Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΚΕΔΡΟΣ | νέες εκδόσεις |ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί σας και σας ευχόμαστε καλό φθινόπωρο.
Εκτός από τα βιβλία μας που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες
και τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω,
σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάμε ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
με τον συγγραφέα ΓΙΩΡΓΟ ΞΕΝΑΡΙΟ. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Τέλος, δείτε το νικητή του μηνιαίου διαγωνισμού μας και ενημερωθείτε για τις εκδηλώσεις μας.
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ-ΛΙΒΑΝΗ - ΑΣΠΑΣΙΑ Η ΕΤΑΙΡΑ
Αικατερίνη Μαυρίδου-Λιβάνη
ΑΣΠΑΣΙΑ, η εταίρα

Η Ασπασία υπήρξε μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αφού δεν έχει εξακριβωθεί αν και σε ποιο βαθμό επηρέαζε τον Περικλή στη λήψη σοβαρών αποφάσεων στον τομέα της πολιτικής.
Η ζωή της ήταν μυθιστορηματική και το τέλος της τραγικό, ενώ μετέωρο και αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ήταν μια εταίρα ή μια γυναίκα με φιλελεύθερο πνεύμα, πολύ μπροστά από την εποχή της.

Περισσότερα

 
ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑ - ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ
Μαρία Μηλιαρά
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ


Από το πλουσιόσπιτο της Βιέννης όπου μεγάλωσε μέχρι το μικρό πέτρινο σπίτι σε ένα χωριό της δυτικής Μάνης, η Ελένη, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία απ’ αυτήν του παππού και του πατέρα της, πραγματοποιεί το πιο δύσκολο ταξίδι, μέσα στους κινδύνους και στις καταστροφές που προκαλεί ο πιο ανελέητος πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα.
Έχοντας μέχρι τότε βολευτεί στη ρουτίνα μιας άνετης καθημερινότητας, θα διαβεί τα μονοπάτια της αγωνίας και του φόβου όταν καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθούν η μονάκριβη κόρη της, ο γαμπρός της και ο πολυαγαπημένος της εγγονός είναι να πάρει το παιδί και να δραπετεύσουν από την Αυστρία.
Περισσότερα

 
για τους μικρούς μας φίλους
ΖΩΗ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Ζωή Θ. Σπυροπούλου
ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ


Εικονογράφηση: Λιάνα Μερτζάνη

Πέντε οικολογικά παραμύθια. Πέντε ιστορίες εμπνευσμένες από τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των παιδιών για το περιβάλλον και την καταστροφή του.
Το τελευταίο βατραχάκι, η ανεμώνα που έκλαιγε, η σκυλίτσα που τη λέγαν Βαγγελίτσα, το πετροχελίδονο του Νικόλα και τα κοτσύφια του δάσους μας παρουσιάζουν τις συνέπειες της αλόγιστης εκβιομηχάνισης του Θριάσιου Πεδίου και περιγράφουν την καταστροφή της πανίδας και της χλωρίδας στην περιοχή της Ελευσίνας μα και όλης της Αττικής.

Περισσότερα
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ
ΛΕΞΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Έγχρωμη εικονογράφηση: Κάρεν Τόμλινς

Το βιβλίο αυτό εισάγει με τρόπο υπεύθυνο, εύληπτο και ευχάριστο το μικρό αναγνώστη στις βασικές μαθηματικές έννοιες που θα συναντήσει στα πρώτα χρόνια του σχολείου. Μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως λεξικό, είτε να διαβαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος, καθώς το παιδί προχωράει σε όλο και πιο σύνθετες μαθηματικές έννοιες.
• Σαφείς ορισμοί για πάνω από 500 όρους και έννοιες.
• Πλούσια εικονογράφηση.
• Κατανοητά παραδείγματα.

Ένα βιβλίο χρήσιμο για τους μαθητές του δημοτικού, αλλά και για τους γονείς και τους δασκάλους.
Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις μας, για μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: O νικητής του μηνιαίου διαγωνισμού μας
είναι ο κύριος
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κέρδισε τα ακόλουθα πέντε βιβλία:
ΔΩΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τακτικά εργαστήρια στο αβγό του Μουσικού Χωριού - Συνάντηση Ενημέρωσης

το αβγό
του Μουσικού Χωριού
forum δημιουργίας
Παράλληλα με τη δεκαετή συνεχή δράση στον Άγιο Λαυρέντιο, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται, για 4η συνεχή χρονιά, στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις.
Ειδικότερα, ασκούνται η «δια βίου» μουσική και κινητική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από έναν ετήσιο κύκλο τακτικών συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών, σεμιναρίων και άλλων παράλληλων δράσεων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα ανακοινώνονται τα residencies, οι θεματικές συζητήσεις, οι συναυλίες, οι προβολές και οι παραστάσεις που θα πραγματοποιούνται στο χώρο.Η oμάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού και του «Αβγού» προσκαλεί τα μέλη των τακτικών εργαστηρίων της χρονιάς, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο για τις δράσεις μας, σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης σχετικά με όλα τα τακτικά εργαστήρια που θα λειτουργήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.
Παράλληλα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει κρασάκι και μεζεδάκια, ακρόαση αποσπασμάτων από δρώμενα του καλοκαιριού στον Άγιο Λαυρέντιο και ψιλολουβέντα.
_____________________________________
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
ΤΟ ΑΒΓΟ // Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος
ΩΡΑ 20.00 
________________________________
Μαζί με την ομάδα εργασίας, θα σας περιμένουν και οι εισηγητές: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά, Μαρία Θωίδου, Μαρία Λάππα, Αγγελική Μπιτζαράκη και Ανθή Θάνου) ώστε να συζητηθεί το πρόγραμμα και το ακριβές περιεχόμενο των τμημάτων (http://avgo.music-village.gr/gr/εργαστήρια)
Oι ενδιαφερόμενοι για το εργαστήριο του Σπύρου Σακκά παρακαλούνται να έρθουν καθώς θα υπάρχει ενημέρωση και από τους βοηθούς - συντονιστές του εργαστηρίου φωνητικής έρευνας.

ΚΥΚΛΟΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 2015/16 (Oκτώβριος – Ιούνιος)
(κλικ στους τίτλους για περισσότερα)
Ανιχνεύουμε και ερευνούμε τις περιοχές εκείνες του ανθρωπίνου σώματος και πνεύματος που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για καινούργιους ορίζοντες ύπαρξης και διεύρυνσης του ανθρώπινου ήχου.
Βιωματικές φωνητικές ασκήσεις μέσα από συλλογικές δράσεις, ως προς την εξερεύνηση της φωνής, την εξοικείωση με τις φωνητικές τεχνικές, το συντονισμό και τη συνεργατικότητα στο επίπεδο τόσο της ερμηνείας ενός απλού τραγουδιού, όσο και της τελετουργικής προσέγγισης ενός αυτοσχεδιαστικού δρώμενου. Για αρχάριους και προχωρημένους.
Η διδασκαλία έχει σαν άξονα ένα ολιστικό σύστημα που με όχημα το διαλογισμό εξισορροπεί  όλες τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης: τη φυσική, τη συναισθηματική, τη νοητική και την πνευματική.
Στην παρούσα εκπαιδευτική διαδικασία θα εμβαθύνουμε στην «ποιητική του σώματος», μέσα από την κινησιολογική προσέγγιση και την φιλοσοφία του Ιαπωνικού χορού Butoh. Δουλεύοντας με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου  και το αυτοσχεδιασμό θα ενεργοποιήσουμε το «πρωτογενές σώμα», το σώμα δηλαδή που «κοιμάται» μέσα στο σώμα μας, ενδυναμώνοντας την εφευρετικότητα του και την δυνατότητά του να αφηγείται την ιστορία του με ή χωρίς την βοήθεια του λόγου. Τέλος, σκοπός  του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ένας πυρήνας σωματικής έρευνας και μελέτης τόσο σε προσωπικό επίπεδο ανάπτυξης αλλά και παραστατικής δράσης.
Θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη του εκφραστικού δυναμικού μας, στον εμπλουτισμό των δυνατοτήτων στην κίνηση και στη δημιουργικότητα μας, στην αναγνώριση και διάνθιση της σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους. Βασιζόμαστε σε τεχνικές και μεθόδους Χοροθεραπείας και Εμψύχωσης των Ομάδων για χάρη της προώθησης της προσωπικής ευημερίας και  της ενθάρρυνσης για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη.
Ομάδα Χοροθεραπείας – Ψυχοθεραπείας μέσω Κίνησης και ΧορούΗ Χοροθεραπεία είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού. Υποστηρίζει την εργασία πάνω στην άρρηκτη σύνδεση σώματος και νου. Βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση - η σύνδεση της φυσικής, γνωστικής, συναισθηματικής, κοινωνικής και πνευματικής πτυχής του εαυτού μέσα από τη βιωματική και δημιουργική θεραπευτική διαδικασία και σχέση.
Ανθή Θάνου Εργαστήρι Αφήγησης για το Λαϊκό Παραμύθι
Στον κύκλο αυτών των συναντήσεων γνωρίζουμε βαθύτερα το λαϊκό παραμύθι και τα μυστικά του.
Πειραματιζόμαστε πάνω στις παραλλαγές του ίδιου μοτίβου, δουλεύουμε τους παραμυθιακούς τύπους φτιάχνοντας τη δική μας παραλλαγή παραμυθιού.Ανακαλύπτουμε αρχετυπικά σύμβολα και τη σημασία τους.Σχεδιάζουμε την δική μας παράσταση αφήγησης, βρίσκουμε το υλικό και ζωντανεύουμε την αφήγηση με τη φωνή και το σώμα.
Eκδήλωση ενδιαφέροντος και συμμετοχή για όλα τα εργαστήρια:
20 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2015
Πληροφορίες: www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
Διεύθυνση:
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.music-village.gr
www.facebook.com/toavgo

Ibanez GAX-30 BKN -30% στο Weekend Offer!




Focal Summer Dream -15% έως 30/09!


















ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΨΑΡΑΔΩΝ 2015 - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ

«Καλό κατευόδιο» την Κυριακή
για τους ψαράδες της Νέας Μηχανιώνας
Το «καλό κατευόδιο» για «καλές και ειρηνικές θάλασσες» και «καλή ψαριά» ενόψει της νέας αλιευτικής περιόδου πρόκειται να απευθύνουν στις 5.30 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας, δίπλα στο ναό του Αγ. Νικολάου οι οικογένειες των ψαράδων και οι κάτοικοι της περιοχής, ξεπροβοδίζοντας τα πληρώματα των μηχανότρατων που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες το πολύμηνο ταξίδι τους.
Στην εκδήλωση της Κυριακής, που οργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ ομάδες παιδιών από εικαστικά και χορευτικά τμήματα της περιοχής θα δώσουν την ευχή τους για «καλές θάλασσες»  και για μια χρονιά καλύτερη από τις άλλες. Μετά τον αγιασμό θα ακολουθήσουν  νησιώτικοι χοροί από παιδικά τμήματα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου  Ν. Μηχανιώνας, του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας «Η Παναγιά Φανερωμένη» και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Επιβάτες».
Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα «…πέρα από τις σημαδούρες». Τα έργα ανήκουν σε μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας, του Δημοτικού Σχολείου Κερασιάς και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας.
Για το φετινό κατευόδιο ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Το να ευχηθούμε στους ψαράδες της περιοχής μας να έχουν καλές θάλασσες και ψαριές είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Οι άνθρωποι αυτοί θα λείψουν από τα σπίτια τους οκτώ μήνες.
Όλο αυτό το διάστημα, οργώνουν το Αιγαίο πέλαγος και φτάνουν μέχρι και το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος για την αναζήτηση της καλής ψαριάς. Οι ψαράδες, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, καθώς με τη δική τους δύσκολη δουλειά και τον αγώνα τους, δημιουργούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Grant for International Performers - October 26-31

Grants for international performers announced
- professional dancers
- choreographers
- actors (dance, physical theater, drama, musical theater)
- contemporary circus artists
- movement directors and physical theater directors
- multidisciplinary artists

The grant covers accommodation and meals (full board)
during participation in the International Performing Arts Camp in Tuscany, Italy

October 26 - 31, 2015
Information about the supported Program
International Performing Arts Camp is the residential laboratory for performing arts practitioners from different countries working in diverse techniques, genres and artistic styles. The program is open to performers with professional stage experience and multidisciplinary artists, interested in practical research of contemporary performance practice together with colleagues from all over the world.
The applications are considered on the basis of the candidates background, previous achievements, experience and qualifications. Priority is given to those candidates who are able to show their potential to professional development and clear motivation to participate in contemporary performing arts processes at international level. The number of grants is limited, and the grant is awarded on the competitive basis.
For application guidelines and more details, please view:
http://www.artuniverse.org/grants

Calendrier des vacances d'ete 2016 ! Paros Bay Hotel

Prix en chambre double, par nuit, taxes et petit déjeuner inclus.
Situation Idéal
Le Paros Bay est la combinaison parfaite entre un environnement relaxant et le point de chute idéal pour visiter l'île.
L'hôtel est situé dans un endroit très calme et reposant avec un accès directe a une petite plage
.

Activités
Belle plage de sable et criques en contrebas. Piscine d’eau de mer avec transats et parasols gratuits.
 L’île de Paros est parfaitement située dans l'archipel des Cyclades et vous permet visiter d'autres îles très facilement.