Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου: "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ" ΑΓΙΟΙ ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ

 
ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ: "ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ" ΑΓΙΟΙ ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ του Θάνου Χαμπεσή
Οι εκδόσεις Οξύ και το Floral-Books+Coffee σάς προσκαλούν σε μία ξεχωριστή βραδιά με προσκεκλημένο το συγγραφέα Θάνο Χαμπεσή και το βιβλίο του «ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ» ΑΓΙΟΙ ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ. στο Floral (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια). 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, μαζί με το συγγραφέα, οι: 
• Κυριάκος Ρόκος, γλύπτης 
• Σάββας Μιχαήλ, συγγραφέας-γιατρός 
• Γιώργος Φουντάς, αντινομάρχης Αθηνών 
• Σωτήρης Παστάκας, ψυχίατρος-ποιητής 
• Γιώργος Δαουλάρης, σκηνοθέτης 
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ηρώ Μουκίου. 
Άγιοι ή όχι, λίγη σημασία έχει. 
Άνθρωποι, που τάραξαν και ταράζουν με τη ζωή τους τα νερά της δικής μας, είτε το επιδίωξαν είτε όχι. 
Floral-Books+Coffee: 
Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια, 
 210 3800070
www.floralcafe.gr 
Εκδόσεις Οξύ 
Θεμιστοκλέους 80, 106 81  Εξάρχεια
Τηλ.: 210-52.26.609 / Fax: 210-52.27.768 
E-mail: contact@brainfood.gr

Σαχλοκουβέντες - Three Occassional Pieces - Ομάδα Όμπερον - 8-10 Οκτωβρίου

Σαχλοκουβέντες - Three Occasional Pieces του Σάμουελ Μπέκετ από την ομάδα τέχνης Oberon για τρεις παραστάσεις 8, 9, 10/10/2010 
Στο Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία, έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ  
Η παράσταση «Σαχλοκουβέντες - Three Occasional Pieces» του Σάμουελ Μπέκετ παρουσιάστηκε από την ομάδα τέχνης Oberon με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Αμαλία, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων To act or not to act και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης την προηγούμενη άνοιξη. Η παράσταση επαναλαμβάνεται για τρεις μόνο παραστάσεις 8-10 Οκτωβρίου 2010, Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ), Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου). 
Πρόκειται για τρία μονόπρακτα του Ιρλανδού συγγραφέα (A piece of monologue, Rockaby, Ohio impromptu) που δημοσιεύθηκαν μαζί το 1982 με τον τίτλο Three Occasional Pieces. Έργα φαινομενικά διαφορετικά, που όμως κινούνται γύρω από κοινές θεματικές. 
Ένας αφηγητής ανιχνεύει το «μέσα σκοτάδι», μια γυναίκα λικνίζεται προς την ακινησία και το τέλος, ένας αναγνώστης και ένας ακροατής εμπλέκονται σε μια ιδιότυπη ιεροτελεστία ανάγνωσης. Η απώλεια, η εμμονή της επανάληψης, η μνήμη, η αναζήτηση διεξόδου αλλά και η παραίτηση είναι μοτίβα που επανέρχονται στα τρία έργα «ξανά και ξανά». 
Ανάμεσα στα τρία μονόπρακτα παρεμβάλλονται και στίχοι από ποιήματα του Μπέκετ, γραμμένα μεταξύ 1976-1978, που ο ίδιος αυτοσαρκαστικά χαρακτήρισε «σαχλοκουβέντες» (Mirlitonnades).
Ταυτότητα της παράστασης 
Συντελεστές παράστασης 
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Αλέκος Σπυριδάκης 
Σκηνικά-Κουστούμια: Μαρία-Δήμητρα Βέττα 
Επιμέλεια παραγωγής & κουστουμιών: Βούλα Ορφανίδου 
Μουσική: Ηρακλής Πασχαλίδης  
Σχεδιασμός φωτισμών: Στράτος Κουτράκης  
Διανομή: 
Μελίνα Τριανταφυλλίδου, Μαρία Ριστάνη, Διονύσης Καραθανάσης  
Οι στίχοι που ακούγονται από τις «Σαχλοκουβέντες» είναι σε μετάφραση του Γ. Βίλλιου 
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δάφνη Μουστακλίδου, www.artminds.gr , 6972294695, dafni.artminds@gmail.com
Πληροφορίες Παράστασης 
Ημερομηνίες: 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2010  
Ώρα έναρξης: 21:00  
Διάρκεια παράστασης: 75΄ 
Χώρος: Αίθουσα Μάντεως Τειρεσία (έδρα του Κ.Θ.Ε.Θ), Γεωργίου Κωνσταντινίδη 15 & Μάντεως Τειρεσία. (Περιοχή Δελφών με Παρασκευοπούλου) 
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310865 904  
Η ομάδα τέχνης Oberon 
Η ομάδα τέχνης Oberon δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2009 και απαρτίζεται από τους Αλέκο Σπυριδάκη, Διονύση Καραθανάση, Μαρία Ριστάνη και Μαρία-Δήμητρα Βέττα. Συνδετικός κρίκος όλων είναι η αγάπη για την τέχνη, αλλά και η ανάγκη για δημιουργία και φαντασία στην καθημερινότητα. Η παράσταση Σαχλοκουβέντες – Three Occasional Pieces του Σάμουελ Μπέκετ είναι η πρώτη δουλειά που παρουσιάζει η ομάδα.

Blind Light του Νίκου Βουδούρη - Σχήμα εκτός Άξονα - από 16 Οκτωβρίου 2010

Το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ  ανακοινώνει την πρώτη του παραγωγή για την φετινή χρονιά που είναι ένα καινούργιο έργο του Νίκου Βουδούρη με τίτλο: ΒLIND LIGHT  από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.  
«Ο ένας τα έχει ό λ α. Ο άλλος γίνεται όργανο στα χέρια αυτών που τα θέλουν ό λ α. Ο Ματ και ο Ρουά παιδικοί φίλοι βρίσκονται ξανά μαζί ύστερα από χρόνια σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από αυτό στο οποίο έχουν ζήσει, μη αναγνωρίζοντας ο ένας τον άλλον,  έχοντας για παρέα μια γυναίκα που δεν υπάρχει πια ούτε μέσα στο μυαλό της ούτε μέσα στο σώμα της.  Ένα έργο που αναζητά λύσεις για την καταστροφή η οποία μπορεί να είναι τα πάντα και που μπορεί να προκύψει από τα πάντα.» 
Ταυτότητα της παράστασης:
Στους ρόλους  οι : 
Μπάμπης Ματεντζίδης,  Ευστράτιος Ανούδης,  Σοφία Αποστολίδου. 
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Εικαστική  επιμέλεια : 
Κατερίνα Γκαγκάκη  Μπάμπης Ματεντζίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευστράτιος Ανούδης
Κάποιες ιδέες: Αναστασία Θεοφανίδου
Ασκήσεις Αυτοσχεδιασμού: Ψηφιακή υποστήριξη: Γιάννης Καραούλης
Δημόσιες Σχέσεις: Αrt Minds
Τεχνική υποστήριξη: Studio Sound 
Σχεδιασμός εντύπων: Μιχάλης Σοφτάς 
Εκτύπωση εντύπων: Graphica 
Ηχογράφηση: Studio Underground Σωτήρης Νούκας 
Κατασκευή: Μούσες: Πέτρος Γκοσιόπουλος 
Διδασκαλία μποξ: Ηλίας Κυπαρίσης
Πληροφορίες της παράστασης: 
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 2010 
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα 
Ώρα παραστάσεων: 21:00 
Χώρος παραστάσεων: Θέατρο Σχήμα εκτός Άξονα, Πλάτωνος 35 (κέντρο
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
2310823444 και 6944540837

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες, 
Δίνουμε το «παρών» και αυτόν το μήνα, με τα τελευταία νέα και τις σημαντικότερες εξελίξεις για τις Εκδόσεις και τις εκδηλώσεις μας, με την επιθυμία να νιώσουμε όλοι μαζί μέλη μιας ενιαίας αναγνωστικής κοινότητας! 
Το φθινόπωρο έκανε αισθητή την εμφάνισή του με τα πρωτοβρόχια και τη ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ (τυχαίο; Δε νομίζω! ), αλλά το πάθος για τον κόσμο των βιβλίων αναζωπυρώνεται διαρκώς παρά την πτώση της θερμοκρασίας! Νέοι τίτλοι και ανατυπώσεις αξιόλογων παλαιότερων εκδόσεων, book videos, φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας και ειδικές χαμηλές ΖΩΝΕΣ ΤΙΜΩΝ σε πάνω από 320 τίτλους διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της φιλαναγνωσίας! 
Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας ένα ΠΡΩΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, και αναλογιζόμαστε ποιο είναι ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και τι έχει τελικά σημασία για εμάς, καθώς ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, τασσόμενοι ενάντια στην ΑΘΕΑΤΗ ΒΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ. Φυσικά δεν παύουμε να προσπαθούμε και για όλα όσα θέλουμε να αποκτήσουμε (ΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ, ΜΑΘΕ ΠΩΣ), παίρνοντας πρωτοβουλίες και κυρίως την ευθύνη για την επιτυχία μας, αφήνοντας πίσω τις δικαιολογίες και τις θεωρίες συνωμοσίας (CONSPIRATA). 
Θέτουμε γερές βάσεις από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς με διασκεδαστικά εκπαιδευτικά βιβλία με τον GUMMY BEAR, και διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μας τρυφερά βιβλία (ΠΙΠΙΛΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ), αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να γίνουν κάποια μέρα Ο ΝΤΑΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ή Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ.
Τέλος, παίρνουμε ιδέες για φθινοπωρινά αναγνώσματα με αφορμή τις Παγκόσμιες Ημέρες:
Σεπτέμβριος
08 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Αναλφαβητισμού
12- Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγιεινής
15 - Διεθνής Ημέρα Δημοκρατίας
16 - Παγκόσμια Ημέρα για τη Διατήρηση του Στρώματος του Όζοντος
19 - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών
21 - Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
26 - Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας
27 - Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Οκτώβριος
01 – Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
0 – Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας
02 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα Μη Βίας
04 – Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων
04-10 Οκτωβρίου World Space Week / Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος
05 – Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών
10 – Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
12 – Παγκόσμια Ημέρα για τη Μείωση των Φυσικών Καταστροφών
14 – Παγκόσμια Ημέρα Αυγού
16 – Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
17 – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας
20 - Παγκόσμια Ημέρα κατά της Οστεοπόρωσης
31 – Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
Ολοκληρώνουμε τη μηνιαία επικοινωνία μας προσυπογράφοντας τη «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ 2.500» που στόχο έχει την ανανέωση της Δημοκρατίας, παίρνοντας μαθήματα από την αθηναϊκή εμπειρία των Κλασικών Χρόνων και την ιστορική νίκη της Μάχης του Μαραθώνα, η οποία έλαβε χώρα την 11η Σεπτεμβρίου 490 π.Χ. και αποτελεί ζωντανή κληρονομιά αλλά και πρόκληση για το μέλλον της Δημοκρατίας!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ-4DVD ADVENTURES ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

4DVDBOX ADVENTURES COLLECTION  
ΚΩΔ: 27003397  
BARCODE 5201364733978  
Μην χάσετε αυτό το καταπληκτικό 4πλό DVD, αξεπέραστο σε ψυχαγωγία, φαντασία και περιπέτεια. Πρώτος ήρωας ο Μόμπυ Ντικ σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια. Κυριευμένος από οργή, ο Κάπτεν ’χαμπ έχει μοναδικό σκοπό στην ζωή του να πάρει εκδίκηση από τον Μόμπι Ντικ, την μεγάλη άσπρη φάλαινα που του επιτέθηκε. Ο Ροβινσώνας Κρούσος επιβιβάζεται σ’ ένα πλοίο με σκοπό να εγκαταλείψει για πάντα τη Μ. Βρετανία. Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, πέφτουν σε σφοδρή θύελλα. 
Το πλοίο ναυαγεί και το πλήρωμα χάνεται στα κύματα με μοναδικό επιζώντα τον Ροβινσώνα, που η θάλασσα τον ξεβράζει σ’ ένα ερημικό, αχαρτογράφητο νησί. Στο 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ένα τεράστιο "κήτος" διατρέχει τους ωκεανούς και προκαλεί τους ναυτικούς. Δεν είναι γέννημα της φύσης αλλά της ανθρώπινης επινόησης. Ο "Ναυτίλος" διοικείται από τον πλοίαρχο Νέμο, που έχει ορκιστεί να "τιμωρήσει" την ανθρωπότητα και να βοηθήσει τους αδικημένους. Το κάλεσμα της άγριας φύσης είναι μια κλασική περιπέτεια. Οι άνθρωποι είχαν βρει μέσα στο αρκτικό σκοτάδι ένα κίτρινο μέταλλο κι ορμούσαν κατά χιλιάδες προς το Βορρά. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν σκύλους δυνατούς και μαλλιαρούς, που να αντέχουν στη σκληρή δουλειά και την παγωνιά. 
Ένας μεγάλος σκύλος, διασταύρωση Αγίου Βερνάρδου με ποιμενικό, τους βάζει σε περιπέτειες. Απολαύστε αυτό το μοναδικό 4πλό DVD και χαθείτε μαζί με τους ήρωες σε απίστευτες ώρες περιπέτειας.  
4DVD BOX ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ  
ΚΩΔ: 27003398  
BARCODE: 5201364733985  
Ένας παραμυθένιος κόσμος, γεμάτος σοφία και γνώση, ανοίγεται μπροστά μας με τους πιο γνωστούς και διασκεδαστικούς μύθους του Αισώπου. Ποντικάκια και λιοντάρια, αλεπούδες, άλογα και γάιδαροι, λαγοί και χελώνες πιάνουν το παιδί από το χέρι για ένα μαγευτικό ταξίδι στους μύθους του Αισώπου. Ένα ταξίδι με ήρωες ζώα γνωστά στο παιδί, που το βοηθούν να γνωρίσει ανθρώπινους χαρακτήρες και ιδιότητες και να δομήσει σιγά-σιγά την προσωπικότητά του.  
DVD1: Ο Λαγός και η Χελώνα - Το Λιοντάρι και το Ποντίκι - Η Αλεπού με την Κομμένη Ουρά 
DVD2: Ο Αετός και η Αλεπού - Η Φαντασμένη Καλιακούδα - Η Γυναίκα και η Κότα 
DVD3: Το ’λογο και ο Γάιδαρος - Οι Δύο Φίλοι και η Αρκούδα - Το Καναρίνι και η Νυχτερίδα 
DVD4: Το Λιοντάρι και ο Αγρότης - Ο Ψεύτης - Ο Προφήτης

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ...

Ο ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ... 
Ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, εκθέτει έργα του στην Παγκόσμια έκθεση Σχεδίου στην Αργεντινή, στο Moυσείο Τεχνών της Santa Rosa, με τίτλο "Project DΙΝ Α4" από την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου μέχρι τις 19 του μηνός.
Συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση του διάσημου Ισπανού επιμελητή και εμπνευστή του project Ernst Kraft, να συμμετέχει με έργα του σχεδιασμένα σε χαρτί διαστάσεων Α4, στην διεθνή έκθεση Σχεδίου της Αργεντινής, η οποία διοργανώνεται από την πόλη Μalaga της Ισπανίας και συμμετέχουν 250 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο με έργα τους.
Ο Μιχαήλ Ρωμανός παρουσιάζει δύο σκιαγραφιμένες αντρικές φιγούρες με μελάνι και ασημί χρώμα, από την τελευταία του ενότητα με τίτλο "Είδωλα". 
Τα έργα των καλλιτεχνών θα εκτεθούν με έναν πρωτοποριακό τρόπο στις αίθουσες του Μουσείου Τεχνών της Santa Rosa αφού θα παρουσιάζονται σε ψηφιακή μορφή από οθόνες ενώ είδη υπάρχουν στο διαδίκτυο στο ειδικά διαμορφωμένο site του project, όπου γίνεται η παρουσίαση όλων των καλλιτεχνών και του μοναδικού Έλληνα συμμετέχοντα καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού:  http://www.dina4.org.es/artistas/fichas/artista_0380.html 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχαήλ Ρωμανός, δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει με έργα του σε διοργανώσεις του εξωτερικού αφού τον περασμένο Ιούνιο συμμετείχε στην μεγάλη ομαδική έκθεση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος "John F. Kennedy Center of the performing arts" στην Ουάσινγκτον, επιμελώντας την ελληνική συμμετοχή τριάντα νέων καλλιτεχνών καθώς και στην Καλιφόρνια στην διεθνή έκθεση που διοργάνωσε το Μουσείο Kαλών Τεχνών της πόλης του Modesto.

Εκδηλώσεις Οκτωβρίου

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ 
Τα Βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, οι Εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και ο Σύλλογος Φίλων των Ζώων Χαλανδρίου, προσκαλούν όλους τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 9 Οκτωμβρίου στις 12:30 π.μ. στη παρουσίαση των βιβλίων «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ» και «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» του Πασχάλη Τσαρούχα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων! 
Ελάτε να τραγουδήσουμε παρέα με τον Πασχάλη Τσαρούχα παραμύθια με ήρωες τα ζώα!!! . . ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ 
Ανδρέα Παπανδρέου 11. 
τηλ. 210 6800644 
Η ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΦΛΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Ο ΣΑΚΗΣ ΓΑΛΑΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΣΩΡΙΟ 
Ο δυναμικός ήρωας Σάκης Γαλατάκης επιστρέφει σε νέα αποστολή και με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ καλούν τους μικρούς μας φίλους στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στις 12:00 το πρωί. 
Η συγγραφέας ΛΕΝΑ ΤΕΡΚΕΣΙΔΟΥ με την ηθοποιό-εμψυχώτρια ΊΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο του Σάκη Γαλατάκη και της παρέας τους με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, με τραγούδι, με πολύ γέλιο και εκπλήξεις.. 
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ 
Πειραιάς Ζωσιμάδων 46, 18535 
Τηλ. 210-4172819 Fax: 210-4129435 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4 106 79 Αθήνα 
Τηλ: 210 38 08 445 
website: www.diaplasibooks.gr

Geopolitics-GR

* Περί Τουρκικών στρατηγικών συμφερόντων…  
* Oκτώ Γερμανοί και δύο Βρετανοί οι εγκέφαλοι  
* Δύο ύποπτοι θάνατοι στην Τουρκία  
* Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Πακιστάν - ΗΠΑ  
* Δύο ταχύτητες στην Ευρωζώνη  
* Επίθεση εναντίον εφοδιοπομπής του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν   '
* Παράταση της εκεχειρίας PKK-τουρκικού στρατού 
* Μετάδοση εικόνων με ομήρους της Αλ Κάιντα  
* Μοίρασμα ιερής τοποθεσίας στην Ινδία ανάμεσα σε Ινδουιστές και Μουσουλμάνους  
* Επιδότηση των εφημερίδων στο Ιράν ανάλογα με το βαθμό πίστης στην κυβέρνηση

Greek Alert

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ 
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΜΙΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ - Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

Το Αμπου Γκράιμπ του Αφγανιστάν;

Όσοι έχουν δει τις φωτογραφίες λένε ότι είναι φρικιαστικές. Αμερικανοί στρατιώτες στέκονται δίπλα σε ακρωτηριασμένα πτώματα Αφγανών. Δεκάδες φωτογραφίες ,που δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, αποτελούν κόλαφο για τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν. Πολλοί εκφράζουν φόβους ότι οι φωτογραφίες θα δημιουργήσουν παρόμοιο θόρυβο με αυτόν που προκλήθηκε με τα βασανιστήρια κρατουμένων στη φυλακή Αμπού Γκράιμπ του Ιράκ. Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα είναι μέρος της δικογραφίας κατά πέντε αμερικανών στρατιωτών που δικάζονται σε στρατοδικείο για την δολοφονία τουλάχιστον τριών Αφγανών πολιτών. Οι στρατιώτες ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με το αποτρόπαιο έργο τους που έστελαν ο ένας στον άλλο τις φωτογραφίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου!  
Το INSIDER στο FACEBOOK

PIAZZA del POPOLO

Ο ένας στον άλλον τα ρίχνουν στη ΝΔ για το Βατοπέδι! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ

Και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου συνεχίζει την διαχρονική εξαπάτηση του Απόδημου Ελληνισμού, συν-πορευόμενη με τους κρατικοδίαιτους του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού).- ''Στηρίζει'' (και με κρατικό χρήμα) τους τυπικούς εκπροσώπους του...3-4% της Ομογένειας, ''γράφοντας'' το υπόλοιπο 96-97% !
- Ο υφυπουργός Εξωτερικών (γιά τους Απόδημους) Δημήτρης Δόλλης, απόδειξε αυτό που ήταν και πριν ως γεν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού: ΜΕΡΟΣ του προβλήματος.
 
www.kalami.us
www.kalami.net
............................................................
Και ν' ακούτε: 
www.24-7Radio.us
24 ώρες ελληνικά, με απόδοση ήχου 256Κbps (studio quality)... Ψυχαγωγία, ενημέρωση, σάτιρα, αποκαλύψεις, διάλογος.. Αναφορές στην ιστορία, πολιτισμό παραδόσεις Ελλάδας κ.ά....

Δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη την περίοδο της ευφορίας τους, δεν δεχόμαστε να πληρώσουμε τη ζημιά


Κορύφωση της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει την πρακτική τους είναι οι νέες ομαδικές απολύσεις στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, τις οποίες παράνομα αποφάσισαν τα τσόγλαν ρεντ boy του κομματικού τυπογραφείου. Οι εργαζόμενοι που έχουν πλέον σειρά για την ανεργία είναι όσοι 
ΔΕΝ είναι παντρεμένοι!!! 
Αντικουκουέ είναι οι απολύσεις, όχι οι απεργίες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και είναι η μόνη πλέον άμυνα των εργαζομένων.Οι απεργίες είναι το όπλο των εργαζομένων για να σταματήσουν το εργασιακό πογκρόμ στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και να μην πληρώσουν την υποτιθέμενη κρίση την οποία άλλοι κομματικοί εγκέφαλοι  δημιούργησαν. Το όπλο των εργοδοτών και όσων ασκούν εργοδοτικό κομματικό συνδικαλισμό είναι οι απειλές και οι εκβιασμοί για σιωπή των απολυμένων. 
Να θυμούνται ότι «παράνομη, καταχρηστική και αντικουκουε» δεν είναι η αντίδραση μας αλλά το σφαγείο των απολύσεων και περικοπών που θέλουν να επιβάλλουν. Ο βιασμός της ζωής μας. Και μιλούν για δημοκρατία και κομουνισμό. Οι ομαδικές απολύσεις στην τυποεκδοτική θα έπρεπε να απαγορευθούν από το κόμμα, αντί να απαγορεύουν στους εργαζόμενους να υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας τους.
Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην τυποεκδοτική αποδεικνύεται κατώτερη των αναγκών στις οποίες καλείται ν’ ανταποκριθεί και των προβλημάτων που οφείλει ν’ αντιμετωπίσει. θυμόμαστε ότι είναι οι ίδιοι που όταν στο πρόσφατο παρελθόν γίνονταν απεργίες στον κλάδο αναρωτιόνταν «γιατί να κάνουμε απεργία και στην τυποεκδοτική».
Οι ίδιοι, φώναζαν να μην απεργούμε μαζί με τους άλλους κλάδους εργαζομένων γιατί είχαν συμβόλαια με τους μεγαλοεκδότες που πολεμούσαν.
Εχθρός είναι η κομματική εργοδοτική πλευρά, αυτοί που απολύουν και τρέχουν πανικόβλητοι να ενεργοποιήσουν τους πιο χυδαίους μηχανισμούς παραπληροφόρησης στο όνομα μιας αφηρημένης κομματικής ομερτά για να τη χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ενάντια στη δύναμη που πρέπει να έχει το κλαδικό σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις. 
Μας εγκατέλειψαν οι πάντες. 
Απολυμένος Τυποεκδοτικής
www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

«Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ 
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ gxatzi@gmail.com 
Χωρίς την πανηγυρική διάθεση αλλοτινών καιρών, που περίσσευε η αυταρέσκεια στα έδρανα της εθνικής αντιπροσωπείας, ανοίγουν αύριο το πρωί με τον καθιερωμένο αγιασμό οι εργασίες της Β' Συνόδου της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. «Αυτήν τη φορά, το απολυτίκιο ''Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου'', που θα ψάλλει η Ιερά Σύνοδος, μάλλον θα είναι ό,τι πιο επίκαιρο θα έχει ακουστεί εδώ και καιρό μέσα στην αίθουσα», λέει πικρά παλαίμαχος κοινοβουλευτικός, θέλοντας να επισημάνει ότι εδώ και μήνες η άσκηση της πολιτικής έχει εγκαταλειφθεί αμαχητί στις δυνάμεις του μνημονίου. 
Οι επιλογές στην οικονομία, υπαγορευμένες ουσιαστικά από τους δανειστές της χώρας, διχάζουν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αρκετά από τα οποία, όπως οι Β. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης, υποστηρίζουν ότι εκτός από τα σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα, χρειάζεται να ξεφύγουμε από την αναπτυξιακή αφασία. Ανάλογες, αλλά πιο εκδηλωτικές, είναι αυτές οι σκέψεις στην «πράσινη» Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου ο πρόσφατος «ανασχηματισμός του μεταμεσονυχτίου» άπλωσε πυκνή δυσαρέσκεια, οδηγώντας πολλούς βουλευτές είτε σε μοναχική πορεία είτε σε εκρήξεις οργής, που επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα τελευταία. 
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ κύριε Παπανδρέου

ΑΠΟ ΤΟ http://kontiloforos.blogspot.com 
Νωπή εντολή αναζητά ο κύριος Παπανδρέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ανατροπής απέναντι σε όσους επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα στο παρελθόν και σε εκείνους που είδαν την ανάπτυξη της χώρας σα μοίρασμα προνομίων. 
Λησμονεί όμως ο κύριος Παπανδρέου ότι το μοίρασμα των προνομίων ήταν πολιτικές που επί σειρά ετών εφήρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές που κατά παράβαση των κανόνων της ηθικής και των νόμων έγιναν η βασική τους... επιδίωξη και κατέληξαν να διαφθείρουν τους θεσμούς, να αλλοιώσουν τον κοινωνικό ιστό και να καταστρέψουν την οικονομία της χώρας. Που μας οδήγησαν στην κηδεμονία της τρόικας και στην υπογραφή του μνημονίου. Επιδιώκει να πάρει λαϊκή εντολή ο κύριος Παπανδρέου για την εφαρμογή μιας πολιτικής που συνεπάγεται πλήρη εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εξαθλίωση των Ελλήνων, εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, βαθύτατη ύφεση, περισσότερη φτώχεια. Επιδιώκει να πάρει τη λαϊκή εντολή για την εφαρμογή μιας πολιτικής που επιδεινώνει με ταχείς ρυθμούς τις οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας οδηγώντας τη σε αργό θάνατο. Μιας πολιτικής που στοχεύει στον αυταρχισμό και την ενδυνάμωση των δυνάμεων καταστολής που θα κάμψουν τις οποιεσδήποτε λαϊκές αντιδράσεις. 
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics  

* Τελείται το Σάββατο η κηδεία ενός ακόμη αγνοουμένου του 1974 

* Σε επικίνδυνα νερά 

* Ένα έτος Ελληνικής αδράνειας στα Βαλκάνια. 

* Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες του Εμφυλίου 

* Η Τουρκία επιδιώκει να γίνει «νησί» σταθερότητας 

* Τέσσερις πετρελαϊκοί όμιλοι αποσύρονται εντελώς από το Ιράν 

* Το μνημείο διατίθεται για διαδηλώσεις Η «χρήση» του Αγνωστου Στρατιώτη και... άλλες βέβηλες ιστορίες 

* Η αγωγή του Ιράν εναντίον της Ρωσίας δεν έχει νομική βάση 

* Νέα πυραυλάκατος, της κλάσης "Ρουσσέν" για το Πολεμικό Ναυτικό 

* ΗΠΑ: Συνέντευξη, Δ. Δρούτσα, στον "Εθνικό Κήρυκα" 

* Οργή στο Λιμενικό για τη νέα διχοτόμηση 

* ΕΛ.ΑΣ. ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Προσοχή, έρχονται αντιδράσεις 

* Ο Γ. Παπανδρέου τιμάται στο Βερολίνο με το βραβείο Quadriga 

* Αντίδραση Σημίτη για την Εξεταστική για την οικονομία 

* «Συγγνώμη» Ομπάμα για πειράματα στη Γουατεμάλα 

* Διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία θέλει ο Ομπάμα για την Κύπρο 

* H ΠΓΔΜ στο "Νότιο Ρεύμα" 

* Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνιας στην στρατιωτική παρέλαση

KAI H MΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Γ. ΔΗΜΑΡΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ "ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  
1) ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΟ 
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

http://epontos.blogspot.com/   
* "ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ" 
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 
* ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΩΝΑΚΙΩΝ "ΠΟΝΤΟΣ"  
* Καθεστώς μεσαίωνα στα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνόφωνων Μουσουλμάνων Ποντίων στην Τουρκία. 
* ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΝΑ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"  
* Στην Κυρά του Πόντου 88 χρόνια μετά τον ξεριζωμό