Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Το εργαστήρι του βιβλίου: Πρόσκληση σε ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης (Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010)

Το εργαστήρι του βιβλίου Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντάτους διδάσκοντες καθηγητές του νέου κύκλου σεμιναρίωντην Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010, στις 12 το μεσημέριστην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ(Αθ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη»)
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ
Εαρινός κύκλος σεμιναρίων: 8 Μαρτίου - 21 Μαΐου 2010 Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον εαρινό κύκλο σεμιναρίων στο «Εργαστήρι του βιβλίου» που οργανώνει σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Ένα «Εργαστήρι» ζωντανό και δημιουργικό που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες που ασχολούνται δημιουργικά με τον χώρο του βιβλίου. Με περισσότερους από 1.500 αποφοίτους 44 από τους οποίους έχουν εκδώσει το δικό τους βιβλίο, 18 έχουν βραβευθεί, εντός και εκτός Ελλάδας, για το έργο τους, ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους, το «Εργαστήρι του βιβλίου» έχει καταξιωθεί για το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας από έγκριτους συγγραφείς και επαγγελματίες του βιβλίου.
Η καθιερωμένη συνάντηση γνωριμίας (open house) των υποψήφιων μαθητών με τους δασκάλους θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (ΑΘ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη») στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2010, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον συντονιστή των σεμιναρίων κ. Στρατή Χαβιαρά, (συγγραφέα και διευθυντή του εργαστηρίου “Writing the Novel” στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ) καθώς και με τους άλλους διδάσκοντες καθηγητές. Ο εαρινός κύκλος περιλαμβάνει τα παρακάτω σεμινάρια διάρκειας 10 εβδομάδων:ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς· Μυθιστόρημα Στρατής Χαβιαράς, Αργυρώ Μαντόγλου· Μικρή φόρμα Στρατής Χαβιαράς· Διήγημα Μισέλ Φάις, Τάσος Γουδέλης· Νουβέλα Μισέλ Φάις· Ποίηση Στρατής Πασχάλης· Παιδικό βιβλίο Χρήστος Μπουλώτης, Ελένη Σβορώνου· Δημοσιογραφία, κριτική και λογοτεχνία Βαγγέλης ΧατζηβασιλείουΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς· Γλωσσική και τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια βιβλίου (4 επίπεδα)Δημήτρης ΘάναςΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ· Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία Βασιλική Βλάχου, Ευαγγελία Μπίζα
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-3248341-2, 210-9200325 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΑΡΤΙΟΣ ΣΤΟ TAR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ www.tar.gr ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ (ΕΠΙΛΟΓΗ) Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ TaR: "Ελληνες κιθαριστές ερμηνεύουν Έλληνες συνθέτες" ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ( περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ )

Ημερίδα «Ο ρόλος του βιβλιοθηκονόμου τον 21ο αιώνα»

Ημερίδα «Ο ρόλος του βιβλιοθηκονόμου τον 21ο αιώνα»
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων
20 Μαρτίου 2010
Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα «Ο ρόλος του βιβλιοθηκονόμου τον 21ο αιώνα».
Με τις εργασίες της εν λόγω ημερίδας πρόκειται να ανοίξει ο διάλογος για το μέλλον της βιβλιοθηκονομίας στη χώρα μας και ειδικότερα όσον αφορά τα επαγγελματικά, εργασιακά θέματα καθώς και θέματα συλλογικής εκπροσώπησης.
Η ημερίδα θα προηγηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης και έχει σαν στόχο να συγκεντρώσει την προβληματική που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στα παρακάτω θέματα που αναφέρονται στις θεματικές ενότητες της ημερίδας.
Τα αποτελέσματα πρόκειται να κατατεθούν στη Γενική Συνέλευση που έπεται της ημερίδας καθώς είναι και το ανώτερο όργανο, προκε ιμένου να αποφασίσει για το αν θα αποτελέσουν δέσμευση για το Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί: στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης, απέναντι από τον σταθμό του Μετρό) στις 20 Μαρτίου 2010.Σημείωση: Για τo αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα υπάρξει ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΕΕΒΕΠ.
Πρόγραμμα – θεματικές ενότητες
1. Κεντρική Ομιλία ΕΕΒΕΠ (20 λεπτά)Θα γίνει έναρξη της ημερίδας, θα δοθούν οι στόχοι και οι σκοποί της ημερίδας, και η άποψη της ΕΕΒΕΠ για το επάγγελμα και το μέλλον της Ένωσης.2. Η Βιβλιοθηκονομική εκπαίδευση: το παρόν και το μέλλον (30 λεπτά)Δύο εισηγήσεις σχετικά:- Με την βιβλιοθηκονομία ως επιστήμη και τον ρόλο που καλ ούνται να παίξουν οι βιβλιοθηκονόμοι. - Θέματα εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας (παραγωγή ή συμμετοχή), μεταπτυχιακή εκπαίδευση κ.α.3. Ο βιβλιοθηκονόμος ως επαγγελματίας (30 λεπτά)Δύο εισηγήσεις σχετικά:- Με την επαγγελματική ύπαρξη των βιβλιοθηκονόμων. - Θέματα για επαγγελματικά δικαιώματα.- Νομοθεσία (Κανονισμοί και καθηκοντολόγια).- Κώδικες δεοντολογίας κ.α.4. Βιβλιοθηκονομικές ενώσεις και συλλογική εκπροσώπηση (30 λεπτά)Δύο εισηγήσεις:- Η μία από τα Περιφερειακά:1) Θέματα για την λειτουργία της ΕΕΒΕΠ.2) Προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, πορεία προς το μέλλον. - Άλλες συλλογικές οντότητες. 1) (ΣΕΑΒ, Σύλλογος, Αρχειονόμων) 2) Συνδικαλιστική εκπροσώπηση κλπ)
5. Προς μία Εθνική Πολιτική Βιβλιοθηκών (20 λεπτά) 6. Συζήτηση – κλείσιμο (13:30)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΡΥΓΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ.
Κατά την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όπως έχει περιγραφτεί τα τελευταία χρόνια έχουμε επιστροφή του πεπτικού υγρού στους ανώτερους αεραγωγούς, δηλαδή στην περιοχή της τραχείας.
Η εκδήλωση αυτή δημιουργεί πολύ τακτικά συριγμό, βήχα και δυσφωνία καθώς επίσης και «ξηρό» λαιμό όπως πολύ τακτικά συμβαίνει στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Έτσι πάρα πολλοί θεωρούν ότι έχουνε μια επιδείνωση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης ενώ στην ουσία πρόκειται για διαφορετική νοσολογική οντότητα.
Βέβαια πολλές φορές τα συμπτώματα της μιας βοηθούν την άλλη αλλά πρέπει να αξιολογούνται ξεχωριστά.
Εκείνο που ιδιαίτερα δημιουργεί υποψίες είναι η δυσφωνία μαζί με τον βήχα και τον συριγμό.
Για αυτό εάν παρουσιάζονται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας καλό είναι να επισκέπτονται τον ωτορινολαρυγγολόγο προκειμένου να αξιολογήσει με επιτόπια στόχευση του λαρυγγοσκοπίου εάν συμβαίνει αυτό και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Public Συντάγματος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μόρτζου Περιμένοντας τον αρχηγό την Τετάρτη 3 Μαρτίου και ώρα 20:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κακλαμάνης Απόστολος, Πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Β' Αθήνας ΠΑΣΟΚ Σκανδαλίδης Κώστας, Πρώην Υπουργός, Βουλευτής Α' Αθήνας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κασιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Παν/μίου Αθηνών Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Παπαχρήστος, δημοσιογράφος της εφημερίδας Τα Νέα. Public Συντάγματος Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (5ος όροφος)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το Public Συντάγματος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μηνούδη Βίβλος υγείας Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 20:30 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Κουμεντάκης, Διατροφολόγος – Ιατρός Εμμανουήλ Μπαντουβάς, Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών Τη συζήτηση συντονίζει η Εύα Μαυρογέννη, δημοσιογράφος Public Συντάγματος Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος (5ος όροφος)

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 (20:30)
Mέγαρο Μουσικής Αθηνών - «Αίθουσα Δημ. Μητρόπουλος»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
J. Ηaydn : Concerto για πιάνο σε Σολ Σολίστ : Έφη Αγραφιώτη W. A. Mozart : Concerto για fl, harpe και έγχορδα Σολίστ : Μαριλένα Δωρή – Μαρία Μπιλντέα Β. Britten : Απλή συμφωνία για έγχορδα (16’) Τ. Ades : Concerto conciso για πιάνο και μικρή ορχήστρα (ενίσχυση ήχου)
Σολίστ : Στέφανος Θωμόπουλος
Διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης

Θέατρο έξω από τα τείχη

Θέατρο έξω από τα τείχη Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια Τηλ. επικοινωνίας: 2310 210 308, 6974397744 Ο ΔΡΑΚΟΣ Του Ερμή Μουρατίδη Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά από Παρασκευή 5 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30. «Νέος άντρας επετέθη εναντίον ζεύγους ερωτευμένων εις τας παρυφάς του Σέιχ-Σου.
Η νέα κραυγάζουσα βοήθεια, βοήθεια κατόρθωσε να φοβίσει τον άγνωστον ο οποίος τελικώς ετράπη εις φυγήν». «Δράκος ενεφανίσθη εις Θεσσαλονίκην.
Εθρυμμάτισεν τας κεφαλάς ενός ζεύγους ερωτευμένων εις Σέιχ-Σου. Τα θύματα ανεκάλυψε άλλον ζεύγος ερωτευμένων. Σχετικών ανακρίσεων επελήφθη το πλησιέστερον αστυνομικόν τμήμα». Με αυτό τον τρόπο υποδέχονται οι εφημερίδες το 1957 τον κακοποιό που χτυπούσε με πέτρες τα ζευγαράκια στο απομονωμένο τότε δάσος του Σέιχ- Σου. Από το 1959 όμως αρχίζουν να γίνονται φρικτά και απανωτά εγκλήματα με αδυναμία της αστυνομίας να εντοπίσει τον δράστη, ώσπου το 1963 συλλαμβάνεται νέος ο οποίος βαπτίζεται δράκος και καταδικάζεται σε θάνατο, πληρώνοντας εγκλήματα που δεν διέπραξε αλλά που εξυπηρετούσαν τους σκοτεινούς υπόγειους μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας και την άρρωστη κατεστημένη κοινωνική τάξη, τη συντηρητική και θρησκόληπτη.Ο «δράκος» με τη «σύλληψη» του λειτουργεί και σαν εξιλέωση της χωροφυλακής Θεσσαλονίκης για την εμπλοκή της –την ίδια χρονιά - στην υπόθεση Λαμπράκη. Ο Ερμής Μουρατίδης έγραψε το «ΔΡΑΚΟ» με αφορμή αυτά τα γεγονότα και με στόχο όχι την αναπαραγωγή τους αλλά μέσω μιας μυθοπλασίας την ανάπτυξη μιας κριτικής για το κοινωνικό γίγνεσθαι αυτής της εποχής και που μπορεί να αντιστοιχήσει κανείς με σύγχρονα κοινωνικά συμπτώματα. Το θέατρο «έξω από τα τείχη» παρουσιάζει αυτή την παράσταση από Παρασκευή 5 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 με 16μελή θίασο: Χρήστος Μακρής, Ελένη Βελιάδου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Έφη Μυλωνά, Αγγελική Στουρνάρα, Δέσποινα Καρακαλίδου, Βασίλης Τελίδης, Αναστασία Θεοδωρίδου, Λίζα Μιμιλίδου, Μαίρη Πραξιγά, Φώτης Αμαξόπουλος, Μιχάλης Μηλιατζίδης, Σημέλα Μαυρίδου, Στεφανία Κώττα, Κίτη Χαραλαμπίδου και Μάικ Καραβάκης. Συντελεστές της παράστασης Θεατρικό κείμενο: Ερμής Μουρατίδης Σκηνοθεσία: Καίτη Σαμαρά Φωτισμοί: Χαρίτων Παπαδόπουλος Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα Hair-Styling: Αναστασία Θεοδωρίδου Ράψιμο κοστουμιών: Κική Ιωαννίδου Video: Εύη Μαυρομάτη Ειδικές κατασκευές: Αθηνά Στάμου Σχεδιασμός αφίσας, προγράμματος: Γιώργος Γεωργίου Υπεύθυνοι παραγωγής-επικοινωνίας: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας-Δάφνη Μουστακλίδου Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ mindradio.gr

Προτεινόμενο event της εβδομάδας! Goldie @ Block33 (4/3/10, Θεσσαλονίκη).
Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε έναν καλλιτέχνη ο οποίος άσκησε καταλυτική επιρροή στο jungle και το drum 'n' bass, τότε αυτός δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον Goldie.
Ο ιδιόρρυθμος Βρετανός DJ και παραγωγός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επιδραστικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής. Κερδίστε προσκλήσεις για τα παρακάτω event πατώντας πάνω στους συνδέσμους κι ακολουθώντας τις οδηγίες. DATAROCK @ Kyttaro (4/3/10, Αθήνα) + Block33 (5/3/10, Θεσσαλονίκη).
Το πενταμελές synth-pop/electro rock συγκρότημα από την Νορβηγία επισκέπτεται την Ελλάδα με δυο στάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από την Self Preservation Society. Αδάμ και Εύα - Γράμματα από τη Γη.
Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στον Κάτω Χώρο, παρουσιάζεται από τις 20 Ιανουαρίου 2010, η παράσταση Αδάμ και Εύα – Γράμματα από τη Γη, βασισμένη σε κείμενα του Μαρκ Τουαίην, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

Café de l’ art

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010, στις 8,30 στα Μελίσσια, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 15 & Αγ. Γεωργίου) Το Ωδείο «Σύγχρονη Ωδή» οργανώνει: Café de l’ art (Μελωδίες για δύο κιθάρες) Με το Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη (είσοδος ελεύθερη) (Για πληροφορίες: Γραμματεία του Ωδείου: 2108040356-2108042155)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

΄ΤΟ ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ΄΄ Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας και τη Gallery Παπατζίκου Διαβάστε περισσότερα... "ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΦΩΣ" ΕΚΘΕΣΗ ART STUDIO EST/ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
Την Τρίτη 16 Μαρτίου εγκαινιάζεται στο MAIZON DE LA GRECE,9,rue Mesnil,Place Victor Hugo στο Παρίσι η έκθεση :ART STUDIO EST 1990-2010/COSTAS EVANGELATOS"Συλλήψεις και ντοκουμέντα στο Aττικό φώς"/"Conceptions et documents sous la lumiere d Attique". Η έκθεση πραγματοποιείται με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία. Διαβάστε περισσότερα... ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ3η Χορωδιακή συνάντηση Νέας Ραιδεστού.
Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 Κέντρο πολιτισμού Νέας Ραιδεστού.Ώρα έναρξης 20.00 – Είσοδος ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα...
«ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ Ή ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ» Θεατρική παράσταση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Δευτέρα 01.03.2010, ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ Διαβάστε περισσότερα... ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗΔιαβάστε περισσότερα... ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
Ώρα έναρξης 20.30 – Είσοδος Ελεύθερη Διαβάστε περισσότερα... «EX-PLATE…ΕK THΣ MHTΡAΣ…»Μανόλης Γιανναδάκης11 Μαρτίου- 30 Απριλίου Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010 στις 20.00 η Γκαλερί Artis Causa στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάζει έκθεση του Μανόλη Γιανναδάκη με τίτλο « Ex-plate..Εκ της μήτρας…». Διαβάστε περισσότερα... ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Χειμερινή Περιοδεία ΚΘΒΕ Διαβάστε περισσότερα...
ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά
Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης
Χειμερινή Περιοδεία ΚΘΒΕ Διαβάστε περισσότερα...
ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα12-21 Μαρτίου 2010 Διαβάστε περισσότερα...
NEW ZERO GOD LIVE Οι New Zero God (το ν'εο συγκρότημα που δημιούργησε ο Μιχάλης Πούγουνας των Flowers of Romance) παρουσιάζουν για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του το νέο άλμπουμ τους Fun is a four letter word που κυκλοφόρησε πριν 10 μέρες και ήδη παίρνει τις πρώτες πολύ θετικές κριτικές. Μαζί τους και οι Socos & The Live Project Band. Διαβάστε περισσότερα... ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Brainstorming and Creative Thinking in the workplace environment – Ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης στο χώρο εργασίας15/03 – 16/03 2010Holiday Inn, Nicosia Διαβάστε περισσότερα... «Ο ΖΩΗΡΟΥΛΗΣ ΠΙΘΗΚΟΣ» Της Καρίνας ΙωαννίδουΑπό την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ Διαβάστε περισσότερα... ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από 18 Νοεμβρίου 2009 και ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 22:30 στο ΚΑΦΩΔΕΙΟ «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»Ιουστινιανού 4 (πίσω από το δημαρχείο), Κρατήσεις: 2310 237 016 Διαβάστε περισσότερα...
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΖΑΝ ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟΥ
Μια solo performance με αφορμή την αυτοβιογραφία της πρώτης Ελληνίδας πεζογράφου Διαβάστε περισσότερα... ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Αρχαίο δράμα: σύγχρονες προσεγγίσεις & εκπαίδευση»Αθήνα, 26-30 Μαρτίου 2010Ίδρυμα Μιχάλης ΚακογιάννηςΙνστιτούτο Goethe ΑθήναςΣπίτι της Κύπρου Διαβάστε περισσότερα... ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος Δράμας και η Οργανωτική Επιτροπή της Ονειρούπολης καλούν όλους τους πολίτες της Δράμας και τους δημότες εθελοντές, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 στις 11:30 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, όπου θα πραγματοποιηθεί απολογισμός δράσεων της Ονειρούπολης, σχεδιασμός για την επόμενη διοργάνωση του 2010 και βράβευση εθελοντών. ΑΔΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ STAND UP COMEDY Σκηνοθετική επιμέλεια: Γρηγόρης Μ ή τ τ α ς / M e e t u sκάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 10 το βράδυ Διαβάστε περισσότερα... ΚΕΠΑ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 Διαβάστε περισσότερα... Ο «ΑΣΤΕΡΙΞ» ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 50 ΤΟΥ ΧΡΌΝΙΑ !«50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης»Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και εκδόσεις «ΜΑΜΟΥΘ Comix» Διαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙ' ΑΓΡΙΜΙΑ- ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ SKAI ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΑΣΟΣ ΣΩΤΗΡΑΛΗΣ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD Διαβάστε περισσότερα... 5ο G-HOTELS CULTURE EVENTS 1 Απριλίου - 8 Οκτωβρίου 2010Αίθουσες Τέχνης Ξενοδοχείων Athos Palace & Pallini Beach Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕΛΕΣΤΙΝΑ
Το Μικρό Θέατρο στις 25 Φεβρουαρίου 9.15μ.μ. ανεβάζει την παράσταση ΣΕΛΕΣΤΙΝΑ του Χοσέ Ριβέρα.Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
DUB THE TRANCE
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΣΩΝΙΤΗΣ- «Το μνημειώδες σχέδιο του σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ»ΕΥΑ ΣΤΑΜΟΥ- «Μεσημβρινές συνευρέσεις» Διαβάστε περισσότερα...
ΒΡΑΔΙΑ BLUES ΣΤΟ “IN VIVO”
Διαβάστε περισσότερα...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΥΛΑΙΑ»9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, 22:00 Διαβάστε περισσότερα... Η ΕΛΕΝΗ
Του Γιάννη ΡίτσουΣκηνοθεσία: Δημήτρης Μπίτος Διαβάστε περισσότερα... TANGO PASSION SHOW El alma de Argentina12-14 Μαρτίου
Για 5 μοναδικές παραστάσεις ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΑΣΑΝΣΕΡ
Διαβάστε περισσότερα...
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗ ΤΣΙΡΚΑ Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2 Μαρτίου 2010 Σε μια εποχή που η πρόσβαση στη γνώση μέσα από την αναζήτηση της πληροφορίας σε επιστημονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων συνιστά βασικό εργαλείο εκπαίδευσης και έρευνας η ελληνική πολιτεία στερεί από την ακαδημαϊκή &# 8211; ερευνητική κοινότητα το θεμελιώδες της δικαίωμα μη φροντίζοντας να είναι συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει εδώ και ένα χρόνο λόγω της μη καταβολής συνδρομών δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο. Η παρουσία του Καθηγητή Β. Παπάζογλου και πρώην Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στη θέση του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα βρεθεί σύντομα λύση αν και αυτό δεν αναιρεί τα λάθη και τις παραλείψεις προηγούμενων ετών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η απόσυρση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Α. Τρούμπη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αδιέξοξο που έχει δημιουργηθεί επιβεβαιώνει δυστυχώς την τραγική κατάσταση. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ίδιος στο έγγραφο απόσυρσης του στα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Οι διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας είναι προφανείς: όπως λέω και στην ανωτέρω συνημμένη επιστολή μου, υπάρχουν πράγματα μη-ανεκτά, όσον καλή κι αν είναι η γενική πρόθεση. Αδυνατώ να δεχθώ ότι η γενική βλακώδης γραφειοκρατία κα ι διαχειριστική λαγνεία των υπηρεσιών δύνανται να υπερτερούν της πολιτικής απόφασης και της στρατηγικής βάθους. Πανεπιστήμια χωρίς βιβλιοθήκες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο, ερευνητές χωρίς βιβλιογραφία είναι ανέκδοτο, όπως και τα greek statistics! Πού; Στην Ελλάδα της ψηφιακής σύγκλισης; Να κάνουν τη δουλειά τους και να την κάνουν έγκαιρα, γρήγορα και σωστά! Όλα τα άλλα, υπολείπονται της ουσίας…Πώς θα συμμετάσχω σε εκλεκτορικά νέων συναδέλφων, συζητώντας περί δημοσιεύσεων και impact factor, όταν επί καιρώ δεν θα μπορούν να διαβάζουν τη διεθνή βιβλιογραφία; Πώς θα διευθύνω διδακτορικά και μεταπτυχιακές διατριβές, νέων ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες; Γιατί να πάει μια σειρά φοιτητών χαμένη; Στο όνομα του υψηλού επιπέδου σχεδιασμού του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ, που διαρκεί 3 χρόνια τώρα; Όχι, από εμένα…» H Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων ζητάει την άμεση παρέμβαση της Υπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου προκειμένου έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να βρεθεί λύση και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στις επιστημονικές πηγές που παρέχονται από τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες στο μέλλον. Με δεδομένο ότι οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες έχουν δεχθεί από το Μαϊο του 2009 σοβαρά πλήγματα να επανεξεταστεί το πλαίσιο της οργανωτικής – λειτουργικής δομής τους και να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις που θα τις ενισχύσουν τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και με την περαιτέρω ανάπτυξη – αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Θα επιθυμούσαμε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και διαπρεπής πανεπιστημιακός δάσκαλος να αναθεωρήσει την απόφαση του και να συνεχίσει να στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης των βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ΄αυτές. Ελπίζουμε να μην ισχύσει τούτη τη φορά η ρήση του ποιητή: «Και στο πα, μη λαξεύεις άλλους σταυρούς, πάντα κάποιος βρίσκεται να σταυρωθεί» Το ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Νέος τρόπος μετακίνησης στο Μπαλικεσίρ της Τουρκίας "Εμείς δεν προσκαλέσαμε την Ντόρα, ήρθε μόνη της" Toυρκία: Απαγγελία κατηγοριών εναντίον εν ενεργεία στρατηγού Απέλαση με έξοδα αστυνομικών! Πρωτοφανής τουρκικός τσαμπουκάς στον αέρα Εμιράτο «αφόπλισε» το Ισραήλ Η αστάθεια απειλεί την οικονομία της Τουρκίας Η επιστολή της Νανάς Μούσχουρη, με την οποία παραιτείται της σύνταξής της υπέρ του ελληνικού δημοσίου Η ΡΗΞΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ «Ε» «Να σταματήσουμε τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών» Τα ονόματα των δημοσιογράφων που στήριζαν έμπρακτα τον κεμαλικό φασισμό στην Τουρκία Η Τουρκία επί ποδός για την Αρμενική Γενοκτονία Ποινικοποίηση και Ανθρώπινα Δικαιώματα Κινδυνεύουμε στα εθνικά θέματα; Το Focus και οι γερμανικές αποζημιώσεις Ο Έλληνας θέλει τον... Γερμανό του Δεσπόζουν οι γερμανικές επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά Aιχμές Παπανδρέου κατά της Δικαιοσύνης «Η οικονομική κρίση ευκαιρία για εθνική ανανέωση» Γρηγόρης Αυξεντίου (1928-1957) – Ο σταυραετός του Μαχαιρά Αραβικά κεφάλαια και στην ενέργεια! Δοκιμαστική βολή της βόμβας Κασέντ-2 ετοιμάζει το Ιράν Στήριξη στην ΕΤΑ από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας Τα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα και η αποκατάστασή τους Τουρκία: Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επελέγη για να τιμηθεί με το βραβείο UN Habitat του ΟΗΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΦΑΡΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ"ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ WAIBLINGEN ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ»