Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ     
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2010    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      
ΧΩΡΙΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΑΣ- ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ      
Χρήστος Παπουτσής: « Aποτελεί κατάκτηση των λαών των Δυτικών Βαλκανίων, την οποία, όμως, έχουν χρέος και συμφέρον οι κυβερνήσεις αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να προστατεύσουν.»
Το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες με συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή υιοθέτησε, ομόφωνα, πρόταση της Επιτροπής για τροποποίηση του κανονισμού 539/2001, η οποία αφορά στην άρση του καθεστώτος θεωρήσεων για τους πολίτες της Αλβανίας και της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, που είναι κάτοχοι βιομετρικών διαβατηρίων. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή, με σχετική δήλωσή της, δεσμεύθηκε να δημιουργήσει ένα μηχανισμό για την παρακολούθηση της ορθής και συνεχούς εφαρμογής των κριτηρίων που προβλέπονται στους σχετικούς Οδικούς Χάρτες, για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ζητήθηκε από ορισμένα Κ-Μ.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι, ήδη από το Δεκέμβριο του 2009 έχουν αρθεί οι θεωρήσεις για τους πολίτες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου και της ΠΓΔΜ.
Παράλληλα υπογράμμισε «Η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίησή της για τη σημερινή εξέλιξη, καθώς έχει υποστηρίξει, ήδη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2003, σταθερά και ενεργά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και η διευκόλυνση των επαφών των λαών των χωρών αυτών με τους Ευρωπαίους πολίτες αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
Η ελευθέρωση των θεωρήσεων αποτελεί μια κατάκτηση των λαών των Δυτικών Βαλκανίων, την οποία, όμως, έχουν χρέος και συμφέρον οι κυβερνήσεις των εν λόγω χωρών, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες να προστατεύσουν από τυχόν καταχρήσεις.»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ    
Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2010     
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
«Η Ευρώπη ήλθε στην Ελλάδα. Η παρουσία του FRONTEX αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.»     
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής εκπροσώπησε τη χώρα μας που συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Ε. Επιτροπής να προτείνει την τροποποίηση του ιδρυτικού κανονισμού του FRONTEX την χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντική και επιβεβλημένη ώστε ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και τις προσπάθειες που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη. Προσβλέπουμε, ανέφερε ο κ. Υπουργός, στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας του Οργανισμού και της ανάθεσης σε αυτόν διευρυμένων ή νέων ρόλων, όπως λ.χ. του συντονισμού των κοινών πτήσεων επιστροφών, της καλύτερης ανταλλαγής και αξιοποίησης των διαθέσιμων πληροφοριών και ιδιαίτερα αυτών που συγκεντρώνονται από τους αξιωματικούς συνδέσμους, την κοινή εκπαίδευση των ευρωπαίων συνοριοφυλάκων και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.
Ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας επωφελείται από την παρουσία του FRONTEX στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορά μας με τη διεξαγωγή, από το 2007, της επιχειρήσεως ΠΟΣΕΙΔΩΝ. Παρουσία η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με την ανάπτυξη και των ειδικών δυνάμεων ταχείας επέμβασης του FRONTEX στην περιοχή του Εβρου, στα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία, τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης προκειμένου να διαχειρισθούμε από κοινού το τεράστιο ευρωπαϊκό ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης από τη Βόρεια Αφρική και την Ασία προς την Ευρώπη.
Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε την Επιτροπή και τα κράτη-μέλη που συνεισφέρουν σε επιχειρησιακά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για τη επιτυχή διεξαγωγή των επιχειρήσεων αυτών, “οι οποίες, εκτιμώνται και αναγνωρίζονται από την ελληνική κοινωνία, ως ιδιαίτερης σημασίας τόσο ως έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, η οποία, δυστυχώς, είναι η χώρα- θύμα του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, όσο και ως συμπαράσταση στη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μου προκειμένου να ελέγξει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης στα νοτιοανατολικά εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης”.
Παρεμβαίνοντας ο κ. Υπουργός στο θέμα έως το 2012 της δημιουργίας ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου (ΚΕΣΑ) υποστήριξε τις προσπάθειες της βελγικής Προεδρίας. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι θα πρέπει έχει καταστεί απολύτως κατανοητή απ’ όλα τα Κ-Μ η ανάγκη που υποστηρίζει σταθερά η Ελλάδα προκειμένου να βελτιωθεί ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», που στη σημερινή του μορφή επιβαρύνει υπέρμετρα και δυσανάλογα τα Κ-Μ της πρώτης γραμμής, με μέτρα όπως η προσωρινή αναστολή των μεταφορών μετά από αίτηση του επιβαρυμένου Κ-Μ ή η κατάργηση του κριτηρίου της πρώτης παράνομης εισόδου. Οι αποσπασματικές λύσεις αλληλεγγύης όπως π.χ το πιλοτικό πρόγραμμα ανακατανομής προσφύγων της Μάλτας σε εθελοντική βάση, αν και στη σωστή κατεύθυνση, δεν αποτελούν μακροπρόθεσμες λύσεις και συνεπάγονται, με τη διατήρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ως έχει, αυξημένο κόστος σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν αντέχει σε επίπεδο υποδομών και αντοχών να αντιμετωπίζει μόνη της το κοινό Ευρωπαϊκό πρόβλημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. Η πρακτική συνεργασία μεταξύ των Κ-Μ θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και άμεση. Απαιτείται καλύτερος συντονισμός και πάνω απ’ όλα ισχυρή πολιτική βούληση απ’ όλους. Άλλωστε, αυτά συνάδουν με το πρόγραμμα της .Στοκχόλμης και με την προωθούμενη από την Προεδρία στρατηγική για αλληλεγγύη. Όπως δε χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός η Ευρώπη ήλθε στην Ελλάδα. Η παρουσία του FRONTEX αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ευρωπαϊκής προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

ΕΚΛΟΓΕΣ LIVE ΣΤΟ SPNEWS.GR

Η δημοσιογραφική ομάδα του SPNews.gr σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις, το παρασκήνιο και τις δηλώσεις από τις φετινές Αυτοδιοικητικές Εκλογές.    
Μετά τις 19:00, συνεχής ενημέρωση για τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στους δήμους της Θεσσαλονίκης    
Μείνετε συντονισμένοι - ww.spnews.gr     
Salonica Press News      
Αξιόπιστη Ενημέρωση    
Θεσσαλονίκη οπτική επικοινωνία - ενημέρωση      
Δωδεκανήσου 8, 54626 Θεσσαλονίκη     
E-mail:info@spnews.gr

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗ


Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στη Μουσική Σκηνή ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (Λ. Κατσώνη 189, Άγιοι Ανάργυροι) στην παρουσίαση του βιβλίου της Πένυς Ραμαντάνη, «Υπέροχα Μόνοι».   
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :   
Φίλιππος Πλιάτσικας, Μουσικοσυνθέτης  
Σμαρούλα Παντελή, Κλ. Ψυχολόγος, Συγγραφέας   
Γιάννης Φώσκολος, Δικηγόρος   
Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζει η Βαλέρια Χριστοδουλίδου, ηθοποιός- μουσικός    
Τη βραδιά συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης   
ακολουθεί κρασί και τραγούδια για τους φίλους μας

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα

Οι Ιστορίες Πείνας συνεχίζονται και μετά το Μικρό Φεστιβάλ 3.     
Για όσους και όσες δεν προλάβατε να απολαύσετε αυτήν τη σουρεαλιστική κωμωδία των Margarita Sanchez & Ignacio del Moral, προλαβαίνετε να το κάνετε από 5 Νοεμβρίου και για 12 μόνο παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00. ...     
Κρατήσεις θέσεων: 2310535747

Παρουσίαση Βιβλίου - Ας Αποφασίσει ο Χρόνος

Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλσης Τσουκαράκη, το Σάββατο, 13 Νοεμβρίου · 5:00 μ.μ στο χώρο του βιβλιοπωλείου.    
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:   
Ντέπη Γκολεμά, δημοσιογράφος    
Έλση Τσουκαράκη, συγγραφέας     
Ανάγνωση αποσπασμάτων:    
Αυγουστίνος Ρεμούνδος, ηθοποιός    
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ    
Σταδίου 24   
Athens, Greece

HΡΩ ΣΑΪΑ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ» Πρεμιέρα 26 Νοεμβρίου στην ΑΘΗΝΑΪΔΑ.


« ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ » ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩ ΣΑΪΑ    
...Πρεμιέρα 26 Νοεμβρίου    
Η Ηρώ Σαΐα, σ’ ένα υπέροχα ρομαντικό κι ερωτικό ρεσιτάλ κάθε Παρασκεύη βράδυ και για λίγες μόνο παραστάσεις στη Μουσική Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς».    
Με την υπογραφή του Σταμάτη Κραουνάκη  
Οι Παρασκευές στην Αθηναϊδα θα μυρίσουν και πάλι έρωτα και τριαντάφυλλα.   
Από 26 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή βράδυ η Ηρώ Σαΐα θα φιλοξενείται στο «σπίτι» της Σπείρας και του Σταμάτη  για να παρουσίασει το δικό της ρεσιτάλ με τον τίτλο  «Γυναίκα Τριαντάφυλλο».   
Μαζί με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Μαριλίζα Παπαδούρη στο βιολοντσέλο, η Ηρώ Σαΐα– από τα πρώτα παιδιά της Σπείρας – ξεδιπλώνει το ταλέντο της και «μεταμορφώνεται» σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» για να ερμηνεύσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης,της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκη, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη των Beatles του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα. Τραγούδια παλιά και δικαιωμένα από τον χρόνο, τραγούδια νέα με «άρωμα» τριαντάφυλλου που διάλεξαν ο Σταμάτης Κραουνάκης μαζί με την Ηρώ Σαΐα. Κάποια που μας τρυπάνε την καρδιά σαν αγκάθια και άλλα που τη χαιδεύουν τρυφερά όπως τα ροδοπέταλα χαιδεύουν το τρυφερό μάγουλο ενός κοριτσιού…   
Ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στο λουλούδι που λέγεται ΑΓΑΠΗ    
ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ «ΑΘΗΝΑΪΣ»  
«ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ»  
Concept – Επιλογή τραγουδιών : Σταμάτης Κραουνάκης – Ηρώ Σαϊα  
Ενορχήστρωση – Μουσική διεύθυνση - Πιάνο Νεοκλής Νεοφυτίδης  
Βιολοντσέλο : Μαριλίζα Παπαδούρη - Μιχαλούδη   
Φωτισμοί :Γιάννης Σιδηρόπουλος   
Ήχος :Δημήτρης Μουρλάς   
Ημέρες- Ώρες παραστάσεων & τιμές εισιτηρίων   
Κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. Γενική είσοδος 20 ευρώ Φοιτητικό 15 ευρώ Διάρκεια παράστασης 70 λεπτά   
Μουσική Θεατρική Σκηνή «Αθηναΐς»    
Καστοριάς 34-36 Βοτανικός   
Τηλ. 2103480080

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics     
* Η Mina «φουλάρει» για το Αφγανιστάν     
* Τουρκία: Παλιές αγάπες και παλιές έχθρες    
* ΓΕΩΡΓΙΑ -ΙΡΑΝ: η σύγκληση δεν απειλεί τα συμφέροντα της δύσης;     
* Στις 10 Νοεμβρίου φθάνουν τα πρώτα 70 Μ109Α3GE A2      
* Ευρωπαϊκή πίεση στην Τουρκία για τους μετανάστες     
* Ενα ισχυρό χαρτί στον «πόλεμο» του Αιγαίου       
* Υπόμνημα για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο υπέβαλε στις ΗΠΑ ο Π. Μπεγλίτης      
* Η Ρωσία έκανε ένα ακόμα βήμα στην πορεία ένταξής της στον ΠΟΕ       
* Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τις αυτοδιοικητικές εκλογές       
* Ν.Δ.: «Το κόστος να το αναλάβει ο πρωθυπουργός»        
* Συζητήσεις περί ελληνικών χωρικών υδάτων στην Τουρκία       
* Απέχουν από τις εκλογές οι κάτοικοι της Γαύδου       
* ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΤΣΑΣ        
* Η αναβάθμιση των σχέσεων δεν είναι ανταγωνιστική προς Ε.Ε. Συνέδριο για τη συνεργασία Ρωσίας και Κύπρου      
* Εξωτερική πολιτική της Τουρκίας,Άρθρο του Τζουνέϊτ Ουλσεβέρ στη Χουριέτ       
* Greek official raises concern about Turkey with Washington       
* Νάρκη 340 εκατ. ευρώ στον στρατιωτικό κουμπαρά      
* Ελλάδα: Μια συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, (στο ιταλικό περιοδικό Panorama), που πρέπει να διαβάσετε απνευστί       
* Έρμαιο του ΥΘΥΝΑΛ το Καστελόριζο       
* Η ευρωπαϊκή «στροφή» της Κίνας         
* Ε.Βενιζέλος:"Γίνονται και ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με τη Τουρκία".        
* Η αγωνία του Νικολά Σαρκοζί για το Rafale        
* Παράνομο «φακέλωμα» πολιτών και στη Δανία από την αμερικανική πρεσβεία      
* Τουρκική μέγγενη στον Έβρο      
* Η πρώτη σύγκρουση Κυπρίων - ξένων

Geopolitics-GR

* Καμία απόδειξη περί εμπλοκής της αλ Κάιντα στη συντριβή αεροσκάφους στο Ντουμπάι     
* Wikileaks: «Εγκαλεί» τις ΗΠΑ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων      
* Βίντεο από το ναυτικό επεισόδιο Ιαπωνίας-Κίνας στο YouTube      
* Συζήτηση Βρετανού ΥΠΕΞ-Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν     
* H Δούμα υπαναχωρεί για τη START     
* Συζήτηση Βρετανού ΥΠΕΞ-Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν     
* Η Τσάουλντρι ήθελε να πεθάνει ως μάρτυρας

Νέα από το e-Pontos

* 6ο Πανελαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών     
* Κεντρική Σχολή Σάντας     
* Dr. Richard Hovannisian - May 2010     
* ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ     
* ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ CHICAGO "ΞΕΝΙΤΕΑΣ"