Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με χαρακτηρισμό που αποδόθηκε στον πρωθυπουργό, ως άτολμης της συμπεριφοράς της Ε.Ε., δήλωσε τα εξής: Είναι σαφές ότι υπήρξε ατολμία, αμηχανία και πολυφωνία της Ε.Ε. τους προηγούμενους μήνες της κρίσης με αποτέλεσμα να υπονομεύεται τόσο καιρό η ενιαία στήριξή της. Αντιθέτως στο χθεσινό Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες ελήφθη «μια σημαντική απόφαση» όπως δήλωσε χαιρετίζοντάς την στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός. «Η Ε.Ε. μας παρείχε την πολιτική και θεσμική της στήριξη». Η μάχη όμως που δίνει η Ευρώπη σήμερα με τη διεθνή κερδοσκοπία δεν τελείωσε. Μάχη για να κατανοήσει τη δύναμή της. Για να διαμορφώσει πολιτικές και ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν τις ασθένειες των διεθνών αγορών. Αυτόν τον αγώνα για την αξιοπιστία μας δίνουμε και εμείς σήμερα για να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά η χώρα μας.

Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι

Foreign Press
του Σεραφείμ Φυντανίδη «Αλίμονο αν η ελληνικότητα ήταν θέμα DNA.
Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αίθουσα δεν θα είχαμε δικαίωμα να βρισκόμαστε εδώ».
Το είπε στην Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Και, όπως ήταν αναμενόμενο, αντιμετώπισε τα ειρωνικά σχόλια αρκετών μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. Κάποιοι μάλιστα αμφισβήτησαν την ελληνικότητά του λέγοντας ότι έχει μητέρα αμερικανίδα, ενώ ο πατέρας της γιαγιάς του, Σοφίας, ήταν Πολωνός… Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα:
Έλληνες είναι όσοι κατάγονται απευθείας από τον Περικλή, τον Λεωνίδα, τον Αριστοτέλη, τον Μεγαλέξανδρο και όλους γενικώς τους ήρωες και τους λόγιους της αρχαιότητας;
Για τους βυζαντινούς αυτοκράτορες ας μην το συζητάμε.
Στην πλειοψηφία τους ήταν Ιλυριοί, Αρμένιοι, Καππαδόκες, Σύροι και βάλε. Για όσους μελετούν στοιχειωδώς την Ιστορία, είναι γνωστό πως από κείνα τα χρόνια της αρχαιότητας και ποιοι δεν πέρασαν και εγκαταστάθηκαν στον ελλαδικό χώρο.
Πρώτα οι Σλάβοι (από τον 6ο μ.Χ. αιώνα εντοπίζονται στην Πελοπόννησο) και αργότερα οι Αλβανοί (Αρβανίτες).
Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήρθαν ως κατακτητές.
Κινήθηκαν προς τα νότια, στα πλαίσια της βυζαντινής και της οθωμανικής αυτοκρατορίας, των οποίων τα σύνορα δεν ήταν εκεί που ορίστηκαν μετά τους βαλκανικούς πολέμους του 1912 και 1913 ή μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και η Fnac σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Γκιμοσούλη Το φάντασμά της την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Εύη Γεροκώστα, παραμυθού Χρήστος Θηβαίος, τραγουδοποιός Θοδωρής Κανάκης, ζωγράφος Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας Συμμετέχει η ομάδα κουκλοπαιχτριών ΚΟΚΟΥ-ΜΟΥΚΛΟ.
FNAC Μοναστηράκι Μητροπόλεως 80 & Αιόλου Τηλ. 800 800 50 50

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΑΤΟΪΟΥ 121 & ΣΠΥΡΟΥ ΜΕΡΚΟΥΡΗ 1
144 52 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 28 04 800, FAX: 210 28 19 550,
WEB SITE: www.psichogios.gr Αγαπητοί αναγνώστες,Ο Φεβρουάριος είναι ο κατεξοχήν μήνας του κεφιού και του έρωτα και όλοι μας περιμένουμε με ενδιαφέρον τη ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ για να δούμε τι θα μπορούσε να αλλάξει στη ζωή μας ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΡΙΟ.
Ένα όμως στοιχείο παραμένει πάντα σταθερό και αναλοίωτο: η απερίγραπτη χαρά που μας γεμίζει η ανάγνωση των βιβλίων και η επικοινωνία μεταξύ μας!
Μοιραζόμαστε τις ΚΡΙΤΙΚΕΣ μας, αφήνουμε τα σχόλιά μας στο site ή στα blogs μας, γινόμαστε μέλη στο forum και διαβάζουμε όλοι μαζί και συζητάμε στην ηλεκτρονική Λέσχη Ανάγνωσης το βιβλίο Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝ.
Οι συνεχείς εναλλαγές στον καιρό μάς προϊδεάζουν για ΠΑΓΕΤΟ, και ΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ.
Διαβάζοντας, όμως, περνάμε με επιτυχία την πρώτη δοκιμασία στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, διασχίζοντας ΤΡΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, για να καταλήξουμε στη ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΟ και να βρούμε τη γαλήνη που αξιώνονται οι εκλεκτοί.
Ταξιδεύουμε νοερά στη ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, τη ΡΩΜΗ και τη ΛΕΥΚΩΣΙΑ, μαζί με τους νικητές των μεγάλων μας διαγωνισμών με έπαθλο τρία ταξίδια στο εξωτερικό, και διαβάζουμε περισσότερο φανταστικά βιβλία που μας χαρίζουν αληθινά ταξίδια.
Τέλος, με αφορμή τις παγκόσμιες ημέρες, επιλέγουμε αναγνώσματα ταιριαστά στην επικαιρότητα:
Διαβάζοντας παραμένουμε σε εγρήγορση.
Η χειμερία νάρκη δεν είναι για εμάς.
Η άνοιξη είναι προ των πυλών και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ καθώς και ο ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ μας προ(σ)καλούν σε έναν διαφορετικό ΧΟΡΟ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ αλλά και σε μια καθημερινή γιορτή αγάπης και ειρήνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ζαρκαδάκη Οδηγός επιβίωσης την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ξενάριος, συγγραφέας Σωκράτης Παπαγεωργίου, Επίκουρος Καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, βιβλιοκριτικός Απόσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Τίνα Γιωτοπούλου. ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24, Αθήνα, Τηλ: 210 3217917

Το εργαστήρι του βιβλίου: Εαρινός κύκλος σεμιναρίων (1 Μαρτίου - 16 Μαΐου 2010)

Το εργαστήρι του βιβλίου σας προσκαλεί σε ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσηςμε τους διδάσκοντες καθηγητέςτην Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010Εαρινός κύκλος σεμιναρίων: 1 Μαρτίου - 16 Μαΐου 2010 Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον εαρινό κύκλο σεμιναρίων στο «Εργαστήρι του βιβλίου» που οργανώνει σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Ένα «Εργαστήρι» ζωντανό και δημιουργικό που αναδεικνύει νέους, ταλαντούχους επαγγελματίες που ασχολούνται δημιουργικά με τον χώρο του βιβλίου.
Με περισσότερους από 1.500 αποφοίτους 44 από τους οποίους έχουν εκδώσει το δικό τους βιβλίο, 18 έχουν βραβευθεί, εντός και εκτός Ελλάδας, για το έργο τους, ενώ δεκάδες έχουν βρει επαγγελματικό προσανατολισμό σε εκδοτικούς οίκους, το «Εργαστήρι του βιβλίου» έχει καταξιωθεί για το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας από έγκριτους συγγραφείς και επαγγελματίες του βιβλίου. Η καθιερωμένη συνάντηση γνωριμίας (open house) των υποψήφιων μαθητών με τους δασκάλους θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (ΑΘ. Διάκου 4, στάση μετρό «Ακρόπολη») στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου 2010, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον συντονιστή των σεμιναρίων κ. Στρατή Χαβιαρά, (συγγραφέα και διευθυντή του εργαστηρίου “Writing the Novel” στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ) καθώς και με τους άλλους διδάσκοντες καθηγητές.
Ο εαρινός κύκλος περιλαμβάνει τα παρακάτω σεμινάρια διάρκειας 10 εβδομάδων:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς· Μυθιστόρημα Στρατής Χαβιαράς, Αργυρώ Μαντόγλου· Μικρή φόρμα Στρατής Χαβιαράς· Διήγημα Μισέλ Φάις, Τάσος Γουδέλης· Νουβέλα Μισέλ Φάις· Ποίηση Στρατής Πασχάλης· Παιδικό βιβλίο Χρήστος Μπουλώτης, Ελένη Σβορώνου· Δημοσιογραφία, κριτική και λογοτεχνία Βαγγέλης Χατζηβασιλείου
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
Συντονιστής: Στρατής Χαβιαράς· Γλωσσική και τυπογραφική διόρθωση και επιμέλεια βιβλίου (4 επίπεδα)Δημήτρης Θάνας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ·
Καλλιτεχνική βιβλιοδεσία Βασιλική Βλάχου, Ευαγγελία Μπίζα
Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σεμινάριο θα βρείτε στον κόμβο του ΕΚΕΒΙ: www.ekebi.gr και στα τηλέφωνα: 210-3248341-2, 210-9200325 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ» - ΜΕΡΟΣ Β΄Το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στο Θάνο Μικρούτσικο.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ 1. ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ Μια παραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας σε κείμενα του Κώστα Λογαρά Μια παράσταση βασισμένη σε μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου στο νεοκλασσικό κτίριο Γαλανόπουλου 1988, Πάτρα 2. ΚΑΜΠΑΡΕ ΕΡΙΚ ΣΑΤΙ Μια παραγωγή του Μουσικού Αναλογίου σε κείμενα και μουσική του Έρικ Σατί 1991, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 3. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ Μια παραγωγή της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 1997 σε κείμενα του Ν.Γ. Πεντζίκη. Μια παράσταση βασισμένη σε μια ιδέα του Θάνου Μικρούτσικου. 1997, Θεσσαλονίκη ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Σκηνοθεσία : Τάκης Παπαγιαννίδης 1982 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΌΪΝΕΡ Σκηνοθεσία: Μάρα Λεβίδη Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας. 1990 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΕΣΤΗΣ Σκηνοθεσία: Φρίντα Λιάπα. 1990-1991 ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ Α. ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Σε ποίηση Βολφ Μπίρμαν (μετάφραση Δημοσθένη Κοϋρτοβικ) και Ναζίμ Χικμέτ (μετάφραση Γιάννη Ρίτσου και Γιώργου Παπαλεονάρδου) Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη. Σ’ ένα τραγούδι ο συνθέτης 1975 . Λύρα 2. ΚΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ Βασισμένη στον "Πέτρινο Χρόνο" του Γιάννη Ρίτσου. Στον ίδιο δίσκο: ΣΠΟΥΔΗ ΣΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΥ ΜΑΓΙΑΚΟΒΣΚΙ σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη Μετέχουν ομάδα δέκα ηθοποιών και τραγουδιστών στα χορικά, και οι Σάκης Μπουλάς, Αφροδίτη Μάνου, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιώργος Μιχαηλίδης. Απαγγελία: Γιώργος Κιμούλης Διδασκαλία χορικών: Σοφία Σπυράτου 1976. Λύρα 3. ΦΟΥΕΝΤΕ ΟΒΕΧΟΥΝΑ Μουσική και τραγούδια για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Λόπε ντε Βέγκα, όπως ανέβηκε στο Κ.Θ.Β.Ε σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη, την περίοδο 1976-77 Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης Τραγουδούν: Mαρία Δημητριάδη, Γιώργος Μεράντζας Μετέχουν: Θάνος Μικρούτσικος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σοφία Σπυράτου και χορωδία. 1977. Λύρα 4. ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΝΙΑΔΕΣ Σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου Τραγουδούν: Μαρία Δημητριάδη, Γιώργος Μεράντζας 1977. Λύρα 5. ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟΝ BRECHT Σε ποίηση Μπέρτολτ Μπρεχτ (μετάφραση Μάριου Πλωρίτη, Πέτρου Μάρκαρη και Αγγέλας Βερυκοκάκη) Τραγουδούν: Γιάννης Κούτρας και ο συνθέτης Αφήγηση: Γιάννης Μαργαρίτης 1978. Λύρα 6. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ Σε κείμενα Φώντα Λάδη, Άλκη Αλκαίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Ρίτσου Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη 1978. Λύρα 7. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Τραγουδούν: Γιάννης Κούτρας, Αιμιλία Σαρρή, Βασίλης Παπακωνσταντίνου 1979. Λύρα 8. ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ IV Με κείμενα Ευριπίδη από τον Ίωνα (μετάφραση Τάσσου Ρούσσου) και τον Ορέστη (μετάφραση Άγγελου Τερζάκη) Τραγουδούν: Μίσα Ικέουτσι, Μαριέλλη Σφακιανάκη, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Αντώνης Κοντογεωργίου Αφήγηση: Ειρήνη Ιγγλέση 1980. Λύρα 9. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ‘81 Από τις κοινές συναυλίες Χρήστου Λεοντή - Θάνου Μικρούτσικου, το 1981. Τα τραγούδια του Μικρούτσικου σε ποίηση Φρανσουά Βιγιόν, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νίκου Καββαδία, Βολφ Μπίρμαν και Μιχάλη Γκανά Τραγουδούν: Μαρία Δημητριάδη, Γιώργος Μεράντζας, Σάκης Μπουλάς 1981. CBS (Sony) 1Ο. ΕΜΠΑΡΓΚΟ Σε ποίηση Άλκη Αλκαiου Στην εισαγωγή στίχοι Μαγιακόβσκι Τραγουδούν: Mαρία Δημητριάδη, Κώστας Καράλης, Βλάσης Μπονάτσος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος 1982 CBS 11. Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη Τραγουδούν: Γιώργος Μεράντζας, Κώστας Θωμαίδης Συμμετέχει ο Σάκης Μπουλάς Στον ίδιο δίσκο ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑ Σε ποίηση Κώστα Παπαγεωργίου Τραγουδούν: Σάκης Μπουλάς, Γιώργος Μεράντζας 1983. CBS (Sony) 12. ΑΡΑΠIΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΑΨΕ ΝΑ ΧΤΥΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ Στο δίσκο περιλαμβάνονται οι συνθέσεις ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟΗΘΕΣ ΠΑΙΔΙΑ Στίχοι: Άλκης Αλκαίος Τραγουδά ο Θάνος Μικρούτσικος ΦΑΝΤΑΣΙΑ Νο3 ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Τζον Μακ Γκραθ που σε σκηνοθεσία του ίδιου παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 1983 Τραγουδά η Julie Massίno ΤΡΙΟ Νο 1 ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΡΑΜΣ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΗΣΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ Από την παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε : "Μπρεχτ και Χίτλερ" (1983) Σύνθεση του Μάριου Πλωρίτη από κείμενα των Μπρεχτ, Χίτλερ και Μάριου Πλωρίτη σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη 1983.CBS (Sony) 13. ΒΙΚΤΩΡ & ΒΙΚΤΩΡΙΑ Μουσική και τραγούδια για το ομώνυμο κινηματογραφικό έργο του Ράινχολντ Σίντσελ, που ανέβηκε στο Θέατρο Αλίκη το 1983 σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου Στίχοι Μάριος Πλωρίτης, Γιώργος Παυριανός Τραγουδούν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Βλάσης Μπονάτσος, Γιώργος Μούτσιος, Ηλίας Λογοθέτης, Σάκης Μπουλάς και άλλοι ηθοποιοί του θιάσου 1984 . CBS(Sony) 14. ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ Στο δίσκο αυτό περιλαμβάνονται, μαζί με έργα του Βίλχεμ Τσόμπλ και του Μιχάλη Γρηγορίου, το έργο του Θ. Μικρούτσικου ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ για βαθύφωνο και πιάνο, βασισμένο στην ομώνυμη ποιητική σύνθεση του Γιάννη Ρίτσου Τραγουδά ο Φραγκίσκος Βουτσίνος 1985. Εταιρεία Νέας Μουσικής (ΕΤ.ΝΕ.Μ.) 15. ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Στο δίσκο αυτό περιλαμβάνεται, μαζί με έργα των Ivan Patachich, Χάρη Ξανθουδάκη, Mladen Milicevic ,το έργο του Θ. Μικρούτσικου Ο ΑΔΕΛΦΟΣ εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Γιώργου Χειμωνά 1985. Εταιρεία Νέας Μουσικής (ΕΤ.ΝΕ.Μ.) 16. ΝΤΟΥΟ ΓΙΑ ΑΛΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ David Lynch, άλτο σαξόφωνο, και Γιώργος Φακανάς, ηλεκτρικό μπάσο. Στον ίδιο δίσκο και το έργο ΟΠΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ "για σόλο φλαουτίστα" Κείμενα: Γιώργου Μανιώτη μεταφρασμένα στα γαλλικά από τη Σεσίλ Ιγγλέση-Μαργέλλου Με τον Marc Grauwels 1985. Εταιρεία Νέας Μουσικής (ΕΤ.ΝΕ.Μ.) 17. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΗ Σε στίχους των Νίκου Καββαδία, Άλκη Αλκαίου, Ανδρέα Μικρούτσικου και Μπάμπη Τσικληρόπουλου Τραγουδά η Χάρις Αλεξίου 1986. MINOS 18. ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΛΟΪΖΟ Κύκλος τεσσάρων τραγουδιών σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, για βαθύφωνο, φαγκότο και πιάνο Οι στίχοι του Σεφέρη στα αγγλικά, στη μετάφραση των Έντμουντ Κήλυ και Φιλίπ Σέραρντ Τραγουδά ο Φραγκίσκος Βουτσίνος Στον ίδιο δίσκο το έργο ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ (1983-1984) Σουίτα για μετζοσοπράνο και κουαρτέτο εγχόρδων σε κείμενα Πώλ Βιλλέμς Τραγουδά η Ιρέν Ζάρσκι και παίζει το κουαρτέτο εγχόρδων Ραζουμόβσκι 1987. MINOS 19.ΟΛΑ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΕΝΑ Σε στίχους του Κώστα Τριπολίτη Τραγουδά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου 1988. MINOS 2Ο ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΟΡΤΗΣ Από την ομώνυμη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο Θέατρο Λαμπέτη το 1988 με κείμενα και σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου Παίζουν και τραγουδούν: Λάκης Λαζόπουλος, Χρυσούλα Διαβάτη, Παύλος Χαϊκάλης, Γιώργος Νινιός, Έλντα Πανοπούλου κ.α Συμμετέχει ερμηνεύοντας δύο τραγούδια η Χάρις Αλεξίου 1989. CBS (Sony) 21. ΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ Σε στίχους Άλκη Αλκαiου και (από ένα τραγούδι) Κωστα Τριπολίτη και Γιώργου Παυριανού Τραγουδά ο Διονύσης Θεοδόσης και σε δύο τραγούδια ο Θάνος Μικρούτσικος 1989. MINOS 22. ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ Σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και σε (δύο τραγούδια) Χαρ. Αλεξίου Τραγουδά η Χάρις Αλεξίου 1989. MINOS 23. ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΦΩΝΗ Ρεσιτάλ Θάνου Μικρούτσικου (πιάνο) και Δήμητρας Γαλάνη (τραγούδι). Ένα τραγούδι ερμηνεύει ο συνθέτης Ζωντανή ηχογράφηση στις Βρυξέλλες (152.89) στο Nouveau Theatre de Belgique Στίχοι των Καββαδία, Μπρεχτ (σε απόδοση Μάριου Πλωρίτη), Λαχά, Αλκαίου Στο δίσκο περιλαμβάνονται και τραγούδια των Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μούτση, Λοίζου, Χατζιδάκι 1990. MINOS 24. ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Επανεκτέλεση με νέα επεξεργασία και ενορχήστρωση των τραγουδιών του κύκλου "Ο σταυρός του Νότου", αλλά και έξι νέα τραγούδια Τραγουδούν: Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πάνος και Χάρις Κατσιμίχας, Θανος Μικρούτσικος 1991. MINOS 25.MUSIC FOR TWO (ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ) 0 δίσκος περιλαμβάνει τα έργα ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ-ΝΤΟΥΟ ΓΙΑ ΒΙΟΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ Δημήτρης Βράσκος, βιολί, και Νέλλη Σεμιτέκολο, πιάνο ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΖΟΣΟΠΡΑΝΟ ΚΑΙ ΦΛΑΟΥΤΟ Με τη μεσόφωνο Lieve Jansen και τον Johan Rychen, φλάουτο ΝΤΟΥΟ ΓΙΑ ΑΛΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ Davίd Lynch, άλτο σαξόφωνο, και Γιώργος Φακανάς, ηλεκτρικό μπάσο 1992.MINOS 26. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Σε στίχους Κώστα Τριπολίτη Τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας Ένα τραγούδι ερμηνεύει ο συνθέτης 1992. MINOS. ΕΜΙ 27. VOLPE D' AMORE (ΑΛΕΠΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ) Με την ιταλίδα τραγουδίστρια Μilva Επανεκτελέσεις, με στίχους στα ιταλικά και νέες ενορχηστρώσεις, γνωστών τραγουδιών του συνθέτη, αλλά και τέσσερα νέα τραγούδια του Στίχοι: Davide Lamastra, Massimo Gallerani, Maourizio Piccoli, Giovanni Testori, Λίνα Νικολακοπούλου ("Θάλασσα", στα ελληνικά) 1994. MINOS ΕΜΙ Ο δίσκος εκδίδεται πλέον με τον τίτλο VENTO D' AMORE 28. TAUSENDUNDEINE ΝΑCΗΤ Πρόκειται για την έκδοση στα γερμανικά του Volpe d' Amore με τη Milva 1995 POLYDOR 29. ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ Σε στίχους Άλκη Αλκαίου, Γιώργου Κακουλίδη, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου Τραγουδά ο Δημήτρης Μητροπάνος. Σ’ ένα τραγούδι και ο συνθέτης 1996. MINOS 30. ΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ Σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και Χριστόφορου Λιοντάκη Τραγουδά ο Κώστας Θωμαΐδης Μετέχουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Ιγγλέση, Άρης Λεμπεσόπουλος, Πέπη Οικονομοπούλου 1997 HMV 31. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΥΛΟΥ Μουσική και τραγούδια για το Θεατρικό έργο "Λούλου" του Φρανκ Βέντεκιντ που ανέβηκε το 1988/89 στο Ανοιχτό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Μιχαηλίδη Στίχοι: Γιώργου Μιχαηλίδη Τραγουδούν: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λακης Λαζόπουλος, Θανος Μικρούτσικος Αφήγηση: Παύλος Τσίμας Στον ίδιο δίσκο: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗ Μουσική και τραγούδια για το Θεατρικό έργο "Ο αρχοντοχωριάτης" του Μολιέρου που ανέβηκε το 1985 από το Θέατρο της Άνοιξης σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και το 1988 από το Nouveau Theatre de Belgique σε σκηνοθεσία Ηenri Ronse. Στίχοι: Μολιέρου Τραγουδά : Leonce Wapellhorst 1997 HMV 32. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ Αφήγηση : Μάνια Τεχριτζόγλου Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος 1997 ΗΜV 33. ΨΑΞΕ ΣΤ’ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ Σε στίχους Λάκη Λαζόπουλου Τραγουδούν: Δημήτρης Μητροπάνος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Θωμαΐδης, Κατερίνα Κούκα, Κώστας Μακεδόνας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Μπέζος, Διονύσης Τσακνής, Λάκης Λαζόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος. 1997 MINOS 34. Τ. Mikroutsikos. For Sax and Strings and love and dreams-Warna-Irreproachable death. - For Sax and Strings and love and dreams (1996) ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΡΚΕΖQΣ, σαξόφωνο - Warna (1984/96) για σοπράνο, κρουστά, τσέμπαλο(ηλεκτρικό πιάνο) και έγχορδα Κείμενα: ΡauΙ Wlllems ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ (σοπράνο) Παίζει η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής Διεθύνει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ Irreproachable death Ανεπίληπτος Θάνατος για σοπράνο και σεξτέτο πνευστών Ποίηση: Άγγελου Σικελιανού ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ (σοπράνο) Διεθύνει ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ 1998, AGORA 35. THANOS MIKROYTSIKOS SLOW ΜΟΤΙΟΝ La Camerata - Friends of Music Orchestra Alexandre Myrat CONCERTO FOR GUITAR AND ORCESTRA Kostas Kotsiolis The Cordoba Orchestra Leo Brouwer ΤΗΕ HELL OF Α SEASON The Armenian Philharmonic Orchestra Loris Tjeknavorian 1998, ΕΜΙ classίcs Β. ΔΙΣΚΟΙ 45 ΣΤΡΟΦΩΝ 1. Η ΜΥΓΔΑΛΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ Σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη Τραγουδι: Βάσω Μεσηνέζη 1969. (MINOS) 2. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ Σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη Τραγούδι: Μαρίζα Κωχ 1972. MINOS 3. ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου ΕΧΘΡΟΣ Σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ Τραγοϋδι: Mαρία Δημητριάδη 1976 LYRA 4.ΚΑΡΑΝΤΙ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Η ΣΙΩΠΗ Στίχοι: Ανδρέας Μικρούτσικος Τραγούδι: Κώστας Θωμαΐδης 1986 MINOS Γ. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 1980 CBS Η μπαλάντα ενός φιλήσυχου ( στ. Άλκη Αλκαίου) Αυτός ο τόπος (στ. Μάνου Ελευθερίου) Τραγουδά η Μαρία Δημητριάδη ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ 1983 CBS Έχω ένα τίγρη μες στην καρδιά μου (στ. Λ. Ιγνατιάδης) Μετανάστης στο Παγκράτι (στ. Άλκης Αλκαίος) Τραγουδά ο Βλάσης Μπονάτσος Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ 1987 MINOS - Οι ακροβάτες (στ. Κώστας Τριπολίτης) ΑΝΑΣΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 1995 POLYGRAM - Ατομική μου ενέργεια (στ. Λίνας Νικολακοπούλου) Δ. ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ Σε ετικέτες όλων σχεδόν των εταιρειών περιλαμβάνονται πολλά τραγούδια του Θ.Μ σε δεύτερες εκτελέσεις. Ιδιαίτερη μνεία ο συνθέτης θεωρεί πως πρέπει να γίνει στις παρακάτω εκτελέσεις: · ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ Σε ποίηση Βολφ Μπίρμαν Βασίλης Παπακωνσταντίνου/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1978/ MINOS · Ο ΓΟΥΙΛΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΡΜΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Βλάσης Μπονάτσος/ ΓΕΝΙΚΑ 1981/ CBS · ΓΑΜΜΑΓΡΑΦΙΑ Σε ποίηση Άλκη Αλκαίου Μαρία Δημητριάδη/ KUNSTLER FUR DEN FRIEDEN 1982/ KUNSTLER FUR DEN FRIEDEN · ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ · ΜΑΧΑΙΡΙ · Ο ΓΟΥΙΛΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΕΡΜΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Βασίλης Παπακωνσταντίνου/ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ 1985/ MINOS · ΓΥΝΑΙΚΑ Σε ποίηση Νίκου Καββαδία Γιώργος Νταλάρας/ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ 1988/ MINOS · ΜΙΑ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟ ΦΩΣΦΟΡΟ ( HERSEYI ΥΑΚ) Σε στίχους Attila Ozdemiroglu Τραγουδά η Sezen Aksu SEZEN AKSU/ GULUMSE Ε. ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Τραγουδούν: Μαρία Δημητριάδη, Αφροδίτη Μανου και χορωδία 1975. LYRA ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μουσική : Μίκης Θεοδωράκης Στίχοι: Φώντας Λάδης Τραγουδούν: Αφροδίτη Μάνου, Αντώνης Καλογιάννης, Γιώργος Συρρής 1975. LYRA ΣΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ/ 4 ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Παίζει το συγκρότημα μουσικι1ς δωματίου " Ν. Μάντζαρος" 1981 CBS ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ /ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ Τραγουδά ο Κωστας Θωμαΐδης. Μετέχει η Παιδική Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας 1987 Ε.Ν.Μ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΣΙΩΛΗΣ/ Η ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ Έργα για κιθάρα με τον Κ. Κοτσιώλη 1997 HMV ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ/ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Τραγουδά η Σαβίνα Γιαννάτου 1997 HMV ΒΙΒΛΙΑ 1. Γιάννης Μηλιός -Θάνος Μικρούτσικος ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ζητήματα Ιδεολογίας και αισθητικής στην ελληνική μουσική Έκδοση Εταιρία Νέας Μουσικής Αθήνα 1984 2. ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ Έκδοσεις: Τέχνη και Λόγος Αθήνα 1988 3. ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ Επιμέλεια: Παρασκευάς Καρασούλος Έκδοση: Μουσικός Οίκος Φίλιππος Νάκας ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΕΣ Όλες οι παρτιτούρες έχουν εκδοθεί στον Μουσικό Οίκο "Φίλιππος Νάκας" 1. ΝΤΟΥΟ ΓΙΑ ΑΛΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΣΟ Έκδοση 1987 2. Η ΚΟΛΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για ορχήστρα Έκδοση 1990 (Νάκας- Breitkopf und Hartel) 3. ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΣΚΙΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ σουίτα για μέτζο σοπράνο και ορχήστρα εγχόρδων Έκδοση 1990 (Νάκας- Breitkopf und Hartel) 4. ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ για ορχήστρα εγχόρδων Έκδοση 1992 5. ΟΝ Α TRAVEL για μικτή χορωδία Έκδοση 1992 6. ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΔΥΟ για βιολί και πιάνο Έκδοση 1997 7. ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ έκδοση 1997 8. ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Νο 1 Ποίηση: Ναζίμ Χικμέτ Έκδοση 1985 9. Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΗ Στίχοι: Νίκος Καββαδίας, Άλκης Αλκαιος, Ανδρέας Μικρούτσικος, Μπάμπης Τσικληρόπουλος Έκδοση 1990 10. ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ (ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ) ποίηση Νίκου Καββαδία Έκδοση 1992 11. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Στίχοι: Κώστα Τριπολίτη Έκδοση 1992 12. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ 1 δώδεκα τραγούδια από διάφορους κύκλους Έκδοση 1992 13. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ 2 έντεκα τραγούδια από διάφορους κύκλους Έκδοση 1992 14. ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ Στίχοι: Άλκη Αλκαίου, Γιώργου Κακουλίδη, Κώστα Λαχά, Λίνας Νικολακοπούλου Έκδοση 1997 Εκτός βέβαια όλων αυτών των κλασσικών έργων του, υπάρχουν και άλλα πολύ πιο πρόσφατα. Βασίλης Τσούγκαρης. tsougarisgnomi@gmail.com

ΝΥΧΤΕΣ JAZZ στο Café Γαζία

ΝΥΧΤΕΣ JAZZ στο Café Γαζία Μάκης Στεφανίδης τρίο Το μοναδικό «στάνταρντς τρίο» από τη Θεσσαλονίκη παίζουν μαζί από το 2002 με εμφανίσεις σε διάφορα τζαζ φεστιβάλ και κλαμπ σε όλη την Ελλάδα, κινείται στο χώρο της modal και contemporary jazz, με κύριο χαρακτηριστικό τους τη σύγχρονη μελωδική jazz με προσωπικό ήχο και επιρροές από John Coltrane, Wayne Shorter, Keith Jarrett κ.ά. Θέματα από γνωστούς συνθέτες της τζαζ, αλλά και δικά τους. Από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 και για 5 ακόμα Τετάρτες το σχήμα θα χαρίσει μοναδικές βραδιές μουσικής απόλαυσης στο café Γαζία, Καρόλου Ντηλ 18.Το τρίο αποτελούν: Μάκης Στεφανίδης- ηλεκτρική κιθάρα Λάκης Τζήμκας- ακουστικό μπάσο Χρήστος Γερμένογλου- ντραμς Πληροφορίες παράστασης Έναρξη: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010 Ημερομηνίες εμφανίσεων: Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου Τετάρτη 3 Μαρτίου Τετάρτη 17 Μαρτίου Τετάρτη 14 Απριλίου Τετάρτη 28 Απριλίου Τετάρτη 19 Μαΐου Ώρα έναρξης: 22:00 Χώρος: café Γαζία, Καρόλου Ντηλ 18 Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310 241435 Επικοινωνία: Art Minds, www.artminds.gr, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695 Είσοδος ελεύθερη

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΚόψτε τον 14ο μισθό και αυξήστε τον ΦΠΑ Κατάδυση στα μυστικά των ωκεανών Δύσκολοι έρωτες Η Πόλη που αγάπησα Γαλάζια παρέλαση στα ημερολόγια Χριστοφοράκου Μια γειτονιά από την Ομόνοια ώς τη Ραφήνα Δυνατός κρίκος Ο έρωτας «καίει» τον εγκέφαλο «Ζήσαμε το όνειρο στην Ελλάδα»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Τελείωσε η περίοδος "σιγά σιγά" και ξεκίνησε η περίοδος "γρήγορα γρήγορα" Ο Νέλσον Μαντέλα ανέβαζε ελληνικές τραγωδίες στη φυλακή «Στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα αν δεν συμφωνήσουμε με την Τουρκία» Ο Οτσαλάν με εμπιστεύθηκε.. Το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με μια παγκόσμια εκστρατεία απονομιμοποίησης Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί "Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας" Το θέμα των δίγλωσσων σχολείων ετοιμάζονται να ξαναθέσουν τα Τίρανα Υπερασπίζονται «τα του οίκου τους» Fitch, Moody's, S&P Δραματική συρρίκνωση στην ελληνική οικονομία FT: Τα CDS και η Ελλάδα ως "σάκος του μποξ" Νέα ένταση για τη μαντίλα της Εμινέ Αν αποτύχουν! Η Ελληνοτουρκική διπλωματία υστερεί στον Αέρα και στην Θάλασσα Ελβετικό δικαστήριο επικυρώνει απόφαση σχετικά με την γενοκτονία των Αρμενίων Ferguson Says Greek Crisis Will Grip Whole Western World Moody's Thomas Doubts Greece Can Maintain Credit Rating Νυχτώνει πάνω από την Ελλάδα Φως στο τούνελ για Σκαραμαγκά - υποβρύχια Πράξη αυτοπροστασίας παρά αλληλεγγύης «Τροχοδρομούν» σε συγχώνευση Olympic Air και Aegean Airlines Από το ταξίδι στην Αθήνα Αλέξανδρος Παπαναστασίου-Δημοκρατικό Μανιφέστο Το ναυάγιο του «Όρια» Έκθεση για την ελληνική ομογένεια στην Τουρκία Ερντογάν: «Απαράδεκτη» η έκθεση για την Τουρκία

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2010 O Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Βρισκόμαστε σε κρίσιμη για τον τόπο περίοδο.
Η εθνική μας αξιοπιστία έχει τρωθεί λόγω της γενικευμένης αναξιοπιστίας της προηγούμενης ανεύθυνης κυβέρνησης. Εμείς καλούμεθα να λύσουμε το πρόβλημα μαζί με όλους τους έλληνες με εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Τους στόχους που βάλαμε - εθνικούς στόχους διάσωσης της ελληνικής οικονομίας - θα τους πετύχουμε.
Τα μέτρα είναι μέσα για την επίτευξη τους. Και φυσικά, δεν είναι ευχάριστα.
Σε αυτό, δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Μόνο υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Η υπεύθυνη συμβολή όλων μας σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστική. Η συνταγή είναι απλή, μείωση δημόσιων δαπανών και ανάπτυξη με αύξηση της ανταγωνιστικότητας μας για να μην πέσουμε σε ύφεση. Ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, έχουν δεσμευθεί τα μέτρα να είναι κοινωνικά δίκαια, δηλαδή, να μην πληρώσουν πάλι το κύριο μερίδιο αυτοί που δεν ευθύνονται και αυτοί που δεν έχουν. Είναι ευτύχημα για το τόπο που στη κρίσιμη αυτή στιγμή, ασφαλώς τη κρισιμότερη, έχει στο πηδάλιο τον Γ. Παπανδρέου, που με τη διεθνή του παρουσία και αξιοπιστία συμβάλλει στην εθνική ανάταξη και τη διεθνή επαναφορά της χώρας μας. Δημιουργούν κατάπληξη οι δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είναι γνωστό ότι αύξησαν τις δημόσιες δαπάνες κατά 6 δις και χρέωναν την Ελλάδα μέχρι τελευταία στιγμή κατά τον πλέον ανεύθυνο τρόπο.
Έφυγαν όταν ήταν βέβαιοι ότι η κατάσταση που δημιούργησαν ήταν μη αναστρέψιμη.
Δεν είναι ώρα λοιπόν να παραδίδουν μαθήματα.
Περισυλλογή, γενναία συγνώμη στο λαό, αυτοσυγκράτηση, θα ήταν η συνετή στάση για την ηγεσία κάθε υπεύθυνου κόμματος που φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Ας μιλήσουν τουλάχιστον, όταν θα έχουμε κατορθώσει να ξεπεράσουμε τη κρίση στην οποία εκείνοι μας οδήγησαν.
Έως τότε ας μην προκαλούν, γιατί η λαϊκή μνήμη είναι ακόμη νωπή και ο θυμός υπαρκτός.

Στο Καρφί Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗΤΕΥΧΟΣ 453 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010
Το σημείωμα του "Κ" Ανοχή και αντοχή Από την εποχή του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» του Χαριλάου Τρικούπη είχε να βρεθεί η Ελλάδα σε τόσο δύσκολη θέση.
Η εικόνα της χώρας σε ξένες εφημερίδες και ξένα κανάλια παραπέμπει στην Ψωροκώσταινα, μόνο που εκείνη ήταν «πτωχή πλην τιμία», ενώ η σημερινή Ελλάδα, εκτός από σχεδόν χρεοκοπημένη, είναι και παντελώς αναξιόπιστη: έτσι την κατάντησε, αφού φρόντισε να την… επανιδρύσει ο Καραμανλής.
Είμαστε οι πρώτοι και για ένα μεγάλο διάστημα οι μόνοι που γράφαμε για την άφρονα και ανερμάτιστη πολιτική των μαθητευόμενων μάγων της Δεξιάς και τις επιπτώσεις της.
Και χωρίς να διεκδικούμε δάφνες προφητών, είχαμε προβλέψει ότι δεν κινδυνεύει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά το ευρώ από την Ελλάδα! Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε. Μετά τη θεομηνία Καραμανλή, η χώρα ζει με δανεικά. Σελ.2 Tα ιατρικά λάθη που έκοψαν το νήμα της ζωής του Ήταν μια σύμπτωση με συμβολική σημασία.
Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον άδικο χαμό του Νίκου Κακαουνάκη, εκδόθηκε και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο μνημόσυνο για τον εκλιπόντα.
Το πόρισμα ήρθε να αποδείξει ότι η υπόθεση του θανάτου του δεν ξεχάστηκε, και να πείσει τους (δικαίως…) καχύποπτους ότι η ΕΔΕ δεν ήταν μια τυπική διαδικασία που θα έριχνε στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης.
Πολύ σπάνια στην ιστορία των ΕΔΕ η έρευνα καταλήγει σε πορίσματα, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Την εξαίρεση του γενικού κανόνα πιστώνεται η υπουργός Υγείας, που επενέβη ακαριαία για να μη σέρνονται φήμες και αμφιβολίες, αλλά και ο Τιμολέων Κακαβούλης, γιατρός γνωστός για την ηθική του ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητά του, που έφερε σε πέρας την αποστολή του με ταχύτητα, ευθύνη και μυστικότητα.
Η συγκέντρωση καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση σε τόσο μικρό χρόνο κι ενώ διεξαγόταν παράλληλη προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελικό λειτουργό ήταν ήδη ένα επίτευγμα. Σελ. 12 έως Σελ. 13 Κόμμα «τρία σε ένα» έχει γίνει η Νέα Δημοκρατία Ένα τριχοτομημένο κόμμα αναγκάζει τον Αντώνη Σαμαρά να εφαρμόζει ισορροπίες τρόμου, που κανείς στη Ν.Δ. δεν γνωρίζει πού μπορεί να καταλήξουν.
Εν όψει Συνεδρίου, μάλιστα, οι φυγόκεντρες δυνάμεις αναμένεται να ενταθούν. Αυτός είναι ο λόγος των προειδοποιήσεων που απευθύνει κάθε τόσο ο Α. Σαμαράς, απειλώντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλους κύκλους εσωστρέφειας, την ώρα που υπογείως το καζάνι βράζει. Σελ. 14 και Σελ. 15 Να δώσει αποδείξεις και η κυβέρνηση για δίκαια μέτρα Φοβάται ο κόσμος το μέτρο των αποδείξεων.
«Αντί να γλιτώσουμε φόρο, κινδυνεύουμε να πληρώνουμε περισσότερα», μας είπε 45χρονος υπάλληλος σε ταξιδιωτικό γραφείο και ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να κοιτάξει το θέμα του αφορολόγητου ορίου των 12 χιλιάδων ευρώ με ευαισθησία.
Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν το τεράστιο πρόβλημα της οικονομίας. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή άφησε άδεια ταμεία και δέχονται να βάλουν πλάτη για να στηριχθούν τα μέτρα, αλλά απαιτούν να είναι δίκαια.
Με απλά λόγια, πολλά νοικοκυριά δεν θα μπορέσουν να μαζέψουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 30% του εισοδήματός τους.
Όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν!
Και αντί να γελάσουν ευχαριστημένοι οι φορολογούμενοι από τη μείωση του φόρου που θεσπίζει η κυβέρνηση ως τα εισοδήματα των 40 χιλιάδων ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ποινή 10% διότι δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν τις απαραίτητες αποδείξεις. Διαβάστε με προσοχή, για να κατανοήσετε πού βρίσκονται τα προβλήματα. Σελ. 52 και Σελ. 53 στο Πέταλο Στις 27/2/2004 ο σημερινός διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Μουρούτης, αρθρογραφούσε στην ιστοσελίδα των «Ταύρων» του Στέφανου Μάνου.
Ένα από κείμενα που είχε φιλοξενήσει είχαν να κάνουν με τη στήριξη του Σαμαρά στη Ν.Δ. Ρωτούσε, τότε, ο στενός συνεργάτης του σημερινού αρχηγού:
«Συμφωνείτε ή όχι με την ανυστερόβουλη στήριξη του κ. Αντώνη Σαμαρά στη Ν.Δ. την ώρα που του προσεφέρετο θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ;».
Ακόμη ένα κείμενο που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Σαμαρά. Ο επί χρόνια κολλητός του, ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. λίγο έλειψε, εκτός από πρώην πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, να είχε γίνει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σελ. 63 στο Πέταλο Ενδείξεις για ευθύνες γιατρών διαπιστώνονται από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον άδικο χαμό του Νίκου Κακαουνάκη.
Το ρεπορτάζ δικαιώθηκε για μία ακόμη φορά.
Και τα συντεχνιακά κίνητρα ξεσκεπάστηκαν. Ιατρικά λάθη λοιπόν μετέτρεψαν σε μοιραία επέμβαση μια «εγχείρηση ρουτίνας». Η ΕΔΕ, που διατάχθηκε από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την οποία έφερε εις πέρας με ταχύτητα και υπευθυνότητα ο Τιμολέων Κακαβούλης, καταγράφει τα ακριβή περιστατικά όπως τα εξέθεσαν οι μάρτυρες που κατέθεσαν.
Το πόρισμα δεν καταλογίζει ευθύνες ούτε τις προσωποποιεί. Εκφράζει όμως επιστημονικές απόψεις που οδηγούν στο συμπέρασμα περί σφαλμάτων.
Γι’ αυτό και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου ήδη διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του Νίκου. Τώρα είναι η ώρα του εισαγγελέα, που θα κρίνει αν υπάρχουν στοιχεία για να ασκήσει διώξεις. Σελ. 64

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΙΤΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ "ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ" Π.Α.Σ «ΠΟΝΤΟΣ» ΧΟΡΤΟΚΟΠΙΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΕΤΗΣ "ΔΙΟΓΕΝΗΣ Ο ΣΙΝΩΠΕΥΣ"

Νέα Κίνηση ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης-Ανακοίνωση

OΝΝΕΔ ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η εκλογή προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση της νεολαίας του κόμματος αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή για την μεγάλη φιλελεύθερη, δημοκρατική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, η περήφανη παράταξη μας συνεχίζει το μεγάλο βήμα που πραγματοποιήθηκε με την ανοιχτή εκλογή του Αντώνη Σαμαρά από την κοινωνία και το μήνυμα που έστειλε η βάση της Νέας Δημοκρατίας για πάταξη των μηχανισμών και ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία.Με συνείδηση ευθύνης και συλλογική προσπάθεια καλούμαστε όλοι εμείς οι νέοι της παράταξης να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό της χώρας, καλούμαστε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανίδρυση του κόμματός μας. Όλοι εμείς οι απλοί ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες μαχόμαστε καθημερινά για την προβολή των ιδεών και των αξιών μας, αγωνιζόμαστε για την προβολή του οράματος μας στην ελληνική κοινωνία. Είμαστε περήφανοι για τις αρχές και τις αξίες μας. Για την επίτευξη των στόχων μας απαιτείται μια δυναμική, δημοκρατική, πλουραλιστική και εξωστρεφής ΟΝΝΕΔ, μια ΟΝΝΕΔ πρωτοπόρα, μια ΟΝΝΕΔ που θα πρωταγωνιστεί, μια ΟΝΝΕΔ ανοιχτή, δίπλα στην νεολαία, μέσα στην κοινωνία, μπροστά στους αγώνες. Εκφράζουμε ένα ανήσυχο κομμάτι απλών νέων αγωνιστών της παράταξης προερχόμενων από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα σημαντικό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και που θα επηρεάσει την επιλογή μας στην ερχόμενη εκλογική διαδικασία για ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ είναι το μέλλον και η πορεία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Η πόλη μας χρειάζεται μια δυναμική κομματική νεολαία, που θα διαδραματίσει τον δικό της ειδικό ρόλο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, μια πόλη με πολύ έντονο το φοιτητικό στοιχείο, μια πόλη με υψηλή ανεργία ειδικότερα στους νέους, μια πόλη με ειδικό ρόλο στην Βαλκανική. Η σημερινή λειτουργία της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης δεν ανταποκρίνεται στις υψηλές μας απαιτήσεις και στον διευρυμένο ρόλο που οφείλει να έχει. Για το λόγο αυτό θέτουμε μια σύντομη και περιεκτική λίστα με τα στοιχεία που επιθυμούμε να συγκεντρώνει. Η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης που οραματιζόμαστε: • Μια ΟΝΝΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ανοιχτή, δημοκρατική, φιλελεύθερη και εξωστρεφής, μακριά από κλειστές παρέες, μηχανισμούς και αρχηγικά σύνδρομα • Μια ΟΝΝΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που θα διαθέτει έναν ιδιαίτερο και παρεμβατικό λόγο στα πολιτικά ζητήματα της τοπικής κοινωνίας καθώς και θα πρωταγωνιστεί στις ιδεολογικές προκλήσεις της παράταξης • Μια ΟΝΝΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ με πρόεδρο ένα νέο από την πόλη μας • Μια ΟΝΝΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που θα διδάσκει πολιτικό πολιτισμό, θα έχει κινηματικό χαρακτήρα, θα είναι δίπλα στους νέους και παράγει ενημερωμένα στελέχη • Μια ΟΝΝΕΔ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ που θα «απογαλακτιστεί» από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, θα απευθύνεται στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, ενώ παράλληλα θα διατηρεί στενούς δεσμούς με το φοιτητικό κίνημα Αυτή την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης οραματιζόμαστε, για αυτήν θα αγωνιστούμε και αναμένουμε την ανταπόκριση όσων ενδιαφέρονται για να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Με αυτούς τους όρους θα κληθούμε να αποφασίσουμε και για την εκλογή του νέου αρχηγού της ΟΝΝΕΔ. ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Δίκοπο μαχαίρι για το Κρεμλίνο οι εκλογές στην Ουκρανία Defend the Realm: The Authorized History of MI5 The Last Train from Hiroshima Ξεκίνησε η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράν 2.779 απόρρητες φωτογραφίες από την «11/9» Απόσυρση τουρκικού στρατού από την Κύπρο ζητά το Ευρωκοινοβούλιο Ο φόβος για την Τουρκία ευθύνεται για τα οικονομικά της Ελλάδας