Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας το Σαββάτο 26 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 17.30 την Ολυμπιάδα στις 18.00 τα Στάγειρα και στις 18.30 τη Στρατονίκη και θα μιλήσει στην Ιερισσό στις 20.30

"Προεκλογικό... ΩΤΟΣΤΟΠ!"

"Προεκλογικό... ΩΤΟΣΤΟΠ!"

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Αντιλήψεις του '60 στην Ηγουμενίτσα Καλό ταξίδι…

Lady Gaga το 2006 - Καμία σχέση

Lady Gaga το 2006 - Καμία σχέση

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Το Εργαστήρι του Βιβλίου - Δελτίο Τύπου EKEBI

Το Εργαστήρι του Βιβλίου ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2009 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τους διδάσκοντες του νέου κύκλου σεμιναρίων την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ (Αθ. Διάκου 4, Αθήνα, στάση μετρό «Ακρόπολη») - Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Στρατής Χαβιαράς, Τατιάνα Αβέρωφ ΜΙΚΡΗ ΦΟΡΜΑ - ΔΙΗΓΗΜΑ Στρατής Χαβιαράς ΔΙΗΓΗΜΑ Μισέλ Φάις, Γιώργος Ρωμανός, Ανδρέας Μήτσου ΝΟΥΒΕΛΑ Μισέλ Φάις ΠΟΙΗΣΗ Στρατής Πασχάλης ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ Χρήστος Μπουλώτης, Ελένη Σβορώνου ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Βαγγέλης Χατζηβασιλείου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΗ – ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ Δημήτρης Θάνας (4 επίπεδα) ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Βασιλική Βλάχου, Ευαγγελία Μπίζα Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε μάθημα ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: έως 30 Σεπτεμβρίου 2009
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ.: 210-3248341, 210-9200300, 210-9200352 Νόπη Χατζηγεωργίου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚΕΒΙ
Αθανασίου Διάκου 4
117 42 Αθήνα
τηλ.: 210-9200346 φαξ: 210-9200305

Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου -Εδουάρδος Γ

Εδουάρδος Γ΄ του Ουίλιαμ Σαίξπηραπό το Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου9 και 10 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τα 44α Δημήτρια παρουσιάζουν έναν από τους πιο ιστορικούς πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρουμανίας, το Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη με μια σαιξπηρική παράσταση, τον Εδουάρδο Γ’, ένα έργο που αναφέρεται στην αξία και στη σημασία του όρκου.
Η παράσταση θα ανεβεί στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, στις 9 και 10 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Alexandru Tocilescu.
Τον ρόλο του Εδουάρδου Γ΄, ενσαρκώνει ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της Ρουμανίας, ο Ion Caramitru, ο οποίος είναι Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου και έχει διατελέσει στο παρελθόν, Υπουργός Πολιτισμού της Ρουμανίας.
Η παράσταση θα δοθεί στη ρουμάνικη γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους.
Σημείωμα του σκηνοθέτη
Σε μία «ποσοτική» ανάλυση, ο Jan Kott, παρατηρεί ότι ο Εδουάρδος Γ’ είναι το κατεξοχήν θεατρικό έργο των όρκων.
Σε κανένα θεατρικό έργο ο Shakespeare δεν συγκεντρώνει μαζί τόσους πολλούς όρκους.
Ένας όρκος εγκαθιστά μια σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τον Θεό…
Η σχέση έχει τη δύναμη να καθοδηγήσει τις πράξεις και τα γεγονότα, έτσι ώστε αυτά να γίνουν πραγματικότητα.
Εξαιτίας ενός όρκου μπορεί να πάθεις, να χάσεις την ελευθερία σου, κερδίζεις όμως την τιμή σου. Για έναν όρκο μπορεί να γίνει οποιαδήποτε θυσία, με την προϋπόθεση να μην παραβιαστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανεβάζουμε το έργο Εδουάρδος Γ΄ τώρα. Επειδή είμαστε όμηροι ενός κόσμου για τον οποίο «ο λόγος της τιμής» δεν σημαίνει τίποτα πλέον.
Στα αυτιά και στο στόμα των συγχρόνων ανθρώπων «ο λόγος της τιμής» ακούγεται κενός, χωρίς περιεχόμενο.
Μην πιστεύοντας ποτέ σε τίποτα, επιβαρύναμε τις ζωές μας με κούφια λόγια, υποσχέσεις χωρίς ουσία, διευκολύνοντας πιο πολύ την καταπάτησή του και την παραβίαση του νόμου.
Ο λόγος της τιμής έχει μείνει μια ηχηρή εικόνα χωρίς ουσία.
Οπότε, για ποιο λόγο να σέβεσαι ένα πράγμα που κανείς δεν το λαμβάνει υπόψη;
Επιθυμούμε τώρα να επαναφέρουμε στο μυαλό των ανθρώπων την ιδέα ότι, ένας λόγος τιμής που δόθηκε, ένας όρκος, είναι ιερά πράγματα που πρέπει να τα σεβόμαστε.
Διάβασα το έργο και έδωσα λόγο τιμής ότι θα το «στήσω» επί σκηνής.
Ήταν το μόνο που μπορούσα να αποδείξω, έναντι του εαυτού μου και έναντι των άλλων: ότι κρατώ τον λόγο μου! Alexandru Tocilescu, σκηνοθέτης
ΠαραστάσειςΠαρασκευή 9/10, Σάββατο 10/10
Ώρα έναρξης: 9:00 μ.μ.
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Ώρες λειτουργίας ταμείων Βασιλικού Θεάτρου και ΕΜΣ: 9.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ.
Τηλ. κρατήσεων: 2310 288000
Τιμές εισιτηρίων: Πλατεία – Θεωρείο: 22 €, κανονικό, 15 €, φοιτητικό – μαθητικό

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

Συναξαριστής της Ορθοδόξου Εκκλησίας,
(τόμος 6ος, Ιούνιος),του επισκόπου Φαναρίου Αγαθαγγέλου Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας ο έκτος κατά σειρά τόμος, που περιλαμβάνει το μήνα Ιούνιο, του Συναξαριστού της Ορθοδόξου Εκκλησίας, υπό του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
Το έργο γραμμένο στη δημοτική γλώσσα και με πληθώρα έγχρωμων εικόνων των εορταζομένων Αγίων αποτελεί απαραίτητο και χρήσιμο βοήθημα για κάθε ενδιαφερόμενο.
Σε παλαιότερο σχόλιο του για την έκδοση του Συναξαριστού, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας είχε γράψει:
«Για μάς τους Ορθοδόξους ο ‘'Συναξαριστής'' είναι η εγκυκλοπαίδεια της Εκκλησίας μας, γιατί πραγματικά στους βίους των Αγίων μας περιλαμβάνεται όλο το περιεχόμενο της πίστεως μας και ως διδασκαλία και ως πράξη.
Οι βίοι των Αγίων αυτοί ήταν παλαιότερα τα θέματα των κηρυγμάτων στις συγκεντρώσεις των πιστών για τη λατρεία και για την ακρόαση του λόγου του Θεού, στις ιερές ‘'Συνάξεις'', δηλαδή, όπως λέγονται με λειτουργική έκφραση οι συγκεντρώσεις αυτές· και γι' αυτό ακριβώς το λόγο το βιβλίο το περιέχον τους βίους των Αγίων το ονομάζουμε ‘'Συναξαριστή''.
Ότι δε πράγματι οι βίοι των Αγίων ήταν παλαιά τα θέματα κηρυγμάτων στις λατρευτικές Συνάξεις φαίνεται στα λειτουργικά μας Μηναία, όπου μετά τη μνεία του εορταζομένου Αγίου ακολουθούσε η ανάγνωση του αναγραφομένου σ' αυτά βίου του.
Οι βίοι των Αγίων μας αποδεικνύουν την αλήθεια της πίστεως μας.
Το πρόβλημα των αθέων δεν είναι ο Θεός, αλλά οι Άγιοι.
Για το Θεό ο άθεος μπορεί να πει επιπόλαια ότι δεν υπάρχει.
Αλλά τι θα πει για τους Αγίους;… Δηλώνουμε και πάλιν ιδιαίτερα εμείς οι κληρικοί την χαρά μας για την έκδοση του εν λόγω Συναξαριστού και δοξάζουμε τον Θεό γι' αυτό.
Και ο λόγος είναι ότι με το Συναξαριστή αυτόν έχουμε να δίδουμε στους χριστιανούς μας ένα καθημερινό πνευματικό ανάγνωσμα, μια εγγυημένη ως καθαρή τροφή για την ψυχή τους, γιατί αυτή δίδεται από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας μας και αυτή η τροφή είναι είναι οι βίοι των Αγίων μας, που δείχνουν από πού πάει ο δρόμος για το Θεό και τη Βασιλεία Του, για το γλυκό Παράδεισο, για τον οποίο είμαστε πλασμένοι.
Συνιστούμε ολόκαρδα στους αγαπητούς αναγνώστες να αγοράζουν κατά μήνα τον εκδιδόμενο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας μας τόμο του Συναξαριστού, αλλά και να τον διαβάζουν.
Όσοι θέλουν να προοδεύσουν πνευματικά, τέτοια αναγνώσματα να έχουν ως καθημερινή τροφή: Βίους Αγίων (Συναξαριστής), Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) και Πατερικές ομιλίες. Σχήμα 18Χ25, Σελ. 514Τιμή: 20€ Οι Ιερομάρτυρες Άνθιμος-Βαβύλας-Βλάσιος-Ιγνάτιος-Κλήμης-Λουκιανός Συμεών του Μεταφραστού
Απόδοση- Εισαγωγή-Σημειώσεις, Γεωργίου Δ. Παπαδημητρόπουλου Οι Εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας συνεχίζοντας την προσπάθεια να μεταφέρουν στη νεοελληνική γλώσσα Βίους Αγίων από το Αγιολόγιο του μεγαλυτέρου αγιολόγου του 10ου αιώνα, Συμεών του Μεταφραστή, εξέδωσαν τους βίους των Ιερομαρτύρων Ανθίμου Νικομηδείας, Βαβύλα Αντιοχείας, Βλασίου Σεβαστείας, Ιγνατίου του Θεοφόρου, επισκόπου Αντιοχείας, Κλήμεντος Αγκύρας και Λουκιανού του Σαμοσατέως, περίφημου ερμηνευτή της Αγίας Γραφής.
Με εξαίσια λυρική αφήγηση ο Συμεών ο Μεταφραστής μας μεταδίδει με γλαφυρότητα το μεγαλείο ψυχής, τη θέρμη της πίστεως και την αυταπάρνηση των Ιερομαρτύρων, οι οποίοι έλαβαν το ακάνθινο στέφανο του μαρτυρίου στους πικρούς μα συνάμα και ηρωικούς χρόνους των διωγμών.
Την απόδοση στην νεοελληνική γλώσσα, την εισαγωγή και τις σημειώσεις επιμελήθηκε ο φιλόλογος και θεολόγος κ. Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος. Σχήμα: 14Χ20,5, Σελ 296. Τιμή : 8 € Επανεκδόσεις Μικρή Φιλοκαλία Σχήμα: 14X21, σελ 200. Τιμή: 10€

Την Δευτέρα 28/9/09, στις 12:30 μ.μ. η συνέντευξη Τύπου Παπαθεμελή στο Ζάππειο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Δημοκρατική Αναγέννηση, σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος κ. Στέλιος Παπαθεμελής, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στο Ζάππειο. Παρακαλούμε θερμά τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, να καλύψουν την συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο κ. Παπαθεμελής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του Κόμματος. Ο εκπρόσωπος Τύπου Σταύρος Βιτάλης

drink & kill

Καθώς έρχεται το Σαββατοκύριακο, ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο!... Μαμά βγήκα με τους φίλους μου… Πήγα σε ένα πάρτη και θυμήθηκα αυτό που μου είχες πει, να μην πιω αλκοόλ. Μου είχες ζητήσει να μην πιω επειδή θα έπρεπε να οδηγήσω μετά, έτσι αποφάσισα να πιώ ένα αναψυκτικό. Ήμουν υπερήφανη για μένα, γιατί είχα ακούσει αυτό που, πριν φύγω, τόσο γλυκά με είχες συμβουλέψει, να μην πιω αν πρέπει να οδηγήσω, σε αντίθεση με αυτό που μου έλεγαν οι φίλοι μου. Έκανα τη σωστή επιλογή και ήξερα ότι η συμβουλή σου ήταν η σωστή. Όταν το πάρτη τελείωσε πολλοί μπήκαν στα αυτοκίνητα τους χωρίς να είναι σε θέση να οδηγήσουν. Εγώ πήρα το τιμόνι όντας σίγουρη ότι ήμουν καθαρή. Δεν μπορούσα να φανταστώ μαμά αυτό που με περίμενε ..... Τώρα είμαι εδώ ξαπλωμένη στην άσφαλτο και ακούω ένα αστυνομικό να λέει «το παιδί που προκάλεσε το δυστύχημα ήταν μεθυσμένο». Μαμά η φωνή του ακούγεται τόσο μακρινή. Το αίμα μου είναι παντού στην άσφαλτο και εγώ προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να μην κλάψω. Ακούω τους γιατρούς να λένε ότι αυτή η κοπέλα δεν θα τα καταφέρει... Είμαι σίγουρη ότι το άλλο παιδί που οδηγούσε δεν το είχε καν φανταστεί όταν έτρεχε τόσο πολύ. Στο τέλος αυτός είχε αποφασίσει να πιει και εγώ τώρα πρέπει να πεθάνω!... Γιατί το κάνουν μαμά, αφού ξέρουν ότι θα καταστρέψουν ζωές? Ο πόνος που νιώθω είναι σαν να με καρφώνουν χιλιάδες μαχαιριά. Πες στην αδερφή μου να μην φοβηθεί, στο μπαμπά να είναι δυνατός. Κάποιος έπρεπε να πει σε αυτό το παιδί ότι δεν έπρεπε να πιει εφόσον θα οδηγούσε. Ίσως αν του το έλεγαν οι δικοί του όπως έκανες εσύ τώρα να ήμουν ζωντανή ..... Η ανάσα μου γίνετε όλο και πιο αδύνατη και αρχίζω να φοβάμαι μαμά ότι αυτές είναι οι τελευταίες μου στιγμές και είμαι πάρα πολύ απελπισμένη… Θα ήθελα τόσο να σε αγκαλιάσω μαμά ....και να σου πω ποσό σε Αγαπάω. Σε αγαπάω μαμά....αντίο!!!_______________________________________________ (έτσι το κατέγραψε Καναδή δημοσιογράφος που έζησε το γεγονός) Για την αντιγραφή, Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009 θα επισκεφτεί το πρωί τις δημόσιες υπηρεσίες στην Αρναία, στις 18.00 το Στανό, στις 19.00 το Νεοχώρι και θα μιλήσει στο Παλαιοχώρι στις 20.30.

Ενημέρωση από το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το Disabled.GR

Φίλοι και φίλες, εκλογές έρχονται και ακούγονται ατέλειωτες φλυαρίες για αυτά που θα γίνουν μετά τις εκλογές.
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γεμίσει με ειδήσεις και για τους ανθρώπους με αναπηρίες.
Είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε την προεκλογική φλυαρία.
Ωστόσο όλα είναι καταγεγραμμένα στο http://news.disabled.gr/ που ενημερώνεται καθημερινά.
Συμπτωματικά στο http://news.disabled.gr/ θα βρείτε και όλες τις ειδήσεις από όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2003 μέχρι σήμερα και εάν έχετε κουράγιο να διαβάσετε χιλιάδες ειδήσεις θα διαπιστώσετε πως δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα από το 2003 μέχρι σήμερα και αυτή η στασιμότητα φαίνεται από εμάς που καταγράφουμε και από βελτιώνουμε όλο τον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Πάντως στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=22276 θα βρείτε την εγκύκλιο για την «διευκόλυνση» των ψηφοφόρων με αναπηρίες.
Μέχρι ποτέ όμως τα εκλογικά τμήματα θα είναι απροσπέλαστα και θα χρειάζεται ειδική εγκύκλιος για την «διευκόλυνση» των ψηφοφόρων με αναπηρίες;
Εάν θέλουν την ψήφο των ψηφοφόρων με αναπηρίες το λιγότερο που χρειάζεται να κάνουν είναι να αποκαταστήσουν την προσπελασιμότητα των εκλογικών κέντρων.
Δεν μπορείς να ζητάς την ψήφο των ΑμεΑ όταν δεν έχεις φροντίσει να αντικαταστήσεις τα σκαλοπάτια με ράμπες.
Η εγκύκλιος για την παράλληλη στήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=22220
Κάποια νέα προγράμματα για την επιχειρηματικότητα και για την υποστήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών βρίσκονται στο http://www.disabled.gr/biz/ και δεν έχουν ανασταλεί από την προεκλογική περίοδο.
Το τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που κυκλοφόρησε τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου βρίσκεται διαθέσιμο στη σελίδα του περιοδικού στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 ενώ ταυτοχρόνως ετοιμαζόμαστε για το επόμενο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.
Εάν έχετε κάτι ενδιαφέρον που θα θέλατε να δημοσιευθεί στο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ να μας το στείλετε μέχρι τις 9 Οκτωβρίου που κλείνουμε την ύλη.
Το φόρουμ http://www.disabled.gr/forum/ ξεπέρασε τις 200.000 μηνύματα από το 2003 μέχρι σήμερα και επάξια για τη μεγαλύτερη (έστω και ψηφιακή) κοινότητα ανθρώπων που παίρνουν στα σοβαρά την αναπηρία.
Η Autonomia EXPO 2010 http://www.autonomiaexpo.org/ ετοιμάζεται σταθερά.
Ήδη το πρώτο μέρος του εκθεσιακού κέντρου κοντεύει να καλυφθεί από περίπτερα.
Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου φαίνεται να είναι προσπελάσιμο και να διαθέτει μεγάλο χώρο στάθμευσης που ο μεγαλύτερος χώρος βρίσκεται πολύ κοντά στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου.
Έχουμε πολύ καιρό ακόμη μέχρι τις 21, 22 και 23 Μαΐου 2010 αλλά τουλάχιστον οι υποδομές είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες.
Το μετρό δεν έχει φτάσει ακόμη έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (σταθμός Ανθούσας), αλλά όλοι μας διαβεβαιώνουν πως μέχρι τον Απρίλιο θα έχει φτάσει.
Επειδή όμως εδώ είναι Ελλάδα και ποτέ δεν ξέρεις γι' αυτό στην περίπτωση που δεν φτάσει το μετρό έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου 5 ή 8 λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Περιστερίου εκτελούν μεταφορές από τον σταθμό Άγιος Αντώνιος στο εκθεσιακό κέντρο και αντιστρόφως συνεχώς το τριήμερο που θα διαρκέσει η Autonomia EXPO.
Σύντομα θα ανεβάσουμε βίντεο με τα προσπελάσιμα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Περιστερίου στο http://www.autonomiaexpo.org/ ώστε να ενημερωθείτε για το ακριβές δρομολόγιο.
Ο σταθμός Άγιος Αντώνιος από το εκθεσιακό κέντρο απέχει 1400 μέτρα.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΈλλειμμα σοκ αφήνει πίσω η Ν.Δ. Σαλιγκάρια: από την Κρήτη ώς τον Σηκουάνα Η μουσική βγάζει καλούς μαθητές U2: στην Αθήνα το πιο ακριβό σόου «Έζησα τη βία μέσα στο σπίτι» Εικοσάχρονοι βομβιστές Εμβόλιο ελπίδας για το ΑΙDS Απόδραση στην Καρδίτσα Βρήκαν νερό στη Σελήνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ" ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale κατέπεσαν ανοιχτά της ΓαλλίαςΕπιδιαιτησία - χρονοδιαγράμματα ζητά ο Ερντογάν Συμφωνία για τη μεταφορά καζακικού πετρελαίου προς την ΕυρώπηΧριστόφιας: «Είμαστε δεσμευμένοι για τη μετεξέλιξη σε ομοσπονδιακό κράτος» Το Ιράν διαθέτει δύο μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις Καθηλωμένα τα Ελληνικά Αεροσκάφη Η Μόσχα αναζητά "σταθερούς" ξένους εταίρους για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στον αρκτικό κύκλο Προφυλακίστηκε ο βοηθός του Γενικού Διευθυντή Ασφάλειας Τουρκίας για ανάμειξη σε εμπόριο ναρκωτικών Tα greeklish βλάπτουν σοβαρά την ορθογραφία Ασκήσεις για επιδιαιτησία." Η λύση θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή". Αντίδραση για ελληνικούς πυραύλους Εκτόξευσε δορυφόρο τουρκικής κατασκευής Ειρήσθω: Άχρι τέλους βίου, Β ί α ς Λειβαδάς Παιχνίδι πληροφοριών από Τούρκους Ανατρέπεται η στοιχειώδης οπλική ισορροπία στο Αιγαίο Έθαψαν και την «κυπριακή λύση» Διεθνώς ρεζίλι για τη διαφθορά Αλβανία- Συνάντηση του Αλβανού πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ. Πραγματικά φθινοπωρινός πόνος Ανδρέας Λοβέρδος: «Μια Ελλάδα με δυνατή φωνή και στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων» Με αποχή από τις εκλογές «απειλούν» νησιώτες... Οι Καλάς μαζεύουν χρήματα για να ελευθερώσουν τον Λερούνη Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: ποιός τορπιλίζει τις Συμφωνίες; ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΡΙΣΕΩΝ «ΑΘΗΝΑ 09»

Η «απαγόρευση των δημοσκοπήσεων» η «στρουθοκάμηλος» και τα Μπλογκ

Η «απαγόρευση των δημοσκοπήσεων» η «στρουθοκάμηλος» και τα Μπλογκ Η απαγόρευση της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές, θυμίζει εν πολλοίς την «υποχρεωτική συμμετοχή των πολιτών» στην ψηφοφορία. Άπαντες γνωρίζουμε ότι κόσμος και ντουνιάς δεν πάει να ψηφίσει στις εκλογές και τις τελευταίες δεκαετίες ουδείς εκδιώχθηκε. Απολύτως λογικό.
Τα περίφημα «μυστικά γκάλοπ» και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούν τα κόμματα καθημερινά, μόνο μυστικά δεν είναι τελικά αφού αρκεί να σηκώσεις το τηλέφωνο και να πάρεις ένα δημοσιογράφο, η έστω τον φίλο του φίλου κλπ, και να μάθεις τα αποτελέσματα τους.
Καθόλου δύσκολο.
Βοά το διαδίκτυο, βοά η τηλεόραση βοούν οι πάντες για τα αποτελέσματα των μυστικών ( ο θεός να τα κάνει) γκάλοπ.
Στους τηλεοπτικούς σταθμούς αμέσως μετά το τέλος των ντιμπέιτ μια στρατιά πολιτικών αναλυτών και δημοσκόπων με πονηρά χαμόγελα και γκριμάτσες σε ανύποπτο χρόνο επιβεβαίωναν ότι τα αποτελέσματα των ντιμπέιτ δεν επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στις προθέσεις του εκλογικού σώματος.
Είπαν δηλαδή το αυτονόητο και αυτό που είχαν κατάλαβαν και οι…πέτρες.
Τις επόμενες μέρες και ο τύπος, σε πολλά παραπολιτικά σχόλια «δημοσιοποιούσε» τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων. Παράδειγμα η εφημερίδα « ΕΘΝΟΣ» (ΦΩΤΟ 1).
Έλα όμως που ουδείς διανοείται να τα βάλει μαζί τους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Εκτόξευσε δορυφόρο τουρκικής κατασκευής Η γρίπη των χοίρων χτήπησε τον Manson Σταματά η μετάδοση αναλογικής TV σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης Μονοπάτι για γυμνιστές φυσιολάτρες Oι U2 τον Σεπτεμβρη στην Αθηνα!!! Πώς βρίσκουμε την IP από ένα μέλος ενός φόρουμ Πες μου τον φίλο σου (στο Facebook) να σου πω πόσο γκέι είσαι ! Αφού τα έχει, γιατί να τα κρύψει ?

Στην Πιερία περιόδευσε ο Παπαθεμελής

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/9/09 Στην Πιερία περιόδευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής και παραχώρησε συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ της Κατερίνης. Σε συναντήσεις που είχε με στελέχη και φίλους του Κόμματος ο κ. Παπαθεμελής, αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής, τόσο στην τουριστική ανάπτυξη των παραλιακών της οικισμών ή οποία βασίζεται στο φιλότιμο και την εργατικότητα των κατοίκων, παρά στην βοήθεια που παρέχει το κράτος, όσο και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με τις τιμές των προϊόντων τους. Ο κ. Παπαθεμελής στη συνέχεια επισκέφθηκε Δήμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπου και αναφέρθηκε στα προβλήματα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατασκευή του κατά τα άλλα περίφημου Μετρό της Θεσσαλονίκης. Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης υπογράμμισε την άμεση ανάγκη για την κατασκευή νέων κρατικών νοσηλευτικών μονάδων, δεδομένου ότι τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής της Πόλης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Φίλοι που κέρδισαν προσκλήσεις ΣΕΡΑΦΗΜ ΧΑΔΟΣ 30-Σεπτεμβρίου - 2009 21,00 ΒΕΣΝΑ ΑΝΤΡΕΓΙΤΣ 1- Οκτωβρίου - 2009 ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΛΟΥΜΠΑ 1- Οκτωβρίου - 2009 Με αυτούς τους τρεις κλείνει ο αριθμός των δωρεάν εισιτηρίων προς διάθεση από τον Προβολέα AVANT PREMIERE από το MAD Διαβάστε περισσότερα...
ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ«ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ» Διαβάστε περισσότερα... ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Σύνδεσμος των «Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει μουσική εκδήλωση με κλασική και παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Διαβάστε περισσότερα... ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δυο Κυριακές το μήνα, από τον Οκτώβριο του 2009 ως και το Μάιο του 2010, εργαστήρια κεραμικής, ψηφιδωτού, χριστουγεννιάτικων στολιδιών origami, Παιχνίδια Ρόλων και άλλες δραστηριότητες θα διοργανώνονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα... ΗΜΕΡΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το Tower for Women διοργανώνει Open Day (Ημέρα Γνωριμίας) στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή από τις 10:00 έως τις 14:00. Διαβάστε περισσότερα... ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009, στις 11.00Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου. Διαβάστε περισσότερα... «ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ Ο Γ΄» Του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από το Εθνικό Θέατρο Βουκουρεστίου 9 και 10 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Θέατρο Διαβάστε περισσότερα... ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Η μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διηγήσεις» οργανώνει: Ετήσιο Βιωματικό Σεμινάριο Δραματικής Τέχνης στην ΕκπαίδευσηΝοέμβριος 2009 – Μάιος 2010 Διαβάστε περισσότερα... ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 2η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Συνάντηση Λήξης, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, Αποθήκη Γ, αίθουσα σεμιναρίων, 18:00-20:00 Διαβάστε περισσότερα... MICHAEL JACKSON @ OK - MAD TV Το ΟΚ κάνει ένα So You αφιέρωμα στον Michael Jackson φτιαγμένο αποκλειστικά με τα δικά σας Request. Αυτή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 17.00 δείτε το βασιλιά της POP σε ένα non stop δίωρο request show και κερδίστε συλλεκτικά MJ δώρα. 8 ΓΥΝΑΙΚΕΣ» Από τη συνέντευξη τύπου, 21.9.2009 Θεσσαλονίκη, Καφέ Οβάλ Γράφει η Ξανθίππη Νότη Διαβάστε περισσότερα... THESS SHORT FILM FESTIVAL ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ Οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και το Βιβλιοπωλείο IANOS διοργανώνουν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009, στις 14.00, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Το πολιτιστικό προϊόν: η οικονομική και αναπτυξιακή του διάσταση», στο café του βιβλιοπωλείου (Σταδίου 24). Διαβάστε περισσότερα... Ο Λ.Σ. ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ Το Χορευτικό τμήμα ενηλίκων και μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" βρεθήκαμε στην Αθήνα, στο ΧοροΘέατρο "Δόρα Στράτου", το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στον κόσμο και το προπύργιο του ελληνικού παραδοσιακού χορού εδώ και 56 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα... “ΕΚΛΟΓΕΣ 2009: ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ;” Πρεμιέρα για την νέα εκπομπή του MAD TV, “YOUR VOICE”, Τετάρτη 30/9 στις 22:00 Διαβάστε περισσότερα... ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Διαβάστε περισσότερα... «ΔΙΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΤ΄ΕΥΤΕΛΕΙΑΣ» Οι εκδόσεις ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπούρα «Διασκευάζοντας μετ’ ευτελείας» την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009, στις 20.00, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24). Διαβάστε περισσότερα...

Thessaloniki International Film Festival

Έναρξη της προπώλησης της CineΚάρταF
Ξεκίνησε η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Why cinema now?
(13-22 Νοεμβρίου 2009)
EXPERIMENTAL FORUM
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Experimental Forum, ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αναδείξει την avant garde πειραματική κινηματογραφική σκηνή, λειτουργώντας ως ένα πεδίο εξερεύνησης, αποδόμησης και επαναπροσδιορισμού του πειραματικού κινηματογράφου σήμερα.
«Φέτος, το επετειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με βασικό σύνθημα το ερώτημα ''Why cinema now?'', ανοίγει ένα παράθυρο για διάλογο, σκέψη και επανατοποθέτηση του σινεμά. Σκεπτικό που βρίσκει ιδανική έκφραση στην πειραματική σκηνή και το τμήμα Experimental Forum», υπογραμμίζει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη.
Φέτος, το Experimental Forum, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Βασίλης Μπούρικας, προβάλλει σπάνιες ταινίες σημαντικών δημιουργών του ανεξάρτητου κινηματογράφου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύει τις πρόσφατες δουλειές δύο σημαντικών εκπροσώπων του πειραματικού σινεμά σήμερα, του Harun Farocki και του Heinz Emingholz, παρουσιάζει το έργο των πρωτoπόρων κινηματογραφιστών Carmelo Bene, Jeff Keen, Timothy Carey και Ljubomir Simunic, προτείνει μια ιδιαίτερη performance από τους Metamkine, εγκαινιάζει ένα avant - garde πρόγραμμα για παιδιά και φιλοξενεί μια βίντεο εγκατάσταση των πολυβραβευμένων Marina Grzinic και Aina Smid.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ΠροβολέςΟΛΥΜΠΙΟΝ
Coco Chanel & Igor Stravinsky
(Γαλλία, 2009)
Ώρες προβολών: 18:30, 20:45, 23:00
Σκηνοθεσία: Jan Kounen, Έγχρωμη, 120΄. ***ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣΘέμις
(Ελλάδα, 2008)
Ώρα προβολών: Πέμπτη - Τετάρτη, 19:30
Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστίν, Έχρωμο, 85΄. ***
Λευκή νύχτα γάμου
(Ισλανδία, 2008)
Ώρες προβολών: 21:15, 23:00
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormakur, Έγχρωμο, 86'