Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
15/04/2010 Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εκδίδει την ακόλουθη δήλωση σε απάντηση των ανακοινώσεων της τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ, Ελίζας Βόζεμπεργκ Από την απάντηση της Ν.Δ. είναι σαφές ότι δεν έχει θέση και προσπαθεί να αντιπαρατεθεί μόνο με ψευτοεπικοινωνιακούς όρους. Θα συνιστούσαμε στη Ν.Δ. να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ανάγνωση των προτάσεων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και να προετοιμαστεί για το διάλογο στη Βουλή. Γραφείο Τύπου Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
15/04/2010 Συγχώνευση φορέων Με βάση την απόφαση του Πρωθυπουργού περί κατάργησης, συγχώνευσης ή μεταφοράς αρμοδιοτήτων των φορέων, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε τη συγχώνευση των κάτωθι εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΔΒΜΘ: 1. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.), 2. Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.), 3. Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.) Ο συντονισμός των διαδικασιών για την συγχώνευση των τριών αυτών φορέων ανατέθηκε στον κ. Αλέξιο Δημαρά, επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
15/04/2010 Συναντήσεις Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με εκπροσώπους ΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα συναντηθεί την Παρασκευή 16/4 στις 10.30 με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και Ωρομισθίων (Π.Ε.Α) και στις 15.00 με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
15/04/2010 Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τα Προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ Το Νέο Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις. Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης.
Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο.
Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών. Πάνω από όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας. Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τον μαθητή. Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Κατσουλάρης Κώστας Ο άντρας που αγαπούσε τη γυναίκα μου
ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟ: ΜΑΛΑΚΟ ΣΕΛΙΔΕΣ: 120 ΕΤΟΣ: 2010 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14.0 x 21.0 ISBN: 978-960-19-0553-2
Mια ασυνήθιστη ιστορία για τη ζήλια, από την αντρική σκοπιά. «Καμιά φορά, όταν ήμασταν έξω, ήμουν βέβαιος ότι στρέφοντας απότομα το κεφάλι μου, θα τον έπιανα στα πράσα. Να στέκεσαι ακίνητος, βαρύς και άκαμπτος, στο διπλανό τραπέζι ή μέσα στο αυτοκίνητό του, με το τσιγάρο στο χέρι και το βλέμμα καρφωμένο πάνω της∙ το ίδιο βλέμμα που είχα προλάβει να αποτυπώσω χρόνια πριν στο ιατρείο μου, και το οποίο δεν θα είχε όλον αυτό τον καιρό αλλάξει στο παραμικρό. Ήταν ένα βλέμμα απέραντης αγάπης και κατανόησης, ένα βλέμμα που περιελάμβανε τον πόθο αλλά και το αντίθετό του, τον κατευνασμό. Κάτι βαθύ και πρωτογενές τούς συνέδεε, κάτι στο οποίο δεν είχα, ούτε θα είχα ποτέ, μερίδιο. Ήμουν αποκλεισμένος».
Το απόσπασμα είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του δράματος ή της αρρώστιας ή του παραλογισμού που διακατέχει τον κεντρικό ήρωα.
Ο οποίος πείθεται ολοένα και περισσότερο, από μικρές ενδείξεις που στο μυαλό του μετατρέπονται σε ισχυρές αποδείξεις, ότι ένα άλλος άντρας έχει κερδίσει την καρδιά και το κορμί της γυναίκας του.
Οι λογικοφανείς υποψίες του θα γίνουν έμμονη ιδέα, παρανοϊκή, και θα οδηγήσουν τη σχέση στα έσχατα όριά της.
Η διάλυση του γάμου του θα επέλθει τελικά από δική του υπαιτιότητα, καθώς η γυναίκα του θα τον συλλάβει να την απατά…«Ο δρόμος για την κόλαση των αντρών είναι στρωμένος με λογικές σκέψεις», μας λέει ο συγγραφέας.
Μια ιστορία ζήλιας και απώλειας: πώς η υποψία μπορεί να σε μεταμορφώσει σ’ έναν άγνωστο.

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΦΑΞ: 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.drivelegkas.grΠαρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα ως προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στο υπο συζήτηση νομοσχέδιο «Αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» σχετικά με τη φορολογία για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην κοινή συνεδρίαση της ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ και ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ της 8ης Απριλίου 2010 Παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://vo.pasok.gr/drivelegkas/?p=709

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μια Σαρακατσάνα και Δυο Αθηναίες ISBN 960-8264-67-7 Ελένη Νίκα-Μανωλιτσάκη
σελίδες 140
Τρεις γυναίκες. Τρεις ζωές.
Τρεις διαφορετικές εποχές.
Και οι τρεις τους έζησαν χρόνια κρίσιμα για τον τόπο τους.
Η Σαρακατσάνα βίωσε με δραματικό τρόπο τη μετάβαση της φυλής της από το παλιό στο καινούριο. Η μεγαλοαστή Αγγελική έζησε τον ξεπεσμό μέσα στα κρίσιμα χρόνια του διχασμού. Και η Μαρία;
Η Μαρία είναι παιδί του Εμφυλίου και της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας δεν ξέρουμε την ακριβή αιτία, ξέρουμε όμως ότι είναι μια ανοσολογική αντίδραση που παράγεται από το ίδιο το ανοσοποιητικό του ασθενούς ξεκινώντας από τα Τ-λεμφοκύτταρα μέσα στο αίμα.
Τελευταίες έρευνες κατέδειξαν ότι η διαδικασία εξέλιξης μέσω του τρόπου που αναφέραμε μπορεί να είναι μέσα σε λεπτά, ώρες, μέρες ή εβδομάδες.
Για τον λόγο αυτό στην περίπτωση αυτή ισχύει ο χρυσός ιατρικός κανόνας το ότι με την πρώτη υποψία της διάγνωσης ξεκινάμε και αντιμετωπίζουμε την πρώτη παθολογική εξέλιξη χωρίς καμία αναμονή και όσο γίνεται σε πιο μεγάλο εύρος.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένας ύπουλος και δύσκολος εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε φορά με πολύ μεγάλη προσοχή όσες φορές και αν χρειαστεί να το επαναλάβουμε αυτό.
Ασθενής και γιατρός πρέπει να γνωρίζουν ότι «τίποτα» δεν πρέπει να μένει για αύριο και η θεραπεία να συνεχιστεί μέχρι να φτάσουν τα συμπτώματα στην αφετηρία που βρίσκονταν.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Απόψε δεν έχουμε φίλους Νικολαΐδου Σοφία ΣΕΙΡΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Πεζογραφία ISBN : 9789604558292 ΣΕΛΙΔΕΣ : 280 ΕΚΔΟΣΗ : Μαρ 10
Δεκέμβριος 2008: Πορείες και συνθήματα. Μια μεγάλη φωτιά σε μια μεγάλη σχολή. Και μια φράση που εκτοξεύεται με δύναμη: Απόψε δεν έχουμε φίλους. Οκτώβριος 1981-1989: Ένας ανυποψίαστος −μα αποφασισμένος− ιστορικός ερευνά το απαγορευμένο θέμα των δωσίλογων και τις γερμανοφασιστικές οργανώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από παντού, πέφτουν να τον φάνε.1934-1944: Ναζιστική Γερμανία, κατεχόμενη Θεσσαλονίκη. Εβραίοι, Έλληνες, Γερμανοί. Μαυραγορίτες, κατηχητικά, φυλακές και συσσίτια. Προδότες και πατριώτες. Ένα μυθιστόρημα για τρεις γενιές Ελλήνων που προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή τους, την ώρα που η Ιστορία δείχνει τα δόντια της.
Γονείς και παιδιά, φοιτητές, μαθητές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μπακάληδες και αλάνια, γιαγιάδες και υπάλληλοι, συνδικαλιστές και ουδετερόφιλοι μαθαίνουν μια και καλή πως πρώτα κοιτάς πού χύθηκε το αίμα σου και ύστερα διαλέγεις πλευρά. Ποια είναι η σωστή και ποια η λάθος απόφαση, όταν ο κόσμος γύρω καίγεται; Πώς τσακίζεται η θεωρία στην πράξη; Και ποιος μας βεβαίωσε, παρακαλώ, πως αυτή η χώρα ποτέ δεν πεθαίνει;

Αthens Fine Arts Festival

Αthens Fine Arts Festival Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας www.athensfineartsfestival.gr http://athensfineartsfestival.blogspot.com ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2010" Τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2010, θα πραγματοποιηθούν τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης 2010", από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που φέτος διανύει τον τρίτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.Στα "Δρώμενα Τέχνης 2010", συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ, το χειροποίητο κόσμημα, και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.
Τα εικαστικά δρώμενα τέχνης λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών καθώς και στον εκθεσιακό χώρο ενός γνωστού Μουσείου.
Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, έχουν διάρκεια επτά ημερών σε κάθε χώρο τέχνης, χαράσσοντας έτσι μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.
Σε κάθε χώρο τέχνης μία διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών, με κοινή αναφορά ως προς την δουλειά τους, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης, από τη διαδικτυακή πύλη προώθησης πολιτιστικών γεγονότων "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού": http://dromenatechnis.blogspot.com
H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.
Στα Δρώμενα Τέχνης, θα παρουσιάσουν επίσης έργα τους, οι είκοσι Έλληνες καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τη συμμετοχή τους στην έκθεση του φεστιβάλ στο Υπουργείο Εξωτερικών, και την ίδια περίοδο θα εκθέτουν στη μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον, σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού.
Όσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα "Δρώμενα Τέχνης 2010", και να ενημερωθούν για τους όρους της συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το φεστιβάλ στέλνοντας στο e-mail: info@athensfineartsfestival.gr ένα σύντομο βιογραφικό και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες έργων τους έως τις 10 Μαίου 2010. Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός http://mromanos.blogspot.com

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Πηγαίνοντας με τον άνεμο
Συγγραφέας: Αμπάς Κιαροστάμι Μετάφραση: Μαρία - Ηλιάνα Πραβίτα Σελίδες: 255 ISBN: 960-6748-48-6
Η ποιητική συλλογή Πηγαίνοντας με τον Άνεμο, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της καλλιτεχνικής έκφρασης του Αμπάς Κιαροστάμι. Στα ποιήματα της συλλογής περιγράφονται με απλές εικόνες πράγματα και καταστάσεις της ζωής. Σημαίνοντα ρόλο παίζουν οι εικόνες και οι ήχοι, οι άνθρωποι, τα ζώα, τα λουλούδια, οι δυνάμεις της φύσης που ενίοτε προσωποποιούνται, ενώ θίγονται μέσα από λεπτές αποχρώσεις οι δυσκολίες της ζωής, ο ανθρώπινος πόνος και τα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων, όπως η έλλειψη επικοινωνίας και η μοναξιά. H ποιητική συλλογή Πηγαίνοντας με τον Άνεμο εκδόθηκε στα περσικά το 1999 και έχει ήδη κυκλοφορήσει σε αγγλική, ιταλική, γαλλική, γερμανική και ισπανική μετάφραση. Στην παρούσα έκδοση, εκτός από την ελληνική μετάφραση, συμπεριλαμβάνονται και οι μεταφράσεις στις υπόλοιπες γλώσσες, όπως ακριβώς έχουν δημοσιευτεί. Ο Αμπάς Κιαροστάμι γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1940. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Τεχεράνης. Καταπιάστηκε αρχικά με τα ζωγραφική, ασχολήθηκε για ένα διάστημα με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, ενώ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 εργάστηκε στο χώρο της διαφήμισης.
Από το 1970 κι έπειτα, ακολούθησε η πολύ πετυχημένη πορεία του ως κινηματογραφιστή. Δημιουργός άνω των σαράντα ταινιών, έχει βραβευτεί αρκετές φορές, με σημαντικότερες ίσως διακρίσεις την απόκτηση του Χρυσού Φοίνικα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1997 και του Μεγάλου Βραβείου της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1999.
Είναι εκφραστής της γενιάς των σκηνοθετών του ιρανικού «Νέου Κύματος», κύρια χαρακτηριστικά του οποίου συνιστούν οι ποιητικοί διάλογοι και η αλληγορία.

Το ΚΘΒΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Θεάτρων της Ευρώπης, στη Nanterre

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης, στη Nanterre, στο Παρίσι δια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του, κ. Σωτήρη Χατζάκη και της υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων, κας Αμαλίας Κοντογιάννη.
Η συμμετοχή του ΚΘΒΕ ήταν δυναμική στις συζητήσεις και στις ζυμώσεις για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και τα σχέδια της Ένωσης και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον της Ένωσης για τη Θεσσαλονίκη.
Ο Σωτήρης Χατζάκης πρότεινε η επόμενη Συνάντηση της Ένωσης να γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2011 και να ενταχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων του ΚΘΒΕ, με κυρίαρχο θέμα: «Αρχαίο Δράμα: Η δωρεά της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Θέατρο και η απάντηση της θεατρικής κοινότητας: Μια συνομιλία Αιώνων.
Η εξέλιξη και η συνέχεια στο σύγχρονο κόσμο».
Επίσης το ΚΘΒΕ ξεκίνησε συνεργασία με την Πορτογαλία και με άλλες χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας» που αφορά σε έρευνα, εργαστήρια και παραστάσεις πάνω στο θέμα των προσφύγων.
Για το θέμα αυτό ήδη, ο Σωτήρης Χατζάκης έχει ξεκινήσει επαφές με πρόσφυγες που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ιστορίες του Βάλτου Συγγραφέας - Συντελεστές Αργύρης Βεργόπουλος Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-446-082-3 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 14χ21 εκ. Σελίδες 496
Οι «Ιστορίες του βάλτου» είναι ένα πολιτικό μυθιστόρημα. Εκτυλίσσεται σε τρία επίπεδα.
Στο πρώτο αναδεικνύεται μια κοινωνία εντόμων – κουνουπιών.
Στο δεύτερο, αναδεικνύεται μια ανθρώπινη κοινωνία, σύγχρονη, με όλα τα χαρακτηριστικά της, ενώ στο τρίτο επιχειρείται ένας παραλληλισμός ανάμεσα στην κουνουπική και στην ανθρώπινη κοινωνία. Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, στις όχθες ενός βάλτου, την Κουνουπολάνδη. Μεταφορικά θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα.
Πρότυπο η δική μας, με τη μεγάλη παράδοση, την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και την ανεξάντλητη καρτερία στις απανωτές κατακτήσεις, μεγαλαυχίες και απογοητεύσεις. Ερέθισμα λοιπόν της μυθοπλασίας είναι η δεκαετία του ’60 και ιδιαίτερα τα γεγονότα του Ιουλίου του 1965 (Ιουλιανά). Ο κεντρικός ήρωας, ένας διανοούμενος, ο Αστέριος-Αλαφροΐσκιωτος, είναι ο ζωντανός μάρτυρας όλου αυτού του σκηνικού.
Στην Κουνουπολάνδη, οι κάτοικοι, στην προσπάθειά τους να αγγίξουν το φως που τους έλκει, καίγονται. Παράλληλα, στην ανθρώπινη κοινωνία, η μια πολιτική ανατροπή διαδέχεται την άλλη.
Η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο.
Τότε κάποιοι –οι Άλλοι– κατευθύνουν τα πράγματα από το παρασκήνιο, έτσι ώστε να αναγκαστεί ο λαός να αναζητήσει διέξοδο αναδεικνύοντας μέσα από το άμορφο πλήθος έναν Ηγέτη-Σωτήρα, τον «λαϊκό» ήρωα, που, τονώνοντας το εθνικό τους φιλότιμο, θα τους βγάλει από την κρίση.
Το σχέδιο θα κινδυνεύσει να ναυαγήσει από ένα τυχαίο συμβάν.
Τότε ανασύρουν από την αφάνεια μια «λαμπρή μετριότητα».
Εκμεταλλευόμενοι τον αυθορμητισμό και την αφέλεια του λαού τον χρίζουν πρωθυπουργό. Αυτός θα βαυκαλιστεί από την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να παίξει το ρόλο καταλύτη αλλάζοντας τη μοίρα του λαού του.
Ο πρωθυπουργός θα γίνει, χωρίς τη θέλησή του, το εξιλαστήριο θύμα, όταν θα αντιληφθεί ότι είναι πιόνι στα χέρια των Άλλων.
Θέλοντας να ξεμπλέξει απ’ όλα αυτά, γίνεται ένας ακόμη μάρτυρας στο «μαρτυρολόγιο» του «ηρωικού» λαού.
Ο Αλαφροΐσκιωτος, ο διανοούμενος, υπερασπίζοντας το δικαίωμα να σκέπτεται ελεύθερα, με πρωταρχική έγνοια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία του λαού, θα πληρώσει κι αυτός το βαρύ τίμημά του, αλλά θα επιβιώσει για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις των Εκδόσεων Καστανιώτη

Πώς θα αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση Δρ. Κένεθ Χάμπλυ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ egreen Έλλη Παγκάλου Δεμένο ISBN: 978-960-03-5065-4 σελ. 144Τα Έντυπα Μέσα Επικοινωνίας Από τον πηλό στο Δίκτυο Δημήτρης Κ. Ψυχογιός ΕΠIKOINΩNIA KAI KOINΩNIA Χαρτόδετο ISBN: 960-03-3591-5 σελ. 704 2 Μαρτίου 2004
Κοινοτική Ψυχιατρική και Κοινοτική Ψυχική Υγιεινή Έκτη έκδοση συμπληρωμένη Μιχάλης Μαδιανός ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ Χαρτόδετο ISBN: 960-03-4291-1 σελ. 640 27 Σεπτεμβρίου 2006, Επανέκδοση
Νέο σύγχρονο ελληνο-ιαπωνικό λεξικό Βασίλης Κορακιανίτης ΛΕΞΙΚΑ Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4453-0 σελ. 496 25 Απριλίου 2007, Επανέκδοση Νέο σύγχρονο ιαπωνο-ελληνικό λεξικό Βασίλης Κορακιανίτης ΛΕΞΙΚΑ Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4454-7 σελ. 536 25 Απριλίου 2007, Επανέκδοση

Νέα υπηρεσία φωνητικής πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης.

Νέα υπηρεσία φωνητικής πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης.
μην το θεωρησετε διαφημιση για μας ειναι μεγαλη υποθεση

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ20%-30% θα μειωθούν οι συντάξεις από το 2018 Οπλα στη Ν. Φιλαδέλφεια, γιάφκα στην Κυψέλη Αγριος... πάγος Καστανίδη στους δικαστές Ελληνικά κεφάλαια γίνονται ακίνητα στο Λονδίνο Τους ενώνει το ΔΝΤ αλλά τους διχάζει η... Εφορία Η Σύνοδος «αφορίζει» τη δημοτική «Εξυπνα» τεστ και θεραπείες νέας γενιάς Τα δικαιολογητικά για τις φορολογικές δηλώσεις Τεκμήριο οι ημιυπαίθριοι

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Στη Νορβηγία η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Στην Ελλάδα; Φέρτε πίσω (στο Λονδίνο) τα κλεμμένα Οι Σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και το Μοντέλο της Ινδονησίας* Ο «καλός» Ταλάτ, ο «κακός» Έρογλου και η «ουδέτερη» Τουρκία Μειονοτική εκπαίδευση ή Πώς βγάζεις τα μάτια σου με τα ίδια σου τα χέρια Α.Α. Ο Αντισυνταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης Μήπως ο "αδύναμος κρίκος" της ευρωπαϊκής συνεργασίας είναι η Γερμανία; ΠΓΔΜ: Στην Αθήνα ο Γκρούεφσκι, αλλά παραμένει το τέλμα Τα χρήματα των πλούσιων Ελλαδιτών και η Κύπρος "Ο λόγος του Έλληνα μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ." Η κάλτσα του στρατιώτη Ο Καύκασος δεν είναι Κόσοβο Το Βατικανό δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο Ένατη παγκοσμίως σε αεροσκάφη και ελικόπτερα η Τουρκία Ο Χασάν βαφτίζεται... Βαγγέλης Μαγικό χάπι δεν υπάρχει Τάφος των Ούγγρων σοσιαλιστών το ΔΝΤ Το βαρύ φορτίο του πολωνικού παρελθόντος Γιωργάκης ο κερδοσκοποκτόνος... Τα πυρηνικά και πάλι στο προσκήνιο Άτακτα, απροετοίμαστα και χωρίς μέθοδο περιμένουν τον Ερντογάν! Επισημάνσεις Θ. Στοφορόπουλου προς Χριστόφια-Παπανδρέου Αναμετρώνται «δύο Τουρκίες» στα κατεχόμενα Μαθήματα απο τον περήφανο Κουρδικό Λαό ΗΠΑ: Συνεχίζουν τη μεταφορά στρατευμάτων δια μέσου Κιργιστάν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ" ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ "ΨΩΜΙΑΔΕΙΟΝ" ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Οροι Μπακίγεφ για να αφήσει το Κιργιζιστάν Μαύρες χήρες και παραδειγματισμός Voodoo Histories Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης (4 τ.) Ιστορία και Ψευδαίσθηση στην Πολιτική Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος Από τον ΙΔΕΑ στο Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου Η Ελληνική στρατηγική στη Μ. Ασία, 1919-1922 Βρετανικές εκλογές: Στο προσκήνιο η οικονομία, στο περιθώριο το περιβάλλον Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ξέρουν ποιοι είναι πίσω από τις επιθέσεις σε Μόσχα και Νταγκεστάν Συνάντηση 47 ηγετών για τα πυρηνικά Kούρσα εξοπλισμών Ινδίας - Πακιστάν Νίκη Κεντροδεξιάς στην Ουγγαρία Αιγαίο-Κύπρος

Καταδίκη στο Λονδίνο για χρηματισμό Ελλήνων γιατρών

Καταδίκη στο Λονδίνο για χρηματισμό Ελλήνων γιατρών
Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός - Ένοχος για την κατηγορία της συνωμοσίας διαφθοράς Ελλήνων παραγόντων νοσοκομείων του δημοσίου δήλωσε ο Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ σε δικαστήριο του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή.
Η κατηγορία κατά του Ντούγκαλ, πρώην υποδιευθυντή της βρετανικής εταιρείας ορθοπεδικού υλικού Ντε Πούι Ιντερνάσιοναλ, αφορά στο χρηματισμό γιατρών σε ελληνικά νοσοκομεία κατά την περίοδο 2002-2005 με σκοπό την εξασφάλιση παραγγελιών για τα υπερτιμολογημένα προϊόντα της εταιρείας του, θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Τζόνσον εντ Τζόνσον. Ο δικαστής αναγνώρισε το ελαφρυντικό της απόλυτης συνεργασίας του με το λεγόμενο Γραφείο Σοβαρών Οικονομικών Απατών, το οποίο κίνησε τη διαδικασία σε βάρος του όταν ενημερώθηκε από τις αμερικανικές αρχές τον Οκτώβριο του 2007. Οι αμερικανικές αρχές είχαν αρχίσει να ερευνούν τις συνδιαλλαγές θυγατρικών της Τζόνσον εντ Τζόνσον όταν η ίδια η εταιρεία το 2006 αντιλήφθηκε και κατήγγειλε περίεργες ενέργειες θυγατρικών της σε διάφορες χώρες (κυρίως στην Ελλάδα και την Πολωνία). Η Ντε Πούι Ιντερνάσιοναλ μέσω του Ντούγκαλ με την ανοχή ανωτέρων του έδινε σε μια ελληνική εταιρεία διάθεση ιατρικού εξοπλισμού ποσά για το χρηματισμό των γιατρών, που δηλώνονταν ως έξοδα «επαγγελματικής εκπαίδευσης». Ο μέσος όρος των προμηθειών αυτών προσδιορίστηκε στο δικαστήριο γύρω στο 23% επί της τελικής τιμής πώλησης κάθε προϊόντος. Συνολικά για την τετραετία που αφορά στην υπόθεση υπολογίζεται ότι οι μίζες ανήλθαν σε τουλάχιστον 4,5 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ με σημερινή ισοτιμία). H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ THE INSIDER

Οι ιστορίες του Τρυποκάρυδου - Ιστορία Νο 9

Δε ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή…
Θυμάμαι ακόμη το κουτάβι που βρήκα χτυπημένο στο δρόμο και το πήρα σπίτι. Δεν είχα καταλάβει πόσο γρήγορα τα κατάφερε η μητέρα μου και το εξαφάνισε, μετά έψαχνα να το βρω αλλά δεν ήταν πουθενά! Δεν το είδα ξανά ποτέ!
Μέχρι και σήμερα, 10 χρόνια μετά δεν μου είπε τι απέγινε.Η μαμά μισούσε πάντα τα ζώα.
Οι γείτονες συχνά της καταλόγιζαν πως έριχνε δηλητήριο στις αδέσποτες γάτες, μα δεν είχαν αποδείξεις για αυτό και έτσι ούτε για αυτό είμαι σίγουρη. Θυμάμαι όμως πως κάποτε είχε κάνει έξωση σε μια κοπελίτσα που είχε νοικιάσει το παλιό μας σπίτι επειδή είχε σκυλάκι. Φυσικά και δεν μπορούσα να τολμήσω ακόμη και να φανταστώ να υιοθετήσω ένα ζωάκι, ούτε καν ένα καναρίνι, ένα χάμστερ ή μια χελωνίτσα.
«Τα ζώα είναι βρωμερά!
Σιχαμερά!» έλεγε πάντα, και εγώ χάιδευα στα κρυφά τα αδέσποτα στο δρόμο και προσπαθούσα να κάνω πάντα φίλους που είχαν ζώα, για να μπορώ να πηγαίνω σπίτι και να παίζω όχι με τους φίλους αλλά με τα ζωάκια των φίλων μου.
Τα χρόνια πέρασαν, εγώ μεγάλωσα και η μητέρα μου δεν άλλαξε.
Ώσπου ήρθε εκείνο το ατύχημα που τόσο πολύ της στοίχησε.
Εκείνη η μέρα ήταν η τελευταία μέρα που η μητέρα μου είδε το φως της μέρας και τα χρώματα του κόσμου.
Έχασε για πάντα το φως της.
Στο εξής έπρεπε να ξεκινήσει μια νέα ζωή, να μάθει να ζει μέσα στο σκοτάδι.
Δεν άντεχε να εξαρτάται από τους άλλους, πάντοτε ήταν ανεξάρτητη και για αυτό πολύ σύντομα άρχισε να συνηθίζει τη νέα κατάσταση και έμαθε να κινείται μονάχη της μέσα στο σπίτι και να αυτοεξυπηρετείται όπως τότε που είχε το φως της.
Με το έξω όμως τι θα γινόταν;
Η μόνη λύση ήταν να αποκτήσει ένα σκύλο οδηγό τυφλών…
Σύντομα η μητέρα μου απέκτησε τη Λούσι, ένα πανέμορφο εκπαιδευμένο λαμπραντόρ που είχε αντικαταστήσει τα μάτια της!
Χωρίς τη Λούσι δεν μπορούσε να κάνει βήμα, έγιναν αχώριστες αρχικά από ανάγκη, αλλά στο τέλος η μητέρα μου αγάπησε τη Λούσι και άλλαξε γνώμη για τα ζώα.
Ποτέ μη λες ποτέ!
Δε ξέρεις πως θα τα φέρει η ζωή…

Μια ριζοσπαστική αλλαγή που θα εξοργίσει πολλούς προωθεί "υπογείως" το υπουργείο Εθνικής Άμυνας !!!

Μια ριζοσπαστική αλλαγή που θα εξοργίσει πολλούς προωθεί "υπογείως" το υπουργείο Εθνικής Άμυνας !!! Ελληνικός Στρατός Τέλος - Δικαίωμα εισαγωγής στις Ανώτερες και Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές θα έχουν πλέον και όλοι οι αλλοδαποί !!!
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Guardian για Παπανδρέου: Ένας cool τύπος...

Guardian για Παπανδρέου: Ένας cool τύπος...
Λονδίνο-της Στεφανίας Βουραζέρη. Η Βρετανική εφημερίδα Guardian του Λονδίνου σε αφιέρωμα της στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάνει λόγο για έναν άνθρωπο εργατικό, ψύχραιμο και ειλικρινή που κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα με διπλωματική επιδεξιότητα και αποφασιστικότητα. «Συχνά αισθάνεσαι με τον Γιώργο σαν να βρίσκεσαι υπό την παρουσία ενός σοφού Σωκράτη της εξωτερικής πολιτικής που με λεπτούς χειρισμούς λύνει τους γόρδιους δεσμούς», σημειώνει ο Denis MacShane, πρώην υπουργός της Βρετανίας για ευρωπαϊκά θέματα και προσθέτει ότι «πολλοί θα ήταν χαρούμενοι αν ήταν διαθέσιμος να γίνει υπουργός εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Χρυσή» χαρακτηρίζει η Guardian την ευκαιρία που δίνεται στον Έλληνα πρωθυπουργό να προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις που όπως ελπίζει και ο ίδιος θα αλλάξουν το τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ελλάδα και σκέφτονται οι Έλληνες. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ακόμα και οι πιο σφοδροί επικριτές του πρωθυπουργού που συνήθιζαν να τον αποκαλούν ειρωνικά «Γιωργάκη», σώπασαν και πλέον παραδέχονται πως η χώρα είναι τυχερή που ηγείται ένας πολιτικός όπως ο Παπανδρέου. Οι ελληνικές εφημερίδες που κάποτε σχολίαζαν περιπαικτικά τα συντακτικά του λάθη, «αντικατέστησαν την αγένεια με σεβασμό», γράφει η Guardian. Περισσότερα στο THE INSIDER

Ατύχημα ίσον ψυχικό τραύμα!

Ατύχημα ίσον ψυχικό τραύμα! Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Το «ψυχικό τραύμα» ως έννοια που χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες ψυχοκοινωνικές αντιδράσεις ενός ατόμου το ανέλυσε με περισσή επιτυχία στο πρώτο ήμισυ του 20ου αιώνα όχι μόνο για την εποχή του αλλά και διαχρονικά για όλες τις εποχές ο πατέρας της ψυχανάλυσης, Sigmund Freud. Την έννοια του «στρες» ως συνοδευτικού στοιχείου του καταλυτικού και φθοροποιού άγχους, την εισήγαγε στο δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα ο Hans Selye. Στρες και άγχος, αποτέλεσαν τα δύο μαζί ένα φοβερό δίδυμο για την ανθρωπότητα στη δική μας γενiά και, πολύ φοβάμαι, ότι θα συνεχίσουν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα και στον 21ο αιώνα. Στην σημερινή μου blog-άποψη θα προσθέσω στις σκέψεις των δύο γιγάντων του περασμένου αιώνα προσθέτοντας στις έννοιες του «ψυχικού τραύματος» και του «στρες» την πρόσφατα δημιουργηθείσα έννοια της «μετά-τραυματικής στρεσσογόνου διαταραχής» από την οποία όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία πάσχει ένας μεγάλος αριθμός ατόμων θυμάτων οδικού ατυχήματος με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα. Γιατί πέρα από τους σχεδόν δύο χιλιάδες νεκρούς που θρηνούμε από ατυχήματα στους εθνικούς και επαρχιακούς μας δρόμους «επί τόπου» (και σε αυτούς θα έπρεπε να προσθέσουμε σχεδόν άλλους τόσους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών Νοσοκομείων) κάθε χρόνο ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων εμπλέκονται στα ίδια ατυχήματα ως τραυματίες. Ξεχνάμε, όμως, τους τραυματίες των ατυχημάτων ακριβώς επειδή ΔΕΝ επικεντρώνεται επάνω τους ο φακός της προσοχής των ΜΜΕ. Και, δυστυχώς, όπως αποδεικνύει η καθημερινή εμπειρία όχι μόνο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των ανδρών και γυναικών της Τροχαίας αλλά και των ίδιων και των οικογενειών τους κάποιοι από αυτούς θα μείνουν “σημαδεμένοι” εφόρου ζωής με μια μυοσκελετική πάθηση ή με άλλα σημάδια της κακιάς στιγμής που τους βρήκε. Ένας στους τρείς τραυματίες από οδικά ατυχήματα παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα που ποικίλλουν από την «μετά τραυματική στρεσσογόνο διαταραχή» μέχρι την αντιδραστική κατάθλιψη ενώ ένας στους έξι αναπτύσσει φοβική αντίδραση στην οδήγηση ή στη χρήση του ΙΧ, του μοτοσακό ή της μοτοσικλέτας . Πολλοί τραυματίες αποφεύγουν τον συγκεκριμένο τόπο του ατυχήματος ή δηλώνουν αδυναμία να οδηγήσουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα με καιρικές ή κυκλοφοριακές συνθήκες που τους θυμίζουν το τραγικό γεγονός. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, συνήθως όταν έχουμε και τραύματα στην κρανιακή χώρα, οι τραυματίες που επιβιώνουν αναπτύσσουν προβλήματα αμνησίας που απαιτούν πολλές προσπάθειες ιατρονοσηλευτικού προσώπου και ειδικών ψυχολόγων, φαρμακευτικές αγωγές και, φυσικά, χρόνο για να επιλυθούν. Όπως με τις γενικότερες περιπτώσεις άγχους, στρες και ψυχικού τραύματος η σύγχρονη ψυχοθεραπευτική αγωγή που παρέχεται στα άτομα που προσέρχονται για βοήθεια περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εφόσον την περίπτωση χειρισθεί ένας ψυχίατρος ή νευρολόγος και εφόσον ο ειδικός είναι άνθρωπος των επιστημών της συμπεριφοράς τότε η προσέγγιση θα γίνει με τεχνικές «από ευαισθητοποίησης», τεχνικές χαλάρωσης, γνωστική - συμπεριφοριστική παρέμβαση και, φυσικά, αναλυτική υποστηρικτική θεραπεία. Συχνά η αγαστή συνεργασία ψυχιάτρων-ψυχολόγων-κοινωνιολόγων, κοινωνικών λειτουργών είναι εκείνη που πετυχαίνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Όπως και αν το δούμε, συνεπώς, το θέμα το οδικό ατύχημα μπορεί να αποβεί προθάλαμος μακροχρόνιων περιπετειών οργανικής και ψυχικής υγείας ακόμη και σε περιπτώσεις όπου δεν έχουμε απώλεια ζωής. Τι θα συνιστούσα, λοιπόν, να γίνει βίωμα για εμάς και τα παιδιά μας από τη στιγμή που θα αποκτήσουμε την άδεια να οδηγήσουμε αυτοκίνητο ή δίκυκλο; ΠΡΟΣΟΧΗ στην οδήγηση!..

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Εκτός λειτουργίας από πυρκαγιά, το νοσοκομείο "Χατζηκώστα"!!!

ΚΕΔΚΕ: 4 ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το τι αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και ποιες ήταν οι αντιδράσεις των μελών του στο μη οριστικοποιημένο σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Διαβάστε επίσης:
1) Υπουργείο Υποδομών: ξηλώνονται οι παράνομες πινακίδες
2) Δήμαρχος Ζαχάρως: νέα δίωξη για παραγραφή προστίμου
3) Ψωμιάδης προς Παπανδρέου: να αποσυρθεί ο «Καλλικράτης» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6343
4) ΥΠ.ΠΟ-Δ. Θεσ/νίκης: κόντρα για τον ανδριάντα του Κ. Καραμανλή http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6336
5) ΝΑΜ: με ρυθμούς χελώνας ο Περιφερειακός
6) 16-18 Απριλίου η 4η Έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6335
ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR - ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΣΑΣ, ΤΟΥΣ 6500 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ......
2) ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ
3) ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ GR ΚΑΙ ΣΠΑΥ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ