Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου Δήλωση – παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνεται σε εκτενές ρεπορτάζ για θέματα μη νόμιμης μετανάστευσης που δημοσιεύεται στο περιοδικό TIME. Ο κ. Υπουργός αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δεσμεύεται ότι θα ενισχυθούν τα σύνορα, θα δημιουργηθούν νέοι χώροι υποδοχής μεταναστών και θα ενταθούν οι απελάσεις με στόχο να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι». Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι τεράστιο, αφού η χώρα καλείται να διαχειριστεί χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές, με απόλυτο πάντα σεβασμό στην αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα και στις ελευθερίες τους. Από την άλλη πλευρά τόνισε ότι η χώρα μας είναι πολύ μικρή και δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τους χιλιάδες ανθρώπους που εισρέουν σ’ αυτήν. Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι μη έχοντες ιθαγένεια αποτελούν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού. Η πλειονότητα των νέων μεταναστών προέρχεται από τις Βαλκανικές χώρες και κυρίως από την Αλβανία ενώ τα τελευταία χρόνια εισρέουν μη νόμιμοι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία χρησιμοποιώντας την Τουρκία ως δίοδο. Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009 περίπου το 1/4 των συλλήψεων μη νόμιμων μεταναστών της Ευρώπης έγινε στην Ελλάδα. Πρόκειται για τις περισσότερες συλλήψεις σε όλη την Ευρώπη και για τον διπλάσιο αριθμό των συλλήψεων της Ιταλίας. Επίσης, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την παροχή ιθαγένειας, υπό προϋποθέσεις, σε μετανάστες δεύτερης γενιάς. Δείτε το άρθρο του περιοδικού "ΤΙΜΕ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την πρώτη διακλαδική άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Αιγαίου Φύλακας 2010» διοργανώνει αύριο Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η άσκηση βασίζεται σε σενάρια κλιμακούμενης δυσκολίας και αφορά στη διαχείριση κρίσης, που απαιτεί -εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος- τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων που λειτουργούν υπό την «ομπρέλα» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως και άλλων Υπουργείων, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων σε εθνικό επίπεδο. Η άσκηση θα θέσει σε δοκιμασία τη διαδικασία λήψης κρίσιμων αποφάσεων σε πολιτικό, στρατηγικό και επιχειρησιακό επίπεδο. Το Ολυμπιακό μοντέλο της διυπηρεσιακής συνεργασίας αποτέλεσε το βασικό άξονα σχεδιασμού της άσκησης. Για αυτό, η διακλαδική άσκηση «Αιγαίου Φύλακας 2010» στοχεύει στο συντονισμό, στη διοίκηση, στον έλεγχο, στη συμπληρωματικότητα και επικουρικότητα των πόρων, στην ταχύτητα ανταπόκρισης, στην επαρκή επικοινωνιακή διαχείριση, στην αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού κρίσης και των συνεπειών του, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και με σεβασμό στο ρόλο κάθε φορέα. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στον Πειραιά. (Σε περίπτωση που επιθυμείτε λήψη πλάνων κατά την έναρξη της άσκησης (17.30) και στο χαιρετισμό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος τηλ:210 4191714 και 210 4191316)

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Δεν είναι δυνατόν να είναι αλήθεια!!! Υφαλοκρηπίδα με την Αλβανία: Και για αυτά δεν φταίει κανείς; Κλείνουν το παράθυρο των Ρομά στην Ελπίδα To "κουρδικό ζήτημα" της Πεντέλης Πιέσεις μέσω Ναμπούκο για άνοιγμα «Ενέργειας» Αυτοκτονία κάθε διαπραγμάτευση Προσοχή: Ο Λύκος στην αντάρα χαίρεται! Εν μέσω κρίσης κοιτάξτε τί ετοιμάζουν! Για να μη γίνουμε όλοι... μετανάστες Για όσους βιάστηκαν να μας κατηγορήσουν: 75,8% «Όχι» στις απεργίες μέχρι να περάσει η κρίση Να πώς υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους οι Ιρανοί! Ελληνική και Ελβετική Δημοκρατία ΚΥΡ : Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό... Η Αγκυρα «τζογάρει» με την ελληνική οικονομία Χωρίς Λόγια Ο κύκλος της οργής Η Αρμενία πρέπει να συνειδητοποιήσει την απειλή της Τουρκίας Οι έξωθεν και οι έσωθεν κερδοσκόποι Παγιωμένοι παραλογισμοί Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΣΗ Στροφή Κρεμλίνου στον ρεαλισμό Οι παρενέργειες της κρίσης στο διπλωματικό μέτωπο Οι τουρκικές προκλήσεις, η Εργκένεκον και η επίσκεψη Δρούτσα Mαζί δεν μπορούν και χώρια δεν κάνουν Στροφή της Μόσχας από την Αθήνα στην Αγκυρα

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ.. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΟΝΟ!!!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ AKOMA ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 14, 19, 21, 26, 27 & 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010!!! ΟΙ 18 ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ SOLD OUT!!! Άγαμοι Θύται “Αλλιώς δεν γίνεται” Info: Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088 Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 21:00 Παρασκευή, Σάββατο οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 Κυριακή οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 Γενική Τιμή Εισόδου (εισιτήριο παράστασης) 20€ Επιπλέον ελάχιστη κατανάλωση σε καθήμενους 20€ Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310-428088 www.principalclub.com www.myspace.com/principalclub

Απο την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 - ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ - ΖΙΩΓΑΛΑΣ - ΦΑΜΕΛΟΣ

ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΥΛΟΥ
Απο την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ -ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΛΑΣ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ
Εναρξη: 22.30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ζαρκαδάκη Οδηγός επιβίωσης την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας Σωκράτης Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, βιβλιοκριτικός Απόσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Τίνα Γιωτοπούλου. ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα, Τηλ: 210 3217917

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΗΣ Γ.Κ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ τ.Α'- τ.Β' ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ , τ.Α'416, τ.Β'
547 σελίδες
ISBN 978-960-8399-72-3
Επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σχήμα: 16 Χ 23.5
Α' Έκδοση: 2009
Σημείωση: Οι δύο τόμοι πωλούνται μαζί.
Σε δύο τόμους, συνολικής έκτασης 1.000 σελίδων, υπό τον τίτλο «Αγαπητέ μου Γιώργο», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος η αναμενόμενη από χρόνια αλληλογραφία του Γιώργου Σεφέρη με τον Γιώργο Κ. Κατσίμπαλη, τον «κολοσσό του Μαρουσιού» κατά τον Henry Miller. Οι δύο συνονόματοι αλληλογράφοι αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα ισόβιας φιλίας και εκατέρωθεν αφοσίωσης και έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση, την προβολή και την διεθνή αναγνώριση της νεότερης λογοτεχνίας μας.
Από τα χρόνια των σπουδών τους στο Παρίσι κατά τη δεκαετία του 1920 μοιράζονται την κοινή αγάπη τους για τις δύο μείζονες προσωπικότητες της εποχής εκείνης, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωστή Παλαμά, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν και ονειρεύονται τη ριζική ανανέωση του λογοτεχνικού σκηνικού στην Ελλάδα.
Η αλληλογραφία τους καλύπτει το χρονικό διάστημα 1924-1970 και συνιστά ένα εκτενές χρονικό των κοινωνικών και πνευματικών συνθηκών της χώρας μας κατά την περίοδο αυτή, παρέχοντας πληθώρα στοιχείων και πληροφοριών τόσο για για την ιδιωτική ζωή όσο και για τη δημόσια παρουσία των δύο ανδρών, αλλά και πολλών άλλων συγγραφέων.
Η παρούσα αλληλογραφία είναι η εκτενέστερη από όλες τις σεφερικές αλληλογραφίες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και συμπληρώνει με άγνωστα έως τώρα στοιχεία την ποιητική και δημιουργική πορεία του Σεφέρη, καλύπτοντας «εκ των ένδον» κενά η προσκομίζοντας νέες εκδοχές για λιγότερο γνωστά γεγοντότα και περιστατικά.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος του Κατσίμπαλη στη διαμόρφωση της λογοτεχνικής γενιάς του 1930, η εξίσου καθοριστική συμβολή του στη μετάφραση της νεοελληνικής λογοτεχνίας σε αγγλική γλώσσα, καθώς και οι πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε ο ίδιος με την έκδοση και διεύθυνση σημαντικών λογοτεχνικών περιοδικών, όπως το προπολεμικό Τα Νέα Γράμματα και η μεταπολεμική Αγγλοελληνική Επιθεώρηση.

3 χρόνια Greektube!

Φέτος το Greektube συμπλήρωσε και γιορτάζει τον 3ο χρόνο λειτουργίας του! Η εξέλιξη του όλα αυτά τα χρόνια ήταν θεαματική. Μια εξέλιξη που την οφείλουμεσε σένα και στα χιλιάδες μέλη μας που με την δημιουργικότητα και φαντασία τους εμπλουτίζουν το περιεχόμενο της σελίδας. Ανταποδίδοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς μοιράζοντας δώρα τα οποία θα κληρωθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό μας! Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή σας εδώ: Διαγωνισμός Greektube

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΑΝΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ερωτικά ποιήματα
Ανν Σέξτον
Κατηγορία: Παγκόσμια Ποιήση
ISBN: 978-960-6781-70-4
Ημερ. Έκδοσης: 18/02/2010
Μετάφραση: Ευτυχία Παναγιώτου
Σελίδες: 112
Επίμετρο: Ευτυχία Παναγιώτου
Η Ανν Σέξτον αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ποιητών που έγραφαν για να ζήσουν.
Όταν έγραφε τα Ερωτικά ποιήματα (1969) εμπνεόταν από το θάρρος μα και τη λάμψη της γυναίκας εκείνης που είχε γνωρίσει το θερμό χάδι της κοινωνικής αποδοχής: το βραβείο Πούλιτζερ.
Παράλληλα ταλανιζόταν από τις φαντασιώσεις και την ερωτική επιθυμία της γυναίκας που παρέμενε ανέγγιχτη από τον ίδιο της τον άντρα.
Στα ποιήματα αυτά πλάθει μια πολυδύναμη γυναικεία περσόνα που μοιάζει σχεδόν αδύνατον ν' αποτελεί ένα και μόνο πρόσωπο. Με τη φωνή της, άλλοτε σπαρακτική κι οργισμένη, άλλοτε λυρική κι ονειρική, άλλοτε επηρεασμένη από το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο κι άλλοτε περιχαρακωμένη στο μικρόκοσμό της, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα της ερωτικής εμπειρίας σε περιόδους όπου οι κοινωνικές συνθήκες, ο ρόλος της γυναίκας και ειδικά ο πόλεμος καθιστούσαν τις ανθρώπινες σχέσεις ιδιαίτερα δύσκολες, δίνοντας όμως άπλετο χώρο στη μνήμη να τις ανασκευάσει και στη φαντασία την ελευθερία να τις αναπλάσει.
Η συλλογή περιλαμβάνει τόσο λυρικά ποιήματα, αντικατοπτρισμούς της νοσταλγίας τής ερωτικής αγάπης, που τις πιο πολλές φορές έχει ήδη χαθεί, όσο και πιο τολμηρά, που μοιάζουν με μανιφέστα σεξουαλικής απελευθέρωσης, υπέρ του έρωτα έξω από τις συμβάσεις του γάμου. Στο πλαίσιο της αντίληψης για τον έρωτα εντάσσεται και ένα παθιασμένο αντιπολεμικό αίσθημα, ένας αδιαπραγμάτευτος πόθος για την ειρήνη που, σαν την αποστερηθούν οι άνθρωποι, αποκτηνώνονται.
Η γυναίκα στα ερωτικά ποιήματα της Ανν Σέξτον μοιάζει με μια νέγρα του Βορρά που παλεύει για την ισότητα, την ελευθερία και την αδελφότητα και που σαν μαύρο πρόβατο ξεγλιστρά από την αγέλη.
Για να βρει μαζί και τον έρωτα, που είναι δυσεύρετος, για να βρει την αληθινή αφή που είναι δύσκολο όπλο.
Γράφοντας ποιήματα σωματικά, διαποτισμένα από την έξαψη και την έξαρση της ερωτικής επιθυμίας και, το πιο σπουδαίο, πλήρως απαλλαγμένα από ιδεολογήματα.
Εφόσον από νωρίς το κατάλαβε: μ' ένα άγγιγμα ξεκινά η ζωή και μ' ένα άγγιγμα τελειώνει.
Με κάποιον τρόπο όμως κάπως συνεχίζεται.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το υπέροχο σάβανο της εξουσίας
Συγγραφέας: ( Τότσκας Αλέξης )
ISBN: 978-960-219-225-2
Eνας από τους πιο πολυτάραχους και ενδιαφέροντες αιώνες του Βυζαντίου είναι αναμφίβολα ο 11ος αιώνας μ.Χ. Μεγάλες μάχες και περιώνυμοι αυτοκράτορες αφησαν το στίγμα τους στην ιστορία και καταγράφονται ενδελεχώς στο συναρπαστικό αυτό μυθιστόρημα του Αλέξη Τότσκα.
Από τις σελίδες παρελαύνουν ο Βασίλειος ο Β΄ ο περίφημος Βουλγαροκτόνος, η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, ενώ αποκαλύπτονται τα βαθιά κρυμμένα μυστικά της παθιασμένης για έρωτα και πλούτο Ζωής.
Μόνο που παράλληλα εξελίσσεται και άλλη ιστορία...
Μέσα από τα σημαντικά αυτά γεγονότα που δια δραματίζονται την περίοδο εκείνη ανα δεικνύεται ο τότε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Αλέξιος ο Στουδίτης και η κραταιά μορφή του Μιχαήλ Ψελλού του Νεότερου, ενός από τους σημαντικότερους φιλοσόφους στην Ιστορία.
Τα δυο αυτά πρό σω πα βρίσκονται να είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές του βιβλίου, με μια αφήγηση που διαθέτει πλήθος ιστορικών λεπτομερειών και ενδιαφέρουσα πλοκή.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
(Συλλογικό)
Κωδικός : 370-008
ISBN : 978-960-9408-56-1
Αριθμός σελίδων : 124
28 έγχρωμες εικόνες, 32 ασπρόμαυρες εικόνες,
7 χάρτες, 5 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις
Tο «λυκόφως του Βυζαντίου» αποτελεί το θέμα του νέου βιβλίου των «ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛOΓΩΝ».
Μετά την εποχή του Βασιλείου Β' Βουλγαροκτόνου και έχοντας διανύσει το πρώτο τέταρτο του 11ου αιώνα, το Βυζάντιο (1025) εισήλθε σε μια πορεία παρακμής.
Η τελευταία ήταν αποτέλεσμα των συγκρούσεων μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών και της διαρκώς αυξανόμενης φορολογικής επιβάρυνσης των επαρχιών.
Η σταδιακή επίσης εξάπλωση των Τούρκων στην Ανατολή αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Ποια ήταν όμως τα αποφασιστικά εκείνα γεγονότα των τριών τελευταίων αιώνων πριν την Αλωση, που οδήγησαν την Βυζαντινή αυτοκρατορία από την ακμή στην συρρίκνωση και την παρακμή;Η ήττα των Βυζαντινών στη μάχη του Μαντζικέρτ (1071) σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Βυζαντινής αυτοκρατορίας καθώς άνοιξε τις «πύλες» της Μικράς Ασίας στις τουρκικές ορδές.
Η μάχη του Μυριοκεφάλου (1176) υπήρξε σχεδόν εξ ίσου καταστρεπτική με εκείνη του Μαντζικέρτ, αφού σ' αυτήν χάθηκε κάθε ελπίδα για την απομάκρυνση των Τούρκων από τη Μικρά Ασία.
Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους (1204) αποδυνάμωσε την αυτοκρατορία και άνοιξε το δρόμο για την οριστική κατάλυση του βυζαντινού κράτους από τους Oθωμανούς Τούρκους.
Η κατάληψη της Πελοποννήσου από τους Φράγκους (1205-1210) κατέδειξε την αδυναμία του Βυζαντίου να αντισταθεί σε κάθε ξένο επιδρομέα.
Η υπονόμευση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας από τις ιταλικές δημοκρατίες οδήγησε στη συστηματική οικονομική αφαίμαξή της, πολλές φορές με μεθόδους αδίστακτες και εκβιαστικές.
Η γεωγραφική και πολιτιστική ιδιαιτερότητα του Βυζαντίου σε σχέση με τη Δυτική Ευρώπη, είχε ως αποτέλεσμα την τήρηση διαφορετικής στάσης στο θέμα της αντιμετώπισης ενός κοινού εχθρού, των Τούρκων.
Η παρακμή του βυζαντινού ναυτικού είχε ως συνέπεια την απώλεια του ελέγχου των θαλασσών και την σταδιακή εξασθένιση της χερσαίας δύναμης της αυτοκρατορίας.
O «αργός θάνατος» του Βυζαντίου και το πρόβλημα της ξένης βοήθειας οφείλεται κυρίως στην πολιτική που ακολούθησαν οι τελευταίοι Βυζαντινοί αυτοκράτορες, οδηγώντας το κράτος στην πολιτική και διπλωματική απομόνωση τις παραμονές της Αλωσης.
Στις σελίδες του συναρπαστικού αυτού βιβλίου περιγράφονται με σαφήνεια και ακρίβεια τα σημαντικότερα γεγονότα που οδήγησαν τη Βυζαντινή αυτοκρατορία στην παρακμή.
Τα αποκαλυπτικά κείμενα, η πλούσια εικονογράφηση και οι εξαιρετικές καλλιτεχνικές απεικονίσεις πολεμιστών της περιόδου, δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να κατανοήσει πλήρως την θλιβερή πορεία του Βυζαντίου από το απόγειο της δόξας στην απόλυτη παρακμή.

Συνάντηση Γ.Πεταλωτή με παράκτιους αλιείς Φαναρίου & Ιμέρου Ροδόπης

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ: 25310 24498, 81006
Φαξ: 25310 81555 email:press@gpetalotis.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ O Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφτηκε τον παραθαλάσσιο οικισμό Φαναρίου του Δήμου Αιγείρου Ν. Ροδόπης, την Κυριακή (21/02), όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γιάννη Διαμαντάκη και τα μέλη του Σωματείου παράκτιων αλιέων της περιοχής με σκοπό να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για το ζήτημα που έχει προκύψει και αφορά στην επανεμφάνιση του φυτοπλαγκτόν στο Θρακικό Πέλαγος, με επιζήμιες συνέπειες για τους αλιείς. «Πρόβλημα επιβίωσης, το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υφυπουργός. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τους παράκτιους αλιείς και τον ουσιαστικό διάλογο που πραγματοποιήθηκε, ο Γιώργος Πεταλωτής, τους ενημέρωσε για την συνάντηση φορέων της Ροδόπης με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (23/02) προκειμένου να εξεταστεί η χορήγηση αποζημιώσεων . « Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στους αλιείς του Θρακικού Πελάγους, όπως με τα εισαγόμενα αφού ο ανταγωνισμός έχει γίνει αθέμιτος, γεγονός που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιβίωση των παράκτιων αλιέων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πεταλωτής ενώ συνέχισε λέγοντας «εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τον κόσμο σε αυτά εδώ τα λιμάνια και κυρίως τον νέο κόσμο. Είναι πολύ σημαντικό και για τους ίδιους να βρίσκονται εδώ αλλά και για την Εθνική Οικονομία. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα θέμα της όλης ανάπτυξης της περιοχής, δεν πρόκειται για ένα συντεχνιακό αίτημα που προσπαθούμε απλώς να το εξετάσουμε, πρόκειται για την επιβίωση της Περιφέρειας». Παράλληλα ενημέρωσε τους αλιείς και για τις επαφές που έχουν γίνει και με την Υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, με δεδομένη τη σημασία του τουρισμού στην συγκεκριμένη περιοχή, αφού το Φανάρι αποτελεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά και στην Περιφέρεια ΑΜΘ. «Κάποτε αυτή η απαξίωση η οποία έχει επέλθει στην περιοχή, θα πρέπει να αναστραφεί, υπάρχει πολιτική βούληση έστω και σε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Η περιοχή πρέπει να αναπτυχθεί, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και αυτό θα κάνουμε μέσα στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της περιοχής αυτής αλλά και για την ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας» δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής τονίζοντας πως το στοίχημα είναι η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο αίτημα για ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Ακολούθως, ο Γιώργος Πεταλωτής επισκέφτηκε το Λιμάνι του Ιμέρου του Δήμου Μαρώνειας όπου συναντήθηκε με τους παράκτιους αλιείς της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο προβλήματα με την συσσώρευση, στον δίαυλο του λιμανιού, φερτών θαλάσσιων υλικών που εμποδίζουν τη διέλευση των αλιευτικών σκαφών.
Ο Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε πως η Νομαρχία Ροδόπης έχει αναλάβει την καθαρισμό του λιμανιού ωστόσο πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση αφού όπως τόνισε τα προβλήματα που κρατούν μακριά από τον τόπο τους και το επάγγελμα τους νέους αλιείς πρέπει να λυθούν. « Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις πλευρές ενώ ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν με τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ για τα ζητήματα που υπάρχουν σε επίπεδο λιμανιών στην Περιφέρεια τα οποία θα μεταφερθούν στην Αθήνα για να ζητηθούν μόνιμες λύσεις».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Oι "αφελείς" νεροκουβαλητές του κεμαλισμού, οι φορείς της ιδεολογίας του "Σφάξε μου Γκαζί μου ν' αγιάσω" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝΠοντιακό γλέντι στο 5ο δημοτικό Για την Ποντιακή Πολιτιστική και Ιστορική Μνήμη O ετήσιος χορός του λαογραφικού συλλόγου διάδοσης της ποντιακής παράδοσης Σφενδάμης «Ο Πυρρίχιος»

H. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗΣ ΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
1) ΕΥΒΟΙΑ: Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ
2) ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΚΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ
3) ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Mε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα «Ελευθέρια» της πόλης των Ιωαννίνων

Mε λαμπρότητα εορτάστηκαν τα «Ελευθέρια» της πόλης των Ιωαννίνων Κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο Μπιζανομάχων Παπούλιας-Βενιζέλος

ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ζωή γλυκιά σαν όνειρο περνά η Άντζελα – Απολαύστε παρουσίαση κυβερνητικού έργου από το ΑΠΕ-ΜΠΕ