Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Νέες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»

Τα «Επίκαιρα» που θα κυκλοφορούν την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτουν τα σχέδια που επεξεργάζονται οι ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης και μιας ενδεχόμενης κορύφωσής της στην Ευρώπη με απρόβλεπτες συνέπειες.                         
Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη διατήρηση της κυριαρχίας τους που έχει αποδυναμωθεί την τελευταία περίοδο λόγω των εσωτερικών προβλημάτων αλλά και λόγω της ανόδου τρίτων χωρών, όπως η Κίνα, που την απειλούν.                        
Ο Δρ. Νικόλαος Λάος, Διευθυντής του Προγράμματος Διπλωματίας του Saint Elias Seminary and Graduate School, Βιρτζίνια, ΗΠΑ, μέλος του Metropolitan University of London (CASEP), αναλύει τους άξονες χαρτογράφησης των παραγόντων διαμόρφωσης της πολιτικής των ΗΠΑ                          
Ο Αρης Χατζηστεφάνου αποκαλύπτει την κυρίαρχη τάση στα κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ για την «κατασκευή» ενός νέου εχθρού, που συμπεριλαμβάνει από την Ευρωζώνη έως τα κινήματα των ευρωπαίων αγανακτισμένων.                         
Η τάση αυτή γίνεται ορατή από τα επίπεδα ετοιμότητας του αμερικανικού στρατού, για την περίπτωση επέμβασης όποτε και όπου χρειαστεί                          
Ο Σωτήρης Σιδέρης παρουσιάζει την άκαμπτη στάση της Γερμανίας που θα οδηγήσει στην κυριαρχία της μέσω της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται, ειδικά για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.                             
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:                                       
- Το άρθρο του Παντελή Ζήλου με τίτλο, «Ποιος φοβάται τον κ. Πούτιν;», για την προσπάθεια αποδόμησης από τις ΗΠΑ του πανίσχυρου ρώσου ηγέτη.                             
- Τα άρθρα των Λάμπρου Καλαρρύτη, Ακη Χαραλαμπίδη και Αγγελου Μόσχοβα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της κυβέρνησης Παπαδήμου λόγω των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων.                                          
- Την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στον Κώστα Χαρδαβέλλα, για την πρόοδο στην εξόρυξη πετρελαίου στη χώρα μας.                             
- Το αποκαλυπτικό άρθρο του Σπύρου Σουρμελίδη για τη διαγραφή της εθνικότητας για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.                             
- Τις πιέσεις που ασκεί η Τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο και μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από το άρθρο του Σωτήρη Νίκα.

Δελτίο Τύπου EKEBI - Οι νέες φωνές που διακρίθηκαν στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

Με τη βράβευση τριών νέων λογοτεχνών Μαρία Ξυλούρη, Θοδωρή Ρακόπουλο και Δημήτρη Τανούδη (δύο πεζογράφοι και ένας ποιητής) έληξε η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το βράδυ του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου.                                       
Η κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης χειροκρότησε θερμά τις επιλογές της ειδικής επιτροπής που απαρτίζουν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Σπύρος Γιανναράς, η κριτικός λογοτεχνίας Λίνα Πανταλέων και η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου.                         
Η επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές αφού πρώτα κατέθεσε την εξής κοινή δήλωση:                         
«Η ευκαιρία που μας δόθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου να έρθουμε σε επαφή με το έργο νέων πεζογράφων και ποιητών αποδείχθηκε πολύ σημαντική εμπειρία καθώς μας επέτρεψε να ανακαλύψουμε ποικίλες νέες φωνές που παλεύουν με τη γλώσσα χτίζοντας ένα προσωπικό λογοτεχνικό ιδίωμα.                                      
Στην πλειοψηφία τους οι νέοι αυτοί συγγραφείς δεν έχουν αποσπάσει ακόμα την προσοχή των κριτικών και του κοινού που ενδεχομένως τους αξίζει, γι' αυτό και κάθε βήμα που τους προσφέρεται, συμβάλει στην προσωπική τους εξέλιξη και στο προχώρημα της δουλειάς τους.                            
Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάτι να πουν, και το κυριότερο, έχουν βρει τον τρόπο να το κάνουν, οπότε αξιώνουν δικαίως την επιβράβευση.                                    
Διαβάσαμε βιβλία που μας εντυπωσίασαν για την αρτιότητά τους ως προς την θεματική συγκρότηση και την ποιότητα της γλωσσικής έκφρασης, την ωριμότητα της τεχνικής και της σκέψης τους.                            
Ακόμα όμως και στις περιπτώσεις που οι αδυναμίες της πρώτης γραφής ήταν έκδηλες, δεν ήταν δυνατό να παραγνωρίσουμε τη δυναμικότητα και το νεανικό πάθος των τριαντάρηδων συγγραφέων που αφήνουν βάσιμες υποσχέσεις για επιτυχέστερα μελλοντικά έργα.                        
Κοινή μας επιθυμία είναι όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και όχι μόνο οι τρεις βραβευμένοι, να θεωρήσουν αυτή την διημερίδα, ειλικρινή απόπειρα ενθάρρυνσης των λογοτεχνικών τους προσπαθειών».                              
Η διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ Κατρίν Βελισσάρη ανακοινώνοντας τη λήξη της πρώτης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, δήλωσε ότι «αποδίδεται αποκλειστικά στους νέους συγγραφείς το ιστολόγιο του ΕΚΕΒΙ ώστε ν’ αξιοποιηθεί από την πένα τους, να γίνει σημείο αναφοράς για φρέσκιες ιδέες, πρωτοποριακές απόψεις, δημιουργικό διάλογο με τη νέα εποχή (http://ekebi.wordpress.com/)                                 
Αξίζει να σημειωθεί ότι: την πεζογράφο Μαρία Ξυλούρη πρότειναν τα περιοδικά Διαβάζω και Νησίδες [δείτε το βιογραφικό της εδώ] τον ποιητή Θοδωρή Ρακόπουλο πρότειναν τα περιοδικά Μανδραγόρας, Τα ποιητικά και Πλανόδιον [δείτε το βιογραφικό του εδώ]
τον πεζογράφο Δημήτρη Τανούδη πρότεινε το περιοδικό Εντευκτήριο [δείτε το βιογραφικό του
εδώ]                                   
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών δύο ακόμη διαγωνισμοί έδωσαν την ευκαιρία σε επίδοξους συγγραφείς που δεν έχουν εκδώσει βιβλίο αλλά και στο ευρύ κοινό να συμμετάσχουν στη νέα αυτή προσπάθεια ανάδειξης της νέας γενιάς δημιουργών:                       
Βραβεία του Μαραθώνιου Γραφής «8 ώρες - 1 ιστορία»: 20 πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς έως 30 ετών που δεν έχουν ακόμη εκδώσει δικό τους βιβλίο συμμετείχαν στον διαγωνισμό γραφής που οργάνωσε η ομάδα Μητροπολιτικές Ιστορίες /Metropolis.                               
Κλήθηκαν να παραδώσουν μέσα σε οκτώ ώρες ένα διήγημα με θέμα (που τους δόθηκε επί τόπου) «Η καλύτερη ημέρα της ζωής μου».                            
Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τον συγγραφέα Χρήστο Οικονόμου και την επιτελική ομάδα των Μητροπολιτικών Ιστοριών ξεχώρισε 3 «φρέσκα» ταλέντα: 1ο βραβείο στην Στελίνα Χατζηχρήστου για την ιστορία της Τούφα-Τούφα (δωρεάν συμμετοχή σε σεμινάριο της επιλογής της στο Εργαστήρι του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ).                         
Τιμητικός έπαινος δόθηκε για την ιστορία Ο Ρόνι Καμαρόνι και οι νεροβούβαλοι του θανάτου και στην Μετζητιέ Αθηνά Ειρήνη για την ιστορία Η κίτρινη διαδρομή. Και οι τρεις βραβευμένοι θα συμμετάσχουν σε επόμενη έκδοση των Μητροπολιτικών Ιστοριών/Metropolis.                         
Για το διαγωνισμό τεχνών «Δεν το έχουμε δει το έργο… όλων των Νέων Καλλιτεχνών» τα βραβεία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα (αναμένονται ακόμη συμμετοχές που έχουν σταλεί με ταχυδρομείο).                      
Τα έργα των συμμετεχόντων θα κρίνειη επιτροπή που αποτελείται από τους: Κάλλια Παπαδάκη, συγγραφέα και σεναριογράφο, Βασίλη Παπατσαρούχα, εικαστικό και εικονογράφο και Μαρία Ζερβού, εικαστικό.

ΚΘΒΕ: Ανακοίνωση Ακρόασης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα χρειαστεί χορεύτριες (ηλικίας 27-35 ετών) που να μπορούν να τραγουδήσουν.                                
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011, στις 3.00 μ.μ., στην Αίθουσα Δοκιμών της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: (Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη).                             
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει έχουν μαζί τους βιογραφικό, φωτογραφίες καθώς και ρούχα πρόβας.                             
Πληροφορίες: 2315 200 008, 2310 270398, 2310 266039

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΙΣΩΠΟΣ 10DVD BOX

Τρελά Χριστούγεννα απο την ομάδα Puppet Show Τίκ - Νίκ

Η THEA HALO ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Αφιέρωμα στη Σώτια Τσώτου - Μέρος 1 από 12

«Με διάβασες; Χάρισέ με!»

«Με διάβασες; Χάρισέ με!»                                 
Καμπάνια για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης της Κάσου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι                             
Μια μεγάλη κοινωνική καμπάνια για την ανάπτυξη της βιβλιοφιλίας στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Βιβλίου (16-18 Δεκεμβρίου).                               
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων μάς προτρέπουν να δωρίσουμε ένα βιβλίο για να σώσουμε μία βιβλιοθήκη.                                    
Έτσι, λοιπόν, οι επισκέπτες της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής Βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν μαζί τους στην έκθεση βιβλία που διάβασαν, τα οποία θα ζω ντανέψουν και θα εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη της ακριτικής Κάσου, ύστερα από την επιτυχημένη προσπάθεια εμπλουτισμού των βιβλιοθηκών Λέρου και Λειψών.                                  
Τα βιβλία μπορούν να παραδίδονται στην έκθεση ή να αποστέλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (Θεμιστοκλέους 73, 106 83 Αθήνα, τηλ. 210 33 00 924).                          
Είσοδος ελεύθερη.                        
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 – 22.00 μ.μ., Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11.00 π.μ. - 22.00 μ.μ.

Γιατί με τα μακαρόνια πεινάω περισσότερο;

medicalnews.gr                                       
Γιατί με τα μακαρόνια πεινάω περισσότερο;                                   
Οργανώστε το ψυγείο και εξοικονομήστε χρήματα!                                      
Πότε η κακή διάθεση γίνεται κατάθλιψη;                              
Δωρεάν εμβολιασμοί για τα παιδιά ανέργων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Η ανεργία τους κάνει "πρωταγωνιστές" σε πορνό!!!

Η ανεργία τους κάνει "πρωταγωνιστές" σε πορνό!!!                                           
Μικρή παράταση στην ημερομηνία των εκλογών, δέχεται η ΝΔ                                
"Πετάει"το έλλειμμα                                         
Τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα                                 
Ερωτικές επιστολές και προτάσεις γάμου, λαμβάνει ο μακελάρης της Νορβηγίας                                
Ανατροπές στη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα                                              
Γωγώ Φαρμάκη και Αλέξανδρος Αγγλούπας, εξωδικαστικός συμβιβασμός                             
5X5 πρωτάθλημα Vodafone cup 2012

|Ο Γιούνκερ βάζει "βέτο" για επαναδιαπραγμάτευση

Ο Γιούνκερ βάζει “βέτο” για επαναδιαπραγμάτευση                                   [. ..]                                    
Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες                                
[...]                               
Οι κορυφαίοι του 2011                             
[...]                             
Το μοιραίο “αυτογκόλ” της Άννας                             
[...]                            
Η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης                             
[...]                             
Ο Βενιζέλος αποκάλυψε το μέλλον                         
[...]

Ο Γιώργος πήρε τις αποφάσεις του

Ο Γιώργος πήρε τις αποφάσεις του                                
[ ...]                                
Η Φώφη στην Α’ Αθηνών και… στην ηγεσία                         
[...]                           
Η… μεταδοτική ανοησία των Σκοπιανών                               
[...]

Η ΕΚΤ έδωσε το μπαζούκα στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Η ΕΚΤ έδωσε το μπαζούκα στις ευρωπαϊκές τράπεζες                              
Υποτίθεται ότι θα βλέπαμε την κορύφωση και λύση του ευρωπαϊκού θρίλερ, μια σύνοδο κορυφής που θα έθετε τέλος στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης μέσα από μέτρα που θα αποκαθιστούσαν την εμπιστοσύνη των αγορών.                          
Πέρα όμως από τη δραματική έξοδο της Βρετανίας, η ευρωπαϊκή σύνοδος της περασμένης Παρασκευής ήταν εντελώς προβλέψιμη μέσα στην αναποτελεσματικότητα της.                                
Συνέχεια

Greek Alert

Greek Alert                                    
Φοροδιαφεύγει και το ίδιο το ΔΝΤ;                                         
Σοκ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εξτρεμιστές καταστρέφουν σταυρούς στη μονή Προδρόμου                                     
Για να μην ξεχνάμε...16 Δεκεμβρίου δικάζονται τα Ο.Υ.Κ.Να είμαστε όλοι εκεί                          
ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!                                     
N.Μούσχουρη: "Δικαίως οι Γερμανοί τα βάζουν με τους Έλληνες"                                
Πλάκα μας κάνετε κ.Βενιζέλο;;                                
Ο ξανθός Έκμπερτ. Το Ρούνενμπεργκ                                 
Το αύριο είναι παρελθόν … Deja vu!                                  
ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ !!!                               
ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ                                     
Σαν σήμερα Αλύκο 1990: «Κάτω η Δικτατορία! Θάνατος στους Δολοφόνους!» - Οι Βορειοηπειρώτες ρίχνουν το καθεστώς Χότζα!

Mόνιμο το... χαράτσι στα ακίνητα!

www.marketbeast.gr                                           
Mόνιμο το... χαράτσι στα ακίνητα!                                 
Τα εργασιακά ξανά στο μικροσκόπιο της τρόικας                            
Από 21/12 η πληρωμή δώρου και επιδόματος ανεργίας                                  
Ανοικτό άφησε το θέμα νέων μέτρων ο Βενιζέλος                             
Με «σπασμένα φρένα» η τουρκική οικονομία                               
Σήμερα η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων                                    
Εντατικοί έλεγχοι για το λαθρεμπόριο καυσίμων                             
S&P: «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα»                             
Ξεκινά η λειτουργία της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών                         
Η αποτυχία της Συνόδου αυξάνει τον κίνδυνο για νέες υποβαθμίσεις

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                     
Prisoners in their own Land: The Struggle and Resistance of Serbs in Kosovo                               
«Φεύγουμε από το Ιράκ με το κεφάλι ψηλά» λέει ο Ομπάμα                                     
Σοβαρά προβλήματα εντοπίστηκαν σε πολλά στρατόπεδα                                
Τι έχει ο Ερντογάν; Τι γίνεται στο ΑΚΡ;                               
Το ποδόσφαιρο διχάζει την Τουρκία και το ΑΚΡ                                    
Ιράν: Θα αντιγράψει το αμερικανικό αεροσκάφος που αναχαίτισε                                
Turkey: the 'progressive' land of repression                                    
Ο άλλος, σάπιος και διεφθαρμένος πυλώνας, αυτός των βουλευτών, προσπαθεί να βάλει "φύλλο συκής"!                             
Γαλλία: Ο ντε Βιλπέν στοιχειώνει τα όνειρα του Σαρκοζί                                  
Όταν οι κεντρικοί πυλώνες του κράτους δεν υπολογίζουν το κράτος και τους πολίτες, τί να περιμένει κανείς από τον απλό λαό;                              
Κινέζοι ψαράδες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε άνδρες της νοτιοκορεατικής Ακτοφυλακής                                   
Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Αποκατάσταση οθωμανικού χαμάμ με τουρκικά κονδύλια                                  
Συρία: Μάχες με λιποτάκτες του στρατού                             
Τουρκική "σφήνα" στα ελληνικά ναυπηγεία                               
Έχασαν με το σχέδιο Ανάν και την Μπακογιάννη, θα χάσουν και τώρα…                          
€10,5 δισ. από την ΕΕ για 166 έργα                                     
Τι σημαίνει η λέξη “Ιταλία”;                                
Αποκάλυψη σοκ: Η «Τράπεζα των κολλητών»                                    
“Μαζί τα φάγαμε: Σε μια δημοκρατία, η ευθύνη είναι πάντα συλλογική;”                                   
«Σε ασφαλή χέρια» τα όπλα των λίβυων πρώην ανταρτών                                     
Και μια δυνητική ελληνική αντιπρόταση στο γερμανικό σχέδιο                             
Νέος «patriot act» στις ΗΠΑ                                  
Πολιτικές χούντες                                      
Διαψεύδει το ΝΑΤΟ τα περί αποχώρησης από τη στρατιωτική εκπαίδευση στο Ιράκ                                 
Πύρρειος νίκη για την καγκελάριο; Εκ των έσω κριτική στην Μέρκελ

Η τρόικα απαιτεί κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Περισσότερα κατά 150.000 τα "άδεια όνειρα" μέχρι το 2015                                    
Η τρόικα απαιτεί κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας                                     
Νέος ιός γρίπης θέτει σε συναγερμό την παγκόσμια κοινότητα                                           
Βενιζέλος: Αν και εφόσον και υπό την προϋπόθεση.....                                       
Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για την αύξηση της ανεργίας                                      
"Άρχισαν" τα όργανα μεταξύ Γαλλίας και Αγγλίας                                            
Μύδροι των νυν κατά των τέως βουλευτών για τις αγωγές αποζημιώσεων                                       
Απορρίπτει το ενδεχόμενο κατάργησης των δώρων ο Κουτρουμάνης                                           
Εσείς τί θα κάνατε;                                     
"Χείρα βοηθείας" από την Ολλανδία                                        
Εργαστήριο ελέγχου υδάτων αποκτά ο δήμος Θεσσαλονίκης                                     
Τερίνα σοκολάτας με σάλτσα βανίλιας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                              
-Τα ναρκωτικά με τα μάτια της τρόικας                                 
περισσότερα…                                    
Ελεύθερη Ζώνη                             
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                            
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                          
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                     
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ                             
"ΤΡΑΠΕΖΟΥΣ - Η πόλη στο φως του πολιτισμού της"