Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ

Τα λέγαμε, τα φωνάζαμε, αλλά πολλοί Συνέλληνες πετούσαν χαρταετό, και δεν έδιναν σημασία, προς μεγάλη χαρά των όποιων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ και ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ.
Φωνάζαμε πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι πλέον ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ (τουλάχιστον) ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ, και αυτό βάσει παλιού σχεδίου, και τα διάφορα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, γνωστά και μη εξαιρετέα, μας κατακεραύνωναν, η το επιχειρούσαν, με κραυγές λύκων, γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ.
Αδέλφια, θα θυμάστε την «χρυσή εποχή των τραπεζών», τότε που μας έδιναν τα διάφορα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες με το κιλό, προκειμένου να τα κονομήσουν; Μη ξεχνάμε, πως οι τράπεζες, είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, είναι «ΓΩΝΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ» που σκοπός τους είναι το κέρδος οποιασδήποτε μορφής, είτε αυτό είναι οι ΤΟΚΟΙ, είτε οι ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, είτε χίλια δυό.
Το θέμα είναι ΠΟΣΟΙ θα είναι εκείνοι που θα «τσιμπήσουν το δόλωμα» τους, και θα μπουν στις…. «κρεατομηχανές» τους.
Και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εκείνοι που τσιμπάνε το δόλωμα, και πέφτουν στην παγίδα….
Ερχόμαστε στο ΤΩΡΑ, που ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να κόψει το λαιμό του για να βρει χρήματα να ΠΛΗΡΩΣΕΙ όλα τα χαράτσια που η προοδευτική του κυβέρνηση του φέρνει.
Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς αυτό να είναι υπερβολή.
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;
ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ;
Βρέθηκε Συνέλληνες η… «λύση»!
Για διαβάστε λίγο, και ΜΕΤΑ, θα δούμε μια δυο λεπτομέρειες, τα… «ψιλά γράμματα» που δεν μας τα θυμίζουν, και ΑΥΤΑ είναι τα επικίνδυνα.
«Πληρώστε τους φόρους σας με κάρτα και άτοκες δόσεις
Σύμμαχο τις πιστωτικές τους κάρτες και εφέτος θα έχουν οι πολίτες στο καθιερωμένο ραντεβού τους με το... γκισέ της Εφορίας. Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας αφορούν την πλειονότητα των νοικοκυριών, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υποχρεώσεων ως και τις αρχές του 2016.
Οι τράπεζες με την υπηρεσία άτοκων δόσεων δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους με επαρκή διαθέσιμα όρια να επιμηκύνουν σημαντικά την περίοδο αποπληρωμής των φόρων. Με τον τρόπο αυτόν ο φορολογούμενος καλείται να πληρώνει κάθε μήνα στην κάρτα του ένα μικρό ποσό σε σχέση με όλες τις οφειλές του, χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου από τόκους εφόσον τακτοποιεί στο σύνολό του κάθε λογαριασμό.
Ο επόμενος φόρος που θα εκκαθαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών είναι ο ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο ως και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι τέσσερις επόμενες την τελευταία εργάσιμη Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2016 αντίστοιχα. Θα μεσολαβήσει στα τέλη Νοεμβρίου η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, για να κλείσει η χρονιά με τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν ως και τις 31.12.2015.

Οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησης του συνόλου του φόρου, κάθε δόσης του ή οποιουδήποτε ποσού σε 6 ως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την κάρτα και το είδος της οφειλής. Ειδικά για τον φόρο εισοδήματος, με την πρώτη επιλογή οι φορολογούμενοι κερδίζουν την προβλεπόμενη έκπτωση 2% που δίνεται από το Δημόσιο στις εφάπαξ πληρωμές, δεδομένου ότι όλο το ποσό εξοφλείται στο υπουργείο Οικονομικών άμεσα από την τράπεζα (στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη ΙΧ δεν υπάρχει έκπτωση). Με τη δεύτερη επιλογή, δηλαδή την πληρωμή κάθε δόσης σε δόσεις, δεν παρέχεται η παραπάνω έκπτωση, ωστόσο η περίοδος εξόφλησης επιμηκύνεται περισσότερο και οι δόσεις είναι σαφώς πιο μικρές.
Φυσικά η παραπάνω άτοκη παροχή ισχύει μόνο για πιστωτικές κάρτες με επαρκή διαθέσιμα υπόλοιπα. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το «πλαστικό» τους για τον επιμερισμό των πληρωμών στο Δημόσιο σε άτοκες δόσεις θα πρέπει να ελέγξουν από τώρα τα όριά τους, ώστε αν χρειαστεί να τα απελευθερώσουν ή να αιτηθούν την αύξησή τους.
Τα πλεονεκτήματα
Ενα σημαντικό πλεονέκτημα των πιστωτικών καρτών είναι η άτοκη περίοδος χάριτος που παρέχεται από την ημέρα που θα δοθεί η εντολή στην τράπεζα ως και την πληρωμή του φόρου και η οποία μπορεί να φτάσει ως και τις 50 ημέρες. Δεδομένου ότι η εξόφληση μιας συναλλαγής γίνεται 15-20 ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού που την περιλαμβάνει, οι φορολογούμενοι μπορούν να κερδίσουν αυτό το χρονικό διάστημα επιλέγοντας τη σωστή ημερομηνία για την πληρωμή της Εφορίας.
Για παράδειγμα, για να μεγιστοποιήσουν την περίοδο μεταξύ της τελευταίας εργάσιμης του Οκτωβρίου (προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ) και της πληρωμής στην τράπεζα, θα πρέπει να δώσουν την εντολή μετά την έκδοση του λογαριασμού του τρέχοντος μηνός. Με τον τρόπο αυτόν το ποσό θα εμφανιστεί στον λογαριασμό του Νοεμβρίου και η πληρωμή του θα γίνει ως και 45 ημέρες αργότερα.
Οι επιλογές για πληρωμή χωρίς ταλαιπωρία
Πλήθος εναλλακτικών επιλογών για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η χρήση του γκισέ, έχουν στη διάθεσή τους οι πελάτες των τραπεζών.
Ειδικότερα, μπορούν από την άνεση του χώρου τους να κάνουν χρήση των εναλλακτικών δικτύων (e-banking - mobile banking - phone banking) και να αποπληρώσουν γρήγορα και χωρίς κόστος την οφειλή τους.
Με το e-banking διενεργούνται πληρωμές με χρέωση καταθετικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Ορισμένες τράπεζες έχουν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και στην υπηρεσία mobile banking που είναι διαθέσιμη στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το phone banking, με τη διαφορά ότι η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσω τηλεφώνου.
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα portals πληρωμών μέσω των οποίων είναι επίσης διαθέσιμη η υπηρεσία άτοκων δόσεων: Τράπεζα Πειραιώς (easypay.gr), Eurobank (livepay.gr), Εθνική Τράπεζα (simplepay.gr).
Μέσω των ιστοσελίδων αυτών οι τρεις τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών (πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων) να τακτοποιήσουν μια μεγάλη γκάμα οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς ιδιωτικές εταιρείες.
Οι πληρωμές προς την Εφορία, εφάπαξ ή σε άτοκες δόσεις, αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα, μπορούν να διενεργηθούν μόνο με μέσο που έχει εκδοθεί από τον εκάστοτε διαχειριστή του portal. Δηλαδή το easypay δέχεται μόνο κάρτες της Πειραιώς, το livepay της Eurobank και το simplepay της Εθνικής Τράπεζας. Στις λοιπές πληρωμές είναι δυνατή η χρήση οποιασδήποτε κάρτας.
Τραπεζικά στελέχη συνιστούν στους πελάτες τους να αποφύγουν να μην πληρώσουν κάποια δόση κατά τη διάρκεια εξόφλησης του φόρου, καθώς θα επιβαρυνθούν σημαντικά λόγω των υψηλών επιτοκίων που ισχύουν στην κατηγορία του «πλαστικού» χρήματος, τα οποία ξεπερνούν στις περισσότερες περιπτώσεις το 15%. Στο πλαίσιο αυτό, είναι προτιμότερο να επιλέγεται η μη πληρωμή μιας οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία επιβαρύνεται μηνιαίως με 0,73%, ή η ρύθμισή της σε 12 δόσεις απευθείας στην Εφορία, με το ίδιο κόστος, από το να μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί στην κάρτα.»
ΠΗΓΗ: tovima.gr
Είδατε Συνέλληνες πόσο όμορφα κάνουν οι τράπεζες τις…. «προσφορές» τους; Και γέλασα εκεί που αναφέρουν για… «επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο»… Αλήθεια, ΠΟΣΟΙ είναι εκείνοι των οποίων οι κάρτες δεν είναι «ΚΟΚΚΙΝΕΣ»;
Φοροκάρτες για πληρωμές των χαρατσιών, δηλαδή, είτε πιστωτικές οι κάρτες μας είτε οτιδήποτε, ΑΝ δεν το καταλάβατε αδέλφια, θα δουλεύουν πλέον για την εφορία, και για τις τράπεζες, οι οποίες πλέον μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι σε περίοδο Κρίσης, (όχι ότι είχαν βγει ποτέ απλά καραδοκούσαν) που τα ΧΑΛΙΑ μας, ήταν, είναι, και θα παραμείνουν αδιόρθωτα.
Η ουσία βέβαια, είναι πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ, θα χρεωθεί ακόμα περισσότερο γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ (με τη δική του ανοχή και αδιαφορία), ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!
ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ, ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΕ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ» ΟΛΟΙ, ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Έτσι είναι αδέλφια, δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το ΠΟΙΟΙ κερδίζουν ακόμα και ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΜΕ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

AUTO EPIRB SMARTFIND E5

AUTO EPIRB SMARTFIND E5
Για να σας βρουν, η επιλογή είναι McMurdo
Συνεχίζοντας την παράδοση πολλών δεκαετιών η McMurdo φέρνει την επόμενη γενιά στη τεχνολογία των EPIRB με το McMurdo Smartfind Ε5. Ο νέος αυτός ραδιόφαρος ένδειξης θέσης κινδύνου, πληροί τις τελευταίες απαιτήσεις του SOLAS και ικανοποιεί τόσο τα εμπορικά πλοία όσο και τα σκάφη αναψυχής. Η έκδοση με τη βάση αυτόματης ενεργοποίησης, ενεργοποιείται από μόνη της και πλέει ελεύθερα (float free) όταν βυθίζεται στη θάλασσα σε βάθος από 2 – 4 μέτρα.
To McMurdo Smartfind Ε5 λειτουργεί στα 406 MHz, και εκπέμπει στο παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα ασφάλειας και διάσωσης COSPAS-SARSAT. 

Συχνότητα εκπομπής 406406.028 MHz ±1 kHz
Ισχύς εκπομπής5 W
ΔιαμόρφωσηΦάσης (16K0GID)
Συχνότητα εκπομπής 121,5121.5 MHz ±3.5 kHz
Τύπος μπαταρίαςLithium manganese dioxide
Τύπος Strobe light2 LED υψηλής έντασης
Ισχύς φωτισμούΤουλάχιστον 0.75 cd
Συχνότητα αναλαμπής23 αναλαμπές/λεπτό
Χρόνος λειτουργίαςΤουλάχιστον 48 ώρες
Χρόνος ζωής μπαταρίας5 χρόνια
Θερμοκρασία λειτουργίας-20 °C to +55 °C
Βάρος770 γραμμάρια

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!

CRT ONE-N CB RADIO ME S METER!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Μουσικό Αριθμητάρι

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά:32
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας

Δέκα συν ένα παραμύθια της Χερσονήσου και του Ρεθύμνου με ρίζες στα ελληνιστικά και τα βενετσιάνικα χρόνια

ως τα νεότερα της τουρκοκρατίας, με στοιχεία από τη Δανάη και τον Περσέα, τον Οιδίποδα, την Παλαιά Διαθήκη και γλώσσα που φέρνει στο νου τον δεκαπεντασύλλαβο του Ερωτόκριτου και τα αναγεννησιακά έπη και νουβέλες.
Δέκα συν ένα παραμύθια που δεν είναι ισοπεδωμένα και ανούσια, αλλά ούτε και τρομοκρατούν τις αμάλαγες ψυχές των παιδιών, γιατί "το νεοελληνικό παραμύθι απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί, για να ζήσει κανείς σαν σωστός άνθρωπος πρέπει να παραμείνει ειλικρινής και ακέραιος σαν παιδί".
Ο Αντώνης Σανουδάκης κατέγραψε τα δέκα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975 - 1993 ενώ το ενδέκατο το έγραψε ο ίδιος.

- Ο βασιλιάς με τσι πέντε θυγατέρες
- Το κουρουπάκι με το μέλι
- Έχει ο Θιός και να γενεί και το κόπανο παιδί
- Οι δύο βασιλιάδες
- Η χρυσή τρίχα
- O Φλωρεντίνος και η Ζωρζέτα
- Ο Απολλώνιος και η Αρχεστράτα
- Η Φουρναροπούλα
- Η Αχελώνα
- Η Νεράιδα της θάλασσας

Η Νεράιδα της θάλασσας
και δέκα λαϊκά παραμύθια
διασκευή: Αντώνης Σανουδάκης – Σανούδος
εικονογράφηση: Γιώργος Θεοδώρου  
100 σελ.
ISBN 978-960-6748-75-2
Τιμή € 19,17
  

Μια συλλογή παραμυθιών και οι γραμματολογικές προϋποθέσεις της
Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011
ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ*
"Οι κοσμογονικές μεταβολές στην ιστορία του ανθρώπου, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο τελευταίους αιώνες [...], σάρωσαν και τον ολότελα αφελή, όσο και χαριτωμένο [...] τρόπο, με τον οποίο εκφραζόταν η μεταφυσική ανάγκη του ανθρώπου [μέσω του παραμυθιού]. Αλλά αυτή η ανάγκη δεν ήταν μόνο θέμα μορφής. Ήταν και θέμα ουσίας. Η μορφή άλλαξε, στο βάθος η ανάγκη έμεινε η ίδια. Νέα είδη διηγήσεων εμφανίστηκαν, με τις οποίες ο άνθρωπος ζει τη γοητευτική ψευδαίσθηση της ελευθερίας του από τα δεσμά της ύλης. [...] Ο άνθρωπος και σήμερα παραμένει, όπως θα έλεγε ο Πλάτων, 'μυθοποιός'".
(Μιχαήλ Γ. Μερακλή, Τα Παραμύθια μας, εκδόσεις Εντός)
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΝΟΥΔΑΚΗΣ-ΣΑΝΟΥΔΟΣ, Η Νεράιδα της θάλασσας και Δέκα Λαϊκά Παραμύθια, Εικόνες: Γιώργος Θεοδώρου, εκδόσεις Ταξιδευτής, σελ. 100
Στο Εισαγωγικό Σημείωμα της παρούσας έκδοσης ο Αντώνης Σανουδάκης, μιλώντας για τις μελέτες εκείνες που του έδωσαν "το έναυσμα, κατά τα πρώτα χρόνια τού φιλολογικού και λογοτεχνικού του ξεκινήματος, να ενσκήψει στο νεοελληνικό παραμύθι", αναφέρει και τις Ομηρικές έρευνες του Ι. Θ. Κακριδή, γεγονός καθόλου παράξενο ούτε, βέβαια, τυχαίο, ειδικά αν λάβει κανείς υπ’ όψιν και το βιβλίο τού Uvo Hölscher, Οδύσσεια. Ένα έπος ανάμεσα στο παραμύθι και το μυθιστόρημα, όπου, μεταξύ άλλων, και σύμφωνα με την εξέταση του γερμανού πανεπιστημιακού, διαπιστώνεται ότι στην αφήγηση της Οδύσσειας (στο μεταίχμιο της μετάβασης από την εποχή της προφορικότητας στην εποχή της γραπτής μορφής της ποίησης) υπόκεινται ορισμένες "μικρές ιστορίες", τις οποίες μπορούμε να διακρίνουμε σε παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις (ο Σανουδάκης θυμάται τις ιστορίες τής Οδύσσειαςκι όταν γράφει το δικό του παραμύθι).
Η προρρηθείσα προφορικότητα, μάλιστα, διασώζεται, ανέλπιστα όσο και ευπρόσδεκτα, στα προσφάτως εκδοθέντα Δέκα λαϊκά παραμύθια, καταγεγραμμένα όλα με μαγνητόφωνο κατά την περίοδο 1975-1993 και, στην συνέχεια, μεταφερμένα στο χαρτί σε άπταιστο λαϊκό κρητικό ιδίωμα. Η ίδια η "μικρή προϊστορία" αυτών των προφορικών αφηγήσεων ξετυλίγεται πολύ ζωντανά από τον συγγραφέα στο Εισαγωγικό Σημείωμά του, καθώς συμπεριλαμβάνονται εκεί και παρατηρήσεις για τον χρόνο, τον χώρο και τον ανθρώπινο περίγυρο εκείνων των αφηγήσεων, όπως και για τις κινήσεις του σώματος και τον τόνο τής φωνής των παραμυθούδων. Αυτή η "μιμική, υποκριτική τέχνη" των θειάδων και γειτονισσών, που απευθυνόταν σε παιδιά (αλλά και σε ενηλίκους) της μετεμφυλιακής εποχής "ως η μόνη τους (σχεδόν) χαρά και διασκέδαση", εντυπώθηκε ανεξίτηλα στην ψυχή τού Αντώνη Σανουδάκη, ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα για την καταγραφή τού πλούσιου λαογραφικού και ιστορικού υλικού τής Χερσονήσου Ηρακλείου (και όχι μόνον), οδηγώντας τον, τελικά, και στην δημιουργία ενός δικού του παραμυθιού, του ενδέκατου στην παρούσα έκδοση, εμπνευσμένου από ένα εκ των προηγουμένων αλλά και διαφοροποιούμενου από εκείνο.
Στο ίδιο Εισαγωγικό Σημείωμα ο Σανουδάκης καταγράφει και ορισμένα πολύ χρήσιμα στοιχεία, τόσο για τις κατηγορίες κατά Aarne-Thompson (πριν την αναθεώρηση του Καταλόγου από τον Hans-JörgUther το 2004) στις οποίες ανήκουν τα δέκα παραμύθια, όσο και για τις (κειμενικές) σχέσεις που τα συνδέουν είτε με άλλα ελληνικά παραμύθια είτε με μυθολογικές αναφορές, ιστορικά πρόσωπα και λογοτεχνικά πρότυπα. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται, δε, στο γεγονός ότι δύο από τα παραμύθια συναποτελούνται από πεζή και ποιητική αφήγηση (βλ. σχετικά και την μελέτη "Τα Τραγούδια των Παραμυθιών" στο ως άνω βιβλίο του Μ. Γ. Μερακλή). Τέλος, αναγνωρίζεται από τον υπεύθυνο της έκδοσής τους ότι η γλώσσα των παραμυθιών είναι οπωσδήποτε δύσκολη για τον σημερινό αναγνώστη (ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το φροντισμένο Γλωσσάρι στο τέλος τού βιβλίου, λειτουργικό, θα έλεγα, και ανεξαρτήτως των παραμυθιών), ενώ, φυσικά, αυτή η γλώσσα είναι θησαυρός για τον ερευνητή και αξίζει να διασωθεί ως "πρότυπο λαϊκού λογοτεχνικού λόγου".
Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε στην πολύ όμορφη ρεαλιστική εικονογράφηση του τόμου, για τον δημιουργό τής οποίας, όμως, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε κανένα βιογραφικό στοιχείο. Από την άλλη, είναι συγκινητική η έγνοια του Αντώνη Σανουδάκη να απαθανατίσει τα ονόματα των αφηγητριών-παραμυθούδων, προφανώς ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους και στην δική του ηθική και ψυχολογική συγκρότηση.

*Η Σταυρούλα Γ. Τσούπρου είναι διδάκτωρ Φιλολογίας

Δελτία τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας - Χορήγηση αναπηρικού αμαξιδίου και στους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι
Το δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σας ενημερώνει για την απάντηση του υπουργείου υγείας στην ερώτησή που το Σωματείο μας απηύθηνε στην υπηρεσία Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας με επιστολή μας της 13ης Ιουνίου 2016 αρ. πρωτ. 45, σχετικά με την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου στους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπ' αριθμ. Α3γ/ΓΠ44090/4-7-2016 σχετικό έγγραφο, το υπουργείο υγείας μας ενημερώνει πως και η συγκεκριμένη κατηγορία
πολιτών δικαιούται αναπηρικό αμαξίδιο, σε εφαρμογή του "εννιαίου κανονισμού παροχών υγείας" του ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε περισσότερα και κατεβάστε την απαντητική επιστολή του
Υπουργείου Υγείας προς το Σωματείο μας πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-1459.html
Με τη βούλα της Κομισιόν οι περικοπές στην κοινωνική πρόνοια όπως καταδεικνύει η απάντηση της επιτροπής στην σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτή Κωνσταντίνας Κούνεβα
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html
2016-07-05_58 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ενημέρωση για την καίρια παρέμβαση του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης φορολογουμένων της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων για την επίλυση φορολογικών θεμάτων
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2016-07-0558.html
Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν - "προσβάσιμος τουρισμός: Η ανεκμετάλλευτη αγορά των 500 δισ. ευρώ
http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2016/07/2015-11-1053.html

Τήνος: Όλα τα χωριά που πρέπει να έχετε επισκεφτει

ArtTravel

1

Τήνος


 Όλα τα χωριά που πρέπει να έχετε επισκεφτεί.
2

Κουφονήσια

48 ώρες στα νησιά του παραδείσου.
3

Ευρώπη

 Πέντε μυστικά της.
4
Στα στέκια των καλοφαγάδων.
EDITOR'S PICK

Οι 6 καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο.

10 συμβουλές για check in με το μωρό.

Προγνωστικοί Χάρτες Ανέμων επιφανείας

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 13-07-16/21 UTC
ΣΤΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ 1006 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1006 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1010-1012
ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΛΑΓΗ.
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΜΕΛΙΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΣΙΔΡΑ
ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΤΑΥΡΟΣ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ
Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗN ΠΕΜΠΤΗ 14-07-2016 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 14-07-2016
ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. TΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
ΕΠΙΠΕΔΑ.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 36 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. . TΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 36 ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΩΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 37 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ. TΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 36 ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 35 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-07-2016
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΠΟΡΑΔΙΚΟΙ ΟΜΒΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Πότε θα βγει η 2η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 34 δήμους

Κεφαλίδα
Πότε θα
βγει η 2η προκήρυξη
κοινωφελούς εργασίας
για 34 δήμους

Πότε θα βγει η 2η προκήρυξη κοινωφελούς εργασίας για 34 δήμους

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της χώρας με υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα αρχίσει να "τρέχει" από την επόμενη εβδομάδα μέσω ΟΑΕΔ, ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι συνολικά, θα απορροφηθούν και θα επιμορφωθούν 42.000 μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας άνω των 50 …
500 τεχνικοί
και διοικητικοί σε 14
περιφερειακά αεροδρόμια

500 τεχνικοί και διοικητικοί σε 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ξεκίνησαν οι αιτησεις από υποψηφίους που επιθυμούν να εργαστούν στον αεροπορικό κλάδο. Η κοινοπραξία Fraport- Κοπελούζου η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 500 ατόμων που θα ξεκινήσουν να εργαζονται από τον προσεχή Νοέμβριο. Τα αεροδρόμια που θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της κοινοπραξίας είναι …
Πώς θα
κάνετε αίτηση για τους
παιδικούς σταθμούς στο eetaa.gr

Πώς θα κάνετε αίτηση για τους παιδικούς σταθμούς στο eetaa.gr

Εκδόθηκε χθες Δευτέρα, 12 Ιουλίου, από την ΕΕΤΑΑ στο eetaa.gr η προκήρυξη για το πρόγραμμα των παιδικων σταθμών ΕΣΠΑ 2016 για το σχολικό έτος 2016 - 2017. H αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα eetaa.gr. Δείτε όσα πρέπ0ει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ 2016. Σύμφωνα με την προκήρυξη ωφελούμενες/νοι της δράσης …
106 θέσεις
εργασίας για την
καταπολέμηση της φτώχειας
και των διακρίσεων

106 θέσεις εργασίας για την καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων

Πέντε προσκλήσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας στα Ιόνια Νησιά και τη δημιουργία 106 νέων θέσεων εργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος. Μετά την έκδοση τριών προσκλήσεων του ΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, οι οποίες αφορούσαν στην εκ νέου υλοποίηση πράξεων κοινωνικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα στη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών και την υποστήριξη μαθητών ΑμΕΑ, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξέδωσε …
ΟΑΕΔ: Η
αναλυτική κατανομή των 3.737
θέσεων κοινωφελούς
εργασίας

ΟΑΕΔ: Η αναλυτική κατανομή των 3.737 θέσεων κοινωφελούς εργασίας

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους.Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνεται για πρώτη φορά το κριτήριο της εντοπιότητας, προκειμένου να πριμοδοτούνται οι δημότες των  περιοχών με υψηλή μακροχρόνια ανεργία. Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής: Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας …
Ανοιχτές
θέσεις στην Aegean Airlines

Ανοιχτές θέσεις στην Aegean Airlines

Η AEGEAN , η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance ενδιαφέρεται να απασχολησει το παρακατω προσωπικό. ΠΕΡΙΓΡΑΦH ΘEΣΗΣ ΕΡΓΑΣIΑΣ Licensed Engineer The Line Maintenance Team is responsible for the maintenance of the Aegean Airlines and Olympic Air fleets. This position brings along the following responsibilities: Undertakes and implements inspections and maintenance tasks in accordance with company needs …
Πρόγραμμα
Μεταπτυχιακών Σπουδών
“Τεχνολογίες
Περιβάλλοντος στην
Περιβαλλοντική
Νομοθεσία”

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία”

Προκηρύσσονται 40 θέσεις φοιτητών για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία” για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17. Σκοπός του διεπιστημονικού αυτού προγράμματος είναι να μεταδώσει το αναγκαίο γνωστικό υπόβαθρο σε πτυχιούχους θεωρητικών σχολών, οι οποίοι κατά την εκτέλεση των εργασιακών τους καθηκόντων αντιμετωπίζουν θέματα που άπτονται της εφαρμογής της σχετικής με την προστασία του περιβάλλοντος …

Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα

 10 θέσεις εργασίας στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας

Προσλήψεις προσωπικού στα παιδικά χωριά SOS

13 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λαυρεωτικής

236 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Περάματος

103 προσλήψεις εποχικών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

 28 προσλήψεις στο Δήμο Καντάνου Σελίνου

50 θέσεις εργασίας στην ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση

Υποστήριξης Νέων

113 θέσεις εργασίας στο Δήμο Λάρισας

11 προσλήψεις εποχικών για ένα χρόνο στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών

10 προσλήψεις στο Δήμο Κορυδαλλού

5 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Αιτωλ/νίας

2 άτομα για αρχειοθέτηση εγγράφων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Δήμος Αθηναίων: 10 θέσεις ιατρικού προσωπικού για τους πρόσφυγες

25 προσλήψεις εποχικών στο Δήμο Κατερίνης

10 θέσεις εργασίας στο Δήμο Τζουμέρκων

4 ναυαγοσώστες στο Δήµο Πάρου

23 προσλήψεις στο Δήμο Κρωπίας

15 θέσεις εργασίας στο Δήμο Τρικκαίων

60 θέσεις για μουσικούς στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας