Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

Πολλοί φίλοι με παρακινούν να ψάξω να βρω βίντεο παλιών καλλιτεχνών, αλλοι ζητούν συγκεκριμένα τραγούδια, αλλοι λένε "ότι βρείς ανέβασέ το". Το YouToube έχει πολύ υλικό (αλλωστε απο εκεί προέρχονται και τα περισσότερα βιντεάκια), υλικό που ξυπνά σε πολλούς αναμνήσεις! Κυρίες και κύριοι Oscar Benton-Bensonhurst Blues!

Ανοίγει η σχολή της Χάλκης από Σεπτέμβριο προαναγγέλλει η Hurriyet

ΑΠΟ ΤΟ http://www.foreignpress-gr.com/Έναρξη της θεολογικής σχολή της Χάλκης από το επόμενο έτος, προαναγγέλλει σε δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, υποστηρίζοντας ότι η Σχολή θα ονομάζεται πλέον «Μειονοτική Επαγγελματική Σχολή».
Η εφημερίδα, δημοσιεύει λεπτομέρειες που εντυπωσιάζουν.
«Η σχολή θα είναι λύκειο-γράφει η Hurriyet- και σημειώνει: "Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τις προσεχείς εβδομάδες θα συναντηθούν με εκπροσώπους του Πατριαρχείου, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος για την επαναλειτουργία.
Οι επαφές που συνεχίζονται σε ανεπίσημο επίπεδο, θα εισέλθουν τις προσεχείς ημέρες σε επίσημο επίπεδο με το Πατριαρχείο, ώστε να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για τα βήματα που θα πραγματοποιηθούν".
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ Για τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης & Οικονομικών ΘΕΜΑ: «Η Κυβέρνηση της διαφθοράς και της συγκάλυψης συνέστησε και συντηρούσε αμειβόμενη Ομάδα Εργασίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς με επικεφαλής τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αργότερα Πρόεδρο Συμβουλίου χορηγιών, το όνομα της οικογενείας του οποίου είχε εμπλακεί, εξαιτίας της εισαγγελικής έρευνας τραπεζικών λογαριασμών στενότατου συγγενικού του προσώπου, σε υπόθεση με μετοχές φούσκες την περίοδο 1999-2000» Ως γνωστόν, η Κυβέρνηση Καραμανλή, που σύντομα ταύτισε τη διακυβέρνησή της με την αδιαφανή υπηρέτηση ολίγων ισχυρών συμφερόντων, την παραγωγή διαφθοράς και την υιοθέτηση αντιθεσμικών μηχανισμών συγκάλυψης της, το 2004 είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό ότι, μέσα από την δήθεν «μηδενική ανοχή της στη διαφθορά» θα εξοικονομούσε 10 δις δημόσιο χρήμα. Την εποχή, λοιπόν, που στο δημόσιο διάλογο κυριαρχούσαν οι γενικόλογοι αφορισμοί του σημερινού Πρωθυπουργού περί «νταβατζήδων», τους οποίους, όμως, επιμελώς απέφευγε να ονοματίσει, επιλέγοντας συνειδητά την μη σύγκρουση, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης συστηνόταν αμειβόμενη «Ομάδα Εργασίας για την κατοχύρωση της αρχής της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Πρόεδρός της Ομάδας αυτής τέθηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβερνώσας παράταξης, τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΦΕΚ 797/27-5-04) και μετέπειτα Πρόεδρος του Συμβουλίου Χορηγιών, για τον οποίο αποκαλύφθηκε ότι στενότατο συγγενικό του πρόσωπο εμπλεκόταν σε δικαστική υπόθεση με μετοχές φούσκες την περίοδο 1999-2000 και μάλιστα διατάχθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Οι εργασίες της Ομάδας αρχικά προγραμματίστηκε να διαρκέσουν λιγότερο από ενάμιση μήνα, η δε σχετική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 10.496 ευρώ.
Όμως, ο χρόνος λειτουργίας της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας παρατάθηκε δύο φορές με τελευταία ημερομηνία λήξης των εργασιών της την 20.11.2004 και συνολική δαπάνη περίπου 37.000 ευρώ. Ενόψει της δραματικής διόγκωσης της διαφθοράς στην χώρας μας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της αναγωγής της παραγωγής και συγκάλυψης σκανδάλων σε κεντρική πολιτική στόχευση: Ερωτάσθε: 1) Ποια τα αποτελέσματα της Ομάδας Εργασίας, που η Κυβέρνησής σας, συνέστησε το 2004, για την «κατοχύρωση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς»; 2) Παρακαλείσθε να ενημερώσετε τη Βουλή λεπτομερώς για το παραχθέν έργο της συγκεκριμένης Ομάδας Εργασίας, τον αριθμό συνεδριάσεων που συνεκλήθησαν καθώς και τη συνολική δαπάνη που προκλήθηκε και από ποια πηγή αυτή καταβλήθηκε. Οι ερωτώντες Βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης Γρηγόρης Νιώτης Γιώργος Ντόλιος Γιάννης Αμοιρίδης Θεοδώρα Τζάγκρη Μάρκος Μπόλαρης Γιάννης Δριβελέγκας Γιώργος Πεταλωτής Δημήτρης Τσιρώνης Χρήστος Αηδόνης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Κ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σόλωνος 45, 10672 Αθήνα Τηλ: 210 361 3193 - Fax: 210 361 5552Web: http://www.karximakis.gr Email: karximakis@parliament.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ [ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

E.E.: Πρόστιμο 1,106 δισ. ευρώ σε GDF Suez, E.ON.

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
"Market sharing is one of the worst types of antitrust infringement," said Competition Commissioner Neelie Kroes. Των Alessandro Torello και Peppi Kiviniemi ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)-- Πρόστιμο στους ενεργειακούς κολοσσούς GDF Suez SA και E.ON AG, ύψους 553 εκατ. ευρώ στην κάθε εταιρεία, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για μεταξύ τους συμφωνία να μην ανταγωνιστούν η μία την άλλη στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου. “Η συμφωνία ΄market sharing΄ αποτελεί ένα από τα χειρότερα ήδη παραβίασης των αντιμονοπωλιακών νόμων”, δήλωσε η επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Neelie Kroes.
“Η συμφωνία αυτή στερεί από τους καταναλωτές το δικαίωμα για μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις τιμές και τις περισσότερες επιλογές προμηθευτών σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,” συμπλήρωσε.

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

η άσπρη λέξη της ημέρας - Οινούσσες
Θέμα της εβδομάδας: Νησιά στον πληθυντικό αριθμό
Κύριο όνομα, θηλυκού γένους, πληθυντικού αριθμού. Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα 13 βραχονησίδων.
Το μεγαλύτερο νησί είναι η Οινούσσα ή Αιγνούσα ή Εγνούσα, που έχει δώσει και το όνομά της στο σύμπλεγμα.
Βρίσκονται στο βόρειο Αιγαίο.
Μαζί με τα Ψαρά ανήκουν στο νομό της Χίου.
Στην αρχαιότητα το νησί ήταν φημισμένο για το καλό κρασί του και πιστεύεται ότι από τη ρίζα της λέξης «οίνος» προέρχεται και το όνομα Οινούσσες.
Πρωτάρχισαν να αποκαλούν αυτό το νησί Αιγνούσα επειδή γέμισε από αίγες (κατσίκια) στα μέσα του 17ου αιώνα, όταν κατοικήθηκε από βοσκούς που προέρχονταν από τα Καρδάμυλα.
Η ονομασία Eγνούσα, που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι του νησιού, προέρχεται από το αρχαίο όνομα της λυγαριάς «άγνος», που υπάρχει παντού στο νησί.
Στο λιμάνι της Οινούσσας ο επισκέπτης συναντά το άγαλμα της Οινουσσιώτισσας, μιας χάλκινης γοργόνας με στέμμα και ιστιοφόρο στο αριστερό χέρι.
Υπενθύμιση:
Η Άσπρη λέξη διανέμεται ως ερμηνευτικό λεξικό δωρεάν ενώ με μια μικρή συνδρομή παρέχεται και η ετυμολογική, συντακτική, ορθογραφική και εγκυκλοπαιδική πληροφορία [Θέλω να μάθω πώς]