Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 021 - ΤΡΙΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 10-01-17/03 UTC
ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1003 ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1005 ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ
ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ 10/16 UTC. ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1009
ΣΤΗ ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1004 ΣΤΙΣ 10/16 UTC. ΥΨΗΛΕΣ
ΠΙΕΣΕΙΣ 1026 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/13 UTC
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 28.00, ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/13 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΚΑΙ ΑΠΟ 10/13 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ
7 Η 8
ΔΕΛΤΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 10/22 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ζούμε σε μια χώρα, όπου κάθε τι ΠΑΡΑΛΟΓΟ «πλασάρεται» σαν… λογικό, έτσι, για να γίνουν τα «χατίρια» ορισμένων (δεν θα πω συνδικαλιστών γιατί θα ανοίξουμε άλλη κουβέντα) και να ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ως συνήθως, όλοι οι υπόλοιποι που δεν «ανήκουν» πουθενά.
Στην «Ελλάς του 2017», εδώ και πολλά χρόνια, μια και το θέμα μας είναι οι ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, έχουμε Ανάπηρους δυο, για να μην πω ΔΕΚΑ «ταχυτήτων», καθεστώς που βολεύει το «κράτος», για να ΣΦΑΖΕΙ πιο εύκολα τα Άτομα Με Αναπηρίες.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο περί «ταχυτήτων», να πω πως για το «κράτος», ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 80%....
Δηλαδή, άτομα με αναπηρία ακόμα και 79%, ΔΕΝ θεωρούνται ανάπηρα, θεωρούνται (για πολλούς μην αναφέρω ποιους) ΥΓΙΗ.
Όπως ΥΓΙΗ θεωρούνται και τα άτομα με 50%, 67%, 74% κλπ.
Άλλωστε, το παράδειγμα των ποσοστών που έδωσα το διαβάσατε ΟΛΟΙ πρόσφατα στα «μέτρα» για την φορολογία των ατόμων με αναπηρίες!
Στη χώρα μας, το ΜΠΑΧΑΛΟ με τις αναπηρικές συντάξεις αλλά και τα επιδόματα, καλά κρατεί.
Από πού να πρωτοξεκινήσω;
Από την ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ «λίστα» παθήσεων;
Από τον κατάλογο ΚΤΕΟ των Ατόμων Με Αναπηρίες, και τα «ποσοστά», τον άλλο «μπακαλοκατάλογο»;
Από τα διάφορα «τερτίπια» των «αρμοδίων» προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των Α.Μ.Ε.Α;
ΤΙ να πρωτοαναφέρω;
Και ήρθε τώρα και από το Υπουργείο Εργασίας (που διοικείται ΠΑΝΤΑ από άτομα που δεν γνωρίζουν ΤΙ σημαίνει εργασία), το «ΧΕΡΙ» στο καθεστώς των Αναπηρικών Συντάξεων.
Διαβάστε το άρθρο Συνέλληνες….
«Αλλάζει ο «χάρτης» των αναπηρικών συντάξεων
 Αλλάζει επί τα χείρω το καθεστώς τις αναπηρικές συντάξεις και ιδιαίτερα τους παλαιούς-μέχρι το 1992-ασφαλισμένους. Αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, που εξετάζει εδώ και μήνες το ζήτημα των αναπηρικών συντάξεων, αποφαίνεται σε πόρισμά της ότι πρέπει να καθοριστούν ενιαίοι κανόνες απονομής και ενιαία ποσοστά σύνταξης για παλαιούς και νέους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος» Τύπος, τα μέλη της Επιτροπής προτείνουν την πλήρη εναρμόνιση όλων των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων με τα συντάξιμα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα, καθώς και τους κανόνες θεμελίωσης δικαιώματος αναπηρικής σύνταξης που ισχύουν για τους νέους από 1ης/1/1993 και μετά ασφαλισμένους. Πρόκειται για μια ανατροπή που φέρνει τα πάνω κάτω για περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους πριν το 1992, καθώς θα συνδυαστεί και με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν με αναπηρική σύνταξη από 13/5/2016 και μετά. 
Ο επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλόμενων αναπηρικών συντάξεων θα γίνει δηλαδή με το καθεστώς των νέων μετά το 1993 ασφαλισμένων. Μεγάλοι χαμένοι ως προς τον επανυπολογισμό είναι όσοι παίρνουν σύνταξη αναπηρίας από το Δημόσιο καθώς καταβάλλει πλήρες ποσό με αναπηρία 50% και άνω.Οι αλλαγές θα επεκταθούν και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης και θα ισχύσουν για όλους οι όροι συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους που προβλέπουν ότι η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται:
• Με ένα έτος ασφάλισης εφόσον ο ασφαλισμένος δεν συμπλήρωσε το 21ο έτος της ηλικίας του και για κάθε έτος πέραν του 21ου απαιτούνται 120 επιπλέον ημέρες εργασίας για κάθε έτος και μέχρι να συμπληρωθούν 1.500 ή 5 έτη εργασίας.
• Με 5 έτη εργασίας εφόσον τα δύο τελευταία έτη ασφάλισης είναι στα πέντε τελευταία χρόνια από το έτος που έγινε ανάπηρος, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ασφαλισμένου.
• Με 15 έτη εργασίας οποτεδήποτε.
Και στις τρεις περιπτώσεις η σύνταξη θα είναι 40% με αναπηρία μέχρι 49,44%, 50% με αναπηρία έως 66,69%, 75% με αναπηρία έως 79,99% και 100% με αναπηρία από 80% και άνω.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Προσέξτε Συνέλληνες τα… «νούμερα», τα ποσοστά, τα οποία να σημειώσουμε πως τα «χρησιμοποιούν» όπως τους συμφέρει (όπως είπε και ένας φίλος παραπληγικός). Όποιος δεν έχει άτομο δικό του με αναπηρία, δύσκολα καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά.
Επειδή το θέμα είναι μεγάλο, θα περιμένω τις αντιδράσεις από τα Άτομα Με Αναπηρίες, τις θέσεις τους, και θα τα ξαναπούμε.
ΟΥΑΙ και αλλοίμονο και επαληθευτούν οι φόβοι των Α.Μ.Ε.Α για νέο Σφαγείο…
Θα επανέλθω….

Βασίλης Τσούγκαρης

New! Ray70 Multifunction Radio System

New! Ray70 Multifunction Radio System
Ακούστε και δείτε ! το νεο Ray70 από την Raymarine είναι το απόλυτο all-in-one λύση επικοινωνίας για Captains που απαιτούν το καλύτερο. Η πολλαπλών λειτουργιών Ray70 VHF διατίθεται στάνταρ με ένα ραδιόφωνο VHF πλήρους λειτουργίας, δέκτη AIS, και είναι διπλού σταθμού για ενδοεπικοινωνία !
Key FeaturesBuilt-in AIS δέκτη και 72 καναλιών WAAS GPS
25W τηλεβόα εξόδου με ακούσετε-πίσω και αυτόματη σήματα ομίχλης
Dual-σταθμό και ενδοεπικοινωνία ικανή με προαιρετικό αξεσουάρ ακουστικό
οθόνη LCD μεγάλου μεγέθους για καλύτερη προβολή
Αποσπώμενο γροθιά-μικρόφωνο με ενσωματωμένο ελέγχους και μικρόφωνο δυνατότητα μετεγκατάστασης
Αποσπώμενο gunmetal ασημένια σφενδόνη και προαιρετική μαύρη στεφάνη
View the specifications
Premium, all-in-one communications solution
Η Ray70 ξεκινά με ένα ισχυρό, 25W ασύρματο VHF με αποσπώμενο, ακύρωσης θορύβου γροθιά-μικρόφωνο και ήχου υψηλής ποιότητας. Στάνταρ χαρακτηριστικά VHF περιλαμβάνουν hi / lo επιλογή ισχύος, dual-watch, tri-ρολόι, NOAA Καιρός προειδοποίησης, σάρωση καναλιών, και πολλά άλλα. Φυσικά, Ray70 υποστηρίζει Class D Digital Selective Calling και συνεργάζεται άψογα με Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών χάρη στο πρότυπο NMEA2000 και NMEA0183 δικτύωσης.
Ενσωματωμένο GPS
Ray70 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο δέκτη GPS 72 καναλιών εξασφαλίζοντας θα έχετε πάντα ένα σταθερό στίγμα για τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.
Built-in AIS
Το ενσωματωμένο Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ray70 του (AIS) δέκτη απλοποιεί την εγκατάσταση και παρέχει κρίσιμες πληροφορίες της κυκλοφορίας των πλοίων σε συμβατές οθόνες πλοήγησης.
Built-in τηλεβόα
Για επικοινωνία στο κατάστρωμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα, η Ray70 έχει επίσης ένα ενσωματωμένο 25W τηλεβόα εξόδου με δυνατότητα να ακούσετε-πίσω. Αυτό το καθιστά απλό να αλληλεπιδρούν με το πλήρωμα στο κατάστρωμα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου ή με κοντινά σκάφη. Απλά συνδέστε το Ray70 σε προαιρετική αδιάβροχη αποστολής μηνυμάτων κέρατο Raymarine του. Σε κακές καιρικές συνθήκες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τηλεβόα του Ray70 να παράγει σήματα ομίχλης για τα σκάφη που βρίσκονται σε εξέλιξη ή σε άγκυρα, όπως απαιτείται από το ναυτικό των κανόνων-of-the-road.
Flexible mounting options
Η Ray70 περιλαμβάνει την τοποθέτηση των στροφέων κιτ στηρίγματος και μπορεί επίσης να είναι εντοιχιζόμενο χρησιμοποιώντας κατάλληλα σημεία της προσάρτησης front-mount. Η gunmetal ασημένια σφενδόνη ταιριάζει Raymarine οθόνες πολλαπλών λειτουργιών για ένα premium εμφάνιση. Ένα προαιρετικό κιτ μαύρο στεφάνι είναι, επίσης,διαθέσιμη.
Optional Second Station KitΗ Ray70 VHF Radio υποστηρίζει επίσης την προαιρετική δεύτερη ακουστικό σταθμό για απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό σας δίνει πλήρη λειτουργία VHF και ενδοεπικοινωνία ικανότητα από μια δεύτερη θέση επί του σκάφους.
Η συσκευή διαθέτει ένα μεγάλου μεγέθους οθόνη LCD και υψηλής αντίθεσης κείμενο και τα γραφικά που είναι ορατά μέρα ή νύχτα.
Εκτός από την παροχή πλήρη πρόσβαση σε ένα
ll των δυνατοτήτων VHF, θα μπορείτε επίσης να απολαύσετε την άνεση του σταθμού-για-σταθμό ενδοεπικοινωνίας ζητώντας μεταξύ του ακουστικού και κύρια ραδιόφωνο.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.elmare.gr/agores/communicatiogmdss/ray-marine/new-ray70/

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Οι γιορτές έφυγαν. Ώρα για δουλειά !!!
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ξεκινάει το "νέο έτος" με ένα πολύ αξιόλογο σεμινάριο. Περιμένουμε όσους ενδιαφέρονται.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών με την καθηγήτρια Μαργαρίτα Ζελίλοβα. Δυο χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες και απέσπασε πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.
Το 2005 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης όπου και περάτωσε σε επίπεδο βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών τη σχολή Πιάνου και την Παιδαγωγική σχολή. Σε ηλικία 19 ετών έδωσε το πρώτο του ντεμπούτο-κοντσέρτο στη Φιλαρμονική του Βερολίνου και από εκείνην τη στιγμή και για έξη συναπτά έτη πραγματοποίησε συναυλίες ανά τον κόσμο ως σολίστ πιάνου με μεγάλες ορχήστρες.
Από το 2014 κι έως το καλοκαίρι 2016 ταυτόχρονα με τις διδακτορικές του σπουδές στον κλάδο της διπλωματίας διετέλεσε διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας Τετρακτύς στη Βιέννη και σύμβουλος στο τμήμα διεθνών διαπραγματεύσεων σε θέματα πολιτιστικής παιδείας και πολιτιστικής διαφορετικότητας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Από το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Ανδρέας Κουτρόπουλος είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μια ερμηνευτική ανάλυση
του προεπιλεγόμενου πιανιστικού ρεπερτορίου σε τεχνικό και μουσικό επίπεδο σε συνδυασμό με τα βασικά ζητήματα μουσικής φυσιολογίας.
Τα μαθήματα για ενεργούς μαθητές θα είναι 2ωρα 2 ατόμων.
Επίσης για τους ενεργούς μαθητές θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης όσων μαθημάτων θέλει ο καθένας σαν ακροατής.
Το κόστος των μαθημάτων θα είναι 40 €
Το κόστος για ακροατές θα είναι 15 €
Επικοινωνία: τηλ 2373024234 16:00 - 21:30

email: kentrotexnissynthesi@gmail.com

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 7900 SSB
AM / FM / LSB / USB
28-29.7 MHz
12W AM / FM 30W / 30W SSB
Μεγάλη Οθόνη LCD
CTCSS/DCS
Norm AMATEUR RADIO
Mode AM / FM / LSB / USB
Frequency range 28 - 29.7 mHz
Power 12W AM / 30W FM / 30W SSB (adjustable AM/FM/SSB)
Memories 6
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Automatic (ASQ) AM/FM
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 38 CTCSS / 104 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone (included original )
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency Channel + (+) 10kHz function / ECHO / MONITORING + OFFSET function + SWR protection + Beep function keys + Keypad lock
Mike UP/DOWN selection (plug in front pannel)
Display BIG LCD display
Level display Displaying frequency or channel + Viewing the modulation mode + Indicator signal reception and transmission + SWR level indicator
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 200 (l) x 280 (L) x 60 (H) mm
Weight 1.5 kgs
Guaranty 2 years

Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα

Τσιμπιτσούξ και Τσιμπινέλα 
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-117-4
Ο Τσιµπιτσούξ το µικρό σκαντζοχοιράκι νιώθει
µια πολύ µεγάλη λύπη. Ο Πιρπιρίνος Πλουµ Παπαρδελίνος,
ο κίτρινος παπαγάλος µε το πορτοκαλί λοφίο και την παρδαλή ουρά που κάθεται σε µια γαλάζια κουµαριά, τον συµβουλεύει
ότι για να του περάσει η λύπη πρέπει να τον πάρει κάποιος
αγκαλιά και να του δώσει ένα, ή µάλλον δύο, ή µάλλον τρία,
ή µάλλον τέσσερα φιλιά.
Έτσι ξεκινάει µια περιπετειώδης αναζήτηση αγκαλιάς σε λιβάδια µε κόκκινες τουλίπες, σε λίµνες µε καραµελένιες γεφυρούλες,
σε δάση µε βατοµουριές και πόλεις µε ξεχασµένες µαριονέτες.
Μια συναρπαστική αναζήτηση µε αλλεπάλληλες απογοητεύσεις αλλά και µια υπέροχη έκπληξη!

Προσκλήσεις


Αγγελική Νικολούλη

10 Ιανουαρίου 2017
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο «Ιανός στο Κρεμλίνο του Πειραιά» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη Έρωτας φονιάς την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
Με την Αγγελική Νικολούλη θα συνομιλήσει η κοινωνιολόγος-ψυχολόγος Μανουσία Κυπραίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και υπογραφή αντιτύπων.
Ianos στο Κρεμλίνο του Πειραιά
Καραΐσκου 119
Πειραιάς




Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑ ΠΛΑΚΑ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


🎵 Καλή Χρονιά με νέες μουσικές δημιουργίες 🎶


Εμπνευσμένο από την εν λόγω σειρά ενισχυτών, το νέο μοντέλο 20 Watt Mini Jubilee συνδυάζει την κλασσική μαγική χροιά και τα χαρακτηριστικά του προενισχυτή Silver Jubilee preamp, τοποθετημένα με στυλ σε ενισχυτή μορφής combo με λίγα σχετικά watt ισχύος συγκριτικά με το μεγαλύτερο μοντέλο. Διαβάστε περισσότερα...
Το mobile recording μέσω tablet/smart phone είναι πολύ δημοφιλές σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσο εύκολο όμως είναι να χειριστούμε ένα πλήθος λειτουργιών με ακρίβεια σε τόσο μικρές συσκευές; Διαβάστε περισσότερα...
Η Kurzweil ακολουθώντας την αυξανόμενη τάση της αγοράς για προσιτά, αλλά ποιοτικά μοντέλα παρουσίασε 2 ψηφιακά πιάνα, το Μ210 και το Μ230. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά πιάνα με 88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα, στα οποία ο χρήστης μπορεί να μεταβάλλει την ευαισθησία στο επιθυμητό επίπεδο απόκρισης που του ταιριάζει. Διατηρώντας τον χαρακτηριστικό ήχο της Kurzweil, τα Μ230 και Μ210  διαθέτουν ποιοτικούς ήχους που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μουσικά στυλ όπως κλασσικά πιάνα, έγχορδα κ.α., καθώς και μια ποικιλία από ρυθμικά στυλ. Διαβάστε περισσότερα...
Website
Email
Facebook
YouTube
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.

Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Ο θρύλος της θάλασσας

Ο θρύλος της θάλασσας
490 – 479 π.Χ.
«…Ο Ήλιος έκαιγε υπερβολικά για τέτοια εποχή. Η αλμύρα έτσουζε αφόρητα το κορμί μου. Η σκόνη, ανακατεμένη με λογής-λογής έντομα, τρύπωνε σαδιστικά στα σώματα των πολεμιστών κάνοντας τον ιδρώτα λάσπη. Ένιωθα πως δεν θα ξεκολλούσε πια ο μπρούτζος από το πετσί μου».
Στον Μαραθώνα… Ύστερα οι Θερμοπύλες, το Αρτεμίσιο, η Σαλαμίνα και η τελική αναμέτρηση στην πεδιάδα της Πλάταιας.
Ο Ευρύλοχος του Νικόλαου, από την Πλάταια, δοκιμάζεται στο έπος των Ελληνο περσικών πολέμων, στην πιο δοξασμένη περίοδο του ελληνισμού. Ο οπλίτης από τη Βοιωτία πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη Σκιώνη της Χαλκιδικής, όπου γνώρισε τον θρυλικό δύτη Σκυλλία και τη μοναχοκόρη του Κυάνη. Το παιχνίδι κάνει αχώριστα τα δυο παιδιά και το αγνό ερωτικό σκίρτημα ξυπνά στην αγκαλιά της αθωότητας. Ο Σκυλλίας, συνεργάτης και φίλος του Νικόλαου, γίνεται τρόπον τινά μέντορας του Ευρύλοχου, μαθαίνοντάς του τα μυστικά της θάλασσας. Αλλά πριν περάσει καν την εφηβεία, ο νεαρός επιστρέφει με τον έμπορο πατέρα του στη γενέθλια πόλη, αφήνοντας όμως την καρδιά του στα σμαράγδινα νερά της Χαλκιδικής.
Οι μέρες της επιστροφής είναι θαμπές. Ο Πέρσης Κυρίαρχος επιβουλεύεται την Ελλάδα. Οι σκιές του Ολέθρου ματώνουν τα σύννεφα της Ανατολής, λεκιάζοντας το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Τον αέρα στεφανώνει ο κουρνιαχτός της αγωνίας. Ο ορυμαγδός της Οδύνης ταρακουνά τις Πύλες της Δύσης. Οι βάρβαροι της Ασίας αλυχτούν αφιονισμένοι. Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ακατάπαυστα. Πλοία αμέτρητα, μυριάδες πεζοί και καβαλάρηδες σέρνουνε πίσω τους το Χαμό…
…Είναι ίσως το μοναδικό ιστορικό μυθιστόρημα στην παγκόσμια πεζογραφία, που οι ήρωες του συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις Ελληνο-περσικές συγκρούσεις.
Από τον Μαραθώνα το 490 πΧ με τον Μιλτιάδη, τις Θερμοπύλες το 480 πΧ με τον Λεωνίδα, το Αρτεμίσιο και την Σαλαμίνα τον ίδιο χρόνο με τον Θεμιστοκλή έως την τελική αναμέτρηση στη Πλάταια το 479 πΧ με τον Αριστείδη και τον Παυσανία.
Ο θρύλος της θάλασσας
ιστορικό μυθιστόρημα

Συγγραφέας: Σπυρίδων Μ. Βελούδος
Isbn:978-960-9692-35-9
Σελίδες: 504
Λιανική Τιμή: 19.50 ευρώ

Εκπληκτικές προσφορές από το Travel Festival της Qatar Airways!



H Mideast Travel Worldwide σας ξαναφέρνει το Travel Festival της Qatar Airways με εκπληκτικές προσφορές!
Ταξιδεύετε με παρέα;
Κάντε κράτηση από 09/01/2017 μέχρι 16/01/2017 και επωφεληθείτε των μοναδικών προσφορών!
Οι προσφορές ισχύουν για ταξίδια μετ'επιστροφής από 11/01/2017 μέχρι 15/12/2017 (τελευταία ημέρα επιστροφής).
*Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν φόρους αεροδρομίου.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο 211 211 8888 και στο mideast@mideast.gr και κλείστε το ταξίδι των ονείρων σας σήμερα!