Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ http://www.e-grammes.gr/)
Ημερίδα για το έργο και την προσωπικότητα του Ίωνος Δραγούμη διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» στις 24 Σεπτεμβρίου με γενικό τίτλο «Ίων Δραγούμης και Ελληνισμός».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής επί της Σταδίου και θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ.
Στην ημερίδα που γίνεται για τα 130 χρόνια από την γέννηση του Δραγούμη, θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές και θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: 17:00 Έναρξη.
Βαγγέλης Παπαδόπουλος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης». 17:05 «Ίων Δραγούμης: πάντα επίκαιρος». Χρήστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης». 17:20 «Ίων Δραγούμης: η ζωή και το τέλος του». Δημοσθένης Κούκουνας, ιστορικός και εκδότης. 17:40 «Η Χριστιανική προσέγγιση: η ταυτότητα του Πατρο-Κοσμά». Πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. 17:55 «Ο Ίων Δραγούμης και η Μακεδονία». Σταύρος Καρκαλέτσης, ιστορικός και συγγραφέας. 18:10 «Η συμβολή της Κρήτης στον Μακεδονικό Αγώνα». Ιωάννης Βερυβάκης, στρατηγός, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. 18:30 «Η συμβολή της Μάνης στον Μακεδονικό Αγώνα». Γεώργιος Δημακόγιαννης, δημοσιογράφος και εκδότης. 18:45 «Το Εθνικό Πρόγραμμα του Ίωνος Δραγούμη». Γεώργιος Ματσόπουλος, ιστορικός, καθηγητής Αμερικανικού Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής. 19:15 «Η διαλεκτική σχέση μεταξύ Ηθικής και Πολιτικής». Κωνσταντίνος Νιάρχος, καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών. 19:35 «Έθνος και Πολυπολιτισμός». Κωνσταντίνος Ρωμανός, καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου. 20:00 «Το Μακεδονικό Σήμερα». Συζήτηση με τους πρέσβεις ε.τ. Γεώργιο Γεωργίου και Κωνσταντίνο Πολίτη με συντονιστή τον καθηγητή Χρήστο Γούδη. 20:30 Επίλογος. Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου «Ίων Δραγούμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: