Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 074 - ΤΡΙΤΗ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016/1600 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 09-02-16/09 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1012 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 1000 ΣΤΙΣ 09/18
UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1028 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ 1026 ΣΤΙΣ
ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣΣ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΠΟ 09/18 UTC ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/04 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΠΟ 09/18 UTC ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/04 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΑΠΟ 09/20 UTC ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/04 UTC
ΝΟΤΙΟΙ 7 Η 8

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Εδώ και χρόνια γράφω για τα διάφορα παιχνίδια που παίζουν με την υγεία του κοσμάκη κάποιοι για να πλουτίσουν. ΕΧΟΥΝ πλουτίσει δηλαδή, ας μην γελιόμαστε….. Δεν είναι λόγια δικά μου Συνάλληλες, είναι ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από συλλόγους ασθενών, από γιατρούς, από…. Η υγεία στη χώρα μας «νοσεί», για να μην πούμε …. «ξεψυχά»….
Δυστυχώς, όταν κάνουμε λόγο για «τριτοκοσμικές συνθήκες», εννοούμε τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, γιατί έτσι όπως μας ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ, είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από τον «τρίτο» κόσμο, δηλαδή, για να πούμε τα σύκα σύκα, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Για διαβάστε Συνέλληνες την είδηση που ΚΑΝΕΝΑ υποτιθέμενο ΜΜΕ δεν είπε.
«“Όμηροι” εταιρειών με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας οι αιμοκαθαρόμενοι
 «Παιχνίδι» στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας έχουν γίνει οι νεφροπαθείς, καθώς μια «χούφτα» εταιρειών από τριτοκοσμικές χώρες που προμηθεύουν την αγορά με φίλτρα αιμοκάθαρσης της φθήνιας, έχουν δημιουργήσει μονοπωλιακές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως κατήγγειλαν τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών όσο και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, οι συγκεκριμένες εταιρείες τροφοδοτούν την αγορά με ασύγκριτα χαμηλής τιμής φίλτρα που δεν πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές. Την ίδια ώρα, άλλες εταιρείες με ποιοτικά κι ασφαλή προϊόντα δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το εξαιρετικά χαμηλό κόστος και απέχουν ολοκληρωτικά από τις διαγωνιστικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα είτε τα νοσοκομεία να προμηθεύονται ακατάλληλα φίλτρα είτε να μην προχωρούν στη διαδικασία προμήθειας.
Το θέμα ανέδειξε πρόσφατα σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, επισημαίνοντας ότι 10 νοσοκομεία της χώρας έχουν βρεθεί χωρίς φίλτρα αιμοκάθαρσης, ενώ σε άλλα τα φίλτρα αγοράστηκαν με μόνο κριτήριο το χαμηλό τους κόστος και δεν πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χαμηλότερη τιμή που αναρτήθηκε στο Παρατηρητήριο Τιμών είναι 16,30 ευρώ από 19,50 που ήταν πριν.
Διαγωνισμούς που να κατακυρώνονται στη συμφερότερη τιμή και όχι στη χαμηλότερη, ζητούν από την πλευρά τους οι νεφροπαθείς, στηλιτεύοντας την ολιγωρία που επιδεικνύει η Αριστοτέλους να εισάγει το κριτήριο των προδιαγραφών στις διαγωνιστικές διαδικασίες των Προμηθειών.
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αναφέρει σχετικά: «… Δεν ξέρουμε αν οι κινήσεις των κερδοσκόπων αποτελούν «λαγό» σχεδιασμών σε διαδρόμους του Υπουργείου και της ΕΠΥ όπου κυκλοφορούν συνεχώς οι εκπρόσωποι τους ή αποτέλεσμα συναλλαγών με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και την ταυτόχρονη δημιουργία ταξικού τείχους στην αιμοκάθαρση. Οι φτωχοί νεφροπαθείς θα ζήσουν λιγότερο με τα φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες και όσοι μπορούν θα πουλήσουν ότι έχουν και δεν έχουν για αιμοκάθαρση που να ανταποκρίνεται στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Κύκλοι του Υπουργείου θέλουν να μας γυρίσουν σε «σκοτεινές εποχές», που η ζωή αποτιμούνταν από το «πάχος» της τσέπης».»
ΠΗΓΗ: VIRUS.COM.GR
Και τα…. «προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας» για την υγεία, τελικά όπως προκύπτει στη χώρα μας είναι ΠΟΛΛΑ. Δεν είναι μόνο για τους καρκινοπαθείς. Είναι και για πολλές άλλες κατηγορίες ασθενών….. Το ξαναέγραψα, και το ξέρετε πλέον ΟΛΟΙ, πως κάποιοι μπροστά στο κέρδος, δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ.
Και η ειρωνεία φίλοι μου ξέρετε ποια είναι; ΟΛΟΙ αυτοί, είναι γνωστοί, κάποιοι μάλιστα προδόθηκαν από μόνοι τους. Οι «υπογραφές» τους με τις διάφορες «εταιρίες», φαντάζουν φαρδιές πλατιές, μόνο που ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ…
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή κατάστρεψαν την υγεία.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν  επειδή ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ τα ασφαλιστικά ταμεία αυτοί και οι «εταιρίες» τους.
ΔΕΝ θα τιμωρηθούν επειδή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κινδυνεύουν και άλλοι συνάνθρωποι μας οι οποίοι ΔΕΝ μπορούν να εισαχθέν σε κάποιο νοσοκομείο, σε κάποια ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΘ.
Καλά λέει η παροιμία πως «ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ». Και υπάρχει αντάρα στην υγεία αδέλφια, και οι ΛΥΚΟΙ είναι πάρα πολλοί σε αυτή τη χώρα.

Βασίλης Τσούγκαρης

VHF DSC controller and watchkeeping receiver

VHF DSC controller and watchkeeping receiver
The DS-100 is an independent VHF DSC Class D controller with built in Ch 70 watch keeping receiver. Designed to compliment the IC-M401, the DS-100 is compact and very easy to use.
The DS-100 is an independent 'Class D' DSC controller with a built in Channel 70 watchkeeping receiver. The 160 character display and large, clearly labelled controls lend themselves to simple intuitive operation, oftern lacking in other products. Although the DS-100 has been designed to compliment the IC-M401, it may also be used with other DSC compatible VHF Radios using the correct communinactions protocol
Vertically orientated the DS-100 has been designed to match traditional marine instrumentation and blend with other elements of a vessels control panel. The DS-100 is also extremely shallow improving the mounting possibilities, where depth is often a crucial factor. In addition, when flush mounted the DS-100 is waterproof to IPX7, providing reliable GMDSS compatible communications for the most inhospitable environments such as fly-bridges and RIB's.
The DS-100 has been designed to comply with the latest specifications, specifically EN 301 025 which will exceed minimum requiremnts for VHF DSC in the UK and throughout Europe.


ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nεο στην αγορά το DJ-500  με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G  ,προσφέρει ποιότητα
και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ,
μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας
ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM
σε προσιτή τιμή ALINCO!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.

DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH


Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF

SPECIFICATIONS
General
Frequency range:[T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz
[T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide
[E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
Modulation:F3E (FM)
Frequency step:2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
Memory channel:200 memory channels in total
Antenna impedance:50ohm unbalanced
Frequency stability:+/- 2.5ppm
Supply voltage:DC 7.4V (Battery)
Current consumption:
(Typical value)
1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
70mA squelched
Battery-save ON: average 27mA
Temperature range:Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)
Ground:Negative
Dimensions:59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
Weight:approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
Transmitter
Power output:
(Approx.value)
Approx.5 / 2.5 / 1W
Modulation:Variable reactance FM
Spurious emission:-60dB or less
Max. deviation:FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
Receiver
System:Direct-conversion
Sensitivity:Wide -12dBu / Narrow -9dBu
Intermediate frequency:1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
Selectivity:-6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more
-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less 
AF output:1W (10% distortion)

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέριΈνα παραμύθι για τη διαφορετικότητα

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέριΈνα παραμύθι για τη διαφορετικότητα
Συγγραφέας:Μαρία Καραγιάννη
Εικονογράφος:Μαρία Πεπονά
Ημερομηνία έκδοσης:2004
Σχήμα:21x29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:960-87937-8-5
Ετικέτες Διαφορετικότητα
Ο Ερυθρούλης, είναι το μόνο κόκκινο αστέρι ανάμεσα στα χιλιάδες χρυσά αστέρια του ουρανού. Αυτήν την ιδιαιτερότητα του όμως την βιώνει τραυματικά. Μέχρι να καταλάβει πως θα πρέπει να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στη διαφορά θα περάσει πολλά και όταν θα μάθει να υπερασπίζεται αυτό που είναι, η ζωή του θα αλλάξει και αυτόματα θα ενταχθεί στην αστροπαρέα. Ένα πολύ τρυφερό παραμύθι που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να ξεκινήσει μια κουβέντα γύρω από θέματα διαφορετικότητας –ξενοφοβία, ρατσισμός, άτομα με ειδικές ανάγκες, κ.λπ.- και που με τις πανέμορφες εικόνες της Μαρίας Πεπόνα μπορεί να μας ταξιδέψει και μας στη μαγικό κόσμο του ουρανού και των αστεριών Στο τέλος το βιβλίο αυτό περιέχει και δραστηριότητες

Η αποστολή Voyager στους αέριους γίγαντες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου

VoyagerReverse-660x490

Η αποστολή Voyager στους αέριους γίγαντες.

Ταξίδι με αυτοκίνητο...?
Ταξίδι με πλοίο...?
Ταξίδι με αεροπλάνο...?
Πως θα σας φαινόταν ένα ταξίδι με τον μεγαλύτερο ταξιδευτή της ανθρωπότητας?
Ανεβείτε στον Voyager για μία βόλτα στα δηλητηριώδη σύννεφα του Δία, στους μαγευτικούς δακτυλίους του Κρόνου, στον παγωμένο Ουρανό, στον μυστηριώδη Ποσειδώνα και τέλος στο μεσοαστρικό διάστημα 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.
Εκτόξευση την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 08:30 μ.μ. το απόγευμα στη Στέγη Τεχνών του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. επί της οδού Α.Φλέμινγκ 10 με ξεναγό τονΔημήτρη Γιαννόπουλο.
Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας από το 1997 και μέλος του διοικητικού συμβουλίου όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα κατέχει την θέση του προέδρου του Ο.Φ.Α..
Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την διάδοση της αστρονομίας στο ευρύ κοινό, μέσα από ένα πλήθος ομιλιών που έχει δώσει τόσο στα γραφεία του Ομίλου όσο και σε διάφορα σχολεία και συλλόγους.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

🎸 Διάκριση για τις κιθάρες Revstar της YAMAHA


Η νέα σειρά ηλεκτρικών κιθαρών Revstar  της YAMAHA διακρίθηκε
ήδη από τα διάσημα περιοδικά Total Guitar με τον τίτλο
Total Guitar Best Buy και Guitarist με τον τίτλο Guitarist Choice

Συζήτηση με αφορμή το "Βερονάλ" - Λέσχη Ανάγνωσης με συντονιστή τον Τάκη Θεοδωρόπουλο


www.metaixmio.gr/polychoros


Συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο
του Τάκη Θεοδωρόπουλου Βερονάλ
Μπορούν τα κλασικά γράμματα να ανακτήσουν τον ρόλο που κάποτε είχαν στην παιδεία;
Ποιος ήταν ο ρόλος τους στον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό;
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 μ.μ. στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)
Ο Ιωάννης Συκουτρής είναι μυθικό πρόσωπο για την πνευματική ζωή της χώρας. Χαρισματικός φιλόλογος, οραματιστής της αναγέννησης του σύγχρονου κόσμου μέσα από την κλασική παιδεία, μυθοποιήθηκε με την αυτοκτονία του το 1937. Στα τριάντα έξι του χρόνια είχε ήδη αναγνωρισθεί ως ένας από τους σημαντικότερους μελετητές της κλασικής αρχαιότητας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Πάλεψε να βγάλει την κλασική σκέψη από τα εργαστήρια ανατομίας όπου την είχε εγκλωβίσει η τυπολατρία των φιλολόγων. Δρώντας με στόχο μια σύγχρονη πολιτισμική αναγέννηση, προκαλούσε τρόμο στον απολιθωμένο πανεπιστημιακό μικρόκοσμο της Αθήνας.
Με αφορμή το νέο του βιβλίο Βερονάλ ο Τάκης Θεοδωρόπουλος σας προσκαλεί σε μια συζήτηση που δεν θα περιοριστεί στην αινιγματική όσο και χαρισματική προσωπικότητα του ήρωά του, αλλά θα επεκταθεί στον ρόλο, την αξία και τη σημασία της κλασικής παιδείας στις μέρες μας. Γιατί η Ευρώπη, όποτε έκανε τα ιστορικά της άλματα, όπως στην Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό, πάντα γυρνούσε το βλέμμα της στον ελληνορωμαϊκό κόσμο; Θα υπήρχε ο Θερβάντες χωρίς τον Θουκυδίδη ή ο Κάφκα χωρίς τον Όμηρο;
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail:polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail), καθώς και την ένδειξη ΒΕΡΟΝΑΛ.
Λέσχη Ανάγνωσης δοκιμίων και μελετών
με συντονιστή τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Τάκη Θεοδωρόπουλο
Όταν η Ευρώπη συνομιλεί με τον ελληνορωμαϊκό κόσμοΑπ’ τον Μακιαβέλι ως τη Ζακλίν ντε Ρομιγί κι απ’ τον Τζόναθαν Σουίφτ ως τον Γκαίτε, τον Νίτσε και τον Μπόρχες η σύγχρονη ευρωπαϊκή σκέψη δεν έχει πάψει να συνομιλεί με την παρακαταθήκη του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Εστιάζοντας περισσότερο στην ανάγνωση δοκιμίων, μη αποκλείοντας όμως και την καθαρή λογοτεχνία, η Λέσχη προτείνει μια απογραφή των ευρημάτων αυτής της συνομιλίας και τον τρόπο με τον οποίον επηρέασε τη σύγχρονη δημιουργία. Μπορούμε ακόμη τον 21ο αιώνα να θεωρούμε τους έλληνες και τους λατίνους κλασικούς ως μέρος της συλλογικής μας ευαισθησίας ή μήπως πρέπει να τους αφήσουμε στα εργαστήρια των ειδικών;
O αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Αν θέλετε να συμμετάσχετε και να γίνετε μέλη, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΟΚΙΜΙΩΝ καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο). Τα μέλη της Λέσχης θα συναντιούνται μία φορά τον μήνα στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, για να συζητήσουν το βιβλίο που συμφώνησαν να διαβάσουν. Η ημερομηνία της πρώτης συνάντησης θα ανακοινωθεί σύντομα.
Προτεραιότητα έχουν όσοι παρευρεθούν στη συζήτηση με αφορμή το Βερονάλ του Τάκη Θεοδωρόπουλου και επιθυμούν παράλληλα να γίνουν μέλη της Λέσχης.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Εκδοτικό πρόγραμμα, Φεβρουάριος - Ιούλιος 2016 | Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Νέες Εκδόσεις | Φεβρουάριος - Ιούλιος 2016
Για το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2016 ετοιμάζουμε ένα πλούσιο και εξαιρετικά ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα. Θα περιλαμβάνει βιβλία σημαντικών ελλήνων και ξένων συγγραφέων από τους χώρους της πεζογραφίας, της ποίησης και των επιστημών, καθώς και έργα νεότερων δημιουργών που θα ανανεώσουν με τον δικό τους τρόπο το λογοτεχνικό τοπίο.
Ενημερωθείτε αναλυτικά για το εκδοτικό μας πρόγραμμα.


Αλέξης Σταμάτης

9 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Φίλιον στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Φίλοι στο Φίλιον» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Το βιβλίο της βροχής την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Εύα Σιμάτου.
Προλογίζει ο υπεύθυνος της σειράς Θέμης Ροδαμίτης.
Φίλιον
Σκουφά 34
Αθήνα , 210-36.37.758


Ιωάννα Καρυστιάνη

10 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Χανίων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Μαρίνα Αρετάκη, δρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Βαγγελιώ Σερδάκη-Χιωτάκη, εκπαιδευτικός.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανιών
Υψηλαντών 30
Χανιά , 28213-41.662


Πίτερ Τιλ

11 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το The Cube Athens σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Πίτερ ΤιλΑπό το μηδέν στο ένα - Πώς οι τεχνολογικές startups χτίζουν το μέλλον την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Νίκος Δρανδάκης, επιχειρηματίας, ιδρυτής του Taxibeat
Έρικ Θανόπουλος Παρκς, επιχειρηματίας, Digital & Innovation Director της Tempo-OMD
Θοδωρής Γεωργακόπουλος, δημοσιογράφος, συγγραφέας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Πόγκας.
The Cube Athens
Κλεισόβης 8
Αθήνα , 211-40.81.253


Πέλα Σουλτάτου

11 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Πέλας Σουλτάτου Ανκόρ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας – δημοσιογράφος
Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Χριστίνα Λυκοτσέτα.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588


Ιωάννα Καρυστιάνη

12 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Νομού Ηρακλείου και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Λίζα Σκλάβου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου
Ανδρογέω 4
Ηράκλειο , 2810-28.23.03


Δάφνη Νικήτα

16 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Σπίτι της Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Δάφνης Νικήτα Μαύρα σκυλιά την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Φώτης Δημητρακόπουλος, καθηγητής στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη.
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α
Αθήνα , 210-37.34.904

Αλέξης Σταμάτης

18 Φεβρουαρίου 2016
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Booktalks σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Το βιβλίο της βροχής την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».
Booktalks
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο , 210-98.02.520

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΘ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Θεσσαλονίκη, μια πόλη σε μετάβαση, βιβλιοπαρουσίαση

 
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου:
«Θεσσαλονίκη.
Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012.»

επιμέλεια: Δημήτρης Καιρίδης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα "Μανόλης Αναγνωστάκης" (Βασ. Γεωργίου Α' 1) την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 7:00 μ.μ.
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ. 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr

Ενημέρωση για την επικαιροποίηση του μητρώου ΕΚΟ (ευπαθών κοινωνικών ομάδων) στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ

Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Κλεομβρότου 50, 23100
Πληροφορίες: Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Τηλ: 27310-83335
Κιν: 6932-312-912
e-mail: alexandrakistakis@gmail.com
blog: takisalexandrakis.blogspot.gr/
blog: amealakonias.blogspot.gr
Προς:  Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, Ιανουάριος, Φεβρουάριος 2016, Αρ. Πρωτ.: 1-6

Σύνολο Δελτίων Τύπου Ιανουάριος, Φεβρουάριος 2016

Προς:  Μ.Μ.Ε., Σπάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2016, Αρ. Πρωτ.: 5

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Ενημέρωση για την επικαιροποίηση του μητρώου ΕΚΟ (ευπαθών κοινωνικών ομάδων) στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του για τη διαδικασία της επικαιροποίησης του μητρώου ανέργων ΕΚΟ (ευπαθών κοινωνικών ομάδων) την οποία έχει ξεκινήσει η υπηρεσία του ΟΑΕΔ. Πιό συγκεκριμένα, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τα οποία είχαν κατά το παρελθόν εκδόσει δελτίο ανεργίας και εφόσον επιθυμούν να το διατηρήσουν ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης, οφείλουν το συντομότερο να προσέλθουν στην πλησιέστερη υπηρεσία του ΟΑΕΔ για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, προσκομίζοντας:
  • α) Γνωμάτευση επιτροπής ΚΕΠΑ  ή φωτοτυπία της αίτησης που έχουν καταθέσει στην γραμματεία του ΚΕΠΑ για να προγραμματιστεί η εξέταση τους από την επιτροπή
  • β) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  • γ) βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού φορέα τους
  • δ) εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου έτους
  • ε) εάν λαμβάνουν προνοιακό επίδομα ή σύνταξη, απαιτείται η σχετική απόφαση και μια βεβαίωση καταβολής.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την αρμόδια υπάλληλο του ΟΑΕΔ κ.α Ιωάννα ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ στα 2731082095, 2731081823

Τα πιο "νόστιμα" της εβδομάδας που μας πέρασε

Street food στο κέντρο της Αθήνας: Οι πιο νόστιμες διευθύνσεις.