Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 Ερωτήσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας με θέμα αντίστοιχα: -Εσωτερικών: «Ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Χαλκιδικής» -Υγείας: «Περιφερειακό Πολυδύναμο ιατρείο Ιερισσού» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22 Ιουνίου 2009
Κατάθεση 22/6/2009 Αρ. Πρ. 615 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης. Θέμα : « Ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Χαλκιδικής » κ. Υπουργέ Ο Νομός Χαλκιδικής, όπως σας είναι γνωστό, είναι ένας από τους λίγους Νομούς της Χώρας που διαθέτουν, σε μεγάλη έκταση 65% του εδάφους της, πανέμορφα Δάση. Σας είναι επίσης γνωστό ότι το 2006 είχαμε το δυσάρεστο γεγονός όπου κάηκαν περίπου 60.000 στρεμ. Δάσους. Όπως αντιλαμβάνεστε το δάσος, για μάς, αποτελεί πλούτο και μοχλό ανάπτυξης. Μετά από συνεργασία που είχα με τη Διοίκηση και λαμβάνοντας υπόψη την γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα του Νομού διαπιστώνω ότι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Νομό μας χρειάζεται αναδιάρθρωση, νέο σχεδιασμό. Είναι αναγκαία η αναβάθμιση της Π.Υ. στον Πολύγυρο, από σταθμός Γ΄ τάξης σε σταθμό Β΄ τάξης και η δημιουργία νέου σταθμού Δ΄ τάξης στα Ν. Μουδανιά. Ακόμα διαπιστώνω ότι, υπάρχουν ελλείψεις τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό, οχήματα άνω των 25 ετών, όσο και σε έμψυχο δυναμικό, μόνιμο προσωπικό. Επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε παρόμοια φαινόμενα του Αυγούστου του 2006 Σας ερωτώ Πως σκέπτεστε να καλύψετε τις ανάγκες τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε μόνιμο προσωπικό την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής; Τι συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν και να καλυφθούν οι ελλείψεις τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, μόνιμο προσωπικό, αλλά και για την αναδιάρθρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής; Σκέφτεστε να αυξήσετε τα κονδύλια για την κάλυψη υπερωριών και εκτός έδρας, τα οποία είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν, για την πλήρη αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών; Αθήνα 22/6/2009
Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης
Κατατέθηκε 22/6/2009 Αρ. Πρ. 614 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Θέμα : « Περιφερειακό Πολυδύναμο ιατρείο Ιερισσού » κ. Υπουργέ Πρόσφατα υπογράφηκε από το υπουργείο υγείας και οικονομικών η αναβάθμιση του ιατρείου Ιερισσού σε περιφερειακό πολυδύναμο. Η απόφαση αναβάθμισής του κρίνεται θετικά. Όμως όπως αντιλαμβάνεστε η στελέχωσή του, ως πολυδύναμο, θα πάρει αρκετό χρόνο. Σήμερα στο ιατρείο υπηρετεί μόνο μία γιατρός, η οποία μάλιστα πρόσφατα πήρε μετάθεση, με αποτέλεσμα η Ιερισσός ( έδρα του Δήμου ) και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου να στερείται των υπηρεσιών υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Επειδή χρόνια τώρα επικρατεί η ίδια απαράδεκτη κατάσταση η οποία είναι γνωστή και μάλιστα γίνεται παραδεκτή απ΄ όλα τα επίπεδα της Διοίκησης του Ε.Σ.Υ., που κάθε χρόνο καταβάλλουν υπερπροσπάθειες να δώσουν λύσεις, άλλοτε πετυχημένες, άλλοτε όχι Σας ερωτώ Τι μέτρα πρόκειται να λάβετε για να λυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό το ιατρείου της Ιερισσού, έως ότου λειτουργήσει πλήρως ως πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο; Αθήνα 22/6/2009 Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ FLORAL

· SKITLAB · GARRY POTER & MARILETTA · WHOAMI & EVERLAST (WhoEver Djs) + MC The Kidd · URBAN DISCO

Ηλεκτρονική παγίδα για ακίνητα, δάνεια, ασφάλιστρα

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ηλεκτρονική παγίδα για ακίνητα, δάνεια, ασφάλιστρα Νέα γενιά διασταυρώσεων από το υπουργείο Οικονομικών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης Μπαράζ διασταυρώσεων σε ακίνητα, δάνεια, εισοδήματα και ΦΠΑ αρχίζει σύντομα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι διασταυρώσεις μαζί με την αύξηση της φορολογίας των καυσίμων και των κινητών τηλεφώνων είναι βασικά συστατικά του πακέτου μέτρων που πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα η ηγεσία του υπουργείου.
Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει συσταθεί ειδική ομάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την υποβολή και επεξεργασία προτάσεων για τη διενέργεια διασταυρώσεων φορολογικών δεδομένων των φορολογουμένων.
Στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι χάρη στις διασταυρώσεις θα ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς οι διαδικασίες θα είναι όχι μόνο ταχύτερες αλλά και αποτελεσματικότερες.

Ιδού η κλοπή!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤo Μουσείο καλεί τα Μάρμαρα Αναζωογονεί και παγκοσμιοποιεί το αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαίρη Αδαμοπούλου
«Κραυγή» υπέρ του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τα εγκαίνια του έγιναν αφορμή για να ακουστεί- για μια ακόμη φορά- παγκοσμίως το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, δεδομένου πως εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν την τελετή.
Ενδεικτικά, στην Ελλάδα μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες έμειναν τέσσερις στους δέκα τηλεθεατές, ενώ το ανώτατο μερίδιο τηλεθέασης στις 9 μ.μ. έφτασε το 40,8%.
Η γιορτή παρουσία περίπου 300 επισήμων άρχισε λίγο μετά τις 19.30, όταν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κατέφθασαν οι πρώτοι καλεσμένοι.
Η απογοήτευση που προκάλεσε το γεγονός πως η είσοδος του Μουσείου μετατράπηκε σε πασαρέλα που θύμιζε κινηματογραφική πρεμιέρα, χωρίς το κόκκινο χαλί και τις αμήχανες χειραψίες μεταξύ των καλεσμένων, γρήγορα έδωσε τη θέση της στη συγκίνηση της στιγμής των εγκαινίων.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνα, Γραβιάς 3-5, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Αθήνα, Παιδικό βιβλιοπωλείο, Γραβιάς 9-13, 10678, Πλατεία Κάνιγγος Θεσσαλονίκη, Λ. Νίκης 3, 546 24, Παραλία Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 31-33, 262 21, Πλατεία Γεωργίου Τμήμα Internet, τηλ. 210 3807347

Σωτήρης Σταυριανάκος, ο ήρωας της Κύπρου

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
«Ακόμη κι αν περάσουν από πάνω μας τα τάνκς εμείς θα μείνουμε για να χτυπήσουμε το πεζικό που τα ακολουθεί.
Δεν θα υποχωρήσουμε, είμαστε Έλληνες και πολεμάμε για την Ελλάδα».
Μ' αυτά τα λόγια εμψύχωνε, μέχρι την τελευταία του πνοή τους στρατιώτες του ο Λοχαγός (ΜΗΧ.) Σωτήρης Σταυριανάκος από το Σκουτάρι της Κάτω Μάνης.
Ο Σωτήρης Σταυριανάκος ήταν Έλληνας στρατιωτικός γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1941 στη Μάνη.
Υπηρετούσε στην Κύπρο με το βαθμό του λοχαγού του Μηχανικού σώματος και λίγο πριν την τουρκική εισβολή είχε μετατεθεί, όμως αρνήθηκε τη μετάθεση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας-τρομοκρατία Ουσιαστικό θηλυκού γένους. Η τρομοκρατία είναι μια λέξη που δημιουργήθηκε στους νεότερους χρόνους για να αποδώσει τη γαλλική terrorisme (στα λατινικά terror ήταν ο τρόμος). Το δεύτερο συνθετικό -κρατία το βρίσκουμε στα αρχαία ελληνικά σε λέξεις όπως «αριστοκρατία», που σήμαινε «πολίτευμα όπου επικρατούν οι άριστοι». Επομένως, η τρομοκρατία δηλώνει ότι επικρατεί, επιβάλλεται, κυριαρχεί ο τρόμος. Να θυμίσουμε ότι η αρχική σημασία της λέξης «τρόμος» στα αρχαία ελληνικά ήταν «τρεμούλα, τρεμούλιασμα» και η αρχική σημασία της λέξης «τρομερός» ήταν «αυτός που τρέμει». Αργότερα συνδέθηκε με το φόβο που κάνει κάποιον να τρέμει. Στην ιατρική χρησιμοποιείται η λέξη με την αρχική της σημασία (τρεμούλα), π.χ. τρόμος χεριών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αρχαία λέξη «τρομοποιός» (αυτός που προκαλεί τρόμο), η οποία θα μπορούσε να είναι συνώνυμη του «τρομοκράτη». Υπενθύμιση: Η Άσπρη λέξη άλλαξε για να προσφέρει περισσότερο περιεχόμενο. Τώρα έχετε στη διάθεσή σας 6 λεξικά (ερμηνευτικό, ετυμολογικό, ορθογραφικό, συντακτικό, συνωνύμων/αντιθέτων, εγκυκλοπαιδικό). Ανακαλύψτε τη Νέα Άσπρη λέξη που για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί στο Διαδίκτυο. [Θέλω να μάθω τι άλλαξε]