Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΕΣ: 12 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τις προϋποθέσεις που βάζουν οι νομάρχες, προκειμένου να προχωρήσει ο "Καλλικράτης"
Κι ακόμη:
1) Νομάρχες προς βουλευτές: χωρίς παραίτηση υποψηφιότητα γιοκ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5773
2) A. Ανδριανόπουλος: «υποψήφιος μόνο σε μητροπολιτικό Πειραιά»: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5782
3) Στην εθνική λένε «όχι» στη συνένωση οι δημότες Βελβεντού
4) Γκάλοπ ΝΔ: μπροστά Άρης, Μιχαλολιάκος, Γκιουλέκας http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=5780
5) ΕΛ.ΑΣ: ξεκινά τις μηνύσεις κατά δημάρχων για τις πινακίδες
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ "ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ" ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΣ

Στην αίθουσα τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στο Κολωνάκι (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, τηλ: 210 3606231), την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 7μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της εντυπωσιακής ομαδικής έκθεσης, εικοσιπέντε νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, με τίτλο "Art for Love" Ωδή στον έρωτα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, με αφορμή τη γιορτή των ερωτευμένων... Καλλιτέχνες:
Χλόη Ν. Αμαράντου, Ειρήνη Ανδρούτσου, Μαρία Αρβανιτάκη, Αγγελική Βαϊανού, Γιώτα Βόγκλη, Μάρτζυ Γερογιαννάκη, Ελένη Γραφάκου, Κική Γρίβα, Δημήτριος Γριζόπουλος, Μαρία - Θεοδώρα Δημάκη, Γιώργος Καζάζης, Εύη Καμηνάρη, Βασιλική Θ. Κολιπέτσα, Μαρία Κοκκινάκη, Βάγια Λαΐου, Νίκος Λαμπρινός, Μαρία Μαυράκη, Αντωνία Μαντζούκα, Βασίλειος Μόραλης, Μιχαήλ Ρωμανός, Jane Saunders - Δαμβουνέλη, Αμαλία Σολομωνίδου, Διονύσης Στεργίου, Σοφία Τζίμα, Βάσια Χαρίση.
Τη βραδιά των εγκαινίων του λαμπερού art event, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των 22 νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη διεθνή έκθεση στην Ουάσινγκτον, σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανός, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ η διακεκριμένη ηθοποιός Βαρβάρα Κυρίτση θα απαγγείλει ποιήματα της Χλόης Ν. Αμαράντου, ή οποία θα τη συνοδέψει στο πιάνο. Θα παρουσιαστούν εντυπωσιακές Καλλιτεχνικές & Εxtreme δημιουργίες των σπουδαστών της Σχολής "ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ" και ζωγραφική σώματος (body paiting).Κατά τη διάρκεια του event θα προσφέρεται δωρεάν το καλλιτεχνικό πολυτελές ημερολόγιο τοίχου 2010, από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival). Διάρκεια έκθεσης: 12-13-14 Φεβρουαρίου 2009. Kαθημερινά από τις 6 έως τις 10 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.

Πρόσκληση σε avant-première

8 Φεβρουαρίου 2010 Oι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, η NUTOPIA και ο ΣΚΑΪ 100,3 σας προσκαλούν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 στις 17.30 στον κινηματογράφο Έλλη, Ακαδημίας 64 στην avant-première της ταινίας Μονάκριβη βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της Σαφάιρ.
Η ταινία είναι υποψήφια για έξι όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄γυναικείου ρόλου, Β΄γυναικείου ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ.
Οι πρώτοι 100 που θα στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση precious@kastaniotis.com με τα στοιχεία τους, θα κερδίσουν μια πρόσκληση για δύο άτομα.
Η λίστα με τα ονόματα των νικητών θα τους περιμένει στον κινηματογράφο Έλλη.11 Φεβρουαρίου 2010 Oι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και η ODEON σας προσκαλούν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 στις 17.30 στον κινηματογράφο Οdeon Όπερα, Ακαδημίας 57 στην avant-première της ταινίας Ο δρόμος βασισμένης στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Κόρμακ ΜακΚάρθυ. Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΧΙΛΚΟΤ Πρωταγωνιστούν: ΒΙΓΚΟ ΜΟΡΤΕΝΣΕΝ & ΣΑΡΛΙΖ ΘΕΡΟΝ Οι πρώτοι 50 που θα στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση road@kastaniotis.com με τα στοιχεία τους, θα κερδίσουν μια πρόσκληση για δύο άτομα.
Η λίστα με τα ονόματα των νικητών θα τους περιμένει στον κινηματογράφο Οdeon Όπερα. Εκδόσεις Καστανιώτη
Γραφεία: Ζαλόγγου 11,
106 78 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Σόλωνος 131, 106 77 Αθήνα
Τηλ: 210 3301208 (εσωτ. 187), Fax: 210 3801331

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤα τρία μυστικάτης νέας κλίμακας φόρου Ο ΠΑΟ καλπάζει με Σισέ προς τον τίτλο Το στοίχημα του Γιώργου με τον Νικολά Σαρκοζί Μεταπτυχιακά: υποτροφίες σε Ελλάδα και εξωτερικό Οι γυναίκες διεκδικούν περισσότερο ύπνο Ο ΟΣΕ μας στοιχίζει όσο τέσσερις Ολυμπιακές! Οι κρεμαστοί κήποι της Αθήνας Οι άγνωστες πόζες της Μέριλιν Μονρό Εθελοντική η σύνταξη στα 67

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Οι οικονομικές διαστάσεις της περίπτωσης Δραγώνα Αναζητά στήριξη σε παραδοσιακούς συμμάχους Zητούνται απαντήσεις σ' ένα e-mail Καθήλωσαν τα Super Puma, απογείωσαν τους Τούρκους «Οι Ελληνες υποδουλώθηκαν» Βοήθεια με αντάλλαγμα τα …Eurofighter ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ:"Είχαμε το σύνδρομο του τζίτζικα" Η διαστρεβλωτική επιρροή των ΜΜΕ Μπορεί ο Έρογλου να διαφοροποιηθεί από τον Ταλάτ; ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΙΑΣ: Ο έλληνας πλέι μέικερ του Ομπάμα OΥΚΡΑΝΙΑ: Οι εκλογές (και οι αγωγοί) οδηγούν στη Μόσχα Εντολή για παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου από τον Αχμαντινετζάντ Αβέβαιη έκβαση Αναγκαία κατεδάφιση Εξουσία που «αποδομεί» την κοινωνία Προσδοκίες για το καλύτερο Β. Ιρλανδία: Ιστορική συμφωνία Αμερικανοτουρκική «ναυμαχία» στο Αιγαίο Η Μάχη της Ιβοζίμα Ισλάμ - στρατός σημειώσατε ένα Πόσο ισχυρή θέλει την Τουρκία η ΕΕ; Τι λένε οι επιστολές Παπανδρέου και Ερντογάν; Οι ρωσικές ενεργειακές συμφωνίες έχουν μεγάλο κόστος για την Τουρκία Καναδάς:Πεπεισμένη η G7 ότι το ελληνικό σχέδιο για την οικονομία θα εκτελεσθεί, σύμφωνα με τη γαλλίδα υπουργό Οικονομίας Το δις εξαμαρτείν του κ. Γ. Παπανδρέου;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της Έλενας Χουζούρη Πατρίδα από βαμβάκι την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, στο βιβλιοπωλείο Ιανός Θεσσαλονίκης Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Παντέλης Σαββίδης, δημοσιογράφος ΕΡΤ3 Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας ΙΑΝΟΣ Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 277004

Με τα παιδιά της πιάτσας

Με τα παιδιά της πιάτσας Θεατρική παράσταση
'Ο φυλακισμένος αρχηγός μιας μεγάλης σύγχρονης συμμορίας, ο Νίκος ο Γαμψός, με τον σωματοφύλακά του, Σάκη Λεβέκουρα, φροντίζουνε να πάρουν μετάταξη σε μια άλλη φυλακή για να μπορέσουνε από εκεί να αποδράσουν με ένα Σούπερ Πούμα από την ταράτσα. Στη νέα φυλακή συναντούν μερικούς λογοτεχνικούς ήρωες του Τσιφόρου, από Τα παιδιά της πιάτσας, που εκτίουν εκεί την ποινή τους.
Και γίνεται κομφούζιο.
Πρόκειται για μια θεατρική συνομιλία με το συγκεκριμένο έργο του Τσιφόρου, μέσα από την οποία και τη διαπλοκή των εποχών και των ηρώων, τα διαφορετικά γλωσσικά ιδιώματα αλλά την ίδια ουσία, αναδεικνύεται η γενικευμένη διαφθορά του συστήματος, ο κυνισμός, η ιδιοτέλεια, η διαχρονικότητα της αμφίπλευρης απάτης.
Ταυτόχρονα, φωταγωγείται η συντροφικότητα των φυλακισμένων, η αλληλεγγύη μεταξύ τους, οι κώδικες του υποκόσμου, παλαιού και σύγχρονου, με συγκατάβαση προς τους φτωχοδιάβολους (όπως θα τό ’θελε και ο Τσιφόρος), αλλά και τους βαρυποινίτες, που ζούνε το αβάσταχτο του εγκλεισμού, αλλά και το ανυπόφορο ενδεχόμενο μιας δύσκολης ελευθερίας, εντός ή εκτός της τέχνης.'
Γιώργος Σκαμπαρδώνης
Πρώτη Παρουσίαση: Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός - 19/02/2010 Θεατρική διασκευή: Σκαμπαρδώνης, Γιώργος
Σκηνογράφος: Μανωλοπούλου, Ελένη
Ενδυματολόγος: Μανωλοπούλου, Ελένη
Συνθέτης: Πρίφτης, Αλέξης
Μουσική Επιμέλεια: Πρίφτης, Αλέξης
Χορογράφος: Μύρκου, Τατιάνα
Βίντεο: Λιάκου, Άντα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ποιμενίδου, Βάλια
Βοηθός σκηνογράφου: Παρασκευόπουλος, Ανδρέας
Βοηθός ενδυματολόγου: Παρασκευόπουλος, Ανδρέας
Οργάνωση παραγωγής: Ελευθεριάδου, Φιλοθέη
Ηθοποιοί:
Καλούδης, Έκτωρ (Σάκης ο Λεβέκουρας) Κολοβός, Δημήτρης (Γαβρίλης)
Κοντός, Δημήτρης (Διονύσης Δεσμοφύλακας) Κώτσος, Γιώργος (Γιαννάκης)
Τσάρη, Μαρίζα (Σβετλάνα) Τσάτσαρης, Γιάννης (Αρτέμης Δεσμοφύλακας)
Χαλκιάς, Κώστας (Νίκος ο Γαμψός) Μουσικοί: Παφρανίδης, Παύλος
Στοιχεία Παραστάσεων: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος Μονή Λαζαριστών - Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (19/02/2010 - 16/05/2010)
Το κείμενο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη βασίζεται στο έργο του Νίκου Τσιφόρου
Τα παιδιά της πιάτσας'

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΓΑΡΕΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η γυναίκα της Πάτρας
Εκδότης: Οδός Πανός - Σιγαρέτα
ISBN: 960-7165-03-9
ISBN13: 978-960-7165-03-9
Σελίδες: 156
Ημ/νία Έκδοσης: Ιούνιος/1989
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 21χ14
Έκδοση: Αθήνα
"Η γυναίκα της Πάτρας", είναι η ζωή, ο βίος μιας γυναίκας -παλιάς πόρνης- που ζει στην Πάτρα.
Η ίδια σε πρώτο πρόσωπο διηγείται τη ζωή της χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να λυπάται.
Ελεύθερος και σπάνιος λόγος που παρουσιάζεται ολοκληρωμένος σ' αυτό το βιβλίο μετά την μερική του δημοσίευση, σε συνέχειες στο περιοδικό "Οδός Πανός" από το καλοκαίρι του 1987. Ο αναγνώστης καλό είναι να αφήσει στον προθάλαμο της σεβαστής κατοικίας του ό,τι γνώσεις διαθέτει περί έμψυχων και αψύχων.
Περί ανθρώπων και ζώων. Περί ζωής και θανάτου.
Περί χαράς και λύπης. "Η γυναίκα της Πάτρας", είναι η πιο αληθινή -δηλαδή, γυμνή- ιστορία, που έχετε διαβάσει, στην ελληνική γλώσσα, από την σταύρωση του Χριστού και τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

SALONICA PRESS NEWS - ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ

SALONICA PRESS NEWS Διαβάστε στην SPN αυτής της εβδομάδας* Το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού και η στάση των υπολοίπων κομμάτων
* Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη
* Η Συνέντευξη τύπου του Σ. Ξυνίδη στην Θεσσαλονίκη και το άρθρο του Δημ. Συρμάτση "Η πλήρης απογοήτευση των Πασόκων"και όπως κάθε εβδομάδα διαβάστε νέα από την δράση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, την κοινωνία, τον πόλεμο ενάντια στα καρτέλ, την Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, τα media, τον αθλητισμό, τον ΠΑΟΚ και τον ΑΡΗ, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την μετεωρολογία.
Salonica Press News
Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΤΡΑΛΟΦΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ΘΡΑΚΙΚΟΥ "ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ" Αυστραλία- Η Τουρκία αντιδρά σθεναρά εναντίον μνημείου για θύματα Γενοκτονίας ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων και Μικρασιατών Γρεβενών