. Και δεν φοβάται κανέναν. Ο χειμώνας, ωστόσο, είναι ζοφερός κι αλλόκοτος κι έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την πρωτοκαθεδρία του λύκου στο δάσος. Όταν ο λύκος συναντά ένα άλλο αρπακτικό, που όπως κι εκείνος είναι στα πρόθυρα της λιμοκτονίας -έναν ανταγωνιστή που θα έπρεπε να σκοτώσει-, διστάζει και εντέλει επιλέγει να ακολουθήσει μια πορεία που θα τον αναγκάσει να υποστεί -ενάντια στη θέλησή του- παράξενες δοκιμασίες, για να ανακαλύψει ότι προτού τεθεί αντιμέτωπος με την θνητότητά του, είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να εναντιωθεί στην ίδια του τη φύση. Έτσι, ο λύκος θα υποβληθεί, παρά τη θέλησή του και ενάντια στη φύση του, σε δυσάρεστες δοκιμασίες... Πρόκειται για μια νουβέλα-αλληγορία που πηγαίνει τον αναγνώστη ένα αξέχαστο ταξίδι, τόσο πλάι στο λύκο, σε ένα ολοζώντανο τοπίο, όσο και στις μύχιες σκέψεις ενός δολοφόνου. Μια συγκλονιστική ιστορία, από τον πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, που μας δείχνει τον κόσμο από τη σκοπιά του κυνηγού, σε όλη του την αγριότητα και την ακαταμάχητη γοητεία.

ΚΕΔΗΧ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων ΑεροπόρωνΟ Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (παρ. Χανίων), διοργανώνουν εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου παραπλεύρως της Βίλας Κούνδουρου την Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 και ώρα 11.30. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμού της 69ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης Κρήτης. Πρόγραμμα Εκδήλωσης Επιμνημόσυνη Δέηση Χαιρετισμοί από τους Δήμαρχο Χανίων κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη Πρόεδρο ΕΑΑΑ, Αντιπτέραρχο (ε.α.) κ . Βασίλειο Κατσαντώνη Ομιλία από τον Εμπνευστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Μνημείου Αντιπτέραρχο (ε.α.) κ. Θεόδωρο Λουλουδάκη, Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων Προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων Κατάθεση στεφάνων Ενός λεπτού σιγή Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων υπέρ Πατρίδος κατοίκων της συνοικίας Νέας Χώρας. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων διοργανώνουν στο πλαίσιο της 69ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης Κρήτης, εκδήλωση προς τιμήν των πεσόντων υπέρ Πατρίδος κατοίκων της συνοικίας Νέας Χώρας, τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2010, ώρα 18.30, στο Λιμανάκι Νέας Χώρας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει : Επιμνημόσυνη δέηση. Χαιρετισμό από το Δήμαρχο Χανίων κ.Κυριάκο Βιρβιδάκη. Ομιλία για τα γεγονότα της περιοχής από την κ.Αργυρώ Μαυρεδάκη, φιλόλογο. Προσκλητήριο πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Χανίων και τις Αντιστασιακές Οργανώσεις Κεντρική Εκδήλωση Δήμου Χανίων για την 69η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης Ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν για την 69η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, ώρα 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει : Ομιλία του Δημάρχου Χανίων κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη, Προβολή video για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Μάχη της Κρήτης Συναυλία του Μουσικού Συνόλου και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Χανίων, με το έργο του Χρήστου Λεοντή «Καταχνιά» σε ποίηση Κώστα Βίρβου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΠΟΙΚΙΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Συγγραφέας(είς) : ΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κατηγορία(ες) : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Γλώσσα Πρωτοτύπου : ΕΛΛΗΝΙΚΑ Χρονολογία έκδοσης: Απρίλιος 2010 Χρονολογία Α' έκδοσης Άγρας: 2010 Χρονολογία έκδοσης Πρωτοτύπου: 1991 Σχήμα βιβλίου : 230x170 χιλ. Τύπος βιβλιοδεσίας : ΜΑΛΑΚΗ Αριθμός σελίδων : 208 ISBN : 978-960-325-876-6

Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο

Δύο εκθέσεις «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» και «Δημήτρης Α. Φατούρος.
Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης», εγκαινιάζονται την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 στις 20.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. «ΦΑΤΟΥΡΟΣ» Στην αναδρομική έκθεση του έργου του πρώην Πρύτανη και ομότιμου καθηγητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, αρχιτέκτονα Δημήτρη Α. Φατούρου επιχειρείται μια ‘ανάγνωση’ της αρχιτεκτονικής διαδρομής πάνω στις ασυνέχειες των δεκαετιών, μέσα στις οποίες διαμορφώθηκε το έργο του. Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται τα κτίρια και, γενικότερα, το Αρχιτεκτονικό έργο του Δ. Α. Φατούρου, η θέση που το έργο αυτό κατέχει μέσα στη διαμόρφωση του Ελληνικού Μεταπολεμικού Αρχιτεκτονικού Μοντερνισμού και τα βιβλία, τα κείμενα Αρχιτεκτονικής Κριτικής και Θεωρίας, που έχει συγγράψει ο ίδιος. Παράλληλα με την έκθεση «Φατούρος», στο ίδιο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει στο Τελλόγλειο και μια μικρότερη έκθεση τίτλο «Δημήτρης Α. Φατούρος. Κατοικία Καζάζη στο Πανόραμα 1962-64 και 1973/Θεσσαλονίκη. Επιλογές Εσωτερικής Επίπλωσης». Αυτή η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει και μια άλλη πλευρά του καταξιωμένου αρχιτέκτονα, καθώς σε αυτήν θα παρουσιαστούν έπιπλα της κατοικίας Καζάζη επιλεγμένα από τον ίδιο. Τα έπιπλα αυτά -δείγματα σκανδιναβικού design- αποτελούν δωρεά του ζεύγους Καζάζη στο Μουσείο Design. Στην έκθεση υπάρχουν επίσης χρηστικά αντικείμενα, έπιπλα και graphics της δεκαετίας του ’60. Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Design και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και του τμήματος Αρχιτεκτόνων. Διάρκεια εκθέσεων: 14 Μαϊου-13 Ιουνίου 2010 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.00, Δευτέρα & Τετάρτη 17.00-21.00, Σάββατο-Κυριακή 10.00-18.00

«Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη»

«Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη» του Χάρη Μπόσινα από Τετάρτη 9 Ιουνίου στο: VOID (Ευμολπίδων 26, Γκάζι) Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη; Δυο γυναίκες λίγο πριν μπουν στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους κάνουν μια «ανίερη» συμμαχία μεταξύ τους προκειμένου να έρθει στη ζωή το μωρό που κυοφορεί η μία τους. Την παράφωνη σχέση τους παρακολουθεί με ενδιαφέρον η Μητέρα Φύση αυτοπροσώπως, που αυτή τη φορά έχει ενσαρκωθεί στο σώμα ενός άντρα και αφήνεται ηδονιστικά να παρασυρθεί στις απολαύσεις της νυχτερινής Αθήνας. Το σκηνικό που φιλοξενεί αυτή την εγκυμοσύνη είναι ένα μπαρ και οι θεατές γίνονται συνένοχοι στο στοίχημα του επικείμενου τοκετού. Κόντρες, αποκαλύψεις, γκάφες κι ένα έμβρυο που αναρωτιέται: «να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη;». Από την ομάδα AnnadaKadda Μετά την παράσταση «Η Οφηλία είναι έγκυος», που παίχτηκε για 2 χρόνια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, η ομάδα AnnadaKadda επανέρχεται με την καινούρια της κωμωδία το «Να γεννηθώ ή αλλάξατε γνώμη; Η παράσταση παρουσιάζεται στο καλοκαιρινό VOID στο Γκάζι, κάτω από τον υπέροχο νυχτερινό ουρανό της Αθήνας. Λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, η παράσταση μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό θεατών. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6981982591 ή στο 210 8839657 Συντελεστές: Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χάρης Μπόσινας Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα Annada Kadda Video – φωτογραφίες: Πέτρος Καλκόβαλης κ’ Μελίνα Τσαμπάνη Οργάνωση παραγωγής: 4actors www.4actors.gr Παιζουν:
Αθηνά Αλεξοπούλου Μαρία Πίγκου Συμεών Τσακίρης Χάρης Μπόσινας INFO: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15 VOID (Ευμολπίδων 26, Γκάζι) Κρατήσεις θέσεων: 210 8839657 και στο 698 1982591 Διάρκεια της παράστασης: 60’ Τιμή εισιτηρίου: 15 € (με ποτό),

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ TGN 1412. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. Το φάρμακο αυτό είναι γερμανικής προέλευσης της φίρμα TE GENERO Και δοκιμάστηκε πρώτα στην Αγγλία διότι εκεί ήταν οι συνθήκες ευνοϊκές. Στόχος του φαρμάκου ήταν να χρησιμοποιηθεί για την σκλήρυνση κατά πλάκας και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Δυστυχώς στους υγιείς εθελοντές που δοκιμάστηκε το φάρμακο πέρα από βαριές εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που προκάλεσε στο πλαίσιο μιας εγκεφαλίτιδας προκάλεσε και πάρα πολύ άσχημες διαταραχές της κυκλοφορίας με νεκρώσεις. Αυτή την στιγμή η δικαστική διαμάχη έγκειται στο γεγονός ότι νοσοκομείο και σύστημα υγείας αρνούνται να αναλάβουν τα έξοδα θεραπείας που είχανε αυτοί οι υγιείς – ασθενείς. Από την άλλη μεριά ξεκινάνε οι διαδικασίες αποζημίωσης των ασθενών για το φάρμακο TGN 1412 το οποίο όμως είχε ήδη πάρει άδεια για δοκιμασία. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που θα δυσχεραίνει πάρα πολύ την περαιτέρω έρευνα.
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ Η ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.
Συγκεκριμένα έχει αποδειχθεί ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας στις πρώτες μέρες έχουμε μια συγκέντρωση στους ιστούς και στο αίμα από αντισώματα τα οποία είναι πρωτεϊνούχα κομμάτια που προκαλούνε την αρρώστια. Η συσσώρευση αυτών των αντισωμάτων σε διάφορα σημεία προκαλεί και τις βλάβες των νευρικών κυττάρων και δυστυχώς πολλές φορές δεν τα αντιμετωπίζει καλά η κορτιζόνη. Για αυτό κάποιοι επιστήμονες πίστεψαν ότι με την πλασμαφαίρεση δηλαδή αφαιρώντας τα με το «πλύσιμο» από το αίμα θα έχουμε μια καλυτέρευση της κλινικής εικόνας της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σε αρκετές κλινικές στον κόσμο καθιερώθηκε αυτό σαν ρουτίνα και δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δυστυχώς είναι πενιχρά έτσι που στις περισσότερες κλινικές έχει σταματήσει αυτή η διαδικασία. Άλλωστε υπήρχε και μια αρκετά μεγάλη επικινδυνότητα μετάδοσης άλλων ασθενειών κατά την διαδικασία κυρίως λοιμογόνων.
ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΤΡΟΦΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΤΡΟΦΙΑΣ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ Μια ερευνητική ομάδα από την Βοστώνη που ξεκίνησε με το βασικό ερώτημα αυτό που αναφέραμε παραπάνω και έχοντας υλικό περίπου 30 ασθενείς με έναν μαγνητικό τομογράφο υψηλής ευκρίνειας διαχώρισε εάν πρόκειται για την μια ή την άλλη περίπτωση. Τελικά οι αναλύσεις που γίνανε παράλληλα με μαθηματικά μοντέλα κατέδειξαν σε ότι αφορά ελάττωση μνήμης και προσοχής σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι τόσο η γενικευμένη ατροφία που το προκαλεί παρά ειδικές εστιακές αλλοιώσεις και μάλιστα όταν αυτές αθροίζονται όπως φαίνεται στο υλικό που είχανε οι γιατροί, περισσότερο στην κροταφική περιοχή (λοβό) αμφοτερόπλευρα. Πρόκειται για μια ουσιαστική διαπίστωση διότι τοποθετεί τα πράγματα σε μια νέα θεραπευτική βάση γνωρίζοντας ότι στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας με το πρόβλημα της ελαττωμένης μνήμης και μειωμένης προσοχής στην ουσία πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε τοπικές βλάβες και όχι σε γενικευμένη ατροφία. Άρα η θεραπεία πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να παρακολουθεί την πορεία της αγωγής με την μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστώσει από την κάθε αγωγή πως είναι πριν και μετά.

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού έγινε γνωστό ότι την Παρασκευή 14/05/2010 και ώρα 14:00 θα αναρτηθούν οι πρώτοι πίνακες μοριοδότησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των Υπηρεσιών Φθιώτιδος, Κοζάνης, Αρκαδίας, Ροδόπης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λέσβου, με βάση δικαιολογητικά υποψηφίων για τις θέσεις εργασίας της προκήρυξης του Δημοσίου τομέα, έτους 2008, του Ν.2643/98. Οι πίνακες θα αναρτηθούν στις έδρες των επιτροπών καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr.
Η ημερομηνία ανακοίνωσης των πινάκων των Επιτροπών Αττικής & Νήσων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση. Διαβάστε ολοκληρωμένο το κείμενο μαζί με τα εκδοτικά του χαρακτηριστικά στο http://news.disabled.gr/?p=29693 Μεταβολές στη φορολογία των επιβατικών αυτοκινήτων, ανακοινώθηκαν με δημοσίευμα στον τύπο. Διαβάστε το πλήρες δημοσίευμα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=29683 Ενα απίστευτο θρίλερ με 7χρονο κοριτσάκι το οποίο έχει βιαστεί κατ’ εξακολούθηση εκτυλίσσεται στην Καλαμπάκα Τρικάλων.
Ο εφιάλτης για τη μικρούλα ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες και η μητέρα καταγγέλλει ότι ο δράστης είναι ο ίδιος ο σύζυγός της! Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=29661 Και μην ξεχνάτε την ημερίδα που γίνεται την Δευτέρα http://www.disabled.gr/lib/?p=26489 και εάν έχετε χρόνο και διάθεση μπορείτε να την παρακολουθήσετε. Το νέο ζευγάρι με την ευτυχία να κυριαρχεί στα μάτια και την ψυχή τους, αρχίζει το κοινό ταξίδι. Σχεδιάζει, χαμογελά, ονειρεύεται, ζει.
Και δεν αργεί το συμπλήρωμα της ευτυχίας, η συνέχιση της ίδιας της ζωής.
Περιμένουν παιδί. Σε αυτό επικεντρώνονται τα όνειρά τους, η καταξίωση της κοινής τους πορείας.
Τι γίνεται όμως όταν ο γιατρός, μας κοιτά κατάματα και είναι έτοιμος να μας ανακοινώσει κάτι που διαισθανόμαστε ότι θα’ ναι φοβερό, δυσβάσταχτο για τους αναιμικούς, αμάθητους ώμους μας; Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=26460 Πολλά σημαντικά κείμενα, νομοθετήματα και εγκυκλίους θα βρείτε στο http://www.disabled.gr/lib/ και στην κεντρική σελίδα του http://www.disabled.gr/ που ενημερώνεται συνεχώς. Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Μαζί με τον Ερντογάν ο Σουλτάνος Φατίχ στο Κολωνάκι! Σχέδιο “Balyoz”(Βαριοπούλα)ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ "ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ".Εισαγωγική Ομιλία ΔΙΟΙΚΗΤΗ 1ης ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΣΕΤΙΝ ΝΤΟΓΑΝ Τουρκοαμερικανικά παιχνίδια ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ενισχύεται η φύλαξη των συνόρων ΠΓΔΜ - Κοσόβου από το ΝΑΤΟ Λίγες ώρες πριν την άφιξη Ερντογάν στην Αθήνα,Τον χαβά τους οι Τούρκοι! Επιστολή αντίδρασης.«Πάγωμα» στην επίσκεψη Ερντογάν ζητούν εννέα πρώην υπουργοί ΥΕΘΑ - Διευκρινίσεις για τουρκική επιχείρηση "Μεσογειακή Ασπίδα" 90 χρόνων ο Βάσος Λυσσαρίδης H κατρακύλα συνεχίζεται! Χωρίς βίζα επισκέψεις ρώσων σε Τουρκία Ποια εθνική κυριαρχία; Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: Στην κόψη του «γιαταγανιού» και στη σκιά της «Βαριοπούλας» Σενάρια πετρελαϊκής συνεργασίας στο Αιγαίο Δεν είναι ώρα για παζάρια Εκλογές στα Κατεχόμενα και Κυπριακό Ειρήσθω Νίκος Τσαρδελλής προ της Αγχόνης ! Εννέα κινδύνους εντοπίζει τώρα το ΔΝΤ «Οι Ελληνες είναι ηρωικός λαός» Αλβανοί ένοπλοι νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στην ΠΓΔΜ Αυστρία - Η ελληνική πρωτοβουλία «Ατζέντα 2014», έχει ήδη πολύ θετικά αποτελέσματα, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας Μας πασάρανε το C4i, αν και δε χρειαζόταν! Ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ για ενέργειες τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο Με υποσχέσεις «δώρων» φθάνει ο Ερντογάν

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟ Ερντογάν στα ΝΕΑ Μαύρες λίστεςγια λευκές μπλούζες Βόμβα-μήνυμα στις φυλακές Κορυδαλλού Ερχονται και κατασχέσεις εξπρές για ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία Σαγηνεύει η αρχόντισσα Κλειδί της επιτυχίας τα Νέα Ελληνικά Το «θαύµα» του µικρού Ρούµπεν Φαντασία κόντρα στην κρίση Μάθε παιδί μου τη γλώσσα μου

Θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Ρέθυμνο

Θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο Ρέθυμνο "Οδηγός Προσβασιμότητας" στο Ν.Δράμας http://i-diadromi.blogspot.com/

ΣΤΙΣ 7 ΑΝΤΙ ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΔΚΕ ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6678 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1)"ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ" ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΔΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6676 2) ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΝΟΨΕΙ, ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6677 3) ΣΕΡΡΕΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟΤΤΑΞΙΚΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6669 4) Λ. ΚΟΥΡΗΣ: ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6675 Για την κατάργηση του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, λόγω υπέρογκων δαπανών, που εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6666 Διαβάστε επίσης: 1) Συνάντηση με τον Γ. Ραγκούση ζητάει η ΚΕΔΚΕ http://aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6664 2) Αθήνα: Την Κυριακή τα «Street Events 2010» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6660 3) Παρέμβαση δήμων για τον Υμηττό http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6665 4) Αναπλάσεις στην Αθήνα http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6667 5) Θεσσαλονίκη: Έληξε η κατάληψη στο κτήριο της Νομαρχίας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6661 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Ποιoς είναι ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει την Τουρκία;

Aφιέρωμα Ταγίπ Ερντογάν Ποιoς είναι ο άνθρωπος που θέλει να αλλάξει την Τουρκία; της Στέλλας Κουρμουλάκη Ιστορική, αλλά και "επαναστατική" χαρακτηρίζουν στη Τουρκία τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος καταφθάνει στη Αθήνα συνοδεία 10 υπουργών(!) και 100 επιχειρηματιών. ‘Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν, ότι ο Ερντογάν θέλει να πετύχει μια «ιστορική συμφωνία» στη Αθήνα, που σε μεγάλο βαθμό θα διασπάσει το «προαιώνιο» κλίμα καχυποψίας και δυσπιστίας μεταξύ των δύο κρατών. Ποιος είναι όμως ο Ερντογάν; Η συστηματική και μόνιμη πλέον αντίθεση του μετριοπαθούς ισλαμιστή πρωθυπουργού της Τουρκίας με το περιρρέον κοσμικό κράτος, δημιουργούσε και δημιουργεί εντάσεις και αντιπάλους για τον ίδιο και το κόμμα του. Η μετριοπάθειά του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπερδεύει τους αντιπάλους και γίνεται αντιληπτή με καχυποψία από το κεμαλικό καθεστώς, το οποίο τον πολεμά φανερά και συγκαλυμμένα. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν γεννήθηκε το 1954 και προερχόταν από χαμηλή κοινωνική τάξη. Σε ηλικία 13 ετών, η οικογένεια του και ο ίδιος μετακομίζουν στην Κωνσταντινούπολη μετά από επιθυμία του πατέρα του, ο οποίος επιδίωκε καλύτερες συνθήκες και ανατροφή για τα παιδιά του. Έχοντας εκτός των άλλων ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αποφοίτησε από ισλαμικό σχολείο, ενώ στη συνέχεια σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Να σημειωθεί ότι εκεί γνώρισε τον Νετσμεντίν Ερμπακάν, τον μετέπειτα πρώτο ισλαμιστή πρωθυπουργό της χώρας. Τα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας γίνονται όταν το 1994 ψηφίζεται δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, θέση από την οποία κατά γενική ομολογία, συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης, την καθαριότητα και την ασφάλεια, με αποτέλεσμα να κερδίσει το σεβασμό τόσο των ισλαμιστών όσο και των υπέρμαχων της κοσμικότητας. Κοινωνία "Μουλάδων" ή Εκσυγχρονισμός; Ο Ερντογάν και το κόμμα του της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) βρίσκονται στην εξουσία της Τουρκίας από το 2002. Ο Ερντογάν ήταν ήδη δημοφιλής πολιτικός όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας. Χαρισματικός και με όραμα, είδε τη λαϊκή υποστήριξη προς το κόμμα του να αυξάνεται μετά την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτική σταθερότητα της Τουρκίας τα χρόνια διακυβέρνησης του. Ωστόσο, πάντα είχε τους αντιπάλους του από την πλευρά του κοσμικού κράτους που κατηγορούν τον ίδιο και το AKP για την προώθηση κρυφής ατζέντας που στοχεύει τη μετάβαση της Τουρκίας σε μια θρησκευτική κοινωνία «μουλάδων» ιρανικού τύπου. Το παρελθόν του ίδιου συνδέεται με έντονες ισλαμικές απόψεις, ενώ το κόμμα του έχει τις ρίζες του στο πολιτικό Ισλάμ. Όμως είναι φανερό ότι ο Ερντογάν έχει επιχειρήσει να τηρήσει πιο μετριοπαθή στάση από τότε που το κόμμα του έγινε κυβέρνηση. Παρά ταύτα, οι στρατηγοί της χώρας που αποτελούν ένα είδος "θεματοφυλάκων" του κοσμικού-κεμαλικού συντάγματος της Τουρκίας, βλέπουν αυτή τη στάση με σκεπτικισμό. Ωστόσο η σημερινή Τουρκία είναι μια τελείως διαφορετική χώρα από αυτή του 1980. Ποτέ άλλοτε ο τουρκικός στρατός δεν εμφάνιζε αυτή την εικόνα αδυναμίας παρέμβασης στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ THE INSIDER: Μαθήματα φωνητικής στους ιμάμηδες Νίκος Γκάτσος - 18 χρόνια χωρίς την "Αμοργό" Κατρακυλούν οι Κυριακάτικες Ρούλες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» Έκθεση βιβλίου για τη γενοκτονία των Ποντίων ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΥΚΑΣΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ Εκδήλωση Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΘΕΡΜΗΣ" Εκδήλωση μνήμης στην Καρδίτσα για την γενοκτονία των Ποντίων Ειρηνική Πορεία Διμαρτυρίας

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

H καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ Μόσχα – Αγκυρα: Συμφωνία για τουρκικό πυρηνικό σταθμό στα παράλια της Μικράς Ασίας. Πυρηνική Δύναμη η Βραζιλία; ΕΕ και ΝΑΤΟ αναζητούν κοινό μέλλον Τραγικές συνέπειες από τις πετρελαιοκηλίδες Μπιράντ: «Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ελλάδα ως απειλή» Όπλα από τη Β. Κορέα για τους Παλαιστίνιους καταγγέλλει το Ισραήλ Νέα πρόταση επικαλείται η Τεχεράνη Ρωσική βοήθεια για πυρηνικό εργοστάσιο στη Συρία Αναντίστοιχα με τις αξίες της γαλλικής δημοκρατίας μπούργκα και νικάμπ

Συλλαλητήριο ενάντια στην αυτοκρατορική επίσκεψη του Ερντογάν

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είχε εκδηλώσει πολλές φορές τη διάθεση να συσφίξει τις σχέσεις του με την Τουρκία, προτείνοντας μια ομοσπονδία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και… Κύπρου. Βεβαίως, ο πόλεμος και η κατοχή της Κύπρου το 1974, φανέρωσαν την πραγματική προοπτική των σχεδίων του. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, τα χειρότερα φαντάσματα του παρελθόντος επανέρχονται. Μήπως,ο Γεώργιος Παπανδρέου, εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με τη βοήθεια του μαθητευόμενου υπουργού του, θα προωθήσει ανάλογα σχέδια με εκείνα του εμπνευστή και εκτελεστή της δικτατορίας, 40 χρόνια πριν; Αυτή τη φορά η σύσφιξη των σχέσεων περνάει μέσα από τη «διπλωματία του ζεϊμπέκικου», τηνελληνοτουρκική οικονομική και πολιτική συνεργασία, που περιλαμβάνει κοινές τουριστικές επενδύσεις στο Αιγαίο, σχέδια για την από κοινού εκμετάλλευση του φυσικού του πλούτου παρά το casus belli, τις γκρίζες ζώνες και τις καθημερινές παραβιάσεις. Στη Θράκη προωθούν ήδη τη συγκυριαρχία, την οποία θρασύτατα επισφραγίζουν με την αναγγελθείσα κοινή επίσκεψη Ερντογάν-Παπανδρέου, ενώ σε συνεργασία με τον Κύπριο πρόεδρο Χριστόφια ετοιμάζονται να παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα χέρια των Τούρκων εισβολέων, επαναφέροντας ουσιαστικά το καταδικασμένο Σχέδιο Ανάν και μάλιστα σε χειρότερηεκδοχή Όλα αυτά μέσα από μεικτά ελληνοτουρκικάυπουργικά συμβούλια, που επιθυμεί να προωθήσει ο πρωθυπουργός και ο υπουργόςτου «από το εξωτερικόν», την ίδια στιγμή που η Τουρκία θέλει να αναδυθεί ως οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περιφερειακή υπερδύναμη, σπρωγμένη από τους Αμερικανούς, τους Άγγλουςκαι το ΝΑΤΟ, και να πετύχει αυτό που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έχει επανειλημμένα σε δημόσιες εμφανίσεις του αποκαλέσει «συμπατριωτισμό», δηλαδή «συγκυριαρχία»της Τουρκίας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής. Στα πλαίσια αυτής της «συγκυριαρχίας» επισκέπτεται τη χώρα μας στις 14-15 Μαΐου ο Ερντογάν. Μια χώρα, που απειλείται με εκποίηση από το ΔΝΤ και τους Γερμανούς, υποδέχεται ένανεπεκτατικό και επιθετικό γείτονα, που ποτέ δεν έπαψε να θέτει ζητήματα πουυπονομεύουν άμεσα και καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία. Έναν γείτονα που δεν αρκείται στις προκλήσεις από τα ανατολικά, αλλά σιγοντάρει και την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις αλβανικές προκλήσεις, ενώ κάνει ό,τι μπορεί για ναεπιδεινώσει το ζήτημα των λαθρομεταναστών, αρνούμενος να εφαρμόσει τη συμφωνίαγια την επαναπροώθησή τους. Ο ελληνικόςλαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα στα σχέδια αυτά. Και ο τουρκικόςνεο-οθωμανισμός δεν είναι παντοδύναμος. Στο εσωτερικό, ο κουρδικός λαός συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του για αυτοδιάθεση, Παράλληλα, τα σχέδιαγια υποταγή των γειτονικών χωρών προσκρούουν σε αυξανόμενες αντιδράσεις. Η αρμενική κυβέρνηση, μετά την κινητοποίηση των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο, υποχρεώθηκε ναπαγώσει τις συνομιλίες με τους Τούρκους. Στην Κύπρο η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απορρίπτει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις της ηγεσίας του, όπως φάνηκε από όλες τις δημοσκοπήσεις, και η ΕΔΕΚ αποχώρησε από την κυβέρνηση. Παράλληλα, η προσπάθεια προσεταιρισμού των Αράβων, των Παλαιστινίων και του Ισλάμ οδηγεί σε αντιπαράθεση με το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ. Ακόμα και στην Ελλάδα το φιλοτουρκικό λόμπυ υφίσταται ήττες, όπως φάνηκε και με τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Ν.Δ., ενώ ο ελληνικός λαός είναι συντριπτικά ενάντιος σε μια δήθεν φιλία με εκείνον που επιβουλεύεται καθημερινά την ανεξαρτησία μας. Μπορούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Να καταγγείλουμε τις πολιτικές που μας εκποιούν τα εθνικά μας δικαιώματα. Να καταγγείλουμε τις «φιλικές χειρονομιές» που ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση και πολιτική αποδοχή μιας επιθετικής χώρας. Η φιλία των λαών δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την εκχώρηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας στον περιφερειακό υποπράκτορα του ιμπεριαλισμού. Να συγκροτήσουμε μια εναλλακτική εξωτερική πολιτική σε συμμαχία με τους Κούρδους, τους Αρμένιους, τους Σέρβους, τους βαλκανικούς λαούς, με όλους εκείνους που απειλούνται από τον τουρκικό νεο-οθωμανισμό, καθώς και με τους λαούς της Νότιας Ευρώπης, και να οικοδομήσουμε στενότερες σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΙΑ ΜΕΟΣΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: ΑΡΔΗΝ ΑΣΚΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΚΚΙ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΗΞΗ ΣΑΚ ΣΕΥΑΕΚ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

“Στο πόδι” οι παράκτιοι αλιείς του Αμβρακικού Κόλπου! Στη...φάκα έμποροι ναρκωτικών στην Άρτα! Αναβάθμισαν εφοριακό από τα Γιάννενα που πλαστογραφούσε έγγραφα!!! Η εφοριακός εξασφάλιζε πλαστογραφημένες φορολογικές δηλώσεις σε γνωστούς και φίλους της epirusgate.blogspot.com

Ποδόσφαιρο: πειθαρχία ή πρωτοβουλία;

Ποδόσφαιρο: πειθαρχία ή πρωτοβουλία; Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Τις τελευταίες εβδομάδες απολαύσαμε συναρπαστικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο champions & europa, είδαμε τον ΠΑΟ να κερδίζει πρωτάθλημα και κύπελλο, βιώσαμε ατομικές προσπάθειες κορυφαίων παικτών, χειροκροτήσαμε τις συλλογικές προσπάθειες εκπληκτικών ομάδων. Σύντομα κλείνει το εγχώριο…»ξεσκαρτάρισμα» με την ολοκλήρωση των playoffs. Είδαμε εκπλήξεις που δημιουργήθηκαν καθώς οι παίκτες πειθάρχησαν στο εμείς και προσπάθειες που χάθηκαν επειδή επικράτησε το…ΕΓΩ! Στο γήπεδο, τι προέχει, πειθαρχία ή πρωτοβουλία; Να ένα δίλημμα κάθε παίκτη, κάθε προπονητή σε κάθε λεπτό του αγώνα σε κάθε ανοικτό ή κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή βόλλευ και κάθε άλλου ομαδικού σπορ που ανέλυσα στο βιβλίο μου «Ενας Ψυχολόγος στο Γήπεδο» Δίλημμα; Λάθος.... Όσο και αν σοκάρει η διαπίστωσή μου πιστεύω ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα, ότι βασικά πρόκειται για την παρανόηση της πραγματικότητας που θεμελιώνεται στη συχνή επανάληψή της....Μοιάζει δηλαδή με τη θέση του αρχαίου μας φιλοσόφου Ηράκλειτου ότι εάν επαναλάβεις αρκετές φορές κάποιο ψέμα, στο τέλος πες, πες, πες θα το δεχτείς και συ ο ίδιος ως...αλήθεια!... Πειθαρχία, λοιπόν; Σίγουρα η πειθαρχία είναι απαραίτητη στα ομαδικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βάλλει, τόσο απαραίτητη όσο και η αγαστή συνεργασία μεταξύ παικτών που στοχεύει μόνιμα σε δύο σταθερούς σκοπούς- την προστασία της δικιάς μας εστίας ή μπαγκέτας ή καρτ και την παραβίαση της αντίπαλης! Οι έντεκα ρόλοι που υποδύονται σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση οι παίκτες μιας ομάδας ή οι πέντε αντίστοιχοι στο μπάσκετ δεν είναι απόλυτα κομμένοι και ραμμένοι ούτε τελεσίδικα στερεότυποι. Οπωσδήποτε στο ποδόσφαιρο ένας αμυντικός παίκτης δεν είναι κυνηγός και αντίστροφα, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις προϋποθέσεις καλογυμνασμένων ανδρών που διαθέτουν τεχνικές γνώσεις και ικανότητες και την κατάλληλη ψυχολογική "φόρμα" τα πάντα είναι δυνατά και βρίσκονται μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού! Πειθαρχόντας στο συγκεκριμένο σύστημα που υποδεικνύει ο προπονητής οι παίκτες κάθε ομάδας μπορούν και να ολοκληρώσουν τους ρόλους τους και να υποχρεώσουν τον αντίπαλο να προσαρμοσθεί στο δικό τους στυλ. Στην εξέλιξη όμως κάθε παιχνιδιού συχνά, πιο συχνά παρότι θα πίστευε κανείς αβίαστα, τα συστήματα εναλλάσσονται καθώς η κάθε ομάδα στοχεύει να επιβληθεί του αντιπάλου της ή οι εξελίξεις των φάσεων αναιρούν τη λογική του δικού μας συστήματος της προσυμφωνημένης στρατηγικής! Τυφλή υπακοή, λοιπόν, με εξαφάνιση κάθε ίχνους πρωτοβουλίας; Όσες ομάδες και όσοι τεχνικοί και παίκτες το πιστεύουν και το εφαρμόζουν αυτό, συνήθως με το τελικό σφύριγμα...ψάχνονται! Πειθαρχία σημαίνει πιστή προσήλωση στις απαιτήσεις κάθε μεμονωμένου ρόλου κάθε συγκεκριμένου μέλους της ομάδας των έντεκα ή των πέντε και συλλογικά τήρηση της στρατηγικής που συμφωνήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα... Και η πρωτοβουλία; Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη πρωτοβουλίας σε κάθε αγωνιστική αναμέτρηση είναι σχεδόν απεριόριστες: ακόμη και οι πλέον ισχυρές και καθιερωμένες ομάδες, ακόμη και οι πλέον δυνατοί παίκτες κάνουν σφάλματα, αφήνουν κενά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή της κόντρας για ανάπτυξη πρωτοβουλίας από τους παίκτες ακόμη και ενός ασθενέστερου αγωνιστικά αντιπάλου. Εδώ ακριβώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις όχι μόνο για την διαπίστωση της επιθυμίας αλλά και για την επιτυχημένη επίδειξη πρωτοβουλίας. Πειθαρχία ή πρωτοβουλία; Το δίλημμα είναι, επαναλαμβάνω εμφαντικά, πλαστό, είναι ίσως στενά συνυφασμένο μόνο με ολάκερη την ατομική και συλλογική νοοτροπία μας, την προσωπικότητά μας, την κοινωνική μας ψυχολογία-- καθώς δύσκολα όχι μόνο μέσα στα γήπεδα, ανοικτά, κλειστά, στεγνά ή υγρά, πάνω στο συναρπαστικό παλκοσένικο των σπορ αλλά και σε κάθε δραστηριότητά μας αδυνατούμε να το παραδεχθούμε... Όπως και να το δούμε όσο κι αν το ταλαιπωρήσουμε δεν παύει να είναι καθοριστικό εθνικό, ψυχολογικό μας χαρακτηριστικό....Είμαστε ένας απειθάρχητος λαός.. Μας συγκινεί η ατομική προσπάθεια, ανάβουμε σαν Έλληνες με τις επιδείξεις πρωταγωνιστικής πρωτοβουλίας πού, όταν επιτύχει την αναγάγουμε σε "ηρωική πράξη" κάποιου ταλαντούχου ημίθεου των γηπέδων... Αδυνατούμε να κατανοήσουμε ότι η πειθαρχία δεν αναιρεί, δεν αποκλείει την πρωτοβουλία...Ενώ η πρωτοβουλία, ως αποκλειστικός στόχος, ως αναλλοίωτη συμπεριφορά, διαλύει, αναιρεί, κατακερματίζει την πειθαρχία. Σίγουρα μερικές φορές μια πρωτοβουλία απολήγει - κατά λάθος - σε επιτυχία, αλλά ας μην μπερδευόμαστε: κάθε κανόνας έχει τις εξαιρέσεις του που απλούστατα υπάρχουν για να τον επιβεβαιώνουν! Και στα σπορ η επιστήμη της ψυχολογίας μας υποχρεώνει να συστήσουμε πρώτιστα την τήρηση της πειθαρχίας την ίδια στιγμή που τα ψυχοδιανοητικά και ψυχοσυναισθηματικά μας αισθητήρια βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας έτσι ώστε όταν χρειασθεί επίδειξη πρωτοβουλίας να το...τολμήσουμε!... Και αυτά τα λεγόμενά μου ας τα πάρουν υπόψη τους και οι κάθε λογής παράγοντες και παραγοντίσκοι που δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο του προπονητή καθώς και οι ίδιοι με τις ακατονόμαστες «πρωτοβουλίες» τους διασπούν την ενότητα της ομάδας και καταστρέφουν - με τις πασίγνωστες συνέπειες - την τόσο απαραίτητη αίσθηση “ πειθαρχίας ” στις εντολές του τεχνικού ηγέτη... Πειθαρχία ή πρωτοβουλία; Το δίλημμα είναι πραγματικά πλαστό. Στην ομάδα, βασικά, απαιτείται πειθαρχία με ετοιμότητα για ανάληψη και επίδειξη πρωτοβουλίας…