Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Τζούλι Μασίνο κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου!

Φίλες και φίλοι
Από σήμερα Δευτέρα 24 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της σημαντικότερης δασκάλας φωνητικής και τραγουδιού της χώρα μας... της Τζούλι Μασίνο! Η Τζούλι, μέσα απ τον ήρωά της τον Πούκυ θα μας δείξει πως σε ένα τραγούδι αλλάζοντας την ενορχήστρωση του παίρνει τα χαρακτηριστικά του τόπου που επισκέπτεται και έτσι γίνεται θρακιώτικο, ποντιακό, ηπειρώτικο κλπ. ενώ συγχρόνως μαθαίνουμε και γεωγραφία!
Τζούλι Μασίνο - Ο Πούκι ταξιδεύει στο ελληνικό τραγούδι (με CD)

Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική:Τζούλι Μασίνο
Τραγούδι:Τζούλι Μασίνο
Παίζουν: Κατερίνα Αδάμ, Σωτήρης Καρκαλέμης
Σύμβουλος έκδοσης: Κατερίνα Αδάμ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815

8.4" COLOR LCD RADAR Model MODEL1815
Fully Automatic Gain for Simplified Use
MODEL1815 is an 8.4” color LCD radar designed for pleasure craft and small fishing boats. The Radar has easy-to-use, intuitive controls, while maintaining the high performance you expect from FURUNO products. Even in poor visibility such as fog or storms, the radar produces detailed pictures of coastline and targets at short ranges by utilizing narrow pulses and dual IF bandwidths. The waterproof display makes it ideal for exposed installations, such as fly bridges.
MODEL1815 utilizes our Fast Target Tracking™, True Trail Mode and True View Mode technologies to ensure optimum performance in detecting and ranging targets of interest.
Specifications
ANTENNA
Peak Output Power 4 kW
Type 460 mm (19") radome
Frequency 9410 MHz ± 30 MHz
Beam Width (Horizontal) 5.2°
Beam Width (Vertical) 25°
Range Scales 0.0625 - 36 NM
Minimum Range 25 m
Antenna Rotation Speed 24 rpm
Weight 6.5 kg 14.3 lb
DISPLAY
Display Unit 8.4" color LCD
Display Mode Head-up, Course-up*, North-up*, True view, True motion**
* Heading data required
** Heading data and position data required
Other Mode / Functions Fast Target Tracking™ (TT), AIS, Echo Trails
Weight Bracket mount: 2.2 kg 4.9 lb
Flush mount: 1.6 kg 3.5 lb
ENVIRONMENT
Temperature Antenna unit: -25°C to +55°C
Processor unit: -15°C to +55°C
Waterproofing Antenna unit: IPX6
Display unit: IP56
POWER SUPPLY
Power Supply / Consumption Current 12-24 VDC, 3.2-1.6 A

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το σύννεφο έφερε βροχή

Το σύννεφο έφερε βροχή (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Βαγγέλη Γκούφα). Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι 2 με CD
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-60-5
Μέρες τώρα ο Πλάτανος του μικρού χωριού παραπονιόταν για τη μοναξιά του, ενώ η γκρίνια του έφτανε μέχρι τΆ ανοιχτά τΆ ουρανού. Όλα όμως αλλάζουν όταν το συννεφάκι έρχεται και με τις σταγόνες του ανατρέπει όλη του τη ζωή. Ο Σπίθας, τα τρυγόνια, η πασχαλίτσα, ακόμα και η κυρία Σμαρώ είναι κάποιοι που θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά του πλατύφυλλου δέντρου. Ένα βιβλίο που μας θυμίζει ότι η φιλία, όταν είναι αληθινή, μπορεί και μας δυναμώνει. Το CD περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού με μουσική υπόκρουση και την απαγγελία του ποιήματος απ τον Βαγγέλη Γκούφα ο οποίος πρόσθεσε και τους δυό τελευταίους στίχους που είχε¨"κόψει" ο Μάνος Χατζιδάκις για να μην χαρακτηριστεί το τραγούδι σε εκείνες τις δύσκολες εποχές πολιτικό!

Προσκλήσεις - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 
Βαγγέλης Χρόνης / Vaggelis Chronis

24 Απριλίου 2017
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει τον κύκλο ποιητικών αναγνώσεων «Αρχαιολογία και Ποίηση» με την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Βαγγέλη Χρόνη Τα αγάλματα και οι ψυχές τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 6 μ.μ.
Για το ποιητικό έργο του Βαγγέλη Χρόνη θα μιλήσουν οι:
Τίτος Πατρίκιος,
Κώστας Γεωργοσόπουλος,
Γιώργος Ν. Μανιώτης,
Θανάσης Νιάρχος.
Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Πατησίων 44
Αθήνα , 213-214.48.91

 
Γιώργος Μπράμος

25 Απριλίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου ΜπράμουΑνάμεσα στους τοίχους την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Γιώργος Στυλιαράς, ψυχοθεραπευτής
Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, κριτικός λογοτεχνίας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γιώτα Φέστα.
Ιανός
Σταδίου 24
Αθήνα , 210 3217406
 
Κατερίνα Καριζώνη

26 Απριλίου 2017
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο χώρος νεολαίας και πολιτισμού Σφεντόνα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Καριζώνη Η πόλη των αθώων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Στέλιος Αγκούτογλου, αρχιτέκτοναςΤάσος Κατσαρός, συγγραφέας
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Χώρος Νεολαίας και Πολιτισμού «Σφεντόνα»
Συγγρού 24 (2ος όροφος)
Θεσσαλονίκη


Ανδρέας Μήτσου

28 Απριλίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» Φιλιππιάδας σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 9 μ.μ.
Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Μήτος, δάσκαλος
Ευγενία Μάστορα, φιλόλογος.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Δήμου Ζηρού
Φιλιππιάδα


Ανδρέας Μήτσου

29 Απριλίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος «Περί Βιβλίου» Πρέβεζα σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στον συγγραφέα Ανδρέα Μήτσου το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 και ώρα 8 μ.μ.
Για τον συγγραφέα και το έργο του θα μιλήσουν οι:
Μάρη Αράπη, φιλόλογος
Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια, κριτικός λογοτεχνίας.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
Latte Cafe
Λ. Ειρήνης & Προύσσης
Πρέβεζα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

6/5/17 Συνάντηση ΚΕΔΕ-ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ-ΠΦΠΟ για μια Ελλάδα ΧΩΡΙΣ αδέσποτα!

Προσωπικές ιστορίες σε ένα κουτί - Εργαστήριο assemblage

Η προσωπική σου ιστορία σε ένα κουτί
Εργαστήριο assemblage στο Τελλόγλειο
«Προσωπικές ιστορίες σε ένα κουτί» είναι ο τίτλος εργαστηρίου assemblage για ενήλικες, που διοργανώνει από τις 26 Απριλίου το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. Πρόκειται για  ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον εργαστήριο, που πραγματοποιείται με αφορμή την έκθεση της Συλλογής Τσιγκόγλου, η οποία φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στο Τελλόγλειο. Λόγω μεγάλης επιτυχίας, η έκθεση παρατείνεται έως τις 21 Μαΐου 2017.
Σκοπός του εργαστηρίου, που θα γίνει με εκπαιδεύτρια την μουσειολόγο - μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου, είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με το assemblage, είδος τέχνης συγγενικό με το κολάζ, στο οποίο διάφορα υλικά και αντικείμενα συναρμολογούνται σε τρισδιάστατες δομές. 
Με αναφορές σε έργα των Γιάννη Σκαλτσά και Κώστα Τσόκλη από τη Συλλογή Τσιγκόγλου, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να σκεφτούν και να σημειώσουν προσωπικά τους ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να συνδέσουν με σταθμούς της ζωής τους ή με στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Στη συνέχεια, θα τους ζητηθεί να φέρουν ένα κουτί ή πλαίσιο, το οποίο θα διαμορφώσουν σε περιβάλλοντα χώρο της σύνθεσης. Τέλος θα μονταριστεί και θα ολοκληρωθεί η σύνθεση, στην οποία θα δοθεί τίτλος και προαιρετικά  περιγραφή.
Μέσα από τη διαδικασία αυτή, οι συμμετέχοντες θα αναλογιστούν:
Γιατί κρατάμε – συλλέγουμε συγκεκριμένα αντικείμενα.
Ποια είναι η αφηγηματική δύναμη των αντικειμένων.
Πώς αυτά τα αντικείμενα μπορούν να συνδυαστούν και να μετουσιωθούν σε ένα προσωπικό έργο τέχνης αποκτώντας νέο ρόλο.
Το αποτέλεσμα που θα προκύψει μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ μακέτας σκηνικού, τρισδιάστατης εικαστικής σύνθεσης, cabinet de curiosites, ενός μικρού μουσείου όπου θα πρωταγωνιστούν προσωπικές εμπειρίες, προτιμήσεις και συναισθήματα του κάθε δημιουργού.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ο κύκλος του εργαστηρίου περιλαμβάνει τρεις εβδομαδιαίες συναντήσεις, δίωρης διάρκειας η καθεμιά, που ξεκινούν στις 26 Απριλίου  και θα συνεχιστούν στις 3 και 10 Μαΐου (18.30 – 20.30). Το κόστος συμμετοχής για ολόκληρο τον κύκλο είναι 25 ευρώ (η συμμετοχή επιβεβαιώνεται με την καταβολή του ποσού).
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Πληροφορίες στο τηλ. 2310 991611, Δέσποινα Βενετούλια. Εγγραφές στο τηλ. 2310 247111.

ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Αναμφισβήτητα, οι Έλληνες Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ο μόχθος τους, οι καθημερινές συλλογικές προσπάθειές τους να επιβιώσουν επέδρασαν καταλυτικά στην διαμόρφωση μιας άλλης Ελλάδας στον Μεσοπόλεμο. Οι ίδιοι αυτοί κατατρεγμένοι άνθρωποι δημιούργησαν μια νέα περηφάνια στον ελληνικό λαό, που τον οδήγησε σαφώς από άλλες ατραπούς και αντιλήψεις στην αντιμετώπιση του φασισμού και του πολέμου. Χωρίς την πρωτοπόρο δράση των προσφύγων της Μικράς Ασίας ίσως όλα να ήταν αλλιώς…
Η αφήγηση του Θεοδόση Μπαγιάτη στον Αντώνη Σανουδάκη, όπως και οι άλλες τριάντα στη σειρά, δημοσιευμένες από το 1979, Μαρτυρίες-Εκδόσεις, που βοηθούν την Ιστορία, την Κοινωνιολογία, τη Λαογραφία και τη Διαλεκτολογία, προβάλλουν σημαντικές ομάδες ανθρώπων που μέχρι τώρα ήταν αγνοημένες ή και «σιωπηλές». Η προφορική αφήγηση του μικρασιατικής καταγωγής αντάρτη Θεοδόση Μπαγιάτη «Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» διαθέτει τα παραπάνω στοιχεία, ειδικότερα το γεγονός της συμμετοχής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που βρέθηκαν στην Κρήτη, μετά από την ανταλλαγή του1923, στην Εθνική Αντίσταση είτε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είτε στην ΕΟΚ. Η αφήγηση, λοιπόν, του Θεοδόση Μπαγιάτη, εκτός των άλλων, «ζωντανεύει την ίδια την Ιστορία και διευρύνει τον ορίζοντά της», κατά τον Paul Thompson, προσφέρει δε «στους ιστορικούς και σε άλλους κοινά νοήματα… βοηθά την ολοκλήρωση του ανθρώπου».
Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
συγγραφείς:Αντώνης Σανουδάκης – Αθανασία Ψαρουλάκη
Isbn: 978-960-579-070-7
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες:160
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Τα καλύτερα της εβδομάδας που πέρασε

ArtTravel

1

Λακωνία

3 χωριά της για την άνοιξη.
Κάντε κλικ
2

Κόσμος

Πόλεις στο χείλος του γκρεμού.
3

Κρήτη

12+1 υπέροχα χωριά της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

6 εστιατόρια του κέντρου που σερβίρουν μέχρι αργά.
Κάντε κλικ

Αθήνα: 5 μικροσκοπικά μπαρ για την άνοιξη.

Αθήνα: 5 αγαπημένα μικροσκοπικά μπαρ για την άνοιξη.

Σημειώστε...

Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με κιμά.
Tα καλύτερα wine bars της Θεσσαλονίκης.
Cupcakes με παντζάρι και κρέμα τυριού.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ