Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

21/02/2010, Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου απο τα Ιωάννινα, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1654-iwannina
19/02/2010, Μπορείτε να ακούσετε ή να διαβάσετε την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην ημερίδα για το Νέο Στρατηγικό Δόγμα του ΝΑΤΟ εδώ:
19/02/2010, Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου για την Οικονομία, εδώ: http://www.evenizelos.gr/statements/1651-oikonomia

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα"

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» περί «σπάταλων αγορών» δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντόπουλου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της απόδειξης αγοράς και τη σχετική διερεύνηση του θέματος πρόκειται για απλή συνωνυμία, καθώς αφορά άλλο πρόσωπο με τα στοιχεία «Άννα Διαμαντοπούλου του Αναργύρου». Ωστόσο, ο συντάκτης του δημοσιεύματος δεν μπήκε στον κόπο να κάνει τη σχετική διασταύρωση, επιδιώκοντας προφανώς τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνον. Θεωρούμε απαραίτητη την αποκατάσταση της αλήθειας.

22/02/2010 - ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί συναρμολόγηση προκατασκευασμένης κατοικίας ανοικτή για το κοινό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Ελάτε να παρακολουθήσετε την συναρμολόγηση κατοικίας 160 τμ στον χρόνο ρεκόρ των τριών ήμερων
Η Πρόσβαση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία θα είναι από την οδό Δεκελείας αριστερά στην Εφέσου και πάλι αριστερά στην Πέργαμου.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Απόσυρση Αττίλα σε ένα χρόνο Έντονα αντέδρασε η Άγκυρα στο ψήφισμα της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Πλήρης ανατροπή στους εξοπλισμούς «Κόβουν» φως, νερό, τηλέφωνο στις Ε.Δ. Μια απάντηση στην κεμαλική πρό(σ)κληση από έναν Έλληνα της Πόλης Oι "αφελείς" νεροκουβαλητές του κεμαλισμού, οι φορείς της ιδεολογίας του "Σφάξε μου Γκαζί μου ν' αγιάσω" 525 χρόνια ποινή για τoν πρώη αρχισυντάκτη της Kurdish daily, Azadiya Welat Οικονομική κρίση: Μια άποψη για τις αιτίες της Καταστροφής Μια απλή εξήγηση για το χάλι μας! Δήλωση άγνοιας... Ποιά δημοκρατία είναι για μας; .... Μα πόσο ψεύτες μπορείτε να γίνετε; Αρνείται διάλογο για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα η Βουλγαρία Θα τηρήσει τελικά η Ρωσία το συμβόλαιο για την πώληση συστημάτων S300 στο Ιράν Ανάβει φωτιές το πετρέλαιο στα Φόκλαντ Η βρετανική SAS στον πόλεμο των Φόκλαντς το 1982 Βραχονησίδες Καλόγεροι : To "κλειδί" του Κεντρικού Αιγαίου Προκλητικό το ΣΕΑ της Τουρκίας Στον αέρα η συμφιλίωση Τουρκίας - Αρμενίας Υφαλοκρηπίδα: Το Αιγαίο το Μάρτιο στο «τραπέζι»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Φαντασμαγορική εκδήλωση στην «Πύλη Αξιού» για τη διάσωση των βιβλίων ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "Ο ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ" Το μνημείο Πόντος προκαλεί την αγανάκτηση της Τουρκικής Κοινότητας του Καναδά ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ BIELEFELD Μουσείο Ποντιακού Ελληνισμού θέλει ο Π. Ψωμιάδης

Ουδέν κακόν αμιγές καλού - Radio Greek Sound

Ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μας μπήκε το 2010.
Οικονομική κρίση να μαστίζει όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να φαίνεται ή να το κάνουν να φαίνεται τα διάφορα ΜΜΕ ότι ξεπερνάει την οικονομική κρίση,που οδήγησε καμιά εκατοπενηνταριά τράπεζες στην κατάρρευση και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια στάση που τουλάχιστον δείχνει, ότι μάλλον δεν κατάλαβε τι γίνεται ή μπόρα ήταν… και θα περάσει. http://www.greeksound.gr/site/index.php/synergates/84-ouden-kakon.html Ο κόσμος αλλάζει… NEA από όλο τον Κόσμο των RSS Μουσικόραμα RSS http://www.mousikorama.gr/site/index.php?format=feed&type=rss Radio Greek Sound RSS http://www.greeksound.gr/site/index.php?format=feed&type=rss

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ.. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΟΝΟ!!!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ AKOMA ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 14, 19, 21, 26, 27 & 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010!!! ΟΙ 18 ΑΠΟ ΤΙΣ 24 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ SOLD OUT!!! Άγαμοι Θύται“Αλλιώς δεν γίνεταιInfo: Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088 Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 21:00 Παρασκευή, Σάββατο οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 Κυριακή οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 Γενική Τιμή Εισόδου (εισιτήριο παράστασης) 20€ Επιπλέον ελάχιστη κατανάλωση σε καθήμενους 20€ Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310-428088 www.principalclub.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Ληστές άρπαξαν 500.000 απο καζίνο

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΙ - ΛΗΜΝΟΣ 19ος -21ος ΑΙΩΝΑΣ (συνοδεύεται από 3 Μουσικά CD & ένα DVD)
Επιμέλεια: Υπουργείο Αιγαίου - Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Σωτήρης Χτούρης, Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΚατηγορίαΙΣΤΟΡΙΑ EκδόσειςΕΛΛΗΝ Kωδικός Καταλόγου3-Λ-48 Ημ. Έκδοσης 2007 ISBN 978-960-286-975-8 Γλώσσα Ελληνικά Ελληνική Έκδοση 1η Σελίδες550 Διαστάσεις17 x 24 ΧρώμαΑ/Μ Εξώφυλλο Μαλακό
Το βιβλίο αυτό στηρίζεται στα δεδομένα και τα μουσικά τεκμήρια που προέρχονται από τρεις διαφορετικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Εργαστήριο Κοινωνικής και Πολιτισμικής Τεκμηρίωσης στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.
Είναι η δεύτερη στη σειρά ολοκληρωμένη δημοσίευση, μετά τον πρώτο τόμο που δημοσιεύτηκε το 2000 με τίτλο Μουσικά Σταυροδρόμια στο Αιγαίο, Λέσβος 19ος-20ος αιώνας, μαζί με 5 μουσικά CD. Οι έρευνες αυτές που χρηματοδοτήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, το Υπουργείο Αιγαίου και τη Διαχειριστική Αρχή για την Κοινωνία της Πληροφορίας, ξεκίνησαν το 1995 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.
Το έργο που παρουσιάζεται περιέχει μόνο ένα μέρος του συνολικού υλικού που έχει συλλεχθεί μέχρι τώρα για την παραδοσιακή μουσική του Β. Αιγαίου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
ΠρόλογοςΓια το βιβλίο αυτό
Εισαγωγή ( Σωτήρης Χτούρης, Δημήτρης Παπαγεωργίου)
1. Κοινωνική και Παραγωγική Δομή (Σωτήρης Χτούρης, Χρήστος Μπακάλης)
2. Οι Πρόσφυγες του '' 22 ( Γιώργος Τσιμουρής)
3. Οι Μουσικές Πρακτικές (Δημήτρης Παπαγεωργίου, Νίκος Διονυσόπουλος)
4. Βιογραφίες Μουσικών (Χριστίνα Βαρκαράκη, Γιάννης Ηλιάδης, Μάλαμα Ρενταρή)
5. Παράρτημα - Τα λόγια των Τραγουδιών (επιμέλεια: Νίκος Διονυσόπουλος, Δημήτρης Παπαγεωργίου)
CD A: "Λύρες και Λυράρηδες" (25 τραγούδια)
CD Β: "Του Γάμου και του Γλεντιού" (21 τραγούδια)
CD Γ: "Αφηγηματικά" (18 τραγούδια)
DVD: "Περιήγηση της Λήμνου"

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΣΤΕΦΕΝ ΜΠΑΞΤΕΡ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:Θωμάς Μαστακούρης ΑΡ.ΣΕΛΙΔΩΝ:680 ΣΧΗΜΑ:14Χ20,5 ISBN:SET 978-960-521-217-9
Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα ο Χέρμπερτ Τζορτζ Ουέλς έγραψε ένα βιβλίο σταθμό στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας: την πασίγνωστη Μηχανή του Χρόνου.
Εκατό χρόνια αργότερα, ο διάσημος σύγχρονος συγγραφέας Στέφεν Μπάξτερ (Η Οδύσσεια του Χρόνου, εκδόσεις Αίολος) γράφει τη συνέχεια των περιπετειών του επιστήμονα πρωταγωνιστή, βασισμένος αυτήν τη φορά σε πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις της φυσικής, της αστροφυσικής και της κβαντομηχανικής.
Τα Πλοία του Χρόνου είναι ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης, σε δύο τόμους, που μεταφέρει τον αναγνώστη στις εσχατιές του χώρου και του χρόνου.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Οι χειρότερες αποφάσεις της ιστορίας
Συγγραφέας: Stephen Weir Σελίδες: 256 Χρώμα: Έγχρωμο Εξώφυλλο: Μαλακό Διαστάσεις: 17 x 24 ISBN 978-960-461-305-2
Οι χειρότερες αποφάσεις της ιστορίας και οι άνθρωποι που τις πήραν
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τις μεγαλύτερες γκάφες που έγιναν στο πέρασμα των αιώνων –καθώς και τους ανθρώπους που «κατόρθωσαν» να γραφούν στην Ιστορία για αυτές.
Αυτή η νέα, πλούσια εικονογραφημένη έκδοση είναι εξ ολοκλήρου έγχρωμη και περιέχει άφθονες φωτογραφίες, χάρτες και πίνακες, για μια ακόμα πιο ευχάριστη αναγνωστική εμπειρία. Μερικά μόνο από τα ιστορικά ατοπήματα που περιγράφονται στο βιβλίο είναι:
• Ο Μενέλαος και η χαμένη του σύζυγος.
• Ο Νέρωνας και ο εμπρησμός της Ρώμης.
• Η Σοβιετική πυρηνική κληρονομιά: Τσερνόμπιλ.
• Η ενίσχυση του Οσάμα Μπιν Λάντεν από την ίδια τη CIA.
• Το πρόβλημα του 2000 στους υπολογιστές –που δεν συνέβη ποτέ.
• Το φονικό τσουνάμι της νοτιοανατολικής Ασίας, που θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί.
Ο συγγραφέας και εκδότης Στίβεν Γουέιρ έχει συνεργαστεί με πολλές ξεχωριστές προσωπικότητες, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Αυστραλός μυθιστοριογράφος Πάτρικ Γουάιτ, ο διάσημος Βρετανός ιστορικός στρατιωτικών θεμάτων Τζον Κίγκαν, και ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Πάντων Άνασσα - Φανερώσεις και Θαύματα της Θεοτόκου
Χρονολογία έκδοσης: 12 2009
ISBN: 9789606677656
Σχήμα: 17x24
Σελίδες: 400
ΒΙΒΛΙΟ Εκδότης: ΑΘΩΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Κωδικός Προϊόντος: 2185
Περιγραφή
Με τρόπο ελκυστικό, εκφραστικό και μεθοδικό, με πλούσια αγιογραφική, πατερική και υμνολογική καταγραφή και θεμελίωση, το βιβλίο αναδεικνύει και ζωντανεύει το μεσιτευτικό έργο της Παναγίας, παρουσιάζει πολλές εμφανίσεις Της σε άγιες μορφές της Εκκλησίας μας, καθώς και θαυμαστές και ωφέλιμες διηγήσεις από το Άγιον Όρος, το θεοτίμητο Περιβόλι Της.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ Συγγραφέας: Μανδάλη Μαίρη Σελίδες: 354 ISBN: 978-960-364-396-8 Έκδοση: 3η
Περιγραφή Το ξύλινο σκαλιστό κουτί θα ανοίξει για πρώτη φορά πολλά χρόνια μετά το θάνατο του κατόχου του.
Μια μαυρόασπρη φωτογραφία του 1930, κρυμμένη για δεκαετίες, έμελλε να ανατρέψει την ιστορία μιας ολόκληρης οικογένειας.
Άνθρωποι στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου που, κρατώντας μυστικά και κρύβοντας αλήθειες, υπέκλεψαν την ευτυχία τους από τη μοίρα και πλήρωσαν το τίμημα της αλαζονείας τους.
Μία μοναδική ιστορία γεμάτη ανατροπές, με πρωταγωνιστές που αισθάνεσαι ότι τους ήξερες πάντα. Σχετικές Σελίδες

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ http://greeknation.blogspot.com/ "Πυραυλικές" απειλές ξανά από τη Ρωσία H γεωπολιτική των Βαλκανίων Ευρωπαϊκές παραινέσεις στην ΠΓΔΜ για το όνομα Οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης δεν είναι μόνοι, έχουν τον …«μπαμπά Ερντογάν» Rothschild's Secret "Solution" to Greek "Problem": A friend of mine who is a now a disilusioned high ranking member of the Jewish Freemasonry in Budapest has told me what is coming regarding the Greek crisis Τα άρματα του καρναβαλιού παραμένουν, τα άρματα των παρελάσεων "κόβονται" λόγω "οικονομικής κρίσης". Επιχείρηση αποδομησης Ελληνικού έθνους εν εξελίξει!!! ΕΠΕΙΓΟΝ: Γιατί η Ελλάδα δέχεται οικονομικό πόλεμο; Ποιές οι συνέπειες για την πατρίδα μας; Καταιγισμός υποβάθμισης των ελληνικών ομολόγων από την Standard&Poor’s! Ο οικονομικός πόλεμος κατά της Ελλάδας συνεχίζεται... Μια "άλλη πλευρά" της κρίσης..."την ίδια ώρα που η Ελληνική κυβέρνηση κάνει τον κέρβερο, ότι τάχα αντιστέκεται, κάνει κυριολεκτικά την "πάπια" για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο που πραγματοποιούνται από την Τουρκία, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Άνδρο!!!" Οι Έλληνες στρατιωτικοί "καθυβρίζονται" και οι υπεύθυνες ηγεσίες "καθεύδουν". Γιατί; Η κρυφή πηγή της Ακρόπολης. Γιατί τόσο αδιαφορία; Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο ΘΕΜΑ 989: «Υπάρχουν στρατοί κακοποιών οι οποίοι διαθέτουν οπλοστάσια» Εταιρείες που κερδοσκοπούσαν σε βάρος της Ελλάδας εντόπισε η ΕΥΠ και οι έρευνες συνεχίζονται... Στρατιωτικός ακόλουθος στην Αθήνα Συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση στην ελληνική πρεσβεία στη Σερβία Στην Άνδρο έφτασαν τουρκικά αεροσκάφη Ο προκλητικός ΥΠΕΞ των Σκοπίων κ. Μιλοσόσκι Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο - Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο...

Έλληνας και Γεννιέσαι και Γίνεσαι - ΜΕΡΟΣ Β'

Foreign Press
Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια…
του Σεραφείμ Φυντανίδη
Ξέρετε ότι διεθνής επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων είναι ολόιδιο με εκείνο των αρχαίων Ελλήνων;
Δεν το ξέρετε;
Ούτε εγώ.
Ούτε και κανένας επιστήμονας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Κι όμως, το διαβάσαμε και αυτό να υποστηρίζεται από κάποιους που αντέδρασαν στο προηγούμενο άρθρο του υπογράφοντος με τίτλο «Και γεννιέσαι και γίνεσαι Έλληνας».
Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σε εκείνο το άρθρο, καθώς αναδημοσιεύτηκε σε πολλά blogs.
Μόνο στο foreignpress υπήρξαν πάνω από 150 παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες ήταν υβριστικές, όσο και ανιστόρητες.Ακόμα και τη γυναίκα μου την έβγαλαν… Εβραία! (Πού να το ήξερε ο κρητικός την καταγωγή πατέρας της, που πέρασε μια ζωή φιλοτεχνώντας εικόνες αγίων!).
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες τρεφόμαστε με μύθους.
Ακούω π.χ. κάθε τόσο ότι για μία ψήφο δεν εγκρίθηκε από την αμερικανική γερουσία το 1776 η επίσημη γλώσσα των Η.Π.Α. να είναι η ελληνική.
Δηλαδή, οι αγγλοσάξονες μετανάστες στη βόρεια Αμερική θα ξέχναγαν τη γλώσσα τους και θα μάθαιναν ελληνικά.