Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο ΤύπουΠυρκαγιά σημειώθηκε στις 22:40 σήμερα, στο Τουρκικό Προξενείο, στη συμβολή των οδών Ιώνων και Λυκούργου, στην πόλη της Κομοτηνής.
Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και περιορίστηκε σε γραφείο του κτιρίου με υπολογιστή, όπου και εκδηλώθηκε, προξενώντας μικρές υλικές ζημιές.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος τέσσερις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα.
Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.,
Ριζαρείου 1 και Μ. ΑσίαςΧαλάνδρι,
Τ.Κ. 15233
Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6

Τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ο Μόργκαν Φρίμαν

(ΑΠΟ http://www.ert3.gr/)
Ηνωμένες Πολιτείες
— Ο διάσημος μαύρος αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Μισισιπή, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Φρίμαν, 71 χρόνων, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Μέμφις στη γειτονική πολιτεία του Τενεσί.
Το αυτοκίνητο του ντεραπάρισε πολλές φορές στο οδόστρωμα και ανετράπη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Ο Φρίμαν είχε τιμηθεί το 2005 με το βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Million Dollar Baby".

Ο "Ορέστης" του Ευριπίδη στα Γρεβενά

(ΑΠΟ http://www.ert3.gr/) Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 στο Δημοτικό Θέατρο Καστράκι o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Γρεβενών θα παρουσιάσει την τραγωδία του Ευριπίδη "Ορέστης", από το Κ.Θ.Β.Ε. στο θεατρόφιλο κοινό της Δυτικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Γρεβενών, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Σλόμπονταν Ούνκοβσκι, με πρωταγωνιστές τον Λάζαρο Γεωργακόπουλο, τη Λυδία Φωτοπούλου, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Αλέκο Συσσοβίτη, την Αγγελική Παπαθεμελή και άλλους ηθοποιούς.

Κλείνει οριστικά η χωματερή των Ταγαράδων

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr) Θεσσαλονίκη Προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής και της διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης καταβάλλει ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, προτείνοντας το παρακάτω σχέδιο, το οποίο και ελπίζει ότι δεν θα συναντήσει την αντίδραση δημοτικών αρχών και κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο του δ.σ. του συνδέσμου προβλέπει: Το επόμενο δεκαήμερο στη χωματερή Ταγαράδων θα οδηγούνται απορρίμματα των δήμων Καλαμαριάς, Μίκρας, Βασιλικών, Θέρμης και Θερμαϊκού. Από τις 18 Αυγούστου και έως το τέλος του μήνα θα εξακολουθήσουν να αποθέτουν εκεί σκουπίδια οι ίδιοι δήμοι εκτός του δήμου Θερμαϊκού, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα απορρίμματα με εξαίρεση τα ογκώδη και τα μπάζα θα κατευθύνονται προς το νέο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Τα τελευταία είδη απορριμμάτων θα δέχεται η χωματερή των Ταγαράδων έως και την οριστική διακοπή της λειτουργίας της στις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανάπλαση του χώρου. Με ευθύνη του Συνδέσμου ΟΤΑ θα ληφθεί μέριμνα για τα νοσοκομειακά απορρίμματα και ορισμένα από τα ογκώδη, ώστε κάποια από τα τελευταία να οδηγηθούν στο νέο ΧΥΤΑ και άλλα να επαναχρησιμοποιηθούν ή να αξιοποιηθούν από επιχειρήσεις της πόλης. Μετά το τέλος της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα εφαρμοστεί χρέωση ανά τόνο με βάση την ποιότητα και των όγκο των απορριμμάτων. Η υλοποίηση του σχεδιασμού απαιτεί τη συναίνεση των τριών δημοτικών συμβουλίων των δήμων που έχουν κλείσει τη χωματερή των Ταγαράδων (Θέρμης, Μίκρας, Βασιλικών). Σημειώνεται, ωστόσο, ότι την απόφαση υπερψήφισαν οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των τριών δήμων, μαζί με άλλους δημάρχους που μετέχουν στο δ.σ. του συνδέσμου.

Η νέα ...καινοτομία της ΔΕΗ!

(ΑΠΟ http://press-gr.blogspot.com/) Είδες η ΔΕΗ;... Ένα νέο τρόπο «είσπραξης» εφαρμόζει το τελευταίο τρίμηνο η ΔΕΗ. Αποστέλλει τους γνωστούς από τα παλιά λογαριασμούς ΕΝΑΝΤΙ με προειδοποίηση ΔΙΑΚΟΠΗΣ αν δεν πληρωθούν στην ημερομηνία που ορίζεται ως καταληκτική . Στο αντίστοιχο πλαίσιο του «λογαριασμού» εμφανίζει την προηγούμενη μέτρηση χωρίς να αναγράφει την σημερινή και κατά συνέπεια τη διαφορά που προκύπτει και θεωρείται η κατανάλωσή μας. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ! Σε ερώτησή μας σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα Κηφισιάς η προϊσταμένη υπεραμύνθηκε της νέας «καινοτομίας» λεγοντάς μας ότι, την επομένη της πληρωμής ή της διακοπής μιας παρόμοιας σύνδεσης το συνεργείο της ΔΕΗ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές … ή όχι! Αλλά στο μεταξύ ο «ηλίθιος καταναλωτής» έχει πληρώσει ή έχει υποστεί τη κύρωση της διακοπής ! Πρόκειται για νέα ήθη στην εμπορική ή όπως αλλιώς θέλετε πρακτική συναλλακτικών θεσμών; Εμείς γνωρίζαμε παλαιόθεν ότι όταν αγοράζεις συγκεκριμένες υπηρεσίες ή αγαθά τότε πληρώνεις. Ξέρετε ότι υπάρχουν μέτρα και σταθμά για την ποσότητα… Ποτέ και σε καμία χώρα δεν καλείται ο καταναλωτής να πληρώσει ΕΝΑΝΤΙ, ΠΕΡΙΠΟΥ, ΣΧΕΔΟΝ…. Είναι απόπειρα εξαπάτησης του καταναλωτή ή μια τέτοια πρακτική συνιστά ευθέως απάτη; Τόχετε προσέξει;;; Ελληνας Πολίτης

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας στην Αθήνα

(ΑΠΟ Greek Alert http://www.greekalert.com/)
Όσοι κοντεύουν να κάνουν ιδεολογία την …κατάργηση της Αστυνομίας, ως ενός από τα μέσα δράσης της Δημοκρατίας σε όλες τις χώρες του κόσμου, είτε δεν πιστεύουν πραγματικά στην Δημοκρατία είτε έχουν τρικυμία εν κρανίο.
Μόνο εθελοτυφλούντες δεν θέλουν να βλέπουν καθαρά ότι αποτελούν μεγάλα προβλήματα της πρωτεύουσας και ιδιαίτερα του κέντρου της η γκετοποίηση, η ανασφάλεια και η εξαθλίωση.
Στοιχεία που προκαλούν φόβο και τρόμο στους πολίτες και απειλούν την Αθήνα, ως τόπο τουριστικού προορισμού για τους ξένους.
Μια συνέντευξη ανατρεπτική για ένα σύμβουλο που προέρχεται από την αντιπολίτευση, γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με αριστερές οικογενειακές καταβολές ο οποίος δεν διστάζει να ομολογήσει την ανάγκη για την αστυνόμευση της πόλης και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σαν λύση για την αυξημένη εγκληματικότητα που βασανίζει το κέντρο αλλά και τις γειτονιές της Αθήνας.
Διαβάστε την εδώ.