Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Έγραψα πολλές φορές άρθρα σχετικά με τις «Νέες Θεραπείες» για την Σκλήρυνση Κατά πλάκας, που κατά καιρούς σκάνε σαν πυροτεχνήματα γεμίζοντας Ψεύτικες Ελπίδες τόσο τους ασθενείς, όσο και τους συγγενείς τους.
«Θεραπείες», που ΔΕΝ θεραπεύουν γιατί πρόκειται απλά για νέες ΑΓΩΓΕΣ, ίσως πιο εξελιγμένες αν όχι ΙΔΙΕΣ με τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν.
Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας είναι (θα το επαναλάβω) μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες της εποχής μας, από τις πιο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ κατά γενική ομολογία των επιστημόνων.
Κάποιοι, για ανεξήγητο λόγο, κατά καιρούς ρίχνουν στην «δημοσιότητα» την «είδηση» για ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ κλπ, ένα σωρό τίτλους ψεύτικους, αναστατώνοντας τους ασθενείς οι οποίοι ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ.
Βέβαια, στο τέλος απογοητεύονται όταν αποδεικνύεται πως ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΨΕΥΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ..
Είναι γεγονός, πως οι ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (αλλά και πολλοί άλλοι με διαφορετικές χρόνιες παθήσεις) είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ των φαρμακευτικών εταιριών, αφού είναι οι «δοκιμαστές» ΟΛΩΝ των … «θεραπειών», των ΑΓΩΓΩΝ που κυκλοφορούν.
Τελευταία, ανάμεσα στις άλλες «θεραπείες» που κυκλοφορούσαν, ακούστηκε και το «ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ».
Έγινε μεγάλος θόρυβος, στα διάφορα forum οι ασθενείς ρωτούσαν μήπως κάποιοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο, έσβησε ουσιαστικά ο θόρυβος, και ξαφνικά, πριν μερικές μέρες, έσκασε η παρακάτω είδηση, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους…
Διαβάστε Συνέλληνες την είδηση.
«Το Πανεπιστήμιο Πατρών διαψεύδει πως βρέθηκε εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Ιδιαιτέρως ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα ο καθηγητής Χημείας Ιωάννης Ματσούκας, που ηγείται σχετικής έρευνας από το 1994
Ιδιαίτερα ενοχλημένος για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, τις προηγούμενες ημέρες, που ανέφεραν ότι εμβόλιο για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) είναι θέμα χρόνου, εμφανίζεται σε συνέντευξη του ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Ματσούκας, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επισημαίνοντας ότι για να βγει ένα φάρμακο από το εργαστήριο στην αγορά, περνάνε πολλά χρόνια.
Ο καθηγητής Χημείας, που ως γνωστόν, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, διεξάγει από το 1994 έρευνα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και τα τελευταία χρόνια στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών για την ανάπτυξη προϊόντος για τη ΣΚΠ, δηλώνει ότι αυτήν τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι προκλινικές μελέτες σε πειραματόζωα.
Όπως αναφέρει, εντός του 2017 έχει δρομολογηθεί να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές στην Αυστραλία, για τις οποίες εκφράζει μεν την αισιοδοξία του, ωστόσο θέλει να διατηρεί χαμηλούς τόνους, για να μην εγείρονται φρούδες ελπίδες στον κόσμο που νοσεί και περιμένει με αγωνία τέτοιες καλές ειδήσεις.
«Ας μην ξεχνούμε ότι πολλά φάρμακα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της κλινικής δοκιμής, αποσύρονται. Αισιοδοξώ, όμως, ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά», τονίζει ο κ. Ματσούκας.
Ο έγκριτος ερευνητής εξηγεί αναλυτικά γιατί στην παρούσα φάση, η λέξη φάρμακο ή εμβόλιο αναφέρεται λανθασμένα, καθώς επίσης περιγράφει με απλά λόγια τον μηχανισμό δράσης της ουσίας, που αυτήν τη στιγμή ερευνάται και σημειολογικά οι επιστήμονες την έχουν ονομάσει Ελμυελίνη, από το Ελλάς και Μυελίνη.
Ο Ιωάννης Ματσούκας είναι επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Calgary του Καναδά και στο Victoria University της Μελβούρνης. Ήταν επί 16 χρόνια επικεφαλής και διευθυντής του διατμηματικού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο: Ιατρική Χημεία Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.»
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Όπως είδατε Συνέλληνες, η ΕΡΕΥΝΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, «ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ» γίνεται αναφορά περί φαρμάκου, εμβολίου, ΑΛΛΑ…
Εκείνοι που έβγαλαν την ανακοίνωση, για ακόμα μια φορά ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ τον κόσμο, έδωσαν χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και ενημέρωση ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ και όπως τα πυροτεχνήματα, χάθηκαν, όπως χάθηκαν και οι εκατοντάδες «νέες θεραπείες» που κατά καιρούς έκαναν την εμφάνιση τους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, είναι πολλοί εκείνοι που παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο νομίζοντας πως θα κάνουν το «Μεγάλο Θέμα».
Κάποια στιγμή, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ θα πρέπει να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ, γιατί ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.
Μαζί με αυτούς θα πρέπει να χαθούν και οι διάφοροι ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ που πουλούν τα «θαυματουργά σκευάσματα» τους (θα μιλήσουμε και γι αυτούς) θησαυρίζοντας σε βάρος των ασθενών.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Ray218 Full featured compact VHF radio

Η Ray218 και Ray218E έρχονται γεμάτο από χαρακτηριστικά όπως Dual Channel Display και προγραμματιζόμενη αγαπημένο κανάλι πλήκτρα. Η Ray218 και Ray218E μπορεί να επεκταθεί με το προαιρετικό Raymic απομακρυσμένη συσκευή που προσφέρει την πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο στο σταθμό του σκάφους.
Key FeaturesΜεγάλη οθόνη, VHF υψηλής απόδοσης Anti-glare LCS πλήρη dot matrix οθόνη Programmable αγαπημένο κανάλι πλήκτρα 10 φωτεινότητας και αντίθεσης Ρυθμίσεις 30 watt μεγάφωνο Προαιρετικό RayMic απομακρυσμένη συσκευή προσφέρει πλήρη λειτουργία ελέγχου ραδιόφωνο και ενδοεπικοινωνία από έναν απομακρυσμένο σταθμό.
View the specifications
Digital Selective Calling (DSC)
Η Ray218 και Ray218E περιλαμβάνουν εξοπλισμό για την κατηγορία "D" ψηφιακή επιλεκτική κλήση (DSC). πρωτόκολλο DSC είναι ένα παγκόσμιο εφαρμόζεται σύστημα που χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη ψηφιακών κλήσεις.
Αν έχετε την ατυχία να βρείτε τον εαυτό σας να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μια κλήση Mayday, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι επιπλέον επιπλοκή. Κάνοντας μια κλήση κινδύνου DSC είναι απλή με το Ray218 και Ray218E. Απλά πατήστε το κουμπί, υπάρχει σαφής σήμανση στο πίσω μέρος της συσκευής ή πρόσοψη του ραδιοφώνου και της θέσης GPS και ώρα μεταδίδονται σε ένα ψηφιακό πακέτο με πλήρη ναυτιλιακής κινητής υπηρεσίας αναγνώρισης του σκάφους (MMSI) λέει άλλα πλοία και παράκτιους σταθμούς ακριβώς όπου και αν είστε και ότι είστε σε μια κατάσταση κινδύνου.
Αυτή η απλή διαδικασία μπορεί να αυξήσει δραματικά τις πιθανότητες σας για μια επιτυχημένη διάσωση σε σύγκριση με μια παραδοσιακή Πρωτομαγιά φωνητική κλήση.

Ray218 and Ray218E Radio Controls
MICROPHONE KEYSKey Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
1. PPT Push-to-Talk Push-to-Talk
2. HI/LO | LOC/DIS TX Power High/Low and ACCEPT key for menu item selections Toggles between full receiver sensitivity (Distant mode) and attenuated receiver sensitivity (Local mode).
3. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs a new PLUS channel
4. UP/DOWN Channel changing and navigating menu item selections Rapid channel change and navigating menu item selections
5. SCAN/SAVE Initiate Priority Saved Scan mode or terminate any active scan SAVE/DELETE channel to/from memory
TRANSCEIVER CONTROLS
Key Name Function
6. CH/OK Rotate to change channels or navigate menu items. Press to accept menu item selections.
7. PWR/VOL Power radio ON / OFF and adjust volume level
8. SQ Adjust squelch threshold level
9. Soft Keys Press appropriate key to make associated menu selections
TRANSCEIVER PUSH KEYS
Key Name Press & Release Press & Hold 3 seconds
10. HAILER / INTERCOM Activate Hailer functions Activate Intercom functions
11. MENU/DSC Activate Menu functions Activate DSC functions
12. CLEAR Cancel function Weather Channel Mode, if so programmed
13. EU and ROW: 16/PLUS | US: 16/9 Switch between the Priority and Working Channels Switches to Secondary Priority (PLUS) channel; If already tuned to the PLUS channel, programs new PLUS channel.
14. DISTRESS Designate Distress Type Make Distress Call
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/ray218/

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2M VHF MOBILE RADIΟ

CRT 2M VHF MOBILE RADIΟ

CRT 2M VH
F MOBILE RADIO
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
  • Frequency range : TX 144-146 Mhz
  • RX 136-174 Mhz
  • FM Mode :Wide/narrow
  • Channel spacing : 12,5–20Khz/ 12,5-25Khz
  • Number of channel  : 200 Cx + 1 (memories)
  • Phase locked Step  : 5-6.25-8.33-10-12.5-15-20-25-30-50 kHz
  • Dimensions WxHxD : 145x47x90 mm
  • Weight : 1.2 Kg
  • Squelch : CTCSS/DCS/DTMF
  • DTMF Microphone
  • Function scan
  • Channel name édit
  • Tot out timer
  • B C L O (busy channel lock out)
  • Alarm Function
  • 3 Level powered  LOW: 10 W – MIDDLE: 25 W - HIGHT:  60 Watts Max
  • Keyboard lock
  • Backlight adjustable brightness
  • Compander function
  • Power supply voltage Display
  • A P O (auto power off)
  • Clone by cable
  • WARRANTY  2 Years

Ο φούρναρης Πλάτς

Ο φούρναρης Πλάτς
Συγγραφέας: Μαρία Σούμπερτ
Εικονογράφος: Φωτεινή Τίκκου
Ημερομηνία έκδοσης: 25 Ιανουαρίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-075-7
Ετικέτες Αξίες, Αποδοχή, Αυτογνωσία, Συμπεριφορά, Συναισθήματα
Ο Πλατς είναι φούρναρης, αλλά δεν του είναι αρκετό. Θέλει να αποκτήσει τον ουρανό με τ’ άστρα.
Όταν εμφανίζεται στο χωριό ο ζητιάνος με το μαγικό σα­κούλι, η ζωή του Πλατς αλλάζει απότομα.
Πόσα καρβέλια ψωμί χωράει πια αυτό το μαγικό σακούλι;
Θα καταφέρει ο Πλατς να κερδίσει τον ουρανό με τ’ άστρα;
Ένα παραμύθι για την επιθυμία τού να έχουμε όλο και περισσότερα και την αναζήτηση της ευτυχίας στα απλά πράγματα.

Ψυχαγωγία και Εκπαίδευση με Φανταστικά Βιβλιο-παιχνίδια!


Αγαπητέ Αναγνώστη,
Είναι βιβλία, είναι και παιχνίδια, είναι εκπαιδευτικά, είναι και διασκεδαστικά! Τα βιβλιο-παιχνίδια μας ήρθαν και αποτελούν ιδανική πρόταση για ατελείωτες, δημιουργικές ώρες διασκέδασης.
ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ: ΖΩΑΚΙΑ & ΧΡΩΜΑΤΑ
Με τα εκπληκτικά αυτά βιβλία το παιδί σας θα ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του και θα μάθει να αναγνωρίζει τα ζωάκια και τα χρώματα. Ανοίγοντας τα παραθυράκια και αγγίζοντας τις ανάγλυφες επιφάνειες των βιβλίων, το μικρό σας θα μάθει διασκεδάζοντας.
Ηλικία: 1+ ετών




Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Με το Η πρώτη μου βιβλιοθήκη, το παιδάκι σας θα μάθει τις πρώτες του λέξεις και θα γνωρίσει τη φύση και τα ζώα μέσα από τα 8 απίθανα εικονογραφηµένα βιβλιαράκια που περιλαμβάνει η καθεμία. Ανακαλύψτε μαζί τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς, την αλφαβήτα, τα αντίθετα, τα μέλη της οικογένειας, τα μέρη του σώματος και τις καθημερινές συνήθειες, και διαβάστε του τις ιστορίες με τη γατούλα, τον σκύλο, τον βάτραχο, το πρόβατο, το κοτοπουλάκι, το μυρμήγκι, το ποντικάκι και το κουνελάκι. Οι πρώτες του βιβλιοθήκεςμεταφέρονται εύκολα, για να τις έχει πάντα μαζί του!
Ηλικία: 1+ ετών




ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ


Διαβάστε το βιβλιαράκι που θα βρείτε στο κουτί και τοποθετήστε μαζί με το παιδί σας τους 10 κύβους, τον έναν πάνω στον άλλον, για να φτιάξετε έναν εντυπωσιακό πύργο ύψους ενός µέτρου! Το μικρό σας θα μάθει τα σχήματα και τους αριθμούς, και θα ανακαλύψει τη φύση και τα ζώα!
Ηλικία: 1+ ετών
ΠΑΖΛ 2: ΜΕΓΑΛΑ ΖΩΑ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ & ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ - ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
Το παιδί σας θα μάθει τα αντίθετα και τα σχήματα φτιάχνοντας τα 5 παζλ που υπάρχουν σε κάθε κουτί. Διαβάστε μαζί του τα βιβλιαράκια και διασκεδάστε με τα πιο μεγάλα ζώα του κόσμου και με τα οχήματα του εργοταξίου!
Ηλικία: 1+ ετών




ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ: ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ & Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ
Κατασκευάστε, παρέα με το παιδί σας, ένα τρισδιάστατο πυροσβεστικό όχηµα και την Κιβωτό του Νώε, με ύψος που ξεπερνά τα 40 εκ. το καθένα. Απολαύστε, επίσης, τις απίθανες ιστορίες στα βιβλιαράκια που θα βρείτε μέσα!
Ηλικία: 3+ ετών




ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Η ΓΗ


Ήρθε η ώρα να κάνεις τον γύρο του κόσμου και να μάθεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον όμορφο πλανήτη μας. Μάθε τι βάθος έχουν οι ωκεανοί και δες από κοντά τα πιο μεγάλα και άγρια ζώα του κόσμου. Ύστερα, έλεγξε όλα όσα έμαθες φτιάχνοντας ένα απίθανο παζλ 205 κοµµατιών!
Ηλικία: 6+ ετών

ΕΔΡΑ - ΓΡΑΦΕΙΑ
ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800 | FAX : 210 28 19 550 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ 13-15
106 78 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210 36 18 654 | FAX: 210 36 40 683

Η επιστήμη της Γιόγκα: αυτογνωσία και εξέλιξη / Φιλαρμόνια Ορχήστρα / Μουσικές του κόσμου / Θέατρο & εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά


Παρουσίαση Βιβλίου
Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, 19:00
Οι εκδόσεις Ποταμός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της
Μαρίας Χούκλη
Καλησπέρα σας κύριε Σεφέρη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ακαδημαϊκός
Θανάσης Βαλτινός και ο
σκηνοθέτης Θοδωρής Γκιόνης
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ομιλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Σάββατο 5 Νοεμβρίου, 18:00
Η επιστήμη της Γιόγκα:
Αυτογνωσία και εξέλιξη
Σουάμι Σιβαμούρτι Σαρασουάτι
Είσοδος ελεύθερ
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συνέντευξη Τύπου
Τρίτη 8 Νοεμβρίου, 13:30
Συνέντευξη τύπου για την αναγγελία της ίδρυσης της
Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών
Ομιλητές: Βύρων Φιδετζής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Νίκος Μαλιάρας, Γενικός Διευθυντής
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρουσίαση Βιβλίου
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, 19:00
Οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Θανάση Διαμαντόπουλου
Θεσμοί: Κρίση και ρήξη
σε μια συζήτηση με θέμα
"Κοινοβουλευτική ή προεδρική δημοκρατία;
Μια προσέγγιση ουσίας"
Ο συγγραφέας συζητάει με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό, επί τιμή πρόεδρο του ΣΤΕ Παναγιώτη Πικραμμένο και τον πρώην υπουργό, Καθηγητή Ανδρέα Λοβέρδο
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ελεύθερο Εργαστήρι
Μουσικής Παιδείας
Μουσικές του κόσμου
Τα μαθήματα του Eργαστηρίου συνεχίζονται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 18:00 με το πρώτο μέρος της διάλεξης της
Μιράντας Τερζοπούλουμε θέμα
"Ανατολικά της δύσης, νότια του βορρά. Ιερές εκστατικές μουσικές τελετουργίες"
Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε τις δύο επόμενες διαλέξεις:
Λόγια περσική μουσική και η μουσική της οθωμανικής αυλής, Κυριάκος Kαλαϊτζίδης. (16,23/11 2016, 18:00 - 20:00)
Η μουσική κι ο χορός της Ινδίας με μια ανθρωπολογική ματιά,
Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου.
(30/11 &,7/12 2016, 18:00 - 20:00)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνσηwww.mmb.org.gr είτε επί τόπου στη Βιβλιοθήκη κατά τις ώρες λειτουργίας της (10:00-16:45).
Κόστος συμμετοχής: 20€ για κάθε ενότητα.
Φοιτητές: 15€ για κάθε ενότητα.
Πληροφορίες: 210 72.82.775
Περισσότερες πληροφορίες

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον
Ludwig Van Beethoven
Κυριακή 6 Νοεμβρίου, 12:00
Πρωτότυπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6 έως 12 ετών
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα
για παιδιά
Μουσικές της Βροχής
Εκπαιδευτικό Βιωματικό Μουσικό Πρόγραμμα
για παιδιά 3-7 ετών με αφορμή κλασικά
και σύγχρονα μουσικά έργα
Αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 15:00 και κάθε Κυριακή στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (παιδικό), 12€ (ενιαίο με 1 συνοδό), 15€ (ενιαίο με 2 συνοδούς)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες Πληροφορίες

Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Χίλιες και μία...σελίδες
για παιδιά 3-9 ετών
Αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη παράσταση όπου πολυτάλαντοι ηθοποιοί τραγουδούν, χορεύουν και παίζουν ζωντανά με δεξιότητα πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και μουσικό πριόνι. Το πολύχρωμο διαδραστικό σκηνικό διεγείρει την φαντασία των παιδιών, ενώ το έργο ενθαρρύνει τη φιλαναγνωσία και προβάλλει την αξία της επιμονής, της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

Θεατρικές Παραστάσεις για παιδιά
Μίλα και Σουτ
για παιδιά 4-10 ετών
Αυτή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Η ομάδα Κοπέρνικος ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Μουσική Βιβλιοθήκη με τη νέα διαδραστική μουσικο-θεατρική παράσταση "Μίλα και Σουτ". Το έργο, με ευρηματικούς χιουμοριστικούς διαλόγους και τα υπέροχα τραγούδια και τη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, θα αποτελέσει ένα ακόμα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα.
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (παιδικό-ομαδικό)
Εισητήρια-πληροφορίες:
ticketservices , 210 72 34 567
Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 09:00-17:00, Σα 10:00-16:00
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα και Κυριακή 10:00-16:00
Περισσότερες πληροφορίες

IAML Greece
Πρόσκληση υποβολής εργασιών για το
1ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων
Το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή εργασιών στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων
που θα πραγματοποιηθεί στις
21-22 Απριλίου 2017, στην Αθήνα.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση επιστημόνων και επαγγελματιών που έχουν σχέση με τη μουσική πληροφόρηση, μουσική βιβλιοθηκονομία και εν γένει τη μουσική προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και να συζητήσουν νέες πρακτικές καθώς επίσης και να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις που επικρατούν στο χώρο.
Περισσότερες πληροφορίες

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τα Ωδεία ή Βιβλοθήκη φιλοξενεί μικρές συναυλίες σπουδαστών Ωδείων στην Αίθουσα Διδασκαλίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 15:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ωδεία, Μουσικές σχολές και νέοι μουσικοί που ενδιαφέρονται να κλείσουν ημερομηνία για τη συναυλία τους, μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τη Βιβλιοθήκη (Βάλια Βράκα, τηλ: 210 7282775,valvraka@megaron.gr) ώστε να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σημειώνεται πως οι συναυλίες πραγματοποιούνται με συμβολική χρέωση.
Περισσότερες Πληροφορίες


Φιλοξενία εκδηλώσεων
Στη νέα πτέρυγα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
διατίθενται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων
πλήρως εξοπλισμένοι χώροι:
Πολυχώρος και Αίθουσα Διδασκαλίας
Με τη σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, την εξαιρετική ακουστική και το πιάνο που διαθέτουν
προσφέρονται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων λόγου και μουσικής, παρουσιάσεων, σεμιναρίων και εκθέσεων.
Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης
Χάρη στην υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη διοργάνωση σεμιναρίων και εργαστηρίων.
Οι εκδηλώσεις μπορούν να πλαισιωθούν
με διοργάνωση κοκτέηλ στο Φουαγιέ Πολυχώρου.
Όλοι οι χώροι προσφέρουν
ιδανική πρόσβαση στο Αίθριο των Μουσών
και εξυπηρετούνται από το Γκαράζ του Μεγάρου.
Πληροφορίες: 210 7282569-775
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε φωτογραφίες από τους χώρους