Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Τελικά σε αυτή τη χώρα, ΔΕΝ θα πούμε ΠΟΤΕ τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν θα πάψουμε ΠΟΤΕ να παίζουμε με τις λέξεις «φτιασιδώνοντας» με αυτό τον τρόπο ακόμα και τις χρόνιες παθήσεις….
Εδώ και μέρες παρακολουθώ τον θόρυβο και τα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με μια «ΝΕΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ», μιλώ συνέχεια με ασθενείς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση – κατάρα, και έχω ΕΞΟΡΓΙΣΤΕΙ όπως και εκείνοι, με το γνωστό «παιχνίδι» που παίζεται εδώ και χρόνια.
Το παιχνίδι, είναι το να βαφτίζουμε κάποια ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ….
Και είναι βρώμικο παιχνίδι, γιατί δίνει ψεύτικες ελπίδες στους ασθενείς που πάσχουν από αυτή την «ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ» κατά τους γιατρούς πάθηση, και τους προσγειώνει στην ΙΔΙΑ πραγματικότητα (της προ θεραπείας) ΑΝΩΜΑΛΑ..
ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΑΓΩΓΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ να έβγαινε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ, για να ανακουφίσει τους ανθρώπους που τυραννιούνται από την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, και τις διάφορες ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ που λαμβάνουν με τις όποιες ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ τους….
Ας δούμε το άρθρο….
«Νέα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη βήτα-1α εντάχθηκε πρόσφατα στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μετά την έγκρισή της για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση, την πιο συχνή μορφή της νόσου που αντιπροσωπεύει το 85% των περιπτώσεων. Χορηγείται υποδορίως μία φορά ανά δύο εβδομάδες, με μια νέα έτοιμη προς χρήση συσκευή αυτοχορήγησης.
Η πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη έχει αποδείξει κλινικά πως συμβάλλει στη σημαντική βελτίωση καίριων παραμέτρων της νόσου, όπως είναι οι υποτροπές, οι βλάβες του κεντρικού νευρικού συστήματος και ο κίνδυνος εξέλιξης της αναπηρίας, ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Β’ Νευρολογικής Κλινικής, του Κέντρου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ΑΧΕΠΑ, Νικόλαος Γρηγοριάδης.
«Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η πεγκιντερφερόνη βήτα-1α σε συνδυασμό με το λιγότερο συχνό δοσολογικό σχήμα, προσδίδει στον ασθενή ελευθερία και ανεξαρτησία να πραγματοποιεί τις επαγγελματικές και λοιπές δραστηριότητές του», ανέφερε ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος, διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης αυτοάνοση νόσος που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό και οπτικά νεύρα και μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία. Εμφανίζεται κυρίως σε νεαρούς ενηλίκους μεταξύ 20-40 ετών και προσβάλλει τις γυναίκες πιο συχνά απ’ ό,τι τους άνδρες.
«Επηρεάζει τους ασθενείς σε μια πολύ δυναμική ηλικία, γι’ αυτό και είναι κρίσιμο να μπορούν να παραμένουν δραστήριοι και να έχουν ποιότητα ζωής σε βάθος χρόνου. Η διαρκής διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών για τους Έλληνες ασθενείς που ξεπερνά πλέον τις 10 θεραπείες, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της καλύτερης διαχείρισης της πολλαπλής σκλήρυνσης και της εξατομίκευσης της θεραπείας», τόνισε ο διευθυντής του Ιατρικού Τμήματος της Genesis Pharma, νευρολόγος Γιώργος Καραχάλιος.
Τα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να είναι ήπια, όπως μούδιασμα στα άκρα, ή σοβαρά, όπως παράλυση ή απώλεια της όρασης. Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή. Η νόσος επηρεάζει περισσότερους από 2,3 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 600.000 πάσχοντες στην ΕΕ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση περίπου 12.000 ασθενείς.
Την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και έναρξης της θεραπευτικής αγωγής επισήμανε ο κ. Παπαθανασόπουλος, κάνοντας λόγο «για προφυλακτική θεραπεία άπαξ και ξεκινήσει η νόσος», ενώ ο κ. Γρηγοριάδης, τόνισε ότι «η εισαγωγή της θεραπείας πρέπει να γίνεται πριν το σύμπτωμα εδραιωθεί, ώστε να διασφαλιστεί ο καλύτερος έλεγχος της ασθένειας».»
Πηγή: newsbeast.gr
Όπως βλέπετε, γίνεται λόγος για «ΕΛΕΓΧΟ» της ασθένειας, και ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Ένα ακόμα σκεύασμα για τα «δωρεάν πειραματόζωα», τους ασθενείς με ΣΚΠ, το οποίο θα μπει ΚΑΙ ΑΥΤΟ στην κυκλοφορία μαζί με όλα τα άλλα για να ελέγχει την πάθηση, να «καθυστέρει ΚΑΙ ΑΥΤΟ την εξέλιξη της», όχι όμως να την θεραπεύει.
Γνωρίζω φίλοι μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον ΓΟΛΓΟΘΑ που ανεβαίνουν οι ασθενείς με ΣΚΠ, τις περιπέτειες τους από τις διάφορες αγωγές, και την ΕΛΠΙΔΑ που όλο και πλησιάζει, αλλά και απομακρύνεται, για την Θεραπεία της πάθησης.
Και εδώ, να τονίσω για ακόμα μια φορά αυτό που φωνάζω συνέχεια, όταν γράφω για τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΚΠ, και που  αναφέρεται στο άρθρο , πως δηλαδή «Η εξέλιξη, η σοβαρότητα και τα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης είναι απρόβλεπτα και διαφέρουν σε κάθε ασθενή.».
Καλό θα είναι όταν θα ξαναμιλήσουμε για ΘΕΡΑΠΕΙΑ, να πρόκειται για Θεραπεία.
Καλό θα είναι επίσης, αυτοί που στελεχώνουν τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, να συνειδητοποιήσουν πως οι Ασθενείς με την πάθηση αυτή που καλούνται να εξετάσουν, είναι πολύ «ειδικές περιπτώσεις», πάσχουν από μια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε μάλλον όλους εκείνους που ΔΕΝ έχουν ασχοληθεί με την συγκεκριμένη πάθηση.
ΘΑ επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Βραβείο στον Σωτήρη Τριβιζά και την Ίρις Σαμαρτζή για το βιβλίο "Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο" απ΄ τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου!

Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανακοίνωσε το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στην ετήσια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τα ετήσια βραβεία του σε φυσικά πρόσωπα και φορείς, που με τη δράση τους καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και τα βραβεία σε δημιουργούς για τη συγγραφή, εικονογράφηση και μετάφραση λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους για βιβλία έκδοσης 2015.
Το βραβείο σε εικονογράφο και σε συγγραφέα εικονοβιβλίου (Picture Book) για την εικονογράφηση και για το κείμενο απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στον συγγραφέα Σωτήρη Tριβιζά και στην εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή, για το βιβλίο «Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο», εκδόσεις Διάπλαση.
Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ
Ένα παραμύθι βασισμένο στον Λόρκα
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραμής
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

NEW - Raymarine CP570 Professional CHIRP™ Sonar Module

NEW - Raymarine CP570 Professional CHIRP™ Sonar Module
High-Performance Sonar Module For Professional & Tournament Fishing

Features
Specifications & Order Info
Related
2 Element Transducers
Single Element Transducers
Documents
Images and Media
Professional CHIRP Sonar Module
Engineered for serious anglers, the CP570 sonar module bring best-in-class target separation and high resolution CHIRP sonar imagery to Raymarine multifunction displays. Using a wide spectrum of frequencies and greater sensitivity the CP570's advanced CHIRP transceiver can see through dense schools of baitfish, identify thermoclines, and simultaneously target desired game fish.
Rated for offshore use and rough conditions, the CP570 intelligently filters out unwanted noise while producing high resolution fish targets and reliable bottom tracking.
For the professional angler the CP570’s two fully independent sonar channels deliver faster target identification and up to 4kW of combined output power.
CP570 in Action
Capt. Quinton Dieterle
Capt. Ray Rosher
Florida charter boat captain Quinton “Q” Dieterle goes hunting underwater with the Raymarine CP570 Professional CHIRP Sonar
Serious Offshore Sonar
Superior target definition and enhanced sensitivity using Raymarine’s exclusive wide spectrum CHIRP sonar technology.
Target fish, identify bait, and track the sea floor down to 10,000ft. (3,000m) with two adjustable CHIRP sonar channels.
Hunt for fish in different parts of the water column with the CP570’s two fully independent 2kW sonar channels.

Stunning Detail & Clarity
With 10 times the resolution of ordinary sonars the CP570 delivers sharper, more defined fish targets and automatically filter out unwanted noise so you never miss the action below.
TruZoom™ magnification mode reveals extra target detail without any loss of resolution
The CP570’s ultra-fast ping rate processing delivers accurate bottom tracking in extreme offshore conditions
Easy To Customize
Choose optional low, medium, and high CHIRP frequency transducers in standard or wide-beam to match your fishing preferences.
The CP570 automatically recognizes connected transducers and adjust sonar parameters for optimized performance
View and control each CHIRP channel independently and create your own combination of full or split screen sonar windows on Raymarine’s LightHouse II powered multifunction displays

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ALINCO DJ-500

ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nεο στην αγορά το DJ-500  με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G  ,προσφέρει ποιότητα
και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ,
μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας
ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM
σε προσιτή τιμή ALINCO!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.

DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH


Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF

SPECIFICATIONS
General
Frequency range:[T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz
[T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide
[E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
Modulation:F3E (FM)
Frequency step:2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
Memory channel:200 memory channels in total
Antenna impedance:50ohm unbalanced
Frequency stability:+/- 2.5ppm
Supply voltage:DC 7.4V (Battery)
Current consumption:
(Typical value)
1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
70mA squelched
Battery-save ON: average 27mA
Temperature range:Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)
Ground:Negative
Dimensions:59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
Weight:approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
Transmitter
Power output:
(Approx.value)
Approx.5 / 2.5 / 1W
Modulation:Variable reactance FM
Spurious emission:-60dB or less
Max. deviation:FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
Receiver
System:Direct-conversion
Sensitivity:Wide -12dBu / Narrow -9dBu
Intermediate frequency:1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
Selectivity:-6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more
-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less 
AF output:1W (10% distortion)

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Ιλιάδα με CD

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ομήρου Ιλιάδα με CD

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ
Εικονογράφηση: Γιώργος Δημητρίου
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,
Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Διαβάστε πρώτοι τις 10 πρώτες σελίδες του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ | Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

WEBSITE | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαβάστε τις δέκα πρώτες σελίδες από το νέο μυθιστόρημα "Η Παναγιά της φωτιάς".
Το νέο πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, είναι γεγονός!
Ο συγγραφέας των best sellers Η εξομολόγηση και Το παράθυρο της Νεφέλης επιστρέφει με το μυθιστόρημα της χρονιάς που θα σας καθηλώσει!
Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 8 Απριλίου, αλλά οι εκδόσεις Μίνωας σας δίνουν από σήμερα την ευκαιρία να διαβάσετε πρώτοι τις 10 πρώτες σελίδες του ανατρεπτικού μυθιστορήματος.
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.minoas.gr/pdf_vivlia/35355/piflip.html
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Θεσπρωτία, 30 Οκτώβρη 1940 Οι οβίδες σφύριζαν με μανία πάνω από τα κεφάλια τους και εκείνοι, τρομοκρατημένοι, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. […] Η Μάρω, πανιασμένη από τη φωτιά της κόλασης που ξετρύπωνε από τα μαύρα σύννεφα του ουρανού, κρατούσε σφιχτά τον Κωνσταντή στην αγκαλιά της.
Είχε κουρνιάσει σαν το πουλάκι κάτω από ένα δέντρο και προσπαθούσε να προφυλάξει τον εαυτό της και το κατατρομαγμένο παιδί. Του χάιδευε τα μαλλιά μέσα από την κάπα του και του ψιθύριζε απαλά: «Σ’ αγαπώ, Κωνσταντή μου, σ’ αγαπώ, παιδί μου. Μη φοβάσαι». Όμως στο μυαλό της ερχόταν και τρύπωνε ο τρόμος· ο τρόμος και η αδικία. Σκέφτηκε ότι αυτή την ώρα η Ελένη θα είχε σηκωθεί από το κρεβάτι, πετώντας τα σκεπάσματά της. Θα έβγαινε έξω και θα αντίκριζε ένα έρημο και άδειο χωριό. «Της άξιζε!» είπε φωναχτά, δίχως να τη νοιάζει που την άκουγε το παιδί της.
Ωστόσο, μέσα της γνώριζε ότι αυτό που είχαν κάνει στη δύσμοιρη γυναίκα ισοδυναμούσε με θάνατο, ψυχικό και σωματικό. Ήταν από τις λίγες φορές που η Μάρω επικαλούνταν τη βοήθεια του Θεού: «Θεέ μου, κάνε να μην πέσει το κακό πάνω στο κεφάλι μου. Δεν έφταιγα μόνον εγώ» παρακάλεσε και στην προσευχή της προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον εαυτό της – και τις πράξεις της. Το ψηφιδωτό της Εξομολόγησης
αποκαλύπτεται και καθηλώνει…

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται.
Είναι συνθέτης καιστιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις.
Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά
Ασχολείται με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί τα μυθιστορήματά του Η εξομολόγηση (2015), Το παράθυρο της Νεφέλης (2014) και τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014) και Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015).
Η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας μαζί του είναι:
petroulakis.spiros@gmail.com

Thessaloniki International Film Festival


 
FestivalNews#561
Η νέα ταινία του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Η κιβωτός των ανθρώπων, ένα πολυεπίπεδο φιλμ για την τέχνη, τον πόλεμο, τον πολιτισμό, και το τί είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους, προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Στην ίδια αίθουσα προβάλλεται και το ντοκιμαντέρ LUDLOW, Οι Έλληνες στους πολέμους του άνθρακα του Λεωνίδα Βαρδαρού, το οποίο απέσπασε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων.
 
Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας Στην αγκαλιά του φιδιού του Σίρο Γκουέρα. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αφιέρωμαΙστορίες εξουσίας και βίας ενώ πραγματοποιείται και μία προβολή του πολυσυζητημένου φιλμ του Γιώργου Ζώη Interruption.
 
Η αίθουσα Ολύμπιον αυτή την εβδομάδα φιλοξενεί τις προβολές του IN-EDIT Festival.
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (07-13/04/2016)
Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Αλεξάντερ Σοκούροφ
Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία
2015
 LUDLOW, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
Λεωνίδας Βαρδαρός
Ελλάδα, 2016
 ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ
Σίρο Γκουέρα
Κολομβία-Βενεζουέλα-Αργεντινή,
2015
 INTERRUPTION
Γιώργος Ζώης
Ελλάδα,
2015
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Ιστορίες εξουσίας και βίας
Τέσσερις ταινίες που ξεχώρισαν στο τοπίο του σύγχρονου παγκόσμιου σινεμά και οι οποίες πραγματεύονται την εξουσία και τη βία, η καθεμιά με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, βρίσκονται στο επίκεντρο του αφιερώματος Ιστορίες εξουσίας και βίας που παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης.

 
Περιφερειακές εκδηλώσεις 
Σε αυτό το ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και τόπους που οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα όπως σε σωφρονιστικά καταστήματα και ιδρύματα αγωγής, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη και φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οιεκδηλώσεις αυτές αποτελούν τη δική μας προσφορά στους θεατές ολόκληρης της χώρας με τους οποίους μοιραζόμαστε ένα κοινό πάθος για τις εικόνες, μια κοινή αγάπη για το σινεμά.
 
Festival Shop: Η προσφορά του Απριλίου!
Τον Απρίλιο διατίθεται σε προσφορά η έκδοση William Klein: Films+Photos, Books & Paintings. Η έκδοση περιλαμβάνει ολοσέλιδες φωτογραφίες του δημιουργού από τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Τορίνο, τη Μόσχα, την Ατλάντα, το Παρίσι, τη Ρώμη καθώς και ανέκδοτες, από την Ελλάδα. Η έκδοση συνόδευσε την ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τιμή προσφοράς: 5,00€
 
 
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Πλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310378400

NEC...Οθόνες προβολής για κάθε εφαρμογή!

Η NEC ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της και για την τελειότητα του σχεδιασμού της, με τεράστια φήμη για την αξιοπιστία της, καθώς επίσης και μια αξιοζήλευτη πανευρωπαϊκή υποδομή υποστήριξης. Τα προϊόντα της NEC είναι σχεδιασμένα για μακροχρόνια λειτουργία, με τεχνολογικές καινοτομίες και υψηλής ποιότητας πάνελ και εξαρτήματα που περνάνε από αυστηρούς ελέγχους διασφάλισης ποιότητας, και ως αποτέλεσμα δίνουν προϊόντα έτοιμα να λειτουργήσουν ακόμα και στις πιο απαιτητικές και κρίσιμες εφαρμογές.

Oι οθόνες προβολής της NEC προσφέρουν:
Όποια και αν είναι η εφαρμογή, η NEC έχει για εσάς τη λύση, μέσα από μια μεγάλη γκάμα από προϊόντα, με ιδανικές λύσεις για κάθε χρήση
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εκπρόσωποι του τμήματος Project, θα σας προτείνουν την ιδανική λύση, για την σωστή προβολή, της δικής σας επιχείρησης.

Eπικοινωνία:
κ.Ζήκος Χρήστος 210-6686176 mail: zikos@nakas.gr
κ.Δριμούρας Βασίλης 210-6686167  mail: v.drimouras@nakas,gr

Παρουσίαση του βιβλίου"Παιδιά του ελληνικού εμφυλίου" στο ΠΟΛΙΣ art cafe


Στο πλαίσιο των συναντήσεων με θέμα "Συζητήσεις για την Ιστορία",  που οργανώνει
το περιοδικό ΧΡΟΝΟΣ και το Φόρουμ Κοινωνικής Ιστορίας,
θα παρουσιαστεί, στις 7 Απριλίου 2016 & ώρα 20:00 στο ΠΟΛΙΣ art cafe,
το βιβλίο των Riki Van Boeschoten και Loring Danforth 
Παιδιά του ελληνικού Εμφυλίου.
Πρόσφυγες και πολιτική της μνήμης

Για το βιβλίο θα συζητήσουν οι:
Δήμητρα Γκέφου-Μαδιανού, κοινωνική ανθρωπολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Γιώργος Τσιμουρής, κοινωνικός ανθρωπολόγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Τασούλα Βερβενιώτη, ιστορικός
και η συγγραφέας
Πληροφορίες: ΠΟΛΙΣ Art Café, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, 2103249588


Αιτήσεις για 630 εποχικούς με ετήσιες συμβάσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας

Κεφαλίδα
Αιτήσεις για 630 εποχικούς
με ετήσιες συμβάσεις σε
νοσοκομεία όλης της
χώρας

Αιτήσεις για 630 εποχικούς με ετήσιες συμβάσεις σε νοσοκομεία όλης της χώρας

Σε πλήρη εξέλιξη ειναι οι αιτησεις για την πρόσληψη 630 εποχικών με ετήσιες συμβάσεις εργασίας σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας. Το e-dimosio μάζεψε όλες τις προκήρυξεις που τρέχουν αυτη τη στιγμή και σας παρουσιάζει αναλυτικό οδηγό για το που και πώς μπορείτε να κάνετε αιτηση. Αρχικά είχαν εγκριθεί 585 προσλήψεις αλλά τελευταία στιγμή προστέθηκαν 45 θέσεις για …
Κοινωφελής Εργασία: 413
προσλήψεις για 5 μήνες σε
φορείς του υπ. Αγροτικής
Ανάπτυξης

Κοινωφελής Εργασία: 413 προσλήψεις για 5 μήνες σε φορείς του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής από 8/04/2016 και ώρα 10η πρωινή έως και 18/04/2016 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, …
5.000
θέσεις για 8 μήνες μέσω
κοινωφελούς εργασίας
στα hot spots

5.000 θέσεις για 8 μήνες μέσω κοινωφελούς εργασίας στα hot spots

Το Υπουργείο Εργασίας προχωρά τη δράση για τη δημιουργία συνολικά 5.000 θέσεων για 8 μήνες μέσω κοινωφελούς εργασίας σε  δομές υποστήριξης των προσφύγων, τις οποίες θα καλύψουν άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων, προσφέροντας  επικουρικά τις υπηρεσίες τους. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα θα εργάζονται για 8 μήνες, θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και επίδομα νυχτερινής εργασίας, θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά …
Εγκρίθηκαν 3.982 προσλήψεις
στο Δημόσιο

Εγκρίθηκαν 3.982 προσλήψεις στο Δημόσιο

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 3.737 ατόμων με συμβάσεις διάρκειας έως οκτώ μηνών, την κατανομή 134 και την κίνηση διαδικασιών για την πρόσληψη 111 ατόμων με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) 33/2006, θα προσληφθούν 3.564 ατομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μηνών, σε έργα του υπουργείου …
ΕΥΔΑΠ:
Προγραμματισμός για 300
μόνιμες προσλήψεις -
αναλυτική κατανομή

ΕΥΔΑΠ: Προγραμματισμός για 300 μόνιμες προσλήψεις - αναλυτική κατανομή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε την πρόσληψη, βάσει των διατάξεων του Ν.2190/1994, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, τριακοσίων (300) ατόμων, με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, διαφόρων ειδικοτήτων, κατά κατηγορίες και αριθμό, ως εξής: ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΤ2 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ 75 ΣΕΤ5 ΥΕ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΙ 5 ΜΕΤ4 ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ 5 ΜΕΤ4 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ 15 ΜΕΤ4 …
Κοινωφελή εργασία: Μέσα
στο επόμενο δεκαήμερο θα
προκηρυχθούν οι 32.000
προσλήψεις στους
δήμους

Η αναλυτική κατανομή για τις πρώτες 6.918 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Από 17 δήμους θα ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας θα έχει  διάρκεια 8 μηνών. Θα προκριθούν μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά θα προσληφθούν 6.918 άτομα ενώ στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν οι ωφελούμενοι να εργάζονται στις θέσεις που θα επιλεχθούν έως τα μέσα Ιουνίου. Δείτε παρακάτω την κατανομή των …
1.400 νέες
προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα
"Κέντρα Κοινότητας"

1.400 νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα "Κέντρα Κοινότητας"

Με 1.400 νέους υπαλλήλους θα λειτουργήσουν τα  «Κέντρα Κοινότητας». Αυτό δήλωσαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου στην παρουσίαση που έκανα γι τη νέα υπηρεσία. Οι νέες προσληψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και ήδη έχουν δρομοληγηθεί οι διαδικασίες από το υπουργείο Εργασίας. …
ΕΛΤΑ:
Ξεκίνησαν σήμερα οι
αιτησεις στην Προκήρυξη 1Κ/2016

ΕΛΤΑ: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτησεις στην Προκήρυξη 1Κ/2016

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 1Κ/2016 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/18-03-2016 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας τριάντα έξι (36) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), κλάδου Δ.Ε. Διανομέων, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online …
υποτροφιες 2015-2016

Υποτροφίες 2016-2017 για μεταπτυχιακές σπουδές από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προκηρύσσει τη χορήγηση 20 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές (επιπέδου Master’s) σε όλα τα επιστημονικά πεδία και 2 επιπλέον μεταπτυχιακών υποτροφιών στον τομέα των Ναυτικών και Ναυτιλιακών σπουδών μέσω του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα (Ν.Π.Ι.Δ. www.neraida.org) για πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση …

Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα

 Προσλήψεις για νοσηλευτές στη ΔΕΗ

ΔΕΗ: 87 θέσεις εργασίας στη Διεύθυνσης Παραγωγής Νησιών

12 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πύλης Ν.Τρικάλων

Προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ Αμφισσας

Προσλήψεις στο ΔΕΔΔΗΕ Φλώρινας

Θέση τοοπογράφου στη ΔΕΗ Ιωαννίνων

10 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

7 θέσεις εργασίας στο Δήμο Παλλήνης

Θέση για Διευθυντή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Δωδώνης

4 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Εβρου

Προγραμματισμός για 185 μόνιμες προσλήψεις στην Περιφέρεια Αττικής

Εγκρίθηκαν 38 προσλήψεις στο Δήμο Θεσσαλονίκης

20 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Σπάρτης

15 θέσεις εργασίας στο Δήμο Δίου Ολύμπου

Θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα

 Ανοιχτές θέσεις εργασίας στα MIKEL

Ανοιχτές θέσεις στα καταστήματα Zara

Ανοιχτές θέσεις στα καταστήματα PINK WOMAN

Ανοιχτές θέσεις εργασίας στην ESA Security Solutions S.A

Qatar Airways: Θέση εργασίας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας (Κύπρος)

Ανοιχτές θέσεις εργασίας σε ΜΚΟ

Ανοιχτές θέσεις στα καταστήματα Praktiker

Μία θέση εργασίας στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»