Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Εθελοντές για πακετάρισμα του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και δύο μέρες μας ήρθε το νέο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο γραφείο της Θεσσαλονίκης και περιμένει εθελοντές και εθελόντριες για το γνωστό πακετάρισμα :-)Φιλαράκια μου, 14.000 τεύχη δεν πακετάρονται εύκολα.
Χρειάζονται χέρια, πολλά χέρια :-)
Η Γεωργία και η Ελένη από το γραφείο της Θεσσαλονίκης του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ σας περιμένουν για βοήθεια.
Το πακετάρισμα θα γίνει την Κυριακή μετά τις 11 και τη Δευτέρα θα ξεκινήσει από τις εννέα και μισή το πρωί.
Εάν θέλετε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με τα κορίτσια του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο admin@disabled.gr ή τηλεφωνικά στο 2310-211915.
Πολλές νέες ειδήσεις έχουν ανέβει στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και την αρθρογραφία από τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρίες.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ενώ εξαρχής έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στον χρόνο που έχουν προκηρυχθεί αυτές οι νέες θέσεις εργασίας με τον 2643 κανένα από τα συνηθισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχει ασχοληθεί με αυτά τα προβλήματα.
Εάν διαπιστώσετε προβλήματα να μας ενημερώσετε ώστε μέσα από το http://www.disabled.gr/ να ενημερώσουμε όχι μόνο την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού.
Χαιρετισμούς, Νίκος, http://www.disabled.gr/

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη λειτουργίας του νέου ταμείου του Κ.Θ.Β.Ε. στο «Ολύμπιο»
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του νέου του ταμείου, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του κινηματογράφου «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.
Το ταμείο θα ξεκινήσει την λειτουργία του από την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 ως αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του Κ.Θ.Β.Ε. με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο του την καλύτερη εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ώρες λειτουργίας ταμείου:
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10-2μ.μ. και 5-9 μ.μ.
Τετάρτη και Σάββατο:10-6 μ.μ.
Τηλέφωνο: 2310 223211

Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
F-16 παρεμπόδισαν άσκηση του Ναυτικού Κράτησαν μυστική τουρκική πρόκληση στην Άνδρο Λουκάς Δημάκας
Σκηνικό θερμού επεισοδίου με επικίνδυνη πτήση τουρκικών F-16 δίπλα σε 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά στον αέρα ανοιχτά της Άνδρου, επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα την περασμένη Τρίτη, αλλά κρατήθηκε μυστικό από την κυβέρνηση! Για την απομάκρυνση των δύο F-16 που είχαν εισβάλει στο δεσμευμένο από την Ελλάδα Πεδίο Βολής Άνδρου δημιουργώντας συνθήκες ατυχήματος, ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη γραμμή» εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των στρατηγείων των δύο Πολεμικών Αεροποριών, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΝΑΤΟ. Η τουρκική πρόκληση, που έγινε την επομένη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης στον Άγιο Ευστράτιο την οποία δεν ήθελε η Άγκυρα, συνεχίστηκε χθες με ιδιαίτερα χαμηλή πτήση τεσσάρων F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι και ενώ την ίδια ώρα επισκεπτόταν την Κω ο υφυπουργός Άμυνας κ. Γ. Πλακιωτάκης, για τα «χρόνια πολλά» με τους στρατιώτες!
Μάλιστα, ο κ. Πλακιωτάκης επρόκειτο να επισκεφθεί το Φαρμακονήσι αλλά η επίσκεψη ματαιώθηκε μερικές ώρες νωρίτερα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Για την υπερπτήση έγινε αμέσως διάβημα από το υπουργείο Εξωτερικών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Ανάφλεξη Νο2 και άρωμα εκλογών

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ«Δεν θα αντέξουμε για πολύ» Υπουργοί ομολογούν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και δεν αποκλείουν κάλπες ενώπιον του αδιεξόδου ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Νέο σοκ στην κυβέρνηση προκαλεί η ανάφλεξη των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον πυροβολισμό εναντίον 16χρονου μαθητή στο Περιστέρι.
Κορυφαίοι υπουργοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι από τον νέο κύκλο έντασης μέσα στις γιορτές και εκτιμούν ότι οι εξελίξεις μπορούν να ακυρώσουν κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και να δημιουργήσουν ένα κλίμα πολιτικού αδιεξόδου που πιθανόν να οδηγήσει και σε εκλογές.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τιμά τον Ανδρέα Βουτσινά την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο Toν μεγάλο σκηνοθέτη Ανδρέα Βουτσινά θα τιμήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο στις 8:30 μ.μ., σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί πριν από την έναρξη της παράστασης Ερρίκος Δ΄.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, θα απονείμει τιμητική διάκριση στον Ανδρέα Βουτσινά εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης για την εξαιρετικά σημαντική προσφορά του στο Ελληνικό Θέατρο, στο Κ.Θ.Β.Ε. και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου έχει επιλέξει να ζεί και να δημιουργεί τα τελευταία χρόνια.
Η παράσταση Ερρίκος Δ΄ του Λουίτζι Πιραντέλλο, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου, είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του συγγραφέα.
Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ελληνικού Θεάτρου, Κώστας Καρράς, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται η Χριστίνα Θεοδωροπούλου , ο Γιάννης Σιαμσιάρης, ο Κίμων Ρηγόπουλος και ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών του Κ.Θ.Β.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λογοτεχνικό πρωινό αφιερωμένο στον Τίτο Πατρίκιο Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 39ο Λογοτεχνικό πρωινό του την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 12 μ.μ. στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Το λογοτεχνικό πρωινό είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο ποιητή και συγγραφέα, Τίτο Πατρίκιο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τίτος Πατρίκιος
Γεννήθηκε το 1928 στην Αθήνα.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης και στην Ecole Pratique des Hautes Etudes.
Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφραστής, δικηγόρος και κοινωνιολόγος ερευνητής στο Centre national de la Recherche scientifique (Παρίσι), Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών (Αθήνα), Centre de Recherches sur l’ Education surveillee de la jeunesse UNESCO (Παρίσι) και FAO (Ρώμη).
Εμφανίστηκε στα Ελληνικά Γράμματα τον Αύγουστο 1943, με ποίημα στο περιοδικό Ξεκίνημα της νιότης.
Το 1994 τιμήθηκε με το ειδικό Κρατικό βραβείο για το σύνολο του έργου .
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ:
Ποιήματα:Χωματόδρομος, 1954 Μαθητεία, Πρίσμα, 1963 Προαιρετική στάση, Ερμής, 1975, Γνώση, 1981,1992 Ποιήματα, Ι, Θεμέλιο, 1976,1980,1990 Θάλασσα επαγγελίας, Θεμέλιο, 1977, 1980, 1985 Αντιδικίες, Ύψιλον, 1981,1983 Αντικριστοί καθρέφτες, Στιγμή, 1988, 1991 Παραμορφώσεις, Διάττων, 1989 Μαθητεία ξανά, Διάττων, 1991 Η ηδονή των παραστάσεων, Διάττων, 1992, Κέδρος, 1998, 2006 Ποιήματα, Ι, Κέδρος, 1998 Ποιήματα, ΙΙ, Κέδρος, 1998 Ποιήματα, ΙΙΙ, Κέδρος, 1998 Η αντίσταση των γεγονότων, Κέδρος, 2000, 2001 Η πύλη των λεόντων, Διάττων, 2002 Ποιήματα, ΙV, Κέδρος, 2007 Η νέα χάραξη, Κέδρος, 2007, 2008 Πεζά:Η συμμορία των δεκατριών, Διάττων, 1990, Κέδρος, 2000 Συνεχές ωράριο, Διάττων, 1993, Κέδρος, 2000 Στην ίσαλο γραμμή, Αφηγήσεις, Κέδρος, 1997, 1997, 1999Περιπέτειες σε τρεις σχεδίες, Αφηγήσεις, Κέδρος, 20062, 2007
Μεταφράσεις:Γκέοργκ Λούκατς, Μελέτες για τον ευρωπαϊκό ρεαλισμό, Εκδοτικόν Ινστιτούτον Αθηνών, 1957 Αραγκόν, Μ’ ανοιχτά χαρτιά, Θεμέλιο, 1965, Ηριδανός, 1971Encyclopedie de la Pleiade, Ιστορία της φιλοσοφίας. 19ος αιώνας,, οι κοινωνιολόγοι, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, 1978 Σταντάλ, Αναμνήσεις εγωτισμού, Γνώση, 1983 Μπαλζάκ, Πραγματεία περί των νεωτέρων διεγερτικών, Ολκός, 1993 Πωλ Βαλερύ, Ο κύριος Τεστ, Ολκός, 1995
Λογοτεχνική επιλογή: Ρούλα Αλαβέρα
Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Μπεκρή
Εισηγήτρια: Αθανασία Τσατσάκου, Καθηγήτρια στο Α.Π.Θ., Πρόεδρος της «Τέχνης» Μ.Κ.Ε.Ο ποιητής στα χρόνια του νερού
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Ευφραιμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσια Μπακάκου
Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Λιάκου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Έφη Γούση, Θόδωρος Γρηγοριάδης, Ελένη Θυμιοπούλου, Παύλος Μυρόφτσαλης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Χρίστος Στυλιανού, Κωνσταντίνος Χατζησάββας
Υπεύθυνοι παράστασης
Οδηγός σκηνής: Ιωάννα Λιάκου, Χειριστής κονσόλας φωτισμού: Θωμάς Κώστας, Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας, Χειριστής κονσόλας ήχου: Νίκος Τσολάκης
Ακολουθούν τα λογοτεχνικά πρωινά:
Στέλλα Βογιατζόγλου 1 Φεβρουαρίου 2009 Ιωάννα Καρυστιάνη 1 Μαρτίου 2009 Παγκόσμια ημέρα ποίησης 15 Μαρτίου 2009 Γιώργος Σκαμπαρδώνης 29 Μαρτίου 2009 Βασίλης Ιωαννίδης 12 Απριλίου 2009
Χορηγοί επικοινωνίας :ΕΡΤ Α.Ε-ΕΡΤ 3
Με την υποστήριξη:TV100-FM 100
Πολιτιστικό περιοδικό GoCulture

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Σάλος

Το ουσιαστικό σάλος χρησιμοποιείται σήμερα συνήθως με τη σημασία: ο ευρύτατος, συνήθως αρνητικός, αντίκτυπος που έχει ένα γεγονός στην κοινή γνώμη (Μ.Τριανταφυλλίδης).
Ωστόσο η αρχική έννοια της λέξης είναι: θαλασσοταραχή, έντονη κύμανση της θάλασσας.
Η τελευταία - που επιβιώνει στο παράγωγο ρήμα σαλεύω - προδίδει την αρχαία καταγωγή του ουσιαστικού:
Σάλος στην αρχαία ελληνική είναι η φουσκοθαλασσιά, το ταρακούνημα της θάλασσας, το σκαμπανέβασμα του πλοίου.
Ωστόσο, όπως μαρτυρούν παλαιότερες χρήσεις της λέξης, ήδη στην αρχαία ελληνική είχε αρχίσει να δηλώνει την ανησυχία, την ταραχή - σημασία που τελικά έγινε η βασική.
Διαφορετική έννοια έχει βέβαια το ουσ. σαλός (= ηλίθιος, τρελός), μεσαιωνική λέξη, που συνδέεται όμως με το ρήμα σαλεύω, που ετυμολογείται από τον αρχαίο σάλον.
Έτσι ο σάλος και ο σαλός είναι απρόβλεπτα συγγενείς λέξεις.
Θέμα της εβδομάδας: Μπαρουτοκαπνισμένες γιορτές
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε... 4 Δεκέμβρη 1944, μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη.
Ο λαός πενθεί και υπόσχεται απάντηση στους δολοφόνους (η φωτογραφία και η λεζάντα από το Ριζοσπάστη)
Tου Σάββα Καλεντερίδη
Το ιστολόγιό μας έχει ως αρχή να ασχολείται και να δημοσιεύει άρθρα και αναλύσεις που σχετίζονται με θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων.
Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, υποχρεωθήκαμε να ασχοληθούμε με τα γεγονότα και τις ταραχές που ακολούθησαν τον άδικο θάνατο του Αλέξανδρου, μετά από το εγκληματικό λάθος του ειδικού φρουρού να εμπλακεί σε έναν καυγά, εντελώς παράλογα και να χρησιμοποιήσει το όπλο του χωρίς κατά τα φαινόμενα να υπάρχει κανένας υπηρεσιακός λόγος, αφαιρώντας τη ζωή ενός παιδιού 15 χρονών.
Διαβάστε όλο το άρθρο και πολλά ακόμα εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ" Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΜΙΜΗΣ"(1ο ΧΙΛ. Ε.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΣΚΥΔΡΑΣ).
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ"
ΦΛΩΡΙΝΗΣ 19
ΕΔΕΣΣΑ
Τ.Κ. 58200
ΤΗΛ. 2381022729 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, Κεντρική πλατεία Κομοτηνής Χριστουγεννιάτικο Bazaar
Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, Κεντρική πλατεία Κομοτηνής Χριστουγεννιάτικο Bazaar
Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, 2.30 μ.μ., Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής «Μωμογέρια»
Η κεντρική πλατεία Κομοτηνής μετατρέπεται σε ζωντανό λαϊκό παραδοσιακό θέατρο του Πόντου καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ν. Ροδοπής ''Η Κερασούντα και το Γαρς'' παρουσιάζει τα ''Μωμογέρια'' ζωντανό θυμητάρι και στολίδι στη γιορταστική ατμόσφαιρα.
Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, 7 μ.μ., Οικισμός Θρυλορίου
Το εορταστικό κλίμα των εκδηλώσεων ''Χίλια... συν ένα χαμόγελα'' του Δήμου Κομοτηνής μεταφέρεται στον οικισμό Θρυλορίου.
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Ν. Ροδοπής ''Η Κερασούντα και το Γαρς''
Θρυλόριο Ν. Ροδόπης
2531098370
6973070513 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Τα Τμήματα Νεολαίας και Γυναικών και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης διοργανώνουν στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Συλλόγου.
Η εκδήλωση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και τους γονείς μέλη του, θα γίνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:00 μ.μ. στο κτίριο του Συλλόγου με πλούσια δώρα και πολλά παιχνίδια.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
Πάροδος Θερμοπυλών 8
Τ.Κ. 67100
Ξάνθη
Τηλ. 2541072817
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ Ο Σύλλογος Ποντίων Τριανδρίας σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα γίνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 στην αίθουσα "ΒΟ" του κοσμικού κέντρου "ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ" που βρίσκεται στο 10ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά (Δερβένι).
Ώρα προσέλευσης 9.00 μ.μ.
Φέτος στον ετήσιο χορό μας θα απολαύσετε ένα πλούσιο πρόγραμμα με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με έναν νέο αλλά πολλά υποσχόμενο τραγουδιστή τον Ζάχο Αλεξανδρίδη, ο οποίος είναι μέλος του χορευτικού μας, και θα τον συνοδεύουν στην λύρα ο Αθανασιάδης Παύλος και στο νταούλι ο Μιχαηλίδης Γιώργος.
Σας περιμένουμε όλους εκεί.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Μάνου Κατράκη 2
Τριανδρία, θεσσαλονίκη
Τ.Κ 55337
Τηλ & Fax: 2310936989
pontioi@yahoo.gr ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ - ΚΟΜΝΗΝΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΡ’Σ)
Στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα στην Κεντρική Αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ-ΚΟΜΝΗΝΟΙ» (Δοϊράνης και Δαβάκη 10 - Καλλιθέα)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα «Ζουδίων Καμώματα – Χαράντας Παιδίων» του Κυριάκου Σαχανίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Γαλάντη και μουσική Βασίλη Αρχιτεκτονίδη.
ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ με το μικρό και εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου σε διδασκαλία του Κώστα Σαββινίδη.
Με φαγητό και άλλες εκπλήξεις!!!
Σύλλογος Ποντίων Αργοναύται – Κομνηνοί
Δαβάκη 10
Τ.Κ. 17672
Καλλιθέα Τηλ. 2109569518 Fax 2109573994
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ" ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ.
ΤΡΙΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:30.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"
T.K. 54500
ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Τηλ. 2310786410, 6977797804

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled GR

Δύσκολη η εποχή που διανύουμε...
Η δυσαρέσκεια φαίνεται να έχει διογκωθεί και να αναζητεί τρόπους εκφραστικής εκτόνωσης με εμάς παθητικούς θεατές του ύπνου μας...
Όπως όλα δείχνουν πολλά θα αλλάξουν αλλά και τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην τελευταία του ανάλυση...4500 νέες θέσεις εργασίας ανοίγει ο ΟΑΕΔ εν τω μέσω των Χριστουγέννων.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://news.disabled.gr/?p=20205 με την ελπίδα πως αυτοί που ενδιαφέρονται και χρειάζονται μια νέα εργασία θα προλάβουν να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά μια εποχή που κατά τεκμήριο η δημόσια διοίκηση αργεί...
Υπάρχουν τόσες καλές εποχές που μπορούν να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας που οι διοικούντες θα μπορούσαν να αποφύγουν την προκήρυξη των νέων θέσεων σε περίοδο εορτών και γενικευμένων κοινωνικών επεισοδίων.
Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται πως δεν απασχολεί κανένα από τους διοικούντες.Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για έναν τετραπληγικό στην Αφρική που με ανύπαρκτους πόρους προσπαθεί να αλλάξει την πατρίδα του.
Το κείμενο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19101
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστολή για τα φάρμακα του τρόπου ζωής και για τη μεταχείριση που έχουν από τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19099 και αξίζει να διαβαστεί.
Η αυτόνομη δυσρεφλεξία αποτελεί ως επί το πλείστον άγνωστη λέξη για τους επαγγελματίες του γενικότερου νοσοκομειακού χώρου, ενώ η άγνοια -όσον αφορά αυτό το θέμα- στην ευρύτερη κοινωνία που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με άτομα με τετραπληγία, είναι αποστομωτική.
Διαβάστε περισσότερα στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=19079 με πάρα πολλή προσοχή.
Όλα τα βιβλία του ομότιμου καθηγητή παιδαγωγικής και ειδικής παιδαγωγικής του πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκονται διαθέσιμα προς πώληση στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=17958 και όπως θα δείτε από τα εκδοτικά τους χαρακτηριστικά αφορούν την ειδική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι σημαντικά εργαλεία για κάθε άνθρωπο που παίρνει στα σοβαρά την ειδική εκπαίδευση και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που έχει αναλάβει τη διακίνηση των βιβλίων διαθέτει τα βιβλία στο κόστος που καθόρισε το υπουργείο παιδείας.
Το σύνολο του ποσού εισπράττεται απευθείας από τον συγγραφέα.
Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ απλώς μεσολαβεί για την διακίνηση για την Αθήνα και για την Θεσσαλονίκη.
Στις 1 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η καμπάνια «δώσε φως» για τον αυτισμό. Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18471 που θα ενημερώνεται για οτιδήποτε νεότερο.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/