Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ο λύκος Ζαχαρίας έχει γενέθλια και το γιορτάζουμε!


Ο λύκος Ζαχαρίας έχει γενέθλια και το γιορτάζουμε!

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο Children's Books and more σάς προσκαλούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 για να γιορτάσουμε παρέα τα δέκατα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία!
Οι μικροί αναγνώστες θα απολαύσουν μια διαδραστική θεατρική παράσταση από την Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι με τους ηθοποιούς Χρήστο Χριστόπουλο και Αγγελική Παναγιωτοπούλου . Τα παιδιά θα μπουν μέσα στη θεατρική δράση, θα βοηθήσουν τον λύκο Ζαχαρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα αναγνωρίσουν την αξία της επιμονής στην επίτευξη στόχων.
Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση: Μέσα στο δάσος ο ήλιος λάμπει,τα πουλάκια τραγουδούν,όλα είναι τόσο όμορφα.Η φύση ευαισθητοποιεί τον λύκο Ζαχαρία. Μήπως είναι ποιητής ή μήπως ζωγράφος ,γλύπτης ή ηθοποιός; Όλα είναι μια πρόκληση για αυτόν. Το σίγουρο είναι ότι ένα αστέρι γεννιέται! Θα δοθούν δώρα και εκπλήξεις σε όλα τα παιδάκια. Είσοδος Ελεύθερη .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του παιδικού βιβλιοπωλείου Children's Books and more: Κισσάβου 14, Βριλήσσια | 211 411 0578
Ανακαλύψτε τις επετειακές εκδόσεις του λύκου Ζαχαρία
Είναι ο πιο γλυκός, ο πιο τρυφερός, ο πιο ανατρεπτικός λύκος που έχουν αγαπήσει μικροί (αλλά και οι μεγάλοι) αναγνώστες, και ακούει στο όνομα «Ζαχαρίας». Ο λύκος Ζαχαρίας φέτος έχει γενέθλια, αφού συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τα βιβλία του στην Ελλάδα!
Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια του λύκου Ζαχαρία, έξι αγαπημένες και δύο ολοκαίνουργιες ιστορίες του θα κυκλοφορήσουν σε επετειακή έκδοση, με ανανεωμένα εξώφυλλα και επιπλέον σελίδες, στις οποίες ο λύκος Ζαχαρίας, οι φίλες και οι φίλοι του μάς συστήνονται καλύτερα, το ίδιο και οι δημιουργοί του, η συγγραφέας Orianne Lallemand και η εικονογράφος Éléonore Thuillier .

Πρώτες κυκλοφορούν από τις 10 Ιουλίου οι επετειακές εκδόσεις: Ο λύκος Ζαχαρίας γιορτάζει τα γενέθλιά του, Ο λύκος Ζαχαρίας ονειρεύεται τον ωκεανό, Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου και η νέα ιστορία Ο λύκος Ζαχαρίας πιστεύει στα όνειρά του.

Το φθινόπωρο ακολουθούν οι επετειακές εκδόσεις: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα, O λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα, Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία και η νέα ιστορία Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει Αρχηγός του Δάσους.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επετειακές εκδόσεις του λύκου Ζαχαρία κυκλοφορούν σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων. Οι επόμενες κυκλοφορίες των παραπάνω ιστοριών θα γίνουν στην αρχική έκδοσή τους. Γεμίστε τα ράφια με χρώματα και τις αναγνώσεις με γέλια

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ // ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ // ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Συμβολή στην ιστορία της κοινής νεοελληνικής (1783–1941)Μετάφραση: Παναγιώτα Καλογερά, Χρήστος Καρβούνης

Η παρούσα μελέτη επιδιώκει αφενός να φωτίσει ορισμένα βασικά σημεία της διαδικασίας (προ)τυποποίησης και γλωσσικού προγραμματισμού της νέας ελληνικής στα συμφραζόμενα της κοινωνικής διγλωσ­σίας (diglossia), ενός φαινομένου (παρά την κρατούσα άποψη) εντέλει αποκλειστικά συνυφασμένου με την ίδρυση και τις κοινωνικο-ιδεολογικές συνιστώσες του ελληνικού κράτους, αφετέρου να διερευνήσει τις γραπτές ποικιλίες που ήταν σε χρήση, τη μεταξύ τους σχέση και τις (γλωσσικές) προϋποθέσεις για την επικράτηση / εδραίωση της δημώδους / δημοτικής — προϋποθέσεις που φαίνεται πως υπήρχαν ήδη από την εποχή του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Επίσης, είναι απαραίτητο να δούμε αυτή τη διαδικασία χειραφέτησης και (προ)τυποποίησης της δημώδους / δημοτικής όχι μόνο συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, αλλά πρωτίστως έχοντας ως αφετηρία τις υπάρχουσες πηγές και τα γλωσσικά τεκμήρια καθαυτά, όχι την πρόσληψή τους ή τα όποια αφηγήματα των πρωταγωνιστών και των ερευνητών.
Το εξαιρετικά σύνθετο αντικείμενο μελέτης απαιτεί και έναν σημαντικό βαθμό διεπιστημονικότητας, την αξιοποίηση μεθοδολογικών εργαλείων και δεδομένων κυρίως από την ιστορική (κοινωνιο)γλωσσολογία, τη νεοελληνική φιλολογία και την ιστορία. Η αναφορά μεταξύ άλλων σε απόψεις εντελώς αβάσιμες από γλωσσικο-ιστορική σκοπιά, όπως λ.χ. ότι η καθαρεύουσα είναι δημιούργημα του Α. Κοραή, ότι η διγλωσσία ή / και το γλωσσικό ζήτημα ανάγονται στην Αρχαιότητα, ότι η δημοτική εμφανίζεται και (προ)τυποποιείται από τη γενιά του Μ. Τριανταφυλλίδη ή ότι η κοινή νεοελληνική διαμορφώθηκε κυρίως μεταπολεμικά, επιβεβαιώνει την πολυπλοκότητα της νεοελληνικής γλωσσικής ιστορίας και την ανάγκη να ερευνηθεί συστηματικά, σε αντιδιαστολή με μια ροπή προς γλωσσικούς μύθους ή έστω με ένα πλήθος στερεότυπων αντιλήψεων που εξακολουθούν να την περιστοιχίζουν.
ΣΕΙΡΑ: ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΕΣ
ISBN 978-960-524-948-9, σχήμα 15 x 23 εκ., 544 σελ., τιμή: 30 ευρώ

Κασσελάκης: Η απάντηση για το ατόπημα με το ψευδοκράτος – Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια



Κασσελάκης: Η απάντηση για το ατόπημα με το ψευδοκράτος – Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια



ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 2.253 θέσεις στο ΕΣΥ



ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 2.253 θέσεις στο ΕΣΥ
Τα προσωρινά αποτελέσματα για τις προσλήψεις νοσηλευτών, μέσω της Προκήρυξης 7Κ/2022 στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Στόχος της προκήρυξης ήταν η πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, 2.253 θέσεων.

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στο κυνήγι των χρεών προς την Εφορία


Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στο κυνήγι των χρεών προς την Εφορία
Ανελέητο κυνήγι των οφειλετών της Εφορίας με αυτόματες κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς περιουσιακών...


Γιατί πέφτει το Χρηματιστήριο: Οι εκροές και το αμπιτράζ


Γιατί πέφτει το Χρηματιστήριο: Οι εκροές και το αμπιτράζ
Θύμα της... αναβάθμισής του πέφτει το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η επικείμενη αλλαγή status, με πέρασμα από...


Μεγάλη αύξηση των εσόδων από τουρισμό το επτάμηνο - Ξεπέρασαν το 2019


Μεγάλη αύξηση των εσόδων από τουρισμό το επτάμηνο - Ξεπέρασαν το 2019
Ισχυρές βάσεις για να υπερβεί τα ρεκόρ της χρονιάς-ορόσημο- το 2019- έχει θέσει ο τουρισμός, όπως προκύπτει απ...



Με τιμή ρεκόρ η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης


Με τιμή ρεκόρ η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Αντιμέτωποι με τιμή-ρεκόρ στο πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται βρεθούν οι καταναλωτές από τις 15 Οκτωβρίου, όταν...


Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)...



Τη Μελίνα πάντως, δεν την απαξίωνε κανείς, αποκαλώντας τη με το μικρό όνομά της (αγαπητή Έφη)...
Ήταν μάλλον αναμενόμενο... Η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έγινε βολικός κομιστής μειωτικών για το γυναικείο κίνημα αντιλήψεων περιθωριακών μυαλών, και ασπάστηκε την προσβλητική προσφώνηση "βουλεύτρια", επιχείρησε να θυματοποιηθεί έναντι του Στέφανου Κασσελάκη, καταλογίζοντας στον συνυποψήφιό της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, διάθεση απαξίωσής της, επειδή στις δηλώσεις του, την αποκαλεί Έφη. Με το μικρό όνομά της. Η Έφη Αχτσιόγλου και …