Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 16-06-2015/1130 C

A.A. 18/2015

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ
ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
(19-06-2015).

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (16-06-2015) 

ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΜΟΝΟ ΩΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.
2. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (17-06-2015) 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ
ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ.
3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (18-06-2015) 

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ.
4.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (19-06-15) 

Ο ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΣΩΜΑΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ PART ΙΙ

Καλοκαίρι του «σωτηρίου έτους» 2015 μ.χ (σα να λέμε δηλαδή μη χ.σω) εν Ελλάδι! Βρισκόμαστε στην Αντιπυρική Περίοδο, έχουν γίνει ΟΛΟΙ οι … «σχεδιασμοί», ο «μηχανισμός λένε οι αρμόδιοι ότι είναι πανέτοιμος (μετά ξύπνησαν αλλά ας μη το σχολιάσουμε), και τώρα, μπορούμε να απολαυσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές μια και «έκλεισαν οι κάμερες» όπου γινόταν δηλώσεις.
Οι «σχεδιαστές» λοιπόν, ολοκλήρωσαν το έργο τους, και κατά τα λεγόμενα τους δεν θα πρέπει να ανησυχούμε σε περίπτωση που ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά, αφού όπως είπαμε, είμαστε ….. ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ.
Συνέλληνες, στο ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ και φέτος! Για ακόμα μια χρονιά δηλαδή, ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ, μη και ξεσπάσουν φωτιές,(αν και η κακή αρχή έγινε) γιατί θα πέσει πολύ κλάμα. Γιατί το λέω αυτό; Μα το έχω ξαναπεί, δεν είναι η πρώτη φορά, και δυστυχώς, ούτε η τελευταία. Ο «μηχανισμός» τον οποίο επικαλούνται οι διάφοροι χαρτογιακάδες, ΟΧΙ μόνο δεν είναι πανέτοιμος, αλλά αντίθετα, θέλει επισκευή και πέταμα.
Πάμε να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο….

«Στο έλεος των πυρκαγιών η χώρα το φετινό καλοκαίρι
Πυροσβεστικά οχήματα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, εναέρια μέσα παροπλισμένα, πυροσβέστες που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες στολές, εθελοντές πυροσβέστες δίχως ατομικά μέσα προστασίας, δασικές περιοχές που δεν έχουν καθαριστεί.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι κάθε χρόνο διακινδυνεύουν τις ζωές τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών είναι ουκ ολίγα. Πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες αλλά και δασοφύλακες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φετινό καλοκαίρι, λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Την ίδια ώρα που τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αύξηση των πυρκαγιών κατά 54,5% στο πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2014.
Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Πυροσβεστικό Σώμα έχει να κάνει με τα Πυροσβεστικά οχήματα. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει γύρω στα 3.000 οχήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, εντούτοις ένα μεγάλος αριθμός από αυτά, περίπου το 25% παραμένουν ακινητοποιημένα. Η έλλειψη κονδυλίων έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αλλαχθούν τα ελαστικά τους ούτως ώστε να μπορούν να ριχθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή στη μάχη της κατάσβεσης.
Ο πύραρχος Ιωάννης Σταμούλης είναι πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος. Με 24 χρόνια υπηρεσίας στο Σώμα γνωρίζει αρκετά καλά τα προβλήματα που υπάρχουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών. Εκεί που κάθε χρόνο χιλιάδες πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες, αλλά και απλοί πολίτες ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης. Ο ίδιος μίλησε στην HuffPost Greece, για τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά την φετινή αντιπυρική περίοδο, καθώς ήδη διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.
«Ένα από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχει να κάνει με τον στόλο των οχημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα στα τέσσερα οχήματα είτε έχει βλάβες, είτε πρόβλημα με τα ελαστικά, ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι γηρασμένα», τονίζει στην HuffPost Greece.
Η έλλειψη πιστώσεων είναι χαρακτηριστική. Σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια ελάχιστα ελαστικά έχουν αντικατασταθεί με καινούργια. Αλλά και όσα έχουν αλλαχθεί, έχουν γίνει στην πλειονότητά τους με δωρεές, κάτι που δείχνει και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κρατική μηχανή λόγω της έλλειψης ρευστότητας.
Την ίδια άποψη έχει και ο αντιστράτηγος ε.α. και υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και συγγραφέας επιστημονικών μελετών που έχουν να κάνουν με την πυρόσβεση.
«Τα οχήματα είναι αρκετά παλιά και δεν έχουν συντηρηθεί όπως θα έπρεπε, ενώ οι πιστώσεις δεν είναι οι απαιτούμενες», σημειώνει στην HuffPost Greece ο κ. Γκουρμπάτσης.
Παρόμοια είναι η άποψη και του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Τσιουγκρής ο οποίος τα τελευταία 17 χρόνια παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
«Ένα από τα πολλά προβλήματα είναι και αυτό με τα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι γηρασμένα ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ανταλλακτικά και τα ελαστικά» σημειώνει.
Από 21 Canadair διαθέσιμα τα μισά
Μεγάλα όμως είναι τα προβλήματα και με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, τα οποία προσφέρουν σημαντικότατες υπηρεσίες κάθε χρόνο στην μάχη των πυρκαγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παλιά και εμφανίζουν αρκετά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα περίπου 21 Canadair που διαθέτει η χώρα μας για τη μάχη της κατάσβεσης μόλις τα 11 ή 12 είναι διαθέσιμα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο, λόγω έλλειψης κονδυλίων, να χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά από παλιότερα αεροσκάφη σε καινούργια.
«Είναι υπέργηρα τα συγκεκριμένα αεροσκάφη», τονίζει στην HuffPost Greece, ο κ. Σταμούλης ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι τελικά ο αριθμός των αεροσκαφών που θα είναι διαθέσιμος για πυρόσβεση μπορεί να πέσει και κάτω από τα 8 αεροσκάφη.
Από την πλευρά του ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ε.α., Ανδριανός Γκουρμπάτσης, τονίζει στην HuffPost Greece, ότι «τα περισσότερα αεροσκάφη είναι παλιά και χρειάζονται ανταλλακτικά. Όσο δεν εκσυγχρονίζεται ο εναέριος στόλος, τα προβλήματα θα παραμένουν».
Στολές και μέτρα προστασίας ανύπαρκτα
Τα προβλήματα όμως δεν εντοπίζονται μόνο στα παροπλισμένα επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κάθε χρόνο ρισκάρουν τη ζωή τους για την κατάσβεση των πυρκαγιών έχει να κάνει και με τον προσωπικό τους εξοπλισμό.
Σε πολλές περιπτώσεις οι πυροσβέστες δεν διαθέτουν τις φόρμες εκείνες που τους είναι χρήσιμες στην μάχη της κατάσβεσης, ενώ οι εθελοντές πυροσβέστες δεν διαθέτουν καν τα απαραίτητα για τους ίδιους μέτρα προστασίας.
«Αν και ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη λειτουργεί από το 1991, ποτέ δεν μας χορήγησαν τα απαραίτητα για την προστασία μας μέτρα προφύλαξης. Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ πράξη», τονίζει στην HuffPost Greece ο κ. Τσιουγκρής.
Σε κάποιες περιπτώσεις αρκετοί είναι οι πυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές πυροσβέστες που πληρώνουν ακόμη και από την τσέπη τους τα χρήματα που χρειάζεται για να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Χρήματα τα οποία ανέρχονται σε 1.500 ευρώ για τον κάθε εθελοντή πυροσβέστη που επιθυμεί να τις προμηθευτεί.
Την ίδια ώρα, μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα και σε επίπεδο προσωπικού. Από τους περίπου 12.500 απασχολούμενους οι 4.000 περίπου αδυνατούν να αξιοποιηθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Ο λόγος; Ότι αρκετοί από αυτούς δεν αμείβονται για εργασία σε υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ.
«Η όλη αυτή κατάσταση αμαυρώνει όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ο μηχανισμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί», υπογραμμίζει στην HuffPost Greece ο κ. Σταμούλης.
Δασικοί δρόμοι που δεν έχουν καθαριστεί
Τα προβλήματα ωστόσο δεν εντοπίζονται μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και σε τομείς της κρατικής μηχανής που σχετίζονται με την πρόληψη των πυρκαγιών όπως για παράδειγμα οι δασοφύλακες. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως στην Αττική, οι δασικοί δρόμοι δεν έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα η επικινδυνότητα για την εκδήλωση πυρκαγιάς να αυξάνει.
Όπως αναφέρει στην HuffPost Greece ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, Γιώργος Παπαδιάς «Δεν έχουν καθαριστεί οι δασικοί δρόμοι όπως θα έπρεπε. Λόγω των βροχοπτώσεων υπάρχουν χόρτα που είναι επικίνδυνα για την εκδήλωση πυρκαγιών», επισημαίνει.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αργοπορίας της κρατικής μηχανής στο κομμάτι της κατάσβεσης των πυρκαγιών είναι και αυτό που παραθέτει ο κ. Παπαδιάς. Πρόσφατα, προκηρύχθηκε για τις 23 Ιουνίου ο καθαρισμός δασικών δρόμων, κάτι το οποίο κατά τον ίδιο είναι ενδεικτικό της αργοπορίας και θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό.
Εκπέμπουν SOS για το φετινό καλοκαίρι
Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών εκπέμπουν SOS για το φετινό καλοκαίρι.
«Εάν λάβει κανείς υπ’ όψιν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε συνδυασμό με το ότι ακούγεται ότι θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι, τότε είναι πιθανό να έχουμε πρόβλημα με τις πυρκαγιές», αναφέρει ο κ. Γκουρμπάτσης.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο κ. Τσιουγκρής.
«Φοβάμαι για το φετινό καλοκαίρι γιατί δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα με τα προβλήματα που υπάρχουν, ειδικά εάν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν την εκδήλωση πυρκαγιών», επισημαίνει.
Από την πλευρά του ο κ. Σταμούλης επισημαίνει ότι «Με δεδομένου ότι υπάρχει υψηλή βλάστηση λόγω βροχών, εάν έχουμε ζέστη και ανέμους θα έχουμε προβλήματα».
Βαγγέλης Τριάντης
huffingtonpost.gr»

ΟΛΑ αυτά τα ΧΑΛΙΑ, τα βλέπω εδώ και χρόνια που είμαι Εθελοντής Πυροσβέστης. Τα ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ, και μόνο ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ και τίποτα άλλο. Το πυροσβεστικό Σώμα είναι εγκαταλειμμένο στην τύχη του, και για ποια τύχη μιλάμε δηλαδή. Όταν εδώ και ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ Μόνιμοι, Συμβασιούχοι, Εθελοντές πυροσβέστες για να δώσει το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ κράτος κονδύλια στο πυροσβεστικό σώμα, ΟΛΟΙ οι φωτισμένοι πολιτικοί κοιτούσαν να δίνουν χρήμα μπόλικο, από εδώ και από εκεί, σε κάποιες υποτιθέμενες «οργανώσεις», σε «σταυρουδάκια», (να θυμηθούμε λίγο τα παλιά) κάποιες εκ των οποίων, υπήρχαν ΜΟΝΟ σαν ….γραφεία.
ΝΑΙ, να εξοπλίσετε «κύριοι» και να εκπαιδεύσετε ΟΛΟΥΣ τους Εθελοντές, τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, αφού πρώτα εξοπλίσετε το πυροσβεστικό σώμα, το οποίο έχετε στερήσει από ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, όπως για παράδειγμα, ΑΞΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ, τους οποίους παίζοντας τα όποια ΒΡΩΜΙΚΑ πολιτικά παιχνίδια, τους αποστρατεύσατε κακήν κακώς…. Δώστε χρήματα στις όποιες οργανώσεις, αφού πρώτα αντικαταστήσετε ΟΛΑ τα σαράβαλα της πυροσβεστικής, αφού πρώτα δώσετε στολές, υποδήματα και Μέσα Ατομικής Προστασίας στους πυροσβέστες, αφού πρώτα αποκαταστήσετε ΟΛΕΣ τις βλάβες στα Εναέρια, αφού….
ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ κύριοι, και φέρετε το 100% της ευθύνης για περιούσιες και ανθρώπινες ζωές που χάνονται, αλλά και για την καταστροφή των λίγων πνευμόνων πρασίνου που άφησαν οι προκάτοχοι σας με τη δική τους αδράνεια, χτυπημένοι από…. «στρατηγούς ανέμους» και ξένους πράκτορες.
Και το εξοργιστικό ξέρετε αδέλφια ποιο είναι;
Πως κοιτούν ΟΛΟΙ να ρίξουν τις ευθύνες στην ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ και ΖΗΤΙΑΝΑ πυροσβεστική…
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ!

Πλούσιο φέτος το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στα Νέα Μουδανιά, όχι πως τις προηγούμενες χρονιές ήταν …. «φτωχότερο»!
Φέτος όμως, ο πήχης έχει ανέβει ακόμα πιο ψηλά, σε ένα πολύ πιο απαιτητικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 20, και την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών.

Η σχολή χορού ΣΥΝΘΕΣΗ, ετοίμασε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ παράσταση χορού που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ.
Πρόκειται για τη μεταφορά του κλασικού παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», την οποία πολλοί είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν από διάσημους χορευτές.
Αυτή τη φορά, η παράσταση αυτή παρουσιάζεται στα Νέα Μουδανιά, από τα παιδιά των Μουδανιών, που με τη βοήθεια των δασκάλων χορού, πιστέψτε με, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τους μεγάλους χορευτές, τους επαγγελματίες.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που τα τμήματα χορού της ΣΥΝΘΕΣΗΣ όπως έγραψα και παλαιοτερα ΣΑΡΩΝΟΥΝ τις διακρίσεις όπου και αν εμφανίζονται.
Βρέθηκα στις πρόβες και αυτό που αντίκρισα με εξέπληξε!

ΔΑΣΚΑΛΕΣ και παιδιά, να τα δίνουν πραγματικά ΟΛΑ, για να παρουσιάσουν κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ .
Έχω δει τρεις φορές την παράσταση αυτή, και είμαι σίγουρος πως τα παιδιά, που τα μικρότερα είναι γύρω στα πέντε, θα μας αφήσουν άφωνους.
Αξίζουν συγχαρητήρια στις δασκάλες χορού, που μαθαίνουν πραγματικά αυτά που πρέπει και διδάσκουν πως με κόπο και θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, στα παιδιά, που δε το βάζουν κάτω στις δυσκολίες, μα και στους γονείς, που όσο ήμουν στις πρόβες τους έβλεπα να καμαρώνουν, δίκαια άλλωστε, τα βλαστάρια τους.
Αυτό το Σαββατοκύριακο το ραντεβού μας είναι στο Δημοτικό θέατρο Μουδανιών, στην παράσταση του καλοκαιριού, «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ».
Ώρα έναρξης 19:30, και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα τα πούμε εκεί!

Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

4 νέα βιβλία και αναμέσά τους το νέο βιβλίο της Κάρμεν Ρουγγέρη

divider

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ         ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ       ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλες και φίλοι
Από 10 Ιουνίου κυκλοφορούν 4 νέα βιβλία τα οποία θα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία!
Επίσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους βιβλιοπώλες ότι από 1 Ιουνίου τα βιβλία μας μπορούν να τα προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο από μας γιατί καταργήσαμε τους μεσάζοντες (χονδρέμπορους).

Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)


Κάρμεν Ρουγγέρη - Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD)
βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

ΣΕΙΡΑ: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι και επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου,
Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα

Φραουλίτσα η φραουλονεράιδα - Μια υπέροχη λιακάδα
Συγγραφέας:Στέφανι Ντάλε
Εικονογράφος:Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση:Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μαγικά Πόνυ. Ιστορίες των 3 λεπτών

Μαγικά Πόνυ
Ιστορίες των 3 λεπτών
Εικονογράφηση: Στέφανι Ντάλε
Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Μικρά μολύβια - Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί

Μικρά μολύβια
Μυστηριώδεις εξαφανίσεις στο νησί
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

 Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

POLMAR ZX-40 PRO - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ!!! ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 41!!


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 2314004163 / 6932239102!!

POLMAR ZX-40 PRO


POLMAR  ZX-40 PRO
CB Ασύρματος με ένδειξη συχνότητας ή καναλιών , δυνατότητα expo mode (240 κανάλια σε 6 μπάντες.)
Με μπουτόν up down στο χειριστήριο,  αυτόματο squeltch .Διακόπτη LOC/DX εξασθένηση για δύνατα σήματα.Roger beep (μόνο στα FM)
MADE IN KOREA
MULTINORM CB MOBILE TRANSCEIVER
Built-in Noise blanker.
Microphone with button for auto-squelch (ASQ) and channel selection control.
Wide LCD display, with frequency or channel number display.
TX or RX operating display LED.
Dual Watch.
4 memory channel.
Channel 9 emergency key.
Double function key, two functions for every button selectable with the Function key.
Beep and Roger Beep button.
Manual or automatic squelch control.
Available channel scan function.
Supplied with: microphone, mounting bracket, power cable with car lighter plug, fuse, screws, italian and english user’s manual.
Frequency range 26.965 ~ 27.405 MHz
Frequency tollerance ±600 Hz
Antenna impedance 50 ohm
Modulation capacity AM: 90 % FM: 2 kHz
Squelch sensivity 0,5 μV max
Sensivity (AM s/n 10 dB/FM sinad 12 dB) AM: 0.5 μV/FM: 0.3 μV
Audio output power 4 Watt
Dimension (h x l x p) 40 x 139 x 136* mm
Power supply 13,8Vcc

''Διαδρομές στο παρελθόν, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887 – 1978'',

''Διαδρομές στο παρελθόν, Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής 1887 – 1978'',
Εκδόσεις Δια Βίου (2001),
Σχήμα: 33 cm Χ 25 cm (Σκληρό εξώφυλλο),
σελ. 175, χαρτί Velvet 170 gr,
ISBN: 960-87001-0-8,
Τιμή: 35,22 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 5%)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ:
Βασίλης Δούκας
ΚΕΙΜΕΝΑ:
Άννα Παπαγιάννη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ:
Γραμματική Καραβασιλικού

Νέες Εκδόσεις

 
Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ιούνιος 2015  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Η Ευρώπη σε κρίση - Τόμος Β’.
Habermas κ.α., Εισαγωγή στην ελληνική έκδοση: Ρούλα Γκόλιου
Ποια ήταν τα αίτια της κρίσης που μαστίζει από το 2008 τις ευρωπαϊκές χώρες; Πώς τη χειρίστηκαν τα όργανα της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης; Ποια ήταν τα λάθη και ποιες οι επιπτώσεις αυτών; Τι θα έπρεπε να γίνει και τι μέλλει γενέσθαι σήμερα; Ο δεύτερος τόμος της συγκεντρωτικής έκδοσης της αρθρογραφίας στο γερμανικό περιοδικό Blatter fur deutsche und internationale Politik για την κρίση στη ζώνη του ευρώ και στην ΕΕ, αποτελεί μία περιεκτική παρουσίαση του θέματος: πολυπρισματική, διεπιστημονική, ενημερωτική για το ευρύτερο κοινό, πέραν των «ειδικών» της πολιτικής και της οικονομίας. Η πορεία και η τύχη της Ελλάδας είναι πλέον από χρόνια, πολύ πριν την κρίση, άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία και την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Η Ευρώπη ήταν για μας, άλλοτε, ο πλούσιος χρηματοδότης, τις οικονομικές ενισχύσεις του οποίου μπορούσαμε να σπαταλάμε ασύνετα, τώρα ο έγινε ο δυνάστης που μας επιβάλλει σκληρούς και δυσβάσταχτους όρους, προκειμένου να μας βοηθήσει στην οικονομική κρίση. Τα κείμενα του βιβλίου έχουν γραφτεί μετά την επίσημη εκδήλωση της «Ελληνικής κρίσης» την άνοιξη του 2010. Η πολύπλευρη οπτική γωνία πολλών γνωστών συγγραφέων συμβάλλει στο δύσκολο εγχείρημα να γίνει η συνολική εικόνα της κρίσης πιο ευκρινής και συνεκτική. ISBN: 9789604585915
Τιμή: 15,00 €
Σελίδες: 344
Περισσότερα...
 
ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Η πολιτική οικονομία του χρέους και της κοινωνικής κατάρρευσης
Βασίλης Κ. Φούσκας, Κωνσταντίνος Δημουλάς
Όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση επεκτάθηκε στην Ευρώπη και στην αδύναμη περιφέρειά της μέσω του τραπεζικού τομέα, ελάχιστοι σκέφτηκαν ότι οι πραγματικές αιτίες της κρίσης δεν βρίσκονται μόνο στην ελαττωματική αρχιτεκτονική της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά και σε μια έκδηλη μετατόπιση της οικονομικής ισχύος στην «παγκόσμια Ανατολή». Οι συγγραφείς συνδέουν το «παγκόσμιο» και το «τοπικό» με το «ευρωπαϊκό». Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζουν τα οικονομικά, γεωπολιτικά και ιστορικά θεμέλια της τρέχουσας ελληνικής κρίσης χρέους που απειλεί όχι μόνο τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφάλειας του Ευρωατλαντικού κόσμου. Αναγνωρίζοντας το «πρόβλημα χρέους» ως ένα από τα «εκ γενετής σημάδια» της Ελλάδας καθώς περνάει διαχρονικά από το ένα αφεντικό στο άλλο, αμφισβητούν τις μισές αλήθειες σχετικά με την τρέχουσα κρίση χρέους στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη. ISBN: 9789604585243
Τιμή: 18,00 €
Σελίδες: 338
Περισσότερα...
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ, 1912-2012
Επιμέλεια: Δημήτρης Καιρίδης
Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιδιαίτερη πόλη. Μετρά μια λαμπρή ιστορία 23 αιώνων αδιάλειπτης αστικής συνέχειας. Το 2012 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της. Κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα η πόλη έζησε πολλές τραγωδίες αλλά και μεγάλες επιτυχίες, όπως η ενσωμάτωση των προσφύγων, η εκβιομηχάνιση και η οικονομική ανάπτυξη των μεταπολεμικών χρόνων καθώς και η μετεξέλιξή της σε σύγχρονη μητρόπολη, κέντρο του εμπορίου και της παιδείας. Η παρούσα έκδοση αποτελεί το αποτύπωμα του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για την εκατονταετηρίδα της απελευθέρωσης της πόλης. Επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος αποτελεί η μετάβαση της πόλης από τον αυτοκρατορικό στον εθνικό κόσμο. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε μια κατεξοχήν λεβαντίνικη πόλη η οποία στις αρχές του 20ού αιώνα βρέθηκε στο προσκήνιο της ιστορίας περισσότερο από κάθε όμοιά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήταν μια πόλη των ρήξεων/επαναστάσεων, όπου συναντήθηκαν μια σειρά από δυνάμεις και φαινόμενα που καθόρισαν τον 20ο αιώνα, όπως ο εθνικισμός κάθε απόχρωσης, ο φιλελευθερισμός, ο σοσιαλισμός και ο συνδικαλισμός αλλά και η πολιτική βία, η τρομοκρατία και ο αντισημιτισμός. Για το λόγο αυτό η Θεσσαλονίκη, χρόνια τώρα, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιστοριογραφικής συζήτησης, που προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον και έχει προεκτάσεις και αντανακλάσεις πολύ πέραν του ελληνικού χώρου. Εξάλλου η Θεσσαλονίκη ευτύχησε να συναντηθεί με μια σειρά ιδιαίτερα εμπνευσμένων και προικισμένων ιστορικών και ερευνητών, από όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών σπουδών και των κοινωνικών επιστημών, οι οποίοι έγραψαν με ταλέντο γι’ αυτήν. Ο παρών τόμος αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους. ISBN: 9789604585625
Τιμή: 25,00 €
Σελίδες: 584
Περισσότερα...

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
Χαρακτών Αλληγορίες
Έργα των Φώτη Βάρθη, Ευριπίδη Παπαδοπετράκη, Μίλτου Πεταλά και Πανταζή Τσέλιου
Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ.
Τέσσερις χαράκτες παρουσιάζουν τα έργα τους με κοινό παρονομαστή τις αλληγορικές συνθέσεις. Σκοπός η μετάδοση των θέσεών τους στον θεατή και η κοινώνηση των προσωπικών τους αναζητήσεων, μέσω συμβολικών αφηγήσεων.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιορτινή εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του Μικρού πρίγκιπα σε μετάφραση της Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του Αλέξη Κυριτσόπουλου
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ.
Λίγα βιβλία έχουν αγαπηθεί τόσο σε αυτόν τον κόσμο όσο ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. Η τρυφερή ιστορία ενός μικρού αγοριού από άλλο πλανήτη, ενός πρίγκιπα που αισθάνεται τόσο μόνος που αποφασίζει να προσγειωθεί στη Γη και να αναζητήσει φίλους, όχι μόνο ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα και στα φυτά, μάγεψε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες από την πρώτη στιγμή.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ παρουσιάζουν την πιο τρυφερή εκδοχή του, σε απόδοση της σπουδαίας Άλκης Ζέη και εικονογράφηση του μοναδικού Αλέξη Κυριτσόπουλου, και με μεγάλη χαρά σας προσκαλούν να συναντήσετε τους δημιουργούς της, αλλά και να ξαναγίνετε για λίγο παιδιά.
Σας περιμένουμε, μικρούς και μεγάλους, για να χαζέψουμε τ’ άστρα με τους δύο σπουδαίους δημιουργούς και συνεργάτες μας, την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, και για να ευχηθούμε όλοι μαζί ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διακοπές με τα Στρουμφάκια
Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ελάτε να υποδεχτούμε χαρούμενα και δημιουργικά το καλοκαίρι που έφτασε παρέα με τους αγαπημένους μας μικρούς μπλε ήρωες! Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, σχήματα, εικόνες, γράμματα, αριθμούς, χρώματα αλλά και μουσική, θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε. Την εκδήλωση εμψυχώνει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή δύο νέες περιπέτειες του αγαπημένου σας ντετέκτιβ
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στις 7 μ.μ.
Για παιδιά από 7 ετών
Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!! Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια, αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!!
Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Δημήτρη Παπαδάτου θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία, θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο».
Ελάτε να υποδεχτούμε το πιο μυστηριώδες καλοκαίρι όλων των εποχών με δύο νέες περιπέτειες του αγαπημένου σας ντετέκτιβ.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Ο JO NESBO ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στις 8:30 το βράδυ
Μια βραδιά για τους φανατικούς αναγνώστες του νορβηγού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας
Μια βραδιά αφιερωμένη στον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας JO NESBO με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε και την έκδοση του νέου του βιβλίου Αίμα στο χιόνι.
Δέκα αναγνώστες φαν του Nesbo και του διάσημου επιθεωρητή του παρουσιάζουν από πρώτο χέρι τον συγγραφέα και τα βιβλία του. Συντονίζει και παρεμβαίνει η Χίλντα Παπαδημητρίου, συγγραφέας, μεταφράστρια.
Ελάτε να συζητήσουμε για τον νορβηγό συγγραφέα που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες!
Συντονιστείτε στη σελίδα μας στο fb και στο twitter, καθώς και στο www.bookpress.gr για να ενημερώνεστε για εξελίξεις και εκπλήξεις σε σχέση με τη μεγάλη βραδιά.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


NESBOMANIACS, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Διαβάζετε μετά μανίας Jo Nesbo; Θέλετε να μοιραστείτε την αναγνωστική σας εμπειρία με άλλους φαν του Jo Nesbo, του Χάρι Χόλε και της αστυνομικής λογοτεχνίας γενικότερα;
Στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) μαζί με ένα κείμενο 200-300 λέξεων για τον Jo Nesbo και τα βιβλία του (με ελεύθερο θέμα) στο e-mail polychoros@metaixmio.gr και παρουσιάστε εσείς τον αγαπημένο σας συγγραφέα.
Το θέμα είναι ελεύθερο, αλλά μπορείτε να κινηθείτε και σε συγκεκριμένους άξονες-θεματικές, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Μερικές ιδέες:
• Ο Χάρι Χόλε και οι γυναίκες
• Ο Χάρι Χόλε και το αλκοόλ
• Ο Χάρι Χόλε και η πολιτική
• Ο Χάρι Χόλε ταξιδεύει
• Υπάρχει ζωή μετά τον Χάρι Χόλε;
• Ποιο είναι το κορυφαίο μυθιστόρημα του Jo Nesbo και γιατί
• Ο Jo Nesbo και το σκανδιναβικό νουάρ
• Jo Nesbo και Χάρι Χόλε: Οι Αταίριαστοι (;)
• Ο Jo Nesbo στον χάρτη του ευρωπαϊκού νουάρ
Κι επειδή θα επιλεγούν μόνο δέκα κείμενα, βιαστείτε! Η προθεσμία υποβολής των κειμένων λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015.
Οι τρεις πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κερδίσουν μια υπέροχη κασετίνα με βιβλία του Jo Nesbo!
Και το μεγάλο δώρο της βραδιάς: όσοι από τους αναγνώστες μάς στείλουν το κείμενό τους θα μπουν σε κλήρωση, και ένας τυχερός θα κερδίσει ολόκληρη τη σειρά Χάρι Χόλε!
Όσοι πάλι δεν θέλετε να μιλήσετε αλλά απλώς να παρακολουθήσετε δηλώστε συμμετοχή στο e-mail polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ JO NESBO και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο)
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ


Οι Εκδόσεις Γκοβόστη και η Βασιλεία Οικονόμου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της την Τετάρτη, 17 Ιουνίου και ώρα 20:00' στο Floral Cafe. 
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο:
Κώστας Γ. Παπαγεωργίου
Ποιητής και Κριτικός Λογοτεχνίας
Αποσπάσματα θα διαβάσει η:
Ιφιγένεια Μακρή
Ηθοποιός
Floral Cafe / Θεμιστοκλέους 80 / Πλατεία Εξαρχείων / τηλ.: 2103800070

Τα 20 πιο παράξενα μέρη για βουτιές.

ArtTravel
Yπάρχει και ένα ελληνικό.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 15-06-15/21 UTC
ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1008 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ 1009 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 1016 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΜΠΟΥΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4
ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.00 5 Η 6. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΩΣ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5.
ΗΡΕΜΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3. ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 Η 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΗΡΕΜΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 3 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΕΩΣ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-06-2015 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 16-06-2015
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ 36 ΜΕ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 16 ΕΩΣ 33 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ .
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 37 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 34 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΩΣ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-06-2015
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΟΙ
ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΔΥΤΙΚΟΙ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

EMC, NetApp, IBM & Dell Storage Ετοιμοπαράδοτα από 68€ το μήνα!