Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

<<ΣΥΝΑΥΛΙΑ ....ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας καλεί να παρακολουθήσετε την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ….ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».
Το πρόγραμμα αυτό που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης Philoxenia 2010” περιλαμβάνει κομμάτια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Καραΐνδρου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σαββόπουλου, Πασχαλίδη αλλά και Παραδοσιακά τραγούδια.         
Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 ώρα20:30 Είσοδος Ελεύθερη
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

Το ΚΘΒΕ κοντά στην εκπαίδευση

Το ΚΘΒΕ κοντά στην εκπαίδευση             
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θέλοντας να συμβάλει στο  έργο των εκπαιδευτικών, να διευκολύνει την επικοινωνία τους με το θέατρο και να παρέχει ουσιαστική υποστήριξη σε θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση θεατρικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση αναλαμβάνει μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα χρονιά:             
Καθιερώνεται η «Γραμμή του Εκπαιδευτικού»:            
Κάθε Δευτέρα 12:00-14:00 το μεσημέρι, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Θεατρολογίας-Δραματολογίου του ΚΘΒΕ, από όπου θα παρέχονται πληροφορίες και εκπαιδευτικό υλικό για θέματα που αφορούν στη χρήση θεατρικών μεθόδων και τεχνικών στα σχολεία. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 263357, κα Αμαλία Κοντογιάννη).             
Έπειτα από την παρακολούθηση των παραστάσεων της Νεανικής  Σκηνής (Ηλέκτρα) οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί  έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τους ηθοποιούς, τόσο για τη συγκεκριμένη παράσταση, όσο και για θέματα που αφορούν συνολικά στον μύθο των Ατρειδών, εστιάζοντας στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου, Ορέστεια.               
Έπειτα από την παρακολούθηση της παράστασης της Παιδικής Σκηνής (Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι) οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν, εμπνευσμένοι από το υπέροχο ταξίδι του Τουρτούρι, συμμετέχοντας σε θεατρικά παιχνίδια, την ύλη των οποίων έχει επιμεληθεί ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς.               
Το ΚΘΒΕ θα διοργανώσει σεμινάρια στα οποία θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν μαθήματα ορθοφωνίας για τη διευκόλυνση της λειτουργίας στη τάξη, καθώς και σεμινάρια από θεατρολόγους, ηθοποιούς, και σκηνοθέτες, που έχουν ως στόχο την εξοικείωση με τη διαδικασία  δραματοποίηση έργων.               
Οι ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα (Τηλέφωνο επικοινωνίας-δήλωση συμμετοχής: 2310 589104, κα. Κατερίνα Καλιτσοπούλου).

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 10DVD BOX "CHARLIE CHAPLIN" - COLLECTION

10DVD Charlie Chaplin - Collection           
ΚΩΔ:27003417         
BARCODE: 5201364734173        
Αυτή η μοναδική / συλλεκτική κασετίνα, περιέχει 10 DVD του διασημότερου κωμικού όλων των εποχών Charlie Chaplin.           
Περιέχει 36 από τις ωραιότερες στιγμές του.           
Ο Σαρλώ ως μεθύστακας ή ονειροπόλος ή ότι μπορείτε να φανταστείτε, με το αθώο βλέμμα του, το άτσαλο παιχνίδι με το μπαστούνι του και την αφέλεια του θα χαρίσει 14 ώρες αυθόρμητου γέλιου σε όλη την οικογένεια.       
Μια ιστορικής σημασίας συλλογή...           
Κυκλοφορεί σε πολυτελή κασετίνα με δυνατότητα επιλογής ελληνικών η αγγλικών υπότιτλων.       
DVD 1 Το Παγοδρόμιο/ Ο Σωσίας/ Δίπλα Στη Θάλασσα/ Ο Βοηθός         
DVD 2 Μια Το Πρωί/ Το Ενεχυροδανειστήριο/ Μια Καινούργια Δουλειά            
DVD 3 Βράδια Διασκέδασης/ Στο Ιπποδρόμιο Της Βενετίας/ Αδίστακτη Αγάπη/ Χαμός Στα Γυρίσματα/ Πίσω από Την Οθόνη           
DVD 4 Ταγκό-Μπερδέματα/ Η Γυναίκα/ Πως Να Μαγνητίζεις Μια Γυναίκα/ Μια Βράδια Στη Παράσταση              
DVD 5 Δουλειά/ Στο Πάρκο/ Ο Νοσοκόμος/ Τριπλά και Διπλά             
DVD 6  Ο Αλήτης/ Αστυνομία/ Παντρειά Με Το Ζόρι              
DVD 7   Ο Εγκληματίας/ Ο Κόμης/ Το Αντίδοτο             
DVD 8  Ο Πυροσβέστης/ Ο Περιπετειώδης/ Ο Βιολιστής           
DVD 9  Ο Μετανάστης/ Ο Εύκολος Δρόμος/ Νοκ-άουτ           
DVD 10  Ο Πρωταθλητής/ Το Ντους/ Η Τράπεζα/ Καυτή Κούρσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ         
Η ΜΥΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΜΥΙΚΟ ΑΛΓΟΣ.
Αυτή η αυξημένη παραγωγή της μυοσφαιρίνης και ο αυξανόμενος εντοπισμός της στα ούρα (μυοσφαιρινουρία) μπορεί να είναι ιδιοπαθής και ποικίλου βαθμού.      
Έτσι ο εντοπισμός του και η αντιμετώπισή του είναι πάντοτε δύσκολη.          
Σε ασθενείς με ΣΚΠ που παραπονούνται έντονα για μυϊκό άλγος και καταβολή η πιθανότητα για ιδιοπαθή παροξυσμική μυοσφαιρινουρία πρέπει να εξετάζεται πάντα γιατί η συνύπαρξη των δύο ασθενειών είναι τακτική.          
Πιθανόν λόγω του γονιδιακού χαρακτήρα των νοσημάτων.               
Τακτική βελτίωση που παρατηρείται στη ΣΚΠ μετά από χορήγηση της βιταμίνης D πιθανότατα να οφείλει το θετικό αποτέλεσμα της σε μια υποκείμενη ιδιοπαθή παροξυσμική μυοσφαιρινουρία.              
ΣΚΠ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΘΥΜΟΥ                
ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΜΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ.              
Ασθενείς με ΣΚΠ όπως είναι φυσιολογικό και με όλους τους ανθρώπους πέφτουν τακτικά σε εκρήξεις θυμού ή καταστάσεις οργής, διαρκείας ακόμη και ημερών.             
Άσχετα με την χαρακτηριοδομή τους και την αιτία που προκαλεί την αντίδραση ή καταγραφή των εγκεφαλικών δραστηριοτήτων μέσω των προκλητών δυναμικών δείχνει ότι οι καταστάσεις αυτές προκαλούν σχεδόν μόνιμες βλάβες στο εγκεφαλικό παρέγχυμα.
Δηλαδή χειροτερεύουν την αρρώστια.                          
Καταγράψαμε οπτικά και ακουστικά προκλητά δυναμικά σε θυμωμένους με ΣΚΠ.
Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για νευροφυσιολογικές εξετάσεις μέσω των οποίων μπορούμε γρήγορα και ανώδυνα να εξετάσουμε οπτική οδό και στέλεχος του εγκεφάλου.                         
Πιστοποιήσαμε σε όλες τις περιπτώσεις μέσω των δύο εξετάσεων μια χειροτέρευση των αποτελεσμάτων η οποία ελάχιστες φορές επανήλθε εν μέρει μόνη της.            
Ακόμα και όταν δόθηκε εντατική θεραπεία σε λίγες περιπτώσεις είχαμε πλήρης αποκατάσταση.             
Πρέπει οι ασθενείς με ΣΚΠ να αποφεύγουνε καταστάσεις οργής και θυμού.

Δελτίο τύπου απο την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος


Πανελλήνια  Ένωση  Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος         
Αρ. Αποφ. Πρωτ. Αθηνών 7929/2008, Αρ.Φακ. Νομ.Αθ. 19035        
Σωζοπόλεως 28, Αθήνα ΤΚ 10446        
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799        
Website: www.vfu.gr   E-Mail:info@vfu.gr            
Προς:          
Τον Υπουργό Προ. Πο. κ. Χρήστο Παπουτσή         
Κοιν:       
1. κ. Υφυπουργό Προστασίας του πολίτη       
2. κ. Γεν. γραμματέα Δημόσιας Τάξης         
3. κ. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος           
4. Πολιτικά Κόμματα             
5. Μ.Μ.Ε.          
Αθήνα, 29-11-2010             
ΘΕΜΑ: «Χορήγηση στολών σε νέους Εθελοντές Πυροσβέστες »             
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,     
Στα τέλη του 2007 και με αφορμή τις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, το Πυροσβεστικό Σώμα έγινε αποδέκτης πολλών δωρεών από διάφορα ιδρύματα και φορείς εντός και εκτός Ελλάδας για την ενίσχυση τόσο του μηχανολογικού του εξοπλισμού όσο και των μέσων ατομικής προστασίας του πυροσβεστικού προσωπικού.          
Ανάμεσα σε αυτά είναι και το κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, όπου μεταξύ άλλων αποφάσισε τη δωρεά 3000 στολών για το εθελοντικό πυροσβεστικό προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.   
Με την αλλαγή της ηγεσίας και την ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού Π.Σ. από τον Αντιστράτηγο κ. Κοντοκώστα το μήνα Δεκέμβριο 2007, διαφάνηκε από την πρώτη σχεδόν στιγμή μια αρνητική διάθεση ως προς την χορήγηση της εν λόγω στολής στους εθελοντές πυροσβέστες.          
Υπήρξε αδικαιολόγητη και αχαρακτήριστη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών παραλαβής από το Α.Π.Σ., αλλά και παρέμβαση της τότε Ηγεσίας προς τον κατασκευαστή όπου ζητήθηκε, κατά παρέκκλιση της τριμερούς υπογραφείσας συμφωνίας και χωρίς να ενημερωθούμε, η αλλαγή της επιγραφής στο πίσω μέρος του χιτωνίου από «Πυροσβεστικό Σώμα» σε «Εθελοντής Πυροσβέστης». 
 Ύστερα από έντονη αντίδραση μας και σε ένα κλίμα γενικής διάθεσης καλής θέλησης, συμφωνήθηκε η επιγραφή να αναφέρει «Πυροσβεστικό Σώμα – Εθελοντής»  και τα έξοδα αντικατάστασης αυτής να βαρύνουν την Ένωσή μας.          
Τελικά, οι πρώτες αποφάσεις για την χορήγηση στολής στους εθελοντές πυροσβέστες εκδόθηκαν τον Νοέμβριο του 2008         
Άλλο ένα γεγονός που προστέθηκε στο όλο θέμα ήταν ότι ενώ η αρχική συμφωνία ήταν να χορηγηθούν 2 στολές σε κάθε έναν από τους 1500 εθελοντές πυροσβέστες, αποφασίστηκε να χορηγηθεί τελικώς μόνο μία, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί τι θα απογίνουν οι υπόλοιπες 1500 που περίσσευαν.         
Ύστερα από επίμονες και συνεχείς παρεμβάσεις μας, συμφωνήθηκε οι υπόλοιπες να διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύπτουν από τις εγγραφές νέων εθελοντών πυροσβεστών και σε επικύρωση της συμφωνίας αυτής εκδόθηκε υο υπ’ αριθ. 47498 οικ Φ. 702.14/11-09-2009 έγγραφο Α.Π.Σ. που ρύθμιζε σχετικά το ζήτημα.           
Με την ανάληψη της Ηγεσίας του Π.Σ. από τον Αντιστράτηγο κ. Στεφανίδη και ενώ φαινόταν ότι τα προβλήματα είχαν ξεπεραστεί και οι διαδικασίες προχωρούσαν κανονικά, στην πρώτη συνάντηση του Δ.Σ. μαζί του, το μήνα Δεκέμβριο 2009, αναφέρθηκε ότι κανονικά δεν προβλέπεται χορήγηση στολής και ότι τελικώς αυτές παρατύπως χορηγούνται.         
Παρόλα αυτά η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, όπου ξαφνικά σταμάτησε κάθε χορήγηση.            
Παρά τις επανειλημμένες μας προσπάθειας να εντοπίσουμε και διερευνήσουμε τους λόγους διακοπής, σε συνεχείς συναντήσεις μας με επιτελείς του Αρχηγείου μας παρέθεταν κάθε φορά και διαφορετικές δικαιολογίες και απίθανες τοποθετήσεις, του τύπου «οι στολές είναι του Σώματος και αν θέλουμε σας τις δίνουμε», «θα πρέπει να παρακαλάμε για ό,τι ζητάμε», «δεν θα πάρετε αυτές, αλλά άλλες».            
Τον Σεπτέμβριο 2010 σε επιστολή μας προς τον κ. Αρχηγό ζητήσαμε να πληροφορηθούμε τους λόγους αυτής της απαράδεκτης κωλυσιεργίας και αν τελικώς αυτές θα χορηγηθούν ή όχι, χωρίς βέβαια να λάβουμε μέχρι σήμερα κάποια απάντηση.           
Ακολούθως, ζητήθηκε συνάντηση με τον κύριο Αρχηγό και η οποία ενώ συμφωνήθηκε, την ημέρα της πραγματοποίησης της δεν μας δέχτηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας και μας παρέπεμψε στον κ. Επιτελάρχη.          
Ενώ θέσαμε με λεπτομέρεια το θέμα στον κ. Επιτελάρχη, ούτε αυτός μας απάντησε στα προφανή ερωτήματα.          
Παρόλα αυτά εμείς εξακολουθήσαμε να διερευνούμε το θέμα, ώσπου πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Αρχηγός δεν επιτρέπει την χορήγηση επειδή στην υπάρχουσα νομοθεσία δεν προβλέπεται χορήγηση στολής από το Πυροσβεστικό Σώμα προς τους εθελοντές πυροσβέστες.            
Πριν ένα περίπου μήνα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα κ. Τασούλα, όπου και του αναφέραμε πλήρως το πρόβλημα.           
Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με τον κύριο Αρχηγό ο οποίος και του επανέλαβε την ίδια αβάσιμη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την νομοθεσία.          
Παρόλα αυτά ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης τις αμέσως επόμενες ημέρες.      
Σήμερα είμαστε στον 5ο μήνα και οι νέοι συνάδελφοι παραμένουν χωρίς επιχειρησιακή δραστηριότητα και αξιοποίηση, περιμένοντας τη στολή τους και αντικρίζοντας μια κατάσταση που παραπέμπει σε ανεπίτρεπτα βραδυκίνητη και γραφειοκρατική Δημόσια Υπηρεσία.          
Η εικόνα αυτή δεν τιμά καθόλου το Πυροσβεστικό Σώμα και προσβάλει τόσο τους νέους συναδέλφους, πολίτες αυτής της χώρας, που επιθυμούν οικειοθελώς να βοηθήσουν στο έργο μιας Υπηρεσίας που προστατεύει τον πολίτη και το περιβάλλον, όσο και τους υπόλοιπους συναδέλφους που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αποδείξει με έργα την προσφορά τους και ανταμείφθηκαν για αυτό όχι από την Πολιτεία αλλά από ένα Ίδρυμα που ξέρει, σέβεται, τιμά και αναγνωρίζει το εθελοντικό έργο.    
Επιπλέον αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ήδη να παρατηρείται αποχώρηση μερικών εξ αυτών με εμφανή την απογοήτευση τους και αν όχι και την απέχθεια για μια υπηρεσία που υπηρετεί τον πολίτη και ενώ βρίσκεται ψηλά στην συνείδηση της κοινωνίας, τους γυρίζει συστηματικά την πλάτη.      
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,          
Οι εθελοντές πυροσβέστες δεν είναι μικρά παιδιά που έρχονται στο Πυροσβεστικό Σώμα με την προτροπή των γονέων τους ώστε να περάσουν ήσυχα και ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από προγράμματα δημιουργικής ψυχαγωγίας και ενασχόλησης με χρήσιμα και πρακτικά θέματα.        
Είναι πολίτες αυτής της χώρας που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικό έργο τόσο στο κράτος όσο και στον συνάνθρωπο και δεν δικαιούται αλλά ούτε και επιτρέπεται κανείς να παίζει μαζί τους.            
Αφού η χορήγηση σύμφωνα με το Αρχηγείο δεν προβλέπεται, για ποιο λόγο επιτράπηκε από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο 2010;           
Και αφού η χορήγηση είναι «παράνομη»,  δεν θα έπρεπε να υπάρξει διοικητικός έλεγχος ώστε να ερευνηθεί για ποιό λόγο χορηγούνταν μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο;          
Ας μην κοροϊδευόμαστε πια, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.            
Δεν υπάρχει καμία διάθεση υποστήριξης του υγιούς και πραγματικού πυροσβεστικού εθελοντισμού. Αν το πρόβλημα ήταν νομικό, εδώ και τόσο καιρό θα μπορούσε με μια μικρή προσθήκη ή όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο να έχει λυθεί, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν προκαλείται καμία επιβάρυνση στον υπηρεσιακό προϋπολογισμό.              
Αν υπήρχε πραγματική και ειλικρινής διάθεση, όλες οι υπηρεσιακές ενέργειες θα κατευθύνονταν προς την ανεύρεση λύσης και το ξεπέρασμα των όποιων «τυπικών κωλυμάτων», παρά στη συνέχιση της εφευρηματικής σκέψης για δημιουργία ανυπέρβλητων δήθεν προβλημάτων προκειμένου να κρυφτούν πίσω από αυτά, εκείνοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί και να πιάσει τόπο αυτή η δωρεά.         
Σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να αφιερώσουν ένα μεγάλο κομμάτι του προσωπικού και οικογενειακού τους χρόνου για να υπηρετήσουν εθελοντικά το Πυροσβεστικό Σώμα και βλέπουν ότι η Υπηρεσία δεν ενδιαφέρεται και μας ρωτάνε «Γιατί τέτοια αντιμετώπιση;» τι, κατά την άποψη σας θα μπορούσαμε, να τους απαντήσουμε;         
Με τιμή,   
Για το Δ.Σ.     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΟΥΓΚΡΗΣ                    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ
 6937269843                                               6945291080

“Μικρές Ιστορίες στ΄ Ανοιχτά της Μουσικής…”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 (ώρα 22:30)      
(και κάθε Παρασκευή ως τα Χριστούγεννα)           
BIBELO (Ελευθ. Βενιζέλου 26 - Ν. Ιωνία, τηλ. 2102755501)              
Μικρές Ιστορίες στ΄ Ανοιχτά της Μουσικής…”           
επειδή "...η μουσική είναι φίλη μας και συχνά περνούν μες στον καθρέφτη πρόσωπα που είδαμε κάποτε σ΄ ένα δρόμο ή σ΄ ένα παράθυρο..."            
με τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ & GAIA+         
συμμετέχει ο ΑΡΗΣ ΖΑΡΑΚΑΣ      
Μικρές Ιστορίες στ΄ Ανοιχτά της Μουσικής με μελωδίες, ρυθμούς και ηχοχρώματα από την Κρήτη ως το Μεξικό.             
Η δροσερή φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη, πλαισιωμένη από τους Gaia+ και τον τραγουδοποιό Άρη Ζαρακά (Magic de Spell, ΡΟΔΕΣ), μας προσκαλεί σε μια ποιοτική και ταξιδιάρικη βραδιά!     
και οι GAIA+:        
Έλσα Παπέλη - τσέλο           
Λευτέρης Ανδριώτηςκρητική λύρα     
Κατά τη διάρκεια του live προβάλλεται Video Art με συμμετοχή της animator  Marik.         

ΣΠΙΘΑ - ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΣΠΙΘΑ           
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ             
Σελίδες: 48               
«Βάζω εγώ μια Σπίθα», λέει ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία Σπίθα, και συμπληρώνει: «περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες.      
Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει.»
Στο ολιγοσέλιδο αυτό τομίδιο καταγράφονται οι σκέψεις και οι προτάσεις του Μίκη Θεοδωράκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες.         
ΙΝΔΙΚΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ         
Καλλιδρομίου 64, 114 73, Αθήνα           
Τηλ. 2108838007 - 2108251889, Fax. 2108215389            
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης: Εξαδακτύλου 5          
54635 Θεσσαλονίκη,              
Τηλ. 2310231083, Fax. 2310262399         
E-mail. indiktos@indiktos.gr,            

Προβολή ταινιών στη διάρκεια του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.         
Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη          
τηλ./fax 2310 991610         
www.tf.auth.gr/teloglion, e-mail: teloglion@auth.gr              
Στο Μουσείο Κινηματογράφου, στη διάρκεια του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-12 Δεκεμβρίου 2010), θα προβληθούν οι ταινίες:           
Σάββατο 4/12 Can-Can (1960) (Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Λάνγκ, Πρωταγωνιστές: Φρανκ Σινάτρα, Σίρλεϊ ΜακΛέιν)           
Κυριακή 5/12 French Cancan (1954) (Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενουάρ, Πρωταγωνιστές: Ζαν Γκαμπέν, Φρανουάζ Αρνούλ)         
Δευτέρα 6/12 An American in Paris (1951) (Σκηνοθεσία: Βινσέντε Μινέλι, Πρωταγωνιστές: Τζιν Κέλι, Λέσλι Κέιρον)           Τρίτη 7/12 Moulin Rouge (1952)(Σκηνοθεσία: Τζον Χιούστον, Πρωταγωνιστές: Χοσέ Φερέρ, Κολέτ Μαρσάν, Κλόντ Νολιέ)           
Τετάρτη 8/12 Moulin Rouge! (2001) (Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν, Πρωταγωνιστές: Νικόλ Κίντμαν, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζον Λεγκιθάμο)         
Ώρα προβολών: 20.00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Επιχειρώ στην Καλαμαριά - Τεύχος 1

Μηνιαίο ενημερωτικό δελτιο για την σύχρονη επιχειρηματική πρακτική

Χριστούγεννα στον ΄ΠΕΡΙΠΑΤΌ' - Πρόγραμμα Παραστάσεων

΄΄Η Μάγισσα Κατσούφω και το Εύθυμο Χωριό των Χριστουγέννων’’ 
Στο εύθυμο χωριό των Χριστουγέννων τη παραμονή της μεγάλης αυτής γιορτής επικρατεί μια παράξενη ησυχία …    
Οι  κάτοικοι βαριούνται!           
Στο εύθυμο χωριό των Χριστουγέννων τη παραμονή της μεγάλης αυτής γιορτής επικρατεί μια παράξενη ησυχία …           
Οι κάτοικοι βαριούνται! Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό τα τελευταία 1000 χρόνια!           
Τι έχει συμβεί άραγε;             
H Mάγισσα Κατσούφω έχει κλέψει το μαγικό διαμάντι της Χαράς που κρατούσε πάντα τους ανθρώπους ορεξάτους και καλοδιάθετους.              
Και τώρα πως θα γίνει η ξακουστή γιορτή των Χριστουγέννων;          
Μια ομάδα παιδιών με τη βοήθεια της μαγισσούλας Γλυκούλας αποφασίζει να επιστρέψει το διαμάντι στη θέση του.        
Τα παιδιά παίρνουν το διαμάντι αλλά η Κατσούφω το αντιλαμβάνεται και η περιπέτεια αρχίζει!             
Θα καταφέρουν άραγε τα παιδιά να επιστρέψουν το διαμάντι και μαζί του τη χαρά και το κέφι στο χωριό; Θα γίνει η πολυπόθητη γιορτή των Χριστουγέννων;  
Τα ερωτήματα απαντώνται επί σκηνής με πολύ μουσική και κάλαντα από όλη την Ελλάδα.    
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Σταυρούλα Μανδαλά        
Μάγισσα Κατσούφω: Σταυρούλα Μανδαλά          
Μαγισσούλα Γλυκούλα: Μαρίνα Μανδαλά            
Μουσικοί: Δημήτρης Ματός (Ούτι, Ηχητικά Εφε)         
Πέτρος Ζαράνης (Κιθάρα, Νέι)       
Σκηνικά: Κώστας Μανιατόπουλος           
Κουστούμια: Αριστέα Γράβου         
Διάρκεια: 60 λεπτά        
11/12 5:00 μμ  (Σάββατο)         
12/12 3:30 μμ  (Κυριακή)         
18/12 5:00 μμ  (Σάββατο)        
19/12 3:30 μμ  (Κυριακή)        
26/12 6:00 μμ  (Κυριακή)              
http://www.operipatos.gr               
Χριστούγεννα με τον Αλέξανδρο Παππαδιαμάντη -  ‘Γουτού Γουπατού 
 ‘ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ ‘ του κυρ΄Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη"              
...τα άρρητα ρήματα του Μανώλη του Ταπόη",         
μια τρυφερή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία             
Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Ελληνική Παράδοση γνωρίζοντας καλαντα και ρυθμούς από όλη την Ελλάδα, μέσα από την τρυφερή ματιά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.         
Μια από τις πιο γλυκές και τρυφερές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες της ελληνικής λογοτεχνίας.          
O κυρ-Αλέξανδρος μας ταξιδεύει  στα ήθη και έθιμα του τόπου μας μέσα από την ιστορία του Μανώλη του΄  
Ταπόη΄΄…δηλαδή του Μανώλη του ΄΄Χταπόδι΄΄. Χταπόδι τον φώναζαν στο χωριό επειδή η αριστερή του μεριά έσερνε τη δεξιά.            
Μια βαθιά συγκινητική ιστορία που μας διδάσκει πως το διαφορετικό δεν είναι  απαραιτήτως ούτε περίεργο  . Κάλαντα από όλη την Ελλάδα συντροφεύουν το Μανώλη το Ταπόη και την παρέα του.           
Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι, ετσι.. οι ρόλοι αλλάζουν και τα παιδιά παριστάνουν με το δικό τους τρόπο την ιστορία που μόλις παρακολούθησαν.            Σκηνοθεσία: Μανδαλά Μαρίνα           
Ουτι & Ήχητική Επένδυση: Δημήτρης Ματός            
Θεατρικό παιχνίδι: Μανδαλά Σταυρούλα             
Αφηγητής, Ταπόης: Μαρίνα Μανδαλά          
Τσηλότατος:Ματός Δημήτρης           
http://www.operipatos.gr         
Κρατήσεις Θέσεων στα τηλέφωνα:210-9954189/6946235821         
19/12 12:00 μμ  (Κυριακή)                
26/12 3:30  μμ    (Κυριακή)                  
ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ               
Ο ''ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ'' είναι μια θεατρική ομάδα η οποία απαρτίζεται από νέους καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση σε δραστηριότητες που έχουν ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού.    
Οι παραστάσεις μας βασίζονται στο θεατρικό παιγνίδι και τη διάδραση και αποσκοπούν στη καλλιέργεια της φαντασίας και της συλλογικότητας.           
Πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο το παιδί έρχεται σε άμεση επαφή με το μαγικό κόσμο του θεάτρου και ας μην ξεχνάμε ότι το θέατρο είναι ένας υγιής δρόμος τόσο για τη πνευματική όσο και για τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών.     
Οι παραστάσεις μας παρουσιάζονται σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και πνευματικά κέντρα, καθώς επίσης και στο εργαστήρι μας όπου παραδίδονται μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής αγωγής και ζωγραφικής

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΩΤΡΕΚ» - Θεατρικό Εργαστήρι

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.             
Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη              
τηλ. 2310 991610 / fax. 2310 991610              
www.tf.auth.gr/teloglion, e-mail: teloglion@auth.gr                                            
Θεατρικό και εικαστικό εργαστήριο για μαθητές Ε'-Στ΄Δημοτικού και  Α'-Β' Γυμνασίου, διοργανώνει την Τετάρτη 8 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 19 Ιανουαρίου στις 18:00 - 20:00 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ. Εγγραφές μέχρι 6 Δεκεμβρίου 2010.               
Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του Τουλούζ Λωτρέκ μέσα από τα έργα της έκθεσης «HenrideToulouseLautrec» του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.            
Μέσω της τέχνης του θεάτρου, θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν ρόλους και να βιώσουν καταστάσεις που πηγάζουν από τη ζωή του καλλιτέχνη, όπως τη διαφορετικότητά του, τον τρόπο που την αντιμετώπιζε, τις σχέσεις του με το περιβάλλον του.              
Επίσης, όσον αφορά το έργο του, τα παιδιά θα διερευνήσουν την πορεία του Λωτρέκ προς την ανακάλυψη της δικής του έκφρασης στην τέχνη, τις επιρροές από άλλους καλλιτέχνες και την πρωτοποριακή δουλειά του με αφίσες, προσκλήσεις, εικονογραφήσεις περιοδικών.              
Για την καλύτερη κατανόηση του έργου του, μια από τις συναντήσεις, θα περιλαμβάνει εικαστικές δραστηριότητες που θα εστιάζουν στο ενδιαφέρον του Λωτρέκ για την φωτογραφία.        
ΕΜΨΥΧΩΤΡΙΕΣ:               
Λία Ναλμπαντίδου, φωτογράφος.              
Μελίνα Χατζηγεωργίου, εκπαιδευτικός, δασκάλα θεάτρου.             
ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ:                 
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε τέσσερις συναντήσεις και θα αφορά μια σταθερή ομάδα παιδιών (10-15 άτομα).                  
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα των Εργαστηρίων Δημιουργικής Έκφρασης του Τελλογλείου τις εξής ημερομηνίες: Τετάρτη 8 και 15 Δεκεμβρίου, 12 και 19 Ιανουαρίου στις 18:00 - 20:00.              
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 25 ? ανά άτομο.                   
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τηλ. 2310 - 991615)                    
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:                           
Ώρες λειτουργίας του εκθεσιακού χώρου (Δευτέρα-Τετάρτη 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 09:00-14:00, και Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:00) στην υποδοχή του Τελλογλείου (τηλ. 2310 24 71 11) από 20/11 έως 01/12 2010