Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr
---
---

Δεν έχω πόδια να σταθώ, τα έδωσα στην Πατρίδα

Ο Δημήτρης Ντούλιας, πλωτάρχης. ε. α. στο Πολεμικό ναυτικό, περιγράφει μοναδικά στην παρακάτω επιστολή του μία σκηνή που καταγράφηκε στη μνήμη του και στην καρδιά του και από ότι φαίνεται δεν θα σβήσει ποτέ όσα χρόνια και να περάσουν.
«Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπόταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε.
Read More

Όσιος Παΐσιος: Η αδικία μαζεύει οργή Θεού

Μεγάλη υπόθεση να έχει ο άνθρωπος την ευλογία του Θεού! Πλούτος είναι!
Ό,τι έχει ευλογία, στέκει, δεν γκρεμίζεται. Ότι δεν έχει ευλογία, δεν στέκει. Η αδικία είναι μεγάλη αμαρτία.
Read More

Που είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα της εβδομάδας;

Αλήθεια πόσοι από εσάς γνωρίζεται που είναι αφιερωμένη η κάθε ημέρα της εβδομάδας;
Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στην Ανάσταση του Κυρίου - Παναγία Τριάς ο Θεός ελέησον ημάς.
Read More

"Τι να κόψω,τι"; Η απόγνωση για να βρεθούν "ισοδύναμα" από τις ΕΔ και η "αντεπίθεση"

Είναι δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά τις πληροφορίες που θέλουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους περικοπών από τα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει “ισοδύναμα μέτρα” στους δανειστές.
Read More

Συνομιλία του αββά Κασσιανού με τον αββά Ισαάκ για την προσευχή

Πρέπει να τηρείται μια τάξη στα διάφορα είδη της προσευχής;
Άς δούμε αρχικά τί ακριβώς σημαίνουν αυτοί οι όροι. Ποιά δηλαδή είναι ή διαφορά, ανάμεσα στις προσευχές στις παρακλήσεις και στις δεήσεις;
Read More

Η εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων της Bασίλισσας της Άρτας Αγίας Θεοδώρας (ΦΩΤΟ)

Εόρτασε η Μητρόπολη Αρτης την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Μητρός ημών Θεοδώρας της Βασιλίσσης.
Read More

Ουγκάντα: Θυσίες παιδιών σκορπούν τον τρόμο- Ακρωτηριάζονται και τα μέλη τους δίνονται σε μάγους

Ο Kanani και η Sylvia, αδέλφια ηλικίας εννέα και οκτώ ετών, φρόντιζαν τα ζώα της οικογένειάς τους, σε αγροτική περιοχή της Ουγκάντα, όταν τους πλησίασε ένας άνδρας που σχεδόν δεν γνώριζαν.
Read More

Η διαφορά της γνώσης από τη σοφία

Ρώτησαν τον Γέροντα τι διαφέρει η Γνώση από τη Σοφία. «Όσο η θημωνιά (σωρός από θερισμένα σπαρτά) από το καρβέλι» απάντησε εκείνος.
Οι γνώσεις είναι τα στάχυα, που συλλέγουμε στον αγρό της ζωής και τα δένουμε σε θημωνιές.
Read More

Να μην μαλώνετε τα παιδιά

Είπε Γέρων:
Να μην μαλώνετε τα παιδιά, ακόμη και αν είναι όπως λένε "σκληρά". Δώστε αγάπη πολύ και γίνετε παράδειγμα αρετής γι' αυτά.
Read More

Κομισιόν: Οι θεσμοί δεν ζήτησαν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με νέες προτάσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να τις συζητήσει, δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Read More

Μητρόπολη Ρεθύμνης: Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών με θέμα τους Τέσσερις Μάρτυρες

Κα­τά το τρέ­χον σχο­λι­κό έ­τος 2014-2015 και στα πλαί­σι­α των ε­πε­τει­α­κών ε­ορ­τα­στι­κών εκ­δη­λώ­σε­ων γι­α τα 190 έ­τη α­πό τη μαρ­τυ­ρι­κή θυ­σί­α των Α­γί­ων Τεσ­σά­ρων Μαρ­τύ­ρων (1824-2014), η Ι­ε­ρά Μη­τρό­πο­λη Ρε­θύ­μνης και Αυ­λο­πο­τά­μου, σε συ­νερ­γα­σί­α με τους Σχο­λι­κούς Συμ­βού­λους Πρω­το­βάθ­μι­ας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μι­ας Εκ­παί­δευ­σης Ρε­θύ­μνου, τον Σχο­λι­κό Σύμ­βου­λο Θε­ο­λό­γων Κρή­της κ. Γε­ώρ­γι­ο Στρι­λιγ­κά και τις Δι­ευ­θύν­σεις Πρω­το­βάθ­μι­ας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μι­ας Εκ­παί­δευ­σης Ρε­θύ­μνου, πραγ­μα­το­ποί­η­σε δι­α­γω­νι­σμό ζω­γρα­φι­κής γι­α μα­θη­τές Νη­πι­α­γω­γεί­ου και Δη­μο­τι­κού, λο­γο­τε­χνι­κού κει­μέ­νου γι­α μα­θη­τές Γυ­μνα­σί­ου και ψη­φι­α­κής πα­ρου­σί­α­σης γι­α μα­θη­τές Λυ­κεί­ου, με γε­νι­κό θέ­μα: «Οι Τέσ­σε­ρεις Μάρ­τυ­ρες στην ι­στο­ρί­α, την πα­ρά­δο­ση και τη ζω­ή του τό­που μας».
Read More

Λαμπρά Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου (ΗΧΗΤΙΚΑ & ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών χθες το απόγευμα στα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο στον Αγιορείτη που βρίσκεται στη αυλή του Μητροπολιτικού Ναού της Κομοτηνής.
Read More

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Κανένας δεν ζημιώθηκε από τη νηστεία!

Η νηστεία ενισχύει την προσευχή. Γίνεται φτερό στην πορεία της προς τον ουρανό.
Είναι μητέρα της υγείας, παιδαγωγός της νιότης, στολίδι των γηρατειών. Είναι συνοδοιπόρος των ταξιδιωτών και ασφάλεια των συγκατοίκων.
Read More

Στην Καππαδοκία λειτούργησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά το φετινό προσκύνημά του στην Καππαδοκία, τέλεσε χθες την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ανακού (Kaymaklı-Nevşehir) συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Αυστρίας Αρσενίου και του Επισκόπου Δορυλαίου Νικάνδρου (από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας).
Read More

Βοηθάω την Εκκλησία όσο μπορώ αλλά δε συμμετέχω στα μυστήρια. Σώζομαι;

Ήμουν στο λεωφορείο και δίπλα μου καθόταν μία κυρία. Περνώντας έξω από έναν Ιερό Ναό έκανα το σταυρό μου.
Παρακινούμενη από εμένα έκανε και εκείνη κάτι σαν σταυρό –γρήγορα –γρήγορα- κάτι σαν ανακάτεμα! 
Read More

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας στην Ι.Μ.Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, και συλλειτούργησε με τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμο.
Read More

Η συγκλονιστική εμφάνιση του Προφήτη Ηλία

Το Ιστορικό με τη Φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο Προφήτης Ηλίας.
Αθήνα, Δεκέμβριος 2005
Read More

ΔΙΣ: Γάμοι σε μοναστηριακούς ναούς απαγορεύονται-Αν δοθεί ιδιωτικός ναός σε ετερόδοξους θα κλείσει ο ναός!

"Καμπανάκι" για τον τρόπο και τον τόπο τέλεσης γάμων κρούει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιό της, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΕΚΚΛHΣΙΑOnline, "Περί τελέσεως Ιερών Μυστηρίων σε Παρεκκλήσια, Εξωκκλήσια, μοναστηριακούς ναούς, ιδιοκτητους ναούς & υπάιθριους χώρους" η Ιερά Σύνοδος της Εκκηλσίας της Ελλάδος. Στέκεται κυρίως στο θέμα των ιδιόκτητων ναών και αναφέρει πως αν ένας τέτοιος ναός δοθεί σε ετερόδοξη, ετερόθρησκη ή σχισματικη΄κοινότητα αυτό καθιστά λόγο για να κλείσει! Αναφέρει ακόμη πως απαγορεύεται η τέλεση γάμου σε μοναστηριακούς ναούς ακόμη και σε Μετοχίων. Αναλυτικά: 
Read More

Θέλουν να "εκτελέσουν" την εθνική ασφάλεια: Οι δανειστές ζητούν μείωση 40% των δαπανών για ανταλλακτικά!

Σε χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας θέλουν οι δανειστές να μετατραπεί η Ελλάδα με την απαίτηση τους να μειωθούν κατά 200 εκατομμύρια ευρώ οι 'εξοπλιστικές' (δηλαδή ανταλλακτικά και καύσιμα κλπ) δαπάνες των ελληνικών ΕΔ.
Read More

Η συγκίνηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Την 14η Ιουνίου ε..έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ελειτούργησε μόνος, ως συνηθίζει κατ΄αυτήν την ημέρα, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας επ΄ευκαιρία της 25ης επετείου της εις Επίσκοπον Κυρήνης εκλογής και χειροτονίας Του (14 και 17 Ιουνίου 1990 αντιστοίχως).
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: