Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Μελβούρνη, 24η Δεκεμβρίου, 2008 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ειδικής μεταλλικής πλακέτας που τοποθετήθηκε στο Μουσείο της Νότιας Αυστραλίας (Αδελαΐδα), η οποία γράφει τα εξής: Η ΠΛΑΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 1914 ΚΑΙ 1923 ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
ΑΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ "ΠΟΡΕΙΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ" ΟΤΑΝ ΒΙΑΙΑ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΗ.
ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 30 ΧΩΡΕΣ. 50.000 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.
ΝΟΤΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2008 Η μεγάλη αυτή επιτυχία της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς, συντονισμένης και επίμονης προσπάθειας πολλών ανθρώπων μαζί, που κατέθεσαν πραγματικά την ψυχή τους, κατανοήσαν το χρέος που έχουν στους προγόνους τους, θύματα της Χριστιανικής Γενοκτονίας της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους, και που πίστεψαν από την αρχή ότι έπρεπε να πετύχουν και πέτυχαν.
Θα ήταν παράλειψη, στο σημείο, αν δεν πιστώναμε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη, το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας αυτής που τιμά όλους τους Πόντιους της Αυστραλίας.
Ο κ. Ταβλαρίδης, είναι και Πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας της Νότιας Αυστραλίας, που το επόμενο Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008, γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με μεγάλο πανηγυρικό χορό, στον οποίο θα παραστούν αντιπρόσωποι από τα περισσότερα Ποντιακά σωματεία της Αυστραλίας και οπωσδήποτε σύσσωμη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Από την αρχή της όλης διαδικασίας και μέχρι το αίσιο τέλος της, επιβεβαίωσε αυτό που ο πάνσοφος λαός μας λέει πως, "ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται".
Στο μήνυμα, για τα 50 χρόνια της Ποντιακής Αδελφότητας Νότιας Αυστραλίας, ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Πολιτείας κ. Μάϊκλ Άτκινσον, μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Οι Έλληνες Πόντιοι της Νότιας Αυστραλίας, είναι οι φύλακες της φλόγας και κληρονόμοι του ανεκτίμητου και μοναδικού πολιτισμού τον οποίο και διατήρησαν αναλλοίωτο κάτω από αντίξοες, διώξεις, πολέμους και ειρήνη, σε καιρούς δόξας και σκλαβιάς, για τέσσερις χιλιάδες χρόνια.
Κανένα από αυτά τα γεγονότα, ούτε και η τραγική και βάρβαρη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, από την οποία γεννήθηκε η Τουρκική Δημοκρατία, δεν μπόρεσαν να σβήσουν την λάμψη και το φως που εκπέμπει ο Ποντιακός Πολιτισμός, μια εσωτερική φλόγα που γέννησε το θαύμα των Ελληνικών επιτευγμάτων και τον κλασικό Ελληνικό Πολιτισμό.
Ο Ποντιακός-Ελληνικός πολιτισμός, είναι ακατανίκητος, γιατί ο λαός που τον δημιούργησε, τον διέδωσε και τον διατηρεί, μεταξύ των Ποντίων της Ελλάδας και των Ποντίων της Διασποράς, τον υπηρετεί και τον γιορτάζει στις γωνιές του πλανήτη.
Οι Πόντιοι της Νότιας Αυστραλίας, μακροχρόνια με αγάπη και σεβασμό, διατήρησαν και διέδωσαν, με αγάπη και σεβασμό, την πολιτιστική κληρονομία τους και χάρη σε αυτό, η Νότια Αυστραλία αισθάνεται και είναι πιο πλούσια." Με την ευκαρία, εν όψει των αγίων ημερών, ευχόμαστε υ'είαν και ευλο'ίαν.
Για την Εκτελεστική
Παναγιώτης Ιασωνίδης Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας
Αναπληρωτής Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
FEDERATION OF PONTIAN ASSOCIATIONS OF AUSTRALIA
674 Torrens Road, Pennington, South Australia, 5013,
Tel. (+61 8)83448448
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 01-01-2009 ΣΤΟ ΓΛΕΝΤΑΔΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ.
ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ Μ., ΤΣΑΚΛΙΔΗ Κ., ΜΑΥΡΙΔΗ Ν., ΠΡΙΖΙΔΗ Ν.
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΧΟΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.
Πολιτιστικός – Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Λεύκης Καστοριάς
Νέα Λεύκη – Καστοριά
Τ.Κ. 52100
2467084223
mailto:nealefki.grnealefki@mail.gr ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» ΣΑΣ ΚΑΛEI ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝEI ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΩΜΟΓΕΡΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»
ΡΟΔΟΧΩΡΙ, Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ
Τ.Κ. 59200 ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ" ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:30 ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΚΙΛΚΙΣ "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"
21ης ΙΟΥΝΙΟΥ 163
Τ.Κ. 61100
ΚΙΛΚΙΣ
Τηλ. & Fax: 2341022125 Γεύμα στους δημοσιογράφους από την Ένωση Ποντίων Πιερίας Τους δημοσιογράφους της Πιερίας υποδέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ στο κτίριο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας η πρόεδρος Ζαίρα Λαζαρίδου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου σε μια συνάντηση με σκοπό να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Ά αντιπρόεδρος Δημήτρης Προκοπίδης, η Β αντιπρόεδρος κ. Ρεβυθιάδου, η ταμίας Ανατολή Μαντζαρίδου - Παραστατίδου, η γενική γραμματέας Καλλιόπη Καμπερίδου, η έφορος χορευτικού και μουσείου Κλεονίκη Τσαιτουρίδου - Τσιλιγκιρίδου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Τσαχουρίδης.
Παραβρέθηκαν επίσης η χοροδιδάσκαλος Έφη Τομπουλίδου - Παπουτσίδου, ο δάσκαλος εκμάθησης ποντιακής λύρας Ευθύμης Λολοσίδης και μέλη των χορευτικών ομάδων και του τμήματος λύρας της Ένωσης Ποντίων.
Η βραδιά περιλάμβανε βεβαίως ποντιακά εδέσματα που έφτιαξαν οι κυρίες του συλλόγου και ποντιακούς χορούς από τα παιδιά των τμημάτων, ενώ η πρόεδρος κ. Λαζαρίδου δώρισε στους δημοσιογράφους ένα βιβλίο για την ποντιακή ιστορία.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Ζαίρα Λαζαρίδου καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους ευχαρίστησε για την υποστήριξη τους και την συνεργασία που υπάρχει.
Στόχος της συνάντησης όπως είπε να γνωριστούν οι δημοσιογράφοι με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ώστε η συνεργασία να είναι ακόμη πιο ουσιαστική.
"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί πραγματικά κάνετε ένα δύσκολο έργο και προβάλετε και το έργο όλων των πολιτιστικών συλλόγων όχι μόνο των ποντιακών.
Θεωρώ ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι είναι αυτοί που στηρίζουν την σημερινή κοινωνία, μαθαίνοντας την παράδοση γνωρίζοντας τις ρίζες και πατώντας καλά στα πόδια, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία".
Ο Ά αντιπρόεδρος Δημήτρης Προκοπίδης ευχαρίστησε και αυτός από την πλευρά του τους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να αναβαθμίσουν το ρόλο ων πολιτιστικών συλλόγων με εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται με μεγάλο κόπο.
Ο κ. Προκοπίδης ζήτησε την στήριξη των μέσω μαζικής ενημέρωσης να προβάλλουν τις εκδηλώσεις αυτές όπως και τις εκδηλώσεις για την ποντιακή γενοκτονίας καθώς όπως υπογράμμισε δεν είναι εκδηλώσεις της ποντιακής ιστορίας αλλά της ελληνικής ιστορίας. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Την Πέμπτη 1 Ιανουρίου 2009 και ώρα 18.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο καφενείο του χωριού.
Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης Ελασσόνας
Τηλέφωνο & fax: 2493087386
ΤΚ: 40200
Ελασσόνα
polsylaet@in.gr ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ" SCHORNDORF ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ O Ποντιακός Σύλλογος "Ένωση Ποντίων" Schorndorf και Περιχώρων σας προσκαλεί στον πρωτοχρονιάτικο του χορό στις 31.12.2008 στο Auerbachhale Urbach με το μουσικό συγκρότημα ΑΚΡΟΑΜΑ και τους μουσικούς του Συλλόγου.
Ποντιακός Σύλλογος "ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ" SchorndorfC/o Θεοχάρης Κριθαρίδης
lisztstraße 2873614 Schorndorf Germany
Tel.: +491727143741
verein@pontos-schorndorf.de ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" NECKARTENZLINGEN Ο Ποντιακός Σύλλογος "ΑΚΡΙΤΑΣ" Neckartenzlingen σας προσκαλεί στον πρωτοχρονιάτικο ποντιακό χορό του συλλόγου, που διοργανώνει την Τετάρτη, 31.12.2008, και ώρα 7 μ.μ.
Σας περιμένει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα:Δημήτρης Καρασαββίδης (τραγούδι)Χριστόφορος Απατσίδης (λύρα)
Η ορχήστρα "Έξω Φρενών" (λαϊκό πρόγραμμα)
Είσοδος: 10 Ευρώ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΚΡΙΤΑΣ" NECKARTENZLINGENTel. 07127922295

Ειδήσεις από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών, Asperger και ΥΛΑ σας προσκαλεί στηv Φιλανθρωπική Παράσταση «ΡΙΤΤΕΡ, ΝΤΕΝΕ, ΦΟΣ» Από το Σύνολο Τέχνης «ΣΥΝ ΚΑΤΙ», στο έργο του Τόμας Μπερνχαρντ, στο Θέατρο «Δ. Ποταμίτης», Ιλισίων 21 και Κερασούντος, Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009. Ώρα: 21.15.
Για να κλείσετε θέση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210.74.81.695 και δηλώστε ποια ημέρα προτιμάτε.
Το κόστος του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ ενώ το φοιτητικό είναι 15 ευρώ.
Δύο ενημερωτικά σεμινάρια για την γνωστή μέθοδο φυσικοθεραπείας PNF διοργανώνονται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.fpt.gr/ergastirio-sthn-pnf-me-eley8erh-symmetoxi ενώ στην διεύθυνση http://www.fpt.gr/programmatismena-seminaria μπορείτε να διαβάσετε για το βασικό σεμινάριο PNF που επίσης θα γίνει το 2009.
Ο καινούργιος χρόνος πλησιάζει απειλητικά.
Όλα δείχνουν πως μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά με πάρα πολλές απρόβλεπτες δυσκολίες.
Η κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες βρέθηκε απροετοίμαστη και ας ελπίσουμε πως θα βγούμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από αυτή την μεγάλη και πολλαπλή κρίση που υπερβαίνει κατά πολύ τα ασθμαίνοντα οικονομικά μεγέθη και έχει ακουμπήσει σε ολόκληρη την κοινωνία αφού και η κοινωνία είναι εικόνα και ομοίωση της κρίσης.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Χρόνια Πολλά & Ευτυχισμένα

ΑΠΟ ΤΟ http://www.greekalert.com/

EYXES NEOY ETOYS 2009

ΑΠΟ ΤΟ http://www.tyxikos.gr/