Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Περισσότεροι οφειλέτες στον Εξωδικαστικό

SofokleousIn
Περισσότεροι οφειλέτες στον Εξωδικαστικό
Αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, εξασφαλίζοντας «κούρεμα» τ...

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Σε αυτή τη χώρα παιδί μου, δε σε βλέπουν σαν άνθρωπο. Σε βλέπουν σα σκουπίδι που πρέπει να το πετάξουν. Δεν έχεις δικαίωμα στη ζωή»….
Αυτά, και άλλα πολλά μου είπε χθες ο κυρ Ανέστης, άτομο καθηλωμένο στο αναπηρικό καροτσάκι χρόνια από Πολλαπλή Σκλήρυνση, εξιστορώντας μου τις περιπέτειες του, τις «εμπειρίες» του, από το «κράτος πρόνοιας», εμπειρίες ΙΔΙΕΣ με εκείνες χιλιάδων ΑΜΕΑ που ταλαιπωρούνται συστηματικά από τις διάφορες επιτροπές, αλλά κυρίως, από το «σύστημα» που τους θέλει μπαλάκι στα διάφορα «νόμιμα» αλλά κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΑ παιχνίδια του.
Σας έχω μεταφέρει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Ατόμων με Αναπηρίες, ανθρώπων που χτυπήθηκαν από τη μοίρα, είτε από κάποια χρόνια πάθηση, είτε από κάποια άλλη συμφορά στη ζωή τους και καταδικάστηκαν να ζουν ΜΟΝΙΜΑ με κάποιο πρόβλημα.
Να ΖΟΥΝ. Έτσι αποφάσισε Ο Θεός, ΑΛΛΑ, οι άνθρωποι, αποφάσισαν άλλα. Έτσι, εδώ και χρόνια, βρίσκουν διάφορους τρόπους ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των ΑΜΕΑ, τους οποίους τους εφαρμόζουν, γιατί πρέπει το «κράτος», να γλυτώσει ΧΡΗΜΑΤΑ, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ πρέπει να πληρώνει Αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ πρέπει να πληρώνει τις υψηλού κόστους φαρμακευτικές αγωγές, γιατί το «κράτος» ΔΕΝ τους χρειάζεται αυτούς τους ανθρώπους…. Είναι ΕΜΠΟΔΙΟ στα σχέδια του για την «κατανομή των δαπανών».
Τα χρήματα που θα πάνε για την υγεία, για την αναπηρία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν «αλλού» (όπως και χρησιμοποιούνται άλλωστε. Εύκολο είναι να βρείτε ΠΟΥ.).
Έτσι, το «κράτος πρόνοιας» κατόπιν προτάσεων «ειδικής επιστημονικής επιτροπής», κατασκεύασε και τα σχετικά «εργαλεία» για την ΕΞΟΝΤΩΣΗ όσο γίνεται περισσότερων (αν όχι όλων που κατά εκεί βαδίζει το πράγμα δηλαδή) αναπήρων και χρόνια πασχόντων. Τη «Λίστα Παθήσεων», αλλά και τον «κατάλογο ποσοστών αναπηρίας», δυο ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ, ΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ  ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΑΥΤΗ ΝΟΜΙΜΑ.
Και τα «σφάγια», οι ανάπηροι, προσέρχονται στις επιτροπές, που σε πολλές από αυτές (ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ), τους περιμένουν «επιστήμονες» με ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ συμπεριφορά, τους περιμένουν «θαυματοποιοί» που τους γιατρεύουν, που ότι ΔΕΝ πετυχαν τα φάρμακα τους το πετυχαινουν οι συγκεκριμένοι «θαυματοποιοί» (οι οποίοι αυξάνονται γιατί η εντολή είναι να κόψουν όσο γίνεται περισσότερους, εντολή που εφαρμόζεται με κάθε επιμέλεια), και το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να μην έχει ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ.
Και μια λεπτομέρεια, έτσι όπως τα έχουν σχεδιάσει οι «ειδικοί» η αφαίρεση έστω και 1% ποσοστού αναπηρίας από κάποιο ασθενή, έχει ολέθρια αποτελέσματα γι αυτόν ακόμα και στην φαρμακευτική αγωγή του.
Επιτροπές πρωτοβάθμιες! Εκεί, γίνεται το «πρώτο σφαγείο». Βέβαια ο ασθενής έχει δικαίωμα ένστασης στην απόφαση τους σε περίπτωση μείωσης ποσοστού αναπηρίας  και προσφυγής στις δευτεροβάθμιες οι οποίες βάσει δηλώσεων των «αρμοδίων» ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ.
Μάλιστα, υπάρχει και σχετική απόφαση του ΣΤΕ κατόπιν προσφυγής ασθενών.
Σύμφωνα όμως με καταγγελίες ασθενών, το παιχνίδι της ΣΦΑΓΗΣ συνεχίζεται ΚΑΙ στις δευτεροβάθμιες.
Και το σχέδιο ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των αναπήρων συνεχίζεται και με άλλη τακτική..
Στέλνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ασθενείς με πιστοποιητικά εφ’ όρου ζωής να ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΕΠΑ, ακόμα και αν στις γνωματεύσεις των ασθενών αναγράφεται το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας.
Θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά για τα παιχνίδια με την αναπηρία στη χώρα μας..
Στο τέλος μάλιστα του μήνα που διανύουμε, είναι και μια ΜΑΥΡΗ επέτειος….
30 Νοέμβρη 1943 ΕΓΙΝΑΝ 283 ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ 1940-41….
Το μνημείο τους βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία…
Ήταν οι ανάπηροι του Αλβανικού μετώπου που το τότε κράτος για να τους ευχαριστήσει για την προσφορά τους στην πατρίδα τους έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα….
Η ιστορία τελικά επαναλαμβάνεται και σήμερα, με την ΕΞΟΝΤΩΣΗ χιλιάδων ατόμων με αναπηρία……
ΤΟΤΕ τους εξόντωσε το απόσπασμα με τα όπλα.
ΤΩΡΑ, τα υπουργεία, οι νομοθέτες, οι επιστημονικές επιτροπές, τα ΚΕΠΑ……
Σύγχρονα «αποσπάσματα», με όπλα τις «λίστες» τους «καταλόγους», τον εξευτελισμό του Ανθρώπου με Αναπηρία.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΥΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΛΑΦΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

«ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», έτος 2018, θέματα και αποφάσεις για την υγεία, και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Η «χώρα του ποτέ», κατά γενική ομολογία, έχει τους πιο…. «φωτισμένους» λειτουργούς, από τα πιο ψηλά, μέχρι και τα πιο χαμηλά κλιμάκια, γι αυτό άλλωστε και είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη χώρα στην οποία  ΟΛΑ, λειτουργούν άψογα (κατά τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων). Ένα από αυτά που λειτουργούν «άψογα» τα τελευταία χρόνια, είναι και η ΥΓΕΙΑ, και αυτό χάρη στην ΑΞΙΑ διοίκηση των νέων επικεφαλής αυτής. (Μετά ξυπνήσαμε).
Είναι γεγονός, πως οι.. «τέως» διοικούντες αυτή τη χώρα, τα έκαναν ΜΠΑΧΑΛΟ ειδικά στον τομέα της υγείας ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ τον, αλλά, και ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ τους ιθαγενείς με διάφορες μεγάλες περικοπές.
Δεν θα το αναλύσουμε αυτό τώρα, δεν θα πούμε για το μαχαίρι που μπήκε παντού με αποτέλεσμα όποιος κάνει το λάθος και αρρωστήσει στη χώρα αυτή, αν δεν έχει χρήματα να πάει σε ιδιώτες, θα στέλνει χαιρετίσματα από το τρίτο σύννεφο δεξιά… Θα πούμε όμως για ένα ακόμα ΜΑΧΑΙΡΙ που μπαίνει στην υγεία.
Διαβάσαμε το άρθρο σε μια εφημερίδα της ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, και γι αυτό είπαμε πιο πάνω «Ο Θεός να βάλει το χέρι του»….
Ας δούμε το άρθρο.
«"Μαχαίρι" ΕΟΠΥΥ σε αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες - Βάσει πλαφόν οι εξετάσεις ασφαλισμένων
Άγριο «τσεκούρι» σε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες προωθεί ο ΕΟΠΥΥ µε το επιχείρημα να περιοριστούν τα φαινόμενα των πλασματικών εξετάσεων και να ''κουρευτούν'' οι δαπάνες, υιοθετώντας πλαφόν αυτήν τη φορά ανά μηχάνημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ''.
Όπως δημοσιεύει η εν λόγω εφημερίδα, μετά το πλαφόν που τέθηκε ανά ΑΜΚΑ ασθενούς αλλά και ανά γιατρό για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων, τώρα η νέα... έμπνευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι να µπει «κόφτης» στα μηχανήματα που πραγματοποιούν μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.
Η πράξη αυτή όμως, ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους του οργανισμού, οι οποίοι θα δυσκολεύονται να βρουν διαγνωστικό κέντρο ή εργαστήριο εάν έχει κλείσει το πλαφόν. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, µε ό,τι συνέβαινε µε τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που είχαν στη διάθεσή τους µόνο 200 δωρεάν επισκέψεις, οι οποίες τελείωναν μέσα στις πρώτες ημέρες του μήνα.
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι µε την τελευταία υπουργική απόφαση τέθηκε περιοριστικό πλαφόν στις απεικονιστικές εξετάσεις ανά ασθενή, ενώ και ο ίδιος ο γιατρός δεν μπορεί να ξεπεράσει συγκεκριμένο αριθμό παραπεμπτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 δόθηκαν 350 εκατομμύρια ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις ασφαλισμένων του, εκ των οποίων περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ αφορούσαν σε αιματολογικές εξετάσεις, ενώ 150 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν σε οκτώ διαφορετικούς κωδικούς που αφορούσαν απεικονιστικές εξετάσεις. Μάλιστα, 76 εκατομμύρια ευρώ σχετίζονταν µε μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων (ΠΑΣΙ∆ΙΚ) µε επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν διαρροή των προσωπικών δεδομένων των ασθενών µε την αποστολή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων, αφού αυτά είναι έκθετα προς αντιγραφή, καθώς θα αποσταλούν χωρίς κωδικοποίηση. Όπως αναφέρουν τα µέλη του ΠΑΣΙ∆ΙΚ, «ο ανωτέρω τρόπος διενέργειας του ελέγχου (µέσω της μεταφοράς δεδομένων σε σκληρό δίσκο) προκαλεί εύλογες αμφιβολίες ως προς τη νομιμότητα της μεταφοράς των στοιχείων καθώς δεν λαμβάνετε υπόψη κανένα τεχνικό μέτρο προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων τα οποία ζητάτε».»
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
ΚΟΦΤΗΣ λοιπόν στα μηχανήματα, στους Αξονικούς και Μαγνητικούς Τομογράφους. Και αυτό γιατί; Για να κουρευτούν λέει οι «δαπάνες», και να περιοριστούν οι «πλασματικές εξετάσεις». Το ΘΡΑΣΟΣ τους δεν έχει όριο. Από την μια μιλούν για εκσυγχρονισμούς, και από την άλλη ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ελέγξουν ΠΟΙΟΙ συνταγογραφουν, και ΠΟΙΟΙ κάνουν τις εξετάσεις αυτές.
Μπαίνει λοιπόν ΜΑΧΑΙΡΙ, και την πληρώνουν ΟΛΟΙ….
Εξετάσεις που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ σε άτομα με ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΕΣ – ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΕΣ ΚΛΠ, λόγο «πλαφόν» ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ, και όχι μόνο αυτό.
Χαρακτηριστικά είναι σχόλια ασθενών σε forum. Ας δούμε ενα δυο!
«όταν εσύ θα έχεις κάνει 1 μέσα στο χρόνο, αν δεν έχεις άλλη διαθέσιμη και έχεις υποτροπή ή περνάς κεπα και πρέπει να έχει όσο ποιο κοντινή εξέταση γίνετε, δεν θα σε αφήνει.. Το άρθρο αναφέρετε σε πλαφόν ακόμα και στα διαγνωστικά όχι μόνο σε γιατρούς.
Αντε εσύ που πρέπει να κάνεις εξετάσεις που ξεπερνάνε το 626 του προνοιακού και να έχεις να πληρώσεις και μαγνητική ή αξονική για να περάσεις κεπα.
ΥΓ μπορεί να δέχονται τις εν λόγο εξετάσεις έως ένα χρόνο μετά, αλλά οι αλλαγές που μπορεί να έχει επιφέρει μια πάθηση σε έξαρση ή υποτροπή μπορεί να είναι μεγάλες ακόμα και μέσα σε ένα 3μηνο»
«Οι απεικονιστικές αυτες εξετάσεις μπορούν να σώσουν ζωές!! Και οι γιατροί δεν τις γράφουν για ψύλλου πήδημα…..  Συμπέρασμα: Το κράτος βάζει πλαφόν κ στην ζωή του καθένα;;»
«όταν σου λέει ότι βάζει όριο στις πόσες συνταγογραφήσεις έχει κάθε γιατρός σημαίνει ότι οι γιατροί θα κάνουν υπερβολικό φιλτράρισμα στις εξετάσεις ή δεν θα τους φτάνουν. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην φτάνουν οι εξετάσεις για τους εξεταζόμενους.»
Είναι πολλά τα σχόλια από ασθενείς στα διάφορα forum, μια και η απόφαση αυτή των «εγκεφάλων» του υπουργείου έσπειρε τον πανικό, και την ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για το αύριο.
Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεν χρειάζεται. Η ουσία είναι πως στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ, έχεις χρήμα, ζεις… Δεν έχεις;; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
ΖΩΗ ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αντιπτωτική Γραμμή Ζωής 71750 TopLock

Αντιπτωτική Γραμμή Ζωής 71750 TopLock
Ιμάντας από πολυεστέρα
Φάρδος: 30mm
Μήκος: Από 3m ως 15m
Εξοπλισμένο με σφιγκτήρα θέσεως
Βάρος 3450gr
Ελάχιστη δύναμη:25kN
Με 2 συνδετικούς κρίκους
Σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795
Προτεινόμενη Χρήση: Κατάλληλο όπου εφαρμόζονται εργασίες σε ύψος,διασώσεις, εναερίτες.

Raymarine Ray60 VHF Marine

Raymarine Ray60 VHF Marine
Το νέο Ray60 VHF marine της Raymarine είναι ένα ισχυρό ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας με συμπαγές διαστάσεις για να μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε. Με 25W ισχύ εξόδου, συμβατό με την κατηγορία Class D DSC, το Ray60 είναι η τέλεια λύση όταν ο χώρος τοποθέτησης είναι πολύτιμος.
Βασικά Χαρακτηριστικά
Συμπαγής, σχεδίαση που εξοικονομεί χώρο στο πιλοτήριο του σκάφους
Μεγάλου μεγέθους ευδιάκριτη οθόνη LCD
Κομψό, μαύρο στιβαρό πλαίσιο, με αντοχή στις αντίξοες συνθήκες
Το μικρόφωνο περιέχει και μεγάφωνο για λειτουργία σε όλες συνθήκες
Συμβατό με τα πρότυπα δικτύωσης NMEA2000 και NMEA0183
Ισχύς εξόδου 25W
Τάση λειτουργίας 12VDC (9-16VDC)
Αδιαβροχοποίηση IPX6 & IPX7
Δυνατότητα σύνδεσης δεύτερου σταθμού λειτουργίας

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT FP00 ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ DUAL VHF/UHF

CRT FP00 ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ DUAL VHF/UHF
ΦΟΡΗΤΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ 5 WATT VHF/UHF DUAL BAND DUAL WATCH CRT
Ο ΠΟΙΟ ΦΘΗΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ CRT
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ -ΠΑΡΑΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
SUPER ΤΙΜΗ 39.00€
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

ΤΕΝΙΚΑ ΧΑΡAΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Norm AMATEUR RADIO
Mode VHF / UHF
Frequency range RX/TX : 144-146 Mhz / 430-440 Mhz (Exp 136-174 Mhz/400-480 Mhz)
Power VHF : 1W / 5Watts -- UHF : 1W / 4Watts ERP
Input voltage 7.2V DC ± 20%
Channels 128 channels / memories
Channel spacing 25 KHz wide band - 12.5 KHz narrow band
Step of increment 2.5 / 5 / 6.25 / 10 / 12.5 / 25 Khz
Working UHF-VHF / UHF-UHF / VHF-VHF / VHF-UHF
TONE BURST Yes
CTCSS / DCS (encoder/decoder) 50 CTCSS / 208 DCS : sub-audio code to activate repeater like selective tone
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
PTT / ID Yes : to program a sequence of different tones for each caller
ANY CODE Yes : ID code + selective call
DOUBLE WATCH function Yes
VOX function Yes : this feature triggers your microphone sound (hands free)
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
BCLO function Yes : busy Channel Lock
REVERSE function Yes : the current channel RX frequency will be switched to TX frequency
ALARM function Yes : the transceiver will sound alarm beep, meanwhile, it start transmitting and send the alarm beep to companions or systems
FM RADIO function Yes : FM radio RX 76-108Mhz
Various functions Key lock + Beep key +Battery save + Flashlight
Bonus 2 colors available : black, yellow
Display LCD display : blue, green, purple
Level display Double display frequency and/or channel
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Battery Li-ion 1600 mAh
Connection CRT type K
Antenna 20 cm / SMA-Female
Deliver with Desktop charger, battery, antenna, 1 strap for neck, 1 strap for hand and belt clip
Size 122 x 63x 36 mm
Weight 260 g

Ballade des dames

Ballade des dames 
Συγγραφέας: Τούλα Τίγκα
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-163-1
Τώρα πια είχαν μεγαλώσει αρκετά οι πέντε φίλες, τα κορίτσια, ξοδεύοντας πολύ από το αίμα τους κάθε μήνα. Αίμα που είχε παρασύρει χρόνια και μυστικά, γέλια και κλάματα, κραυγές οργής, χαράς, οργασμών και αναστεναγμούς ερωτικής απογοήτευσης. Μέχρι που έφτασε ο καιρός που τα μυστικά, τα συναισθήματα, τα λάθη τους και τα σωστά τους, φόρεσαν τις πρώτες και δεύτερες ρυτίδες τους κι αυτές την άχαρη ταμπέλα της τρίτης ηλικίας. Κι εκείνο το αίμα το θαυματουργό είχε στερέψει πια. Είχε επιστρέψει πίσω στις πηγές του. Κι αυτές είχαν επιστρέψει στη μόνη αστείρευτη βεβαιότητα: ότι η φιλία τους είναι πιο δυνατή κι απ’ τον καιρό που περνάει γρήγορα και σπρώχνει όσα πέρασαν πίσω στο παρελθόν...
Πέντε φίλες που σκόρπισαν η κάθε μια και σε άλλη πόλη αφού πέρασαν μαζί όλα τα δεινά της ενηλικίωσης. Η φιλία τους και οι αγαπημένοι της ζωής τους. Γυναίκες ενός άλλου καιρού που συναντιούνται στη γενέτειρα κάθε φθινόπωρο για να θυμηθούν όσα δεν θέλουν να ξεχάσουν και επιμένουν να λένε «σ’ αγαπώ» και «ευχαριστώ», έστω κι αν είναι σίγουρες ότι θα πάνε χαμένα. Πέντε χαρακτήρες διαφορετικοί σ’ αυτή την ηλικία που τη βαφτίσαμε τρίτη, λες και πρέπει να γίνεται σαφές ότι μια πρώτη και μια δεύτερη έμειναν πίσω, στην εποχή των τακτικών αριθμητικών και των άτακτων αναζητήσεων. Πέντε γυναίκες που εξακολουθούν να νιώθουν νέες, ν’ αγαπούν και ν’ αγαπιούνται μεταξύ τους, όπως τα παιδιά όταν ξεχνούν να μεγαλώσουν.

Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Τετάρτη 7/11

MaximDL
 

Σεμινάρια αστροφωτογράφησης στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το τέταρτο σεμινάριο με θέμα «Φωτογραφικά μέσα: CCD / προγράμματα λήψης», όπου θα παρουσιαστούν οι κάμερες CCD και οι τεράστιες δυνατότητές τους στην αστροφωτογράφηση καθώς και τα προγράμματα υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στην λήψη αστρονομικών φωτογραφιών.
Εισηγητής ο Δημήτρης Βαλιάνος.
***
Τα σεμινάρια είναι χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φωτογραφίσουμε νεφελώματα, σμήνη αστεριών, μακρινούς γαλαξίες, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, νυχτερινά τοπία με τον γαλαξία μας, τη Σελήνη και φυσικά τον Ήλιο μας.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στα γραφεία του Ομίλου, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να βρίσκονται στο χώρο μισή ώρα πριν την έναρξη των σεμιναρίων.
Στην πρώτη ενότητα που αφορά τη λήψη θα παρουσιαστούν αναλυτικά ο εξοπλισμός και τα μέσα που είναι απαραίτητα για τη λήψη μιας αστροφωτογραφίας. Έτσι λοιπόν θα γνωρίσουμε τις στηρίξεις, τους οπτικούς σωλήνες, τα φωτογραφικά μέσα, τα είδη αστροφωτογράφησης, κλπ.
Θα ασχοληθούμε επίσης και με το πρακτικό μέρος, καθώς σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει και ο σχετικός εξοπλισμός.
Στη δεύτερη ενότητα που αφορά την επεξεργασία της αστροφωτογραφίαςθα δούμε βήμα – βήμα τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών, ώστε να ολοκληρώσουμε την αστροφωτογραφία μας και να αναδείξουμε τις λεπτομέρειες σε νεφελώματα, γαλαξίες και σφαιρωτά σμήνη.
Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν την αστροφωτογράφηση, όσο και σε αυτούς που ασχολούνται ήδη με αυτή και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Φυσικά μπορούν να τα παρακολουθήσουν και πιο έμπειρα άτομα καθώς σε πολλά θέματα γίνεται αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση σημαντικών παραμέτρων της αστροφωτογράφησης / επεξεργασίας.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε Τετάρτη στις 8:00 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου, Αλεξανδρείας 113 και η διάρκειά τους θα είναι περίπου 2 ώρες.
Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες CD με τις παρουσιάσεις, ή έντυπο υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης από τον ΟΦΑ.
Το κόστος συμμετοχής είναι 2 ευρώ ανά σεμινάριο (ή 20 ευρώ προπληρωμή με έκπτωση για 12 σεμινάρια), ενώ για τα μέλη του Ομίλου είναι δωρεάν.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Τα επικίνδυνα Decibel !


Εμπιστευόμαστε πάντα το σώμα μας ότι θα μας ενημερώσει όταν βρίσκεται σε πιθανή σοβαρή κατάσταση κινδύνου που πρέπει να αποφευχθεί. Είναι τρομακτική η αντίδραση του αισθητήριου «ραντάρ» που μεταφράζεται σε αίσθημα φόβου, όπως για παράδειγμα σε πιθανή διαρροή ραδιενέργειας ή στην εμφάνιση ενός δηλητηριώδους φιδιού.
Ωστόσο, η πιο σημαντική αίσθηση για την κοινωνική μας συναναστροφή είναι αυτή της ακοής. Από την άλλη όμως, όσο σημαντική είναι η ακοή, τόσο εύκολα μπορούμε να της προκαλέσουμε μόνιμη, μερική ή ολική καταστροφή χωρίς καμία προφανή προειδοποίηση ή πόνο. Ως επαγγελματίες του ήχου όπου ένα από τα σημαντικότερα «εργαλεία» μας είναι τα αυτιά μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλα τα παραπάνω και να φροντίζουμε να διδάσκουμε και τα παιδιά μας.
Στο επίπεδο του ήχου όπου η ακρόαση γίνεται μέσω ακουστικών ή ηχείων, παράγεται μια ηχητική ενέργεια - πίεση, η οποία επί της ουσίας είναι ο ηθικός αυτουργός πιθανών ακουστικών βλαβών. Το ακουστικό σοκ όπου η βλάβη της ακοής μπορεί να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, είναι πιο επιρρεπές σε φυσικές πηγές αν δεν τηρείται κανονική απόσταση λειτουργίας - ακρόασης ή ασφαλές επίπεδο έντασης (volume) όταν ο ήχος αναπαράγεται μέσω ακουστικών.
Σε μία απόφαση του High Court, ένας Βρετανός βιολονίστας κέρδισε υπόθεση κατά της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, καθότι κατά την διάρκεια μιας πρόβας τοποθετήθηκε μπροστά από το section των Χάλκινων πνευστών με αποτέλεσμα σοβαρού ακουστικού τραυματισμού. Αυτή η υπόθεση μπορεί να αποτελεί δεδικασμένο και να αποτελέσει προηγούμενο για περιπτώσεις που σχετίζονται με επαγγελματίες του ήχου όπου ο χρόνος έκθεσής τους θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από τον επιτρεπτό.
Νέες ιατρικές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι όσον αφορά την έκταση της ηχητικής έκθεσης που απαιτείται για την εμφάνιση ακουστικού τραύματος. Καταστροφή μπορεί να υποστεί όχι μόνο το όργανο, το οποίο μετατρέπει την μηχανική ενέργεια σε δυναμικές μετατοπίσεις αλλά και ο κοχλίας. Τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες μπορούν να υποστούν τα νεύρα και οι συνάψεις περαιτέρω προς τα πάνω στον ακουστικό πόρο, καθώς ο νευροδιαβιβαστής προωθεί γλουταμινικό οξύ. Επιπλέον, τέτοιες επιζήμιες επιδράσεις δεν παρατηρούνται γενικά μόνο εβδομάδες μετά την έκθεση, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και χρόνια τυποποιημένων κλινικών δοκιμών για να αποκαλυφθεί ένα πρόβλημα.
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν τα ηχητικά επίπεδα υπερβαίνουν τα 80 dB SPL, για κάθε 3 dB αύξησης του ηχητικού επιπέδου ο χρόνος έκθεσης θα πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ διατηρώντας έτσι την αρχική ηχητική ενέργεια που θα είχαμε πριν την αύξηση. Το παρακάτω σχήμα απεικονίζει τις τυπικές καταστάσεις έκθεσης συμπεριλαμβανομένων μουσικών – ηχοληπτών κτλ. Οι γκρίζες περιοχές θα πρέπει να αποφεύγονται και λαμβάνοντας υπόψιν τα παιδιά, τότε μιλάμε για μια πραγματική μείωση 5-6 dB χαμηλότερα δηλαδή 75 dB και όχι 80 dB SPL σε μια γενική βάση οκτάωρης έκθεσης.

Όπως και με την έκθεση στον ήλιο, κάθε άτομο έχει το δικό του όριο για το επίπεδο έκθεσης του ήχου που μπορεί να αντέξει πριν αναπτύξει την απώλεια της ακοής, αλλά κρίνοντας ποιος είναι πιο ευάλωτος είναι πολύ πιο δύσκολο από το να κοιτάς απλά το δέρμα ή το χρώμα των μαλλιών ενός ατόμου καθότι οι τραυματικές επιπτώσεις της ακοής είναι μη εμφανής με μια ματιά και πολλές φορές εκδηλώνονται πιο αργά από μια δερματική πάθηση. Στο κομμάτι του επαγγελματικού ήχου, η φασματική ισορροπία, η απεικόνιση L / R και η αναλογία μέγιστου επιπέδου έντασης παίζουν τον δικό τους ρόλο.
Η εφαρμογή της Genelec με το GLM μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κόπωση του ακροατή και την υπερβολική έκθεση με δύο τρόπους:
1) Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το SPL καθώς εργάζεστε και
2) προσφέρει ένα ρυθμιζόμενο επίπεδο έτσι ώστε να μπορείτε να εργαστείτε και η πιθανή μεγάλη οξύτητα του ήχου να γίνεται προβλέψιμη χωρίς να αφήνει περιθώρια εξέλιξης υψηλών επιπέδων.
Thomas Lund
Senior Technologist
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ο ΣΠΙΝΟΖΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΝΟΖΙΣΜΟΣ & ΣΠΙΝΟΖΑ. ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ | ΙΑΝΟΣ

Εδώ κουμπιά... εκεί κουμπιά... Μα πού πήγαν τα κουμπιά!

Εδώ κουμπιά... εκεί κουμπιά... Μα πού πήγαν τα κουμπιά!
Μαρία Φαφαλιού
εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
Ταξιδευτής, 2018
38 σελ.
ISBN 978-960-579-090-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Αν περάσετε πότε από τη Μοδιστρούπολη μη ξεχάσετε να αγοράσετε ρούχα από κουμπιά και αν με θυμηθείτε και εμένα πάρτε μου ένα Κουμπιοφουστανάκι... φαρδουλό παρακαλώ!!!
Σε καζάνι με κουμπιά
μαγειρεύω μαγικά
ρίχνω μια παλιά μου μπλούζα,
χίλια χρώματα κουμπιά
μια βελόνα, μια κλωστή
μία πρέζα σαντιγί
και έχω αμέσως στη στιγμή
Κουμπιομπλούζα γιορτινή!
Ένα παραμύθι για τη δημιουργικότητα, το θάρρος, τη συλλογικότητα και ...(γιατί όχι;) τη Μόδα!

Αθήνα: Τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της πόλης.


Αθήνα: Τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια της πόλης.

Σημειώστε...

Κρεμώδης πατατόσουπα με τσένταρ και μπέικον.
Κινέζικο μοσχαράκι με πιπεριές.
Σουφλέ πορτοκάλι.

Ανεπάρκεια βιταμίνης D: Τα 5 σημάδια που ξεφεύγουν από τους γιατρούς

Μ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ- ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ

-50% Πορταριά Πηλίου για 3 Ημέρες 2Ατομα ΚΑΙ Παιδί Δωρεάν μόνο 99€

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου
Alkistis Hotel - Πορταριά Πηλίου-50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 31/05/2019
 Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας
✔ Υπέροχη Τοποθεσία ✔ Free WiFi ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας ✔ Τζάκι
★ WiFi ★ Bar ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Οικογενειακά δωμάτια
€99 από €198Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
4* Miression Traditional Guesthouse & Holiday House Pelion - Πήλιο
4* Miression Traditional Guesthouse & Holiday House Pelion - Πήλιο- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών
 Χωρίς Πρωϊνό
 Έως 25/04/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€110 από €157Δες το Τώρα!
4* Portaria Hotel & Spa - Πορταριά Πηλίου
4* Portaria Hotel & Spa - Πορταριά Πηλίου- 31%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 28/02/2019
 Για διαμονή από Δευτέρα έως Πέμπτη δίδεται μία επιπλέον διανυκτέρευση Δώρο
€248 από €360Δες το Τώρα!
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Χωρίς Πρωϊνό
 'Εως 25/04/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€99 από €142Δες το Τώρα!
Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel - Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχοντικά Καραμαρλής Boutique Hotel - Μακρινίτσα Πηλίου- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€149 από €212Δες το Τώρα!
Anovolios Boutique Hotel Pelion - Άγιος Γεώργιος Νιλείας, Πήλιο
Anovolios Boutique Hotel Pelion - Άγιος Γεώργιος Νιλείας, Πήλιο
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Χωρίς Πρωϊνό
 Έως 20/12 και 07/01/2019 έως 25/04/2019
 Free Wi Fi
€75Δες το Τώρα!
Χάνι του Ζήση - Χάνια Πηλίου
Χάνι του Ζήση - Χάνια Πηλίου- 34%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 12/11/2018 έως 25/04/2019
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€79 από €120Δες το Τώρα!
4* Anamar Pilio Resort - Πήλιο
4* Anamar Pilio Resort - Πήλιο- 32%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+6 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2019
 Μια ανάσα από το Χιονοδρομικό Κέντρο!
€209 από €308Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+9 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €500Δες το Τώρα!
Hotel Kalloni - Αλυκές Βόλου
Hotel Kalloni - Αλυκές Βόλου- 29%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 25/04/2019
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00!
€85 από €120Δες το Τώρα!
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο- 25%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών
 Πρωινό + Ένα Γεύμα
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Ελεύθερη χρήση της Πισίνας, της Σάουνα, του Χαμάμ, του Τζακούζι και του Γυμναστηρίου στο Κέντρο Spa
€519 από €690Δες το Τώρα!
4* Levadia Hotel - Λειβαδιά
4* Levadia Hotel - Λειβαδιά- 37%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€190 από €300Δες το Τώρα!
Panellinion Luxury Rooms - Καλαμάτα
Panellinion Luxury Rooms - Καλαμάτα
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Ημιδιατροφή
 Χριστούγεννα ΚΑΙ την Πρωτοχρονιά (23/12/2018 έως 01/01/2019)
 1 Μπουκάλι Κρασί στο Δωμάτιο
€138Δες το Τώρα!
Ξενώνας Η Γκούρα - Συρράκο Ιωαννίνων
Ξενώνας Η Γκούρα - Συρράκο Ιωαννίνων- 28%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 3 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in στις 12:00 και Late Check out στις 14:00!
€195 από €270Δες το Τώρα!
Titagion Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
Titagion Hotel - Λίμνη Πλαστήρα- 27%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€299 από €410Δες το Τώρα!
Μικρή Αρχόντισσα - Καλάβρυτα
Μικρή Αρχόντισσα - Καλάβρυτα- 32%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 06/01/2019)
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€225 από €330Δες το Τώρα!
Casa Di Neve - Καρπενήσι
Casa Di Neve - Καρπενήσι- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (21/12/2018 έως 07/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€299 από €598Δες το Τώρα!
Petra & Elato Art Hotel - Ορεινή Αρκαδία
Petra & Elato Art Hotel - Ορεινή Αρκαδία
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδιά έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Εορτές (22/12/2018 έως 06/01/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€130Δες το Τώρα!
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Εορτές (22/12/