Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr


                                  Καθημερινά Νέα από το tilegrafima.gr

                                                       


---

Στη γιορτή νεολαίας της Μητρόπολης Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης (ΦΩΤΟ)

Στην 30η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο, έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος του μεγάλου λιμανιού, Βαγγέλης Μαρινάκης.
Read More

Aυτές τις περικοπές στις συντάξεις ζήτησαν οι δανειστές

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από εκπροσώπους των θεσμών, οι δανειστές ζήτησαν από την ελληνική αντιπροσωπεία σαφείς περικοπές στο ασφαλιστικό σε ύψος 1% του ΑΕΠ ετησίως για την περίοδο 2016 και 2017.
Read More

«Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος»

Την Τρίτη 23 Ιουνίου, με αφορμή την Ολυμπιακή Ημέρα, η Αθήνα «τρέχει προς το Μέλλον», συμμετέχοντας στο βραδινό Αγώνα Δρόμου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων, με τίτλο «Η Νύχτα Μέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος».
Read More

Τουρκία: Με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλει να κυβερνήσει ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος

Η ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης ανήκει στα κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τα οποία συγκέντρωσαν συλλογικά την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου.
Read More

Παυλόπουλος προς κυβέρνηση: Ο λαός έδωσε εντολή να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε, για δεύτερη φορά για το ίδιο θέμα, (ζήτησε σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών) ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Κατά την υποδοχή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγιναν δηλώσεις όπου ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση λέγοντας:
Read More

Ενταση ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία: Θα συνεχίσουμε να σας επιστρέφουμε τους παράνομους μετανάστες

Επίθεση εναντίον της Ιταλίας σχετικά με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους μετανάστες εξαπέλυσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ καλώντας τη Ρώμη να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς περί χορήγησης ασύλου και λέγοντας ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να τους υποχρεώνει να επιστρέψουν στο ιταλικό έδαφος.
Read More

Τα ψέματα τελειώνουν για όλους στις 18 Ιουνίου - Τρεις λόγοι που θα κρίνουν συμφωνία ή ρήξη

Τα ψέματα τελειώνουν και η μεγάλη ώρα είναι εκείνη της 18ης Ιουνίου.
Αν μέχρι τότε, που συνεδριάζει το Eurogroup, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη με τα θέματα του ρωσικού αγωγού και της εισόδου της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS να είναι στην κορυφή της ατζέντας και η πρόεδρος της Βουλής παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία για το χρέος, δεν έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, τότε όλα μπορούν να συμβούν.
Read More

Η εξέγερση των Κρητικών κατά των φόρων για τα δάνεια που φορτώθηκαν στο λαό το 1928

Η εποχή του 1928 έμοιαζε πολύ με τη σημερινή.
Οι κυβερνήσεις άδειαζαν τα δημόσια ταμεία, φόρτωναν με σπατάλες και ρουσφέτια το φτωχό ελληνικό κράτος κι έπαιρναν δάνεια για να λειτουργήσει η χώρα και να πληρώνουν τους δανειστές. 
Read More

Εμπλοκή στην κατάθεση δηλώσεων για τα ΑμεΑ

Τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία, που επιχειρούν αυτή την περίοδο να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με επιστολή που απέστειλε προς την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.
Read More

Οι πράσινες πατάτες είναι επικίνδυνες για την υγεία. Ξέρετε γιατί;

Η σολανίνη είναι ένα μια τοξίνη (πικρό δηλητηριώδες γλυκό-αλκαλοειδές) που προέρχεται από τους νεαρούς βλαστούς πατατών και ντοματών και έχει ναρκωτικές ιδιότητες που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν για να θεραπεύσουν την επιληψία. Η σολανίνη είναι πολύ τοξική ακόμα και σε μικρές ποσότητες.
Read More

Κινητοποίηση καθαριστριών στην Αθήνα - Άνοιξε η Σταδίου

Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (15/06) καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, απ' όλη την Ελλάδα.
Read More

Ο ελληνικός "τρόμος" πλανάται πάνω από την Υφήλιο ενώ η Ελλάδα είναι έτοιμη "να σπάσει τις αλυσίδες" του χρέους των 350 δισ. ευρώ

Κλίμα αιφνιδιασμού από την ελληνική αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις επικρατεί στις πρωτεύουσες της ευρωζώνης με το Γερμανό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι, να δηλώνει ότι "Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μείωση του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας (ELA)", κάτι που σημαίνει ότι δεν θέλουν να κόψουν τις γέφυρες (ακόμα...).
Read More

Κεντρική τράπεζα Ρωσίας: Μείωσε στο 11,5% το βασικό επιτόκιο

Η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του βασικού της επιτοκίου και πάλι τη Δευτέρα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Read More

Μενίδι: Χορεύοντας μπροστά στην πρώην του αυτοκτόνησε ο αστυνομικός!

Ήταν γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ένας δυνατός πυροβολισμός σκόρπισε πανικό σε γνωστό μπαρ στο κέντρο του Μενιδίου. Τι είχε συμβεί; Ένας 28χρονος αστυνομικός επάνω στο χορό τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο κι αυτοκτόνησε, αφήνοντας σε κατάσταση σοκ τους θαμώνες.
Read More

"Τι να κόψω,τι"; Η απόγνωση για να βρεθούν "ισοδύναμα" από τις ΕΔ!

Είναι δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά τις πληροφορίες που θέλουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους περικοπών από τα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει “ισοδύναμα μέτρα” στους δανειστές. Το ζήσαμε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά,αλλά φαίνεται ότι το ζούμε και τώρα με την “πρώτη φορά Αριστερά”.
Read More

Έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος Μαρούλα Κορκοντζέλου

Η δημοσιογράφος Μαρούλα Κορκοντζέλου έφυγε προχθές το βράδυ από κοντά μας.
Η αγαπημένη αντιπρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλευόταν.
Read More

Αυτή είναι η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους δανειστές- Πλήρη κοστολογημένη και συγκεκριμένη


Πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015 και 2% για το 2016 με δημοσιονομικό κενό να προκύπτει 1,1% του ΑΕΠ για το 2015 (1,995 δισ) και 2% του ΑΕΠ για το 2016 (3.583 δισ.) αποδέχεται η ελληνική πλευρά όπως προκύπτει από το κείμενο που κατέθεσε το Σαββατοκύριακο η κυβερνητική αποστολή στις Βρυξέλλες. 
Read More

Να αρχίζεις και να τελειώνεις με το "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με"

– Έχετε ένα πρόβλημα; “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
– Έχετε έναν πειρασμό με τον άλλον, με τον γείτονα σας, με τους φίλους σας κ.ο.κ. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Η ευχή θα σας δώσει τη λύση του προβλήματος σας λύσιν του αδιεξόδου όπου ευρίσκεστε. Το κομποσκοινάκι λοιπόν “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”.
Read More

Βρετανία: 17χρονος έγινε τζιχαντιστής αυτοκτονίας για το Ισλαμικό Κράτος

Με μια αγκαλιά αποχαιρετά ο Talha Asmal τους άλλους τζιχαντιστές, ξεκινώντας για τη φονική αποστολή του.
Στιγμές αργότερα θα γίνει, στα 17 του, ο νεότερος βομβιστής αυτοκτονίας από τη Βρετανία.
Read More

Μητρόπουλος: Οι εκλογές είναι μια λύση

Ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, επισημαίνοντας πως πρέπει να επανακαθοριστεί το σχέδιο διαπραγμάτευσης και να ερωτηθεί ο λαός για την ταπείνωση στην οποία καλούν τη χώρα οι δανειστές.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: