Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Αναβολή πήρε η δίκη για τις εκτάσεις στη Μεταμόρφωση μετά την αγωγή της Μονής Διονυσίου προς το δήμο Ορμύλιας.
Η αγωγή για το δήμο Ορμύλιας θα εκδικαστεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2009, ενώ η απόφαση μια άλλη αγωγή κατά της νομαρχίας θα εκδοθεί σε λίγες μέρες.
Την Τετάρτη το πρωί έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από την περιοχή του δήμου Ορμύλιας και διαμαρτυρήθηκαν για τις διεκδικήσεις της Μονής, σε μια έκταση, όπου στεγάζονται οι παιδικές κατασκηνώσεις της Πρόνοιας.
Η Μονή επικαλείται χρυσόβουλα του Ιωάννη Παλαιολόγου από το 1419 και 1448 και διεκδικεί 26 στρέμματα στη Μεταμόρφωση.
Η Μονή κατέθεσε αγωγή το 2006 υποστηρίζοντας την κυριότητά της επί της συγκεκριμένης εδαφικής έκτασης. Η κατασκήνωση της Πρόνοιας λειτουργεί εδώ και 46 χρόνια και φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι παιδιά και νέους από τη Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και παιδιά άπορων οικογενειών από ολόκληρη την Ελλάδα.
Παρά ταύτα η Μονή αξιώνει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων και την παραχώρηση της έκτασης στην κυριότητά της, αδιαφορώντας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Να σημειωθεί ότι από το 1962 τις εκτάσεις όπου βρίσκεται και η κατασκήνωση τις κατέχει η νομαρχία Χαλκιδικής.
Ο τότε νομάρχης της μεταβίβασε στην Πρόνοια και η Πρόνοια στη συνέχεια τις παραχώρησε στη νομαρχία με καθεστώς κυριότητας. «Είναι απάνθρωπο κοινωνικά να επιμένει η Μονή Διονυσίου να διώξει 1000 απόρα παιδιά απ' όλη την Κεντρική Μακεδονία από τις κατασκηνώσεις στη Μεταμόρφωση.
Ας δείξει επιτέλους το κοινωνικό του πρόσωπο το μοναστήρι και να δούμε όλοι το συμφέρον των παιδιών» δήλωσε ο νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος. Ρεπορτάζ: Μαρία Παπαδημητρίου

ΕΝΚΛΩ: Την επόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτούν τα 30 εκατ. ευρώ

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr) Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκταμιευτεί το ποσό των 30 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας του ομίλου Λαναρά, όπως αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με εκπροσώπους των πιστωτριών τραπεζών, τις επιχειρήσεις και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο. Όπως ανακοινώθηκε, την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η νομική φόρμουλα που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της εταιρείας – η οποία θα προχωρήσει την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο σχέδιο για τη χρηματοδότηση της ΕΝΚΛΩ προέβλεπε τη δανειοδότηση του ομίλου με 35 εκατ. ευρώ, από ομάδα τραπεζών με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί πέντε εκατ. ευρώ, ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βάλει «φρένο» στο σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο δεν μπορεί να είναι εγγυητής, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους κοινοτικούς κανόνες ανταγωνισμού.

Πώς έδωσαν γην και ύδωρ στη Μονή Βατοπεδίου

(ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/)
«ΚΛΕΙΔΙ» Η ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Νομικά αστήρικτη και ηθικά έωλη είναι η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει την παραίτηση του ελληνικού Δημοσίου από την εκκρεμή δίκη της με τη Μονή Βατοπεδίου.
Η παραίτηση αυτή (φαινόμενο μοναδικό για τη στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αντιδικεί σκληρά με όλους τους υπόλοιπους πολίτες) αποτελεί το σημείο-κλειδί για τις εξελίξεις.
Στηρίχθηκε σε σκεπτικό που υιοθετεί πλήρως το αίτημα της Μονής.
Τάσσεται υπέρ της «φιλικής διευθέτησης» της διαμάχης για την κυριότητα της περιοχής, «διά της διοικητικής οδού, με άνεση χρόνου και καλή τη πίστει», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισήγηση του συμβούλου Κ. Καποτά.
Το ίδιο ακριβώς ζητούσε και η Μονή Βατοπεδίου, προφανώς επειδή είχε αντιληφθεί ότι η αγωγή της δεν θα ευδοκιμήσει στο δικαστήριο, υποστηρίζει στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.
Τα μέλη του Β' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου όμως δεν το αντελήφθησαν αυτό, απεμπολώντας έτσι δικαιώματα του Δημοσίου.
Το ερώτημα ωστόσο είναι εύλογο:
Γιατί δεν περιλαμβάνονται στον εισαγγελικό έλεγχο τα μέλη του Β' τμήματος του Νομικού Συμβουλίου που πήραν την απόφαση παραίτησης του Δημοσίου;
Μήπως γιατί εκεί συμμετείχε και ο σημερινός, εκλεκτός νέος πρόεδρός του;
Η παραίτηση-σκάνδαλο του Δημοσίου έγινε τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στην Κομοτηνή, Διον. Χειμωνάς, έδινε σοβαρή δικαστική μάχη για να θεωρηθούν δημόσιες οι επίμαχες εκτάσεις.
Με την απόφαση παραίτησης από τη δίκη, η κυβέρνηση κατάφερε τελικά να επιλύσει μέσα σε έξι μήνες ένα πρόβλημα ιδιοκτησίας που ταλάνιζε το ελληνικό κράτος εδώ και τουλάχιστον 100 χρόνια!
Από τον Ιούνιο ώς τον Δεκέμβριο του 2004, όλα είχαν τακτοποιηθεί.
Αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας, ενέκρινε ουσιαστικά το μόνο δρόμο που απέμενε: τη διοικητική επίλυση των διαφορών του Δημοσίου με τη Μονή.
Η λύση αυτή, «καλή τη πίστει», βασίστηκε στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων (γνωμοδοτικών συμβουλίων του υπουργείου Οικονομικών) που με 4 αποφάσεις τους (με την ίδια σύνθεση) αναγνώρισαν την κυριότητα της Μονής επί των επίδικων εκτάσεων (27.000 στρεμμάτων) της λίμνης Βιστονίδας.
Η κυβέρνηση, αφού αναγνώρισε πρώτα την κυριότητα της Μονής στις επίμαχες εκτάσεις, ξεπέρασε το τελευταίο εμπόδιο για την ανταλλαγή των εκτάσεων, με νέα απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (9 Δεκεμβρίου 2004), την οποίαν αποδέχθηκε ο τότε υπουργός Γεωργίας Ε. Μπασιάκος. Ο κύκλος είχε κλείσει.
Το βάρος έπεσε μετά στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, που ολοκλήρωσαν τη σκανδαλώδη όπως αποδείχθηκε διαδικασία ανταλλαγής της λίμνης με εκτάσεις-φιλέτα του Δημοσίου σε άλλες περιοχές.
Ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν τον Ιούλιο του 2006 την απόφαση να ανατεθεί στην ΚΕΔ η ανταλλαγή των κτημάτων, ήταν και ο τότε υφυπουργός Γεωργίας Αλ. Κοντός.
Και όμως, ο κ. Κοντός, τρία χρόνια νωρίτερα, είχε καταθέσει, μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δήλωση πρόσθετης παρέμβασης στην εκκρεμή δίκη κατά της Μονής, υπερασπιζόμενος την ιδιοκτησία του Δημοσίου!
Γιατί δεν τήρησε την ίδια στάση;
Τι συνέβη και άλλαξε τόσο γρήγορα απόψεις;
Μήπως γιατί μπροστά στην εκφρασμένη πολιτική βούληση της κυβέρνησης δεν χωρούν άσκοποι λεονταρισμοί;
Οσον αφορά τους «παραπλανημένους υπουργούς», νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι η αποδοχή των θέσεων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, από τους υπουργούς, δεν είναι υποχρεωτική.
Οι γνωμοδοτήσεις αυτές έχουν ισχύ μόνο όταν γίνουν αποδεκτές από τους υπουργούς. *
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Αγωγή της Μονής Διονυσίου κατά νομαρχίας

(ΑΠΟ http://www.e-tipos.com/)
Αγωγή για 1.325 στρέμματα που διεκδικεί στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής κατέθεσε η Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Oρους.
Στράφηκε εναντίον του τοπικού Δήμου Ορμύλιας αλλά και της Νομαρχίας Χαλκιδικής. Χθες, ήταν προγραμματισμένες να συζητηθούν και οι δύο.
Ωστόσο, εκείνη του δήμου αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου 2009, ενώ συζητήθηκε μόνο της Νομαρχίας Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Ελευθέριο Σταμούδη, η μονή διεκδικεί (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) συνολικά 15.000 στρέμματα στην περιοχή.
Ισχυρίζεται ότι με αυτοκρατορικά διατάγματα (χρυσόβουλα) -των ετών 1419 και 1448- του Ιωάννη Παλαιολόγου έγινε «κυρία, νομέας και κάτοχος ενός αγροδασοκτήματος (μετοχίου) με την ονομασία BOZENA…».
Η υπόθεση της διεκδίκησης ξεκινά το 1966 όταν η Νομαρχία Χαλκιδικής, επικαλούμενη τον Αγροτικό Κώδικα, παραχώρησε έκταση 1.325 στρεμμάτων στη Μεταμόρφωση. Η μονή κατέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης αλλά και την αναγνώριση της ιδιοκτησίας της στις 15.000 στρέμματα. Τελικά, το δικαστήριο αποφασίζει ότι είναι μόνο κάτοχος έκτασης 8.080 στρεμμάτων, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα 1.325 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στη Μεταμόρφωση.

Κόντρα και στη Βουλή για το Βατοπέδιο

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Σε πολλά πεδία εξελίσσεται η κόντρα για το Βατοπέδιο.
Αυτή τη φορά στο ..πεδίο της Βουλής μονομάχησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης, με τον πρώην προέδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για φαρισαϊσμό και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το όλο έγκλημα με τις εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου συντελέστηκε την περίοδο που ο Απόστολος Κακλαμάνης ήταν πρόεδρος της Βουλής και ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών.
«Η κυριότητα των 25.000 στρεμμάτων έγινε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με σειρά γνωμοδοτήσεων, και η επιβεβαίωση ήρθε από τον τότε υφυπουργό του ότι παρεχωρήθη η έκταση στη Μονή Βατοπεδίου.
Είναι φαρισαϊσμός να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Αυτοί που υποβάλλουν τέτοιες ερωτήσεις δεν είναι κατήγοροι αλλά κατηγορούμενοι», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγάκης, και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση:
«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν εκείνος που άνοιξε την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία άρχισε επί ΠΑΣΟΚ, και διαπίστωσε ότι υπάρχουν παράνομες πράξεις», τόνισε, απορρίπτοντας την πρόταση του κ. Κακλαμάνη να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη εναντίον του κ. Σανιδά για παραβίαση του Συντάγματος.
«Εμείς είμαστε υπερήφανοι για την ελληνική δικαιοσύνη.
Ο κ. Σανιδάς ξεκίνησε μια υπόθεση που ήταν κλεισμένη, το έγκλημα είχε διαπραχθεί πριν πέντε χρόνια και μας λέει ο κ. Κακλαμάνης γιατί δεν τιμωρούμε εκείνον που την άνοιξε», παρατήρησε ο κ. Χατζηγάκης και συμπλήρωσε:
«Εμείς τίποτα δεν θα κουκουλώσουμε.
Σεβόμαστε τις αποφάσεις των λειτουργών της δικαιοσύνης και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση».
Τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος έκανε λόγο για υβρεολόγιο του κ. Χατζηγάκη που όπως σημείωσε, αποτελεί ομολογία ενοχής της κυβέρνησης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε για διαστρέβλωση των γεγονότων τον υπουργό και τον κ. Σανιδά ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα και το νόμο περί ευθύνης υπουργών και μεθοδεύει, προφανώς σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να κουκουλούσει την υπόθεση μη στέλνοντας τη σχετική δικογραφία στη Βουλή».
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης όφειλε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του κ. Σανιδά.
Είναι πρωτοφανές ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όταν υπάρχουν άδικες, παράνομες, κακουργηματικές πράξεις, να αποφαίνεται ότι οι υπουργοί ήταν ανόητοι.
Δεν εναπόκειται στον κ. Σανιδά να δίνει πιστοποιητικά αθωότητας».
«Και η στρεψοδικία έχει τα όριά της ...
Πολιτικώς είναι ένοχη όλη η κυβέρνηση, Μπασιάκος, Δούκας, Αλογοσκούφης, όλοι», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) "ΠΟΝΤΟΣ, Θέματα Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού" H AEGEAN OIL, χορηγός της έκδοσης & οι Εκδόσεις "Αλήθεια" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "ΠΟΝΤΟΣ, Θέματα Λαογραφίας του Ποντιακού Ελληνισμού" την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008 στις 20:00 στο Ξενοδοχείο King George (Πλατεία Συντάγματος). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής Κιλκίς κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης: Ο Δημοσιογράφος και Συντονιστής Εκδότης κ. Κώστας Τσαρούχας,Ο Επίκουρος Καθηγητής του. Δ.Π.Θ. και Επιμελητής του τόμου κ. Μανόλης Σέργης,Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Δ.Π.Θ. και Διευθυντής της σειράς κ. Μανόλης Βαρβούνης,Ο Πρόεδρος της AEGEAN OIL και Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος Γραφείο Τύπου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2003 Ώρα:09:20 Αθήνα: 18/09/2008 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 21:55 χθες, σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα εντός οικοπεδικού χώρου , στη συμβολή των οδών Σουλτάνη και Εμμανουηλίδη στο Ν. Φάληρο.
Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίσμα, στα υπ΄ αρίθμ. ΕΚ-3267 , ΤΝ-565 φορτηγά αυτοκίνητα, στο Ρ-29564 ρυμουλκό, καθώς και σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Στο συμβάν έλαβαν μέρος 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με οκτώ οχήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:10 σήμερα, στα υπ’ αρίθμ. ΝΕΧ-9624 και ΚΟΗ- 1569 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στην οδό Καραϊσκάκη 3 ,στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Στην κατάσβεση έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα. Για τα ανωτέρω περιστατικά διενεργείται προανάκριση.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr/ - e-mail: mailto:ppeaps@otenet.gr

«Απασφάλισε» και πυροβολεί

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)Έκρηξη Πολύδωρα κατά Καραμανλή, Ντόρας και golden boys της κυβέρνησης ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008
Με Ρωμαίο αυτοκράτορα παρομοίασε τον Πρωθυπουργό ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος εκτόξευσε χθες το μεσημέρι τα βέλη του κατά του κ. Καραμανλή, της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και των golden boys της κυβέρνησης «που έβγαλαν εκτός», όπως είπε, «εμάς τους παλιομοδίτες»!
«Απασφαλίζοντας»- κατά παλαιότερη έκφρασή του- ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης επέκρινε με δριμύτητα τον Πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι ο Κώστας Καραμανλής υιοθέτησε δύο πρακτικές παρόμοιες με τον τρόπο που εκλέγονταν οι αυτοκράτορες από τις ρωμαϊκές λεγεώνες: την ομοφωνία και την διά βοής αποδοχή.
Αργότερα πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής εγκλωβίστηκε στο σημερινό αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο όμως το οποίο είχαν προδικάσει τα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα και οδηγεί στην καταστροφή, όπως είπε.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ http://www.e-grammes.gr/)
Ημερίδα για το έργο και την προσωπικότητα του Ίωνος Δραγούμη διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» στις 24 Σεπτεμβρίου με γενικό τίτλο «Ίων Δραγούμης και Ελληνισμός».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής επί της Σταδίου και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ.
Στην ημερίδα που γίνεται για τα 130 χρόνια από την γέννηση του Δραγούμη, θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές και θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 17:00 Έναρξη.
Βαγγέλης Παπαδόπουλος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης». 17:05 «Ίων Δραγούμης: πάντα επίκαιρος». Χρήστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης». 17:20 «Ίων Δραγούμης: η ζωή και το τέλος του». Δημοσθένης Κούκουνας, ιστορικός και εκδότης. 17:40 «Η Χριστιανική προσέγγιση: η ταυτότητα του Πατρο-Κοσμά». Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. 17:55 «Ο Ίων Δραγούμης και η Μακεδονία». Σταύρος Καρκαλέτσης, ιστορικός και συγγραφέας. 18:10 «Η συμβολή της Κρήτης στον Μακεδονικό Αγώνα». Ιωάννης Βερυβάκης, στρατηγός, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 18:30 «Η συμβολή της Μάνης στον Μακεδονικό Αγώνα». Γεώργιος Δημακόγιαννης, δημοσιογράφος και εκδότης. 18:45 «Το Εθνικό Πρόγραμμα του Ίωνος Δραγούμη». Γεώργιος Ματσόπουλος, ιστορικός, καθηγητής Αμερικανικού Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής. 19:15 «Η διαλεκτική σχέση μεταξύ Ηθικής και Πολιτικής». Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών. 19:35 «Έθνος και Πολυπολιτισμός». Κωνσταντίνος Ρωμανός, καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου. 20:00 «Το Μακεδονικό Σήμερα». Συζήτηση με τους πρέσβεις ε.τ. Γεώργιο Γεωργίου και Κωνσταντίνο Πολίτη με συντονιστή τον καθηγητή Χρήστο Γούδη. 20:30 Επίλογος. Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr/)
Σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα
Έχετε διαβάσει στο http://news.disabled.gr/ τις ειδήσεις που αφορούν τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με την καινούργια χρονιά.
Υπάρχουν πολλά προβλήματα τελικά.
Λίγα από αυτά τα προβλήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας των συμβατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ παραπέμπουν σε πολλά προβλήματα που δυστυχώς είναι άλυτα και μερικά από αυτά (ευτυχώς η μειοψηφία) οφείλονται στον κακό τρόπο επικοινωνίας κάποιων κρατικών «λειτουργών».
Από μητέρα παιδιού με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες πήραμε το παρακάτω e-mail και σας το παραθέτουμε με την ελπίδα που κάποιος αρμόδιος θα το διαβάσει και θα δώσει λύση γιατί είναι πολλοί οι αρμόδιοι που διαβάζουν το newsletter του http://www.disabled.gr/:
Η συγκεκριμένη μητέρα ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του ειδικού σχολείου ΠΙΚΠΑ Πεντέλης την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ότι δεν υπάρχει ταξί για να καλύψει το δρομολόγιο του παιδιού επειδή δεν έχουν βγει ακόμη τα καινούργια κονδύλια από τη νομαρχία.
Η διευθύντρια πρότεινε μια «προσωρινή λύση» να συμφωνήσει ένας ταξιτζής που κάνει δρομολόγιο στο Παγκράτι (περίπου στη διασταύρωση της Βουλιαγμένης και Φιλολάου) και να παίρνει τη μαθήτρια μαζί του.
Αρχικά η μητέρα συμφώνησε και επικοινώνησε με την αρμόδιο υπάλληλο στη νομαρχία και της ανέφερε πως έχουν ακολουθηθεί όλα τα σωστά βήματα για το διαγωνισμό που έχει αρχίσει από τον Απρίλιο, αλλά η νομοθεσία τους υποχρεώνει να έχουν τελειώσει όλη τη διαδικασία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Η μητέρα και η υπάλληλος της νομαρχίας συμφώνησαν για την λύση να πηγαίνουν τη μαθήτρια στο Παγκράτι, κάθε μέρα στον άλλο οδηγό ταξί και η μητέρα να ενημερώσει το σχολείο τη Δευτέρα.
Ύστερα όμως από μια πιο ψύχραιμη σκέψη του σαββατοκύριακου που μεσολάβησε η μητέρα διαπίστωσε πως δεν θα μπορούσε να μπει σε μια τέτοια ταλαιπωρία τόσο ως μητέρα όσο και ως οικογένεια όταν υπάρχει δικαίωμα του παιδιού για τη μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο.
Την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα (Δευτέρα) η μητέρα ενημέρωσε σχετικά την υπάλληλο της νομαρχίας που αντικαθιστούσε την προηγούμενη υπάλληλο που απουσιάζει σε άδεια πως η λύση που βρέθηκε την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα (Παρασκευή), δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί επειδή το παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα έπρεπε να κάνετε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου για τη μεταφορά με το ταξί του Παγκρατίου, κάτι που εκτιμά η μητέρα πως είναι πολύ επικίνδυνος τρόπος μεταφοράς παιδιού και μάλιστα με μια σοβαρή αναπηρία.
Η υπάλληλος της νομαρχίας συνέστησε στην μητέρα πώς θα μπορούσε να γίνει επέκταση του δρομολογίου μέχρι την νέα Σμύρνη όπου είναι και η κατοικία της μαθήτριας.
Έπρεπε όμως να το αναφέρει στην προϊσταμένη της αμέσως μετά, μόλις επέστρεφε από την άδεια.
Την αμέσως επόμενη ημέρα (Τρίτη) τη μητέρα τηλεφώνησε στην νομαρχία και της ανέφεραν πως δεν μπορεί να γίνει τελικά επέκταση του δρομολογίου.
Η μητέρα αμέσως μετά ζήτησε να μιλήσει με την προϊσταμένη της προϊσταμένης και πληροφορήθηκε στη συνομιλία που είχε μαζί της πως η νομαρχία έκανε ό,τι έπρεπε για την διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο οποίος έχει τελειώσει και ότι το όλο θέμα τώρα αφορά την επιτροπή που εγκρίνει τα κονδύλια.
Συμπληρωματικά η προϊστάμενη της νομαρχίας της ανέφερε πως η απόφαση για την έγκριση των κονδυλίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά το τέλος του Οκτωβρίου...
Της υποσχέθηκε πως θα θέσει το πρόβλημα της σε κάποιο ανώτερο συμβούλιο και θα ενημερώσει τη μητέρα για το εάν θα μπορέσει να βρεθεί κάποιος τρόπος ασφαλούς μεταφοράς της μαθήτριας με τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από και προς το σχολείο.
Σε εντωμεταξύ η μητέρα έχει μιλήσει με το ασφαλιστικό ταμείο της οικογένειας για το εάν υπάρχει κάποιος προβλεπόμενος τρόπος χρηματοδότησης από το ασφαλιστικό ταμείο για αυτή τη μεταφορά.
Έχει μιλήσει με τον συνήγορο του πολίτη που της πρότειναν να κάνει επίσημα το αίτημα της για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της νομαρχίας.
Έχει προσπαθήσει να μιλήσει και έχει μιλήσει με το γραφείο ΑμεΑ του υπουργείου υγείας, τη διεύθυνση ειδικής αγωγής του υπουργείου παιδείας και με τα γραφεία διαφόρων υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων.Υπάρχει κανένας αρμόδιος που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το τόσο απλό «πρόβλημα»;Ξέρω και ξέρετε πώς ξέρω πως αυτό το e-mail το διαβάζουν πολλοί αρμόδιοι.
Μήπως θα μπορούσατε να βρείτε μια τόσο απλή λύση σε ένα τόσο απλό πρόβλημα που με λίγο περισσότερη λογική δεν θα ήταν πρόβλημα;
Τα στοιχεία της μητέρας βρίσκονται στη διάθεση του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ και μπορείτε να τα ζητήσετε.
Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά που δημοσιεύονται στον ημερήσιο και στον περιοδικό τύπο και μας αφορούν μπορείτε να βρείτε στο http://news.disabled.gr/ ενώ κάποια νέα κείμενα που μας ενδιαφέρουν έχουν δημοσιευθεί στο http://www.disabled.gr/ και στο http://www.disabled.gr/biz/ και αξίζει να το διαβάσετε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://www.diavasame.gr/)
2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ
Το Diavasame.gr, δεν θα είναι ένα απλό μέρος πληροφόρησης.
Οι συντάκτες/κτριές του, θα προσπαθούν πάντα να προσφέρουν, σε όλους τους τομείς του βιβλίου και της καλλιέργειας που κτίζει η ενασχόληση μαζί του.
Έχοντας ο καθένας, και η κάθε μία τους, περάσει από διαφορετικά (άπό ένα έως τρία) σεμινάρια: δοκιμίου-κριτικής, ποίησης, συγγραφής μυθιστορήματος αλλά και παραμυθιού, ξέρουν τι χαρά μπορεί να δώσει το γράψιμο σε όσους ενώ ήθελαν και μπορούσαν, δεν κάθισαν να γράψουν, ή κι όταν έγραψαν, δεν τόλμησαν να κοινοποιήσουν τα γραπτά τους.
Ξέροντας λοιπόν, καλούμε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους επισκέπτες του site, να χαρούν την συμμετοχή στον ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΛΗΝΙΟ διαγωνισμό διηγήματος του Diavasame.gr.
Η αφίσσα του διαγωνισμού έγινε από τον εικονογράφο Svetlin, τον οποίο και ευχαριστούμε για την προσφορά του. ------------------------------- ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ, Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «τα δώδεκα πρώτα βήματα», που περιλαμβάνει τα δώδεκα διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο από τον Πρώτο διαγωνισμό διηγήματος τον Σεπτέμβρη του 2007. ISBN 978-960-20012-1-9
Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.diavasame.gr/news.cfm?itemID=56 Οδηγίες και όροι συμμετοχής: Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, από όλες τις χώρες, με μοναδική εξαίρεση όσους/όσες έχουν δημοσιεύσει βιβλίο. Υποβολή κειμένων με email.
Τα κείμενα, θα πρέπει να είναι συνημμένα στο email που θα μας αποστείλετε αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismos@diavasame.gr * Η πρώτη σελίδα θα αναγράφει μόνο: σε μια σειρά την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία αποστέλλεται το κείμενο, και στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν χρειαστεί, και στην δεύτερη σειρά, τον τίτλο του διηγήματος.
Το κυρίως κείμενο θα ακολουθεί από την δεύτερη σελίδα και μετά. * Δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το οποίο όμως θα απαιτηθεί και θα γίνει απαραίτητα γνωστό, σε περίπτωση βράβευσης, ή δημοσίευσης ή και κάποιου άλλου μη δυνατόν να προβλεφτεί, αλλά αναγκαίου λόγου. * Υποβολή ενός διηγήματος ανά συγγραφέα. * To Diavasame.gr αποκτά ανέκκλητα το δικαίωμα δημοσίευσης ή/και έκδοσης των κειμένων. * Τα κείμενα θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο, αλλά το θέμα είναι απολύτως ελεύθερο. * Μέγιστος αριθμός λέξεων, χωρίς τον τίτλο, 2.000. * Διάρκεια διαγωνισμού: Αποστολή κειμένων μέχρι 24.00 της Κυριακής 14/12/2008. * Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: Φεβρουάριος 2009. * Ο/η συγγραφέας υποχρεούται να απαντήσει στο email κοινοποίησης αποτελεσμάτων και να μας γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του, μαζί με όσες άλλες πληροφορίες – δηλώσεις απαιτηθούν, εντός 4 ημερών από την αποστολή του πρώτου email (θα επαναληφθεί για ασφάλεια άλλες δυο φορές) της κριτικής επιτροπής. * Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους συντάκτες του Diavasame.gr, αλλά ούτε και σε συγγενείς πρώτου βαθμού. * Η μη τήρηση όλων των οδηγιών υποβολής των κειμένων, επιφέρει ακύρωση συμμετοχής. * Η υποβολή διηγήματος αποτελεί και απόδειξη της πλήρους αποδοχής των όρων του διαγωνισμού. Βραβεία Η ομάδα συντακτών του Diavasame.gr θα επιλέξει εκείνα που θα της αρέσουν περισσότερο, τα οποία και θα δημοσιευτούν στο βιβλίο, ενώ θα υπάρχουν και τα πιο κάτω βραβεία: 1. Βραβείο αξίας 500 ευρώ.
Το βραβείο προσφέρει το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ – Πολυχώρος και είναι μία συμμετοχή στο σεμινάριο Δημιουργικής γραφής, της επόμενης χρονιάς. 2. Βραβείο αξίας 500 ευρώ.
Το βραβείο προσφέρει το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), και είναι μία συμμετοχή σε ένα σεμινάριο από τον κύκλο σεμιναρίων στο εργαστήρι του βιβλίου, της επόμενης Άνοιξης. 3. Βραβείο αξίας έως και 600 ευρώ.
Τα βραβεία προσφέρουν τα βιβλιοπωλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ, και αποτελούνται από τα βιβλία:
‘Οπερα Οίνος Τέχνη και Αρχιτεκτονική Λούβρο Τέχνη και Αρχιτεκτονική Αίγυπτος Τέχνη και Αρχιτεκτονική Βενετία
Απονομή ενός εκ των τίτλων (τυχαία) σε κάθε ένα/μία συγγραφέα που τα διηγήματα τους θα περιληφθούν στο βιβλίο που θα εκδοθεί.

Yπό διωγμό η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο Σικάγο;

(ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΙ http://www.kalami.net/)
Οι περισσότεροι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν μόνο σε ένα σχολείο, ενώ τα άλλα κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν
'Υστερα από τη νηνεμία των τελευταίων χρόνων με την παρουσία της ικανής συντονίστριας κ. Ελένης Φρεζάδου, η οποία κατά κοινή ομολογία, υπηρέτησε επάξια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση από τη θέση του συντονιστή, με την δίκαιη κατανομή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε όλαανεξαιρέτως τα ελληνικά σχολεία, η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με προβλήματαγια τα περισσότερα ελληνικά σχολεία της περιοχής μας, ενώ μερικά από αυτά υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσουν και τούτο λόγω έλλειψης δικαιοκρισίας, συντονισμού και διάθεσης των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, από τους υπεύθυνους.
'Οπως μας πληροφορούν πολλοί γονείς και φορείς ετοιμάζονται να διαμαρτυρηθούν, για την αδιαφορία των υπευθύνων, για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και την αδικία που εξυφαίνεται σε βάρος των παιδιών τους, που φοιτούν στα απογευματινά σχολεία.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το ημερήσιο σχολείο του Πλάτωνα, ενός ιστορικού σχολείου, το οποίο διατηρείται και λειτουργεί χάρη στην αγάπη και τη στήριξη των γονέων και πολλών φίλων, μας πληροφόρησαν ότι έγκαιρα από τον Μάϊο είχαν ζητήσει την τοποθέτηση 4 εκπαιδευτικών (μιας νηπιαγωγού, ενός φιλολόγου, ενός δασκάλου και ενός μουσικού) και αντί αυτών τοποθετήθηκε ένας μόνο δάσκαλος.
Το ίδιο συνέβη και με τα Εκπαιδευτήρια ''Αθηνά''.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει τοποθετηθεί κανένας.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα ελληνικά σχολεία στα οποία φοιτούν πάνω 2-3 χιλιάδες ελληνόπουλα.
Αντίθετα σε άλλο σχολείο της περιοχής μας, από τους 10 αποσπασμένους που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας οι οκτώ τοποθετήθηκαν σε αυτό και μάλιστα οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από αρκετούς μήνες ενωρίτερα.
'Eτσι, τα άλλα σχολεία, ενώ ξεκινάει η νέασχολική χρονιά, δεν έχουν εκπαιδευτικούς για να ανοίξουν.
'Oπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει ευνοϊκή μεταχείρισησε ένα και μόνο σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 55 μαθητές.
Γι' αυτή την χαριστική παραχώρηση υπάρχει προβληματισμός και πολλές σκέψεις και απόψεις συζητιούνται στην παροικία μας, που ίσως διαψευστούν αν γίνει η σωστή κίνηση εκ μέρους του συντονιστή εκπαίδευσης.
Επίσης γεννάται το ερώτημα αν αυτή είναι ηπολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να κλείσουν τα απογευματινάσχολεία τα οποία αποτελούν το 98% των ελληνικών σχολείων.
Ή ο συντονιστής δεν έκανε σωστά τη δουλειά του;
Aν γνώριζαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί ολιγώρησαν;
Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του εγκλήματος εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας, αλλά και της καλλιέργειας της εθνικής τους συνείδησης.
Τετρακόσια χρόνια δουλείας κάτω από τον οθωμανικό ζυγό δεν στάθηκαν ικανά ώστε να ξεχαστεί η γλώσσα μας, η πίστη μας και οι πολιτιστικές μας αξίες και σήμερα ζούμε έναν εφιάλτη χειρότερο από αυτόν του Τούρκου δυνάστη.
Ζητάμε τα παιδιά μας να μείνουν Έλληνες!
Ζητάμε πολλά;
Αν κάποιοι παίζουν με το μεγαλύτερο εθνικό μας μέλημα που είναι η ελληνόγλωσση εκπαίδευση, πρέπει να δώσουν λόγο.
Είτε αυτοί είναι ψηλά είτε χαμηλά.
Είτε είναι στο Υπουργείο Παιδείας, είτε είναι συντονιστές ή κάτι άλλο!
Περιμένουμε κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν και μένουμε με αυτά για να δώσουμε την ευκαιρία και στον νέο συντονιστή κ. Νικολιδάκη να δώσει λύση στο θέμα αυτό για να μην δέχεται επικρίσεις το Υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα η Ελληνική Κυβέρνηση, στο ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Απόδημο Ελληνισμό.
(Δημ. Γεωργακόπουλος, ''Ελληνική Φωνή'', Σεπτ. '08)

Περί γνησιότητας των "χρυσοβούλων" και απάνθρωπων διεκδικήσεων..

(ΑΠΟ http://greece-salonika.blogspot.com/)
Όλες σχεδόν οι διεκδικήσεις των μοναχών του Αγ.Όρους βασίζονται στα περίφημα "χρυσόβουλα" (όπως αυτό της εικόνας) τα οποία αποτελούν επίσημο δημόσιο έγγραφο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που έφερε χρυσή σφραγίδα με την οποία αφέρονταν ο Αυτοκράτορας με ερυθρό μελάνι δια της λέξεως «λόγος» (της Βασιλείας μου), το όνομα του μήνα, τον αριθμό του έτους της Ινδικτιώνας και τον τελευταίο αριθμό της χρονολογίας.
Το αποδεικτικό της γνησιότητάς τους είναι η εξαρτημένη χρυσή σφραγίδα.
Το σύχρονο Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει εώς και σήμερα αυτά τα χρυσόβουλα ως δημόσια έγγραφα.
Απ΄τη στιγμή που αυτού του είδους οι σφραγίδες διασώζονται ως σήμερα σαν κειμήλια σε αρκετές μονές του Αγ.Όρος (μια εκ των οποίων μάλιστα,η χρυσή σφραγίδα του Ιουστινιανού φυλάσσεται στη μονή Βατοπαιδίου..), δε θα έπρεπε η οποιαδήποτε εισαγγελική έρευνα πρόκειται να γίνει,να ξεκινήσει απ΄τη γνησιότητα ή μη αυτών των χρυσοβούλων;
Ποιος εγγυάται για τη γνησιότητα αυτών των εγγράφων απ΄τη στιγμή που στο Αγ.Όρος υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται (εξοπλισμός,γνήσιες σφραγίδες βυζαντινής αυτοκρατορίας,πάπυροι,μερικοί απ΄τους καλύτερους συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του κόσμου κλπ..) για να παραχθούν νέα χρυσόβουλα για οποιαδήποτε περιοχή επιθυμεί ο κάθε επίδοξος διεκδικητής δημόσιας περιουσίας;
Μια ακόμη λεπτομέρεια που διαφεύγει της προσοχής είναι πως όλες αυτές οι εκτάσεις που διεκδικούνται και που τώρα αποτελούν "τουριστικά φιλέτα", είχαν μηδαμινή αξία την εποχή του Βυζαντίου σε αντίθεση με παραποτάμιες έφορες ημιορεινές περιοχές της ενδοχώρας της αυτοκρατορίας.
Πως είναι δυνατόν όλα τα χρυσόβουλα να αφορούν περιοχές που στη σημερινή και μόνο εποχή έχουν τεράστια αξία;
Εμείς δεν έχουμε αποδείξεις..
Αλλά μια υπόθεση μπορούμε να κάνουμε..
Δεν σκοπεύαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ούτε να παραθέσουμε τις παραπάνω παρατηρήσεις αλλά το άρθρο που δημοσιεύει η "Παρέμβαση αναπήρων πολιτών" μέσα από την ιστοσελίδα της panap.gr βγάζει από τα ρούχα του κάθε λογικό άνθρωπο.
Και πως να μην το κάνει δηλαδή όταν η τελευταία διεκδίκηση επί ακινήτου αφορά έκταση που στεγάζει εδώ και 50 χρόνια κατασκηνώσεις συνανθρώπων μας με αναπηρία!
Αυτή είναι η "εκκλησία της αγάπης"..;
Συγκεκριμένα,η μονή του Αγίου Διονυσίου με αγωγή της από τον Αύγουστο του 2006 (που εκδικάζεται σήμερα) διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο έκταση στην Κασάνδρα της Χαλκιδικής στην οποία περιλαμβάνονται 26 στρέμματα όπου εδώ και μισό αιώνα λειτουργούν οι κατασκηνώσεις όπου παραθερίζουν άτομα με αναπηρία!!
Μάλιστα με τον Ν 2646/1998 η έκταση όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις είναι στην κυριότητα του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας.
Όπως αναφέρει η "Παρέμβαση αναπήρων πολιτών" κάνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει:"πρόκειται για μια ενέργεια η οποία αποδεικνύει το ανάλγητο και ξεδιάντροπο πρόσωπο των υπευθύνων της μονής που ενώ είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο προφανώς προτάσσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για μια έκταση που θεωρείται περιοχή φιλέτο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τουρισμό.
"Ήμαρτον..

Με άνωθεν εντολές ξεπουλήθηκε η Βιστωνίδα

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Χειρόγραφη υπόδειξη στο αίτημα του Εφραίμ προς τον Τσιτουρίδη για να του παραχωρηθούν τα 27.000 στρέμματα ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μίνα Μουστάκα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008
Με «άνωθεν εντολές» και με τις... ευλογίες του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησαν οι διαδικασίες- εξπρές για την «ιερή διευθέτηση» με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου σχετικά με τη διεκδίκηση 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
«Ν α προχωρήσουμε στη διευθέτηση του θέματος. Ενημερώστε μας», αναφέρεται στην εντολή προς τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Αληφακιώτη, όπως με σαφήνεια προκύπτει από τη χειρόγραφη σημείωση επί του εγγράφου που έστειλε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, τον Ιούλιο του 2004, στον τότε υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη.
Η χειρόγραφη υπόδειξη που φέρει τη μονογραφή του συντάκτη της και ημερομηνία 10 Ιουλίου 2004 αποκαλύπτεται στην πρώτη κιόλας σελίδα του εγγράφου της επίμαχης αλληλογραφίας που δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ».
Στην τελευταία σελίδα του ίδιου εγγράφου μάλιστα, υπάρχει μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα σημείωση που δείχνει ότι η πορεία για την επίλυση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου ήταν προδιαγεγραμμένη.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ http://www.kalamaria.gr/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 5 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πλατείας Σκρά, σεμινάριο με θέμα «Πολίτες και Επιχειρηματικότητα».
Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 4 εκπαιδευτικών ωρών και εισηγητής του θα είναι ο Υπεύθυνος του Κέντρου Γιάννης Χαραλαμπίδης (Μ.Β.Α.).
Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:
1. Επιχειρησιακές επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις και
2. Επιχειρηματικό σχέδιο.
Αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο θα γίνονται δεκτές στη γραμματεία του Κέντρου στη Δημοτική Αγορά του Φοίνικα μέχρι την 22/9/2008.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2310472890.

«Μην ανησυχείτε για το Σκοπιανό» λέει ο Ομπάμα

(ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ «Μην ανησυχείτε...», διαβεβαίωσε -εκτός μικροφώνου- ο Μπαράκ Ομπάμα την πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Νίνας Γκατζούλη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Δημοκρατικών στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ και με αφορμή παρέμβασή της για το Μακεδονικό. Η καταγόμενη από το Πεντάλοφο της Κοζάνης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης, εκμευταλλεύτηκε την περασμένη Παρασκευή μια αναπάντεχη πρόσκληση, που έλαβε για να παραστεί σε μια κλειστή συγκέντρωση περίπου 300 υποστηρικτών του Μπαράκ Ομπάμα στο Ντόβερ του Νιου Χαμσάιρ, όπου το κοινό μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για διάφορα θέματα από τον προεδρικό υποψήφιο.
«Ηρθα σ' αυτή την όμορφη χώρα πριν από πολλά χρόνια από τη Μακεδονία, το βόρειο διαμέρισμα της Ελλάδας, όπου γεννήθηκα και που είναι και η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»,
είπε απευθυνόμενη στον υποψήφιο των Δημοκρατικών η κ. Γκατζούλη για να συνεχίσει:
«Εκ μέρους των μελών της οργάνωσής μας, επιθυμώ να σας παρουσιάσω τα συμβολικά αυτά δώρα σε ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξή σας στο ψήφισμα της Γερουσίας SR-300, το οποίο καλεί την ΠΓΔΜ, ένα κράτος βόρεια της Ελλάδας - το οποίο επιθυμεί να φέρει το όνομα "Μακεδονία"-, να σταματήσει την προπαγάνδα του εναντίον της Ελλάδας και να διαπραγματευθεί επιμελώς ένα κοινώς αποδεκτό όνομα, το οποίο θα συμβάλει στη σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων».
Η Νίνα Γκατζούλη, η επωνομαζόμενη και «Σιδηρά Κυρία» της Παμμακεδονικής, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην έρευνα και τη μελέτη της σκοπιανής προπαγάνδας από το 1949, συνεχίζοντας την τοποθέτησή της, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση Μπους, αναγνωρίζοντας το κράτος αυτό με το όνομα «Μακεδονία», καθ' όσον η ονομασία του τελούσε υπό διαπραγμάτευση μέσω των Ηνωμένων Εθνών ενθάρρυνε την ΠΓΔΜ, να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρή και αδιάλλακτη στάση στις εν λόγω διαπραγματεύσεις.
«Αρνούνται να συζητήσουν οποιοδήποτε άλλο όνομα από το "Δημοκρατία της Μακεδονίας", παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, συμφώνησαν πως ένα νέο όνομα πρέπει να βρεθεί για τη χώρα τους.
Η κυβέρνηση Μπους, αναγνωρίζοντας αυτό το κρατίδιο ως "Μακεδονία", συνετέλεσε στην απαράδεκτη αναθεώρηση της Ιστορίας ανά τους αιώνες», κατέληξε.
Ο μαύρος γερουσιαστής, ανταποκρινόμενος στην παρέμβαση της 58χρονης ομογενούς, απάντησε λιτά και με νόημα:
«Γνωρίζετε τις θέσεις μου και σας υποστηρίζω», ενώ της ζήτησε μάλιστα να του παραδώσει γραπτώς το περιεχόμενο της ομιλίας της.
Η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης, που είναι καθηγήτρια της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Νιού Χαμσάιρ τον ευχαρίστησε δημόσια για την υποστήριξή του και του παρέδωσε το βιβλίο του δ/ρος Γεωργίου Παπαβύζα, «Claiming Macedonia» και νόμισμα της Παμμακεδονικής, που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Ηλιο της Βεργίνας.
Αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης, η Νίνα Γκατζούλη, συνομιλώντας κατ' ιδίαν με τον Ομπάμα, απεκάλυψε στην «Ε», ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εμφανίστηκε απόλυτα ενημερωμένος (ένεκα της στενής σχέσης που έχει αναπτύξει με τον Ελληνοαμερικανό υπουργό Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις, Αλέξη Γιαννούλια), λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Μην ανησυχείτε».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/09/2008

Απεβίωσε ο Richard Wright

(ΑΠΟ http://www.metaleagle.com)
Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Richard Wright, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των PINK FLOYD. Ο Wright, που έπαιζε πιάνο και πλήκτρα, έχασε τη σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο εκπρόσωπος του Richard Wright δήλωσε: "Η οικογένεια του Richard Wright, ιδρυτικού μέλους των PINK FLOYD, ανακοινώνει με λύπη της ότι ο Richard πέθανε σήμερα μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο." Το θρυλικό συγκρότημα ίδρυσαν το 1965 οι Roger Waters, Syd Barrett, Richard Wright και Nick Mason και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ "The Piper At The Gates Of Dawn", με τη συμμετοχή του Richard Wright. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960 το συγκρότημα είχε γίνει γνωστό για τον ψυχεδελικό χαρακτήρα των τραγουδιών του, ωστόσο η ασταθής συμπεριφορά του Syd Barrett οδήγησε τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να τον αντικαταστήσουν με τον David Gilmour. Ο Richard Wright υπήρξε μέλος των PINK FLOYD έως το 1981.
Έγραψε αρκετά τραγούδια για το συγκρότημα, ενώ είχε σημαντική συμμετοχή στο άλμπουμ "Dark Side Of The Moon". Μετά από κάποιες σόλο προσπάθειες επέστρεψε στο συγκρότημα το 1987, όπου παρέμεινε μέχρι το θάνατό του. http://www.pinkfloyd.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (http://www.paralympic.gr/) Αθήνα, 16/09/2008 Δελτίο Τύπου Δύο ακόμη μετάλλια για την Ελληνική Ομάδα την προτελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου Με δυο ακόμα μετάλλια για την Eλληνική Oμάδα ολοκληρώθηκε η σημερινή (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008) δέκατη (προτελευταία) ημέρα των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στο Πεκίνο.
Η αυλαία των Αγώνων πέφτει αύριο Τετάρτη 17/9/2008 με τον μαραθώνιο, τους τελικούς της ξιφασκίας και την Τελετή Λήξεως που προβλέπεται ιδιαίτερα λαμπρή όπως ήταν άλλωστε και η Τελετή Έναρξης.
Από τις 148 χώρες που πήραν μέρος στους Αγώνες, μόνο οι 68 κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο.
Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 207 μετάλλια ( 87 – 68 – 52 ), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση με συνολικά 24 μετάλλια (αριθμός ρεκόρ), που είναι 5 χρυσά, 9 ασημένια και 10 χάλκινα. Το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε σήμερα κάτω από δυνατή βροχή η Αλεξάνδρα Δήμογλου.
Η 27χρονη πρωταθλήτρια από τη Βόρεια Ελλάδα τερμάτισε τρίτη στον δρόμο των 100 μ (κατηγορία Τ13) με επίδοση 12.56 και μετράει στους Πραολυμπιακούς του Πεκίνου ένα ασημένιο και δυο χάλκινα μετάλλια:
«Είμαι πολύ χαρούμενη.
Είναι το τρίτο μου μετάλλιο στους Αγώνες.
Θα ήθελα να ήταν καλύτερος ο καιρός, αλλά συμβαίνει όποτε τρέχω μαζί με την Ανθή να έχει παλιόκαιρο».
Στην ίδια κούρσα η Ανθή Καραγιάννη ήταν 7η με 12.81:
«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένη από την επίδοση μου.
Δεν είναι μόνο η βροχή, αλλά και το ότι έμεινα φέτος πολύ καιρό χωρίς προπόνηση λόγω τραυματισμού.
Είναι πραγματικά θαύμα που κατάφερα να έλθω μέχρι εδώ» Το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της σημερινής ημέρας κατέκτησε ο Σεζόν Φερνάντεζ στη σφαιροβολία (κατηγορία F53/54) με 8.29 μ:
«Είμαι πολύ χαρούμενος για το μετάλλιο αυτό, αλλά και για τον τρόπο που το πήρα, μετά από πολύ μεγάλη μάχη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τον αδελφό μου και τους φίλους μου που με στήριξαν μετά το ατύχημα μου.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα που είναι η χώρα που ζουν οι περισσότεροι φίλοι μου και που είναι η χώρα που με φιλοξενεί».
Στο ίδιο αγώνισμα ο Γεράσιμος Βρυώνης ήταν 11ος με 7.54 μ και ο Δαμιανός Δαχτυλίδης ήταν 14ος με 7.23 μ. Στη δισκοβολία (κατηγορία F42) ο Μαρίνος Φυλακτός ήταν έκτος με 41.16 μ. Στα 200 μ γυναικών (κατηγορία Τ11) η Παρασκευή Καντζά ήταν πέμπτη (πρώτη στον δεύτερο τελικό) με 26.87. Στα 200 μ (κατηγορία Τ13) ο Γιάννης Πρώτος κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 22.74:
«Δεν είμαι ικανοποιημένος.
Ήλθα εδώ με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στα 400 μ και φεύγω μόνο με ένα χάλκινο μετάλλιο.
Αυτό με επηρέασε πολύ και στα 200 μ. Θέλω να επιστρέψω στην οικογένεια μου, τη γυναίκα μου και το παιδί μου που μου έχουν λείψει.
Συνεχίζουμε για Λονδίνο» Στην Άρση Βαρών σε πάγκο (Powerlifting) ο Δημήτρης Ανατολίτης κατέλαβε την έκτη θέση στην κατηγορία των 100 μ με 215 κιλά:
«Ο προγραμματισμός μας ήταν αυτός.
Ξέραμε τα κιλά που κάνουμε, ξέραμε που είναι οι αντίπαλοι μας, οπότε δουλέψαμε γι αυτό. Είμαστε ικανοποιημένοι που βγήκε Πανελλήνιο Ρεκόρ και που μπορέσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη για την εξαιρετική του βοήθεια». Η Ελληνική ομάδα γιόρτασε (απόψε) παραδοσιακά τα 24 μετάλλια της.
Με κιθάρες, μπουζούκια και ελληνικά τραγούδια τα μέλη της ελληνικής αποστολής χόρεψαν και τραγούδησαν στο εστιατόριο του Παραολυμπιακού Χωριού ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο μια λαμπρή αγωνιστική παρουσία. Στην αυριανή ενδέκατη ημέρα των Αγώνων (Τετάρτη 17 Σεπτέμβριο 2008) από Ελληνικής πλευράς αγωνίζονται:
Μάνος Μπόγδος, Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιώργος Αλεξάκης (ξιφασκία). Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες μεταδίδονται καθημερινά από τις 10:00 – 16:00 στην ΕΤ1. Επίσης μπορεί κανείς να παρακολουθήσει 24 ώρες το 24ωρο όλα τα αγωνίσματα των Αγώνων στο Ιντερνετ στο http://www.paralympic.gr/ Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν (δωρεάν) φωτογραφίες από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τους Έλληνες αθλητές, τις προπονήσεις, τους αγώνες, τις απονομές μεταλλίων στο: http://picasaweb.google.com/stratisvoya Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Τηλ.: 210 6496155, +8613522248788,
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σάκης Κωστάρης

Μαζική σχιζοφρένεια!!!

(ΑΠΟ Greek Alert http://www.greekalert.com/)Μεγαλώνει η αγωνία των πολιτών, καθώς παρακολουθούν την πορεία των συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού.
Πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν, ότι σύντομα μας περιμένουν ακόμα πιο πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.
Επιμετρώντας τα γεγονότα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι βιώνουμε μια κατάσταση η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί ως μια "μαζική σχιζοφρένεια" του χείριστου είδους (με ορατές ήδη, τις καταστροφικές επιπτώσεις στις πιθανότητες επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού).
Ουδέποτε και πουθενά στον κόσμο δε θα ξανάγινε, να συμμετέχουν τόσοι πολλοί μαζί, σε ένα θέατρο που παραλόγου.
Συμβαίνουν τόσα πολλά και μαζεμένα.
Ίσως δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι καταρρέουν τα πάντα.
Λες και η κυβέρνηση Χριστόφια, προσπαθεί με μικρές ελεγχόμενες εκρήξεις να κατεδαφίσει τα πάντα σε αυτό τον τόπο.
Ξεκινούν από την αλλοίωση των ψυχών και των συνειδήσεων (το δηλώνει πλέον δημόσια ο πρόεδρος), μέσα από την απονεύρωση της Ελληνικής παιδείας, και καταλήγουν στο να συναντήσουν τις αναβαθμισμένες τουρκικές απαιτήσεις, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η νομιμοποίηση της κατοχής, που θα πάρει τη μορφή ενός συνεταιρικού με την Τουρκία κράτους, η εκ περιτροπής προεδρία, οι άλλες εφιαλτικές πρόνοιες του σχεδίου Ανάν (που απλώς δεν αναφέρεται πλέον με το όνομα του), συζητιούνται με τον πιο επίσημο πλέον τρόπο, σαν να είναι τα πιο φυσιολογικά πράγματα.
Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια, τότε οι λέξεις έχουν πλέον χάσει το νόημα τους.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας και οι συνοδοιπόροι του, επιμένουν να πιστεύουν μέχρι τέλους (του τέλους της Κύπρου δηλαδή), στην ψευδαίσθηση της δήθεν "συμφιλίωσης" και της δήθεν "επανένωσης".
Με την "ευελιξία" του (τις εκ των προτέρων υποχωρήσεις του), ο πρόεδρος έχει πείσει διεθνώς, ότι εργάζεται σκληρά για "λύση".
Δυστυχώς, έχει ταυτόχρονα πείσει, ότι η λύση που επιδιώκει δεν πρέπει κατ’ ανάγκην να είναι δίκαιη, δεν πρέπει να βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνει κι ο τελευταίος ταπεινός ευρωπαίος.
Είναι πράγματι αξιοσημείωτο, το πώς κατάφερε μέσα σε έξι μόνο μήνες, να πείσει όλη την Οικουμένη ότι αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει, να επιτευχθεί δηλαδή μια "λύση", η οποία θα καθιστά την μειοψηφία των Τούρκων της Κύπρου, σε πλειοψηφία.
Δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται, ότι για να υπάρξει πραγματική συμφιλίωση, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η δικαιοσύνη.
Πώς θα επιτευχθεί η δικαιοσύνη όταν δέχεται προκαταβολικά κάποια πράγματα όπως η εκ περιτροπής προεδρία, η παραμονή και νομιμοποίηση εποίκων, η κατάργηση της αρχής του… «ένας άνθρωπος, μία ψήφος»;
Είμαστε τελικά γελοίοι, όλοι όσοι πιστέψαμε ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα κράτος δικαίου;
Ουδέποτε στο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια ανασφάλεια στις τάξεις των πολιτών για το μέλλον του τόπου (εννοώ, όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να σκέφτονται και όχι για να βαρούν παλαμάκια στους κομματάρχες).
Αυτή η ανασφάλεια θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, όταν θα αρχίσει να φαίνεται η γύμνια αυτών που διαπραγματεύονται ("με τόλμη και ευελιξία"), ξαφνιάζοντας αρκετούς.
Θα υπάρξει μεγάλος αναβρασμός (χειρότερος από αυτόν του 2004), και οι "Ανανιστές" (στις μέρες μας, οι εραστές της "λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους"), θα βρεθούν αντιμέτωποι με μιαν άνευ προηγουμένου "λαϊκή εξέγερση".
Όμως τελικά, η μεγαλύτερη απειλή είναι κάποιες δυνάμεις , οι οποίες δρώντας υπογείως (και στα φανερά τελευταία) στοχεύουν στο να… «να προετοιμάσουν το έδαφος στις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων…»
Όμως, δε θα παρασυρθούν όλοι τόσο εύκολα από αυτή την "μαζική σχιζοφρένεια".
Ας μην βιάζονται κάποιοι.
Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα υπάρξει σθεναρή αντίσταση!
Αν ο πρώτος απελευθερωτικός αγώνας που πρέπει να κάνουμε, θα είναι για να ελευθερώσουμε τις ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου, από τα δεσμά του ενδοτισμού που μεταδίδουν τα ηττημένα μυαλά των ηγετών μας, από αυτόν θα ξεκινήσουμε.
Πανίκος Ελευθερίου
Άσσια –Κατεχόμενη Αμμόχωστος (15.9.2008)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ http://epontos.blogspot.com/) ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Δελτίο Τύπου ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Στο φιλόξενο και σύγχρονα εξοπλισμένο Πνευματικό μας κέντρο στο Πανόραμα Βέροιας θα λειτουργήσουν από την καινούργια σχολική χρονιά (2008-2009) τα εξής τμήματα: Τμήματα ποντιακών χορών (υπεύθ. Αμοιρίδου Έφη 6977393615, χοροδιδάσκαλος: Ασβεστάς Βασίλης) Τμήματα Νεολαίας για νέους και νέες από 18 έως 35 ετών (υπεύθ. Τογκουσίδου Ευαγγελία 69735500410) Τμήματα ποντιακής διαλέκτου για παιδιά δημοτικού (υπεύθ. Ζαμπάκα Νατάσα 6936566144, δασκάλα: Πιπερίδου Ελένη )Τμήμα Θεάτρου (υπεύθ. Δεμερτζίδης Χάρης, σκηνοθέτης: Τσαχουρίδης Λευτέρης) Τμήμα εκμάθησης νταουλιού και κρουστών (υπεύθ. Ζαμπάκας Βασίλης, δάσκαλος: Ουσταμπασίδης Δημήτρης) Τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας, σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακών Οργάνων της Ι. Μητρόπολης Βεροίας - Ναούσης και Καμπανίας (υπεύθ. Βεροιώτης Θεόδωρος 6977390149) Συντακτικό τμήμα της διμηνιαίας εφημερίδας της Ε.Λ.Β. «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» (υπεύθ. Κουμπουλίδης Λάζαρος 6977303475) Τμήμα εβδομαδιαίων Ραδιοφωνικών εκπομπών σε τοπικά ραδιόφωνα της περιοχής (υπεύθ. Σισμανίδης Μελέτης 6972604625) Τμήμα καταγραφής ποντίων α΄ και β΄ γενιάς (υπεύθ. Μουπασιρίδης Μίλτος 6945205592, συνεργάτης Ορφανίδης Ηλίας) Ομάδα χρήσης της ιστοσελίδας της Ε.Λ.Β. () (υπεύθ. Παλασίδης Κυριάκος 6978116314) Τμήμα Γυναικών (υπεύθ. Σπανίδου Αφροδίτη 6944142455) Τμήμα τραγουδιού - χορωδίας (υπεύθ. Τσανασίδης Ανδρέας 6979808353) Γνωρίστε τον πλούτο της ελληνικής μας παράδοσης μέσα από τα τμήματά μας και γίνετε μέλη της ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Ο Αγιασμός θα γίνει την Κυριακή 21/09/2008 στις 18:30. Πληροφορίες καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:30 - 14:30 στη Γραμματεία της Ε.Λ.Β., στα τηλ. 2331072060 , fax 2331028356, στην κ. Δεϊρμεντζίδου Αγγελική. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Λ. ΠΟΡΦΥΡΑ 1 Τ.Κ. 59100 ΒΕΡΟΙΑ Τηλ. 2331028356 Fax 2331072060 www.elverias.gr ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 & ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ. ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ: ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ Βουλευτής Σερρών,ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Βουλευτής Σερρών,ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δήμαρχος Βισαλτίας,ΔΟΒΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ Πρόεδρος του Δημοτικού Συβουλίου,ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δημοτικός σύμβουλος,ΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Πρόεδρος του Δ.Δ. Τριανταφυλλιάς,ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Νομαρχιακός σύμβουλος,ΜΠΑΚΑΛΟΥΔΗΣ ΘΩΜΑΣ Πρόεδρος του πνευματικού κέντρου του Δήμου Βισαλτίας,ΕΝΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΑΡΑΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΣΕ : "ΟΔΟ 19ης ΜΑΪΟΥ"(μετά από πρόταση του Π.Σ.Π.Τριανταφυλλιάς), ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΥΚΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "Θυμέλη" ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ: ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΑ ΑΓΡΙΜΙΑ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΛΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΛΑΙΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΕΡΓΗΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 7-9-2008 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Π. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ (αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας) ΕΙΠΕ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ: "...ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ. ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ... ΕΤΣΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΜΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΩΣ ΓΕΡΟΝΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΞΙΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ". ΕΝΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ: "ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ. ΕΙΔΑΜΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ... ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ, ΤΩΝ ΙΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ... ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΝΟΥ". ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 3 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 56430 Τηλ. & Fax 2310600626 Kιν. 6944838680 http://triantafillia-serres.blogspot.com ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ξεκινά και για εφέτος τις δραστηριότητες, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΕΤΑΡΤΗ • 18:00-18:30 Τμήμα μικρών αρχαρίων • 18:30-19:30 Μεσαίο τμήμα • 19:30-20:30 Τμήμα Ενηλίκων ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ • 18:00-18:30 Τμήμα μικρών αρχαρίων • 18:30-19:30 Μεσαίο τμήμα ΣΑΒΒΑΤΟ • 17:00-18:15 Τμήμα επιδείξεων Χοροδιδάσκαλος: Βασιλειάδης Κώστας – Δελόγλου Δήμητρα ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 21:00Υπεύθυνη : Τσολιαρίδου Ντίνα – Επιγαρίδου Σοφία ΧΟΡΩΔΙΑ Τμήμα ενηλίκων: ΤΕΤΑΡΤΗ 18:00 – 19:15 Παιδικό τμήμα: ΤΕΤΑΡΤΗ 19:30 – 20:30 Χοράρχης : Καλπακίδης Απόστολος ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( κατόπιν συνεννοήσεως )Διδασκαλία: Σοφιανίδης Γιώργος- Η Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας, πλέον, στο διαδίκτυο: www.efxinos-almopias.gr, όπου μπορείτε να μαθαίνατε τα νέα μας. - Η ηλεκτρονική μας διεύθυνση: efleal@otenet.gr, όπου μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας. - Τηλέφωνα πληροφοριών: 2384021288 και 6973303070 Από την Εύξεινο Λέσχη Αλμωπίας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Παύλου Μελά 87 Τ.Κ. 58400 Αριδαία – Ν. Πέλλας Τηλ/Fax: 2384021288 www.efxinos-almopias.gr efleal@otenet.gr ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (Με αφορμή τις νέες χορευτικές ποντιακές αυτή την φορά επιδόσεις του Γ.Α. Παπανδρέου στην Πολίχνη Θεσ/νικης) Η ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15 Σεπτεμβρίου 2008 Η χρήση μικρών παιδιών, νεολαίων χορευτών για την νομιμοποίηση ενός ενόχου όσον αφορά την μνήμη και την αξιοπρέπεια των Ποντίων πολιτικού προσώπου του Γ.Α. Παπανδρέου δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία και την ανθρώπινη κοινωνία. Τον βιασμό της συνείδησης και την χρήση μικρών παιδιών για την νομιμοποίηση του ολοκληρωτισμού και την εξασφάλιση συγκατάθεσης ζήσαμε στην χώρα μας την επτάχρονη δικτατορία. Όταν όμως αυτή η χρήση αφορά μικρά παιδιά, νέους και νέες, μέλη μιας ομάδας του Ελληνισμού που γνώρισε την γενοκτόνα βία, τότε αυτή η χρήση αποτελεί συνέχεια εκείνων των λογικών και των πολιτικών που οδήγησαν στην τελική λύση, την Ποντιοκτονία. Ο Γ.Α. Παπανδρέου λόγω μορφωτικής πολιτικής ανεπάρκειας η εξάρτησης καταγράφηκε πολλές φορές στην πρόσφατη ιστορία ως η πλέον Κεμαλολάγνα εκδοχή στην Ελλάδα. Η ευτελής και χυδαία προσχεδιασμένη πράξη του πολιτικάντικου χορού είναι συνέχεια των προηγούμενων συνεχών πράξεων προσβολής της μνήμης των νεκρών μας, των ψυχών τους, της δικής μας αξιοπρέπειας που είχαν τον ίδιο πρωταγωνιστή και μάλιστα φανατικό. Το Κέντρο Ποντιακών Μελετών ιδρύθηκε ως αντίπαλος της χυδαιότητας και ως υπερασπιστής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όχι μόνο των Ποντίων, των Ελλήνων αλλά και όλων των λαών και των ανθρώπων Κέντρο Ποντιακών Μελετών Αποστόλου Παύλου 5 Τ.Κ. 54635 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310215425

ΒΟΛΕΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Ευθείες βολές στην κυβέρνηση έριξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας για την υπόθεση των παραχωρήσεων εκτάσεων στη Μονή Βατοπαιδίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.
Ο κ.Δριβελέγκας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα συμβόλαια παραχώρησης εκτάσεων, ενώ αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας χρηματοδότησε κατά το παρελθόν τη Μονή Βατοπαιδίου για την υλοποίηση διαφόρων έργων.
«Στις 28 Ιουλίου 2006 ο κ.Καραμαλνής μαζί με τον κ.Ρουσόπουλο και τον κ. Αγγέλου επισκέφθηκαν τη Μονή Βατοπαιδίου.
Οι υπογραφές της ανταλλαγής των εκτάσεων του δημοσίου μπήκαν στις 26 Ιουλίου 2006.
Δύο μέρες μετά πήρε την υπογραφή ο κ.Καραμανλής και την πήγε στη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό το επισημαίνουμε για όσους υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε.
Και ενώ ο νομός Χαλκιδικής έχει τεράστια άνγκη για έργα, 418.000 ευρώ δόθηκαν από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Μονή Βατοπαιδίου για ανακαίνιση βιβλιοθήκης και διάφορα άλλα έργα, όταν εδώ για παράδειγμα δίνει 6.000 ευρώ για ένα μικρό φράγμα στον Ταξιάρχη. Αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της προνομιακής σχέσης που απολαμβάνει η Μονή Βατοπαιδίου από την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ.Δριβελέγκας
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Αργύρης Λαφαζάνης έκανε λόγο για τοπικούς μεσολαβητές που συγκάλυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την υπόθεση των παραχωρήσεων.
«Για τους τοπικούς φορείς της Χαλκιδικής προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση επί 5 μήνες, όταν ο βουλευτής κ.Δριβελέγκας καλούσε να συνεδριάσει το νομαρχιακό συμβούλιο και εμείς επανειλημμένα είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα και η διοίκηση της ΝΑΧ αρνούταν. Αναγκαστήκαμε στη συνέχεια με υπογραφές να φέρουμε υποχρεωτικά το θέμα στο Ν.Σ.
Τότε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο νομό” επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας έκανε λόγο και για κάποιους που διευκόλυναν τις Μονές.
Όλες αυτές οι κινήσεις με τα μοναστήρια διευκολύνονται σήμερα από την πολιτική συγκυρία, δηλαδή από αυτήν την κυβέρνηση και από αυτήν την διοίκηση της νομαρχίας” επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης. Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας

“Γονείς.gr”…γιατί ποτέ δεν είναι αργά

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr/)
Χριστίνα Ντέντε
Το πρόγραμμα «Γονείς gr» που θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε γονείς ή κηδεμόνες μαθητών γυμνασίου κατά το τρέχον σχολικό έτος ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας, την Τρίτη (16/9).
Οι δικαιούχοι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με το Διαδίκτυο αλλά και να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις δυνατότητες προφύλαξης των παιδιών τους από τυχόν ακατάλληλο υλικό. Επιπλέον, η δράση «Γονείς gr» επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέχρι δυο μήνες, σε όσους γονείς δεν τη διαθέτουν, αρκεί να υπάρχει στο σπίτι Η/Υ με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Η εκπαίδευση στην πρώτη φάση της θα γίνεται κατ’ οίκον και θα διαρκεί πέντε ώρες.
Ο εκπαιδευτής θα επισκέπτεται το δικαιούχο γονέα στο σπίτι του, όπου θα του παραδίδει τα μαθήματα. Σε δεύτερη φάση ο δικαιούχος γονέας θα λαμβάνει την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Για να πιστοποιήσει τις γνώσεις του κάθε δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα να δώσει δωρεάν εξετάσεις μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκπαίδευσης στο χειρισμό Η/Υ. Προϋπόθεση για να ξεκινήσει το πρόγραμμα είναι η συμπλήρωση 40.000 συμμετοχών. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα είναι η 15η Νοεμβρίου 2008.

Δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγο του και αυτοκτόνησε

(ΑΠΟ http://www.cosmo.gr/)
Λουκάς Βελιδάκης
Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου 41χρονος άνδρας σκότωσε με καραμπίνα την εν διαστάσει σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Το αιματηρό γεγονός έλαβε χώρα στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης, όταν το απόγευμα της Τρίτης ο 41χρονος δράστης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άνοιξε πυρ με καραμπίνα εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, δίνοντας τέλος στη ζωή της. Η 35χρονη εκείνη την ώρα είχε φτάσει έξω από το σπίτι της, στην οδό Μακεδονομάχων.
Ο 41χρονος αποχώρησε με το αυτοκίνητο του, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε προκειμένου να επιβιβαστεί σε άλλο. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, για να τον εντοπίσει λίγη ώρα μετά νεκρό, μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε, στον κόμβο του Μαυρονερίου Κιλκίς. Ο 41χρονος είχε αυτοκτονήσει πυροβολώντας τον εαυτό του με την ίδια καραμπίνα που είχε χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει την 35χρονη.