Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Έναρξη της προπώλησης της CineΚάρταF
Ξεκίνησε η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Why cinema now?
(13-22 Νοεμβρίου 2009)
EXPERIMENTAL FORUM
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Experimental Forum, ένα πρόγραμμα που φιλοδοξεί να αναδείξει την avant garde πειραματική κινηματογραφική σκηνή, λειτουργώντας ως ένα πεδίο εξερεύνησης, αποδόμησης και επαναπροσδιορισμού του πειραματικού κινηματογράφου σήμερα.
«Φέτος, το επετειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με βασικό σύνθημα το ερώτημα ''Why cinema now?'', ανοίγει ένα παράθυρο για διάλογο, σκέψη και επανατοποθέτηση του σινεμά. Σκεπτικό που βρίσκει ιδανική έκφραση στην πειραματική σκηνή και το τμήμα Experimental Forum», υπογραμμίζει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη.
Φέτος, το Experimental Forum, υπεύθυνος του οποίου είναι ο Βασίλης Μπούρικας, προβάλλει σπάνιες ταινίες σημαντικών δημιουργών του ανεξάρτητου κινηματογράφου της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αναδεικνύει τις πρόσφατες δουλειές δύο σημαντικών εκπροσώπων του πειραματικού σινεμά σήμερα, του Harun Farocki και του Heinz Emingholz, παρουσιάζει το έργο των πρωτoπόρων κινηματογραφιστών Carmelo Bene, Jeff Keen, Timothy Carey και Ljubomir Simunic, προτείνει μια ιδιαίτερη performance από τους Metamkine, εγκαινιάζει ένα avant - garde πρόγραμμα για παιδιά και φιλοξενεί μια βίντεο εγκατάσταση των πολυβραβευμένων Marina Grzinic και Aina Smid.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ ΠροβολέςΟΛΥΜΠΙΟΝ
Coco Chanel & Igor Stravinsky
(Γαλλία, 2009)
Ώρες προβολών: 18:30, 20:45, 23:00
Σκηνοθεσία: Jan Kounen, Έγχρωμη, 120΄. ***ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣΘέμις
(Ελλάδα, 2008)
Ώρα προβολών: Πέμπτη - Τετάρτη, 19:30
Σκηνοθεσία: Μάρκος Γκαστίν, Έχρωμο, 85΄. ***
Λευκή νύχτα γάμου
(Ισλανδία, 2008)
Ώρες προβολών: 21:15, 23:00
Σκηνοθεσία: Baltasar Kormakur, Έγχρωμο, 86'

Δεν υπάρχουν σχόλια: