Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΒΟΛΕΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

(ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://www.halkidikinews.gr/)
Ευθείες βολές στην κυβέρνηση έριξε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας για την υπόθεση των παραχωρήσεων εκτάσεων στη Μονή Βατοπαιδίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική.
Ο κ.Δριβελέγκας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε για τα συμβόλαια παραχώρησης εκτάσεων, ενώ αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας χρηματοδότησε κατά το παρελθόν τη Μονή Βατοπαιδίου για την υλοποίηση διαφόρων έργων.
«Στις 28 Ιουλίου 2006 ο κ.Καραμαλνής μαζί με τον κ.Ρουσόπουλο και τον κ. Αγγέλου επισκέφθηκαν τη Μονή Βατοπαιδίου.
Οι υπογραφές της ανταλλαγής των εκτάσεων του δημοσίου μπήκαν στις 26 Ιουλίου 2006.
Δύο μέρες μετά πήρε την υπογραφή ο κ.Καραμανλής και την πήγε στη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτό το επισημαίνουμε για όσους υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε.
Και ενώ ο νομός Χαλκιδικής έχει τεράστια άνγκη για έργα, 418.000 ευρώ δόθηκαν από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Μονή Βατοπαιδίου για ανακαίνιση βιβλιοθήκης και διάφορα άλλα έργα, όταν εδώ για παράδειγμα δίνει 6.000 ευρώ για ένα μικρό φράγμα στον Ταξιάρχη. Αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη της προνομιακής σχέσης που απολαμβάνει η Μονή Βατοπαιδίου από την κυβέρνηση» ανέφερε ο κ.Δριβελέγκας
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου Αργύρης Λαφαζάνης έκανε λόγο για τοπικούς μεσολαβητές που συγκάλυψαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την υπόθεση των παραχωρήσεων.
«Για τους τοπικούς φορείς της Χαλκιδικής προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση επί 5 μήνες, όταν ο βουλευτής κ.Δριβελέγκας καλούσε να συνεδριάσει το νομαρχιακό συμβούλιο και εμείς επανειλημμένα είχαμε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα και η διοίκηση της ΝΑΧ αρνούταν. Αναγκαστήκαμε στη συνέχεια με υπογραφές να φέρουμε υποχρεωτικά το θέμα στο Ν.Σ.
Τότε ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις στο νομό” επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας έκανε λόγο και για κάποιους που διευκόλυναν τις Μονές.
Όλες αυτές οι κινήσεις με τα μοναστήρια διευκολύνονται σήμερα από την πολιτική συγκυρία, δηλαδή από αυτήν την κυβέρνηση και από αυτήν την διοίκηση της νομαρχίας” επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης. Ρεπορτάζ: Θοδωρής Δούκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: