Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ


Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Χαλκιδικής διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Προποντίδας στα Μουδανιά εκδήλωση – ενημέρωση που απευθυνόταν σε όλους, ασχέτου ηλικίας.
Στην εκδήλωση κλήθηκαν να παρευρεθούν πολλοί!
Φορείς, επίσημοι, απλοί πολίτες, αλλά…..
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για να περιγράψουμε τα «απερίγραπτα».
Όχι, μην πάει ο νους σας σε κάποιο… σκάνδαλο.
Αν και σκανδαλώδης ήταν η απουσία των σχολείων, ΟΛΩΝ των βαθμίδων της εκπαίδευσης από μια τέτοια εκδήλωση, όπως το ίδιο σκανδαλώδης ήταν η απουσία σύσσωμης της δημοτικής αρχής (πάλι καλά που ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου καθώς και κάνα δυο της αντιπολίτευσης).
Θα γίνω πολύ κακός, γιατί (το έχω ξαναγράψει στο παρελθόν) ο Όρος «ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ» είναι πολύ παρεξηγημένος στις μέρες μας όχι μόνο από τις μικρές κοινωνίες, αλλά γενικότερα, σε πανελλήνιο επίπεδο, ο εθελοντισμός, είναι ακόμα σε εμβρυακή μορφή.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδια της Ε.Ο.Δ για την διοργάνωση, το μεράκι και την ΑΓΑΠΗ γι αυτό που κάνουν.
Άλλωστε, η παρουσία της Ε.Ο.Δ δεν χρήζει λόγων.
Η πλούσια δράση της και η ασταμάτητη κοινωνική προσφορά της, τα λένε όλα.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, εκπροσώπους εθελοντικών ομάδων, επισήμους, κλπ γιατί απέδειξαν με την παρουσία τους ότι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ιδέα του εθελοντή, αγαπούν τον εθελοντισμό, την άνευ ανταπόδοσης προσφορά στον συνάνθρωπο.
Το Πνευματικό Κέντρο, θα έπρεπε να είναι γεμάτο μια τέτοια μέρα, γιατί ΟΛΟΙ στις δύσκολες στιγμές, αναζητούν την όποια εθελοντική συνδρομή.
Οι Εθελοντές, ΕΙΝΑΙ κοντά σε όλους.
Πόσο όμως κοντά στους εθελοντές είναι ΟΛΟΙ εκείνοι που ζητούν την συνδρομή τους;
Πόσο πραγματικά κοντά στους εθελοντές είναι οι όποιοι αξιωματούχοι της πολιτείας που ΜΟΝΟ μπροστά στις κάμερες επαινούν τον εθελοντισμό;
Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εικόνα που παρουσίασε την Πέμπτη το Πνευματικό Κέντρο, να γίνει μάθημα σε ΟΛΟΥΣ.
Η Εκδήλωση, ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ γιατί μέσα σε αυτήν ήταν άνθρωποι που ΠΙΣΤΕΥΑΝ σε μια ιδέα, σε ένα ιδανικό, στον τρόπο ζωής που είναι ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


Μέσα σε όλα τα άλλα, στη χώρα του ΠΟΤΕ, ξεκίνησαν ανεπίσημα και επίσημα οι «ζυμώσεις» για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, αλλά για καλό και κακό τα κόμματα, αυτή η μεγάλη πληγή της χώρας, μετρούν τις δυνάμεις τους για τις εθνικές εκλογές, να δουν ΑΝ γλυτώσουν το «δαγκωτό μαύρισμα».
Για πολλά χρόνια στη χώρα αυτή, τα κόμματα έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους στην αυτοδιοίκηση, στις μικρές κοινωνίες.
Έτσι, τα «γραφεία» των κομμάτων, αποφασίζουν ΤΙ θα γίνει και στον πιο απομακρυσμένο δήμο της χώρας άσχετα με το αν γνωρίζουν την ύπαρξη του μόνο από την «κουκίδα», το σημείο στον χάρτη και αγνοούν παντελώς τα όποια προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του.
Μάλιστα, για να ελέγχουν καλύτερα τα πράγματα, ΟΛΑ τα κόμματα φροντίζουν να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, και για να το πετυχουν αυτό, από τότε που βγήκαν οι λάσπες, μοιράζουν…… «χρίσματα».
Έτσι βλέπουμε στις εκλογές τις αυτοδιοικητικες, να έχουμε και εκεί «πολύχρωμα» ψηφοδέλτια, και υποψηφίους οι οποίοι ΔΕΝ προέρχονται από την λαϊκή – τοπική κοινωνία για την οποία έτσι και εκλεγούν θα εργαστούν, αλλά από την κομματική.
ΤΑ αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους.
Το 99% των δήμων είναι ξεκρέμαστοι από υποδομές και όλα όσα συμβάλλουν στην ανάπτυξη τους γιατί το ΚΟΜΜΑ κάνει κουμάντο στο πιόνι τον δήμαρχο, και στο κόμμα, δεν ενδιαφέρει αν θα λυθούν τα προβλήματα του τόπου.
Το κόμμα νοιάζεται για άλλα.
Το είπαμε, να μην το ξανάλεμε, και ας μην αρέσει αυτό στους όποιους παρατρεχάμενους γυμνοσάλιαγκες, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.
Πάμε λοιπόν για εκλογές, και για ακόμα μια φορά, θα δούμε , τι λέω θα δούμε, βλέπουμε υποψηφίους ΟΧΙ γιατί είναι ΑΞΙΟΙ και έχουν τη λαϊκή αποδοχή, αλλά επειδή είναι του κόμματος, ΕΙΧΑΝ ψήφους, και ξαναμπαίνουν υποψήφιοι.
Σου λένε τα γραφεία των Αθηνών, αυτός έχει δικούς του 2000 ψήφους ο άλλος 70000 θα τους προωθήσουμε ανάλογα.
Από τους πολιτικάντηδες των μπαλκονιών, μέχρι και τους μικρότερους, πολλοί είναι εκείνοι που λένε το γνωστό ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΨΗΦΟΥΣ.
Λες και οι ψηφοφόροι είναι τα σκλαβάκια, τα άβουλα πλάσματα που ελέγχονται από τους εξυπνάκηδες που οι περισσότεροι δεν είναι άξιοι να χωρίσουν δυο γαιδάρων άχυρα.
Και ένα άλλο φρούτο των ημερών, είναι η υποτιθέμενη «ανεξαρτησία» των υποψηφίων.
Σου λέει ο υποψήφιος δήμαρχος, ΕΓΩ κατεβαίνω «ανεξάρτητος» χωρίς χρίσμα από κόμμα, με ανθρώπους από ΟΛΟΥΣ τους χώρους στο ψηφοδέλτιο μου για το καλό του τόπου.
Πολύ ωραίο κάτι τέτοιο για να είναι αληθινό και αυτό γιατί στο τέλος, πως γίνεται ρε παιδί μου, βλέπουμε τον κατά τα άλλα «ανεξάρτητο», να στηρίζεται πάλι από κάποιο κόμμα.
ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Να μπουν άνθρωποι ΑΞΙΟΙ απ’ όπου κι αν προέρχονται (ο καθένας έχει την ιδεολογία του) με ΘΕΛΗΣΗ και ΑΓΑΠΗ για τον ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.
ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Το ξαναλέω το φωνάζω (και δεν είμαι ο μόνος) και θα το φωνάζω συνέχεια.
Και οι όποιοι «ανεξάρτητοι» να είναι στην πραγματικότητα και όχι μόνο στη θεωρία, και να περιμένουν την «κομματική σπρωξιά» στα κρυφά.
Επιτέλους, ας γίνει κάποτε κάτι καλό για τον τόπο ξεκινώντας από το σπίτι μας.
Οι όποιοι υποψήφιοι, να λάβουν πολύ σοβαρά υποψιν ότι οι καρέκλες της αυτοδιοίκησης πλέον είναι χειρότερες από ηλεκτρικές.
Και να σκεφτούν πολύ καλά, ότι οι όποιες «ευκαιρίες» και άλλοθι έχουν τελειώσει από τον κόσμο.
Θέλω να δω λοιπόν, κάποιους «ανεξάρτητους» κατά φαντασία με τι μούτρα θα προσεγγίσουν αυτή τη φορά τον κόσμο που τους πήρε χαμπάρι και τους έχει στην …. μπούκα.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ


Δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Σύρμω Καπούτση
Έχοντας ως θεϊκούς προγόνους...
περισσότερα →


ΗΡΑΚΛΗΣ Οι δώδεκα άθλοι
Σύρμω Καπούτση
Η ζωή και τα κατορθώματα του...
περισσότερα →


Θησέας
Σύρμω Καπούτση
Ο Θησέας είναι το 6ο βιβλίο της...
περισσότερα →


Ιστορίες - Ελληνική μυθολογία
Σύρμω Καπούτση
Το 7ο βιβλίο της σειράς...
περισσότερα →


100 Παραδοσιακά παιχνίδια
Χρυσάνθη Καραΐσκου
Και ποιος δεν έχει παίξει...
περισσότερα →


THE TROJAN WAR - GREEK MYTHOLOGY
Sirmo Kapoutsi
Sirmo Kapoutsi graphically relates one of the most notorious wars of all time, the Ancient GreeksΆ 10-year struggle to conquer Troy, complete with divine...
περισσότερα →


Θεότητες και ήρωες
Σύρμω Καπούτση
Το 8ο βιβλίο της σειράς...
περισσότερα →


Ο Σάκης Γαλατάκης στο Ζαχαροχωριό (επικίνδυνη αποστολή Νο 3) με CD
Λένα Τερκεσίδου
Ο Σάκης Γαλατάκης...
περισσότερα →


ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Σύρμω Καπούτση
Όλος ο μύθος του Τρωικού...
περισσότερα →


Ζώα της Ελλάδας... στο κόκκινο!
Ελένη Φατσέα
Το βιβλίο περιλαμβάνει...
περισσότερα →


ΙΑΣΟΝΑΣ
Σύρμω Καπούτση
Όλος ο μύθος του του Ιάσονα...
περισσότερα →

Thessaloniki International Film Festival



 
FestivalNews #434
Η βραβευμένη ταινία Behind the Candelabra του Στίβεν Σόντερμπεργκ, για τη ζωή του πιανίστα Λιμπεράτσε, ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον ενώ στην αίθουσα Παύλος Ζάννας συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας του Φέλιξ φαν Γρούνινγεν Ραγισμένα Όνειρα υποψήφια ταινία για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου στη Γερμανία, προβάλλοντας συνολικά 15 ταινίες του σκηνοθέτη. 
 
  Δείτε αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα (5-11/12/2013)

BEHIND THE CANDELABRA

Στίβεν Σόντερμπεργκ
ΗΠΑ, 2013
 
ΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ

Φέλιξ φαν Γρούνινγεν
Βέλγιο, 2013
 
 
 
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Το αφιέρωμα Rainer Werner Fassbinder: Πληθωρικός και ενοχλητικός, με 15 ταινίες του Φασμπίντερ, ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της μεταπολεμικής περιόδου στη Γερμανία παρουσιάζει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης από τις 5 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
 
Το ΦΚΘ ταξιδεύει στη Βόρεια Ελλάδα!
Mέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις το 54ο ΦΚΘ φέρνει το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες. Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Σέρρες και Φλώρινα θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 54ου ΦΚΘ.
 

Πρόσκληση σε μουσική παιδική παράσταση την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο Impact HUB Athens


Μουσική παιδική παράσταση

Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο

Η καλλιτεχνική ομάδα «Λόγου Παίγνιον» διασκευάζει το κλασικό παραμύθι σε μία πιο δίκαιη εκδοχή για το λύκο σε μία παράσταση, τα κέρδη της οποίας θα διατεθούν αποκλειστικά στην ενίσχυση των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.
Η παράσταση θα δοθεί αυτή την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 12.00μμ, στον χώρο του Impact HUBAthens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή, Αθήνα). Το εισιτήριο κοστίζει 10€.
Περισσότερες πληροφορίες: Δώρα Θανοπούλου: 6974188933, Έλενα Λάμπρου: 6973823425
Κράτηση θέσεων δωρεάν  »

...καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς/Παρουσίαση βιβλίου


ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

logo small
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Ελ. Βενιζέλου, Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας), τκ 73100 Τηλ. : 28210342002821034201, Fax: 2821034202
Email: info@keppedih-cam.gr  – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr
 

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του ΟΚΑΝΑ και των Γιατρών του Κόσμου

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 10:00 - Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2013 21:00
okana
christmas 2013Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, οι Γιατροί του Κόσμου και ο ΟΚΑΝΑ, διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Πύλη Sabbionara από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 10.00 – 21.00.Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των «Γιατρών του Κόσμου» και των ασθενών του ΟΚΑΝΑ Χανίων.


Πύλη Sabbionara

ΕΛ/ΛΑΚ Νέα | Νοέμβριος 2013

ΕΛΛΑΚ ΝΕΑ

ΕΛ/ΛΑΚ

Creative Commons

Small hr

Εκδηλώσεις/Δράσεις

Small hr
 

Νοεμβρίου 2013

Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθήνας 

Την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 8μμ, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (κτίριο Δ4 – Αεριοφυλάκιο 2), θα γίνει η παρουσίαση του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «INNOVATHENS». Σκοπός της παρουσίασης είναι να γίνει μία πρώτη συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων, ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, με στόχο τη συζήτηση και συνδιαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του «INNOVATHENS».Περισσότερα »

eVoting: Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για την Προώθηση της Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις - Παρουσιάσεις

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα  σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT, www.ekt.gr), συντονιστή του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network – Hellas (www.enterprise-hellas.gr) διοργάνωσε ενημερωτική συνάντηση με θέμα «E-Voting : Ανοιχτή Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας για την Προώθηση της Καινοτομίας στις Επιχειρήσεις»Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 5μμ. Η εκδήλωση διεξήχθει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) στην αίθουσα «Μικρό Αμφιθέατρο», στο ισόγειο του κτιρίου. Περισσότερα »

Συμμετοχή στην 4η Μπιενάλε της Αθήνας AGORA | ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ και τα Creative Commons Ελλάδας συμμετείχαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στην AGORA- ΚΥΚΛΟΣ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας. Θέτοντας σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο για την παραγωγή της, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργική συμβολή όλων όσων επιχειρούν να αναπτύξουν λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές σαν απάντηση στη σημερινή κρίσιμη εποχή. Φιλοδοξία του εγχειρήματος είναι να παραχθεί κάτι περισσότερο από μια έκθεση τέχνης: να δημιουργηθούν οι συνθήκες για συνάθροιση των ανθρώπων, ανταλλαγή, διασύνδεση, συνδιαχείριση, συναλλαγή, διαπραγμάτευση Περισσότερα »

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με το Γιώργο Τοσικιάν

Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με το Γιώργο Τοσικιάν
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00 ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr
και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΔΩ

facebook event: https://www.facebook.com/events/1420513631514076/
Το πρόγραμμα του Γιώργου Τοσικιάν, με τον τίτλο “Mosaic” είναι μία συλλογή έργων για κλασσική κιθάρα, εμπνευσμένων από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας, της Αρμενίας, της Περσίας και του Ισραήλ.

Στο ρεσιτάλ περιλαμβάνονται συνθέσεις του Ευάγγελου Μπουντούνη, DusanBogdanovic,CarloDomeniconi, Ιακώβου Κολανιάν, LilyAfshar, και SidRobinovitch.
Οι πολιτισμοί που γεννήθηκαν και άνθισαν στο κατώφλι Ανατολής και Δύσης, με τις πλούσιες παραδόσεις τους και τη μακριά ιστορία τους, θεωρούνται, από την εποχή της αρχαιότητας, σημείο διαλόγου ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Όσο και αν διαφέρουν, μοιράζονται μία αύρα, μια ατμόσφαιρα, που τίποτα δεν μπορεί να την εκφράσει όσο η μουσική τους.
Επιλέγοντας έργα από την Αρμενία, τη Περσία, την Ελλάδα, την Μικρά Ασία, το Ισραήλ και τα Βαλκάνια, η συλλογή αυτή δημιουργεί έναν αόρατο χάρτη ήχου, όπου υπέροχες μελωδίες αποκαλύπτουν μία ενότητα γεννημένη μέσα από κοινές εμπειρίες και επιρροές, μία τέλεια αρμονία.
Όπως η τέχνη του ψηφιδωτού ξεκίνησε την ίδια εποχή σε αυτές τις περιοχές, φέρνοντας πιο κοντά τόσους γειτονικούς πολιτισμούς, έτσι και αυτή η συλλογή συγκεντρώνει τα φαινομενικά διαφορετικά κομμάτια τής μουσικής τους παράδοσης δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο, ένα μωσαϊκό μουσικής.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ηχογραφηθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη του 2013 από την δισκογραφική εταιρεία MOTIVO.
A’ μέρος
SidRobinovitch (b.1948)
Kol Nidrei (after a Jewish Folksong)
Carlo Domeniconi (b.1947)
Koyunbaba, suite for guitar, οp.19
Moderato
Mosso
Cantabile
Presto
Lily Afshar (b.1960)
Four Popular Persian Ballads
Gol-E-Gandome
Dareneh Jaan/ Aziz Joon 
Leila-Leila
Jaan-E-Maryam
Evangelos Boudounis (b.1950)
Mantinada (lento-allegro)
(from ‘’Ten Tales of the Orient)
B’ μέρος
Carlo Domeniconi (b.1947)
Variations on an Anatolian Folksong, op.15      
Iakovos Kolanian (b.1960)
Three Armenian Dances
Νoubar noubar
Ossana
Zankezouri
Dusan Bogdanovic (b.1955)
Six Balkan Miniatures (for World Peace)
Jutarnje Kolo (Morning Dance)   
Zalopojka (Lament)                                                     
Vranjanka                                                                       
Makedonsko Kolo (Macedonian Dance)                 
Siroko (Wide Song)                                                     
Sitni Vez (Tiny-knit Dance)


Γιώργος Τοσικιάν
Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 2004 παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια των καταξιωμένων κιθαριστών Manuel Barrueco, Roland Dyens, Oscar Ghiglia, Ευάγγελου Ασημακόπουλου και Λίζας Ζώη.
Διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας) αποσπώντας πρώτα βραβεία και τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας».
Από το 2005 δίνει ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας, Φεστιβάλ Σύμης, Οι νέοι για τους νέους, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Το 2008 συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας συνεργάστηκε με τον βραβευμένο Ισπανό ποιητή Αntonio Gamoneda, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έδωσε τα πρώτα του ρεσιτάλ στο Λονδίνο, παίρνοντας μέρος στο Ekon Festival 2009.
Το 2012 συμμετείχε στο διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ International Renaissance Music Festival στην Αρμενία, αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο.
Από το 2007 είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επίσης μέλος του κιθαριστικού συνόλου ''Κίθαρις''.
Από το 2011 συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή-συνθέτη Νότη Μαυρουδή.
Το 2010 κυκλοφόρησε από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers.
Διδάσκει κλασική κιθάρα στο ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας.
http://tossikian.webs.com/

Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο avgo@music-village.gr ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα τρίημερο στη Βυτίνα

Κερδίστε ένα σούπερ 3ήμερο στο πολυτελές Arcadia Resort. fsdffd.jpg

Σε ισχύ ξανά ο αντικαπνιστικός νόμος


Σε ισχύ ξανά ο αντικαπνιστικός νόμος
Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Η συμβουλή της ημέρας

Αποκωδικοποιώντας τις θερμίδες

Οι ανήλικοι ανησυχούν για την εξωτερική τους εικόνα

Οι παθήσεις που διαταράσσουν τον ύπνο στο «Όλα για την Υγεία mou»

Προς νέες κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone

Τα ενεργειακά ποτά επηρεάζουν τους καρδιακούς παλμούς

Επισκευή Laptop από 15€ ΚΑΙ δυνατότητα απόσυρσης για την αγορά νέου Laptop!

Θέλω να σέβεσαι τη ζωή μου και τον τρόπο που ζω

Θέλω να σέβεσαι τη ζωή μου και τον τρόπο που ζω
Τι κι αν τα δυο μου πόδια δεν πατούν στο έδαφος;
Τι κι αν τα δυο μου χείλη δεν μπορούν να σου απαντήσουν;
Τι κι αν τα δύο μου χέρια δεν μπορούν να σε αγγαλιάσουν;
Τι κι αν τα δυό μου μάτια δεν σε βλέπουν;
Μέσα από την δική μου την καρδιά κάνω τα πιο όμορφα ταξίδια....
Read more: http://www.i-diadromi.gr/2013/12/blog-post_9081.html

Σταμάτης Κομνηνός LIVE ΗΡΩΔΕΙΟ - Μητροπάνος

Παρουσιάστηκε το Boeing 777x που έχει αναδιπλώμενα φτερά και αυτονομία καυσίμων! (video)

techit –
τεχνολογικές
ειδήσεις