Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΙΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ ΑΝΤΙΟ ΥΓΕΙΑ



Και σε ΟΛΟΥΣ εμάς, καλά …. σαράντα.
Αυτό ήταν, μας τελείωσε ακόμα ένας «Εθνικός Οργανισμός», και μάλιστα ο αρμόδιος για την υγεία της χώρας.
Διαβάστε και αυτό!
«Αθήνα 13.2.2014
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Αριθ.Πρωτ. : οικ. 5937
ΠΡΟΣ
1. Τους Διευθυντές των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ
2. Τους Διευθυντές των Νομαρχιακών και Τοπικών Μονάδων Υγείας
Κοινοποίηση :
1. Γρ. Προέδρου
2. Γρ. Αντιπροέδρου Α΄
3. Γρ. Αντιπροέδρου Β΄
ΘΕΜΑ :
Οδηγίες για την παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ
Σχετ. :
Το Δ11α/οικ.1757 έγγραφο της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού
Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού εγγράφου και για την ομαλή και ασφαλή παράδοση των υγειονομικών δομών και του πάσης φύσης υλικού, σας ενημερώνουμε ότι :
Με ευθύνη των Διευθυντών των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, που θα επιβλέπουν όλη τη διαδικασία, οι επιτροπές παραλαβής πρέπει να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής, από τις αντίστοιχες επιτροπές παράδοσης των κτιρίων από Παρασκευή 14.2.14 και να έχει ολοκληρωθεί την Δευτέρα 17.2.14.
Η παραλαβή των κτιρίων θα αρχίσει από τους μικρότερους σχηματισμούς (αποκεντρωμένα ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία κλπ) και θα ολοκληρωθεί με την παραλαβή των Τοπικών και Νομαρχιακών Μονάδων Υγείας. Επισημαίνεται ότι κάθε σχηματισμός που παραλαμβάνεται θα πρέπει να ασφαλίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. και της επιτροπής παραλαβής.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι με ευθύνη των Διευθυντών των ΠΕ.ΔΙ. θα αποστέλλεται καθημερινά ενημέρωση για την πορεία παραλαβής των δομών στην ηλεκτρονική διεύθυνση president@eopyy.gov.gr.
Καλούνται οι Διευθυντές των Μονάδων Υγείας να συμβάλλουν στην υλοποίηση των ανωτέρω, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά από το Νόμο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ»
Επίσημα πράματα, όχι παίξε γέλασε!
Αν θυμάστε σε παλαιότερο άρθρο μου, πολύ πριν ανακοινωθεί ο «νέος» φορέας που αντικατέστησε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, είχα γράψει ότι «το κλείσατε το μαγαζί μεγάλε».
Φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά, φαινόταν ότι κάτι θα γίνει.
Και έγινε!
Δε μου καίγεται καρφί για την παράδοση – παραλαβή υλικών και εξοπλισμού.
Αντίθετα, με καίει όπως ΟΛΟΥΣ άλλωστε το ότι ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ότι είχε απομείνει στην υγεία, με καίει ότι άνθρωποι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ παίζουν ελευθέρα με τις ζωές μας, με καίει ότι επαληθεύεται καθημερινά αυτό που είχα γράψει σε παλιότερα άρθρα μου.
«ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΟΦΑΣ».
Είδατε όλοι τι ΜΠΑΧΑΛΟ επικρατεί στα κέντρα υγείας, ακούσατε τον κόσμο που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι θα κάνει, ακούσατε τους γιατρούς…..
Τελικά, το ζητούμενο με ΟΛΑ αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια, είναι να σπρώξουν τον κόσμο στους ιδιώτες, να κάνουν ακόμα πλουσιοτερους εκείνους που για χρόνια με κάθε πολιτική «ευλογία» τρώνε από τις σάρκες τόσο του κράτους, όσο και του κοσμάκη.
Σχέδια, και δουλειές του ποδαρού με εξασφαλισμένη την ΑΠΟΤΥΧΙΑ από εκείνους που ακόμα και στη Ζιμπάμπουε αν ήμασταν η θα τους είχε λυντσάρει ο κόσμος και θα τους κρεμούσαν σε κάποια πλατεία, η θα τους έγδερναν ζωντανούς.
Στη χώρα μας, ΕΝΑΣ εισαγγελέας δεν υπάρχει;
ΕΝΑΣ.
Και ελπίζω στη δικαιοσύνη, γιατί ο κόσμος είναι «χτισμενος» στον καναπέ του και δεν κουνιέται.
Αδέλφια, μην κάνετε το ΛΑΘΟΣ και αρρωστήσετε.
Τη βάψατε!
Όσο για τους χρόνια πάσχοντες;
……………….
Βασίλης Τσούγκαρης

ARCTUROS News


 


Ένα πρωτόκολλο για τη σχέση της αρκούδας με τον άνθρωπο!

Με μεγάλη ικανοποίηση υποδέχτηκαν, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη λήψη μέτρων διαχείρισης περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΚΑ. Η υπογραφή της ΚΥΑ έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής όσο και μακρόχρονης προσπάθειας των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συνύπαρξη αρκούδας και ανθρώπου με έναν κεντρικό και ενιαίο τρόπο, αλλά και με την μεταφορά της απαραίτητης τεχνογνωσίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
Διαβάστε περισσότερα
Βάλτε τη δίαιτα της… αρκούδας στην κουζίνα σας

Γνωρίζετε από τι αποτελείται η δίαιτα μίας αρκούδας; Εμείς συγκεντρώσαμε τις τροφές της και σας τις παρουσιάζουμε σε μια πρωτότυπη ποδιά κουζίνας που θα σας εκπλήξει! Η ποδιά είναι τυπωμένη σε 100% βαμβακερό ύφασμα, με προσαρμοζόμενο το κορδόνι για τον λαιμό. Διαθέσιμη σε σκούρο καφέ χρώμα. Τιμή: 13,50 €
Αγοράστε την ποδιά
Παρουσίαση του προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» στα Τρίκαλα και στο Κορδελιό

Εκδήλωση γνωριμίας και παρουσίασης των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, πραγματοποίησε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων και στο 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού. Τα παραπάνω σχολεία είναι ανάμεσα στα 20 σχολεία και ιδρύματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μέσα στο 2014 θα αποκτήσουν ένα βοτανικό κήπο.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε ημερίδα για τον Ελληνικό Ποιμενικό στη Θεσπρωτία

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έλαβε μέρος σε ημερίδα με θέμα «Προστατευόμενα και ενδημικά είδη πανίδας στον Θεσπρωτικό χώρο», όπου και έγινε παρουσίαση του προγράμματος Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης του Ελληνικού Ποιμενικού. Την ημερίδα διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών και ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Ποταμών Αχέροντα και Καλαμά. Η παρουσίαση του προγράμματος παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες δεδομένου ότι ο Ελληνικός Ποιμενικός, όχι μόνο αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα ‘απειλούμενο είδος’ καθώς μόνο λίγα καθαρόαιμα άτομα είχαν απομείνει στα κοπάδια, αλλά αποτελεί και την πλέον αποτελεσματική λύση για την φύλαξη κοπαδιών από άγρια ζώα. Στον νομό Θεσπρωτίας, μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί 13 κουτάβια στο πλαίσιο του προγράμματος.
Ποσφυγές κατά του νέου Χωροταξικό του Τουρισμού

Προσφυγές κατά του νέου Χωροταξικό του Τουρισμού κατέθεσαν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και άλλες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Δήμοι νησιών του Αιγαίου, ο Σύλλογος Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών. Οι προσφυγές κατατέθηκαν την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014. Το εν λόγω Χωροταξικό του Τουρισμού (ΦΕΚ 3155 Β΄/12-12-2013) αυτοπροβάλλεται ως τροποποίηση του Χωροταξικού του Τουρισμού του 2009 (ΦΕΚ 1138 Β΄/11-06-2009), αλλά στην πραγματικότητα προωθεί μια ακόμα δυσμενέστερη αντίληψη, που θίγει καίρια το φυσικό και πολιτιστικό υπόβαθρο των περιοχών, υποθηκεύοντας την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ζήσουν σε ένα βιώσιμο φυσικό και οικονομικό περιβάλλον.
Διαβάστε περισσότερα
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παραχώρησε βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθηκη Ν. Σκιώνη

Επιστημονικά και παιδικά βιβλία παραχώρησε δωρεάν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη νεοσύστατη δανειστική βιβλιοθήκη στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής. Πρόκειται για εκπαιδευτικά βιβλία με θέμα το λύκο και την αρκούδα που παραχωρήθηκαν ώστε να βοηθήσουν τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα προστασίας των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ανακοίνωση ακρόαση

Τα Λάχανα και Χάχανα πάνε Βόλτα στην Ελλάδα!
Γι’ αυτό το λόγο αναζητούμε 2 ηθοποιούς (1 γυναίκα, 1 άντρα) για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ήδη πολύ πετυχημένο παιδικό δραματοποιημένο παραμύθι «Λάχανα και Χάχανα» του Τάσου Ιωαννίδη, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Παπαγεωργίου το οποίο θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο από τον Μάρτιο του 2014.
Αναλυτικότερα:
Αναζητούμε 1 γυναίκα & 1  άντρα ηθοποιούς (έως 30 ετών) ερμηνευτικής ηλικίας 10 – 12 ετών με πολύ καλή γνώση τραγουδιού  και χορού. Η γνώση μουσικού οργάνου είναι επιθυμητή.
Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό και 2 πρόσφατες φωτογραφίες τους στο e-mail selinaae@otenet.gr
Η ακρόαση θα γίνει κατόπιν ραντεβού, μετά από επιλογή από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος που θα λάβουμε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6204612.

Διακονία Ενημερωτικό Φυλλάδιο 126



Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Οικουμένη - Πίστη - Πολιτισμός
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει την εξαιρετική τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του τετράτομου έργου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Cotsen Hall” της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης - είσοδος από την οδό Αναπήρων Πολέμου 9) την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 18.00.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
• Προσφώνηση, υπό του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου,
Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας
• ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ):
Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού - Έως εσχάτου της Γης- Στην Αφρική - Η λησμονημένη εντολή «Πορευθέντες»
κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Αθηνών
κ. Μιχαήλ Τρίτος, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης
κ. Κώστας Ιορδανίδης, Δημοσιογράφος,
κ. Νικόλαος Τσιρέβελος, Δρ. Θεολογίας
• ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ)
Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας
κ. Ιωάννης Καζάζης, Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης,
Πρόεδρος Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας
• «ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ - ΠΙΣΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», Σκέψεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου
• Κλείσιμο εκδηλώσεως, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου
Συντονίζει η κ. Μαρία Αντωνιάδου, Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
(Παράλληλη μετάφραση της εκδηλώσεως στην αγγλική και γαλλική γλώσσα)
Ζωντανή μετάδοση της εκδηλώσεως από την ιστοσελίδα https:live.grnet.gr/ascsa/
Η λησμονημένη εντολή, ‘Πορευθέντες', από τον λήθαργο στην αφύπνιση,
 

Εκδόθηκε και κυκλοφορείται από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας το νέο έργο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, το οποίο τιτλοφορείται «Η λησμονημένη εντολή, ‘Πορευθέντες', από τον λήθαργο στην αφύπνιση». Πρόκειται για συλλογή ποικίλων κειμένων που συνέβαλαν στην ιεραποστολική αφύπνιση και στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την ορθόδοξη ιεραποστολή, μετά από μία μακρά περίοδο λήθαργου. Ο συγγραφέας τονίζει την λησμονημένη εντολή «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» (Ματθ., 28,19), την οποία ενσαρκώνει με την πάνω από μισό αιώνα ιεραποστολική του πορεία και το ιεραποστολικό έργο του στην Αλβανία.
Σελ. 528, Σχ. 16Χ23
Στην Αφρική
 

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται ίχνη της ιεραποστολικής πορείας στην Αφρική του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, καθώς και μελετήματά του για την αφρικανική θρησκευτικότητα, που καταδεικνύουν με πόσο σεβασμό και γνώση προσπάθησε να προσεγγίσει την αφρικανική ψυχή, προσφέροντας της τον θησαυρό της ορθόδοξης αλήθειας, της σταυρωμένης αγάπης και της αναστάσιμης ελπίδας του Χριστού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (Γιαννουλάτος), ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με την αποστολική φλόγα που χαρακτηρίζει το σύνολο της βιοτής του, συνδυάζοντας τα χαρίσματα του έγκριτου θεολόγου και θρησκειολόγου, του δημιουργικού ηγέτη, και κυρίως του ανθρώπου αγάπης και αυτοθυσίας, περπάτησε στη σαβάνα και τις ζούγκλες της Αφρικής, και το πέρασμα του «έφερε καρπόν πολύν» που συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται και μετά τη φυσική απουσία του από τους «προσφιλείς του Αφρικανούς».
Σχήμα: 15Χ22, σελίδες 479
Έως εσχάτου της γης
 

Η παρούσα συλλογή ιεραποστολικών μελετημάτων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας αποτελεί εκδοτικό γεγονός, καθώς οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα χάρη σ' αυτό το ευσύνοπτο πόνημα να κατανοήσουν εκκλησιολογικά την ανά τον κόσμο διάδοση της αλήθειας του Ευαγγελίου μέσω των γραπτών ενός ιεράρχη ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του σ' αυτόν τον σκοπό, επαληθεύοντας στο πρόσωπό του όσο λίγοι το Καινοδιαθηκικό «έσεσθέ μοι μάρτυρες». Ο συγγραφέας αναδεικνύει την βαθύτερη θεολογική σημασία της ιεραποστολής που είναι συνηφασμένη με την ίδια την φύση της Εκκλησίας: η Εκκλησία οφείλει να είναι ιεραποστολική, ν' ανοίγει τις αγκάλες της σε μη μέλη της κηρύσσοντας τον λόγο του Ευαγγελίου, πραγματώνοντας έτσι την εντολή του Κυρίου μας: «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη» (Ματθ. 28:19).
Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι αφιερωμένο στην ιεραποστολική δράση των μοναχών της ερήμου και των πρώτων χριστιανών, καθώς και στην ένδοξη εποχή του εκχριστιανισμού της Αν. Ευρώπης χάρη στις σύντονες και οργανωμένες ιεραποστολές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται εκτενώς οι μέχρι πρότινος άγνωστες στο ευρύ κοινό ορθόδοξες ιεραποστολές των νεότερων χρόνων στην Κίνα, την Ιαπωνία αλλά και την Αλάσκα. Η ευρύτητα των παρατιθέμενων πληροφοριών και η πλούσια βιβλιογραφία στην οποία παραπέμπει ο συγγραφέας καθιστούν το έργο, πέρα από εύληπτο για το ευρύ κοινό, απαραίτητο εγχειρίδιο για κάθε επιστημονικό ερευνητή.
Σχήμα 15,5Χ22,5, σελίδες 388.
Ιεραποστολή στα ίχνη του χριστού
 

Εκδόθηκε και κυκλοφορείται από την Αποστολική Διακονία το βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου -ο οποίος επί δύο σχεδόν δεκαετίες διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της- με τίτλο: «Ιεραποστολή στα ίχνη του Χριστού».
«Οι μελέτες και ομιλίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή αποτελούν την κατάθεση μιας προσωπικής θεολογικής ανησυχίας, κάποτε μιας πνευματικής μυστικής αγωνίας, που αρχίζει με σειρά ερωτημάτων για να μετεξελιχθεί συχνά σε πόνο, έκκληση, κραυγή, εμπρός στην αδράνεια, τη σύγχυση και την αδιαφορία διαφόρων "αρμοδίων" και μη. Ετοιμάσθηκαν για ποικίλα ακροατήρια: νεανικά, θεολογικά ή ευρύτερα διεθνή περιβάλλοντα. Το γεγονός αυτό καθόρισε το ύφος, τους τόνους, τους εναλλασσόμενους "ήχους". Τα περισσότερα από τα κείμενα του παρόντος τόμου δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε ξένη γλώσσα και κατόπιν στην ελληνική. Ορισμένα (κεφ. 2,10,13,14) μεταφράζονται και δημοσιεύονται εδώ για πρώτη φορά στα ελληνικά. Στην αρχή κάθε κειμένου σημειώνεται η αφορμή συγγραφής του, το έτος της πρώτης δημοσιεύσεώς του, καθώς και οι αναδημοσιεύσεις του...
Πολλές από τις ιδέες και προτάσεις που πρωτοδιατυπώθηκαν σ' αυτά τα κείμενα κάποτε ξένιζαν ή αμφισβητήθηκαν. Η προσπάθεια θεολογικής αντιμετωπίσεως νέων προβλημάτων απαιτεί συνήθως τόλμη και αποδοχή κάποιου κινδύνου. Τώρα, εν πολλοίς έχουν γίνει αποδεκτές από την ορθόδοξη συνείδηση και τονίζονται πλέον από επίσημα χείλη. Συγχρόνως, έχουν συμβάλει σε σημαντικές αποφάσεις πολλών στις δεκαετίες που πέρασαν».
Στο Προλογικό Γράμμα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κυρίου Βαρθολομαίου εξαίρεται «...ο πρωταρχικός ρόλος τον οποίον διεδραμάτισεν [ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας] εις την αναγέννησιν και επανενεργοποίησιν εν τοις χρόνοις ημών της ιεραποστολικής πρακτικής και διακονίας, ως αναγκαιοτάτου έργου και χρεωστικής εκφράσεως της αυτοσυνειδησίας της Εκκλησίας προς τους εκτός της Πίστεως και ανά πάσας τας ηπείρους του πλανήτου ημών θεοπλάστους αδελφούς».
Οι δέκα πέντε μελέτες που περιλαμβάνονται στον παρόντα τόμο «...παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά, δηλώνοντας έτσι την ανέλιξη και τους κυματισμούς του θεολογικού μας προβληματισμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες».
Στο τέλος του τόμου υπάρχει αλφαβητικό ευρετήριο, πίνακας των δημοσιευμάτων του Συγγραφέως και βιογραφικό του Σημείωμα.
Σχήμα 17Χ24, σελίδες 374.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
(Βιβλία του Μακ. Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ Αναστασίου)
Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, εξασφάλισε για τους φίλους αναγνώστες της την κεντρική διάθεση τριών εμβριθών μελετημάτων του σε προνομιακές τιμές.
 

Παγκοσμιότητα και Ορθοδοξία
Συλλογή μελετημάτων θεολογικού- θρησκειολογικού προβληματισμού, δημοσιευμένα σε ειδικά περιοδικά ή αφιερωματικούς τόμους, τα οποία δεν ήταν προσιτά στο ελληνικό κοινό. Στις πολλές θεματικές ενότητες προβάλλεται η Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας, η οποία αποτελεί τη μόνη διαχρονική απάντηση στα πολυδιάστατα προβλήματα της εποχής της παγκοσμιοποίησης.
Σελ. 288, Σχ. 15Χ23,
 

Ισλάμ, Θρησκειολογική επισκόπηση
Η εμβριθής και διαχρονική μελέτη για το Ισλάμ, η οποία επί δεκαετίες διδάσκεται στους φοιτητές της Θεολογικής σχολής και έχει φτάσει αισίως τις 15 επανεκδόσεις. Η επιστημονική θεώρηση του Ισλάμ και η ήρεμη θέασή του συνέτειναν στην υπέρβαση των παλαιοτέρων αρνητικών στερεοτύπων.
Σελ. 508, Σχ. 16Χ23
 

Ίχνη από την αναζήτηση του υπερβατικού -
Συλλογή θρησκειολογικών μελετημάτων
Μελέτημα στο οποίο παρουσιάζονται όλοι οι μεγάλοι ιδρυτές θρησκειών και τα σύγχρονα θρησκευτικά συστήματα, μέσα από τα οποία εκφράσθηκε διαχρονικά η αναζήτηση των εννοιών του θείου και του αιωνίου στην ανθρωπότητα. Στο έργο παρατίθεται πλούσια βιβλιογραφία την οποία μπορεί να συμβουλευτεί ο αναγνώστης- ερευνητής.
Σελ. 496, Σχ. 16Χ23,

Το Κτήμα Αρβανιτίδη στο open kitchen Bistro ΖΑΚ


Ανακοίνωση - TechEd Europe 2014, Βαρκελώνη 27- 31 Οκτωβρίου

TechEd Europe 2014
Σημειώστε την ημερομηνία!
Θα θέλαμε να σας ανακοινώνουμε πως η TechEd Europe θα γίνει την εβδομάδα 27 με 31 Οκτωβρίου 2014, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Άνοιξη. Η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν θα ανακοινωθεί εδώ!
Η TechEd Europe είναι ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια της Microsoft για IT Professionals και Enterprise Developers. Σας παρέχει γνώσεις τεχνολογίας, αξιολόγηση προϊόντων και πηγές για το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, την εγκατάσταση προϊόντων, τη διαχείρηση και την ασφαλή λειτουργία μίας σύγχρονης επιχείρησης.
Γιατί να πάω?
Για να ακούσετε τις ανακοινώσεις και τα νέα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά των τελευταίων εκδόσεων των προϊόντων της Microsoft.
Για να αποκτήσετε την ουσιαστική τεχνολογική κατάρτιση που θα σας επιτρέψει να γίνετε πραγματικά ανταγωνιστικοί στις τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε
Για να μάθετε τις νέες τάσεις στην πληροφορική και την άμεση και μελλοντική επιρροή τους στην αγορά, στο ρόλο σας και την εταιρία σας
Για να καλλιεργήσετε χρήσιμες διεθνείς επαγγελματικές επαφές και να χτίσετε τις μελλοντικές συνεργασίες που θα σας βάλουν στη νέα παγκόσμια αγορά
Για να μιλήσετε με τους ειδικούς ζωντανά και να πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Για αυτούς τους λόγους και για τη χαρά να βρεθούμε πάλι μαζί στη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας, ελπίζουμε να σας δούμε στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο του 2014!
http://ustproduction.blob.core.windows.net/techedeuropemailinglist/images_May6/Footer_105x30.png

Ο Σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του


Anthony Pagden: Κόσμοι σε πόλεμο. 2500 χρόνια πάλης ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση

Οι ομορφότερες ορεινές λίμνες της Ευρώπης (φωτό)

Σκαρφαλωμένες σε εκατοντάδες μέτρα υψόμετρο, στολίζονται με μπόλικο χιόνι και μετατρέπονται σε καθρέφτες. Ανακαλύψτες τες.limnesxioni.jpg

Κερδίστε δωρεάν διαμονή στο Coco-Mat Hotel Nafsika

Το Art Travel σας χαρίζει ένα τριήμερο στο πιο φιλόξενο ξενοδοχείο της Αττικής.  nafsika.jpg

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Τα θέματα της εβδομάδας



Mεγάλος Διαγωνισμός


Kαι από τα ΙΑΤRIKANEA.GR .....

Εστίες μικροβίων οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές
 
Σεξ εναντίον κινητού
 
Συμβουλές για να δυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας
 
Το τσάι μπορεί να ενισχύσει τις νοητικές λειτουργίες
 
Η ευαισθησία στον πόνο ρυθμίζεται από ένα γενετικό διακόπτη
 
Γυμναστική χωρίς γυμναστήριο

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΚΡΗ - ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014/0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 16-02-14/21 UTC
ΧΑΜΗΛΟ 1012 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 17/12UTC ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΤΑΙ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΜΕ 1024
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 Η 7. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 19.50 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ
ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-02-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-02-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 22 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 11ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 18-02-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟΣ. ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Αντ.Σαμαράς: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο - in.gr

Συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής
Μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα «βγαίνει από τον φαύλο κύκλο» στέλνει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός εξηγεί πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρεται σε σταδιακή μείωση φόρων -εφόσον διατηρηθούν τα πλεονάσματα- και απορρίπτει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.  
Δεξαμενόπλοιο προσάραξε στα ανοιχτά της Κω
Αντ.Σαμαράς: Βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο
Και πάλι πρωτιά για Καμίνη σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Ο Ματέο Ρέντσι ένα βήμα πριν την εντολή για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης
Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία που εξακολουθεί να πλήττει την Βρετανία
Ευρωπαϊκό δίκτυο επικοινωνιών για προστασία δεδομένων προτείνει η Μέρκελ
Ύφεση 2,6% στο δ' τρίμηνο του 2013
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ελλάδας στη Σύνοδο του G20
Ελέω λιτότητας η ΕΛΣΤΑΤ άλλαξε περιεχόμενο στο «καλάθι της νοικοκυράς»
Bitcoin: Προσοχή, κρύβει κίνδυνους
Το Τρίτο Ράιχ «ήθελε να επιτεθεί με μολυσμένα κουνούπια»
Καρδιοπάθεια στα ψάρια προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα της BP
Χρυσή ¶ρκτος στο «Black Coal, Thin Ice», δεν τα κατάφερε ο Οικονομίδης
Βραβείο στην Μπερλινάλε απέσπασε η ταινία του Αθ.Καρανικόλα «Στο Σπίτι»
Και την επιστροφή της Μόνα Λίζα στην Ιταλία ζητά ο Τζορτζ Κλούνεϊ
Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με... Αριέλ, ο Λεβαδειακός «έσπασε» το σερί του Ατρομήτου
Ο Λαβιλενί έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα με 6,16μ. (vid)
Μήνυση Αγγελόπουλων στον φυσιοθεραπευτή του Παναθηναϊκού


 
Ο παλμός της Αποκριάς ξεκινά από την Πλάκα
Γυναίκες, άνδρες, οροθετικοί, vampire και γίγαντες στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα!
Λευκός Οίκος: η Πτώση - Κερδίστε DVD και συλλεκτικά ακουστικά
Η «αφρόκρεμα» των πολιτιστικών προτάσεων μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου
Γευστικό Σαββατοκύριακο στην TV: γλυκά και πικάντικα ταξίδια του ουρανίσκου
Ποιοι "¶νδρες" φωτογραφήθηκαν μπροστά στον "Μυστικό Δείπνο" του ντα Βίντσι;
Διαγωνισμός: Κερδίστε σαμπάνιες ELA GOLD... 23 καρατίων!
Περί θεατρικού έρωτος... ο λόγος
Renault Twingo 2014: Η επανάσταση ενός αστού
Peugeot 108 2014: Ανάλαφρη εξωστρέφεια
Οδηγούμε στη Σουηδία τα VW Polo R 250hp και VW Beetle R 280hp
Οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες σάς περιμένουν στη Νάουσα!
Σκύρος, ο Μπρουκ και η αθάνατη ποίηση!
Οι Φίλιπποι, οι Κρηνίδες και η Λυδία!
25 τσάντες που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την άνοιξη
Η πολυτέλεια του Oscar de la Renta
30 σέξι φορέματα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Tα κολιέ της άνοιξης μέχρι 30¤
Εντυπωσιακά φορέματα Ralph Lauren για τον επόμενο χειμώνα
Οι νέες κρέμες αντιγήρανσης στο φαρμακείο
15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
14 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών
Ομοφυλοφιλία: Κληρονομική ή επίκτητη;
Κόψτε το τσιγάρο, αλλάξτε διάθεση!
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
Τι λένε οι διάσημοι γονείς για τον έρωτα
15 πράγματα που καμία μαμά δεν μπορεί να αποφύγει
Εντυπωσιακά φορέματα Ralph Lauren για τον επόμενο χειμώνα
Οι διάσημοι που λατρεύουν τις μαμάδες τους
Το μωρό σας ξέρει πότε είστε αγχωμένη!
Η Kaspersky επιμένει ότι το αντικλεπτικό Computrace μπορεί να γίνει όπλο
Πληκτρολόγηση ελληνικών στα τυφλά χωρίς λάθη σε Android με το Fλeksy
Δεν υπάρχουν πλέον μόνο «άνδρας», «γυναίκα» και «άλλο» στο Facebook
Nέο ενιαίο σκάφος για όλες τις ομάδες του Volvo Ocean Race, στον επόμενο αγώνα του 2014-2015
Η Oracle Team Usa νικήτρια του 34oυ America' s Cup