Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

❦ Νέες Κυκλοφορίες






Συλλέκτης μανιταριών
Νουβέλα
Κώστας Αρκουδέας
Σελίδες 120
ISBN 978-960-03-7091-1
Τιμή €12
Ο κόσμος αυτός βασίζεται στο ψέμα. Και στην υποκρισία. Όλα όσα τον απαρτίζουν συντελούνται στο σκοτάδι ή στο ημίφως. Όσα φτάνουν στην επιφάνεια είναι διαστρεβλωμένα και παραποιημένα τόσο που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Η σοφία της μνήμης, ο χαμαιλέων που λέγεται άνθρωπος, οι δράκοι που κοιμούνται, η ανάγκη για αυτογνωσία, η μετα-αλήθεια και η ανελεύθερη δημοκρατία, η κλεψύδρα του χρόνου, το φως που μένει πάντα αναμμένο, η ζωή χωρίς ελευθερία που γίνεται σώμα χωρίς ψυχή, είναι ορισμένα από τα θέματα που ζητούν απαντήσεις.
Μια πανανθρώπινη ιστορία, ένας φιλοσοφικός δυστοπικός μύθος.

Εφήμερος
Μυθιστόρημα
Μαρίλη Μαργωμένου
Σελίδες: 480
ISBN: 978-960-03-7072-0
Τιμή: €18
Αθήνα, 1999, λίγο πριν το Μιλένιουμ.
Στην ταράτσα του Εφήμερου, ψηλά πάνω απ’ την πλατεία Συντάγματος, οι Αντάρτες Πόλης ετοιμάζονται να τινάξουν τη Βουλή στον αέρα. Τον πυροκροτητή τον κρατάει ο δόκιμος δημοσιογράφος Λεωνίδας Δρακόμαλλος. Είναι νέος και θέλει ν' αλλάξει τον κόσμο. Αλλά αν πατήσει το κουμπί, ο πρώτος που θ' αλλάξει θα ’ναι ο εαυτός του.
Ίσως να ’ταν αλλιώς τα πράγματα για τον Λεωνίδα αν δεν υπήρχε η Ζανέτα να τον κρατήσει στην ομάδα των τρομοκρατών. Και σίγουρα θα ’ταν όλα αλλιώς για τον αρχηγό των Ανταρτών, τον Αλκιβιάδη Μπρίτα, αν δε γνώριζε τη Μάρθα κι αν δε συνειδητοποιούσε πόση ζωή χαράμισε για μια εκρηκτική αυταπάτη.
Είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο του τρομοκρατικό χτύπημα, κλεισμένος στο γηροκομείο, ο αρχηγός των Ανταρτών ψάχνει το λάθος. Θυμάται τον εαυτό του νέο, σίγουρο πως θ' αλλάξει τον κόσμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να τον ισοπεδώσει. Αλλά ποιον κόσμο ήθελε πραγματικά ν’ αλλάξει: τον δικό του ή των άλλων;


Οι περιπέτειες της Τσίνα Άιρον
Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα
Μετάφραση: Άννα Βερροιοπούλου
Σελίδες: 192
ISBN: 978-960-03-6861-1
Τιμή: €15
1872. Η έρημος, ακτινοβόλα και λαμπερή, είναι ένα καλειδοσκόπιο από σκύλους, βάτα, σκόνη και ουρανό. Η Τσίνα Άιρον, το κορίτσι που είχε κερδίσει ο γκάουτσο Μαρτίν Φιέρο στα χαρτιά, συνοδεύει πλέον τη Λιζ, μια Σκωτσέζα η οποία ακολουθεί τα ίχνη του δικού της άντρα. Η Τσίνα, απαλλαγμένη πια από το λάσο του γκάουτσο, ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης μέσα από τις υφές, τις γεύσεις και τις απολαύσεις που της προσφέρουν η γη και η νέα της σύντροφος.
Έπειτα από μια μακρά πορεία φτάνουν στο Παραΐσο. Εκεί συναντούν έναν κόσμο ελεύθερο, όπου τα πλάσματα αγκαλιάζονται γεμάτα επιθυμία, όπου τα ποτάμια, τα πουλιά και τα δέντρα συνυπάρχουν μέσα στην ίδια αγάπη.
Με τούτη την πληθωρική αφήγηση, που ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Booker, η Γκαμπριέλα Καμπεσόν Κάμαρα ανατρέπει και συγχρόνως αναπλάθει το σύμπαν ενός κλασικού λογοτεχνικού έπους της Αργεντινής μέσα από το πρίσμα του θηλυκού φύλου.
Οι Περιπέτειες της Τσίνα Άιρον είναι μια παθιασμένη κουήρ περιπέτεια, μια πολύχρωμη γιορτή για τη ζωή, ένα ριζοσπαστικό μυθιστόρημα για τη χειραφέτηση μιας γυναίκας που αγκαλιάζει τα αχανή τοπία της πάμπας.


Ο μικρός μαχητής
Άννα Κοντολέων
Εικονογράφος: Ευτυχία Ηλιάδου
Σελίδες: 88
ISBN: 978-960-03-7000-3
Τιμή: €15
Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η μεγάλη περιπέτεια της ζωής αρχίζει μετά τη γέννησή μας. Κι όμως, μερικοί από εμάς, την πιο μεγάλη περιπέτεια τη ζούμε πριν ακόμα γεννηθούμε. Αλλόκοτα πλάσματα, τρομακτικά τέρατα, περίεργα φαινόμενα κι ένας φωνακλάς βασιλιάς-δικτάτορας μπορεί να σου κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή, και το να μπορέσεις να γεννηθείς μοιάζει ο μεγαλύτερος άθλος του κόσμου. Αν όμως τα καταφέρεις, γίνεσαι αληθινός ήρωας.
Μια ιστορία που αφηγείται άλλοτε με φαντασία και άλλοτε μ' έναν ιδιαίτερο επιστημονικό τρόπο τη συναρπαστική περιπέτεια της γέννησης μιας νέας ζωής, από το πρώτο της κύπαρο μέχρι τον σχηματισμό ενός σύνθετου οργανισμού όπως είναι ο άνθρωπος.









ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ - info@kastaniotis.com
Γραφεία: Θεμιστοκλέους 104, 106 81 Αθήνα - Τηλ: 210 3301208, Fax: 210 3822530
Βιβλιοπωλείο: Ζαλόγγου 11, 106 78 Αθήνα - Τηλ: 210 3816310, Fax: 210 3801331

ΠΑΠΑ ΑΓΓΕΛΟΣ ΨΙΛΑΚΗΣ

 


Έγκριση του πρώτου εμβολίου για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV



Έγκριση του πρώτου εμβολίου για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό RSV
Το «πράσινο φως» έδωσε ο FDA στο πρώτο εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Θετική γνωμοδότηση εξέδωσε και ο ΕΜΑ.