Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο δημιουργός του ΣΠΑΣΙΚΛΑ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!


Αγαπητοί σπασικλο-φίλοι,
Ο Σπασίκλας επέστρεψε δυνατά με το νέο του βιβλίο κι έτσι η πιο δημοφιλής σειρά της τελευταίας δεκαετίας περιλαμβάνει πλέον 10 μοναδικά σπασικλο-βιβλία, που έχουν κατακλύσει την υφήλιο, αφού έχουν εκδοθεί σε 53 χώρες και μεταφραστεί σε 48 γλώσσες. Και το πιο σημαντικό –που κάθε γονέας πρέπει να λάβει υπόψη– είναι ότι εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο αγάπησαν την ανάγνωση λόγω των βιβλίων του Σπασίκλα!
Και μια και μιλάμε για τα παιδιά όλου του κόσμου… ο Τζεφ Κίνι, ο δημιουργός της σειράς Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα, έχει ήδη ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία για να συναντήσει τους αναγνώστες του και να παρουσιάσει το 10ο βιβλίο, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ: ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ. Θα επισκεφθεί και την Ελλάδα φυσικά! Κρατήστε σημείωση στα σπασικλο-ημερολόγιά σας! Δείτε παρακάτω τα πάντα σχετικά με την απόλυτη σπασικλο-εκδήλωση!

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ 10
ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ
Η ζωή ήταν καλύτερη τον παλιό καλό καιρό. Ή μήπως όχι;
Αυτό αναρωτιέται ο Γκρεγκ Χέφλι καθώς η πόλη του, με δική της απόφαση, καταργεί τις ηλεκτρονικές συσκευές από την καθημερινότητα. Όμως η σύγχρονη ζωή έχει τις ανέσεις της και ο Γκρεγκ δεν είναι διατεθειμένος να τις απαρνηθεί.
Κι ενώ το σπιτικό των Χέφλι ζει στιγμές έντασης εντός και εκτός, ο Γκρεγκ προσπαθεί να βρει τρόπους να επιβιώσει. Άραγε ο παλιός καλός καιρός θα αποδειχτεί εύκολη πρόκληση για ένα παιδί σαν τον Γκρεγκ;
ΤΟ ΝΟ1 ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ NEW YORK TIMES!
11,10€ | 9,99€
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ!
Ο ΤΖΕΦ ΚΙΝΙ είναι σχεδιαστής διαδικτυακών παιχνιδιών και ο Νο1 ευπώλητος συγγραφέας σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ουάσινγκτον και το 1995 μετακόμισε στη Νέα Αγγλία. Ο Τζεφ ζει με τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους στη Μασαχουσέτη, όπου είναι ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Μια Απίθανη Ιστορία. Έχει ανακηρυχθεί από το περιοδικόTime ένας από το 100 Ανθρώπους στον Κόσμο με τη Μεγαλύτερη Επιρροή, ενώ έχει αναδειχθεί πέντε φορές νικητής στα Βραβεία Nickelodeon Kid's Choice, στην κατηγορία Αγαπημένο Βιβλίο. Επίσης, έχει δημιουργήσει την εταιρία Poptropica, έναν από τους 50 Καλύτερους Ιστότοπους, σύφωνα με το περιοδικό Time.


Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ!
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΠΑΣΙΚΛΟ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ!
Είστε καλεσμένοι!
Μη χάσετε τη μία και μοναδική ευκαιρία να συναντήσετε τον δημιουργό του Σπασίκλα, Τζεφ Κίνι!
ΠΟΤΕ; Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 18:00.
ΠΟΥ; Βιβλιοπωλείο Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (Εμμανουήλ Μπενάκη 13-15, Αθήνα).
ΓΙΑΤΙ; Ο Τζεφ Κίνι θα μιλήσει στους σπασικλο-φίλους του και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεγάλο party με πολλές εκπλήξεις!
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

FAN CLUB ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΚΛΕΣ!
Μείνετε συντονισμένοι (κοινώς κάντε like) στο επίσημο fan club του Σπασίκλα στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα σπασικλο-νέα και να συμμετέχετε σε απίθανους διαγωνισμούς με αναμνηστικά δώρα και άλλα πολλά!


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Το ημερολόγιο ενός Σπασίκλα 10 - Τον παλιό καλό καιρό - tv spot
Ο Τζεφ Κίνι μιλάει για το νέο βιβλίο του Σπασίκλα!
Ο Τζεφ Κίνι έρχεται στην Ελλάδα!
Η παγκόσμια περιοδεία του Τζεφ Κίνι!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!

11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


11,10€ | 9,99€


9,90€ | 8,91€

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Μαίρης Κόντζογλου "Πέρα από τα Παλιά Ασήμια"





ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ
Πέρα από τα Παλιά Ασήμια
Το τελευταίο συγκλονιστικό μέρος
της επιτυχημένης τριλογίας «Τα Παλιά Ασήμια»
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου μέρους της συγκλονιστικής τριλογίας
ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ
της Μαίρης Κόντζογλου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες.
Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου)
Για το νέο μυθιστόρημα με τίτλο
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ
που ολοκληρώνει το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι
στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα
θα μιλήσει ο Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η Κατερίνα Φωτιάδου,
μέλος της θεατρικής ομάδας Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου «ΛΗΝΟΣ».
Η συγγραφέας θα μιλήσει για την τριλογία,
θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων.
Τραγούδι από τη μέτζο σοπράνο Μίνα Δάκου
Χορευτικό δρώμενο από την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων
Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ
Αυτό το φθινόπωρο ολοκληρώνεται το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι. Η συγγραφέαςΜαίρη Κόντζογλου με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της τριλογίας των «Παλιών Ασημιών», έναν χρόνο πριν, το φθινόπωρο του 2014, μας προσκάλεσε σε ένα μαγικό ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα, έναν τόπο γεμάτο ιστορία, θρύλους και παραδόσεις. Μας διηγήθηκε την περιπέτεια ενός ελληνισμού στα βουνά με τα χιόνια και τις κοιλάδες με τα ανάγλυφα βράχια, ενός ελληνισμού που ξεχασμένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων. Μας αφηγήθηκε μια συναρπαστική ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες που συνεχίστηκε με το δεύτερο μέρος της τριλογίας Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια την άνοιξη του 2015 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με την έκδοση του μυθιστορήματος Πέρα από τα Παλιά Ασήμια.
Τρία μυθιστορήματα για τη σημασία της μνήμης και της πατρίδας, τη δύναμη της ιστορίας και της παράδοσης και την επιμονή του αληθινού έρωτα.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ
Καισάρεια, Μερσίνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη: η πορεία του ξεριζωμού, ο επώδυνος δρόμος της προσφυγιάς των Ελλήνων της Μικρασίας θα συνδεθεί με την τελευταία πράξη του δραματικού έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ.
Τραγικά αδιέξοδα, αποφάσεις ζωής και θανάτου, αιματοβαμμένες συγκρούσεις θα αναδείξουν τη βαθύτερη ουσία της αγάπης αυτού του ζευγαριού η οποία θα κληθεί να διασώσει τη συνέχειά της…
Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, υπερβαίνοντας τις επιταγές της Ιστορίας, η αγάπη αυτή, ογδόντα χρόνια μετά, θα ενώσει δύο ανθρώπους την Έλσα και τον Άλεξ από δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους που θα έλεγε κανείς πως ούτε μια κοινή ματιά δεν θα μπορούσαν να ρίξουν στο λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Παναγιάς που χαμογελάει, στην απόκοσμη Μόνη των Παλιών Ασημιών…
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργασθεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, με αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία.
Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα με τον άγγελό σου(2009), Οι μεσημβρινοί της ζωής (2011), τριλογία που αποτελείται από τα βιβλία: Στους ήλιους του έρωτα, Στα φεγγάρια της αλήθειας, Στη Γη της Αγάπης, και Χίλιες ζωές απόψε (2013). Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορούν τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας: Τα Παλιά Ασήμια (2014) και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015).

ΠΩΛΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΑΠΟΧΩΡΩ |ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ


ΠΩΛΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
"
ΑΠΟΧΩΡΩ"

Νέο τραγούδι από την Πωλίνα Χριστοδούλου,
 επιστρέφει δισκογραφικά
με μία δυναμική ρυθμική ρούμπα! 
Έντονος ρυθμός κ σύγχρονος λαικός ήχος,
 χαρακτηρίζουν το νέο τραγούδι της Πωλίνας Χριστοδούλου.
Την μουσική υπογράφει ο ταλαντούχος Κώστας Μηλιωτάκης
και τους στίχους ο Master Tempo.

Από τις 11 Δεκεμβρίου η Πωλίνα Χριστοδούλου
θα εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο "Fantasia"
στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη. 
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΛΙΩΤΑΚΗΣ
ΣΤΙΧΟΙ: MASTER TEMP
Μια μικρή γεύση από το νέο κομματι της Πωλίνας Χριστοδούλου! 

MIKE - Κρυμμένο Μυστικο| O MIKE εκπλήσει με το νέο του τραγούδι!


MIKE

Κρυμμένο Μυστικό

Ο ταλαντούχος rapper MIKE αποκαλύπτει την πιο μελωδική και ερμηνευτική του πλευρά στο νέο του τραγούδι που κυκλοφορείαπό την Panik Records! 
Listen to new song here!


«Κρυμμένο Μυστικό»
Ένα συναισθηματικό κομμάτι, όπου για πρώτη φορά ο MIKE, εκτός από ραπ, μας χαρίζει και μία ιδιαίτερη ερμηνεία.
Με τις υπογραφές του επιτυχημένου μουσικού παραγωγού Μάριου Ψιμόπουλου και του ίδιου του καλλιτέχνη στη μουσική αλλά και στους στίχους, το νέο single τουΜΙΚΕ «Κρυμμένο Μυστικό» αποτελεί μουσική πρόταση!
Η πολλά υποσχόμενη πορεία του αγαπημένου καλλιτέχνη ήταν εμφανής από την αρχήόταν ο ΜΙΚΕ ξεχώρισε με το δικό του προσωπικό μουσικό στιλ μέσα απότις κορυφαίες συνεργασίες με την Άννα Βίσση στο ανατρεπτικό remake «Το Απόλυτο Κενό VERSION 2015» και με την Demy στο No1 hit "Όσο Ο Κόσμος Θα Έχει Εσένα".
Ο MIKE είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα θα μας απασχολήσει μουσικά!
Απολαμβάνουμε το νέο του τραγούδι «Κρυμμένο Μυστικό», προάγγελο του επερχόμενου debut album του που θα κυκλοφορήσει από την Panik Records!

Listen to new song here!


SONG CREDITS
"ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ"
Μουσική: Μάριος Ψιμόπουλος, MIKE | Στίχοι: MIKE | 
Παραγωγή: Μάριος Ψιμόπουλος
Κυκλοφορεί από την Panik Records
MIKE Official Facebook: https://www.facebook.com/PanikMike
MIKE Official Instagram: http://instagram.com/mike.official_profile/

ΝΕΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

 
Θεωρώντας ότι στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη ψηφιακή πραγματικότητα και στην παρούσα συγκυρία της κρίσης, η υπεράσπιση των ανθρωπιστικών σπουδών και, πιο ειδικά, της λογοτεχνίας αποτελεί μείζον διακύβευμα και θεωρώντας, επιπλέον, ότι το περιεχόμενο των Θεμάτων Λογοτεχνίας, του έγκριτου τετράμηνου περιοδικού θεωρίας και κριτικής της λογοτεχνίας, δεν μπορεί παρά να συνεισφέρει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου αυτού, δημιουργήσαμε, μια πλούσια ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, η οποία καθιστά όλο το περιεχόμενο του περιοδικού άμεσα διαθέσιμο στο αναγνωστικό κοινό, με δυνατότητα σύνθετης αναζήτησης, και η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς με νέα άρθρα, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια τόσο στον ερευνητή όσο και στον αναγνώστη. 

Τα Θέματα Λογοτεχνίας, με τη συμπλήρωση 19 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία τους, τιμήθηκαν φέτος με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Στα 53 τεύχη του περιοδικού έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 1.000 κείμενα –άρθρα, μελέτες και κριτικές– που αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα για τον μελετητή, τον φιλόλογο, τον φοιτητή και τον μαθητή αλλά και τον απλό αναγνώστη της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας. 

Με εβδομαδιαία newsletters θα σας ενημερώνουμε για τα νέα άρθρα της ψηφιακής βιβλιοθήκης καθώς για για το δωρεάν περιεχόμενο στο οποίο έχετε πρόσβαση μέσα από την ιστοσελίδα μας.

 
Λαμπαδαρίδου-Πόθου, Μαρία«ΟΤΑΝ Η ΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ». ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Σ. ΛΟΥΚΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μπορεί ένας ποιητής, μετά από έντεκα ποιητικές συλλογές που έχει γράψει, να πει: τώρα πια τέλειωσα με την ποίηση. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν τέλειωσα με την ποίηση, κάθε άλλο. Την πέρασα στα μυθιστορήματά...


Δείτε περισσότερα
3,00€12 σελίδες
Τεύχος 47
δωρεάν9 σελίδες
Τεύχος 45

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ
Οταν η νταντά μπήκε στο δωμάτιο, ο Σιεριόζα διηγούνταν στη μητέρα του πώς στις χιονοδρομίες ξεγλίστρησαν μαζί με τη Νάντιενκα απ' το βουναλάκι κι έπεσαν και κύλησαν κάτω, με τρεις κουτρουβάλες. Η Άννα...


Δείτε περισσότερα
Αμπατζοπούλου, ΦραγκίσκηΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: "ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ"
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης είναι ένας άνθρωπος που αφιέρωσε ολοκληρωτικά τη ζωή του στην τέχνη και διάλεξε να την υπηρετήσει και να αγωνιστεί γι’ αυτήν από διαφορετικά μετερίζια: από τον χώρο του θεάτρου ως...


Δείτε περισσότερα
3,00€8 σελίδες
Τεύχος 50
δωρεάν2 σελίδες
Τεύχος 26
Ewart, GavinΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ
Όταν ο έρωτας περνάει στο περιθώριο / Κι η αλλοτινή η λάμψη ξεθωριάζει, / Όταν στου θρίλερ το σασπένς μπαίνει ένα όριο / Και το ξενύχτι στα πολύβουα μπαρ τρομάζει, / Όταν η ζωή φρόνιμη γίνει, και ηθική...


Δείτε περισσότερα

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882email: info@govostis.gr