Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση "Ανδρό-γυνες Αναγνώσεις"



Οι εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου:
Ανδρό-γυνες αναγνώσεις, Πέρσυ ΣΕΛΛΕΫ & Μαίρη ΣΕΛΛΕΫ
της ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΟΥΚΑ-ΚΑΜΠΙΤΟΓΛΟΥ  
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
·  Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
·  Μαρία Σχοινά-Γρηγοριάδου, λέκτορας στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.
·  Πέτρος Παπασαραντόπουλος, εκδότης
·  Αικατερίνη Δούκα-Καμπίτογλου, ομότιμη καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και πρώην αντιπρύτανις
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χρυσάφης
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2010, ώρα 7.30 μ.μ.
Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.  (Αγίου Δημητρίου 159Α)  
Εκδόσεις Επίκεντρο   
Θεσσαλονίκη: Καμβουνίων 9, Τ.Κ. 54621, τηλ.: 2310-256146, fax: 2310-25618
Αθήνα: Κιάφας 5, Τ.Κ. 10678, τηλ. 210-3811077, Fax: 210-3811086
www.epikentro.gr   
books@epikentro.gr 

Συνέντευξη του Νίκου Μαμαγκάκη στο Θόδωρο Εξηντάρη

Πώς να ξεκινήσεις να μιλάς για το Μαμαγκάκη και τι να πεις… Τι να πεις για τον άνθρωπο με τα τόσα γνωστά τραγούδια στον ελληνικό κινηματογράφο, τον πρωτοπόρο στην ηλεκτρονική μουσική από το ΄50 (!), την παγκόσμια αναγνώριση, το πολύ προσωπικό ύφος, την ατέρμονη εργατικότητα στα 81 του χρόνια. Και, αν μη τι άλλο, τι να πεις για την «Εκδρομή» και  μόνο;

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αγαπητοί αναγνώστες, 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το βιβλίο:  
Stephen Hawking και Leonard Mlodinow  
Το Μεγάλο Σχέδιο  
Νέες απαντήσεις στα έσχατα ερωτήματα της ζωής  
Πανόδετο 
248 σελ.  
14 × 21 εκ  
Έγχρωμο    
Εκδόσεις Κάτοπτρο 
Κορυζή 8, 117 43 Αθήνα  
τηλ.: 210 9244827, 210 9244852 
fax: 210 9244756  

web sites: www.katoptro.gr και www.sciam.gr
e-mail: sales@katoptro.gr

Βιβλιοπωλείο: Στοά του Βιβλίου,
Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου 5, 105 64, Αθήνα
τηλ.: 210 3247785

"Δάφνες και Πικροδάφνες" στο Βασιλικό Θέατρο

Από Παρασκευή 22 Οκτωβρίου   
Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Θ.Β.Ε. ολοκληρώνει την περιοδεία του στο Βασιλικό Θέατρο, όπου θα παρουσιάσει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, «Δάφνες και Πικροδάφνες» από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.  
Σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ κ. Σωτήρη Χατζάκη:  
«Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για λόγους εθνικής σημασίας και πολιτιστικής αναγκαιότητας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του, επανίδρυσε τον θεσμό των Κλιμακίων, έπειτα από 26 χρόνια αναστολής της λειτουργίας του.  
Ο θεσμός εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1977 στην Κομοτηνή με το θέατρο της Θράκης, με σκοπό τη θεατρική αποκέντρωση, και λειτούργησε μέχρι το 1984.  
Η δημιουργία ενιαίου Κλιμακίου Μακεδονίας-Θράκης έχει ως σκοπό τη μόνιμη παρουσία κρατικής θεατρικής σκηνής στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, συμβάλλοντας στην οργάνωση νέας προοπτικής για τον ρόλο του θεάτρου στη χώρα μας.  
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, επιλέγοντας να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας, το Δάφνες και πικροδάφνες των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, κείμενο καίριας πολιτικής στόχευσης, που καυτηριάζει, με απολαυστικό χιούμορ, τη διαχρονική ελληνική πραγματικότητα και σατιρίζει με διαλεκτική σκέψη την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου». 
Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά  
Η Υπόθεση του έργου  
Τέσσερις τοπικοί στυλοβάτες υποψηφίων βουλευτών μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές.  
Ο καθένας κρατά κρυμμένα μυστικά που θ' αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των άλλων.   
Σ' αυτή την εκρηκτική συνάντηση, οι τέσσερις αυτοί ισχυροί άντρες θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία, προκειμένου να ενεργήσουν με στόχο το προσωπικό τους συμφέρον.  
Και βέβαια, μεγάλη πρωταγωνίστρια, μια γυναίκα, που αν και μονίμως απούσα, δρομολογεί τις εξελίξεις. 
Απόσπασμα από το Σημείωμα του Σκηνοθέτη 
1977... 2010. Τριάντα χρόνια μετά και το έργο των Κεχαΐδη-Χαβιαρά, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.
Τέσσερις επαρχιώτες προεκλογικά προσπαθούν να προωθήσουν ημέτερους με απώτερο σκοπό την προσωπική τους «βολή».  
Τέσσερις φίλοι, σφάζονται την μια με το βαμβάκι, την άλλη με ξυλοδαρμό, σφάζονται στον βωμό της εξουσίας και του παιχνιδιού, στρώνοντας την προσωπικότητά τους στο πάτωμα. Διαχρονικό και ευθύβολο λάμπει σαν χρυσό είδωλο της Ελληνικής πραγματικότητας.  
Τα μέσα στις εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να άλλαξαν, όμως η τακτική παραμένει η ίδια.... μια τακτική που ευνοεί τους αρουραίους της πολιτικής και εξυπηρετεί κατά το δοκούν τα πολιτικά ήθη, πολιτικές τακτικές, ίντριγκες, συνωμοσίες, βερμπαλισμούς, αληθοφανή ψέματα και ψεύτικες αλήθειες.  
Ένα πραγματικά δυνατό θέατρο, μια θεατρική πράξη που γονιδιακά μας φέρνει αντιμέτωπους με τους εαυτούς μας. 
Γιώργος Κιουρτσίδης  
Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κιουρτσίδης 
Σκηνικά-κοστούμια: Άννα - Μαρία Βάσιακ  
Φωτισμοί: Τάσος Δαηλίδης  
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αγγελίδου   
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος  
Διανομή με σειρά εμφάνισης:   
Θανάσης Κεραμίδας (Βασίλης), Τάσος Πανταζής (Κώστας), Νίκος Μαγδαληνός (Τάσος), Σπύρος Σαραφιανός (Αλέκος)  
Τιμή εισιτηρίου: 12 & 10 ευρώ (ομαδικό, φοιτητικό)  
Το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά, 'Δάφνες και Πικροδάφνες', θα παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.   
Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του Κ.Θ.Β.Ε., από τον Φεβρουάριο του 2011, θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του με νέο έργο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Χαμένος Παράδεισος  
Συγγραφέας: ΜΙΛΤΟΝ ΓΚΑΪΛΣ  
Mεταφραστής: ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ   
Κατηγορία: Δοκίμιο - Μαρτυρίες   
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 09/2008  
Σελίδες: 472  
ISBN: 978-960-699-821-8  
Κωδικός: 35126  
Διαστάσεις: 16,9 x 23,9 εκ.  
Σύντομη περιγραφή  
Το Χαμένος Παράδεισος είναι μια δυνατή ιστορία καταστροφής, ηρωισμού και επιβίωσης, ειπωμένο με τον ξεχωριστό λόγο που κατέστησε τον Γκάιλς Μίλτον επιτυχημένο δημοσιογράφο και συγγραφέα. Ξετυλίγεται μέσα από τις αναμνήσεις επιζώντων, πολλοί απ’ τους οποίους μιλάνε για πρώτη φορά δημόσια, και τις μαρτυρίες εκείνων που βρέθηκαν στη δίνη μιας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.

Παρουσίαση βιβλίου Ελληνικά Ονόματα - Ιανός 13-10-10

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων Ελληνικά Ονόματα 14 ιστορίες από νέους συγγραφείς 
Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και ώρα 20:30  
Στη συλλογή συμμετέχουν με διηγήματά τους οι συγγραφείς  
Βασίλης Αμανατίδης, Νίκος Αδάμ Βουδούρης, Σπύρος Γιανναράς, Δήμητρα Κολλιάκου, Μαρία Κωτίδου, Δημήτρης Μαμαλούκας, Λευτέρης Μαυρόπουλος, Πάυλος Μεθενίτης, Κάλλια Παπαδάκη, Σταυρούλα Σκαλίδη, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Μαρία Φακίνου, Νίκος Χρυσός  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας και Βαγγέλης Ραπτόπουλος. 
ΙΑΝΟΣ
Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ: 210 3217917

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος    
Γραφείο Τύπου  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2300a  Ώρα: 14:30 Αθήνα: 12/10/2010  
Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ, την τριήμερη διασχολική δράση «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον» στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2010 από τις 9.00 π.μ. έως και τις 12.15 μ.μ. για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων.  
Συμμετέχουν και σχολεία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτ. Εκπ/σης Αθηνών. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και δραστηριοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα και ζητήματα του περιβάλλοντος και της αειφορίας που σχετίζονται με την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.  
Η διασχολική δράση θα εφαρμοστεί μέσω ενός στοχευμένου εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος με σκοπό την ενεργό συμμετοχή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και πυροσβεστών. Στο πλαίσιο της διασχολικής δράσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 στις 11.30 π.μ. θα τιμηθούν για τη συμβολή τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος. 
Η δράση Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Π. Περιφ. Οδός Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Ανατ. Αττικής, τηλ. 22993 20800).   
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ. 
Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι,   
Τ.Κ. 15233   
Τηλ.:2132158680-2, Fax: 2106826726   
e-mail: press@fireservice.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ 
ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. 
Εξετάζοντας 496 ασθενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα η κλινική του Κρόνιελ της Ολλανδίας προσπάθησε συγκριτικά με αυτή του Καναδά να βρούνε στοιχεία που να μπορούν να στηρίξουνε μια πρόγνωση σχετικά με την πορεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Έτσι λοιπόν σε ένα περίπλοκο μαθηματικό μοντέλο λάβανε υπόψη την αποκατάσταση των συμπτωμάτων μετά από την πρώτη ώση των ασθενών, το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ώσης, τρίτον τον αριθμό των ώσεων τα τελευταία 15 χρόνια καθώς και την αποτελεσματικότητα της οποίας τυχόν ανοσοκατασταλτικής θεραπείας για το χρονικό διάστημα των 2,5 ετών.
Όλες αυτές οι πληροφορίες αναλύθηκαν από ένα πολυπαραγοντικό μαθηματικό μοντέλο έτσι ώστε να βγούνε κάποια συμπεράσματα.
Τα συμπεράσματα δείξανε ότι μια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας με ώσεις και υφέσεις η οποία δείχνει μια βελτίωση των κλινικών συμπτωμάτων τα 5 χρόνια και μείωση των ώσεων, έχει μια πολύ καλή πρόγνωση τα επόμενα 10 χρόνια χωρίς όμως αυτή να είναι απόλυτα σίγουρη, γιατί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την θεραπεία που χρησιμοποιείται.
Κοντολογίς, η όλη απόφαση όλων των επιστημόνων που ασχοληθήκαν με το θέμα ήταν ότι σαφής πρόγνωση μιας καλοήθους πορείας δεν μπορεί να γίνει, χωρίς να ληφθεί υπόψη ακριβώς η θεραπεία, που παράλληλα γίνεται. Κοντολογίς το πρόβλημα της καλοήθους πορείας είναι άμεσα εξαρτώμενο και από την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει ο κάθε ασθενής.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ο σύντροφος Πολύφημος και η μισή αλήθεια  
Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν  
* Θανάσης Καρτερός  
ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA  
Σύνθεση εξωφύλλου: egreen  
* ISBN: 978-960-03-5139-2  
* σελ. 160  

* 11 Οκτωβρίου 2010  
 Οδυσσέας και Μπλουζ  
* Ευγενία Φακίνου  
ΕΛΛHNIKH ΛOΓOTEXNIA / ΠEZOΓPAΦIA  
Novel, October 2010  
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης     '

* ISBN: 978-960-03-5114-9  
* σελ. 256  
* 11 Οκτωβρίου 2010 
 Ιστορία του Νέου Ελληνικού Θεάτρου 1794-1944 Τόμος Β', Μέρος Γ'   '
* Γιάννης Σιδέρης ΘEATPO / ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΛΥΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  '
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης   
Φωτογραφία εξωφύλλου: Tο Θέατρο της Σμύρνης από καρτ ποστάλ των αρχών του 20ου αιώνα Ιστορία του Νέου Ελληνικού Θεάτρου  
* ISBN: 978-960-03-2872-1  
* σελ. 288  
* 11 Οκτωβρίου 2010 
 Κι άσε τον κόσμο τον μεγάλο να γυρίζει  
* Κόλουμ ΜακΚαν  
ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO  
Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ  
Σχέδιο εξωφύλλου: Matteo Pericoli,  
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης    
* ISBN: 978-960-03-5126-2  
* 11 Οκτωβρίου 2010  
Στο κατώφλι της φωτιάς  
* Χέλα Χάασε   
ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO  
Μετάφραση: Γιάννης Ιωαννίδης   
Σύνθεση εξωφύλλου: Αντώνης Αγγελάκης    
* ISBN: 978-960-03-4880-4  
* 11 Οκτωβρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΘΕΜΑΤΑ

WOMEN’S GROUP  
“Save your Releationship”  
“Single Women”  
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΦΥΛΩΝ & ΒΕΛΤΊΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΝΕΑ  2ωρη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 20  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00 και ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ.
ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ "ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ"
ΔΩΡΕΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 
Μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουμε:
Φοβάμαι να μείνω μόνη?
Πώς να βελτιώσω την αυτοεκτίμηση μου?
Πώς να γίνω καλύτερη?
Οικειότητα.Πότε μπορεί να γίνει τοξική?
Γιατί γυρνάω στον πρώην?
Πώς να διαχεριστώ έναν χωρισμό?
Πώς να διαχεριστώ μια κρίση στην σχέση μου
Πώς μπορώ μα αποκτήσω περισσότερη δέσμευση  από τον συντροφό μου?
Πώς να γίνω διεκδικητικός στην σχέση μου?
Αυτοφροντίδα-Διαχείρηση άγχους.
Γλώσσα του σώματος.
Διαχείρηση θυμού και στρατηγικές βελτίωσης επικοινωνίας.
Φλερτ
Τί θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες?
Πώς να γίνω μαγνήτης αντρών?
Πρώτη γνωριμία, κριτήρια και γνωριμίες
Πώς να διαχειριστώ την επικοινωνία?
Πώς μπορώ να αντιμετοπίσω ένα τρίτο πρόσωπο στην σχέση μου?
Συμπληρώστε ή προτείνετε μας τα θέματα που σας απασχολούν για να τα συζητήσουμε από κοντά!
-ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
-10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ LOYNGE CAFE-AGYRA POLIHOROS

Blind Light του Νίκου Βουδούρη | Σχήμα εκτός Άξονα | από 16 Οκτωβρίου 2010



Το ΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΞΟΝΑ ανακοινώνει την πρώτη του παραγωγή για την φετινή χρονιά
που είναι ένα καινούργιο έργο του Νίκου Βουδούρη με τίτλο:  
ΒLIND LIGHT από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου
«Ο ένας τα έχει ό λ α. Ο άλλος γίνεται όργανο στα χέρια αυτών που τα θέλουν ό λ α. Ο Ματ και ο Ρουά παιδικοί φίλοι βρίσκονται ξανά μαζί ύστερα από χρόνια σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο από αυτό στο οποίο έχουν ζήσει, μη αναγνωρίζοντας ο ένας τον άλλον,  έχοντας για παρέα μια γυναίκα που δεν υπάρχει πια ούτε μέσα στο μυαλό της ούτε μέσα στο σώμα της.  Ένα έργο που αναζητά λύσεις για την καταστροφή η οποία μπορεί να είναι τα πάντα και που μπορεί να προκύψει από τα πάντα.»  
Ταυτότητα της παράστασης: 
Στους ρόλους  οι : 
Μπάμπης Ματεντζίδης,  Ευστράτιος Ανούδης,  Σοφία Αποστολίδου.  
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης
Εικαστική  επιμέλεια :  Κατερίνα Γκαγκάκη  Μπάμπης Ματεντζίδης 
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευστράτιος Ανούδης  
Κάποιες ιδέες: Αναστασία Θεοφανίδου  
Ασκήσεις Αυτοσχεδιασμού:Ψηφιακή υποστήριξη: Γιάννης Καραούλης  
Δημόσιες Σχέσεις: Αrt Minds  
Τεχνική υποστήριξη: Studio Sound  
Σχεδιασμός εντύπων: Μιχάλης Σοφτάς  
Εκτύπωση εντύπων: Graphica  
Ηχογράφηση: Studio Underground Σωτήρης Νούκας 
Κατασκευή: Μούσες: Πέτρος Γκοσιόπουλος  
Διδασκαλία μποξ: Ηλίας Κυπαρίσης  
Πληροφορίες της παράστασης:  
Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 2010  
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα  
Ώρα παραστάσεων: 21:00  
Χώρος παραστάσεων: Θέατρο Σχήμα εκτός Άξονα, Πλάτωνος 35 (κέντρο
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2310823444 και 6944540837

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ντίβα  
-Το χρονικό μιας μαρτυρίας που δεν γράφτηκε-  
Συγγραφέας: Bασίλης Bασιλικός  
Επιμέλεια: Γιώργος Μπλάνας  
Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία  
Είδος: Νουβέλα  
Πρώτη Έκδοση: Οκτώβριος 2008  
Σελίδες: 142  
ISBN: 978-960-6839-05-4

Θεωρία της Λογοτεχνίας

Marc Angenot, Jean Bessiere, Douwe Fokkema, Eva Kushner   
Θεωρία της Λογοτεχνίας  
Προβλήματα και προοπτικές  
Επιμελητής: Ζαχαρίας Σιαφλέκης  
Μεταφραστής: Τιτίκα Δημητρούλια  
Εκδόσεις: Gutenberg  
Κωδικός καταλόγου: 9567292  
ISBN: 978-960-01-1340-2 
1η έκδοση, Απρίλιος 2010  
17 x 24 
σελ. 633  
Περίληψη  
Το έργο παρουσιάζει έναν απολογισμό των ερευνών στο πεδίο της θεωρίας της λογοτεχνίας. Εξετάζονται κομβικά ζητήματα στις έρευνες και τις συζητήσεις περί της λογοτεχνίας και της θεωρίας της, από την έννοια της ιστορίας της λογοτεχνίας και της λογοτεχνικότητας ως την καθολικότητα και την συγκρισιμότητα σε λογοτεχνικό επίπεδο και από την ερμηνεία και την πρόσληψη ως το επιστημολογικό καθεστώς της λογοτεχνικής έρευνας και θεωρίας. Στόχος είναι να καταγραφούν τα επιστημολογικά και θεωρητικά προϋποτιθέμενα, οι ποικίλες μέθοδοι, τα διαφορετικά κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα που προσδιορίζουν τις διάφορες θέσεις και θεωρίες και, κυρίως, να αποτιμηθεί η επικαιρότητά τους και να σκιαγραφηθούν προοπτικές για το μέλλον. Εστιάζοντας στην τετράδα συγγραφέας - κείμενο - συγκείμενο - αναγνώστης, το βιβλίο εξετάζει μικροσκοπικά και μακροσκοπικά το λογοτεχνικό φαινόμενο, μέσα από τη συνομιλία που οι διάφορες θέσεις και θεωρίες αναπτύσσουν μεταξύ τους στη συγχρονία και τη διαχρονία και επιχειρεί έτσι να προσδώσει μια ολιστική εικόνα της λογοτεχνίας και της θεωρίας της, με βάση μια συγκριτική προσέγγισή της. 
Περιεχόμενα  
Πρόλογος στην ελληνική έκδοση || Σημείωμα της μεταφράστριας || Εισαγωγή επιμελητών ξενόγλωσσης έκδοσης || Ταυτοποίηση και ταυτότητες του λογοτεχνικού γεγονότος || Το λογοτεχνικό σύστημα || Κείμενο και λογοτεχνική επικοινωνία || Δρόμοι και τρόποι της κριτικής || Παράρτημα || Βιβλιογραφία || Ευρετήριο.

'Ημερολόγιον της Χαλκιδικής, Έτη 1930, 1931, 1932''

''Ημερολόγιον της Χαλκιδικής, 
Έτη 1930, 1931, 1932'' 
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ  
(Φωτομηχανική Ανατύπωση Πρωτοτύπου)  
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ: Γραμματική Καραβασιλικού  
Εκδόσεις Δια Βίου (2010), 
Σχήμα: 14 cm Χ 21 cm,  
σελ. 340  
ISBN: 978-960-87001-7-8,    
Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα.  Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.). 
Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά. 
Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ  
Συναντηθήκαμε τυχαία σε διπλανά κρεβάτια στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Γεώργιος  Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης την  Πέμπτη 30/9/10 και την επόμενη μέρα, Παρασκευή 1/10/10 υποβληθήκαμε σε επέμβαση λιθοθρυψίας ουροδόχου κύστης από την ομάδα των γιατρών του νοσοκομείου.
      Με την επιστολή αυτή, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλη την ομάδα των ιατρών και των νοσηλευτών που έκαναν τις επεμβάσεις, και ιδιαίτερα στον κ. Δημητριάδη Γεώργιο, Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και στον κ. Ιωαννίδη Σταύρο, Λέκτορα Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, καθώς και στους υπόλοιπους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής, που μας φρόντισαν και μας περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στην 5θήμερη παραμονή μας στο νοσοκομείο.
      Το  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με επιστημονική υπευθυνότητα και ανθρώπινη κατανόηση βοηθούν με τον καλύτερο τρόπο τους ασθενείς της κλινικής, και προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να δημιουργήσουν ένα υγιεινό, ωραίο, καθαρό  και ανθρώπινο περιβάλλον στο παλαιότερο νοσοκομείο της πόλης μας.
      Και πάλι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλη την κοινότητα της Ουρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» - πρώην Κεντρικό της Θεσσαλονίκης (απέναντι από τη Φυσικομαθηματική Σχολή ΑΠΘ).  
Θεσσαλονίκη 8/10/2010  
Ανανιάδης Παναγιώτης, καθηγητής γεωλόγος, 6974702549, pananiad@sch.gr
Τσάπανος  Γιώργος, συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών, 6973640966, tsapan49@gmail.com  

Ζώα σε αναζήτηση του παραδείσου

Ένας Κινέζος "πάντρεψε" τα ζώα με τις μεγαλουπόλεις.......  

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ 10 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ  10 ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ  
Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου · 8:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.  
METROPOLIS LIVE STAGE ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 56   
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ 8.30   
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

META TH ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ Η ΠΙΠΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για τη συμμετοχή στο συνδυασμό «Άρμα Πολιτών», της 32χρονης Κατερίνας Πιπιλή στη θέση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής.   
Διαβάστε επίσης:  
1) Α. Μητρόπουλος: Αν δεν περάσω, στηρίζω Δημαρά στο β΄γύρο   
2) Πάγκαλος κατά δημάρχων & του ΠΑΣΟΚ   
3) Ν. Ηρακλείο: Μήνυση κατά του δημάρχου Σ. Γεωργόπουλου   
4) ΥΠ.ΕΣ.: «Ψαλίδι » 40% στο εκλογικό επίδομα   
5) Καμίνης για γήπεδο ΠΑΟ: Φταίει ο Κακλαμάνης για το ναυάγιο   
6) Ήπειρος: Δύο νέοι υποψήφιοι με το Βαγγέλη Αργύρη   
7) Προεκλογική εκστρατεία Α. Αλαβάνου - «Ελεύθερη Αττική»  
8) Μαγνησία: Εγκαινιάστηκε το αεροδρόμιο στη Νέα Αγχίαλο   
9) Γκάλοπ ALCO για το Δήμο της Κέρκυρας  
10) Β. Ελλάδα: Ποιούς στηρίζει η Δ.Α στους δήμους   
11) Οι αντιπεριφερειάρχες Βελόπουλου στη Κ. Μακεδονία    
12) Γ. Μίχας: «Να βοηθήσουμε όλοι τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό» http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8442        
13) Είμαστε ανεξάρτητοι κι όχι ΣΥΝ   
14) Με Μπόλαρη τελικά ο Μπ. Μπαρμπουνάκης    
15) Ν. Πειραιά: Μπλόκο σε ακατάλληλο ρύζι από το Πακιστάν    
16) Π.ΑΝ.Μ.Θ: Αποχώρηση περιφερειακού συμβούλου από το συνδυασμό Παυλίδη   
17) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.   
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr   
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ   
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)