Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗΣφαίρες στο Αιγάλεω ISBN 960-8264-16-2 ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΑΡΙΣ Απλές, καθημερινές ιστορίες, όπου οι ήρωες άλλοτε πρωταγωνιστούν σε κωμικοτραγικά παθήματα, άλλοτε διεκδικούν με πάθος την αλήθεια τους μέσα στην ανελέητη σχετικότητα των πολλαπλών προπτικών, και άλλοτε μονολογούν σιωπηλοί, καθώς αναλώνονται σε συνήθη, αλλά όχι ασήμαντα συμβάντα.
Ιστορίες που εν πολλοίς θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως κέρματα εντυπώσεων ενός σαρκάζοντος και αυτοσαρκαζόμενου Παρατηρητή. σελίδες 144
Ο κύριος πρόεδρος ISBN 960-8264-44-8 Γεράσιμος Βώκος.
Επιμέλεια Παν. Μουλλάς Δημοσιευμένο στα τέλη του 1893, αλλά λησμονημένο και δυσεύρετο έκτοτε, το νεανικό αυτό έργο του Γεράσιμου Βώκου (1868-1927) προσφέρεται σήμερα σε νέα έκδοση, με εκτενή εισαγωγή.
Ο χαρακτηρισμός του (πρωτότυπον πολιτικοκοινωνικόν μυθιστόρημα) είναι ακριβής: πραγματικά, οι πολιτικές διακυμάνσεις της τρικουπικής περιόδου επιδρούν εδώ καθοριστικά στη ζωή μιας αθηναϊκής μικροαστικής οικογένειας.
Οι νέοι καιροί, η προωθούμενη δημοσιογραφία και αθηναιογραφία, οι γλωσσικές, λογοτεχνικές και άλλες ανακατατάξεις της εποχής διατρέχουν τις σελίδες του Κυρίου Προέδρου με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Έτσι μπορούμε να μιλάμε για ένα μυθιστόρημα όπου συνυπάρχουν ποικίλα και αντιθετικά στοιχεία (το ιδιωτικό και το δημόσιο, το προφορικό και το γραπτό, το σατιρικό και το δραματικό), ενώ συνάμα απεικονίζονται μερικές από τις τυπικότερες και διαρκέστερες συμπεριφορές της νεοελληνικής κοινωνίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΠρόσκληση
Ο Όμιλος ALPHA MEDIA GROUP και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, στις 7.30 μ.μ. στο Cafe-Bar MAO στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίουτου Πασχάλη Λαμπαρδή Η Κοιλάδα των Σπαθιών
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Αποστολίδης δικηγόρος - συγγραφέας
Cafe-Bar MAO
Δαρδανελλίων και Αγίου Νικολάου 10-12
Καβάλα, τηλ. 2510.83.1300
Πρόσκληση
Λίγο από το αίμα σου
Το καινούριο μυθιστόρημα της Σώτης Τριανταφύλου από τις Εκδόσεις Πατάκη
Το Bookstore-Cafe «Συλλαβή» και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008, στις 7 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου σε μια συζήτηση με τη συγγραφέα
Bookstore-Cafe «Συλλαβή»
Τιμοθέου 3, Παγκράτι (Πεζόδρομος κάθετος Υμηττού 80)
τηλ. επικοινωνίας: 210.75.64.649
Πρόσκληση
Τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ και οι Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008, στις 7.30 μ.μ.στον χώρο του Βιβλιοπωλείου Παπασωτηρίου (Ορφέως 21, Κομοτηνή) στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή Η Κοιλάδα των Σπαθιών
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Φάνης Μαλκίδης Δρ Κοινωνικών Επιστημών
Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καππαδοκών Νομού Ροδόπης
«Ο Μέγας Βασίλειος»

Πομάκοι υπό διωγμόν

ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/Η Εμινέ Μπουρουντζή
Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
Σε κλοιό απομόνωσης κι εκφοβισμού από κύκλους τουρκόφωνων της περιοχής ζουν οι μειονοτικοί της Θράκης που αυτοπροσδιορίζονται ως Ελληνες Πομάκοι, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα.
Οπως καταγγέλλουν, είναι θύματα του σχεδίου με σκοπό να στοιχειοθετηθεί ο ισχυρισμός περί αμιγούς «τουρκικής μειονότητας».
* Η ιστορία το 2007, όταν ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.
Τότε, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, η τουρκόφωνη εφημερίδα της πόλης «Μιλιέτ» ξεκίνησε άγριο πόλεμο κατά των μελών του, τα οποία χαρακτήριζε «προδότες του τουρκισμού».
* Παρά τις αποζημιώσεις που αναγκάστηκε να πληρώσει ύστερα από αγωγές του Συλλόγου, η εφημερίδα όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά προχώρησε σε τρομοκρατία:
δημοσίευσε τη λίστα των ιδρυτών του Συλλόγου των Πομάκων, η οποία εν είδει προγραφών αναρτήθηκε στα τζαμιά της περιοχής!
* Αποτέλεσμα; Η στοχοποίηση ανθρώπων, οι προπηλακισμοί και η απομόνωση από φανατικούς Τουρκόφωνους.
Σε μια περίπτωση, μάλιστα, λόγω συνωνυμίας, τις «συνέπειες» υπέστη λάθος άνθρωπος. Οπότε η εφημερίδα... ξαναδημοσίευσε τη λίστα, αυτή τη φορά με πατρώνυμα, προκειμένου να αποφευχθούν νέα «λάθη»!
Εμινέ Μπουρουντζή
* Λόγω των αφόρητων πιέσεων, ήδη 6-7 Πομάκοι, μέλη του Συλλόγου αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν, ζητώντας και «βεβαίωση διαγραφής»...
«Η εφημερίδα στοχοποιεί όποιον παρεκκλίνει από τη "γραμμή" ότι η μειονότητα είναι τουρκική», με προφανή στόχο την περιθωριοποίηση κάθε φωνής που υποστηρίζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή τη μεινότητα της Θράκης συγκροτούν τρεις συνιστώσες: οι Τουρκόφωνοι, οι Πομάκοι και οι Τσιγγάνοι» λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ταχίρ Κόντε.
* Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε στην άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης από τον εισαγγελέα Ξάνθης, βάσει της οποίας μόλις τις προηγούμενες μέρες καταδικάστηκαν σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή οι Μπουντούρ Μπιλάλ και Ομέρ Ζεγκίς, εκδότης και δημοσιογράφος της «Μιλιέτ», για «διέγερση σε διχόνοια και διατάραξη της κοινής ειρήνης».
Η απόφαση έφερε ανακούφιση στους Πομάκους, όπως λέει στην «Κ.Ε.» η Εμινέ Μπουρουντζή. Και επικαλείται το γεγονός ότι στη διάρκεια των λίγων ημερών που ακολούθησαν τη δίκη, οι εγγεγραμμένοι αυξήθηκαν από τους 138 στους 210, καθώς «έσπασε σε ένα βαθμό η κατάσταση φόβου».
* Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ορισμένα αποσπάσματα των επίμαχων δημοσιευμάτων που περιέχονται στη δικογραφία.
Σ' αυτά οι ιδρυτές του συλλόγου χαρακτηρίζονται «συνεργάτες των χριστιανών ορθοδόξων, των πιο στυγερών εχθρών στην ιστορία των τουρκομουσουλμάνων αδελφών μας», «καθοδηγούμενοι από το παρακράτος», «δίποδοι σατανάδες».
* Στην επιχειρηματολογία τους οι υπεύθυνοι της εφημερίδας κατηγορούν, επίσης, το ελληνικό κράτος ότι ενώ αντιτάχθηκε στην ίδρυση της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης (ΤΕΞ), δέχτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων, χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.
* «Η διαφορά των δύο συλλόγων είναι ότι εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για ξεχωριστό έθνος, αλλά για μια εθνοτική και γλωσσική ομάδα που ζει στην Ξάνθη, ενώ και η δραστηριότητά μας -σε αντίθεση με της ΤΕΞ- δεν είναι πολιτική, αλλά πολιτιστική», απαντά ο εκδότης της εφημερίδας «Natpress», Σεμπαϊντίν Καραχότζα.
Ο πομάκος δημοσιογράφος σημειώνει ότι και ο ίδιος έγινε αποδέκτης ανώνυμων απειλητικών τηλεφωνημάτων.
«Δεν μας πτοούν, όμως.
Είμαστε μέσα στην ίδια μας τη χώρα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τον αυτοπροσδιορισμό μας», καταλήγει .
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 09/11/2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣΗ μπαλάντα του λυπημένου καφενείου
ISBN: 978-960-04-3804-8
Έτος έκδοσης: 2008
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ Τριάντα οκτώ χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, επανακυκλοφορεί, σε αναθεωρημένη έκδοση, το κλασικό έργο της κορυφαίας Αμερικανίδας πεζογράφου. Αυτή είναι η ιστορία της Δεσποινίδας Αμέλια, με τα σταχτιά, αλλήθωρα μάτια, σε μια επαρχιακή πόλη του αμερικανικού Νότου.
Το πώς ερωτεύθηκε τον Εξάδελφο Λάιμον, έναν καμπούρη νάνο, και πώς ο καμπούρης αυτός μετέτρεψε το εμπορικό της σε πολύβουο καφενείο.
Αυτά μέχρι την επανεμφάνιση του πρώην άντρα της, του εγκληματικά όμορφου Μάρβιν Μέισυ. Μια εξωφρενική όσο και σπαραχτική ιστορία στη στιλπνή και ποιητική πρόζα της Κάρσον ΜακΚάλλερς.
366 ΜΕΡΕΣ
ISBN: 978-960-04-3834-5
Έτος έκδοσης: 2008
Συγγραφέας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ΜΑΡΙΑ
Ένας χρόνος απ’ τη ζωή μιας γυναίκας. Σαράντα δύο ετών, μ’ ένα διαζύγιο και μια κόρη στην εφηβεία. Λίγο μετά τα σαράντα, χωρίς τίποτα σταθερό στη ζωή της. Εκτός από την ανάγκη της για αγάπη.
Που παραμένει η ίδια.
Ενώ στον κόσμο της όλα γίνονται «πρώην»: πρώην σύζυγος, πρώην σχέσεις, πρώην εραστές. Και μια κρυφή ελπίδα.
Ότι κάτι θα αλλάξει. Ίσως μέσα σ’ αυτές τις τριακόσιες εξήντα έξι μέρες.
Μέρες γεμάτες υποχρεώσεις, πελάτες στην τράπεζα, μηνύματα στο κινητό, βιαστικές συναντήσεις… Τριακόσιες εξήντα έξι νύχτες.
Νύχτες με την κόρη της μπροστά στην τηλεόραση.
Νύχτες μοναξιάς σε διπλό κρεβάτι για έναν. Νύχτες έρωτα σε εργένικα στούντιο, με άντρες ανίκανους να δώσουν κάτι άλλο εκτός από σεξ.
Μεθυσμένες νύχτες με τις ομοιοπαθείς φίλες της μιλώντας για σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά… Το ίδιο κενό. Πότε και τι θα την απελευθερώσει; Ένας χρόνος και μία ημέρα από το ημερολόγιο μιας γυναίκας. Που σε πείσμα όσων την πληγώνουν δε σταματά να ελπίζει. (σελ.: 400)
ΤΑ ΤΖΙΤΖΙΚΙΑ
ISBN: 978-960-04-3785-0
Έτος έκδοσης: 2008
Τα τζιτζίκια είναι το τρίτο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου.
Εμπνευσμένο από ένα αληθινό περιστατικό, πρωτοδημοσιεύτηκε από τον «Κέδρο» το 1985. Έχει μεταφραστεί στα αγγλικά (The Cicadas, μετ. Fred A. Reed, «Κedros-Modern Greek Writers», 1996), και κυκλοφόρησε σε έκδοση τσέπης («Bell-Λογοτεχνική Βιβλιοθήκη», 1998).
Το σύντομο αυτό μυθιστόρημα αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας Η γενιά μου: Κομματάκια, Διόδια, Τα τζιτζίκια («Κέδρος», 2003). «Τα τζιτζίκια είναι ένα μυθιστόρημα που τα έχει όλα: δράση, έρωτα, ποικιλία χαρακτήρων, κοινωνικό προβληματισμό.» J. E. Rexine, World Literature Today «Ο Pαπτόπουλος παίζει έντεχνα με την κωμικότητα του σοβαρού και την σοβαρότητα της κωμωδίας.» Κρίτων Χουρμουζιάδης, Αντί «Συναρπαστικό για την αποστομωτική του απλότητα.» Χρίστος Παπαγεωργίου, Διαβάζω «Ο Pαπτόπουλος έχει με μαεστρία αναπτύξει μια διαφορετική φωνή για κάθε ήρωα.
Tο χάρισμά του ως συγγραφέα αποδεικνύεται από τις λέξεις που αποφεύγει να χρησιμοποιήσει.
Τα τζιτζίκια θα σας γλυκάνουν, αν δεν σας ραγίσουν, την καρδιά.» Marcia Turner, Harvard Review

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΗ ζωή είναι αγρίως απίθανη Συγγραφείς: Μαργαρίτα Καραπάνου Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Ωκεανίδα Σελίδες: 422 Ημ. Έκδοσης: 01/11/2008
Ένα συνταρακτικό οδοιπορικό, μια σπαρακτική ματιά στα άδυτα του κόσμου της Μαργαρίτας Καραπάνου.
Η ζωή είναι αγρίως απίθανη.
Ημερολόγια 1959-1979
Η Ζωή είναι αγρίως απίθανη είναι μια συνταρακτική κατάδυση στα άδυτα του κόσμου της Μαργαρίτας Καραπάνου, μέσα από τα προσωπικά της Ημερολόγια:
Τα κείμενά της ξεκινάνε το 1959, όταν σε ηλικία 13 ετών ακολουθεί τη μητέρα της, τη συγγραφέα Μαργαρίτα Λυμπεράκη, στο Παρίσι, και τελειώνουν το 1979, όταν έχει ήδη εκδοθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το πρώτο της βιβλίο, Η Κασσάνδρα και ο λύκος, και τα ξένα έντυπα (Monde, Figaro, New York Times), αλλά και διάσημοι συγγραφείς σαν τον Τζον Απνταϊκ την συγκρίνουν με τον Προυστ, τον Κοζίνσκι, τον Κάρολ, τον Μπέκετ και τον Κάφκα.
Το καλλιτεχνικό Παρίσι, η αγάπη της για τη μεγάλη λογοτεχνία, οι παθιασμένοι έρωτες και το υπαρξιακό άγχος της εφηβείας, η ενηλικίωση και η πάλη της με τη μανιοκατάθλιψη, η βασανιστική λύτρωσή της μέσω της γραφής, τα προσχέδια της Κασσάνδρας και του Υπνοβάτη:
Ψηφίδες ενός ανθρώπινου χρονικού, που συγκλονίζει με την αυθεντικότητά του και που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα σαν το μεγάλο μυθιστόρημα της ζωής.
Αλλά και μια μοναδική, εκ των έσω μαρτυρία για το πώς γεννιέται και δημιουργεί ένας συγγραφέας.
Περί μνήμης Συγγραφείς: Κωστής Παπαγιώργης Θέμα: Φιλοσοφία Εκδότης: Καστανιώτης Σελίδες: 335 Ημ. Έκδοσης: 17/11/2008
Καθένας μας έχει την υποψία: μήπως μέσα μας υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ανακαλέσουμε;
Μήπως ο ίδιος ο εαυτός μας κρύβεται στα βιώματά του και αδυνατεί να αναδυθεί ατόφιος και ακέραιος;
Το παρόν δεν είναι αθώο. Ενίοτε αφήνει την εντύπωση πολύπειρου νοσοκόμου ο οποίος μας απομονώνει από καθετί επικίνδυνο, μας παρέχει κατευναστικά, ορθώνει προστατευτικά χωρίσματα.
Αρκεί όμως μια αιφνίδια συγκίνηση για να παραδοθούμε στο βάθος του χρόνου μας, δραπετεύοντας από την περιφρουρημένη παροντικότητα.
Η θυμική μνήμη είναι κάτι βαθύτερο από τον ίδιο τον άνθρωπο, άλλωστε δεν είναι συμπτωματικό ότι οι συγκινήσεις και τα αισθήματα ονομάστηκαν «πάθη».
Τρεις Στιγμές / Three Moments Ένα μουσικό βιβλίο βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου Συγγραφείς: The prefabricated quartet Θέμα: CD μουσικής Εκδότης: Καπάνι Σελίδες: 48 Ημ. Έκδοσης: 15/11/2008
Περιλαμβάνει το cd με την μουσική επένδυση της ταινίας Τρεις στιγμές.
Οι Prefabricated quartet είναι υποψήφιοι για βράβευση στο 49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την δουλειά τους αυτή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΩραία που ήταν η Θεσσαλονίκη
παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Κορτσάρη την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα της εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ. Αθανάσιος Καραθανάσης, Νίκος Βουργουτζής και Νίκος Πασχαλίδης.
Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Πληροφορίες: Εκδόσεις Κυριακίδη, τηλ. 2310 208540

Τα νέα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» του ΟΓΑ για το έτος 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ Νέος κύκλος παροχών της «Αγροτικής Εστίας» και του ΟΓΑ για το 2009 ανακοινώθηκε και το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου παρατίθεται αυτούσιο χωρίς αλλαγές και είναι διαθέσιμο στις παρακάτω γραμμές: Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση του ρόλου της «Αγροτικής Εστίας» στην ενίσχυση των κοινωνικών και ψυχαγωγικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με την αρ. 26583/533(ΦΕΚ 2302/11-11-2008) απόφασή της ενέκρινε τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» του ΟΓΑ για το έτος 2009.
Τα Προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» απευθύνονται σε 390.000 δικαιούχους και περιλαμβάνουν μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά προγράμματα. Για το 2009 πρόκειται να υλοποιηθούν τα ακόλουθα προγράμματα: 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Περιλαμβάνει 8/ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις).
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 140.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. 2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Περιλαμβάνει 3/ήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις).
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 22.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Προϋπόθεση συμμετοχής στα προαναφερόμενα προγράμματα είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής καθώς και η παραλαβή των αντίστοιχων Δελτίων θα γίνει μέσω των ΚΕΠ όλης της χώρας.Κριτήριο επιλογής των δικαιούχων για τα ανωτέρω προγράμματα ορίστηκε με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση η κλήρωση. Κατ΄εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα παραπάνω προγράμματα, εφόσον λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας. 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΠΛΟΩΝ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΩΝ): Περιλαμβάνει 4/ήμερες κρουαζιέρες (3 διανυκτερεύσεις), σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Παρέχει στους συμμετέχοντες δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια (αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά), πλήρη διατροφή (εντός του πλοίου) και διαμονή σε δίκλινες καμπίνες.
Απευθύνεται σε 4.000 συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων). 4. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Περιλαμβάνει 5/θήμερο ταξίδι στην Κύπρο (4 διανυκτερεύσεις) αεροπορική μεταφορά, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (με πρωινό και ημιδιατροφή), καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις και τουριστικές περιηγήσεις (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων). Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους (ατομικό πρόγραμμα).
Προϋπόθεση συμμετοχής στα προαναφερόμενα προγράμματα είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα των τετραήμερων κρουαζιέρων και για το επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο θα υποβληθούν στα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Τα αντίστοιχα Δελτία θα αποσταλούν απευθείας από τον ΟΓΑ με συστημένη επιστολή στους κληρωθέντες δικαιούχους.
Κριτήριο επιλογής των δικαιούχων για τα παραπάνω προγράμματα ορίστηκε με την προαναφερθείσα υπουργική απόφαση η κλήρωση. 5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ: Απευθύνεται σε 140.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. 6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ Τα δελτία θεάματος για την περίοδο 2009-2010, απευθύνονται σε 80.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους, οι οποίοι θα είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους σε όλες τις μεγάλες πόλεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.
Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου της «Αγροτικής Εστίας», θα διαθέτει εισιτήρια και για παιδικές σκηνές.Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ. Από Γραφείο Διοίκησης ΟΓΑ 19 Νοεμβρίου 2008 Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο disabled.gr
Μπορείτε να βρείτε ανάλογα κείμενα στην διεύθυνση http://www.disabled.gr

Ανήλικα κορίτσια ημίγυμνα σε blog στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR
Πονοκέφαλο σε πολλές οικογένειες των Νέων Μουδανιών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η λειτουργία ενός blog, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε αναρτήσει φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών σε προκλητικές στάσεις. Το blog «moudania- girls» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση γονέων της περιοχής που με έκπληξη είδαν τις κόρες τους να ποζάρουν ημίγυμνες και προκλητικά στο φακό και οι φωτογραφίες τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του blogger.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Κώστα Παπουτσή, στο συγκεκριμένο blog υπήρχαν 47 φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες αφορούσαν ανήλικα κορίτσια από την περιοχή των Μουδανιών. Πριν από δεκαπέντε μέρες μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει και βίντεο στο διαδίκτυο με τις ίδιες σχεδόν φωτογραφίες, αλλά αποσύρθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Οι γονείς είναι θορυβημένοι από την υπόθεση αυτή και έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις κατά αγνώστων. Πάντως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναστείλει τη λειτουργία του blog, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ιστοχώρου.

Σε ελεύθερη πτώση η Νέα Δημοκρατία

ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GRΚατήφεια, θλίψη αλλά και οργή επικρατεί στη Ρηγίλλης από τις νέες δημοσκοπήσεις, 24 ώρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού και ενώ ήλθαν στο φως οι περίφημοι λογαριασμοί και οι υπεράκτιες εταιρείες της Μονής Βατοπεδίου Α.Ε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο νέων δημοσκοπήσεων για τις εφημερίδες «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Real News» το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διατηρεί σταθερά το προβάδισμα αλλά αυξάνει εντυπωσιακά την διαφορά. Στην έρευνα της VPRC, που δημοσιεύει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 37% των προτιμήσεων έναντι 32,5% που εξασφαλίζει η ΝΔ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με διψήφιο αριθμό 13%, το ΚΚΕ παρουσιάζεται ενισχυμένο με 8%.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στη Βουλή συγκεντρώνοντας το 4,5% των προτιμήσεων, το ίδιο και το ΛΑΟΣ με 4%. Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 10 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 37,2% έναντι 28,2% της ΝΔ. Ακόμη μεγαλύτερη κατήφεια όμως προκαλούν στις τάξεις της ΝΔ οι απαντήσεις στο ερώτημα περί «καταλληλότερου Πρωθυπουργού», όπου ο Γιώργος Παπανδρέου με 30% των προτιμήσεων φαίνεται να βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από τον Κώστα Καραμανλή -το μεγάλο μέχρι σήμερα «ατού» του κυβερνώντος κόμματος- ο οποίος συγκεντρώνει το 32%. Σε άλλη έρευνα της εταιρείας Focus που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3,7 μονάδες, συγκεντρώνοντας το 28,7% των προτιμήσεων έναντι 25% της ΝΔ, ο ΣΥΝ παρουσιάζεται με μονοψήφιο αριθμό 9,1%, το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του με 6%, ενώ το ΛΑΟΣ μόλις που «μπαίνει» στη Βουλή με 3,5% των προτιμήσεων. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής με 37,3% έναντι 27,1% του Γιώργου Παπανδρέου. Το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την ανάγνωση των δημοσκοπήσεων είναι ότι στα έδρανα της επόμενης Βουλής θα βρίσκονται εκπρόσωποι 6 κομμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη η αυτοδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων. Αλλάζει κόμμα ο μεσαίος χώρος Από την ανάγνωση της δημοσκόπησης της VPRC προκύπτει ότι ενώ ο ΣΥΝ έχει σταθεροποιήσει την αύξηση των δυνάμεών του, το ΚΚΕ αυξάνει τις δυνάμεις του κυρίως από την παρουσία νέων ψηφοφόρων.
Οι Οικολόγοι-Πράσινοι (4,5%) βρίσκονται ήδη πάνω από το ΛΑΟΣ, κερδίζοντας ένα τμήμα των ψηφοφόρων κεντρώων κομμάτων.
Μάλιστα ένα τμήμα τους προέρχεται από τη Ν.Δ. ενώ άλλοι είναι νέοι ψηφοφόροι.
Σε ότι αφορά το ΛΑΟΣ δεν φαίνεται να κερδίζει ψηφοφόρους από την ΝΔ. Το ποσοστό αύξησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ προέρχεται από ψηφοφόρους του, που το 2004 και το 2007 προτίμησαν τον Κώστα Καραμανλή ενώ τώρα προτιμούν τον Γιώργο Παπανδρέου.

η ξευτίλα του Ντουμπάι-χλιδή και παιδιά που πεθαίνουν

ΑΠΟ ΤΟ LIBEROPOULOS.GRλεπτό με λεπτό οι τελευταίες ειδήσεις του CNN όπως η ξευτίλα του πιό χλιδάτου πάρτυ στο ξενοδοχείο-παλάτι στο Ντουμπάι, του "Ατλαντίς", με 2.500 καλεσμένους. 20.000 δολάρια η σουίτα τη βραδιά, η αυστραλέζα τραγουδίστρια πληρώθηκε 4.000.000 δολάρια, ενώ όσο διαρκούσε το γκλάμουρους πάρτυ των πετρελαιάδων και των χολιγουντιανών σταρ και των ΜΜΕ πέθαιναν στο κόσμο από πείνα και αρρώστειες χιλιάδες παιδιά...
ΠΡΟΣΟΧΗ:
το θέμα και οι φωτογραφίες από τη κορυφή του CNN που βρισκόντουσαν, ξαφνικά χάθηκαν στο σωρό, ίσως από αντιδράσεις στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν πέντε εκατομμύρια άστεγοι!!!
το "Ατλαντίς" χτισμένο σε νησίδα και απομονωμένο από φόβο τρομοκρατών.
Διαβάστε όλο το άρθρο και περισσότερα άρθρα κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Η Σοφία Βούλτεψη, σε ομιλία της με θέμα την δημοσιογραφική δεοντολογία, έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ.
Κάθε σημείο της ομιλίας της είναι εκπληκτικό.
Ας κρατήσουν την ομιλία της οι δημοσιογράφοι αλλά και όσοι χρησιμοποιούν προσποιητά την «δημοσιογραφική δεοντολογία» , για να ασκούν σωρεία μηνύσεων και αγωγών κατά των δημοσιογράφων. "Ένα θέμα υψίστης σημασίας για τη Δημοκρατία.
Αλλά και ένα θέμα που κατά καιρούς γίνεται λάστιχο και χρησιμοποιείται ως όχημα με σκοπό τον έλεγχο της ενημέρωσης.
Ο λόγος για την πολυσυζητημένη δημοσιογραφική δεοντολογία.
Χαίρομαι επίσης που στη συζήτησή μας προεδρεύει η σύμβουλος του Δημάρχου Ελλη Ευαγγελίδου, με πλούσια προσφορά τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εχω, όμως, έλθει αποφασισμένη να μην νοσταλγήσω μαζί της τις «παλιές καλές εποχές».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΠΑΣΟΚ 37%, Ν.Δ 32,5%

Αν και οι "μετρήσεις" που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό δεν μου λένε και πολλά πράγματα μια και πολλές φορές παρουσιάζουν άλλα αντί άλλων, εντύπωση μου προξένησε (σε συνδιασμό με την γενικότερη κατάσταση της χώρας) το πρωτοσέλιδο της "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ" που ενδεχομένως τα νούμερα τα οποία παρουσιάζει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Μέχρι τώρα, η μόνη "ψαλίδα" που ΕΜΕΙΣ ο λαουτζίκος καταλαβαίνουμε, είναι αυτή που ΚΟΒΕΙ μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και μας στέλνει μέρα με την μέρα στον "πάτο του πάτου", και όχι εκείνη που παρακολουθούν τα κόμματα για την μεταξύ τους διαφορά .
Λέγαμε ότι δεν υπάρχουν πλέον χειρότερα, αλλά να που την χώρα μας υπάρχουν και τα χειρότερα των χειρότερων.
Πάμε να δούμε το δημοσίευμα.
ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ VPRC. ΣΤΙΣ 4,5 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ 37%, Ν.Δ. 32,5% Το ΠΑΣΟΚ διευρύνει το προβάδισμά του από τη Ν.Δ. και ο Γ. Παπανδρέου προσεγγίζει τον Κ. Καραμανλή στον ευαίσθητο δείκτη της καταλληλότητας για την ηγεσία της χώρας. Η πλειοψηφία των πολιτών, ωστόσο, καταδικάζει τόσο την κυβερνητική πολιτική (87%) όσο και την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ (84%).
Η επόμενη Βουλή προβλέπεται εξακομματική, με την είσοδο και των Οικολόγων, σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται από την οικονομική ανασφάλεια και τα σκάνδαλα.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ http://infognomonpolitics.blogspot.com/
Δολιοφθορά στον αγωγό πετρελαίου Κιρκούκ-ΓουμουρταλίκΕπιχείρηση δολιοφθοράς πραγματοποιήθηκε χθες στον αγωγό πετρελαίου Κιρκούκ-Γιουμουρταλίκ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος του αγωγού και να ξεσπάσει πυρκαγιά, η οποία συνεχίζεται μέχι σήμερα.
Η επιχείρηση δολιοφθοράς έγινε κοντά στα χωριά Taşköy-Yayvantepe, που βρίσκονται μεταξύ των κωμοπόλεων Nusaybin και Midyat, του νομού Μαρντίν.
Το Γραφείο Ενημέρωσης Τύπου των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη της δολιοφθοράς
του Σάββα Καλεντερίδη
Το τουρκικό κράτος, το κεμαλικό και το σουνιτικό κατεστημένο ανησύχησαν σφοδρά από την επιτυχία που είχε η διαδήλωση των αλεβιτών στην Άγκυρα, που έγινε για πρώτη φορά στα χρονικά της τουρκικής δημοκρατίας.
Και αυτό γιατί οι οργανώσεις και οι σύλλογοι που διοργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση-διαδήλωση, είναι υπέρ της αναγνώρισης των αλεβιτών ως θρησκευτική μη μουσουλμανική μειονότητα στην Τουρκία, κάτι που, μετά το Κουρδικό, πλήττει καίρια την πολυδιαφημισμένη "ενότητα" του τουρκικού έθνους και κράτους.
Ακριβώς για να πληγεί η αξιοπιστία των διοργανωτών της διαδήλωσης και να αμαυρωθεί κάθε παρόμοια κίνηση, το τουρκικό κράτος επιστράτευσε τους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι εξειδικεύονται σε... θέματα ιστορίας και απ' ότι φαίνεται στην περίπτωση του καθηγητή ιστορίας του πανεπιστημίου Ινονού της Μαλάτειας, (Malatya İnönü Üniversitesi), Prof. Dr. Salim Cöhce, και σε θέματα υπηρεσιών πληροφοριών.
Ο συγκεκριμένος καθηγητής, αναφερόμενος στη διαδήλωση της Άγκυρας είπε ότι αυτή οργανώθηκε από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες είχαν αναμειχθεί και στο παρελθόν σε βίαια και αιματηρά γεγονότα που έγιναν με στόχο τους αλεβίτες.
Αναφερόμενος στο θέμα ο καθηγητής είπε:
"Εκείνοι που πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα του Καραμάν Μαράς, του Τσόρουμ και της Σεβάστειας (σε όλα αυτά τα γεγονότα οι σουνίτες επιτέθηκαν σε αλεβίτες και είχαμε δεκάδες νεκρούς, σ.τ.μ.), είναι οι ίδιοι που διοργάνωσαν τη διαδήλωση της Άγκυρας.
Αυτό που επικαλούνται ως πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα των δικών μας αλεβιτών.
Το ζήτημα αυτό είναι μια πλεκτάνη εις βάρος της χώρας μας που σχεδιάστηκε επί χρόνια από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών.
Στην αρχή ξεκίνησαν με τη θεωρία του αλεβιτισμού χωρίς τον Αλί.
Στη συνέχεια έκαναν καμπάνια, διαδίδοντας τον ισχυρισμό ότι ο αλεβτιτισμός είναι μια ξεχωριστή, αυτόνομη θρησκεία.
Στη συνέχεια διέδωσαν ότι ο αλεβιτισμός είναι συνέχεια της θρησκείας των Χετταίων, ότι είναι θρησκεία της Ανατολίας, και άλλα παρόμοια.
Φυσικά, τίποτε από όλα αυτά δεν αποδέχτηκαν οι αλεβίτες της Τουρκίας.
Όμως, οι εγκάθετοι, οι ομάδες, ακόμα και τα κράτη και οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.
Αυτό αποκαλύφθηκε στη διαδήλωση της Άγκυρας".
Διαβάστε περισσότερα άρθρα κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα
106 83
Τηλ. 210 5231966 Fax: 210 5221950
Αθήνα 21.11.2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδος και Νήσων σας ενημερώνει για τις εξής εκδηλώσεις:
• Κυριακή 23/11/2008 και ώρα 18:00 η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, στο πλαίσιο του κύκλου εκλαϊκευμένων επιστημονικών διαλέξεων που θα πραγματοποιεί κάθε μήνα, διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: οι διαστάσεις της και το νομοθετικό πλαίσιο» και ομιλήτρια τη δικηγόρο κ. Ιουλία Αμούντζια.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη «Χειμωνίδειο Στέγη» της ένωσης, Μ. Μπότσαρη 19 & Βενιζέλου, Λαμία.
• Παρασκευή 28/11/2008 και ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί o ετήσιος χορός της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, στο ποντιακό κέντρο «ΚΟΡΤΣΟΠΟΝ», Πειραιώς 68, Μοσχάτο.
Το πρόγραμμα πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες:
Ατματζίδης Γιώργος, Θεοδοσιάδης Κώστας, Καρασαββίδης Δημήτρης, Κοπαλίδης Παναγιώτης, Κοσμίδης Χρήστος, Κουρουκλίδης Φάνης, και Χατζηδαυιτίδης Νίκος.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ των σωματείων του συνδέσμου μας, η παρουσία σας στις εκδηλώσεις των αδελφών σωματείων κρίνεται απαραίτητη και δυναμώνει τις προσπάθειες όλων μας.
Η Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Ερμίδου Γεωργία

Νέες εκδόσεις και εκδηλώσεις

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Πιπίτσα is back!!!!!! Συγγραφέας:Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης και Χριστίνα Κουτσοφιού
Εικονογράφος: Νίκος Μαρουλάκης
Έτος: 24 Νοεμβρίου 2008
Σχήμα:22x24
Σελίδες:56
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN:978-960-6638-93-0
Πιπίτσα live
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Έτος: 24 Νοέμβριου 2008
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN:978-960-6638-92-3
Επιτέλους γεννήθηκα!!!
Εικονογράφος:Νέστορας Ξουρής
Έτος: 24 Νοεμβρίου 2008
Σχήμα:22x24
Σελίδες:36
Εξώφυλλο:Σκληρό
ΙSBN:978-960-6864-01-8
και από κοντά στο Public
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.diavasame.gr
1. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η υποβολή διηγημάτων για τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό μας λήγει στις 14 Δεκεμβρίου. Όσοι θελήσετε να δοκιμάσετε, προλαβένετε ακόμα. 2. Για τους φίλους των comics, μία φορά το μήνα προς το παρόν (25 κάθε μήνα) η Λαμπρινή Καραθανάση – Bachelor of Arts in 3d Animation and computer arts, καθηγήτρια πληροφορικής, 3d visualization -παρουσιάζει ένα comic. Μπορείτε να διαβάσετε για το πρώτο, με κλικ εδώ.3. Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το άρθρο μας με τις κριτικές βιβλίων που διαβάστηκαν περισσότερο. Αν δεν το διαβάσατε, κάντε κλικ εδώ. Και πριν σας χαιρετήσουμε και σας ευχηθούμε, νωρίς-νωρίς, καλή εβδομάδα, σας λέμε πως σύντομα θα σας έχουμε εκπλήξεις, που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη την παρέα μας. Να είσαστε καλά Γιώργος Πιπερόπουλος Συντάκτης και Admin

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ

Ο καιρός αποφάσισε να μας πεί ότι μπήκαμε στον χειμώνα (για την ώρα τουλάχιστον).
Εχθές το απόγευμα όσοι γύριζαν από την Χαλκιδική είχαν για παρέα τους αυτές τις εικόνες.
Καλό χειμώνα να έχουμε καρντάσια!