Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη του Τάσου Ζαφειρίου στη Μαρία Παπαδάκη

Τον Τάσο Ζαφειρίου, τον μαθαίνουμε τώρα και ακούγοντας τα τραγούδια του χαμογελάμε και.. συνεχίζουμε να τ’ ακούμε, περιμένοντας κι’ άλλη, κι’ άλλη, κι’ άλλη ευχάριστη έκπληξη στο επόμενο και το μεθεπόμενο κομμάτι.  «Τα τραγούδια έχουν δύναμη και δεν μπορεί κανείς να δαμάσει αυτή τη δύναμη….» λέει ο ίδιος και δεν νομίζω ότι διαφωνώ μαζί του..
Συνέντευξη του Τάσου Ζαφειρίου στη Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα"http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/652-zafeiriou-synenteuksi      
Ο Δημήτρης Λάμπος γεννήθηκε στο Βερολίνο και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να γράφει στίχους και πεζά και ακολούθησε και η ενασχόλησή του με τη μουσική.   
Έζησε κάποια χρόνια στην Αγγλία σπουδάζοντας Διεθνή Οικονομικά, και την ίδια περίοδο εξέδιδε το λογοτεχνικό περιοδικό «O Καθρέφτης» μαζί με ομάδα συνεργατών, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε παράλληλά σε διαφορετικές μπάντες ως κιθαρίστας και τραγουδιστής.  
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο. Η πρώτη της επαφή με την μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, με τη συμμετοχή της, στη φιλαρμονική Σάμου. Στη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων έγραψε τη μουσική της παράστασης “Πλούτος” του Αριστοφάνη, όπου και πήρε το πρώτο βραβείο.
Διαβάστε στο GREEKSOUND        
«Οι νόμοι είναι σαν τους ιστούς της αράχνης. Οι μικροί πιάνονται, οι μεγάλοι τους ξεσκίζουν»
Σόλων ο Νομοθέτης  
Γράφει ο Κώστας Λάμπος    

45α ΔΗΜΗΤΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ»  
Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά  
* 23/10/2010  
* ΩΡΑ: 21:00  
* ΧΩΡΟΣ: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   
* ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 40,30,20,10€  
* ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 5,6,8,33,76  
* ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€  
 Μια συναυλία, απόδοση πνευματικού χρέους στον ποιητή της ψυχής του ελληνικού λαού απ' αιώνων. Ο Σταύρος Ξαρχάκος που με το πρωτοπόρο, προσωπικό του ύφος σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία της έντεχνης μουσικής, ανέλαβε την ενορχήστρωση διαχρονικών τραγουδιών, σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου (Χάρτινο το φεγγαράκι, Αθανασία, Άσπρο περιστέρι, Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου, Κεμάλ, Το δίχτυ, Ο Γιάννης ο φονιάς, Έλα σ’ εμένα, Νυν και αεί, Τ’ όνειρο καπνός, Είχα φυτέψει μια καρδιά, Το πρακτορείο, κλπ.) που υπογράφουν όχι μόνο ο Σταύρος Ξαρχάκος, αλλά και ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Δήμος Μούτσης. Ερμηνεύονται μοναδικά από τη βαθιά φωνή της Έλλης Πασπαλά.  
Ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε στην Ασέα της Αρκαδίας.  
Τις γυμνασιακές του σπουδές έκανε στην Τρίπολη, όπου γνώρισε τα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και τις μεθόδους αυτοδιδασκαλίας ξένων γλωσσών.  
Στη συνέχεια μετέβη στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήξερε ήδη αρκετά καλά αγγλικά και γαλλικά και είχε μελετήσει τον Παλαμά, τον Σολωμό, το δημοτικό τραγούδι, όπως και τις νεωτεριστικές τάσεις στην ποίηση της Ευρώπης.  
Στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του, άρχισε να έρχεται σε επαφή με τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής.  
Πρωτοδημοσίευσε ποιήματά του, μικρά σε έκταση και με κλασικό ύφος, στα περιοδικά Νέα Εστία το 1931 και Ρυθμός το 1933. 
Συνδέθηκε με το ρεύμα του ελληνικού υπερρεαλισμού.  
Μοναδικό του βιβλίο υπήρξε η ποιητική συλλογή Αμοργός του 1943, που επηρέασε βαθιά την ελληνική ποίηση. Παρ’ όλα αυτά, το έργο του αυτό θεωρείται κορυφαίο ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού.  
Από τότε δημοσίευσε τρία ακόμη ποιήματα: το Ελεγείο (1946, Φιλολογικά Χρονικά), το Ο Ιππότης και ο Θάνατος (1947, Μικρό Τετράδιο) και το Τραγούδι του παλιού καιρού (1936, Ο Ταχυδρόμος), αφιερωμένο στον Σεφέρη. Έγραψε επίσης μελέτες και σχόλια πάνω στην ποίηση.  
Ο Γκάτσος ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μετάφραση έργων, κυρίως για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης και του Λαϊκού Θεάτρου. Η υπόλοιπη συνεισφορά του ήρθε με τη μορφή στίχων για τραγούδια γνωστών συνθετών, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρoς Ξαρχάκoς και άλλοι. Μεταξύ των δημιουργιών του περιλαμβάνονται τα εξής: Αθανασία, Της γης το χρυσάφι, Ρεμπέτικο, Αρχιπέλαγος, Πήρες το μεγάλο δρόμο, Πορνογραφία, Λαϊκή Αγορά, Η μικρή Ραλλού, Μια γλώσσα μια πατρίδα, Αν θυμηθείς τα’ ονειρό μου, Η νύχτα, Αντικατοπτρισμοί, Τα κατά Μάρκον, America America κ.ά. Ιδιαίτερη σχέση είχε ο ποιητής με τον Χατζιδάκι. Ήταν για μεγάλο διάστημα και μέχρι το θάνατό του επίλεκτο μέλος της ομάδας Xατζιδάκι, Eλύτη, Tσαρούχη, Mποσταντζόγλου και Αργυράκη.  
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  
Σταύρος Ξαρχάκος (διεύθυνση ορχήστρας) ‘Ελλη Πασπαλά (solist) Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο) Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, keyboards) Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν) Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι) Διαμαντής Σιδερίδης (μπουζούκι) Γιώργος Μπεχλιβάνογλου (κλασική κιθάρα) Νίκος Σαμπαζιώτης (ακουστική κιθάρα) Νίνο Κιτάνι (πνευστά) Δημήτρης Καραγάνης (πνευστά) Σταύρος Καβαλιεράτος (κόντρα μπάσο) Γιάννης Χατζής (drums) Νίκος Καρατζάς (κρουστά) Μπράϊαν Κούν (ηχολήπτης)

Ανάρτηση αρχείων πολεοδομικών δεδομένων διαθέσιμων για μεταφόρτωση (download)

Από τις 12-10-2010 στην ιστοσελίδα http://gis.kalamaria.gr/ αναρτήθηκαν σε μορφή pdf τα λεκτικά από τα διατάγματα ρυμοτομίας, τους χαρακτηρισμούς κοινόχρηστων χώρων, τους καθορισμούς αιγιαλού και παραλίας και είναι διαθέσιμα για μεταφόρτωση (download) χωρίς τη χρήση ειδικού προγράμματος αλλά με τη χρήση του φυλλομετρητή ιστού.    
Ξεκινάμε με το εργαλείο αναγνώριση ii.jpgτο οποίο βρίσκεται πάνω δεξιά στη σελίδα.    
Φροντίζουμε να έχουμε ενεργοποιημένες τις Περιοχές Πολεοδομικών Ρυθμίσεων στο Υπόμνημα. Μετά την αναγνώριση το εργαλείο αυτό μας εμφανίζει πληροφορίες για όλα τα επίπεδα του Υπομνήματος που είναι ενεργά, δηλαδή έχουν αριστερά τους το σύμβολο:vv.jpg.Μέσα στο πλαίσιο των πληροφοριών εμφανίζεται η επιλογή ΑΡΧΕΙΟ, με την επιλογή της οποίας ξεκινάει η μεταφόρτωση (download).

Νέος τίτλος απο τον ΚΕΔΡΟ - İttihat Ve Terakki [ Ένωση και Πρόοδος] του Ευάγγελου Μαυρουδή

Ευάγγελος Μαυρουδής   
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (2)   
İttihat Ve Terakki [Ένωση και Πρόοδος]    
Ελληνική πεζογραφία  
ISBN 978-960-04-4139-0  
σελ. 592  
Οκτώβριος 2010  
İttihat Ve Terakki:  Ένωση και Πρόοδος   
Η πολιτική έκφραση του κινήματος των Νεότουρκων, που σήμανε το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους.  
Ένα ταξίδι στο χρόνο. Σε μια Τουρκία άγνωστη, συναρπαστική, που η αλήθεια της καθηλώνει. Μια κόκκινη κλωστή – το μοναδικό εύρημα ενός ανεξιχνίαστου φόνου – συνδέει Τούρκους και Έλληνες σε μια διαδρομή με αναπάντητα ερωτηματικά και μοιραίες αποκαλύψεις. Πού οφείλεται η ομοιότητα στα χαρακτηριστικά του Τούρκου καραγκιοζοπαίχτη Ικίζ Μενεξελή και του Έλληνα δημοσιογράφου Πάρη Πηλείδη; Η αναζήτηση της αλήθειας ξεκινά από τη σύγχρονη Σμύρνη και φτάνει στα χρόνια που οδήγησαν στους Βαλκανικούς πολέμους, στους ηρωισμούς και στις γενοκτονίες. Τούρκοι, Αρμένιοι και Έλληνες θα διεκδικήσουν εκείνο που πιστεύουν ότι τους ανήκει. Μια συναρπαστική διαδρομή από το Παρίσι στην Τρίπολη της Λιβύης, από τον Πειραιά στο Ερζερούμ, από την Κωνσταντινούπολη στην επαναστατημένη Θεσσαλονίκη. Ερωτικές περιπέτειες, ίντριγκες, συνωμοσίες που πνίγονται στο αίμα. Ιστορικές προσωπικότητες ζωντανεύουν με τα πάθη και τις αγωνίες τους: ο Μουσταφά Κεμάλ, ο σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ, ο φιλελεύθερος πρίγκιπας Σαμπαχεντίν, ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, αλλά και η ιέρεια του χορού Ισιδώρα Ντάνκαν.  
Η οδύσσεια δύο οικογενειών. Φως στην ψυχή δύο λαών.  
Μια μυθιστορηματική εποποιία, το δεύτερο μέρος της τριλογίας ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ. Το πρώτο μέρος, Η θάλασσά μας, κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2010. Ο Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από τη Σμύρνη. Από φοιτητής εργάζεται αθόρυβα στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Ζει στη Ραφήνα. Είναι γιατρός και δημοτικός σύμβουλος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ   
Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.  
Η χρόνια σχιζοφρένεια αποτελεί μια από τις πιο «σκληρές» ψυχιατρικές ασθένειες σε ότι αφορά την θεραπεία έτσι που κάθε ουσία που δυνατόν να βελτιώνει αυτή την κατάσταση να είναι άκρως ευπρόσδεκτη.   
Έτσι αποδείχτηκε ότι η ανοσολογική και ανοσορυθμιστική δράση της ερυθροποιητίνης καθώς επίσης και αύξηση με οξυγόνο των ερυθρών κυττάρων και ιδιαίτερα κάποιων περιοχών του εγκεφάλου έχει μια ουσιαστική ευεργετική δράση στην χρόνια σχιζοφρένεια.  
Δηλαδή στην μορφή εκείνης της σχιζοφρένειας που κατά τα εγκεφαλογραφήματα έχουμε τις μεγαλύτερες λειτουργικές βλάβες λόγω χρόνιας φθοράς των κυττάρων του εγκεφάλου.   
Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη ανακάλυψη που δίνει νέα ώθηση στην θεραπεία της σχιζοφρένειας και ελπίδα σε πολλά εκατομμύρια ασθενείς.

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Φίλοι και φίλες, μια μεγάλη ανατροπή για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ έχει συμβεί από τις 3 Αυγούστου 2010: 
Με νέο νόμο, και πιο συγκεκριμένα με το Νόμο 3867 (ΦΕΚ 128/Α’/3.8.2010) που έχει ως τίτλο «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών», που υπογράφηκε στις 31 Ιουλίου 2010, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει πως θα πληρωθούν όλες οι δαπάνες των ασφαλισμένων για την αγορά ορθοπεδικών βοηθημάτων, προθεμάτων, ιατρικών πράξεων και παρακλινικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τιμολογηθεί μέχρι και τις 3 Αυγούστου 2010.  
Με τον ίδιο νόμο, οι δαπάνες για ορθοπεδικά βοηθήματα, προθέματα, ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις που έχουν γίνει και έχουν τιμολογηθεί μετά τις 3 Αυγούστου 2010 δεν θα πληρωθούν στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου) εάν δεν γίνει τροποποίηση του κανονισμού παροχών χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το πότε θα γίνει η τροποποίηση του κανονισμού παροχών του ΟΠΑΔ.   
Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο 24 στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=29937ενώ το πλήρες κείμενο του νόμου βρίσκεται στο  http://www.disabled.gr/lib/?p=29984    
Δεν ξέρω πώς μου ξέφυγε ο νόμος 3867, αλλά εκεί που ήταν το άρθρο 24 ήταν εκτός θέματος και  δύσκολα μπορούσε να διαβαστεί.  
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί σχέδιο Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου υπουργών περί εφαρμογής των δικαιωμάτων των ασθενών στο πλαίσιο της διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης, καθώς τα συστήματα υγείας της ΕΕ αποτελούν τη βάση της κοινωνικής προστασίας.   
Διαβάστε περισσότερα  στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29699    
Στις 3 Αυγούστου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 129/Α ο Νόμος 3868/2010, βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος σκύλων-οδηγών ανθρώπων με τύφλωση και σκύλων-βοηθών ανθρώπων με άλλες αναπηρίες, σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους (Άρθρο 16, παρ. 7).   
Στο ίδιο άρθρο (παρ. 1) γίνεται αναφορά και στην επέκταση της χορήγησης του επιδόματος κίνησης στην περίπτωση πολιτών με ακρωτηριασμό άνω άκρων.   
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=29389   Για όσους χρησιμοποιείτε το Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε από την ομάδα του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στο Facebook στη διεύθυνση http://www.facebook.com/group.php?gid=111810225539020     
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

Γεώργιος  Ν. Φώτης  
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  
γεωγραφικα  συστηματα πληροφοριων   
ISBN: 978-960-446-026-9    
• Σχήμα: 17Χ24   
• Σελίδες: 362     
Οι γεωγραφικοί  προβληματισμοί και οι χωρικές αναζητήσεις  είναι βασικές προϋποθέσεις των  περισσότερων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, καθώς οι περισσότερες αντίστοιχες αποφάσεις εξαρτώνται από απαντήσεις σε ερωτήσεις τού τύπου: «Πού βρίσκεται;  
Τι; Γιατί παρατηρείται αυτό; Τι συνεπάγεται;» Σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες η τεχνολογία των ΓΣΠ έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο θεώρησης αλλά και την προοπτική του χάρτη και των πληροφοριών που περιλαμβάνει.   
Τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών είναι εξειδικευμένα Πληροφορικά Συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για τη γεωγραφική ανάλυση και χαρτογραφική απόδοση μιας πληθώρας χωρικά ή χωροχρονικά κατανεμημένων φαινόμενων, γεγονότων και δραστηριοτήτων, που εκτείνονται από τις κοινωνικές επιστήμες μέχρι τις επιστήμες του φυσικού περιβάλλοντος, και από τη δημόσια διοίκηση μέχρι τη διαχείριση του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.   
Αποτελούνται από τους υπολογιστές, το λογισμικό, τα γεωγραφικά δεδομένα και το προσωπικό, που, ώς σύνολο, διασφαλίζουν την αποτελεσματική συλλογή, αποθήκευση, ενημέρωση, διαχείριση, ανάλυση και απεικόνιση κάθε μορφής πληροφορίας με χωρική διάσταση.   
Στο περιβάλλον τους και με τη βοήθεια των λειτουργιών και των δυνατοτήτων τους, τα υπό μελέτη φαινόμενα αντιστοιχίζονται και αναπαριστώνται γραφικά ως σημεία, γραμμές ή επιφάνειες που, μέσα από την απάντηση χωρικών ερωτημάτων και και τη διεξαγωγή χωρικών αναλύσεων, παράγουν «νέα» πληροφορία.    
Tο βιβλίο αυτό είναι απόσταγμα εμπειρίας και γνώσεων πάνω στην επιστημονική περιοχή και την τεχνολογία των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Geographic Information Systems), τα οποία καλούνται πλέον να υποστηρίξουν τη διαδικασία λήψης χωρικών αποφάσεων. Βασίστηκε στη διεθνή κυρίως βιβλιογραφία αλλά και στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως εκπαιδευτικό υλικό στο πλαίσιο της διδασκαλίας των υποχρεωτικών μαθημάτων Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών – Ψηφιακή Χαρτογραφία και Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών αντίστοιχα, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.   
Απευθύνεται στην ευρύτερη ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα και, ειδικότερα, στους φορείς άσκησης χωρικών πολιτικών και σχεδιασμού καθώς και σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Πολυτεχνικών, Γεωγραφικών και Οικονομικών Σχολών, που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τις έννοιες, τις διαδικασίες και τους προβληματισμούς κατά τη διάρκεια της γεωγραφικής ανάλυσης χωρικών δεδομένων.   
Οι ενότητες και τα κεφάλαια έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έρθει ο αναγνώστης σε επαφή με βασικές αλλά και εξειδικευμένες θεωρητικές έννοιες των ΓΣΠ και, μέσα από πρακτικές ασκήσεις και εφαρμογές, να κατανοήσει και να διαπιστώσει τους περιορισμούς και τις δυνατότητές τους.

Στον κόσμο των τυφλών

Το εστιατόριο είναι βυθισμένο στο σκοτάδι. 
Μπαίνοντας, ένας υπάλληλος σε ακουμπά στον ώμο και σε καθοδηγεί μέχρι το τραπέζι, φροντίζοντας να μη σκοντάψεις πουθενά.   
Όταν έρθει η ώρα να σου σερβίρει το πιάτο,  

Φορολογικό απόρρητο τέλος!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ   
Τα εισοδήµατα στο Διαδίκτυο  
Τέρµα στο φορολογικό απόρρητο µε τη δηµοσίευση στο Ιντερνετ  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη   
Τα εισοδήµατα εκατοµµυρίων φορολογουµένων σχεδιάζει να αναρτήσει στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονοµικών, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet να µπορούν να βλέπουν τι δήλωσε στην Εφορία και τι φόρο πλήρωσε ο κάθε φορολογούµενος, είτε πρόκειται για τον γείτονα είτε για τον υπουργό Οικονοµικών.  
Οι υπέρµαχοι της συγκεκριµένης πρακτικής υποστηρίζουν ότι η άσκηση κοινωνικών πιέσεων θα οδηγήσει στον περιορισµό της φοροδιαφυγής, οι πολέµιοι κάνουν λόγο για το τέλος του φορολογικού απορρήτου και κατάφωρη παραβίαση προσωπικών δεδοµένων.  
Το υπουργείο Οικονοµικών, όπως προκύπτει από δηλώσεις του γενικού γραµµατέα Πληροφοριακών Συστηµάτων Διοµήδη Σπινέλλη, προωθεί την άµεση ανάρτηση των καταλόγων στο Διαδίκτυο για όλους τους φορολογουµένους, αφού προηγηθεί η γνωµοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα. «Ο µάγκας µε τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν µπορεί να δηλώνει εισοδήµατα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του», είπε χθες στον Αntenna.  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics    
* Η Ιστορία μας είναι γραμμένη με το βαθύ κόκκινο της θυσίας και δεν παραχαράσσεται   
* Role of Turkey significantly increased in regional processes, Clinton says   
* Israeli companies’ are actively involved in supplying arms to Azerbaijan   
* ΣτΕ: Άκυρα τα πρόστιμα σε Vodafone και Ericsson για τις υποκλοπές   
* 54 ΕΘΝΙΚΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ   
* Δημοσιεύματα της "Jerusalem Post" και της "Yediot Aharonot" για τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και συνέντευξη του ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα   
* Σούπερ τρένα με κινεζική χρηματοδότηση   
* Τουρκία. Αρχίζει η δίκη 151 φιλοκούρδων πολιτικών.   
* Οταν ο ψίθυρος γίνεται ντοκουμέντο...   
* ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ   
* Κύπρος: Στην κόψη του ξυραφιού ο Κανονισμός για το απευθείας εμπόριο   
* Το “ισλαμικό τρίγωνο” των Βαλκανίων   
* Έκτακτα μέτρα του FBI σε ελληνικές πρεσβείες και προξενεία   
* ΤΟΥΡΚΙΑ:Πρόκληση, µε προκάλυµµα το ΝΑΤΟ  
* Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί»    
* Περιμένοντας την Μέρκελ   
* Στις ρίζες της χρεοκοπίας    
* Δουλειά στο Δημόσιο και "δουλεία" στον ιδιωτικό    
* Η λύση του Μήτσου   
* Από τον «καλό» Ταλάτ στον «κακό» Έρογλου   
* Οφειλόμενη διευκρίνιση του «ΧΡΟΝΟΥ» και του ιστολογίου μας   
* ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ, ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!   
* Πού μας οδηγούν τώρα;   
* ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ    
* Ισλαμιστές και τρομοκρατία στην Ευρώπη: Η σειρά της Ελλάδας;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος  
Γραφείο Τύπου   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2304  Ώρα: 09:30  Αθήνα: 19/10/2010  
Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, που εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, η Υπηρεσία μας δέχτηκε, αναλυτικά, τις παρακάτω κλήσεις:  
* Στην Αττική, 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 12 κλήσεις για κοπές δέντρων στις περιοχές Βάρης, Γλυφάδας, Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Ψυρρή, Ιλίου, Κερατσινίου και Μοσχάτου.  
* Στη Χίο, 312 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.  
* Στην Ικαρία, 52 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 6 κλήσεις για απεγκλωβισμό και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 2 κλήσεις για διασώσεις ζώων.   
* Στη Λακωνία, 24 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Αρεόπολης, Νεάπολης και Γυθείου  
* Στη Ζάκυνθο, 12 κλήσεις για παροχές βοήθειας λόγω ανεμοστρόβιλου.   
* Στη Σύρο, 5 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από συνεργεία της Υπηρεσίας μας, χωρίς να προκύψουν ιδιαίτερα προβλήματα.  
Νεκρός ανασύρθηκε, χθες, ο Λ.Ν. 62 ετών, από Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο και εντοπίστηκε από την Υπηρεσία μας, περί Ω/20:30, στην περιοχή Ολύμπων, του Δήμου Μαστιχοχωρίων Χίου.   
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ.  
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι  
Τ.Κ. 15233   
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726    
http://www.fireservice.gr   
e-mail: press@fireservice.gr

Νέα από το e-Pontos

* ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ   
* Ποιος να το φανταζόταν;   
* «Αροθυμώ, τ' εμετέρτς αναστορώ»   
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ   
* EKΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ