Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 - "ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ" - ΜΕΡΟΣ Γ΄

Δείτε την Δευτέρα 05/03/2012 στις 23:00
Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο - μέρος 3ο

Στο τρίτο επεισόδιο που θα προβληθεί την Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 23.00 στον ΣΚΑΪ:
Από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τα "δύο πολύ δύσκολα χρόνια" που ζήτησε από τους Έλληνες να αντέξουν στο "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου, ο Αλέξης Παπαχελάς ερευνά το πώς έφτασε το ΠΑΣΟΚ μέχρι τις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και τι συνέβη τον πρώτο μήνα της νέας κυβέρνησης στα κρίσιμα θέματα της Οικονομίας. 

Για πρώτη φορά οι πιο κοντινοί άνθρωποι στον Γιώργο Παπανδρέου εξηγούν τι γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός για την κατάσταση της Οικονομίας, ποιοι τον συμβούλευαν και ποιες ήταν οι προσωπικές του αγωνίες. 
Ακόμη, Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις κρίσιμες συσκέψεις του Σεπτεμβρίου 2009 αποκαλύπτουν τι πραγματικά είχε ειπωθεί για την πορεία του ελλείμματος, ενώ το προεκλογικό οικονομικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου αποκαλύπτουν τις πρώτες εμπειρίες στα υπουργεία, αλλά και το παρασκήνιο των πρώτων κρίσιμων συναντήσεών τους με τους Ευρωπαίους. Οι χαμένες ευκαιρίες, τα μεγάλα λάθη και οι μεγάλες αλήθειες για όσα λέγονταν και αποφασίζονταν για την Οικονομία πίσω από κλειστές πόρτες.
Πώς Φτάσαμε στο Μνημόνιο - μια μεγάλη έρευνα
ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ προβάλλουν σε 5 επεισόδια (Δείτε εδώ το 1ο επεισόδιο / Δείτε εδώ το 2ο επεισόδιο / Επεσόδιο 3ο: Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 23.00 / Επεισόδιο 4ο: Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 23.00, Επεισόδιο 5ο: Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 23.00) μία πολύμηνη έρευνα του Αλέξη Παπαχελά και της Ελένης Βαρβιτσιώτη για τις κρίσιμες αποφάσεις, τις άγνωστες συγκρούσεις, και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν την Άνοιξη του 2010 στην υπογραφή του Μνημονίου με την τρόικα των δανειστών. 

Ποιοι γνώριζαν τι θα συμβεί; Πότε κατάλαβαν τι πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα; Λεφτά υπήρχαν; Πραγματική διαπραγμάτευση έγινε; Υπήρξαν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Όλα τα κρίσιμα ερωτήματα τίθενται για πρώτη φορά στους πρωταγωνιστές των δύο χρόνων που άλλαξαν τη ζωή όλων μας.
Για πρώτη φορά, τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο κέντρο της ιστορίας αποκαλύπτουν βήμα προς βήμα τις πράξεις, τις παραλείψεις, αλλά και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στο Μνημόνιο: οι Ευρωπαίοι εταίροι που κλήθηκαν να πάρουν πρωτόγνωρες αποφάσεις, τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έβαλαν την ελληνική οικονομία στο μικροσκόπιο, ο έλληνας κεντρικός Τραπεζίτης που κλήθηκε να ενημερώσει, τρεις διαδοχικοί υπουργοί Οικονομικών που βρέθηκαν διχασμένοι ανάμεσα σε δεσμεύσεις στο εξωτερικό και πιέσεις από το εσωτερικό, στελέχη δύο κυβερνήσεων που συμμετείχαν σε άγνωστες μέχρι σήμερα συσκέψεις και οι κομματικοί μηχανισμοί που στο παρασκήνιο καθόρισαν το μέλλον της χώρας.
www.facebook.com/foldesgr
twitter.com/#!/foldersgr

Ενημέρωση από taxalia

Τελικά, με ποιόν ήταν τα ελληνικά ΜΜΕ στη Ρωσία;
Με 64% Πρόεδρος της Ρωσίας ο ..αποδυναμωμένος Πούτιν

Τι συμβαίνει με το Αλλατίνη;

Διάβασε κανείς το μνημόνιο 2; Ιδού η απάντηση

Γελοίο δημοσίευμα ηλίθιων Σκοπιανών για τον Τραϊανό Δέλλα

Δ.Μητροπάνος: "Ο Γιωργάκης κατέστρεψε την Ελλάδα, έπρεπε να τον πετάξουν κλωτσηδόν"

Η Αλίκη στη χώρα των γεύσεων - Κρητική κουζίνα


Πολλά είναι τα βιβλία που κυκλοφορούν με συνταγές μαγειρικής, άλλες παραδοσιακές και άλλες πιο σύγχρονες.
Είναι γεγονός ότι τόσο τα έντυπα, όσο και η μικρή οθόνη έχουν κατακλυστεί από διάφορους «σεφ» αρσενικού και θηλυκού γένους, οι οποίοι –ες μας παρουσιάζουν με διάφορους τρόπους «ποταμούς γεύσεων», οι οποίοι θα μας «καταπλήξουν».
Προσωπικά, μένω αδιάφορος με το χοιρινό το οποίο σερβίρεται με «γλυκιά σάλτσα», η με την «πάπια Πεκίνου».
Προτιμώ την Ελληνική, την παραδοσιακή κουζίνα, τα φαγητά που μαγείρευαν οι παππούδες μας και οι γονείς μας, χωρίς τα πολύπλοκα ξενόφερτα ονόματα που σου δένουν τη γλώσσα φιόγκο μέχρι να τα πεις.
Ευτυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες ψάχνουν τις δικες τους γεύσεις, είτε αυτές προέρχονται από τα νησιά, είτε από την υπόλοιπη χώρα!
Στην Κρήτη, στα Χανιά, υπάρχει ένα μαγαζί από το οποίο έχουν περάσει να φάνε αμέτρητοι (χωρίς υπερβολή) επώνυμοι, ηθοποιοί και λοιποί καλλιτέχνες, αλλά και απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που τους έμεινε αξέχαστη η γευστική εμπειρία που πήραν!
Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού αυτού, η Αλίκη Κουκουτσάκη έκανε μια πολύ καλή κίνηση για όλους εκείνους που δεν έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να πάνε στην μεγαλόνησο και να γευτούν την εξαιρετική Κρητική κουζίνα της.
Συγκέντρωσε όλες τις παραδοσιακές  συνταγές  μαγειρικής της Κρήτης, και σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διάπλαση τις έκανε ένα πολύ όμορφο βιβλίο για όλους εμάς!
Τίτλος του «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ –ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ».
152 σελίδες με γεύσεις ξεχωριστές, μοναδικές, παραδοσιακές από την Κρήτη.
Το «μεράκι» των προγιαγιάδων μαγειρισσών της Κρήτης, για όλους εμάς.
Οι Εκδόσεις Διάπλαση ετοίμασαν ένα καλαίσθητο βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει τον άλλο μήνα.
Σίγουρα θα πρέπει να το αποκτήσουμε όλοι, να μπει σε κάθε «βιβλιοθήκη μαγειρικής».
Άλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι που συνιστούν την «μεσογειακή κουζίνα», και την παρουσιάζουν σαν την πιο υγιεινή.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΣΑΣ


Παλιοκλέφτες.
Βάζετε χέρι τώρα και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κοσμάκη ε;
Την είδηση την διάβασαν όλοι για τον «μικροοφειλέτη» που του κατάσχεσαν 20 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό.
Όμως, η είδηση δεν είναι αυτή.
Είναι το τι θα συμβεί «παρακάτω», μιας και έγινε το ξεκίνημα για «κατασχέσεις» επιδομάτων κλπ!
Μας έφεραν εκεί που ήθελαν.
Αφού μας στρίμωξαν οικονομικά και μας βύθισαν στην εξαθλίωση κάνοντας μας να χρωστάμε και τη ζωή μας ακόμα, τώρα απλώνουν τα βρομόνερα τους και σε ότι απέμεινε.
Μισθούς, συντάξεις, βοηθήματα, επιδόματα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, απλώνουν τα βρομόχερα τους σε ΟΛΑ.
Πάνε να βγάλουν ως συνήθως από τον απλό κοσμάκη.
Άλλωστε, ακούσατε εσείς να έχει μπει φυλακή κάποιος από τους «συλληφθέντες μεγαλοφειλέτες», η να πλήρωσε τα χρωστούμενα;
Τι πιο απλό λοιπόν για να αρχίσουν να παίρνουν «σίγουρα» λεφτά;
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί.
Και ξέρετε βέβαια ΠΟΙΟΙ λογαριασμοί έχουν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ χρήματα!
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί που είναι συντάξεων, επιδομάτων, και μισθοδοσίας.
Λίγοι έως ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν τους λεγόμενους «αποταμιευτικούς» λογαριασμούς.
Τι να αποταμιεύσεις άλλωστε όταν αυτά που παίρνεις δεν σου φτάνουν για να ζήσεις;
Από δω λοιπόν το είχαν, από εκεί το άφηναν, έβαλαν χέρι ( και μάλιστα νόμιμα) σε τραπεζικούς λογαριασμούς!
Άλλωστε (όπως είπε και ένας παλιός) «όλες οι ματσακονιές γίνονται πάντα με το γράμμα του νόμου».
Ετοιμαστείτε να δείτε από δω και πέρα αντιδράσεις.
Ο κόσμος ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ άλλο.
Με την τελευταία σας αυτή κίνηση, του στερείτε και την λειψή μπουκιά ψωμί που του απέμεινε.
Αυτό δεν θα μείνει έτσι.
Βασίλης Τσούγκαρης

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Οι μοναδικές προσφορές συνεχίζονται!

Αγαπητοί αναγνώστες,
Και αυτό το μήνα αντιμετωπίζουμε την κρίση με κρίση ορθότερη. 

Ακούγοντας εσάς, τους αναγνώστες μας, κάνουμε έκπτωση στις τιμές μας για να μη χρειαστεί να κάνετε εσείς έκπτωση στο πνευματικό αγαθό που λέγεται «βιβλίο». Γι’ αυτό σας προσφέρουμε πάνω από 600 τίτλους με έκπτωση έως 50%! 
Επωφεληθείτε των μοναδικών μας τιμών και επιλέξτε τίτλους που θα σας συντροφεύσουν ή που θα προσφέρετε ως δώρο σε αγαπημένα σας πρόσωπα. 
Μπορείτε να βρείτε τα βιβλία με μοναδική τιμή σε όλα τα βιβλιοπωλεία! Επίσης, σας ενημερώνουμε πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ορίσουμε χαμηλότερες τιμές στα νέα μας βιβλία, όπου αυτό είναι εφικτό!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Megaron Plus / Μπρεχτικές Νησίδες - 5 Μαρτίου

Τοποθετήσεις και συζητήσεις «γύρω από το τραπέζι».                           
Για την πολιτική, το χρήμα, την εξουσία, το σεξ. Με αφορμή τον Μπρεχτ και την παράσταση Μαχαγκόννυ. 
Ομιλητές
Hans-Thies Lehmann καθηγητής θεατρικών σπουδών, Πρόεδρος της International Brecht Society
Πέτρος Μάρκαρης συγγραφέας, μεταφραστής Βασίλης Παπαβασιλείου σκηνοθέτης, ηθοποιός
Daniel Wetzel σκηνοθέτης, συνιδρυτής της ομάδας Rimini Protokoll

Συντονίζει η θεατρολόγος Ελένη Βαροπούλου 
Δευτέρα 5 Μαρτίου Ώρα έναρξης: 19:00 Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30
Στα ελληνικά και γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση
περισσότερα...

Αποδεικνύοντας συνεχώς το ενδιαφέρον του για την τέχνη και την κοινωνία, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει μια συζήτηση μεταξύ διακεκριμένων διανοουμένων και ανθρώπων του θεάτρου για την πολιτική, το χρήμα, την εξουσία και το σεξ με αφορμή τον Μπέρτολτ Μπρεχτ και την παράσταση «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ». 

Η συζήτηση εντάσσεται παράλληλα και στον Κύκλο Μπρεχτ.
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση, με τοποθετήσεις και συζητήσεις «γύρω από το τραπέζι», θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα έχει τίτλο «Μπρεχτικές νησίδες». Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της International Brecht Society Hans-Thies Lehmann, ο συγγραφέας και μεταφραστής Πέτρος Μάρκαρης, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου και ο σκηνοθέτης και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Rimini Protokoll Daniel Wetzel. Τη συζήτηση θα συντονίζει η θεατρολόγος Ελένη Βαροπούλου.
Στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής με το Teatro Real της Μαδρίτης μεταφέρεται στις 13, 15 και 17 Μαρτίου στην Αθήνα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες παραγωγές του. Πρόκειται για την πολιτικο-σατιρική όπερα «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», βασισμένη πάνω στο εμβληματικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, σε σκηνοθεσία της πρωτοποριακής ομάδας Fura dels Baus και μια διεθνή διανομή τραγουδιστών.
Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, μια από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του θεάτρου του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στη Βαυαρία το 1898 και από πολύ μικρός στράφηκε στη λογοτεχνία, γράφοντας καταρχάς ποίηση και μετέπειτα, ως φοιτητής θεάτρου, θεατρικά έργα. 


Από την αρχή κιόλας της καριέρας του βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας κερδίζοντας πολλά βραβεία και ανεβάζοντας πολλές επιτυχημένες παραστάσεις. Ωστόσο, με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία το 1933, ο Μπρεχτ κατέφυγε με την οικογένειά του στην Πράγα, και τα βιβλία και τα έργα του απαγορεύτηκαν στη Γερμανία.
Το 1941, κατάφερε να διαφύγει στις ΗΠΑ όπου προσπάθησε να γράψει σενάρια για το Χόλιγουντ, όμως οι ασυνήθιστες ιδέες του απορρίπτονταν από τους παραγωγούς που δεν καταλάβαιναν τα καλλιτεχνικά του οράματα. Το 1947 κλήθηκε να δώσει λόγο για τις κομμουνιστικές του ιδέες, με αποτέλεσμα να καταφύγει με δική του πρωτοβουλία στην Ελβετία. Τον Οκτώβριο του 1948, μετά από 15 χρόνια εξορίας, ο Μπρεχτ επέστρεψε στη Γερμανία και στο Ανατολικό Βερολίνο, όπου παίχτηκε το έργο του Μάνα Κουράγιο. Την επόμενη χρονιά ίδρυσε το δικό του θίασο, το Berliner Ensemble, και το 1954 απέκτησε το δικό του θέατρο. Πέθανε το 1956.
Στα πρώτα του έργα ο Μπρεχτ πειραματίστηκε με τον ντανταϊσμό και τον εξπρεσιονισμό, αλλά στη μετέπειτα δουλειά του ανέπτυξε ένα πιο ιδιαίτερο και προσωπικό ύφος. Απεχθανόταν το αριστοτελικό δράμα και την κάθαρση και δεν ήθελε το κοινό του να έχει συναισθήματα –ήθελε να σκέφτεται. Για εκείνον το θέατρο ήταν περισσότερο ένας χώρος αντιπαράθεσης απόψεων παρά ένας χώρος ψευδαισθήσεων. Όμως, όπως γράφει η Renate Rechtien, ο Μπρεχτ δεν είχε μόνο θεατρικές θεωρίες, αλλά και πολιτικές.
«Ο Μπρεχτ αφιερώνει το έργο του στους εξευτελισμένους και κατατρεγμένους, και μέσα στην πολιτική του δέσμευση βρίσκεται η δύναμη του λογοτεχνικού του έργου».
Οι ομιλητές:
Ο Hans-Thies Lehmann είναι καθηγητής θεατρικών σπουδών στο Institut für Theater- Film - Medienwissenschaft του Goethe Universität, Frankfurt am Main (1988-2010). Δίδαξε στο Ινστιτούτο εφαρμοσμένης θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Giessen
(1983-1988). Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής σε πολλά πανεπιστήμια, όπως στα Πανεπιστήμια Τόκυο, Κέιο, Βασέντα του Τόκιο, στο Παρίσι (Paris III, VIII, X), Ηνωμένο Βασίλειο (Κεντ, Λάνκαστερ, Ουαλία), ΗΠΑ (Πανεπιστήμια Βιρτζίνια, Μπέρκλεϋ, Βισκόνσιν), Ολλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Λιθουανία και χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών, Πρόεδρος της Internatiοnal Brecht Society, Επίτιμος καθηγητής του πανεπιστημίου του Aberystwyth. Συμμετείχε σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και διεθνείς κριτικές επιτροπές. Εργάστηκε ως δραματουργός με σκηνοθέτες όπως οι Jossi Wieler, Christof Nel, Peter Palitzsch και διηύθυνε ο ίδιος φοιτητικά θεατρικά projects. Από το θεωρητικό και δοκιμιακό έργο του ενδεικτικά αναφέρονται: «Μπέρτολτ Μπρεχτ «Προσευχητάρι», κείμενο και συλλογική ανάγνωση» (με τον Helmut Lethen, 1978), «Θέατρο και Μύθος. Η συγκρότηση του Υποκειμένου στον λόγο της Αρχαίας Τραγωδίας» (1991). «Το Μεταδραματικό Θέατρο» (1999, πολλές επανεκδόσεις, μεταφρασμένο σε 23 γλώσσες). Das Politische Schreiben, δοκίμια για θεατρικά κείμενα των Σοφοκλή, Μπρεχτ, Μύλλερ, Μπύχνερ, Κλάιστ (2002).
Ο Daniel Wetzel γεννήθηκε στην Κωστάντζα της Γερμανίας το 1969. Είναι μέλος των Rimini Protokoll, μιας ομάδας τριών καλλιτεχνών που δημιουργούν παραστάσεις βασισμένες στην έρευνα. Πολύ συχνά, αυτές οι παραστάσεις βασίζονται σε καθημερινούς ανθρώπους και αντλούν έμπνευση από τις εμπειρίες και τα επαγγέλματά τους. Στην Ελλάδα ο Daniel Wetzel έχει παρουσιάσει τα πρότζεκτ των Rimini Protokoll «Hot Spots–ΗΜΟΥΝ ΕΔΩ» σε συνεργασία με τον Μιχαήλ Μαρμαρινό το 2004 στο Θησείον, Ένα θέατρο για τις Τέχνες, «Call Cutta in a Box» στο BIOS και «Προμηθέας στην Αθήνα» στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2010. Η ομάδα του έχει τιμηθεί για το σύνολο του έργου της με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη (κατηγορία «Νέες Πραγματικότητες»), καθώς και με το γερμανικό θεατρικό βραβείο «Der Faust» και το 2011 με το Silver Lion της Θεατρικής Μπιενάλε της Βενετίας. Με τον Helgard Haug, ο Daniel Wetzel έχει πάρει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και εκείνο για την καλύτερη διεθνή φιλοξενούμενη παράσταση στην Κορέα και στην Ιαπωνία.
Μάλιστα, ο Hans-Thies Lehmann στο βιβλίο του «Theory in theatre? Observations on an old question», έχει συνδέσει τη δουλειά των Rimini Protokoll με τον Μπρεχτ: «Ο Μπρεχτ προχώρησε ακόμα περισσότερο επιχειρώντας να συμφιλιώσει το θέατρο με τη θεωρία. Προσπάθησε μάλιστα ο ίδιος σε πολλά έργα να θεατρικοποιήσει τη θεωρία του κεφαλαίου, των χρημάτων, της πίστωσης, της ανταλλαγής, του ριζοσπαστικού κόσμου των αγαθών. Στα ίχνη του, η εργασία των Rimini Protokoll μεταξύ του "έτοιμου" και του καταγεγραμμένου γίνεται άμεσα αντιληπτή».
Ο Πέτρος Μάρκαρης είναι μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και μεταφραστής. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και σπούδασε οικονομικές επιστήμες. Από το 1976 εργάζεται ως ελεύθερος συγγραφέας. Έχει γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα (Νυχτερινό Δελτίο, Άμυνα Ζώνης, Ο Τσε Αυτοκτόνησε, Βασικός Μέτοχος, Παλιά πολύ παλιά, Ληξιπρόθεσμα Δάνεια, Περαίωση) και θεατρικά έργα (Η Ιστορία του Αλή Ρέτζο, το Έπος του Βασιλιά Υμπύ, Οι Φιλοξενούμενοι, Όπως και τα Άλογα). Συνεργάστηκε επίσης στα σενάρια των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου Μέρες του 36, Ο Μεγαλέξαντρος, Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού, Το Βλέμμα του Οδυσσέα, Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα, Η Σκόνη του Χρόνου. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά θεατρικά έργα των Μπέρτολτ Μπρεχτ, Φρανκ Βέντεκιντ, Αρτουρ Σνίτσλερ, καθώς και τον Φάουστ του Γκαίτε.
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Στις τελευταίες δουλειές του συγκαταλέγονται Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου, Ιφιγένεια εν Ταύροις του Γκαίτε, Ο Τυχοδιώκτης…βασισμένος στον Χουρμούζη, Του Κουτρούλη ο γάμος του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. Συνολικά έχει σκηνοθετήσει τριάντα παραστάσεις μέσα σε ισάριθμα χρόνια (έργα Σοφοκλή, Γκολντόνι, Μαριβώ, Χόρβατ, Μποντ, Σαίξπηρ Πιραντέλλο, Μολιέρου, Αναγνωστάκη, Στάικου, Μανιώτη, κ.ά.). Έχει μεταφράσει θεατρικά και πεζά κείμενα (Γκολντόνι, Μποντ, Μολιέρος, Μπαρτ, Σαντ κ.ά.). Τιμήθηκε με διακρίσεις από τον δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Χαλανδρίου, την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και το Φεστιβάλ Θεάτρου Συρρακουσών της Σικελίας. Δίδαξε, όχι συστηματικά, σε δραματικές σχολές και στο Τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Ελένη Βαροπούλου είναι θεατρολόγος, μεταφράστρια και δοκιμιογράφος. Από το 1974 εργάστηκε ως κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος στις εφημερίδες Αυγή, Πρωινή Ελευθεροτυπία, Μεσημβρινή και κυρίως Το Βήμα. Στο Βήμα έγραφε επιφυλλίδες μέχρι το 2010. Έγραψε άρθρα για πολλά ξένα περιοδικά και ειδικές εκδόσεις (Drama Review, Theater der Zeit, Théâtre en Europe, Acteurs-Auters, Les Cahiers de la Comédie Française, Alternatives Théâtrales, Performance Research). Βιβλία και κείμενα της έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Μετέφρασε κείμενα των Χάινερ Μύλλερ, Βάλτερ Μπένγιαμιν, Χέρμαν Μπροχ, Μπρεχτ, Γκαίτε, Αισχύλου και Ευριπίδη. Δίδαξε θεατρολογία στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Πάτρας, Θεσσαλονίκης, Φραγκφούρτης και Βερολίνου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1984-1992). Δημιούργησε και διηύθυνε το Φεστιβάλ Άργους (1992-1997). Υπήρξε καλλιτεχνική Υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδος, διεθνή θεσμό τον οποίο εισηγήθηκε και διαμόρφωσε (1999-2009). Ως κριτικός τέχνης επιμελήθηκε σειρά εκθέσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην Πράγα, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στο Άργος και στο πλαίσιο των δέκα Θερινών Ακαδημιών. Διετέλεσε επίσης Ειδική Σύμβουλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Οι θεωρίες και η προσωπικότητα του Μπέρτολτ Μπρεχτ κυριάρχησαν τόσο, που ο όρος «μπρεχτικός» έφτασε να χρησιμοποιείται από τους κριτικούς του θεάτρου σε σχέση με οτιδήποτε θυμίζει το ιδιαίτερο ύφος του Μπρεχτ και τη θεατρική του προσέγγιση. Με αφορμή την παράσταση «Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ», πέντε σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντιούνται στο Megaron Plus στις 5 Μαρτίου για να συνομιλήσουν "γύρω από το τραπέζι" με αφορμή τον μεγάλο Γερμανό θεατρικό συγγραφέα.

Μουσικόραμα Ρένος Χαραλαμπίδης Συνέντευξη

Μουσικόραμα
&
Radio Greek Sound

Ρένος Χαραλαμπίδης συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"
Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, πολυπράγμων και πολυδιάστατος, ηθοποιός, συγγραφέας, μουσικός, ερμηνευτής, τηλεπαρουσιαστής, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, μας τιμά με την επίσκεψή του στο ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ και κουβεντιάζει μαζί μου επί παντός επιστητού...

Περισσότερα....

Το Μουσικόραμα & το Radio GreekSound
Προτείνει..........

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Manouel Vázquez Montalbán
Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
Σελίδες: 800 





Ίαν Ράνκιν
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕΜΠΟΥΣ
Σελίδες: 584


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1912-2012
Μέσα στα στενά σου τα σοκάκια…
επιμέλεια: ΘωμάςΚοροβίνης

Σελίδες: 304

Μιχάλης Ι. Αργυρίδης
ΑΛΚΗ ΖΕΗ
Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με «έντιμο» τρόπο

Σελίδες: 120

LULU: Β’ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ στο ΜΜΣΤ

LULU: Β' ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ
ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ (5) ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από 8 έως 11 Μαρτίου 2012
Στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

To Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Χορού και άλλων Τεχνών DameBlanche παρουσιάζουν την performance Lulu Β’ Σχεδίασμα. 
Η Lulu ξεκινώντας από το Α’ Σχεδίασμα τον Νοέμβριο στην Αθήνα και διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία (Νοέμβριος 2011-Ιανουάριος 2012) εξελίσσεται και ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. 
Η παράσταση είναι αποτέλεσμα ερευνητικής εργασίας της Χρύσας Καψούλη πάνω στην ιστορία της Lulu του Frank Wedekind και του Alban Berg.
Η Lulu ως πρόσωπο ενσαρκώνει τον απαγορευμένο καρπό και μυεί με τη βοήθεια του Schigolch, τους γύρω της σε μια άνευ όρων παράδοση στην ακολασία, σ'έναν κόσμο χωρίς ηθική, όπου πρυτανεύουν η λαγνεία, η απληστία, ο εκφυλισμός. Τυλίγεται γύρω τους ως όφις, τους παρέχει σαρκικό πόθο με αντάλλαγμα χρήματα, εξουσία, προστασία, αγάπη. Σταδιακά η ίδια γίνεται θύμα της ζωής που έχει επιλέξει.
Ιδέα/Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη Σκηνογραφική εγκατάσταση/Κοστούμια: Αλεξάνδρα Νεοφύτου Μουσική επιμέλεια: Ιωάννα Ισμυρίδου, Σπύρος Τζέκος Θεατρολόγος/Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Ε. Μαντά

Performers

Πρόλογος/Rodrigo: Γιάννης Παναγόπουλος Lulu 1: Χριστίνα Ασημακοπούλου, Εύα Γαλογαύρου
Lulu 2: Έλενα Κανίδου Lulu 3: Μαρία Φρουδαράκη Lulu 4/ Κόμισσα Geschwitz: Μαρία Ριζιώτη  Alwa 1/Zωγράφος: Αλμπέρτο Ερσπάμερ Alwa 2/Μαρκήσιος: Γιάννης Τσαπαρέγκας Dr. Schöen: Γιάννης Μάρτιν, Γιώργος Τσάμης Schigolch: Σπύρος Βάρελης Κοπέλα: Έλενα Ζούμπου Φωτογραφίες: Κατερίνα Grzybek
Ημερομηνίες: 8-11 Μαρτίου 2012,

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00.
Το Σάββατο 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και απογευματινή παράσταση στις 19.00.
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Εγνατίας 154
Διάρκεια: 70’
Είσοδος: 12 ευρώ
Για πληροφορίες/ κρατήσεις: 6945956983
Προπώληση εισιτηρίων, πληροφορίες, κρατήσεις: 2310240002
Η παράσταση είναι promenade και θα χρειαστεί η μετακίνηση του κοινού. www.dameblanche.gr

Ελάτη Τρικάλων: ο απόλυτος προορισμός του φετινού χειμώνα

Χρυσομηλιά Τρικάλων - Μάγεμα - 118€ 3ήμερο για 2 άτομα
Ελάτη Τρικάλων - Κόζιακας - 129€ - 4ήμερο για δύο άτομα
Ελάτη Τρικάλων: 93€ για τριήμερο για δύο άτομα

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 6 Μαρτίου, στις 19:30 εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Άρδην «Αντίσταση ή εξαφάνιση»

Η άγρια ομορφια του βορρά....

Δράμα Παρανέστι: 59€ για 3ήμερο για 2 άτομα
Κοζάνη, Βλάστη: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα.

Καϊμακτσαλάν: 89€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Άγιος Παντελεήμονας - Φλώρινα: 129€ για 4ήμερο για 2 άτομα




Ενημέρωση από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκποίδευση

τα νέα μας
Καλό μήνα!
Παρατείνεται η προθεσμία ανανέωσης της συνδρομής του 2012 με την προνομιακή τιμή των 30 ευρώ (ή 55 ευρώ για τη συνδρομή 2012 και 2013) έως και την 15η Μαρτίου 2012. 

Για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που είναι φοιτητές οι ανανεώσεις αντίστοιχα είναι 20 ευρώ για ένα έτος και 35 για δύο. Αυτή η παράταση αφορά τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που είχαν τακτοποιήσει τη συνδρομή του 2011.
Στις 15 Μαρτίου 2012 λήγει η προθεσμία για την πρώτη περίοδο εγγραφής στο 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME. Για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. που έχουν ανανεώσει τη συνδρομή τους για 2 συνεχόμενα χρόνια (2011 και 2012 ή 2012 και 2013) η εγγραφή στο συνέδριο ανέρχεται στα 100 ευρώ (90 ευρώ για τους φοιτητές). Για εγγραφή στείλτε μήνυμα στο ISME2012@eeme.gr
Για τη διοργάνωση αυτού του μεγάλου συνεδρίου είναι απαραίτητη και πολύτιμη κάθε προσφορά και βοήθεια. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή σαν εθελοντές/τριες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ismeethel@eeme.gr
ISME Commission Seminar Music in Special Education, Music Therapy and Music Medicine

Το Commission Seminar Music in Special Education, Music Therapy and Music Medicine θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Ιουλίου 2012 στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με την κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της ISME αλλά και με την πρόεδρο του Commission έχουν εξασφαλισθεί 15 θέσεις παρακολούθησης για μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., (οικονομικά τακτοποιημένα για 2011 και 2012 ή 2012 και 2013) που επιθυμούν να συμμετέχουν ως παρατηρητές στο συγκεκριμένο Commission.
Οι ενδιαφερόμενες/ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν email στην Λευκοθέα Καρτασίδου lefka@uom.gr, που έχει αναλάβει την φιλοξενία του Commission, μέχρι 15 Μαρτίου. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Τα άτομα που θα γίνουν δεκτά θα ειδοποιηθούν μέσω email μετά τις 15 Μαρτίου.
και να θυμάστε 
Η E.E.M.E. στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της. Εάν θέλετε να τακτοποιήσετε τη συνδρομή σας στην Ε.Ε.Μ.Ε. μπορείτε να καταθέσετε το ποσό στο λογαριασμό 00260200470123586478 της EUROBANK αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας.

Μύθος ότι το πρωινό φέρνει απώλεια βάρους

medicalnews.gr
Η στειρότητα θα νικηθεί στο μέλλον

Μύθος ότι το πρωινό φέρνει απώλεια βάρους

Νικόλας Άσιμος-Γιουσουρούμ

Πάνω από 500 δισ. δολάρια η αξία της… Apple

Πάνω από 500 δισ. δολάρια η αξία της… Apple
Ο ιός «Stuxnet» γίνεται επικίνδυνος στα χέρια τρομοκρατών

Ποιο είναι το όνομα του πτηνού του Twitter;

Καμία δόμηση στην παραλία της Καλαμαριάς! Τροπολογία ντροπής της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς στο ήδη ψηφισθέν πριν μερικούς μήνες νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Αλλάζει η χρήση γης σε όλη την παραλία της Καλαμαριάς με δυνατότητα οικοδόμησης από εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια μέχρι ξενώνες και ξενοδοχεία μετά από αιφνιδιαστική και όψιμη πρόταση τροποποίησης της διοίκησης του Δ. Καλαμαριάς.
Τί άλλαξε από το περασμένο Μάιο (που ψηφίστηκε στο Δήμο το νέο ΓΠΣ) μέχρι σήμερα;
Μήπως οι αλλεπάλληλες επισκέψεις της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης και οι αντίστοιχες συνομιλίες του Δήμου στην Αθήνα με την ΕΤΑ αλλά και το Ταμείο Αξιοποίησης της ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου;
Αν ασκούνται πιέσεις στη διοίκηση παρά τη θέλησή της δεν πρέπει να ζητήσει την συμπαράσταση όλου του λαού της Καλαμαριάς;
Πώς μπορεί μια τόσο σοβαρή απόφαση να λαμβάνεται εν αγνοία των πολιτών, των φορέων, αλλά ακόμη και των επιτροπών του δήμου (διαβούλευσης, ποιότητας ζωής);
Για να αποτρέψουμε τα χειρότερα:
- Ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο άμεσα και ενημέρωση των πολιτών για την τροποποίηση που κατά την άποψή μας υπονομεύει το μέλλον της πόλης.
Η παραλία είναι φύση , δεν χτίζεται, δεν καταπατείται, δεν καταστρέφεται.
Η παραλία είναι ενιαία, ανήκει σε όλους, δεν ιδιωτικοποιείται.
Αν δεν δεχόμαστε το οικονομικό μας μέλλον να είναι ληστρικό μπορούμε να δεχτούμε να ληστεύουν και το χώμα που πατάμε;
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς 3-2-2012

http://dimotikikinisi.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Ακόμη και στρατιωτικό πραξικόπημα, μας ετοιμάζουν οι εταίροι; - Από την μικρή δεξιά παρένθεση, ο Πάγκαλος πέρασε στην συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΠΑΣΟΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΗΜ. ΑΡ.
ΔΗ.ΣΥ.
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΏΝ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ-ΚΑΤΣΕΛΗ)

Ακόμη και στρατιωτικό πραξικόπημα, μας ετοιμάζουν οι εταίροι;

Ένα δισ. ευρώ το άμεσο κόστος για την Αυστρία στην περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας

Από την μικρή δεξιά παρένθεση, ο Πάγκαλος πέρασε στην συγκυβέρνηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Κινεζική "σφήνα" στο φυσικό αέριο της Κύπρου

Μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική τουριστική βιομηχανία

"Έπεσε" και η σελίδα του ΕΣΡ στα χέρια των Anonymous

blackmail magazine

Απόφαση για τα ... σίδερα!!
Ζωή χωρίς μεσάζοντες...

Ooopss!! 1 million!!

Πάρε τα λεφτά και τρέχα...

Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Η δημοσκόπηση της… πολιτικής διόρθωσης
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης δείχνουν την απογοήτευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών από την κυβέρνηση Παπαδήμου, και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον ίδιο τον μεταβατικό πρωθυπουργό. [...]
Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Από το 1995 μέχρι και σήμερα, το κόμμα το οποίο ασκεί την εξουσία επιλέγει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικότητα που να προέρχεται από τον αντίπαλο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο. [...]
Η Ελλάδα της νέας εποχής

Η πανστρατιά που κήρυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αυτή την έννοια έχει. Σύνθεση και συνεννόηση, κάτω όμως από συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, πολιτικούς στόχους και κυβερνητικές επιλογές. [...]
Τι σκέφτεται ο Πάγκαλος για τον Βενιζέλο

Το απέδειξε με την πρωτοβουλία του να συγκεντρώσει βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί μια διαφορετική πλατφόρμα, πολιτικών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών, για τη διαδοχή στην ηγεσία του Κινήματος. [...]
Επανακυκλοφορεί η “Ελευθεροτυπία”

Η Μάνια Τεγοπούλου λοιπόν ενημέρωσε με επιστολή της τους περίπου 600 εργαζομένους της εφημερίδας ότι καταθέτει πρόταση για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας. [...]
Τα δυο “όχι” του Καμμένου σε συνεργασίες

Στο επιτελείο του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με τις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα έλθουν, καθώς εκτιμούν ότι θα δείξουν το νέο κόμμα σε δυναμική εισόδου στην επόμενη Βουλή. [...]
Ο Ψυχάρης ενοποιεί “Βήμα” και “Νέα”

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του νέου εγχειρήματος θα τεθεί ο Στέλιος Σοφιανός, στέλεχος με αποδεδειγμένες ικανότητες, που έχει αναλάβει και στο παρελθόν «δύσκολες» αποστολές με καινούρια ξεκινήματα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. [...]
Επαρχιωτισμός και κόλπα

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει συναίσθηση ποιο σύλλογο διαφεντεύει; Κολπάκια, πολύ άσχημα στημένα κιόλας, ερασιτεχνισμοί και συμπεριφορά πρωτάρη, έδωσαν πάτημα στους Ουκρανούς να διασύρουν την Ενωση κάνοντας… γυφτοπάζαρα. [...]
Αντίπαλοι και όχι εχθροί

Προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία χωρίς την αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς αντιπάλους. Προσέξτε: Χωρίς αντιπάλους και όχι εχθρούς. [...]

Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Ο Παπαδήμος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας!
Από το 1995 μέχρι και σήμερα, το κόμμα το οποίο ασκεί την εξουσία επιλέγει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικότητα που να προέρχεται από τον αντίπαλο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο. [...]
Επανακυκλοφορεί η “Ελευθεροτυπία”

Η Μάνια Τεγοπούλου λοιπόν ενημέρωσε με επιστολή της τους περίπου 600 εργαζομένους της εφημερίδας ότι καταθέτει πρόταση για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας. [...]
Τα δυο “όχι” του Καμμένου σε συνεργασίες

Στο επιτελείο του Πάνου Καμμένου εμφανίζονται αισιόδοξοι αναφορικά με τις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα έλθουν, καθώς εκτιμούν ότι θα δείξουν το νέο κόμμα σε δυναμική εισόδου στην επόμενη Βουλή. [...]
Ο Ψυχάρης ενοποιεί “Βήμα” και “Νέα”

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικεφαλής του νέου εγχειρήματος θα τεθεί ο Στέλιος Σοφιανός, στέλεχος με αποδεδειγμένες ικανότητες, που έχει αναλάβει και στο παρελθόν «δύσκολες» αποστολές με καινούρια ξεκινήματα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. [...]
Επαρχιωτισμός και κόλπα

Η διοίκηση της ΑΕΚ έχει συναίσθηση ποιο σύλλογο διαφεντεύει; Κολπάκια, πολύ άσχημα στημένα κιόλας, ερασιτεχνισμοί και συμπεριφορά πρωτάρη, έδωσαν πάτημα στους Ουκρανούς να διασύρουν την Ενωση κάνοντας… γυφτοπάζαρα. [...]
Αντίπαλοι και όχι εχθροί

Προφανώς δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία χωρίς την αντιπαράθεση ιδεών, θέσεων και απόψεων. Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς αντιπάλους. Προσέξτε: Χωρίς αντιπάλους και όχι εχθρούς. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
Ένα τυπικό παράδειγμα ασυνεννοησίας μεταξύ των εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων
Athens 12.02.2012. AYTH THN EIKONA ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ".

Απίστευτο.....

ΓΕΦΥΡΕΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
NGOs: The Missionaries of Empire
Les propriétaires immobiliers grecs s’équipent de pistolets mitrailleurs

Διαβεβαιώσεις Νταβούτογλου για σεβασμό των θρησκευτικών μειονοτήτων

Λιγοστεύουν τα ψάρια στις ελληνικές θάλασσες σύμφωνα με διεθνή ερευνα

Πολιτικά ορθό, Αριστερά και «Ακροδεξιά»

Κύπρος: Πρόταση Πισσαρίδη για δημιουργία ταμείου διαχείρισης των εσόδων από το φ. αέριο

Liberation:"Ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, πάντα σηκώνεται"! Άρθρο-ύμνος για την Ελλάδα

Στο εδώλιο ο Χάαρντε για την κρίση στην Ισλανδία

Συρία: Σκληρές μάχες στην επαρχία Ιντλίμπ Στα σύνορα με την Τουρκία.

«Καλή ιδέα», αλλά επικίνδυνο προηγούμενο ο Stuxnet, λέει πρώην διευθυντής της CIA

Γ. Μανιάτης: Στόχος μας για γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη εντός του 2012

Πούτιν: «Πρωθυπουργοί-καμικάζι» σε Ελλάδα και Ιταλία

Πέπλο μυστηρίου για έρευνες ΤΡΑΟ Έπρεπε να αρχίσουν στα κατεχόμενα στις 28 Φεβρουαρίου

Τάμα ακριβό, λεβέντικο, αντρειωμένο

Μαρκουλλή: Ανησυχία από το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας

Ιράν: Προβάδισμα των αντιπάλων του Αχμεντινετζάντ στις βουλευτικές

Επίσκεψη Α. Νταβούτογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η πρόταση ενός Γάλλου ειδικού για την οριοθέτηση χωρικών υδάτων, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ...

Πατάτες

Η Μεγάλη Βρετανία, οι Μπάρακ και Μπάρακ στον δρόμο προς τον πόλεμο

Εγκεμέν : " Κράτα Ευρώπη, έρχεται η Τουρκία " και άλλα καλά...

Purchasing Power with Passports

Οκτώ οι υποψήφιες εταιρείες για τις έρευνες πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση του Ισίδωρου Κούβελου

Στήνεται σκηνικό συγκυβέρνησης - To bonus των εδρών προς το πρώτο κόμμα θα κλίνει την πλάστιγγα των συνεργασιών - S.O.S. από το ΙΚΑ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ;
ΠΑΣΟΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΗΜ. ΑΡ.
ΔΗ.ΣΥ.
ΚΚΕ
ΣΥΡΙΖΑ
ΛΑΟΣ
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΏΝ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ (ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ-ΚΑΤΣΕΛΗ
)
Καλοί επαγγελματίες οι Παπαδήμος και Μόντι κατά τον Πούτιν

"Λάβρος" ο εισαγγελέας κατά του Λαυρεντιάδη

To bonus των εδρών προς το πρώτο κόμμα θα κλίνει την πλάστιγγα των συνεργασιών
Στήνεται σκηνικό συγκυβέρνησης
S.O.S. από το ΙΚΑ

Η Τάμπτα... προκαλεί

Νέα σε τίτλους από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΡΥΛΟΡΙΟΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ "Η ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΣ"
Γενοκτονία Αρμενίων: Ο Σαρκοζί ζήτησε από την κυβέρνηση να συντάξει νέο κείμενο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ