Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ισοθερμική Τσάντα δύο χώρων Α’ Βοηθειών PhB3

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα: 
Ισοθερμική τσάντα δύο χώρων με διάφανες εσωτερικές ανοιχτές θήκες για τη συγκράτηση και ταξινόμηση Ιατρικών Βοηθημάτων, υφασμάτινες θήκες πορτοκαλί χρώματος ραμμένες στο εσωτερικό της τσάντας για φιάλες ορών ή λοιπά Ιατρικών Βοηθημάτων.
Εξωτερικά έχει διάφανη θήκη για τα περιεχόμενα του φαρμακείου, φερμουάρ, 2 χειρολαβές για την μεταφορά του και ιμάντα στήριξης της τσάντας στον ώμο.
Η δεύτερη ισοθερμική θέση έχει διάφανες ανοιχτές θήκες διαφόρων μεγεθών και ραμμένο διαμήκης ελαστικό ιμάντα όπου δημιουργούνται οπές διαφόρων μεγεθών για τη συγκράτηση και ταξινόμηση Ιατρικών Βοηθημάτων και κλείνει με φερμουάρ.
Διαστάσεις: 54χ26χ25cm
Σημείωση: Η τσάντα δεν περιλαμβάνει εξοπλισμό

KODEN Σειρά MDC-5500

KODEN Σειρά MDC-5500
Επαγγελματικό Radar για σκληρή χρήση. Map Overlay και παρακολούθηση 100 στόχων ΑRPA και 1,000 στόχων AIS.
Με 15΄΄ XGA οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο για εύκολη εγκατάσταση, η σειρά Radar MDC-5500, είναι εξοπλισμένη με τις εξελιγμένες τεχνικές επεξεργασίας σήματος της KODEN και βρίσκετε στην υψηλότερη θέση σε αξιοπιστία από τα Radar της κατηγορίας του.
15΄΄ XGA έγχρωμη οθόνη και ξεχωριστό χειριστήριο
μοναδική μέθοδος ψηφιακής επεξεργασίας σήματος, που εξασφαλίζει ότι ακόμη και οι πιο μικροί, μακρινοί στόχοι παρουσιάζονται ευδιάκριτα χωρίς παράσιτα
λειτουργία ‘true-trail’ για καταγραφή του ίχνους μονό των κινούμενων στόχων ακόμα και όταν το σκάφος είναι σε πορεία
overlay με χάρτη (δέχεται χάρτη C-MAP και εμφανίζει τους στόχους πάνω στο χάρτη)
ένδειξη στίγματος και απεικόνιση waypoints σε συνεργασία με GPS course-up και north-up (σε συνεργασία με GPS ή δορυφορική πυξίδα), true motion (σε συνεργασία με δορυφορική πυξίδα και speed log)
παρακολούθηση μέχρι 100 στόχων (ARPA) και έξοδος σε plotter ή PC
δυνατότητα απεικόνισης μέχρι 1,000 στόχων AIS
ο χειρισμός του Radar μπορεί να γίνει από δύο θέσεις πλοήγησης (π.χ. γέφυρα και κόντρα γέφυρα)
περιστροφή scanner 24 rpm ή 36 rpm ή 48 rpm

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 35Α ΜΑΑS SPS 30 II

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 35Α ΜΑΑS SPS 30 II
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ SWITCHING 30Α MAX 35A MAAS SPS 3ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ MAAS

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΕΣ ΒΡΑΧΕΩΝ ME ΕΞΟΔΟ 100-200W SSBΔΥΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΩΤΙΖΩΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑΕΞΟΔΟ 30Α ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ 35 ΚΟΡΥΦΕΣΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣΧΑΡΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑweight:Kg1,5,Ripple Noise <13.5mV,Output Work current 30A(Max 35AmpPP) ,Output voltage 9-15.Volt,23X17X12cm

Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί

Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί
Συγγραφέας: Οξάνα Μπούλα
Εικονογράφος: Οξάνα Μπούλα
Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 16 Απριλίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-147-1
Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.
Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων


15 Μαϊου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Το παρελθόν στο παρόν - Μνήμη, ιστορία και αρχαιότητα στη σύγχρονη Ελλάδα την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μαίρη Αδαμοπούλου, δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Τα Νέα»
Πέτρος Θέμελης, αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
Αντώνης Λιάκος, ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Άρης Αναγνωστόπουλος, κοινωνικός ανθρωπολόγος και ιστορικός – Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επιμελητής του τόμου
Νίκος Παπαδημητρίου, επιμελητής αρχαιοτήτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, επιμελητής του τόμου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


Εσκόλ Νεβό

15 Μαϊου 2018
Στο πλαίσιο του Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα διοργανώνει την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στον Ιανό συζήτηση με θέμα «Στιγμές-ορόσημα στη λογοτεχνία» μεταξύ των τριών Ισραηλινών συγγραφέων Εσκόλ Νεβό, Esty Hayim και Iris Eliya Cohen.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Χρήστος Χωμενίδης.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Είσοδος ελεύθερη
Ianos
Σταδίου 24
Αθήνα


Αβραάμ Β. Γεοσούα

16 Μαϊου 2018
Στο πλαίσιο του Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα διοργανώνει την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 κ ώρα 6.30 μ.μ. στο Polis Art Cafe συζήτηση με θέμα «Η σχέση της Ιστορίας και της γραφής» μεταξύ των τριών Ισραηλινών συγγραφέων Αβραάμ Γεοσούα, Judith Katzir και Ilan Sheinfeld.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά.
Είσοδος ελεύθερη
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα


Ντίνος Οικονόμου

16 Μαϊου 2018
Το νέο μυθιστόρημα του Ντίνου Οικονόμου Έργα και ημέρες του φοιτητή Αλέξη Τραυλού παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ianos.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου με τον Σύλλογο αποφοίτων ΑΠΘ.
Ianos
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη , 2310-277.004


Γιάννης Η. Παππάς

18 Μαϊου 2018
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, η Ένωση Βορειοηπειρωτών Αχαΐας, το λογοτεχνικός περιοδικό «www.diapolitismos.net» και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Η. Παππά Θαμπές ζωές την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Βυζαντινό».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μίνα Πετροπούλου, φιλόλογος, δρ Κοινωνιολογίας
Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος, πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι:
Αλέξης Γκλαβάς, πολιτιστικός συντάκτης, μουσικός παραγωγός
Μαίρη Σιδηρά, φιλόλογος του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Κώστας Μπουλμπασάκος.
Αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου «Βυζαντινό»
Ρήγα Φεραίου 106
Πάτρα


Τζέννυ Έρπενμπεκ

21 Μαϊου 2018
Tη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στη βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Thessaloniki παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της Τζέννυ Έρπενμπεκ Η συντέλεια του κόσμου. Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσει ο μεταφραστής Αλέξανδρος Κυπριώτης. Αποσπάσματα από το βιβλίο, αλλά και από ανέκδοτα στα ελληνικά έργα της, θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νατάσσα Αστρεινίδη, Νίκος Ράμμος και Κλαίρη Χριστοπούλου, καθώς και τα παιδιά Φοίβος Μανάρης και Νικόλας Χριστόπουλος. Σκηνοθετική επιμέλεια: Κλαίρη Χριστοπούλου
Goethe-Institut Thessaloniki
Βασ. Όλγας 66
Θεσσαλονίκη , 2310-889.610

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ; | ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Tι είναι δίκαιο; 
H νομική επιστήμη για όλους 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19:00
Ακαδημία Αθηνών, Πανεπιστημίου 28 

 
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν
την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 19:00 στην Ακαδημία Αθηνών
στην παρουσίαση του βιβλίου του ακαδημαϊκού
Απόστολου Γεωργιάδη
 
 
Τι είναι δίκαιο;
H νομική επιστήμη για όλους 

 


Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Θανάσης Μαρτίνος, εφοπλιστής
Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ - ακαδημαϊκός
Ειρήνη Σαρπ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας
Χρήστος Χωμενίδης, πεζογράφος

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης
 
Για το βιβλίο:
Το ερώτημα «τι είναι δίκαιο;», που περιέχεται στον τίτλο του βιβλίου, είναι πολύ παλαιό. Απασχολεί τους θεωρητικούς και τους φιλοσόφους του δικαίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα ερώτημα ανάλογο με εκείνο που απηύθυνε στο Πραιτώριο ο Πόντιος Πιλάτος προς τον Ιησού Χριστό: «Τι εστίν αλήθεια;»
Ωστόσο, με το παρόν βιβλίο δεν επιδιώκεται η συνέχιση της αναζήτησης μιας απάντησης, η οποία ίσως και να μην υπάρχει. Ο σκοπός του συγγραφέα εδώ είναι πολύ πιο απλός: Συνίσταται στην προσπάθεια να φέρει το δίκαιο και τη νομική επιστήμη πιο κοντά στον απλό πολίτη∙ να πάρει το δίκαιο από το επίπεδο της θεωρίας και να το κατεβάσει στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής∙ να καταστήσει σαφές στον μη ειδικό τι σημαίνουν και πώς εφαρμόζονται οι κανόνες δικαίου κάθε μέρα σε πλήθος ζητημάτων (εμπορικών, οικονομικών, οικογενειακών, κληρονομικών κλπ.) που δημιουργεί η συμβίωση των ανθρώπων σε μια κοινότητα.
Παρόλο που το δίκαιο είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με την καθημερινή ζωή του ανθρώπου, δεν προσελκύει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη του στον ίδιο βαθμό με τις άλλες κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, όπως η ιστορία, η κοινωνιολογία, η φιλολογία, η ιστορία της τέχνης κλπ. Με τη φιλοδοξία να αντιστρέψει αυτή την εικόνα, ο συγγραφέας προσπαθεί όσο μπορεί πιο απλά και με τη χρήση πολλών παραδειγμάτων, να ανοίξει για τον μη νομικό ένα παράθυρο στον «παράδεισο» των νομικών εννοιών∙ να εξηγήσει τη λειτουργία πολλών θεσμών∙ να απλουστεύσει κατά το δυνατό νομικές κατασκευές που φαίνονται δυσνόητες∙ και να καταστήσει σαφές ότι ο νομοθέτης, μπορεί μεν μερικές φορές (ή εποχές) να υπερβάλλει στην παραγωγή νόμων (εξού και η γνωστή μας πολυνομία), αλλά κατά κανόνα δεν αυθαιρετεί! Πίσω από κάθε νομοθετική ρύθμιση κρύβεται η προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων της καθημερινής ζωής και διευθέτησης συγκρουόμενων συμφερόντων των μελών της κοινωνίας.
Ο Απόστολος Σ. Γεωργιάδης υπήρξε Δάσκαλος πολλών γενεών Ελλήνων νομικών. Είναι επίτιμος και ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, καθώς και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. 
                                                       

Νέος τίτλος: Η ΜΠΡΙΤ-ΜΑΡΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ, του Fredrik Backman

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο Η ΜΠΡΙΤ-ΜΑΡΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ, του Fredrik Backman, σε μετάφραση του Γιώργου Μαθόπουλου. Μια αστεία και εμψυχωτική ιστορία για την αγάπη, για τις δεύτερες ευκαιρίες και για τις σχέσεις που δημιουργούνται εκεί που δεν το περιμένεις, αποκαλύπτοντας ποιος πραγματικά είσαι και πόσα μπορείς να πετύχεις.
Από τον συγγραφέα του bestseller Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη.

H Ζωή Τηγανούρια στο El Convento del Arte - 19/05

H
Ζωή Τηγανούρια
στο
El Convento del Arte
Λίγες μόνο ημέρες πριν μπούμε για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο, η μοναδική Ζωή Τηγανούρια θα εμφανιστεί για μία βραδιά στο ατμοσφαιρικό El Convento del Arte, το Σάββατο 19 Μαΐου, με την υπόσχεση να μας ταξιδέψει μουσικά στα ερωτικά γεμάτα πάθος μονοπάτια του Tango, όπως μόνο αυτή γνωρίζει...
Last Tango by Zoe” και Ζωή Τηγανούρια..
Αργεντινή, Ουρουγουάη, Astor Piazzolla και μεγάλοι Έλληνες συνθέτες...
Tango της Ρετρό εποχής και του Ελληνικού Κινηματογράφου…
Έννοιες συνυφασμένες με την συνθέτη, σολίστ του ακορντεόν & performer Ζωή Τηγανούρια, τη κοπέλα που έχει χαραχτεί στη μνήμη μας σαν το μελαχροινό κορίτσι που παίζει όρθια με το βαρύ μουσικό όργανο, και που στην αγκαλιά της φαντάζει σαν «παρτενέρ» του Tango.
Με τη συμπλήρωση της 10ετούς διεθνούς προσωπικής της καριέρας (δείτε σχετικό βίντεο εδώ) και την παρουσίαση του νέου της video-clip “Last Tango by Zoe”, η συνθέτης & βιρτουόζος του ακορντεόν, σε μια παράσταση υψηλής αισθητικής, πλημυρισμένη από τη σαγήνη του Tango, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς μουσικούς, ερμηνευτές και χορευτές.
Σάββατο 19 Μαΐου
Εl Convento Del Arte
στις 22:30
Guest artists:
Στέλλα Χροναίου
Miler Rodriguez & Georgia Chandraki
Τραϊάνα
Συμμετέχουν:
Αλίκη Μαυροειδή & Μιχάλης Παπούκας
Πελαγία
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου 
Συντελεστές:
Σύνθεση/Ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια
Φλάουτο: Στέφανος Χατζηαναγνώστου
Κιθάρα: Γιάννης Ταυλάς
Μπάσο: Γιώργος Πολίτης
Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης
 
Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, Αθήνα
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:30 για φαγητό & ποτό
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
τηλ.: 2105200602 
e-mail: info@elconvento.gr
  
Είσοδος: 10 €

Το Τανγκό της Μοναξιάς

Το Τανγκό της Μοναξιάς 
Πώς είναι άραγε να εξουσιάζει κανείς συναισθηματικά τον άλλο μέσα από το Διαδίκτυο;
Κι εμείς; Έχουμε, άραγε, το μέγεθος που νομίζουμε πως αποκτήσαμε μέσα από την χρήση του;
Η εικονική εξουσία που αποκτά κανείς μέσα από την ανωνυμία του διαδικτύου, η χωρίς σκέψη και εκτέλεση ενδόμυχων απωθημένων, φέρνουν ανατροπές στην ισορροπία των σχέσεών μας.
Η Μοναξιά στον κόσμο της εικονικής ευτυχίας, μεγεθύνεται και γίνεται όπλο εκτέλεσης κι αυτοκτονίας, ο νεκροθάφτης των ερωτικών μας επιθυμιών…
Τα πιο πάνω βασάνισαν καταλυτικά τον Μάνο… Τον άλλαξαν!
Μπήκε από περιέργεια να το δει, να το ελέγξει, να επικοινωνήσει εικονικά με ανθρώπους και έγινε και αυτός θύμα της γοητείας του. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, έγινε αυτό που δεν ήθελε εξαρχής να γίνει: θύμα του διαδικτύου και των κρυμμένων απωθημένων του!
Όλοι αργά ή γρήγορα θα γίνουμε θύματά του, εκτός και αν οι σχέσεις των ανθρώπων επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση. Εκτός και αν ο έρωτας βγει και πάλι από την απρόσωπη οθόνη του υπολογιστή και τρέξει στα καταπράσινα λιβάδια της νιότης και της αγνότητάς μας!
Το Τανγκό της Μοναξιάς 
συγγραφέας: Θάνος Κανούσης
Isbn: 978-960-579-085-1​
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 329

Φλωρεντία: 8 γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε


Φλωρεντία: 8 γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε.

Σημειώστε...

Τα λαζάνια του σταρ-σεφ Emeril Lagasse.
Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι και μουστάρδα.
Γλυκό βερίκοκο με αμύγδαλα.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ