Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 341 - ΚΥΡΙΑΚΗ 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 07-12-14/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 1013 ΣΤΗΝ ΚΟΡΣΙΚΗ ΚΑΙ 1014 ΣΤΗΝ
ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 07/22 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9

Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ ΑΜΕΣΟ
Ελληνικό, 07-12-2014/1200 B
Α.Α. 40/2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (07-12-2014) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-12-2014) ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΑ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ (07-12-2014) ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ).
2. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (08-12-2014) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ.
3. ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (09-12-14) ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο κέικ του Τάσου Ιωαννίδη @ Θέατρο Σοφούλη

logo1.jpg
karydi.jpg
Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι
του Τάσου Ιωαννίδη
2ος χρόνος επιτυχίας
στο Θέατρο Σοφούλη
7 Δεκεμβρίου 2014 – 4 Ιανουαρίου 2015
karydi logow.jpg
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ είναι το νέο πρωτότυπο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, του δημιουργού των τραγουδιών «Λάχανα και χάχανα» και του ομωνύμου παιδικού μιούζικαλ. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Χριστουγεννιάτικο Μουσικό Παραμύθι αλλιώτικο από τ’ άλλα.
Μια παράσταση που βασίζεται σε ένα παραμύθι που ο ίδιος ο δημιουργός είχε πει αυθόρμητα, ένα βράδυ στην μικρή του κόρη την Ερμιόνη, όταν αυτή ήταν τεσσάρων ετών. Πρόσφατα το παραμύθι διανθίστηκε από τους στίχους του Κώστα Κολοβού που με τη σειρά τους συνταιριάστηκαν με τις μουσικές του Τάσου Ιωαννίδη για να μας δώσουν ένα αποτέλεσμα γεμάτο ρυθμό, μελωδία και Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χαράς!
Ο Καρύδας, ένα καρύδι στο πιο ψηλό κλωνάρι της Καρυδιάς έχει βάλει σκοπό της ζωής του να μπει στο Χριστουγεννιάτικο Κέικ, που είναι παράδοση να φτιάχνεται στο Καρυδοχώρι. Η εμφάνιση όμως ενός πεινασμένου Άσπρου Σκώληκα στην ράχη του, που έχει πρόθεση να διεισδύσει στον φλοιό του και να φτάσει την καρυδόψιχά του, έκανε την «καρυδοψυχούλα» του να φυλλορροεί και το όνειρό του, όνειρο... «Φθινοπωρινής Νυκτός». Ώσπου να εκπληρώσει την μεγάλη του επιθυμία, το ταξίδι του θα είναι γεμάτο περιπέτεια, αγωνία, αλλά και συγκομιδή εμπειριών και μαθημάτων ζωής.
Ο φίλος του ο Μέρμηγκας, η Μελίνα η Μελισσούλα, ο Σπύρος ο Σπουργίτης, ο Δρυοκολάπτης ο Τρυπάς και η μαμά Καρύδω, όλοι, προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά του. Θα καταφέρει άραγε να εκπληρώσει την επιθυμία του ο Καρύδας;
Ένα ευαίσθητο Μουσικό Παραμύθι με συγκινητικές στιγμές που αγγίζει με απλότητα και πρωτοτυπία την έννοια του κύκλου της ζωής, των ανθρώπινων αξιών, την έννοια της αγάπης που ενσαρκώνεται στην γέννηση του Θείου Βρέφους.
Πέντε ηθοποιοί/τραγουδιστές/χορευτές με ευφάνταστα κοστούμια και βιντεοπροβολές, θα σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς και τις μελωδίες του Τάσου Ιωαννίδη σε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.
Το Καρύδι και το Χριστουγεννιάτικο Κέικ κυκλοφορεί και σε βιβλίο με CD στην σειρά  «Τα Παραμύθια του Μπαμπά».
Συντελεστές
Κείμενα – μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Στίχοι: Κώστας Κολοβός
Εικονογράφηση: Μαριλένα Αγγελίδου
Ενορχήστρωση: Σταύρος Καρτάκης
Σκηνογραφία-video art: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Καλλιόπη Παπαδάκη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Ειδικές κατασκευές-μάσκες: Ελίνα Ευταξία
Φιλική συμμετοχή: Ανδρομάχη Βουτσά,  Πλάτωνας Τσιπίδης, Γιάννης Τσότσος, Κωνσταντίνος Κοτρότσιος, Χριστόφορος Χριστοφορίδης, Ελένη Χρυσομάλλη
Ακούγεται η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και στο τραγούδι της κ. Καρύδως  η φωνή της Άννας Λινάρδου.
ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 17:30
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε  Κυριακή στις 17:30
Επιπλέον παραστάσεις στις γιορτές:
25,26,27/12 στις 18:00
28/12 στις 17:30
2,3/1 στις 18:00
4/1 στις 17:30
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 8€ | Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

8/12 κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη!

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία
το νέο βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη
Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου
από τις εκδόσεις Μίνωας.

  Το τέρας νικιέται;
Είναι η κατάθλιψη γένους θηλυκού;

Μετά το Τέρας κι εγώ, όπου ο Σταμάτης Μαλέλης κατέγραψε την προσωπική του μάχη με την κατάθλιψη, στο νέο του βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος αγγίζει το ίδιο ζήτημα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Αντλώντας έμπνευση από συζητήσεις και πραγματικά γεγονότα της προσωπικής του διαδρομής, συνθέτει ένα βιβλίο αφιερωμένο στις γυναίκες, στα γυναικεία προβλήματα, στις γυναικείες ανησυχίες, στις γυναικείες δυσκολίες. Ως συγγραφέας και άντρας στέκεται πλάι –και όχι απέναντι– στη γυναίκα και την υποστηρίζει σε μια σκληρή αλλά λυτρωτική πορεία απαντώντας στην κρίσιμη ερώτηση…
Ο  Μαύρος Ήλιος χλωμιάζει μπροστά
στην ελπίδα της ανατολής;
 Τη γνώρισα σε μια ημερίδα με θέμα την κατάθλιψη. Όταν τελειώσαμε, με πλησίασε για να μου μιλήσει.
«Ρίτα Αλεξίου» μου συστήθηκε, κι εγώ ένιωσα αμέσως το ανεξήγητο συναίσθημα που υμνούν οι ποιητές και καταριούνται οι ιεροεξεταστές.
«Έχω συνεχώς κρίσεις πανικού» μου είπε και κοίταξε γύρω της.
Ήταν όμορφη ή, τουλάχιστον, έτσι μου φάνηκε.
«Αυτό νιώθατε κι εσείς;» με ρώτησε.
«Ναι» της απάντησα. «Πόσα χρόνια;»
«Από τότε που υπάρχω».
«Θέλεις να βρεθούμε;»
«Ναι» μου έγνεψε.
Και μου άλλαξε τη ζωή.

Μπορεί μια επιτυχημένη γυναίκα να έχει κατάθλιψη; Πώς τη βιώνει; Το καθημερινό ταγκό με τον θάνατο υποχωρεί; Ο Μαύρος Ήλιος χλωμιάζει μπροστά στην ελπίδα της ανατολής;
 
Μέσα από τη ζωή της Ρίτας, παρακολουθούμε βήμα βήμα μια γυναίκα να πορεύε­ται στη σκιά του Μαύρου Ήλιου αναζητώντας τη λύτρωση…

Σταμάτης Μαλέλης - Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου
 Διαστάσεις: 14 Χ 20,5 ● Σελίδες: 216 ● Τιμή: 14,90 €

ΛΕΙΒΑΔΑΣ - ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΚΥΡΑΙΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ημερολόγια 2015

Ημερολόγια
Σμαρούλας Παντελή

Η δημοφιλής ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Σμαρούλα Παντελή ετοίμασε για το 2015 τέσσερα νέα ημερολόγια!
Το «Ημερολόγιο των σχέσεων» είναι ένα χρηστικό ημερολόγιο που δίνει συμβουλές σε θέματα σχέσεων, το πιο σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας για μια ισορροπημένη καθημερινότητα.
Το «Ημερολόγιο για γυναίκες 2015» περιέχει έξυπνες συμβουλές για όλες τις γυναίκες. Κάθε μέρα είναι μια νέα πρόκληση για να απελευθερωθεί ο γοητευτικός εαυτός κάθε γυναίκας!
Σελίδες: 352 |  Τιμή: 13,90 €
Σελίδες: 352 |  Τιμή: 13,90 €
Το «Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2015», διαθέσιμο σε δύο χρώματα –γαλάζιο  ή ροζ–, περιλαμβάνει καθημερινές συμβουλές για μια ζωή γεμάτη θετική ενέργεια!
Σελίδες: 368 |  Τιμή: 13,90 €
Σελίδες: 368 |  Τιμή: 13,90 €

Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΜΑΜΑΔΕΣ
Η έγκριτη ψυχολόγος – παιδοψυχόλογος  Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει μικρές, απλές, καθημερινές συμβουλές για όλα τα θέματα διαπαιδαγώγησης που απασχολούν κάθε μητέρα, σε ένα μοντέρνο και πολύ πρακτικό ημερολόγιο.
Σελίδες: 352 |  Τιμή: 14,90 €

Δημήτρης Γρηγοράκης

ΖΗΣΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Το «Ζήσε υγιεινά όλο τον χρόνο – Ημερολόγιο 2015» περιλαμβάνει οδηγίες σωστής διατροφής, πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα και μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες για την αποτελεσματική ρύθμιση του σωματικού βάρους.

ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΙ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ) ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ EIGHTBALL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/Diakonia-report.jpg
ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στο Ιερό Προσκύνημα αυτής στον ομώνυμο Δήμο Αττικής. Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Τζιαφάς.
Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ναό της Αγιας Βαρβάρας. Προεξήρχε ο Σεβ.Μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτωνας και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας. Ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Βαρβάρας με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

SAINT BARBARA

PRESS RELEASE FOR THE MEMORY OF SAINT BARBARA
This year also was celebrated with great honor, the memory of Saint Barbara in the Holy Pilgrimage at the homonymous municipality of Athens. On Wednesday, December 3, the Great Vesper, was solemnized, by His Eminence Metropolitan of Limnos and Ag. Efstratios Mr. Ierotheos . The Speech of God was preached by Archimandrite Dimitrios Tziafas.
On Thursday, December 4, a common Archieratical co-liturgy, was celebrated at the historic church of St. Barbara. Under the leadership of the Metropolitan of Limnos and Ag. Efstratios Mr. Ierotheos, and co-celebrated with the Metropolitan of Marathon Mr. Meliton, the Bishop of Methonis Mr. Clement, Chief Secretary of the Holy Synod of the Church of Greece and, Bishop of Fanarion Mr. Agathangelos, General Director of the Apostolic Diakonia.
Followed the procession of the Holy relic and the Holy Icon of St. Barbara with the participation of thousands of faithful crowd.
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014.jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(1).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(2).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(4).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(5).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(3).jpghttp://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(6).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(7).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(8).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(9).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(10).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(11).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(12).jpg
http://www.apostoliki-diakonia.gr/diakonia/2014-12-05/AgBarbara_2014%20(13).jpg

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΠΛΗΞΗ

Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
              





ΝΕΑ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

 

 
 
Από τα χειρόγραφα του Ζάν Πιέρ Ζαρντέλ
Ήταν κι αυτό μια αιτία για να πεθάνει ο Ευγένιος

Μια εκτέλεση δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, έστω κι αν σε σκληρές εποχές γίνεται υπόθεση ρουτίνας. Πιο συγκλονιστική είναι η εμπειρία του εκτελεστικού αποσπάσματος. Συχνά οι στρατιώτες τρέμουν πιο πολύ από τον μελλοθάνατο. Κατά κανόνα περισσότερο τρέμει ο κατάδικος που πρόκειται να εκτελεσθεί. Όμως με τον Ευγένιο δεν έγινε έτσι. Έδινε την εντύπωση πως αισθανόταν ικανοποίηση επειδή επρόκειτο να πεθάνει. Ζούσε εκεί όπου κι εμείς, αλλά βρισκόταν αλλού. Δεν ήταν μαζί μας. Εύκολα σήμερα ένας δικηγόρος θα τον είχε αναλάβει, προσφέροντας πλήθος μαρτυρίες ότι ο πελάτης του έπασχε από φρεναπάτες και ότι το νευρικό του σύστημα είχε καταρρεύσει. Ουσιαστικά ο Ευγένιος δεν ήταν σε θέση να καταλάβει και να εκτι-μήσει την ηθική σημασία της πράξης του. Το πιο σκληρό, όμως, ήταν πως ούτε εμείς, ούτε άλλος κανείς -πλην ίσως του μπαρμπα Νικόλα- μπορούσε να καταλάβει τη σημασία της πράξης του. Όλα ήλθαν μετά. (Απόσπασμα από το βιβλίο)

Δείτε περισσότερα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ     
Σόλωνος 116, Αθήνα

Να γιατί πρέπει να διαβαστεί το βιβλίο αυτό...

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μια εποχή που νομίζαμε ότι έχει παρέλθει, αλλά όπως δείχνουν τα σημεία των καιρών θα επανέλεθι. Έτσι, το δράμα μιας βασανισμένης γενιάς που οι ελπίδες της μαράθηκαν μέσα στους παγετώνες της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής περιόδου ενδέχεται να το ζήσει και άλλη.



ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ


Ο Σαράντος Ι.Καργάκος γεννήθηκε στο Γύθειο το 1937. Σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής,  κλασσική φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Έχει γράψει 95 έργα, διδακτικά, πολιτικά, ιστορικά, φιλολογικά, ταξιδιωτικά και λογοτεχνικά.

Διαβάστε περισσότερα

Ο νικητής του διαγωνισμού για την Τσαγκαράδα. Τα πιο παραμυθένια κάστρα στον κόσμο και οι πιο εντυπωσιακοί χριστουγεννιάτικοι κήποι.

ArtTravel
Τα πιο παραμυθένια κάστρα στον κόσμο.   
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​5
 

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​6

►Γιορτινές Αποδράσεις στο Εξωτερικό

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr




Λονδίνο
Από: 495.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Σόφια
Από: 199.00€
Πρακτορείο: Vlassopoulos Travel
Διατροφή: Ημιδιατροφή
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Βιέννη
Από: 435.00€
Πρακτορείο: Palmos travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Μόναχο
Από: 350.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Κωνσταντινούπολη
Από: 298.00€
Πρακτορείο: Vlassopoulos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 5
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Παρίσι
Από: 495.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Πράγα
Από: 559.00€
Πρακτορείο: Versus Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Άμστερνταμ
Από: 520.00€
Πρακτορείο: Thiamis Tours
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Νυρεμβέργη
495.00€
Πρακτορείο: Acadimos Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 3
Άτομα: 1
Είδος: Group
 


Μαδρίτη
Από: 485.00€
Πρακτορείο: Mayer Travel
Διατροφή: Πρωινό
Διανυκτερεύσεις: 4
Άτομα: 1
Είδος: Group
 

Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο