Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Γιορτινές εκδηλώσεις με την μάγισσα Τσαπατσούλα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Χρειάζεστε  συνταγή για τους ωραιότερους κουραμπιέδες; Μην ψάχνετε άλλο.
Ελάτε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα  στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβο Γαληνού 5 Λάρισα, για να μάθετε πώς να φτιάχνετε: κουραμπιέδες που πετούν, κουραμπιέδες που χοροπηδούν και κουραμπιέδες που τραγουδούν από μόνοι τους τα κάλαντα. Ποιος μπορεί να σας διδάξει υψηλή μαγική γαστρονομία;
Η μάγισσα Τσαπατσούλα και η παρέα της φυσικά στην παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού ‘Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι’ της Χαράς Κατσαρή, από τις εκδόσεις Διάπλαση.
Την μάγισσα Τσαπατσούλα συνοδεύει  ο Βαγγέλης Περρής 
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΚΟ Αθαν. Διάκου 5, τηλ 2410537791
Χορηγοί επικοινωνίας
 www.infokids.gr
www.paidorama.com www.babytips.gr

 http://petridisradio.blogspot.gr/

ΚΘΒΕ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από 14 Δεκεμβρίου

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» συνεχίζει τη θριαμβευτική του πορεία. Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη επιστρέφει τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε για δύο μόνο παραστάσεις, ύστερα από αίτημα πολλών θεατών.
Η παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως «κοινωνικό φαινόμενο» του καλοκαιριού, μετά από 40 σταθμούς μιας περιοδείας όπου το παρακολούθησαν 100.000 θεατές, αλλά και μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων παραστάσεων στην Αθήνα στο Θέατρο Ακροπόλ, ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων εδώ

"το μαύρο νερό" της Ρεζά ντε Βετ στο Studio Vis Motrix από το eclipse group theater

το μαύρο νερό
(African Gothic)
της Ρεζά Ντε Βετ από το eclipses group theater

"Σ: Μια από αυτές τις μέρες το νερό θα πεταχτεί έξω.
Φ: Και θα κλείσουμε όλες τις πόρτες...
Σ: Κι όλα τα παράθυρα...
Φ: Και το σπίτι θα γεμίσει από νερό!
Σ: Δωμάτια σαν σπηλιές!
Φ: Θα βγάλουμε... λέπια και... πτερύγια.
Σ: Και θα κολυμπάμε γύρω σαν ψάρια!"

Το eclipses group theater παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση “το μαύρο νερό” της Νοτιοαφρικανής συγγραφέως Ρεζά Ντε Βετ από 15 Δεκεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο studio Vis Motrix (Αγνώστου Στρατιώτη 20) κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το έργο διαδραματίζεται σε μια απομονωμένη αγροτική φάρμα και ακολουθεί τις ζωές δύο ορφανών αδελφών (ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού), που μεγάλωσαν χωρίς γονική επιτήρηση, αρνούμενοι την πραγματικότητα και δημιουργώντας έναν αλλόκοτο κόσμο για να ζήσουν σε αυτόν. Στην απουσία των γονέων, τα παιδιά αναλαμβάνουν συχνά να τους υποδυθούν ή μάλλον να μετενσαρκωθούν σε αυτούς, διαιωνίζοντας έτσι τον κύκλο της Αμαρτίας-Τιμωρίας. Η άφιξη ενός δικηγόρου θα αναστατώσει, θα αμφισβητήσει, θα θελήσει να αλλάξει αυτόν τον κόσμο, "να τα καταστρέψει όλα". Τέταρτο πρόσωπο στο έργο, η νταντά. Ένας άγρυπνος παρατηρητής, μια "σκιά" που διέπει όλο το έργο με ένα μυστήριο και μια σχεδόν ιερή δύναμη. Το έργο διαθέτει τόσο στοιχεία δράματος, όσο και αρχετυπικούς συμβολισμούς που παραπέμπουν στις μεγάλες αρχαίες τραγωδίες. “το μαύρο νερό” διέπεται από μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα μυστηρίου, με έντονες νότες μαγικού ρεαλισμού και μαύρης κωμωδίας.
Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Ρεζά Ντε Βετ Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Ελεονώρα Αϊβαζίδου Σκηνικό / Κοστούμια: Μαρίνα Γκούμλα Μουσική: Μιχάλης Σιώνας Σχεδιασμός Φωτισμών: Πολύβιος Σερδάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ματίνα Κουλουριώτη Οργάνωση Παραγωγής: Χρήστος Αθηνέλης
Ηθοποιοί: (Με σειρά εμφάνισης) Μαρία Χατζηϊωαννίδου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Mάρα Τσικάρα, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης

Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com
Info

Πρεμιέρα: Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
Ημέρες και ώρες παράστασης: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:00
Χώρος: Studio Vis Motrix, Αγνώστου Στρατιώτη 20
Διάρκεια παραστάσεων: 15 Δεκεμβρίου-13 Ιανουαρίου
Διάρκεια παράστασης: 90΄
Εισιτήρια: 12€, 10€ (μειωμένο)
Κρατήσεις: 6974413121, 6997165761

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ '' ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ ''

Tο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Πάνου Γαληνού μόλις κυκλοφόρησε και έχει γενικό τίτλο '' Το παιδικό μου όνειρο '' .
Το άλμπουμ «ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ» περιλαμβάνει 10 τραγούδια την μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος αλλά και ο Χρήστος Δάντης και ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής. Στους στίχους συναντάμε τον Νίκο Σαρρή , τον Χρήστο Δροσουλάκη , τον Δημήτρη Σαρρή, τον Γιώργο Γαληνό , τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή αλλά και τον ίδιο τον Πάνο Γαληνό.
Ήδη μέσα από το Άλμπουμ έχεΙ ξεχωρίσει η μπαλάντα '' Άστο να τελειώσει '' σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή ( http://www.youtube.com/watch?v=QHK0tgD2chU ) αλλά και το ερωτικό ντουέτο '' Εγώ κι εσύ '' με την ανερχόμενη Κύπρια τραγουδίστρια Χριστίνα Στυλιανου ( http://www.youtube.com/watch?v=6lePoJq99Pc ) ενώ το ρυθμικό '' Έλα χαμογέλα '' ( http://www.youtube.com/watch?v=0Ur1o29dJrc ) σε μουσική του ίδιου του Πάνου Γάληνου και στίχους του Δημήτρη Σαρρή αποτέλεσε τον προπομπό του άλμπουμ .

Ποντιακή Σκηνή ΚΘΒΕ: 100 ΛΟΓΙΩΝ ΖΑΝΤΙΑΣ - Τελευταίος μήνας παραστάσεων

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανίδρυσε την «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η παράσταση «100 λογιών ζαντίας», βασισμένη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ», του Τζο Όρτον. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης.
Η παράσταση «100 λογιών ζαντίας» θα παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών έως την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012.
Η Ποντιακή Σκηνή του ΚΘΒΕ καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1979, με το έργο του Γεωργίου Κ. Φωτιάδη, «Τα σκοτάδια ή ο Λαζάραγας». Έκτοτε, έχουν παρουσιαστεί, στο πλαίσιο αυτής, τα εξής έργα: «Η προξενεία» (1980), «Πουγαλεμένα ψήα» (2000), «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» (2002) & «Της Τρίχας το Γεφύρ'» (2005).
Δείτε το τρίλεπτο της παράστασης εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος επανίδρυσε την «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΣΚΗΝΗ», στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται η παράσταση «100 λογιών ζαντίας», βασισμένη στο έργο «Αυτά που είδε ο Μπάτλερ», του Τζο Όρτον. Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Τάσος Παλαντζίδης.
Η παράσταση «100 λογιών ζαντίας» θα παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών έως την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012.
Η Ποντιακή Σκηνή του ΚΘΒΕ καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1979, με το έργο του Γεωργίου Κ. Φωτιάδη, «Τα σκοτάδια ή ο Λαζάραγας». Έκτοτε, έχουν παρουσιαστεί, στο πλαίσιο αυτής, τα εξής έργα: «Η προξενεία» (1980), «Πουγαλεμένα ψήα» (2000), «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα» (2002) & «Της Τρίχας το Γεφύρ'» (2005).
Δείτε το τρίλεπτο της παράστασης εδώ
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η Λένα Πλάτωνος στον ΙΑΝΟ | 15, 22, 23 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση της ΕΕΛ/ΛΑΚ σχετικά με το έγγραφο του ΣΔΟΕ για την απογραφή αδειών χρήσης προγραμμάτων λογισμικού


Πως να αποφύγετε πιο συνηθισμένα στιλιστικά λάθη ενός ταξιδιώτη

Τα πιο συνηθισμένα στιλιστικά λάθη ενός ταξιδιώτη 
Η ερώτηση «τι να φορέσω στο ταξίδι» είναι συνηθισμένη και συνήθως έχει ένα σχετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην απάντησή της αφού η άνεση δεν θα πρέπει να θυσιαστεί για χάρη του στιλ, αλλά ούτε και το αντίθετο. Δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη στις ταξιδιωτικές ενδυματολογικές επιλογές και προσπαθήστε να τα αποφύγετε.
Μπάνσκο: 183€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*
Μπάνσκο: 183€ ένα 2ήμερο για 4 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*. Διαμονή σε άνετα , πολυτελή διαμερίσματα που καλύπτουν όλες σας τις ανάγκες, για οικογενειακές διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα!
Μπάνσκο: 92€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*
Μπάνσκο: 92€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή στο Lion Bansko Hotel 4*. Σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα, απολαύστε τις φετινές γιορτές με εντελώς διαφορετικό τρόπο! Μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή!
Μπάνσκο:166€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena
Μπάνσκο:166€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena.Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 06/01 έως 02/02/2013 Κυριακή έως Πέμπτη βράδυ.
Μπάνσκο:211€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena
Μπάνσκο:211€ ένα 2ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena. Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 06/01 έως 02/02/2013 Παρασκευή & Σάββατο βράδυ.
Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena
Μπάνσκο:410€ ένα 4ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Kempinski Hotel Grand Arena. Πολυτέλεια και άνεση σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο , σε ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης! Ισχύει για διαμονή 21 - 26/12/2012.

" ΚΑΘΕ ΜΑΡΤΗ ΚΑΘΕ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΘΕ ΜΑΗ "

Πρόσκληση "Η Αρσινόη της Θράκης"

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών | Στη βουλή το φορολογικό | Διάσπαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων | Όλοι διαφωνούν με το ωράριο των καταστημάτων

Τα «πόθεν έσχες» 508 υπόχρεων πολιτικών - Οι αρχηγοί, οι «ματσό», οι άλλοι...
περισσότερα
Μεγάλες επιβαρύνσεις στο νέο φορολογικό - Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές
περισσότερα
ΑΝΕΛ: Παραιτήσεις, επιθέσεις σε Καμμένο, η διάσπαση σε πλήρη εξέλιξη...
περισσότερα
Πόλεμος για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές
περισσότερα
Βενιζέλος: Τι κοινές αξίες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ για κυβερνητική συμμαχία;
περισσότερα
eklogika.gr: Ειδήσεις, αρθρογραφία, Τράπεζα Πληροφοριών
περισσότερα
www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τρίτη για αξιολόγηση της επαναγοράς ομολόγων - in.gr

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τρίτη για αξιολόγηση της επαναγοράς ομολόγων
Συναγερμός για την έλλειψη πετρελαίου σε σχολικά συγκροτήματα στη Βόρεια Ελλάδα
Ανοικτά όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματα έως 250τμ
Απεργούν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί, απελευθέρωση ωραρίου προωθεί το υπουργείο

Επεισόδια στο Μπέλφαστ μετά την υποστολή της βρετανικής σημαίας από το δημαρχείο
Καθησυχάζει ο Μόντι εταίρους και αγορές για την πολιτική σταθερότητα στην Ιταλία
Διαφωνούν Ολάντ και Μέρκελ για το αν τελείωσε η κρίση στην Ευρώπη

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τρίτη για αξιολόγηση της επαναγοράς ομολόγων
Σημάδια σταθεροποίησης βλέπει για την Ελλάδα ο ΟΟΣΑ
Κατηγορηματικό «όχι» εμπόρων και βιοτεχνών στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο άνθρωπος έφερε τον πλανήτη «σε μια νέα γεωλογική εποχή»
Πιθανό λουκέτο σε ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται σε ενεργό ρήγμα
Πώς πήρε το όνομά της η Κίτρινη Θάλασσα στην Κίνα

Ο αρχηγός των νάνων, Θόριν, μιλά αποκλειστικά στο in.gr για χόμπιτ, νάνους και τον Τζάκσον
Πέθανε ο ποιητής και στιχουργός Άλκης Αλκαίος
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Ντίνο Κατσουρίδη διοργανώνει η Ταινιοθήκη

Ο Πανθρακικός νίκησε την ΑΕΚ που φωνάζει για τη διαιτησία
Γιαννιώτης, Βουγιούκα και μπασκετικός Ολυμπιακός, κορυφαίοι της χρονιάς
«Θα συνεχίσει ο Δημήτρης στον ΠΑΟ» είπε ο Θ.Γιαννακόπουλος

Προσκύνημα στον Ρομαντισμό με την Ορχήστρα Φιλαρμόνια του Λονδίνου - Προσκλήσεις
Τζόι: μετά τα "Φιλαράκια" ο Ματ Λε Μπλανκ σε νέα κωμική τηλεοπτική σειρά!
Άκατα Μάκατα με τα Ζουζούνια: έρχονται με πολύ κέφι, μαγικά και μουσικά πάρτι!
Έμμα Γουάτσον: η "μικρή κυρία" έρχεται...
"The Rosenberg trio” - Μιχάλης Παούρης: Βραδιά jazz στο Gazarte - Προσκλήσεις!
Οδηγούμε στην Πορτογαλία το νέο Toyota Auris
Volvo V40 1.6 D2: Υπεραπόδοση
Porsche 911 GT3 Cup 2013: Γεύση απο τη "road-legal" GT3
Εν Πάχη, εν τάχει…
Άγιος Ευστράτιος: μολών λαβέ!
Ανοίξτε πανιά και ταξιδέψτε!
Δείτε πρώτες τα πιο hot κομμάτια Zara της επόμενης σεζόν
Η Marion Cotillard σχεδιάζει τη νέα τσάντα Dior
Ποιος κάνει τις καλύτερες ανταύγειες του κόσμου;
Κίνδυνος πρόωρου θανάτου για τα ζευγάρια χωρίς παιδιά
Η αηδία κάνει πιο ορατή τη βρωμιά
H «Γενετική στην Υπηρεσία της Υγείας» στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
www.imommy.gr: Το site για τη μέλλουσα και τη νέα μαμά, το παιδί και το νέο μπαμπά!

8 δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σας κάνει ένα νήπιο
10 μαθήματα ζωής που παίρνουμε από τα παιδιά μας
Διόδια στο Internet, ζητούν οι ISP
Θα σας ακολουθούμε παντού εάν θελήσετε κάποτε να ξεχαστείτε, λέει το Facebook
Διπύρηνο με Bluetooth 4.0 το δεύτερο οικονομικό tablet 9,7'' της Oktabit
Bavaria Vision 46: Ριζική ανανέωση
San Lorenzo SL 104: Το σκάφος του πρώτου πλάνο