Σάββατο 22 Απριλίου 2023

ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ // ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ // ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΣ // ΑΝΟΙΧΤΑ 10:00 ΜΕ 14:00


ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023ΑΝΟΙΧΤΑ 10:00 - 14:00
Θουκυδίδου 4, Πλάκα, Αθήνα
Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης συμμετέχουν στην "Ημέρα Βιβλίου" και το Σάββατο 22 Απριλίου το βιβλιοπωλείο μας (Θουκυδίδου 4, Πλάκα) θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.Στις 12:00, η Έρη Σταυροπούλου, καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, θα παρουσιάσει τη μελέτη της για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη Η τιμή και το χρήμα με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του.

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες, Παραστάσεις

 


BIG IN JAPAN
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη θα παρουσιαστεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.
Το έργο “Big in Japan”, εμπνευσμένο από ακραία κοινωνικά φαινόμενα που συναντάμε στην σύγχρονη Ιαπωνία, μιλάει για το χάος και την απελπισία μέσα στην οποία είναι βουτηγμένος ο άνθρωπος σήμερα. Μέσα σε έναν κόσμο που τρέχει με ταχύτητες ιλίγγου, που τα όνειρα χάνονται στο όνομα του κέρδους, που λατρεύονται σαν θεοί οι έννοιες της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας, ο άνθρωπος αναρωτιέται: «αξίζει να ζω έτσι όπως ζω, κι αν όχι, η λύση είναι η παραίτηση ή η μάχη να αλλάξω τη ζωή μου;».
Πρεμιέρα: Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στις 21:00
* Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών.

Ο «επιθεωρητής» μιλάει για το χθες και το σήμερα
με την υπογραφή του Γιάννη Κακλέα
Σε μια επαρχία της Ρωσίας όπου επικρατούν η γραφειοκρατία, η κοινωνική διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας, μας μεταφέρει η πλούσια παραγωγή του ΚΘΒΕ «Επιθεωρητής» σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Οι ερμηνείες, τα εξαιρετικά κοστούμια, τα σκηνικά και η μουσική δημιούργησαν εύκολα το κλίμα που επικρατούσε την εποχή που έγραψε την κοινωνική σάτιρα ο Νικολάι Γκόγκολ αναδεικνύοντας χαρακτηριστικά και αδυναμίες που συναντούμε ακόμα και σήμερα, όπως η αδικία και ο δεσποτισμός που χαρακτηρίζουν την προεπαναστατική Ρωσία.

Ο κατά φαντασίαν ασθενής
Ο αξεπέραστος Μολιέρος εστιάζει και μεγεθύνει τις ανθρώπινες αδυναμίες, ανασύροντας στην επιφάνεια την υποκρισία με το διεισδυτικό πνεύμα, το αξεπέραστο χιούμορ και την ευρηματικότητά του.

ΑΛΓΟ-ΡΥΘΜΟΣ, μια σουρεαλιστική περιπλάνηση μνήμης
Μια σύγχρονη περφόρμανς που αποκαλύπτει με τον πιο οδυνηρό τρόπο την αλήθεια των σκηνοθετών που μιλάνε για την ασφάλεια και την θαλπωρή της λήθης.

ΕΧΘΡΟΙ, μια ερωτική ιστορία
Ένα κορυφαίο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας που αποτελεί ύμνο στη γυναίκα, μεταφέρει το κοινό στη Νέα Υόρκη, λίγα χρόνια μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων στην Καλαμαριά (πρ.Καπναποθήκες,Ν.Κρήνη), ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους/ες!
Απ ευθείας διάθεση προϊόντων στην Καλαμαριά (πρ.Καπναποθήκες,Ν.Κρήνη), ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Πρόσκληση παρουσίασης έργου 'Artech' || Τρίτη 25 Απριλίου, στις 18:30

 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ενύπνιο η νέα ποιητική συλλογή του Αντώνη Ζαΐρη με τίτλο "Σκάλα μνήμης"

Αντώνης Ζαΐρης
Σκάλα μνήμης
Τιμή: 10 ευρώ, Σελίδες: 50
ISBN 978-618-5551-81-0
Εκδόσεις Ενύπνιο
Η ποιητική συλλογή «Σκάλα μνήμης» είναι ένα εισιτήριο σ’ ένα συνεχόμενο μαγευτικό ταξίδι δίχως προορισμό, καθώς προορισμός σημαίνει ότι τελείωσαν όλα. Ο ποιητής αφήνεται στη ροή του χρόνου, φαντασιώνεται και ονειρεύεται στο άγνωστο ξεδιπλώνοντας πτυχές της καθημερινότητας που βασανίζουν και ταλαιπωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ ταυτόχρονα κυριαρχεί ο αναστοχασμός και η αναδίφηση εμπειριών που φωτογραφίζονται σε κάθε σκαλί της σκάλας μνήμης.
Αυτός είναι ο κόσμος σου (ΙΙΙ)
Αυτός είναι ο κόσμος σου
Και δεν μπορείς να ξεφύγεις
Είναι δικός σου άριστα σμιλεμένος
Με το υφαντό το ανάλαφρο
Και τόσα άλλα αναρίθμητα πουλιά να πετάνε
Και αστέρια να πέφτουν στην αχόρταγη γη
Βιογραφικό:
Ο Αντώνης Ζαΐρης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Η διδακτορική του διατριβή ήταν σε θέματα Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει υπηρετήσει για 32 χρόνια ως Διευθυντικό Στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ και Γενικός Διευθυντής σε διάφορες πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ έχει υπηρετήσει και το Δημόσιο μάνατζμεντ μέσα από θέσεις ευθύνης. Από το 2005 έως τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος. Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Νοέμβριο του 2013, υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών. Διετέλεσε επίσης Αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διακυβερνητική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, καθώς και Αναπληρωτής Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠE. Έχει επίσης διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και στα Πανεπιστήμια Τιράνων και Πράγας. Συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις με το σύστημα κριτών. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες εφημερίδες και είναι συγγραφέας 17 βιβλίων εκ των οποίων τα 10 τα έχει συγγράψει με τον Γιώργο Σταμάτη. Μεταξύ αυτών τα βιβλία: «Ποια Ανάπτυξη;», «Total Business Success», «Ο ρόλος του ηγέτη στη σύγχρονη Επιχείρηση», «Το Παγωμένο μέλλον», «Ανακαλύπτοντας τον τροχό - Σε αναζήτηση μιας νέας πολιτικής» και «Για ένα νέο δημοκρατικό πρότυπο»», αλλά και τα λογοτεχνικά βιβλία «Aνήσυχη Περιπλάνηση» και «Παγωμένος Χρόνος». Έχει βραβευθεί για το σύνολο του έργου του από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη Διεθνή Ακαδημία Ηγεσίας, τη Διεθνή Ακαδημία Τεχνών και το Λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.
Εκδόσεις Ενύπνιο
Δερβενίων 22, 106 80, Αθήνα
www.enipnio.gr, info@enipnio.gr

Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ


 

Τι παρεμβάσεις έγιναν / Τέμπη: «Το πόρισμα δείχνει τη δομική κατάρρευση που λέγαμε και εμείς», λέει ο Κώστας Γενηδούνιας

Μόνο η ΕΚΑΠΥ θα διενεργεί κεντρικούς διαγωνισμούς -Νέα απόφαση Γκάγκα



Μόνο η ΕΚΑΠΥ θα διενεργεί κεντρικούς διαγωνισμούς -Νέα απόφαση Γκάγκα
Με απόφαση της Μίνας Γκάγκα καθορίζονται οι συμβάσεις και συμφωνίες πλαίσιο που θα συναφθούν από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ). Με την ίδια απόφαση καταργείται απόφαση του Ιουνίου του 2022, που προέβλεπε ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα μπορούν να λειτουργούν ως Κεντρικές Αρχές Αγορών.

Αλέξης Γεωργούλης: Το ενδεχόμενο προφυλάκισης, το επικοινωνιακό τρικ και η δικογραφία


Αλέξης Γεωργούλης: Το ενδεχόμενο προφυλάκισης, το επικοινωνιακό τρικ και η δικογραφία
Για τη δικαστική μάχη ετοιμάζεται ο Γεωργούλης ενώ το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά. Τι λένε οι δικηγόροι του και η στρατηγική που θα ακολουθήσει

Στο στόχαστρο της ΕΕ τα κρυπτονομίσματα - Υιοθετεί αυστηρή νομοθεσία και ελέγχους


Στο στόχαστρο της ΕΕ τα κρυπτονομίσματα - Υιοθετεί αυστηρή νομοθεσία και ελέγχους
Νέους κανόνες ελέγχου και νομοθετικής ρύθμισης της αγοράς των κρυπτονομισμάτων προωθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση...


Λιγότερα και ακριβότερα τα δάνεια στην ευρωζώνη


Λιγότερα και ακριβότερα τα δάνεια στην ευρωζώνη
Σφίγγει η θηλιά των επιτοκίων για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της ευρωζώνης, μετά την απότομη αύξηση απ...

Φόρος εισοδήματος: Ποιοι έχουν έκπτωση 3% - Τι ισχύει με τις επιστροφές


Φόρος εισοδήματος: Ποιοι έχουν έκπτωση 3% - Τι ισχύει με τις επιστροφές
Έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος έως τις 31 Ιουλίου αλλά και εξπρές επισ...


Βορίδης: Αυτές είναι οι 24 προωθούμενες αλλαγές για Δημόσιο & Δημοσίους Υπαλλήλους



Βορίδης: Αυτές είναι οι 24 προωθούμενες αλλαγές για Δημόσιο & Δημοσίους Υπαλλήλους