Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Φωσφορούχο Αδιάβροχο Τζάκετ Πυράντοχο Αντιστατικό BIZFLAME S773 PortWest

 Φωσφορούχο Αδιάβροχο Τζάκετ Πυράντοχο Αντιστατικό BIZFLAME S773 PortWest
Συνδυάζοντας ένα πολυεστέρα 98% και 2% αντι-στατικά ανθρακονήματα 250g , αυτό το αναπνέον ύφασμα προσφέρει τη μέγιστη προστασία με τα ακόλουθα πρότυπα: EN ISO 20471, EN 13034, EN ISO 14116, EN1149 και EN343.
Αντοχή σε Φλόγα.

KODEN CVG-200

KODEN CVG-200
Όλες οι λειτουργίες του βυθομέτρου και plotter σε μία μεγάλη οθόνη 10,4’’ TFT LCD
Υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης βυθόμετρο μεγάλων απαιτήσεων, που συνδυάζεται με αξιόπιστο και εύχρηστο GPS plotter, σε μια στιβαρή και στεγανή κατασκευή που φέρει τη σφραγίδα ποιότητας της KODEN
Λειτουργίες Βυθομέτρου
ισχύς 1000W RMS
δύο συχνότητες 50 και 200 kHz για βαθιά και ρηχά νερά
τρεις τρόποι μεγένθυσης για πιο λεπτομερή ανάλυση της μορφολογίας του βυθού και καλύτερο διαχωρισμό ψαριών που βρίσκονται κοντά σ’ αυτόν
ανάλυση σκληρότητας βυθού σε 16 χρώματα
αυτόματη ρύθμιση έντασης και κλίμακας βάθους
επιλεγόμενες κλίμακες βάθους από τον χρήστη
πλήρως ελληνικό μενού
Λειτουργίες Plotter
χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς χάρτες της C-MAP by Jeppesen
εξωτερική κεραία GPS 18 καναλιών
σε συνδυασμό με radar (ARPA) εμφανίζει και αποτυπώνει το ίχνος άλλων σκαφών, καθώς και πληροφορίες για την ταχύτητα και την κατεύθυνση τους
δυνατότητα σύνδεσης με οποιαδήποτε απλή οθόνη, για εμφάνιση της εικόνας σε 2ο σημείο στο σκάφος
πλήρως ελληνικό μενού

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SPACE UHF

CRT SPACE UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

O ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ MOBILE ΑΠΟ ΤΗΝ CRT ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΣΤΑ UHF400-470MHz (MONOBANDER). ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 10.5 x 10.5 x 2.5 cm ΚΑΙ ΙΣΧΥ ΕΞΟΔΟΥ 17w.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΓΓΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΝΑΛΙΟΥ,ΟΝΟΜΑ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟ VFO !
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΜΕ SHIFT,TONES HI/LOW PWR ΜΝΗΜΕΣ ΚΛΠ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙ ,ΦΟΡΤΗΓΑ,KAIKIA,SECURITY,ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΛΠ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Norm UHF MOBILE RADIO PROFESSIONAL
Mode FM ( Wide / Narrow )
Frequency range RX / TX : 400 - 470 mHz programming by PC
Power HIGH : 17Watts / MIDDLE : 10Watts / LOW : 5Watts
Memories 199 channels
Channel spacing 12.5 kHz / 25 kHz
Step of increment 2,5 / 5 K / 6,25 / 10 / 12,5 / 20 / 25 / 30 / 50 kHz
RELAY MOD / OFFSET Yes : allows to enter a relay with two different frequency
SQUELCH Yes : elimination of background noise (adjustable)
MICRO GAIN Yes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 51 CTCSS / 1024 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone manière sélective
TOT function Yes : time out timer
CTCSS / DCS SCAN function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
TX/OFF function Yes : forbidding emission
BCLO function Yes : busy Channel Lock
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
TALK AROUND function Yes : switch RX/TX frequencies and CTCSS/DCS code to avoid using repetear
APO function Yes : automatic power off (programmable)
Various functions Keyboard lock + channel name édit + RSSI
Bonus Power cord with plug cigarette lighter solder - External speaker jack 3.5mm
Mike UP/DOWN selection
Display LCD display
Level display Display channel / frequency / function setting
Programmable by software Yes
Includ Bracket, hardware kits, fixed microphone, fuse 5A, product manual in French and English
Size 10.5 x 10.5 x 2.5 cm
Weight 434 gr
Guaranty 2 years

Λυσιστράτη

Λυσιστράτη 
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ημερομηνία έκδοσης: 2 Νοεμβρίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-124-2
Η Λυσιστράτη, µια δυναµική Αθηναία, αγανακτισµένη από τους συνεχείς πολέµους και την απουσία των αντρών, καταστρώνει ένα σχέδιο για να επικρατήσει η ειρήνη. Πείθει τις γυναίκες των άλλων ελληνικών πόλεων να απέχουν από τα συζυγικά τους καθήκοντα, ενώ οι Αθηναίες καταλαµβάνουν την Ακρόπολη, αποφασισµένες να µη σταµατήσουν τον αγώνα µέχρι οι άντρες να σταµατήσουν τους πολέµους. Θα βρουν όµως πολλά εµπόδια στον δρόµο τους…
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΟΡΝΙΘΕΣ
ΠΛΟΥΤΟΣ
ΒΑΤΡΑΧΟΙ
EΙΡΗΝΗ

Κυκλοφορεί και στα Αγγλικά

Χριστούγεννα με τον ΟΦΑ, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

11
 

Χριστούγεννα με τον ΟΦΑ, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου μετά τις 7 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, για μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή με κρασάκι και μεζέδες.
Καλές Γιορτές!!
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

🎄 Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας εύχονται καλές γιορτές



Άσμα Ασμάτων

Άσμα Ασμάτων


Το Άσμα Ασμάτων, το ωραιότερο ποιητικό έργο της Παλαιάς Διαθήκης, έχει κερδίσει την αγάπη του παγκόσμιου κοινού αλλά και το ενδιαφέρον πολλών ποιητών, οι οποίοι ανέλαβαν να το μεταφράσουν στη γλώσσα της χώρας τους και της εποχής τους.
Για τα ελληνικά Γράμματα αυτή την ευθύνη ανέλαβε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.
Ο Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος στην πολύχρονη ενασχόλησή του με όλα τα είδη γραπτού λόγου –δέκα ποιητικές συλλογές, τρεις σειρές διηγημάτων, τριάντα μία μαρτυρίες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, λαϊκά παραμύθια, μελέτες για την Ιστορία της Λογοτεχνίας- γνώρισε πολλές τιμές και τιμήθηκε με πολλά βραβεία. Σήμανε επομένως και η δική του ώρα για τη μεταγραφή-μετάφραση του σπουδαίου αυτού έργου. Και για όποιον ρωτήσει, προς τι μια, ακόμη, μετάφραση και μάλιστα όταν προϋπάρχει η μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη, η πιο πρόσφορη απάντηση είναι αυτή του Κώστα Γεωργουσόπουλου: και οι μεταφράσεις γερνάνε και θέλουν ανανέωση. Αν θέλουμε μια πιο προσωπική  απάντηση θα δεχτούμε την επωδό του Λουί ΙΔ΄ cartelleestmonplaisir και σε απλά Ελληνικά, γιατί έτσι μου αρέσει. Και αν κάποιος πει ότι αυτή η απάντηση είναι εγωιστική, ας την διατυπώσουμε αλλιώς, προσθέτοντας κάτι και από τη δική μας επιθυμία: Γιατί έχω καημό κι εγώ να νιώσω και να απολαύσω το έργο στη γλώσσα που μιλάω σήμερα.
Ο Σανουδάκης, πριν μπει στο σώμα του κειμένου, κάνει μια εκτενή και εμπεριστατωμένη εισαγωγή, στην οποία μας πληροφορεί ότι ο Π. Ν. Τρεμπέλας θεωρεί τοΆσμα Ασμάτων«οιονεί είδος τι παλαιού ελληνικού ειδυλλίου» και ο Μ. Βασίλειος «ως επιθαλάμιον ωδήν δραματικώς περιπεπλεγμένην.
Ποιος είναι ο συγγραφέας αυτού του Άσματος δεν γνωρίζουμε. Άλλοι, λέει ο Σανουδάκης, το αποδίδουν στον Σολομώντα, λόγω του πρώτου στίχου του: «Άσμα Ασμάτων ο εστί τω Σαλωμών», άλλοι λένε ότι το έγραψε κάποιος σύγχρονός του και άλλοι ότι είναι επινόηση πολλών συγγραφέων του 4ου αιώνα -την άποψη αυτή υποστηρίζει και ο Σεφέρης και ο EdouardDhorme- και ότι είναι συλλογή λαϊκών, γαμήλιων ασμάτων. Από τους μελετητές άλλοι το θεωρούν λυρικό ποίημα για δύο πρόσωπα (αδελφηδό και Σουλαμίτιδα), άλλοι θεωρούν ότι έχει θεατρική μορφή. Ο Σανουδάκης τάσσεται, εν μέρει όμως, με την άποψη των τελευταίων, διότι επισημαίνει ότι το Άσμα έχει υποτυπώδη δραματουργική δομή και στηρίζει την επιχειρηματολογία του ως εξής: το έργο, ανεξαρτήτως του ποιος είναι ο συγγραφέας και ποια η μορφή του, γεννήθηκε στην ποιμενική εποχή του Ισραήλ, με τη χρήση των μαγικών και αιμομικτικών στοιχείων. Κάποιος Εβραίος ελληνιστής του έδωσε μορφή ελληνικού δράματος των κλασικών χρόνων. Η μορφή που πήρε, τελικά, ως ερωτικό δράμα, ήταν της «νέας αττικής κωμωδίας», και αυτή είναι η μορφή που έλαβαν υπόψη τους και οι Ο΄ εβδομήκοντα (72 για την ακρίβεια) ελληνιστές Εβραίοι που μετέφρασαν το έργο μαζί και τα υπόλοιπα βιβλία της Π.Δ. την εποχή του Πτολεμαίου Β΄ του Φιλαδέλφου.
Το έργο «θεωρήθηκε σαν τραγούδι αλληγορικό, με θρησκευτικό νόημα» από τους ραβίνους της Συναγωγής, οι οποίοι θεώρησαν ότι η Σουλαμίτις είναι η Συναγωγή και ο αδελφηδός ο ραββίνος. Τον 5ο αι. μ. Χ. η Σουλαμίτις είναι η Εκκλησία και αδελφηδός ο Ιησούς. Κι έτσι έχει επιβιώσει και ως αλληγορικό- θρησκευτικό ποίημα και ως λογοτεχνικό-ερωτικό.
Ο Σανουδάκης, με τη μεταγραφή-μετάφρασή του, επεχείρησε να παρουσιάσει το έργο δραματουργικά. Δηλαδή το μετέγραψε και το μετέφρασε με στόχο να παρασταθεί στο θέατρο, γιατί, όπως και ο Σεφέρης, υποψιάζεται ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο, ήτοι ο Σολωμών, ενώ άλλοι είναι σίγουροι γι’ αυτό. Και ένα τελευταίο είναι η παρουσία του Χορού που ενισχύει την άποψη του μεταφραστή ότι πρόκειται για «μίμησιν πράξεως», δηλαδή δράμα.
Ως προς το θέμα, η Σουλαμίτις απάγεται από στρατιώτες και οδηγείται στη σκηνή του Σολομώντος και στη συνέχεια στο ανάκτορο, όπου ο βασιλιάς προσπαθεί να την κερδίσει με ερωτόλογα, στην αρχή, και με το θάμπωμα του μεγαλείου, τη δεύτερη. Εκείνη, όμως, παραμένει πιστή στον αδελφηδό της και όλα τελειώνουν με χαρές, μουσικές και τραγούδια. Σε αντάλλαγμα δόθηκε ως δώρο στον βασιλιά ένα αμπέλι. Αυτό, όμως, το τέλος με τους «υπέροχους, μεταφορικούς στίχους, πλημμυρισμένους από άρωμα γυναίκας και όχι βουνών» το θεωρούν εμβόλιμο∙ τους μεταφράζουν ωστόσο, και θεωρούν ότι το έργο είναι λυρικό με δύο μόνο πρόσωπα και τον Χορό.
Για κείνους που υποστηρίζουν την παρουσία του τρίτου προσώπου και με την παρουσία του Χορού να επικουρεί, το έργο παραπέμπει στο αρχαίο δράμα.
Στην παρούσα μεταγραφή το Άσμα διαρθρώνεται σε Πρόλογο, Πάροδο, τρία Επεισόδια, δύο Στάσιμα και Έξοδο, πράγμα που είχε κατά νου ο Εβραίος τελικός διασκευαστής του. Την θεατρική απόδοση δέχεται και ο Τρεμπέλας.
Στο βιβλίο προτάσσεται η μεταγραφή-μετάφραση και ακολουθεί το πρωτότυπο. Παραθέτω δείγμα της μετάφρασης και τα αντίστοιχα αποσπάσματα από το πρωτότυπο:
Στον κήπο με τις καρυδιές κατέβηκα
να δω του ποταμού βλαστάρια
να δω αν άνθισε το αμπέλι
και αν πέταξαν οι ροδιές ανθούς. (87)
Εις κήπον καρύας κατέβην ιδείν εν γεννήμασι
του χειμάρρου, ιδείν ει ήνθισεν η άμπελος,
εξήνθησαν αι ροαί.
*
Ποια είναι αυτή, που κατεβαίνει
στ’ άσπρα ντυμένη,
στον αγαπημένο της ακουμπισμένη; (108 α)
Τις αύτη η αναβαίνουσα λελευκανθισμένη,
επιστηριζομένη επί τον αδελφιδόν αυτής;
*Το κείμενο είναι μια απόλαυση∙ η μετάφραση στη γλώσσα μας, αλλά και το πρωτότυπο που λάμπει μέσα στην αιωνιότητά του. Η εισαγωγή ένα κείμενο γραμμένο με αγάπη και περισσή περίσκεψη.
Ανθούλα Δανιήλ (Ιανουάριος 2018)
Άσμα Ασμάτων
Δραματουργική μεταγραφή και μετάφραση

συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης-Σανούδος
Isbn: 978-960-93-9574-8
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 60
Λιανική Τιμή: 5,30 ευρώ

Λίμνη Πλαστήρα: Όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε

ArtTravel

1

 Λίμνη Πλαστήρα

Όλα τα μυστικά της σε 5’.
Πατήστε εδώ
2

Νυμφαίο

Βόλτα σε δυο μυστικές λίμνες.
3

Κόσμος

Ο γύρος του κόσμου σε 3.305 εικόνες.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Gourmet

Πώς τρώνε τις τηγανητές πατάτες στον κόσμο;
Πατήστε εδώ

Αθήνα: 7 hot μπαράκια στα στενά του Μακρυγιάννη.

Αθήνα: 7 hot μπαράκια στα στενά του Μακρυγιάννη.

Σημειώστε...

Σούπα με ρεβίθια και τσορίθο.
Ψαρονέφρι στην κατσαρόλα με μήλα.
Τσάτνεϊ μήλου για τον απογευματινό καφέ.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) Σε Ισχύ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 24-12-2018/1130 B
Α.Α. 33/2018

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (24-12-2018) ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 10 ΒΑΘΜΩΝ ΚΕΛΣΙΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ, ΕΝΩ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ. ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΩΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 
1. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (25-12-2018) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 
Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ
ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 300 ΜΕ 500 ΜΕΤΡΑ) ΤΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Β. ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΝΤΑΣΕΩΣ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ.
2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (26-12-2018) 
Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ
ΧΩΡΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ
ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400 ΜΕΤΡΑ) ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
Β. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ
ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΕΝΤΑΣΕΩΣ 8 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ
ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Δ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
3. ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ 

ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΠΟ
ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ (25-12-2018) ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 500 ΜΕΤΡΑ). ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.
4. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (27-12-18) 
ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ
 (www.emy.gr). 

Σάκχαρο: Τι να πίνετε το πρωί για να αποφύγετε την αύξησή του

Βασίλης Μάρος - Άθως Το Άγιον Όρος Ντοκιμαντέρ.

-41% 🎅Εορτές 5* Montana Hotel Καρπενήσι με Ημιδιατροφή+Spa+Ρεβεγιόν+Παιδί Δωρεάν

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι-41%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (23/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς!
✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Κορυφαία Τοποθεσία ✔ Παιδότοπος ✔ Παιδική Χαρά ✔ Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας ✔ Μια Θεραπεία Προσώπου ✔ Μια συνεδρία Solarium
★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Γυμναστήριο ★ Παιδική Χαρά ★ Παιδότοπος
€589 από €995Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
Casa Di Neve - Καρπενήσι
Casa Di Neve - Καρπενήσι- 45%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Εορτές (25/12/2018 έως 29/12/2018) KAI Φώτα (01/01/2019 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€329 από €598Δες το Τώρα!
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+3 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 Φώτα (04/01/2018 έως 07/01/2018)
 20% Έκπτωση στο χώρο του fitness spa!
€330 από €470Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) KAI Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς με Ζωντανή Μουσική!
€319 από €638Δες το Τώρα!
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων
4* ΑΧΕΛΩΙΔΕΣ Hotel - Ασπροπόταμος Τρικάλων- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν Παραμονή Χριστουγέννων KAI Πρωτοχρονιάς!
€379 από €540Δες το Τώρα!
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας- 43%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Gala Δείπνο Παραμονή Πρωτοχρονιάς!
€390 από €690Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 31%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+3 επιλογές)
 Πρωινό + Ρεβεγιόν
 Χριστούγεννα (23/12/2018 έως 26/12/2018) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 01/01/2019)
 Ρεβεγιόν την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική!
€270 από €390Δες το Τώρα!
5* 1000 Colors Hotel - Ξάνθη
5* 1000 Colors Hotel - Ξάνθη- 36%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (22/12/2018 έως 27/12/2018) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό ρεβεγιόν με Ζωντανή Μουσική Παραμονή Χριστουγέννων ΚΑΙ Πρωτοχρονιάς!
€450 από €700Δες το Τώρα!
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Πρωτοχρονιά (28/12/2018 έως 01/01/2019)
 Gala Παραμονή Πρωτοχρονιάς με Ζωντανή Μουσική!
€480 από €690Δες το Τώρα!
4* Arion Hotel  - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Χριστούγεννα ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (23/12/2018 έως 02/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€138 από €276Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 48%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12/2018 έως 26/12/2018) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2018 έως 02/01/2019)
 Εορταστικό Gala με Ζωντανή Μουσική!
€298 από €576Δες το Τώρα!
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα (21/12 έως 26/12) ΚΑΙ Πρωτοχρονιά (29/12/2019 έως 03/01/2019)
 Free Wi Fi
€297 από €425Δες το Τώρα!
5* Metropolis Hotel - Ιωάννινα
5* Metropolis Hotel - Ιωάννινα
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 7 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00!
€409Δες το Τώρα!
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου
Arcadia Suites & Spa - Γαλατάς Πόρου- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση της Eσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi και του Γυμναστηρίου!
€99 από €166Δες το Τώρα!
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας - Ορεινή Ναυπακτία
Τα Σπιτάκια της Ιφιγένειας - Ορεινή Ναυπακτία
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 07/01/2019)
 Free Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους!
€285Δες το Τώρα!
Grande Bretagne Hotel - Ναύπλιο
Grande Bretagne Hotel - Ναύπλιο- 20%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€270 από €339Δες το Τώρα!
Ξενώνας Φιλύρα - Τσαγκαράδα Πηλίου
Ξενώνας Φιλύρα - Τσαγκαράδα Πηλίου- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Εορτές (27/12/2018 έως 07/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€119 από €238Δες το Τώρα!
4* Essence Contemporary Living Hotel - Ιωάννινα
4* Essence Contemporary Living Hotel - Ιωάννινα- 20%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€258 από €323Δες το Τώρα!
Αέτωμα Suites - Τρίκαλα Κορινθίας