Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τσαντάκι – Φαρμακείο Α Βοηθειών

Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Κόκκινο, αδιάβροχο, υψηλής αντοχής σακίδιο πλάτης
* 1 κυρίως τμήμα με υψηλής αντοχής φερμουάρ (εμπεριέχει 6 τσαντάκια με φερμουάρ, διαφορετικού χρώματος, με διάφανο το επάνω μέρος, επικολλώνται με VELCRO στο εσωτερικό της τσάντας
* 1 τσέπη μπροστά
* Εμφανής ανακλαστική ταινία
* Χειρολαβή μεταφοράς
* Ζώνες ώμου

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ 6 ΤΣΑΝΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΟ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΛΛΩΝΤΑΙ ΜΕ VELCRO ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤΑΣ
Σάκος Α’ Βοηθειών
Περιεχόμενα :
1 Λευκοπλάστη ρολό 1,25cmx 5m (CE), 1 Κουτί γάζες αποστειρωμένες 15cm x 15cm x 6(CE), 1 Πιεστικό αιμοστατικό αποστειρωμ. επίδεσμο (CE), 1 Πιεστικό αιμοστατικό αποστειρωμ. επίδεσμο Large CE), 2 Επιδέσμους 5cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Επιδέσμους 7cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Επιδέσμους 10cm x 2,5m (CE) μη αποστειρωμένο, 2 Ελαστικούς επιδέσμους 6cm x 4m (CE) μη αποστειρωμένο, 1 Τριγωνικό επίδεσμο μη αποστειρωμένο (CE) μη αποστειρωμένο, Αυτοκόλλητα ράμματα αποστειρωμένα 3 τεμ. (CE), 20 τσιρότα αποστειρωμένα (CE), 1 Βαμβάκι (CE), 1 Burnshield αποστειρωμένη γάζα 10cm x 10cm (CE), 5 Burnshield hydrogel blotts αποστειρωμένο ζελέ για εγκαύματα(CE), 1 Ισοθερμική κουβέρτα (CE), 1 Στιγμιαία παγοκομπρέσσα (CE), 10 Μαντηλάκια οινοπνεύματος (ΕΟΦ), 1 Αεραγωγό με ανεπίστροφο βαλβίδα για τεχνητή αναπνοή μη αποστειρωμένο (CE), 4 Γάντια εξεταστικά μιας χρήσεως (CE), 1 Αιμοστατικό λάστιχο μη αποστειρωμένο (CE), 1 ψαλίδι κοινό, 1 Λαβίδα πλαστική, 4 Παραμάνες ασφαλείας.
Προδιαγραφές
60x40x20cm
Προτεινόμενη Χρήση
Για αυτοκίνητα, εργοτάξια κτλ.
{tab=Συσκευασία}
1 τεμάχιο

Οδηγίες Χρήσης
Οδηγίες πρώτων βοηθειών εντός συσκευασίας, Οδηγίες χρήσεως εντός συσκευασίας.

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ
μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη. 

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΙΣΧYΤΗΣ RF LINEAR RM RF KL-203

ΕΝΙΣΧYΤΗΣ RF LINEAR RM RF KL-203
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ / RF LINEAR AMPLIFIER RM RF KL-203 
ANEBAZEI THN ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΠΟΜΠΟΥ ΕΩΣ 100W AM/FM ΚΑΙ 200W SSB
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :18-30 MHz
ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 12-14V
ΡΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :10A
ΙΣΧΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ :0,5-10W AM/FM/1W- 20W SSB
ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ:AM FM 100W MAX /200W SSB
ΜΕΓΕΘΟΣ:¨109Χ125Χ35 mm

«Πες μου, Οδυσσέα»

«Πες μου, Οδυσσέα»
Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς 

Συγγραφέας: Νίκη Σελίμη
Εικονογράφος: Έρση Σπαθοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 9 Μαρτίου 2018
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 56
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-148-8
Τέσσερις ιστορίες µε ήρωες την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, που µιλούν για τον αποχωρισµό, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα (ή σύµπλεγµα της Ηλέκτρας), την αυτονοµία και την αυτογνωσία. Ιστορίες και τραγούδια που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, µε στόχο να προαγάγουν τη µεταξύ τους επικοινωνία, την αυτογνωσία και την αυτοανακάλυψη.

Τέχνη και αστρονομία_Συνάντηση δύο κόσμων_Κιλεσσόπουλος_Σειραδάκης

Τέχνη και αστρονομία: Συνάντηση δύο κόσμων
Α. Κιλεσσόπουλος – I. Σειραδάκης
Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, 19.30
Αστερισμοί, νεφελώματα και χάρτες του ουρανού αντικρίζονται με εικαστικές δημιουργίες, κι ένα νυχτερινό αστροπάρτι θα κορυφώσει τον εορτασμό της  Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 19.30, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στην εκδήλωση «Τέχνη και αστρονομία: Συνάντηση δύο κόσμων», ο  εικαστικός καλλιτέχνης Απόστολος Κιλεσσόπουλος κι ο καθηγητής Αστροφυσικής του ΑΠΘ Ιωάννης Σειραδάκης συμμετέχουν σε έναν πρωτότυπο διάλογο επί σκηνής στο Τελλόγλειο επιχειρώντας να αναδείξουν τη δημιουργική συνέργεια ανάμεσα στην επιστήμη και την τέχνη.
Η εκδήλωση πλαισιώνει την έκθεση «Της γης και τ’ ουρανού. Οι Kόσμοι του Απόστολου Κιλεσσόπουλου», που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα προβληθούν σε οθόνη στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου έργα του Απόστολου Κιλεσσόπουλου από τις σειρές «Κοσμικά τοπία», «Νεφελώματα», «Fractals», «Πανσπερμία», «Σπείρες». Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν συγχρόνως με  φωτογραφίες γαλαξιών, νεφελωμάτων, αστερισμών και άλλες εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες του ουράνιου στερεώματος που επέλεξε ο καθηγητής Αστροφυσικής Ιωάννης Σειραδάκης αντλώντας έμπνευση από την έκθεση του Απόστολου Κιλεσσόπουλου. Ο δημιουργός των έργων τέχνης θα αναφερθεί στο καθένα από αυτά και τις πηγές της έμπνευσής του, ενώ από την πλευρά του ο κ. Σειραδάκης θα ταξιδέψει το κοινό στο αχανές σύμπαν. 
Και αστροπάρτι
Αμέσως μετά τον διάλογο των δύο προσκεκλημένων ομιλητών θα γίνει το αστροπάρτι: το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει τον ουράνιο θόλο και τους ορατούς αστερισμούς με τα τηλεσκόπια των μελών του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, που θα έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Τελλογλείου. Στο πάρτι θα συμπράξει το Ανφάν Γκατέ, που ξεκινά την καλοκαιρινή του διαδρομή ως Ανφάν Γκατέ – Guadeloupe στον υπαίθριο χώρο του Τελλογλείου.
Η 18η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».
Την ημέρα αυτή το Τελλόγλειο θα είναι ανοιχτό από τις 09.00 έως τις 23.00 με ελεύθερη είσοδο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί δωρεάν σε όλες τις εκθέσεις που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στο Τελλόγλειο. Θα γίνουν δύο ξεναγήσεις, στις 12.00 – 13.00 και στις 18.00 – 19.00.

Νέες κυκλοφορίες


Μπαρόκ
Αμάντα Μιχαλοπούλου
ISBN: 978-960-03-6392-0
Τιμή: 18,00 €
Ποια είναι η καλύτερη κρυψώνα για χρήματα; Τι σημαίνει «kell pisilni» στα ουγγαρέζικα; Τι θα συμβεί αν ξανασυναντήσεις τον πρώτο σου έρωτα ή το φάντασμα του αγαπημένου σου ξάδερφου; Γιατί χαμογελάει η αυτοκράτειρα Θεοδώρα; Αν ένας γεωργός χρωστάει στην Αγροτική Τράπεζα 1.800 δραχμές και πληρώσει τα δύο πέμπτα του χρέους του, πόσα χρήματα χρωστάει ακόμα; Τελικά, μπορείς να ζήσεις σύμφωνα με τους κανόνες του μπαρόκ;
Μπαρόκ σημαίνει να ζεις αποφασιστικά, να ζεις δραματικά, να τεντώνεσαι στα ξέστρωτα σεντόνια. Μπαρόκ σημαίνει να γίνεις ο Δαβίδ του Μπερνίνι τη στιγμή που ρίχνει την πέτρα. Μπαρόκ σημαίνει να τραγουδάς μόνος σου πάνω στο ηλίθιο basso continuo. Τραγούδα, λοιπόν. Τώρα.
Το νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι ένα αναπάντεχο μυθιστόρημα «ανηλικίωσης», μια περιπετειώδης αναζήτηση του εαυτού και των αντανακλάσεών του. Η ηρωίδα της μικραίνει αντί να μεγαλώνει, και μαζί της στενεύει ο τόπος. Η Ελλάδα ονειρεύεται την Ευρώπη, οι συνταγματάρχες επιστρέφουν, και το κορίτσι μπουσουλάει σ’ ένα κτήμα που δεν δόθηκε ακόμα για αντιπαροχή. Τι θα γίνει μετά; Κι αν το σασπένς δεν βρίσκεται στο τέλος, αλλά στην αρχή των πραγμάτων;
«Σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία της Μιχαλοπούλου αλλά και των τελευταίων αρκετών ετών».
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, Το ΒΗΜΑ, 6/5/2018

Χάρτινος έρωτας
Ζοέλ Λοπινό
ISBN: 978-960-03-6323-4
Τιμή: 10,00 €
Ο πρώτος έρωτας δε σβήνει ποτέ. Κρύβεται στα μύχια του κορμιού μας σαν έμβρυο που λαχταρά να ζήσει. Ακόμη κι αν έχουν περάσει ολόκληρες δεκαετίες, η νοσταλγία πλανιέται στο μυαλό μας μαζί με αναπάντητα ερωτήματα, ίσως και με την ελπίδα.
Η Νεφέλη συναντά τυχαία τον Κωνσταντίνο, τον πρώτο άντρα που αγάπησε πραγματικά, και ξαφνικά κατακλύζεται από ένα απρόσμενο πάθος. Ωστόσο είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά –το ίδιο κι εκείνος– και δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτή τη θύελλα συναισθημάτων. Η ζωή βέβαια, που μοιάζει να ξέρει τι κάνει και δεν αφήνει τίποτα να γίνεται τυχαία –η Νεφέλη το γνωρίζει καλά αυτό–, ίσως της στέλνει κάποιο μήνυμα για να της αποκαλύψει κάτι.
Οι δύο ήρωες παγιδεύονται σε ένα λαβύρινθο με προσωπικά, κοινωνικά, ακόμη και πολιτικά αδιέξοδα. Θα χρειαστεί να αναμετρηθούν με μεγάλα διλήμματα και να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, αν θέλουν να φτάσουν κάποτε στην έξοδο, όπου βρίσκεται και το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αγαπητοί ζηλωτές - Τρεις στοχασμοί
Άμος Οζ
Μετάφραση: Λουίζα Μιζάν
ISBN: 978-960-03-6401-9
Τιμή: 12,00 €
Οι σελίδες αυτές απευθύνονται και σ’ εκείνους –και μάλιστα κυρίως σ’ εκείνους– που έχουν διαφορετικές ιδέες από τον συγγραφέα. Αυτά τα τρία νέα δοκίμια γράφτηκαν με την αίσθηση του επείγοντος, μέσα από την ανησυχία του, τον έντονο προβληματισμό και, πιο συγκεκριμένα, την πίστη πως ένα καλύτερο μέλλον είναι ακόμη εφικτό. Τι είναι ο φανατισμός; Είναι η φύση του οικουμενική; Μήπως ενυπάρχει σε όλους μας ένας τέτοιος πυρήνας; Ποια είναι η καρδιά του εβραϊσμού από την αρχή της ιστορίας του μέχρι σήμερα; Είναι πράγματι ασύμβατος ο εβραϊσμός με το δημοκρατικό πολίτευμα; Γιατί προσπαθούν να πείσουν τον ισραηλινό λαό πως η κατάσταση είναι «μη αναστρέψιμη»; Και ποια είναι τελικά αυτή η «κατάσταση»; Τι σημαίνει «δικαίωμα πάνω στη γη» και γιατί άραγε πρέπει κανείς να το διεκδικεί; Τρεις μαχητικοί στοχασμοί που προσεγγίζουν την ουσία της συζήτησης γύρω από την ίδια την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ, του εβραϊσμού και της ανθρωπότητας. Ο Άμος Οζ ρίχνει ένα απρόσμενο φως πάνω σε σύνθετα ιστορικά και πολιτικά ζητήματα και τολμά να προτείνει νέες διεξόδους σε μια πραγματικότητα που φαντάζει δυσοίωνα περίκλειστη.
«Περιεκτικό και εμπνευσμένο... Το Αγαπητοί ζηλωτές δεν είναι μόνο ένα εκπληκτικό βιβλίο με στοχασμούς και ιδέες – αποτυπώνει και τον πνευματικό αγώνα ενός ανθρώπου ο οποίος εδώ και δεκαετίες επιμένει να διατηρεί μια κριτική, αιχμηρή και διαυγή ματιά την ώρα που αντιμετωπίζει το χάος, ενίοτε και την παραφροσύνη».
ΝΤΑΒΙΝΤ ΓΚΡΟΣΜΑΝ

Αμέρικα Αμέρικα
Ίθαν Κέινιν
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
ISBN: 978-960-03-6399-9
Τιμή: 23,00 €
Είμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ακόμη ο Ρίτσαρντ Νίξον ενώ την ίδια στιγμή ο πόλεμος στο Βιετνάμ φαντάζει ατέλειωτος. Ο νεαρός Κόρεϊ Σίφτερ, γιος εργατών, προσλαμβάνεται ως κηπουρός στο τεράστιο κτήμα των Μέτερι. Και σύντομα, εξαιτίας της γενναιοδωρίας αυτής της πανίσχυρης οικογένειας, θα αρχίσει να σπουδάζει σε ένα ιδιωτικό οικοτροφείο και να εκτελεί χρέη βοηθού του γερουσιαστή της Νέας Υόρκης Χένρι Μπονγουίλερ που διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ. Ο πρωταγωνιστής δεν θα αργήσει να εμπλακεί με μία από τις κόρες των Μέτερι, εξέλιξη που θα επισπεύσει την απομάκρυνσή του από τον κόσμο στον οποίο μεγάλωσε. Καθώς η εκστρατεία του Μπονγουίλερ αποκτάει δυναμική, ο ήρωας συλλαμβάνει τον εαυτό του παγιδευμένο σε έναν πολύπλοκο ιστό από απρόβλεπτες καταστάσεις, όπου η αφοσίωση, η ευγνωμοσύνη, η πολιτική και το σεξ συγκρούονται με τις ηθικές αρχές, τον έρωτα και την αλήθεια. Το Αμέρικα Αμέρικα του Ίθαν Κέινιν είναι ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά γρήγορα μετατρέπεται σε μια οικουμενική ιστορία που διερευνά τις συντριπτικές εναλλαγές του ατομικού πεπρωμένου.
«Το Αμέρικα Αμέρικα είναι ένα πολυεπίπεδο έπος για τις ταξικές διαφορές, την πολιτική, το σεξ, τον θάνατο, αλλά και την κοινωνική ιστορία... Το εύρος του είναι μεγάλο και συχνά μας δίνει την αίσθηση ότι διαβάζουμε ένα αριστούργημα».
ΤΖΩΝ ΑΜΠΝΤΑΪΚ, The New Yorker
«Με έναν ασυνήθιστα σαγηνευτικό συνδυασμό πλοκής, ύφους και χαρακτήρων, ο Ίθαν Κέινιν έχει γράψει όλα αυτά τα χρόνια τη μια υπέροχη αφήγηση πίσω από την άλλη... Είναι ένας από τους καλύτερους λογοτέχνες που γράφουν σήμερα».
ΛΟΡΙ ΜΟΥΡ
«Ένα βιβλίο όπου η τόλμη της ελπίδας προσκρούει στη δύναμη της εξουσίας... περιμέναμε για πολύ καιρό τον άξιο διάδοχο του Ρόμπερτ Πεν Γουόρεν και του μυθιστορήματός του Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά, και το Αμέρικα Αμέρικα δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο ευοίωνη στιγμή».
Washington Post Book World
«Ο πλέον ώριμος, σοβαρός και επιτυχημένος συγγραφέας της γενιάς του».
National Public Radio

Η κομπάρσα
Αβραάμ Β. Γεοσούα
Μετάφραση: Μάγκυ Κοέν
ISBN: 978-960-03-6398-2
Τιμή: 18,00 €
Η Νόγκα, αρπίστρια στη Συμφωνική ορχήστρα του Αρνχάιμ στην Ολλανδία, προετοιμάζεται να ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα του Μότσαρτ. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους, ο αδερφός της, ο Χόνι, την παρακαλεί να επιστρέψει για τρεις μήνες στην Ιερουσαλήμ. Κάποιος πρέπει να προσέχει το οικογενειακό διαμέρισμα που κινδυνεύει, ώσπου η μητέρα τους να αποφασίσει αν θα παραμείνει οριστικά στον οίκο ευγηρίας στο Τελ Αβίβ. Η Νόγκα, για να γεμίσει τον χρόνο της, αρχίζει να απασχολείται, μέσω του αδελφού της, με κάτι διαφορετικό: κάνει την κομπάρσα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, την όπερα. Περνώντας από τον έναν ρόλο στον άλλο, ελεύθερη από δεσμεύσεις και περίεργη να επανασυνδεθεί με την χώρα και τους συμπατριώτες της ανακαλύπτει πως η γειτονιά της έχει μεταμορφωθεί από τους υπερορθόδοξους Εβραίους. Όμως η επάνοδος στο Ισραήλ της επιφυλάσσει άλλη μία έκπληξη: έρχεται αντιμέτωπη με τον πρώην άντρα της που την άφησε όταν εκείνη του είχε αρνηθεί κάτι πολύ σημαντικό. Ο Αβραάμ Β. Γεοσούα έπλασε μια σύνθετη, αλησμόνητη ηρωίδα. Η Kομπάρσα είναι η καλύτερη αφηγηματική του στιγμή.
«Επιτέλους ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα. Το ήρεμο και επιβλητικό ύφος του Γεοσούα βάζει τους αναγνώστες μπροστά σε μια σειρά από δίπολα: Ισραήλ και Διασπορά, Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ, ατομικές επιλογές και κοινωνικές επιταγές. Μέσα απ’ αυτές τις αντιθέσεις ξεδιπλώνει την τέχνη του και δημιουργεί ένα θαυμάσιο βιβλίο».
Haaretz
«Το ενδιαφέρον του συγγραφέα επικεντρώνεται στην ελλειμματική αίσθηση που έχουμε για την ιστορία όταν ζούμε την καθημερινότητά μας, αλλά και στην ανικανότητά μας να κατανοήσουμε το βίαιο μεγαλείο της ιστορίας. Η Κομπάρσα είναι συναρπαστική. Και ο Γεοσούα μοναδικός στη σκιαγράφηση χαρακτήρων και καταστάσεων».
New York Times Book Review
«Σε τούτο το στοχαστικό μυθιστόρημα, ο Γεοσούα μοιάζει να υπαινίσσεται ότι, “σε μια χώρα που δεν παύει να συνιστά απειλή για τον εαυτό της”, ένα ειρηνικό αδιέξοδο συνιστά μια μικρή αλλά αυθεντική νίκη».
The New Yorker
«Ένα μύχιο μυθιστόρημα, γυναικείο και φεμινιστικό».
Le Monde

Μια άλλη θάλασσα
Κλάουντιο Μάγκρις
Μετάφραση: Μαρία Σπυριδοπούλου
ISBN: 978-960-03-6400-2
Τιμή: 12,00 €
Ο νεαρός Ενρίκο Μρέουλε, ελληνιστής και φιλόσοφος, εγκαταλείπει την Ευρώπη λίγο πριν ξεσπάσει ο Μεγάλος Πόλεμος. Πηγαίνει στη Λατινική Αμερική, να γίνει γκάουτσο στην Παταγωνία, όπου εξαφανίζεται μοναχικός και ανώνυμος. Αφήνει πίσω την πόλη του, την Γκορίτσια, που είναι ακόμη υπό το καθεστώς των Αψβούργων, ένα μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες. Ανάμεσα στην απόδραση και την επιστροφή, την πτώση μιας αυτοκρατορίας και τα τραγικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ανάμεσα στην υπερατλαντική απεραντοσύνη και την πεισματώδη ακινησία της καταφυγής πάνω σ’ ένα βράχο της Αδριατικής, η ύπαρξη του πρωταγωνιστή κατατρύχεται από την αγωνία της τελειότητας, η οποία δεν οδηγεί πουθενά, ενώ συγχρόνως ο ίδιος κλείνεται σε μια καυστική και νοσταλγική άρνηση. Ο Κλάουντιο Μάγκρις γράφει με τρόπο μοναδικό για την περιπλάνηση ενός ανθρώπου που αναζητά την αρμονία, ενός λιποτάκτη-μάρτυρα μιας ηπείρου που βρίσκεται στο έλεος των δικτατοριών. Μ’ ένα περίτεχνο και ποιητικό ύφος, ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα για τη ζωή που καταλήγει στην αδυναμία να τη ζήσεις, μια παραβολή που παραπέμπει και στις περιπέτειες άλλων εξορίστων της λογοτεχνίας και του σύγχρονου πολιτισμού.
«Ο Κλάουντιο Μάγκρις είναι ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της εποχής μας».
ΜΑΡΙΟ ΒΑΡΓΚΑΣ ΛΙΟΣΑ
«Σε τούτη τη βάρβαρη εποχή της Ιστορίας είναι απαραίτητα τα έργα όσο και η παρουσία του Κλάουντιο Μάγκρις».
ΤZΟΡΤΖ ΣΤΑΪΝΕΡ

Ο ιχνηλάτης
Ντράγκαν Βέλικιτς
Μετάφραση: Ισμήνη Ραντούλοβιτς
ISBN: 978-960-03-6397-5
Τιμή: 18,00 €
Η είδηση του θανάτου της μητέρας του βρίσκει τον αφηγητή στη Βουδαπέστη και τον ωθεί να ξεκλειδώσει το μαύρο κουτί της μνήμης. Ο γιος αποδέχεται τούτη την κληρονομιά σαν ιχνηλάτης του παρελθόντος, σαν αρχειοφύλακας των αναμνήσεων, ακολουθώντας την πλημμυρίδα των εικόνων που κατακλύζουν το παρόν του. Στην περίπτωση αυτού του συγγραφέα όλα συνδέονται με τόπους οι οποίοι σχηματίζουν με τη σειρά τους τον χάρτη μιας ανθρώπινης διαδρομής. Ο ίδιος ανακαλεί το αγόρι που, νεοφερμένο από το Βελιγράδι στην Ίστρια, συναντά αλησμόνητες προσωπικότητες, όπως την απίστευτη Θεσσαλονικιά Λιζέτα Μπενεντέτι, που ήταν πραγματικό πρόσωπο και είχε μια συναρπαστική ζωή, ή τον Μάλεσα, που ήταν ο έμπιστος ρολογάς του Τίτο. Τα πάντα όμως συμβαίνουν υπό το αυστηρό βλέμμα της μητέρας του, από την κοσμοθεωρία της οποίας πασχίζει να απελευθερωθεί. Με τούτο το μυθιστόρημα, το πιο προσωπικό του βιβλίο, ο στιλίστας Ντράγκαν Βέλικιτς αποτίνει έναν συγκινητικό φόρο τιμής σε ό,τι καθόρισε τον ίδιο και την πατρίδα του, που δεν υπάρχει πια. Ο Ιχνηλάτης είναι το αριστούργημά του. Το 2015 απέσπασε το βραβείο ΝΙΝ, την κορυφαία λογοτεχνική διάκριση της Σερβίας.
«Η ενδελεχής ενδοσκόπηση του Ντράγκαν Βέλικιτς δεν συνιστά απλώς μια λογοτεχνική τακτική – πηγάζει από πιο βαθιά, η πραγματική της φύση είναι η αναζήτηση του νοήματος. Ο Ιχνηλάτης διακρίνεται για τον εξόχως προσωπικό του τόνο. Πρόκειται για μια αποκάλυψη του εαυτού. Ο συγγραφέας μένει χωρίς τη μάσκα του. Ανασυστήνει τον ίδιο τον αέρα που ανέπνεε στην παιδική του ηλικία. Ανακαλεί στη μνήμη του και ζωντανεύει τη ζεστασιά από χαμόγελα που ξεπερνούν τη διάρκεια ενός αιώνα. Ταινίες που προβάλλονται ξανά και ξανά. Αρώματα. Φωνές. Ήχοι. Αντικείμενα. Έμμονες εικόνες...»
NEBOJŠA MILENKOVIĆ, κριτικός και ιστορικός της τέχνης
«Πολλοί γράφουν, αλλά λίγοι είναι αυθεντικοί συγγραφείς όπως ο Βέλικιτς. Όποτε τον διαβάζουμε παραδινόμαστε στην απόλαυση της καθαρής λογοτεχνίας. Οι λέξεις του, οι προτάσεις του μας οδηγούν πάντοτε λίγο παραπέρα, όπως ακριβώς η μουσική του Τζίμι Χέντριξ».
GORČIN STOJANOVIĆ, σκηνοθέτης
«Ο Ιχνηλάτης μιλάει με γενναιότητα για πράγματα τα οποία προτιμάμε να αποσιωπήσουμε».
SRÐAN TEŠIN, συγγραφέας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - NOIR

Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός
Σταύρος Χριστοδούλου
ISBN: 978-960-03-6365-4
Τιμή: 15,00 €
Βουδαπέστη, 12 Φεβρουαρίου 1985. Το κρύο περονιάζει τα κόκαλα, ο ποταμός έχει παγώσει και ένας χρησμός, που ακούγεται σαν κρώξιμο, σημαδεύει τον νεογέννητο Γιάνος: «Κακός σπόρος, κακά μαντάτα». Είκοσι επτά χρόνια αργότερα, ο χρησμός επιβεβαιώνεται· ο «Γιάνος ο Ούγγρος» συλλαμβάνεται στην Αθήνα, κατηγορούμενος ότι δολοφόνησε τον ζωγράφο Μίλτο Αδριανό.
Πρόκειται άραγε για ένα ακόμα «τυπικό» έγκλημα όπου εμπλέκεται το κύκλωμα της αντρικής πορνείας; O δημοσιογράφος Στράτος Παπαδόπουλος ξεκινά να ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας, σκαλίζοντας ζωές παράλληλες, που ενίοτε συναντώνται στο περιθώριο της νέας αθηναϊκής πραγματικότητας. Μια εξηντάχρονη χήρα που διατηρεί ερωτική σχέση με τον Ούγγρο, η γυναίκα του με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, ο γόνος μιας ισχυρής πολιτικής οικογένειας που σχετιζόταν με τον ζωγράφο, ένας κρυψίνους αστυνόμος και ένας σκοτεινός τύπος του υπόκοσμου είναι τα πρόσωπα-κλειδιά σε ένα άνισο παιχνίδι συναλλαγών.
Στο βιβλίο του Σταύρου Χριστοδούλου κανείς δεν μοιάζει αθώος, ενώ η αλήθεια κρύβεται, όπως πάντα, στις λεπτομέρειες. Καθώς αποκαλύπτεται το μυστήριο, τα γκρίζα νερά του Δούναβη παρασέρνουν τις ιστορίες ανθρώπων που το μόνο που επιθύμησαν ήταν ν’ αγαπηθούν.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Σεφέρης - Αβέρωφ: Η ρήξη
Γιώργος Γεωργής
ISBN: 978-960-03-6296-1
Τιμή: 15,00 €
Η φιλία και συνεργασία του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Γιώργου Σεφέρη δοκιμάστηκε στα τέλη του 1958 και τις αρχές του 1959 λόγω της διαφωνίας τους στις επιλογές και την πορεία λύσης του Κυπριακού, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Γιώργου Σεφέρη, πρεσβευτή στο Λονδίνο, από τις συνομιλίες της Ζυρίχης. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν μερικές επιστολές ενώ στη διένεξη επενέβησαν ο Κωνσταντίνος και η Ιωάννα Τσάτσου. Ακολούθησε μια μακρά περίοδος ψυχρότητας χωρίς ποτέ οι σχέσεις τους να αποκατασταθούν.
Στην περίοδο που ο Ευάγγελος Αβέρωφ ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, ο Σεφέρης υπηρέτησε αρχικά ως διευθυντής στη Β´ Πολιτική Διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών το 1956-1957 και ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο Λονδίνο από το 1957 ως το 1962. Τις εμπειρίες και τις διαφωνίες του καταγράφει στα ημερολόγιά του και στην αλληλογραφία του. Καταλογίζει λανθασμένες επιλογές και επιπολαιότητα στον Ευάγγελο Αβέρωφ ενώ εκτιμά τις θέσεις και τη στάση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Το βιβλίο διαλύει πολλούς από τους μύθους γύρω από τη λύση του Κυπριακού και ανατρέπει παραδεδομένες εκδοχές και σκοπιμότητες, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τη σοβαρότητα, τη συνέπεια, την ευθυκρισία και τη διορατικότητα του Σεφέρη, που επιβεβαιώθηκε πολλές φορές στα χρόνια που ακολούθησαν.
Δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος ποιητής αλλά και ένας σπουδαίος διπλωμάτης.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μετά παρρησίας
Γιαννάκης Μάτσης
ISBN: 978-960-03-6304-3
Τιμή: 21,20 €
Ο Γιαννάκης Μάτσης υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Συμπαρατάχθηκε και συμπορεύθηκε με τον Γλαύκο Κληρίδη στην ίδρυση του ΔΗΣΥ και στη μεγαλειώδη πορεία του, που τον κατέστησε πρώτο κόμμα στην Κύπρο.
Το 1996 και ενώ ο Γλαύκος Κληρίδης είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπονομεύθηκε μια μεγάλη ευκαιρία λύσης του Κυπριακού, που είχε διαμορφωθεί χάρη στις επαφές του Μάτση με αξιωματούχους της Κυβέρνησης Κλίντον και ιδιαίτερα με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, τον «γίγαντα» της αμερικανικής διπλωματίας. Αυτό οδήγησε τον Γιαννάκη Μάτση, που ήταν τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, στην απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος.
Αντιτάχθηκε στην επιβολή του Σχεδίου Ανάν και αγωνίσθηκε για την απόρριψή του. Θεωρεί ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ως προοπτική λύσης, οδηγεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα έχει ως άμεση συνέπεια τη διχοτόμηση και την τουρκοποίηση της Κύπρου.
Ενεργός στην πολιτική ζωή για πενήντα περίπου χρόνια, ο Μάτσης πρωτοστάτησε ή αναμείχθηκε ενεργά στις προσπάθειες διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων, σωτηρίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα κατεχόμενα και καταδίκης του εποικισμού. Παράλληλα, υπήρξε από τους πρωτοπόρους στην επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκυπρίους.
Οι εμπειρίες του από τις σχέσεις με τον Μακάριο, το ΑΚΕΛ και τα άλλα κυπριακά κόμματα αποδίδονται νηφάλια, χωρίς πάθος, με στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Πολλές από τις αποκαλύψεις του, που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, θα προκαλέσουν και θα συζητηθούν.
Ένα βιβλίο συγκλονιστικό, με αποκαλύψεις γύρω από την πορεία του Κυπριακού και όχι μόνο.

ΠΟΙΗΣΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Η γυναίκα στο ασανσέρ
Τασούλα Επτακοίλη
ISBN: 978-960-03-6387-6
Τιμή: 8,48 €
Μικρές ιστορίες για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας.
Στα γυμνασιακά μου χρόνια, στα λευκώματα των φίλων μου –αυτά ήταν τα timelines όσων είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε χωρίς τα social media– μου άρεσε να γράφω ένα απόσπασμα από το ποίημα «Εκεί...» του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τη συλλογή Η συνέχεια του 1954: «Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας».
Το πίστευα για πολλά χρόνια. Όχι πια.
Σήμερα το ξέρω καλά: η ποίηση δεν είναι τοίχος για να κρύψουμε το πρόσωπό μας, αλλά καθρέφτης για να αντικρίσουμε τον εαυτό μας. Για να ζυγίσουμε τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, για να αναμετρηθούμε με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, για να παραδεχτούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, για να ψιθυρίσουμε τα όνειρά μας, τις κρυφές μας ελπίδες.
Για να δούμε τον εαυτό μας στις αληθινές του διαστάσεις και, άρα, να έχουμε μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Σε λίγα τετραγωνικά
Γιάννης Σταυριανός
ISBN: 978-960-03-6381-4
Τιμή: 7,42 €
Κάθε Λέξη της ποιητικής συλλογής Σε λίγα τετραγωνικά αδημονεί να συντονιστεί μαζί μας σε μια εμπνευσμένη αναλογία μεταξύ εαυτού και κόσμου, μέσω μιας συζήτησης που διευκολύνει ο ποιητής δίνοντάς Της φωνή. Η φωνή της εκδόθηκε εντέλει διότι μεταμορφώθηκε σε μια ποιητική πρό(σ)κληση, η οποία, με την απλότητα και την αμεσότητά της, ευελπιστεί να τοποθετηθεί στην καθημερινότητά μας ως φυλαχτό στον κόρφο μας και όχι ως τρόπαιο της διανόησής μας, ώστε να μας ανταποδώσει τη χαρά της μεταμόρφωσής της. Η ποίησή της αγγίζει με σεβασμό και ανθρωπιά τα πάθη μας και συμπάσχει μαζί μας για να μας υπενθυμίσει ότι η απόσυρσή μας σε αυτά μας αποδυναμώνει και μας αποξενώνει, διότι μας καθιστά λειψό ίχνος του εαυτού μας και κατά συνέπεια του κόσμου. Μας προ(σ)καλεί λοιπόν σε μια απενοχοποιημένη συνδιαλλαγή με τον εαυτό μας και τον κόσμο, με όχημα τη χαρά της προσωπικής μας ευθύνης προς την ελευθερία, μέσω της συμμετοχής μας στο όλο φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης, που δεν χαρακτηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα πάθη της αλλά και από τη γενναιοδωρία της.

Το δέντρο που ανατέλλει
Δάφνη Νικήτα
ISBN: 978-960-03-6359-3
Τιμή: 8,48 €
«Ένα δέντρο ανεβαίνει κρυφά στο δωμάτιό μου και μου μιλά για τις ιστορίες ανθρώπων που ζουν όπως κι εγώ μέσα σε δωμάτια, σε σπίτια, σε πόλεις, εκεί όπου οι εποχές έρχονται και φεύγουν αθόρυβα, εκεί όπου ακούγεται το μπλουζ του Νότου, εκεί όπου κάποιοι μιλούν για όνειρα και ποντίκια, εκεί όπου ξεθάφτηκαν όλα τα κρυμμένα μυστικά και η περιπέτεια είναι για δύο. Το ακούω να μου λέει για τη χώρα εκείνη όπου ο ήλιος μόνο ανατέλλει, οι άνθρωποι περπατούν χωρίς ομπρέλες στη βροχή, ο θάνατος ξεχνάει τον έρωτα, τα σπίτια ανθίζουν, θαύματα συμβαίνουν για να κρατήσουν το χαμόγελο, γιατί μ’ αυτούς που αγαπάς δεν έχει τέλος το ταξίδι.
»Η ηρωίδα δεν θυμίζει καλοκαίρι, γιατί η αλήθεια υπάρχει στη βροχή που πέφτει από τη σκεπή. Αυτή είναι η ομορφιά. Μια ομορφιά πέρα από την επανάσταση, όπως η γυναίκα που κάθεται στην πολυθρόνα της, καπνίζει “Καρέλια” και διαβάζει δυνατά το ποίημα. Με δάκρυα στα μάτια ερωτεύεται, όπως μόνοι μέσα στα εργαστήρια ερωτεύονται οι δημιουργοί...»
Δ. Ν.

ΣΑΤΙΡΙΚΑ

Meme μου τους κύκλους τάραττε
Κώστας Τουλάκης,
Πάνος Τσιροζίδης
ISBN: 978-960-03-6371-5
Τιμή: 10,00 €
«Αυτό δεν είναι βιβλίο, είναι σελίδα», αναφώνησε ο Αρχιμήδης και
ξαναμπήκε στην μπανιέρα του.
Ανακάλυψε και εσύ τα Ancient Memes, τη σελίδα που πήρε αγάλματα, πίνακες και τοιχογραφίες και δίνοντάς τους φωνή, τα ανέβασε στο ίντερνετ. Τη σελίδα που έβαλε τους χρήστες του Facebook στο τριπάκι να μάθουν να φτιάχνουν memes, δημιουργώντας ένα παράλληλο σύμπαν όπου…
… οι βίγκανς δεν περνάνε και τόσο τέλεια.
… τα κορίτσια έχουν σχέση, για τα αγόρια δεν ξέρουμε.
… αν έχεις πρόγραμμα θα τα καταφέρεις και δεν θα στερηθείς τίποτα.
… ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας λύνουν στην Ακαδημία τα γκομενικά τους.
… ο Μέγας Αλέξανδρος δοκιμάζει την υπομονή του Διογένη.
… Γρηγοριανές χορωδίες γύρω γύρω τραγουδούν το «Ντεσπασίτο».
… ήρωες της επανάστασης του ’21 κυνηγάνε με το τουφέκι και
εκτελούν τα κλισέ.
… επίμονοι πελάτες ψάχνουν και δεν ψάχνουν σπάνια βιβλία.
Και μην ψαρώνεις, βιβλίο είναι.

Πρεμιέρα για τα ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα


Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος:​ Πρεμιέρα για τα ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ και τι άλλο παίζει αυτή την εβδομάδα
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος φιλοξενεί την παραγωγή ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ της ομάδας «Εν δυνάμει», στη Μονή Λαζαριστών στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» από τις 19 έως τις 27 Μαΐου.
​Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας.
Περισσότερες πληροφορίες
Συνεχίζονται οι παραγωγές μας
Τα ΟΡΦΑΝΑ του Ντέννις Κέλλυ θέτουν ερωτήματα και προβλιματίζουν το κοινό τους στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Πόσο λεπτή μπορεί να είναι η γραμμή που μας χωρίζει από την κάθε παραβατική συμπεριφορά, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικά μας παιδιά;

Ακόμη, το ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ θα βρίσκεται για μία παράσταση το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 21.00 στη Ρωμαϊκή Αγορά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Εισιτήρια Online
Μετακλήσεις

ΓΡΑΝΑΔΑ του Γιάννη Καλαβριανού
Από τις 17 έως τις 27 Μαΐου
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).
Κάθε μέρα, πεθαίνουν στη γη 150.000 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει 120 το λεπτό, άρα 2 άνθρωποι κάθε δευτερόλεπτο…
ΑΙΑΣ του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης
Από 17 έως 20 Μαΐου
Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Η βία που μας προστατεύει, μετατρέπεται σε βία που μας απειλεί
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Τα πουλιά της ψυχής μου

Τα πουλιά της ψυχής μου 
Εγώ δεν είμαι κήρυκας να περιγράφω την λουσάτη ζωή της νεόπλουτης κοινωνίας. Ούτε τις αναμνήσεις των καταστροφέων της ζωής. Ό,τι θωρώ μολογώ. Για ό,τι ζούμε, για ό,τι αντιπροσωπεύουμε εμείς και οι φίλοι μας, τα μαύρα πουλιά της δυστυχίας, γράφω.
Όπως τα αντιλαμβάνομαι κι ανάλογα με τις φτωχές μου δυνάμεις. Δεν μου αρέσουν οι γραμμές και οι κατευθύνσεις. Παίζω τα παιγνίδια μου με το φως, στο πέρασμα του χρόνου στο τόπο μας. Δεν είμαι επαγγελματίας, ούτε ψυχρός εκτελεστής παραγγελιών. Το κέφι μου κάνω. Ούτε θέλω να αναπαράγω λαϊκές δεισιδαιμονίες και δοξασίες από το τζάκι της γιαγιάς. Δεν θέλω ο αναγνώστης να σπαταλά το χρόνο του στην παραδοσιολαγνεία. Ψάχνω την ομορφιά της παλιάς εποχής, μα και τα δώρα που προσφέρει στην νέα, χωρίς έτοιμες ιδέες. Μου αρέσει ο τρόπος ζωής που έχω επιλέξει κι αυτόν προσπαθώ να εκφράσω. Καταγγέλλω ό,τι ασκημίζει τη ζωή και τη ψυχή μας. Μα, πάνω από όλα είμαι ο εαυτός μου, ο ορατός και ο αόρατος, αλλά και ο αυστηρός κριτής του ίδιου του εαυτού μου. Διαλαλώ ότι «Του Γέρου Κόσμου η Καρδιά, Καινούργιο Αίμα Θέλει!»
Τα κείμενα και τα κιτάπια μου, δεν αποτελούν πραμάτειες, στα ράφια της βιομηχανίας. Στις πλάτες κουβαλώ αμαρτίες της ζωής μου. Είμαι ένας πλανόδιος πραματευτής που διαλαλώ ιδέες. Είναι η κραυγή και ο ψίθυρός μου. Καθημερινά τσακώνομαι με τον αόρατο εαυτό μου για να παραμένει νέος και αλητόβιος. Εραστής της ζωής και της τέχνης.
Τα πουλιά της ψυχής μου 
Διηγήματα
περιέχει Cd με τραγούδια-μελοποιημένη ποίηση του Κωστή Μουδάτσου, από το συγκρότημα "Το κάλεσμα της Φύσης"
συγγραφέας:Κωστής Μουδάτσος
Isbn: 978-960-579-075-2
Σελίδες:300
Λιανική Τιμή: 20,00 ευρώ

τελευταίες 10 μέρες- δηλώστε συμμετοχή

Wine Olymp Awards 2018 - Wine and Spirits Competitions
26 - 27 Μαΐου, ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens
Δήλωσε την συμμετοχή σου σ ή μ ε ρ α:
• Διαγωνισμός ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ οίνου & αποσταγμάτων
Διαγωνισμός ποιότητας ΟΙΝΩΝ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ 2018
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής οίνου από εδώ:
http://www.wineolympawards.com/wp-content/uploads/2018/04/aitisi-symmetoxis-oinon2018.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@wineolympawards.gr
- Κόστος συμμετοχής €280 + ΦΠΑ24% = €347,20
(ΤΟ κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή μέχρι 4 προϊόντα π.χ. λευκό κρασί, κόκκινο κρασί, ροζέ κρασί, αφρώδες κρασί. Από το 5ο προϊόν και μετά, το κόστος είναι €60 ανά προϊόν)
- 6 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής αποστάγματος από εδώ:
http://www.wineolympawards.com/wp-content/uploads/2018/04/aitisi-symmetoxis-apostagmata2018.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@wineolympawards.gr
- Κόστος συμμετοχής €280 + ΦΠΑ24% = €347,20
((ΤΟ κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή μέχρι 4 προϊόντα π.χ. τσίπουρο, ούζο με γλυκάνισο, ούζο, ρακί. Από το 5ο προϊόν και μετά, το κόστος είναι €60 ανά προϊόν)
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
• Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ οίνου & αποσταγμάτων
Διαγωνισμός ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ οίνων & αποσταγμάτων 2018
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από εδώ:
http://www.wineolympawards.com/wp-content/uploads/2018/04/aitisi-symmetoxis_Design-2018.pdf
Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και στείλτε την πίσω συμπληρωμένη-μαζί με το καταθετήριο της τράπεζας- στο email: info@wineolympawards.gr
- Κόστος συμμετοχής €280 + ΦΠΑ24% = €347,20
(ΤΟ κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή μέχρι 4 προϊόντα π.χ. λευκό κρασί, κόκκινο κρασί, ούζο, αφρώδες κρασί. Από το 5ο προϊόν και μετά, το κόστος είναι €60 ανά προϊόν)
- 4 τεμ φιάλες 500ml ή 750ml
- 3 τεμ ετικέτες ή εκτύπωση ετικέτας σε υψηλή ανάλυση.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.wineolympawards.com/el/processofcontests/
Προσθέστε αξία στα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας τους διαγωνισμούς Wine Olymp Awards

Άμστερνταμ: Ένας εναλλακτικός οδηγός

ArtTravel

1

Άμστερνταμ

 Ένας εναλλακτικός οδηγός
Κάντε κλικ
2

Ιταλία

Τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά.
3

Κέα

2 ημέρες στα χαμένα μονοπάτια της.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Μικρές Κυκλάδες

15 γευστικές στάσεις που πρέπει να κάνετε.
Κάντε κλικ