Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 TopLock

Υλικό Κατασκευής: Ατσάλι
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές - Εσωτερικές εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Περιληψη
Ο Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 της TopLock είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να αντέξει φορτίο με βάρος 12,5KN (περίπου 1.300 κιλά).
Έχει ρυθμιζόμενο ύψος το οποίο μπορεί να φτάσει από 1,35m έως και 2,15m ανάλογα πως θα στηριχτούν τα πόδια του τα οποία είναι συρόμενα.
Διαθέτει διάφορα σημεία αγκύρωσης για τα είδη προστασίας όπως: σχοινιά, ιμάντες, κρίκους κά.
Είναι σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795 και ο αντιπτωτικός τρίποδας αυτός είναι κατάλληλος για εργασίες σε φρεάτια, υπονόμους, αποχετεύσεις και διάφορες υδραυλικές εργασίες.

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια).  

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ 


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. 50 ΑΤΡΟΜΗΤΕΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ρέιτσελ Ιγκνοτόφσκυ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
50 ατρόμητες πρωτοπόροι που άλλαξαν τον κόσμο 
Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο: οι γυναίκες είναι αστέρια! Στις Γυναίκες της επιστήμης, ένα βιβλίο γνώσεων με υπέροχη εικονογράφηση, παρουσιάζονται τα πορτρέτα πενήντα σημαντικών γυναικών που προσέφεραν πολλά στους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) από την αρχαιότητα μέχρι τη σημερινή εποχή. Γεμάτη από πανέμορφες και πρωτότυπες εικόνες, αυτή η συναρπαστική συλλογή περιέχει επίσης πληροφορίες γύρω από συναφή θέματα, όπως τα όργανα ενός εργαστηρίου και τα ποσοστά των γυναικών που εργάζονται στις μέρες μας στους κλάδους STEM, ενώ συμπληρώνεται με ένα εικονογραφημένο γλωσσάρι επιστημονικών όρων.

Στις γυναίκες-πρωτοπόρους που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται γνωστές προσωπικότητες της επιστήμης, όπως η πρωτευοντολόγος Τζέιν Γκούντωλ, καθώς και λιγότερο γνωστές μορφές όπως η Κάθριν Τζόνσον, η Αφροαμερικανίδα φυσικός και μαθηματικός που υπολόγισε την τροχιά του διαστημοπλοίου Απόλλων 11 το οποίο έφτασε στη Σελήνη το 1969. Τα θαυμαστά επιτεύγματα όλων αυτών των θαρραλέων γυναικών, που ξεπέρασαν με αξιοθαύμαστη επιμονή και αφοσίωση όλα τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις που αντιμετώπισαν από το κοινωνικό τους περιβάλλον, αποτελούν μια πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές γυναικών μηχανικών, βιολόγων, μαθηματικών, γιατρών, αστροναυτών και φυσικών.

Η Ρέιτσελ Ιγκνοτόφσκυ (Rachel Ignotofsky) μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσυ ακολουθώντας υγιεινή διατροφή που περιλάμβανε πολλά καρτούν και πουτίγκες. Αποφοίτησε με άριστα από το γραφιστικό τμήμα της Σχολής Τεχνών Τάιλερ το 2011. Σήμερα ζει στο όμορφο Κάνσας Σίτυ του Μισσούρι, όπου περνά τη μέρα της ζωγραφίζοντας και πλουτίζοντας τις γνώσεις της. Το μεγάλο της πάθος είναι να παίρνει δύσκολες πληροφορίες και να τις κάνει διασκεδαστικές και προσιτές σε όλους, καθώς και να δημιουργεί εκπαιδευτικά έργα τέχνης.
Η Ρέιτσελ εμπνέεται από την ιστορία και την επιστήμη και πιστεύει ότι η εικονογράφηση είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη μάθηση συναρπαστική. Χρησιμοποιεί τη δουλειά της για να διαδώσει το μήνυμά της για την εκπαίδευση, την επιστημονική γνώση και τις ικανές γυναίκες. Ελπίζει ότι το βιβλίο της θα ωθήσει πολλά κορίτσια και γυναίκες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.
Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της Ρέιτσελ. Έχει σκοπό να γράψει πολλά ακόμα στο μέλλον. Για να γνωρίσετε καλύτερα την εκπαιδευτική τέχνη της Ρέιτσελ και να μάθετε περισσότερα για την ίδια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.rachelignotofskydesign.com
ΣΕΙΡΑ | ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ
ISBN 978-960-524-574-0, σχήμα 19x23 εκ., 128 σελ., τιμή: 13 ευρώ 

📕 "Βαλκανική Τριλογία": Το μεγάλο μπεστ σέλερ της φετινής άνοιξης. Μην το προσπεράσεις!





Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου


Ο Δάσκαλος στις μέρες μας, παρά τις δυσοίω­νες εξελίξεις που γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος, παρά τις σκοτεινές συνθήκες της ανθρώ­πινης ζωής, όπως τις διαμορφώνει σε παγκό­σμιο επίπεδο η μηχανική σκέψη, η κερδοσκοπία και ο στυγνός οικονομισμός, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευσμένος οδηγός προς μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας, είτε το θέλουμε είτε όχι, κρίνεται από την Παιδεία του, κρίνεται από τον παιδαγωγικό και εμψυχωτικό ρόλο του δασκά­λου. Κρίνεται τέλος από τη συνειδητή αντίστα­ση του δασκάλου απέναντι στην εσκεμμένη και μεθοδική χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης, τόσο της δικής του όσο και των μαθητών του.
Επιπλέον, όχι μόνο ο δάσκαλος αλλά και οι μαθητές στο σύνολό τους εξακολουθούν να παραμένουν οι ελπιδοφόρες φωνές τής πιο ανεπιτήδευτης και αυθεντικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μια κοινωνία παραδομένη άνευ όρων στους κακούς ανέμους της κερδοσκοπίας και του καταναλωτικού ανταγωνισμού. Οι δάσκα­λοι, με την ενσυνείδητη κριτική τους, αλλά και οι μαθητές με τη δική τους εξίσου ενσυνείδη­τη κριτική, παραμένουν ευτυχώς οι φωτεινές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα καθορίζεται μόνο από την παγερή λογική των αριθμών αλλά κυρίως από την εσωτερική θέρ­μη των συναισθημάτων.
Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ανέφικτες ουτοπίες, ωστόσο η δυναμική της σύγχρονης ιστορίας έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εμποδίσει κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους να ελπίζουν στις ουτοπίες αυτές, τις μόνες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου
συγγραφέας: Σταύρος Τσαγκαράκης
Isbn:978-960-9692-27-4
Διαστάσεις: 11,5 X 21,5
Σελίδες: 160

Οι μυστικοί προορισμοί που ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε

ArtTravel

1

2

Σινεμά

Οι ταινίες που μας ταξίδεψαν
στα ελληνικά νησιά
3

Γκουρμέ

Brownies σοκολάτας
με ελαιολαδο

4

Αξιοθέατα

Ταξίδι στα 10 πιο συναρπαστικά μουσεία επιστημών στον κόσμο.

Στέλιος Καζαντζίδης - Ξέρω νεκρούς

Αδήλωτα τετραγωνικά : Τι πρέπει να κάνετε στη δήλωση μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Αδήλωτα τετραγωνικά : Τι πρέπει να κάνετε στη δήλωση μέχρι τα τέλη Ιουνίου
athina-3-600x294.jpg

Επίδομα Παιδιού-Α21: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στα ATM και πόσα

Ελεύθεροι λογαριασμοί και θυρίδες κατηγορούμενων για ξέπλυμα χρήματος

SofokleousIn
Ελεύθεροι λογαριασμοί και θυρίδες κατηγορούμενων για ξέπλυμα χρήματος
Αποδεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες των κατηγορούμενων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μια δι...

Μείωση εισφορών: Ελάχιστο το όφελος, δεν αποτρέπονται οι απολύσεις (πίνακας & παραδείγματα)

SofokleousIn
Μείωση εισφορών: Ελάχιστο το όφελος, δεν αποτρέπονται οι απολύσεις (πίνακας & παραδείγματα)
Ελάχιστο είναι το όφελος για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από...

Μπόνους υγειονομικών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


Τις διαδικασίες χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο προσωπικό των Νοσοκομείων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ορίζει σχέδιο Νόμου, που κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει ρυθμίσεις και του Υπουργείου Υγείας.

Στο 30% η κάλυψη των απωλειών από τα ενοίκια-Τι προβλέπει η τροπολογία

SofokleousIn
Στο 30% η κάλυψη των απωλειών από τα ενοίκια-Τι προβλέπει η τροπολογία
Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή αργά χθες βράδυ (26/5) ορίζεται η μερική απο...