Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Σελήνη: Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Σάββατο 22 Νοεμβρίου

selini

Σελήνη: Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, Σάββατο 22 Νοεμβρίου

Πότε είναι ανάδρομη η Σελήνη και πώς επηρεάζει αυτό τη συμπεριφορά του/της αγαπημένου/ης μου;
Η Σελήνη είναι στο Σκορπιό... θα πάρω λεφτά;
Έχετε τέτοιου είδους ανησυχίες; Λυπούμεθα ΔΕΝ μπορούμε να τις απαντήσουμε. Εδώ που τα λέμε, όποιος σας απαντήσει, ψέμματα θα σας πει.
Εμείς μπορούμε να σας πούμε πώς και πότε σχηματίστηκε η Σελήνη. Θα σας πούμε για τη σύστασή της, για τη χρησιμότητά της στη ζωή μας εδώ στη Γη, για τις προσπάθειες που έκανε το ανθρώπινο είδος να την εξερευνήσει.
Θα μιλήσουμε, γιατί η Σελήνη στρέφει πάντα το πρόσωπό της προς τον πλανήτη μας και γιατί το σύστημα Γη- Σελήνη θεωρείται δίδυμος πλανήτης μάλλον, παρά πλανήτης - δορυφόρος.
Πρόκειται να σας δείξουμε την αθέατη πλευρά της, να σας ξεναγήσουμε στους κρατήρες της, στα όρη και στα υψίπεδά της, να περπατήσουμε μαζί σας στα ρήγματα και στα φαράγγια της.
Εισηγητές: Χριστίνα Ηρακλέους, Άρης Μπότας
Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

OPTICUM T90 HD DUAL CORE - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

OPTICUM T90 HD DUAL CORE


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Έφτασε το νέο μοντέλο επίγειου ψηφιακού δεκτή HD της Opticum, με τον κωδικό HD T90, ο πρώτος δεκτής που φέρει επεξεργαστή ALI DUAL CORE. Έχει εξαιρετικές δυνατότητες multimedia player αρχείων Divx, Mkv, Xvid, H264, Avi, mov, DVDRip. Eπίσης ο δέκτης δέχεται εξωτερικό σκληρό δίσκο για λειτούργεια PVR, με δυνατότητα timeshift, παγώματος και μετακίνησης.

  • Τύπος Επίγειου Ψηφιακού Δέκτη: DVB-T, MPEG2 / MPEG4 AVC/H.264.
  • Chipset: ALI3601E.
  • Ανάλυση εικόνας: 576p, 720p, Full HD 1080p.
  • Συνδεσιμότητα: High Speed USB 2.0, 1 x SCART, ANT IN, digital audio output S/PDIF, Aναλογική έξοδος ήχου 3,5mm, 1xHDMI .
  • Ενδείξεις: LED display (Πράσινο χρώμα).
  • Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: PVR και λειτουργία TimeShift, Υποστήριξη ΕPG και υπότιτλων, αναπαραγωγή πολυμέσων, Yποστήριξη Dolby& Dolby Digital Plus audio.
  • Πολύγλωσσο Μενού: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Ρωσικά, Τούρκικα, Αραβικά, Κροατικά, Ουγγρικά, Ελληνικά, Πορτογαλικά.
  • Υποστηριζόμενα φορματ αναπαραγωγής:Divx,MKV,Xvid,Avi,X.264,MOV,VOB,FLV,3GP,TRP,TP,TS,M2T,M2TS,DVDRip,BDRip.
  • Eνεργειακή κατανάλωση(stand by mode): 1 W
  • Διαστάσεις (Π x Β x Υ): 180 x 90 x 30 mm.
  • Βάρος: <0,4Kg.
  • Εγγύηση: 2 έτη.
  • ALINCO DJ-500 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

    ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G 


    ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Nεο στην αγορά το DJ-500 με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G ,προσφέρει ποιότητα και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ, μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
    Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
    κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
    Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM σε προσιτή τιμή ALINCO!
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.
    DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ. SEMI DUBLEX DUAL WATCH

    Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF
    SPECIFICATIONS
    General
    Frequency range: [T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz [T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide [E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
    Modulation: F3E (FM)
    Frequency step: 2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
    Memory channel: 200 memory channels in total
    Antenna impedance: 50ohm unbalanced
    Frequency stability: +/- 2.5ppm
    Supply voltage: DC 7.4V (Battery)
    Current consumption: (Typical value)1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
    70mA squelched
    Battery-save ON: average 27mA
    Temperature range: Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)

    Ground: Negative
    Dimensions: 59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
    Weight: approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
    Transmitter
    Power output: (Approx.value) Approx.5 / 2.5 / 1W
    Modulation: Variable reactance FM
    Spurious emission: -60dB or less
    Max. deviation: FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
    Receiver
    System: Direct-conversion
    Sensitivity: Wide -12dBu / Narrow -9dBu
    Intermediate frequency: 1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
    Selectivity: -6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less
    AF output: 1W (10% distortion)

    ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    Ημερίδα για την εφαρμογή του νέου Νόμου για τα Ανοιχτά Δεδομένα στο Δημόσιο Τομέα

    Nέος κύκλος σεμιναρίων για αστυνομικούς σε θέματα εξαρτήσεων

    Βιβλιοθήκες στα FM

    Η ραδιοφωνική εκπομπή της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής κάθε Κυριακή 10 – 12 το πρωϊ από τη συχνότητα του Επικοινωνία 94 FM Ραδιόφωνο Δήμου Ηρακλείου Αττικής
    Επιμέλεια – Παρουσίαση: Γ. Γλωσσιώτης, Χ. Κυριακοπούλου Φ. Παυλίδου, Δ. Πολίτης
    Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 2ου συνεδρίου Κnowescape που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο της τράπεζας Πειραιώς, Λαδάδικα) συνδεθήκαμε τηλεφωνικά με τη Θεσσαλονίκη και συνομιλήσαμε με την κα Έλλη Παπαδοπούλου τελειόφοιτο σπουδάστρια του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
    Το 2ο Συνέδριο Knowescape διοργανώνεται από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, με οργανωτική επιτροπή που συντονίζει η κα Παναγιώτα Πολυδωράτου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙΘ.
    Η δράση Knowescape, της οποίας το όνομα εμπνεύστηκε για να εκφράσει την αδυναμία του ανθρώπου να ξεφύγει από τη διεύρυνση της γνώσης γύρω του, έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά πέρυσι, τον Απρίλιο του 2013, και έχει διάρκεια μέχρι το 2017 (4 χρόνια). Ως μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού πλαισίου που φέρει το όνομα COST, η δράση αυτή έχει στόχο να προάγει την επιστημονική έρευνα όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να την εμπλουτίσει υποστηρίζοντας τη μεταξύ τους συνεργασία, καταστώντας την ανοιχτή σε διεθνή επιστημονικά πλαίσια.
    Για πρώτη φορά, δημιουργείται μία πλατφόρμα όπου επιστήμονες της πληροφορίας, κοινωνιολόγοι, φυσικοί, σπουδαστές των ψηφιακών επιστημών και πληροφοριακοί, συνεργάζονται για θέματα που αφορούν την εξαγωγή δεδομένων (data mining) και την επιμέλεια αυτών των δεδομένων (data curation).
    Σκοπός, της εν λόγω δράσης, είναι να δημιουργηθούν διαδραστικοί γνωστικοί χάρτες για την απεικόνιση ιδεών και της οποιαδήποτε συσχέτισής τους με «βέλη» που παραπέμπουν στα συναφή θέματα μεταξύ των επιστημών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οργανώνονται και αντιπροσωπεύονται οι σχέσεις μεταξύ των ιδεών ως ένα σημασιολογικό δίκτυο. Ως τελικοί χρήστες των χαρτών μπορεί να είναι διεπιστημονικοί ερευνητές που αναζητούν κοινά στοιχεία μεταξύ των επιστημονικών πεδίων της έρευνάς τους, δημιουργοί μιας πολιτικής σε ένα επιστημονικό πεδίο, ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς που στοχεύουν σε καλύτερη πρόσβαση στις συλλογές τους και φοιτητές που αναζητούν ένα πρώτο προσανατολισμό στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
    Oι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου καλύπτουν τις ερευνητικές κατευθύνσεις της δράσης ως εξής:
    Φαινομενολογία και θεωρία των χώρων της γνώσης,
    Οπτική ανάλυση των χώρων της γνώσης – με άλλα λόγια, τους γνωστικούς χάρτες που προαναφέρθηκαν και
    Επιμέλεια και πλοήγηση στα δεδομένα που βασίζονται σε γνωστικούς χάρτες.
    Το Συνέριο χωρίζεται σε βασικές ομιλίες που καταλαμβάνουν και μεγαλύτερο μέρος στην έκτασή του και σε ενδιάμεσες συνεδριάσεις (sections) σχετικά με ποικίλα ζητήματα όπως η μοντελοποίηση των ερευνητικών πολιτικών, η γραφική ανάλυση στις αλληλεπιδράσεις των παραλλαγών της επιστημονικής συνεργασίας και η μελέτη περίπτωσης για την ύπαρξη σκόπιμων προκαταλήψεων πάνω σε «γνωστικούς» χάρτες.
    Προσκεκλημένη ομιλήτρια στη πρώτη ημέρα του συνεδρίου είναι η Καθηγήτρια Bettina Speckmann από το Τμήμα Μαθηματικών και Επιστήμης της Πληροφορικής του Eindhoven University of Technology, της Ολλανδίας, η οποία εξετάζει τη γεωγραφική απεικόνιση των μεταδεδομένων στις βιβλιοθήκες.
    Ακολουθεί η ομιλία του Dr Vincent Traag, διδακτορικό ερευνητή του Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies, με θέμα που αφορά στην ανακάλυψη των κοινοτήτων που βρίσκονται μέσα στα σημασιολογικά δίκτυα.
    Τη δεύτερη μέρα, βασικός ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Dr Wim Hugo, Τεχνολόγος μηχανικός και διαχειριστής της πληροφορίας στο South Africa Environmental Observation Network, ένα θεσμοθετημένο δίκτυο σχολών, πανεπιστημίων, επιστημονικών ιδρυμάτων και βιομηχανικών συνεργατών. Η ομιλία του επικεντρώνεται σε θέμα το οποίο ξεπερνά τα μεταδεδομένα, αυτό των Νανο-δημοσιεύσεων, των αρχείων pdf που αντιπροσωπεύουν τους ακαδημαϊκούς ισχυρισμούς και τα οποία καταγράφουν την επιστημονική προσπάθεια.
    Ακολουθεί η ομιλία της κυρίας Zoe Borovsky, Βιβλιοθηκονόμου για την Ψηφιακή Έρευνα και τις Υποτροφίες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες. Σκοπός της, να παρουσιάσει τις υπηρεσίες των βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και να γνωστοποιήσει τα κοινά στοιχεία που υπάρχουν μεταξύ των αντίστοιχων ερευνητικών διαδικασιών.
    Η τελευταία ημέρα ανήκει στην κυρία Elena Dimitrova, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαθηματικών Επιστημών του Clemson University (ΗΠΑ) η οποία θα μιλήσει για τη δημιουργία καναλιών στη μοντελοποίηση γονιδίων μέσα σε ρυθμιστικά δίκτυα.
    Τη δράση Knowescape, αναμένεται να παρακολουθήσουν αρκετοί σύνεδροι, τόσο από το εξωτερικό όσο κι απ’ την Ελλάδα. Σημαντικός είναι και ο αριθμός των φοιτητών του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας Θεσσαλονίκης που θα το παρακολουθήσουν αλλά και που βοηθούν ήδη στην οργάνωση του Συνεδρίου. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η αρωγή & ενεργό ανάμειξη των σπουδαστών του τμήματος σε ανάλογα εγχειρήματα που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό.
    Λίγες βδομάδες πριν, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σπουδαστήριο του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ημερίδα με θέμα: «Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) και η Συνεργασία της με το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης: Μια πρώτη προσέγγιση για τον Καθορισμό των Δεξιοτήτων των Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων της Πληροφόρησης» όπου δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και αλληλεπίδραση των φοιτητών με τους επιστήμονες του επιστημονικού πεδίου μας.
    Το Μάιο οι σπουδαστές του τμήματος συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην hμερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Οι βιβλιοθήκες ως φορείς κοινωνικής συνοχής σε περιόδους κρίσης» καθώς και στο περίπτερο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων όπου παρουσιάστηκαν επιτυχημένες λέσχες ανάγνωσης ενηλίκων, εφήβων, παιδιών από βιβλιοθήκες της Β. Ελλάδος.
    Η συμμετοχή των φοιτητών σε τέτοιες δράσεις είναι σημαντική γιατί μέσα από την αλληλεπίδραση με επαγγελματίες βιβλιοθηκονόμους, επιστήμονες της πληροφόρησης αλλά και πολίτες:
    γνωρίζουν καλύτερα τον πολυδιάστατο ρόλο που θα κληθούν να αναλάβουν με την απόκτηση του πτυχίου τους,
    ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου της Βιβλιοθηκονομίας και την ανάλογη εξέλιξη σε Ελλάδα και εξωτερικό,
    μέσα από τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση με διάφορους επιστήμονες, νιώθουν μέλη ενός συνόλου και γνωρίζουν καλύτερα τους εθνικούς και παγκόσμιους βιβλιοθηκονομικούς φορείς,
    τέλος, δίνεται η δυνατότητα για ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες, κάτι που γεννά θέληση, κίνητρο ώστε να αναπτύξουν τη γνώση τους και κατά συνέπεια την Επιστήμη που πρεσβεύουν.
    Η συμμετοχή στη δράση Knowescape έγινε με το ξεκίνημά της (2013) και αφορά σε διαχείριση γνώσης, δημιουργία προτύπων για διαχείριση δεδομένων και πληροφορίας σε ψηφιακό περιβάλλον. Οι κυρίες Παναγιώτα Πολυδωράτου και Ασπασία Τόγια συμμετέχουν ως μέλη της ελληνικής εκπροσώπησης στην επιτροπή που διαχειρίζεται τις διεργασίες της δράσης (management committee), καθώς συνάδει με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του Α.ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
    Η δήλωση συμμετοχής στο Συνέδριο είναι ανοιχτή μέχρι την Πέμπτη 20/11. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και για τις τρεις ημέρες και στο τέλος των εργασιών του παρέχεται σε όλους βεβαίωση παρακολούθησής του.
    Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.knowescape.org.
    Χάρτης ελληνικών Βιβλιοθηκών
    Βρες μια βιβλιοθήκη στην περιοχή σου! Επέλεξε την περιφέρεια για να δεις τον αντίστοιχο χάρτη
    Βιβλιοθήκες στα FM Άκουσε τις παλιότερες εκπομπές μας από το κανάλι μας στο Youtu

    Η «Νόστιμη γη» μας ταξιδεύει στα μυστικά της Ποντιακής Κουζίνας

    Η περιπλάνηση της «Νόστιμης γης» και του Βασίλη Καλλίδη στη περιοχή της Ξάνθης, αλλά και στα μυστικά της Ποντιακής κουζίνας συνεχίζεται!
    Ποιες Ποντιακές συνταγές και πότε θα τις δούμε!
    Δείτε περισσότερα εδώ...
       

    e-Pontos 
    Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

    Τα ΚαΦέ της ΠολυΓλωσσίας

    Τα ΚαΦέ της ΠολυΓλωσσίας
    Σάββατο 22 Νοεμβρίου @ Café Bazaar
     
     * Kαι τον Νοέμβριο πίνουμε όλοι μαζί τον καφέ μας,
    γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές
    και κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει σε δράσεις διαπολιτισμού,

    παίζουμε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε, εκπαιδευόμαστε, διευρύνουμε και διευρυνόμαστε ...

    Αγαπητοί φίλοι,
    Σε συνέχεια της ήδη μεγάλης επιτυχίας των ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του διεθνή ελληνογαλλικού φορέα διάδρασης Interaction Internationale Adelphopoiisi και της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή στα πλαίσια της Γιορτής «Θεσσαλονίκη – Πολύγλωττη Πόλις 2013-14» του Δήμου Θεσσαλονίκης, και των Καφέ της Πολυγλωσσίας στην καθημερινότητα της πόλης, που εγκαινιάστηκαν ως δράσεις τον Οκτώβριο του 2014, σας προσκαλούμε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο Café Bazaar  (Παπαμάρκου 34-36, Πλατεία Άθωνος) , από τις 16:00 και μετά να πιούμε μαζί καφέ και ...
    Με την υποστήριξη:
    1. του Διεθνούς Φορέα Interaction Internationale Adelphopoiisi
    2. της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή
    3. του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού StarClassic Radio (starclassic.gr)
    4. του Εκδοτικού Οίκου Enalia Mare καθώς και
    5. της Αction Art / Εικαστική Δράση

    *Την αφίσα φιλοτέχνησε η εικαστικός Τέτη Σώλου

    Διεύθυνση έργου: Argyro Moumtzidou | Natassa Mare Moumtzidou

    Gioacchino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»

    LOGO 5

    ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
    ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
    Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
    Gioacchino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»
    Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2014

    KAM
    Ώρα : 19.55
    Διοργάνωση : ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΕΝΝΑ
    Γενική Είσοδος : 18 €
    Παιδικό / Φοιτητικό / άνεργοι / ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) : 13 €

    Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».
    Metropolitan Opera of New York
    Gioacchino Rossini «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»
    Σε ζωντανή μετάδοση
    ΚΑΜ - Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 – 19.55
    Γενική Είσοδος : 18 €
    Παιδικό / Φοιτητικό / άνεργοι / ομαδικό (άνω των 20 ατόμων) : 13 €
    Περιγραφή
    Η ανάλαφρη παραγωγή της ΜΕΤ στην κλασική κωμωδία του Rossini – που έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο γνωστές μελωδίες του λυρικού μελοδράματος – παρουσιάζει την Ιsabel Leonard στο ρόλο της κεφάτης Ροζίνας, τον Lawrence Browlnlee στο ρόλο του πονηρού αγαπημένου της και τον Christopher Maltman στο ρόλο του απέραντα πολυμήχανου και γοητευτικού κουρέα. Ο Michele Mariotti διευθύνει τη ζωηρή και μελωδική μουσική.Υπότιτλοι : ΕλληνικοίCastΡοσίνα : Isabel Leonard
    Κόντε Αλμαβίβα : Lawrence Brownlee
    Φίγκαρο : Christopher Maltman
    Δόκτωρ Μπαρτόλο : Maurizio Muraro
    Δον Μπασίλιο : Paata BurchuladzeΣυντελεστέςΔιευθυντής ορχήστρας : Michele Mariotti
    Παραγωγή : Bartlett Sher
    Σκηνικά : Michael Yeargan
    Κουστούμια : Catherine Zuber
    Φωτισμοί : Christopher Akerlind

    23/11 Πορεία στις Σκουριές

    Βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=TV4D_mThfHY
    Ηχητικό:http://soshalkidiki.gr/wp-content/uploads/2014/11/2014_11_23_spot-kakabos.mp3

    Ο νικητής του διαγωνισμού για τον Ταΰγετο. Συρράκο-Καλαρρύτες και Χριστούγεννα στο Παρίσι.

    ArtTravel
    Συρράκο-Καλαρρύτες: Αετοφωλιές της Πίνδου.
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​sirrako
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​paris
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​me
     
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​albe
     
    ​​​​​​​​​​​​thes
     
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​pilio

    Πράγα: Περιμένοντας τα φώτα της γιορτής.

    ArtTravel
    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
    ​​​​​​​​riga
    ​​​​​​​monemvasia
    ​​​​​me
     
    ​​​albe
     
    nikitis
     
    ​​​
     

    Γιατί δεν αδυνατίζω; Τα έξι μοιραία λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό


    Γιατί δεν αδυνατίζω; Τα έξι μοιραία λάθη που
    επιβραδύνουν τον μεταβολισμό

    Τζάκια και σόμπες προκαλούν χρόνια
    αποφρακτική πνευμονοπάθεια

    Εσείς γνωρίζετε τη ”νόσο των μουσικών”;

    Η άθληση μειώνει τον κίνδυνο Πάρκινσον

    Ευάλωτοι σε καρδιακή προσβολή εν ώρα
    υπηρεσίας οι αστυνομικοί

    Το φιλί μας κάνει πιο… δυνατούς

    Επικίνδυνες ουσίες σε σαμπουάν και απορρυπαντικά

    Δεκάδες σκουλήκια ζούσαν στο αυτί ενός άντρα

    Η Λιβερία ανακτά τον έλεγχο στη μάχη με τον Έμπολα

    Το Κίεβο απαγόρευσε τις εισαγωγές πουλερικών

    Aπόδραση στην Ορεινή Αρκαδία|Nefeles Mainalon Resort

    Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr

    Nefeles Mainalon Resort

    Καλως ορίσατε στο Nefeles Mainalon Resort, ένα μοναδικό ξενοδοχείο στις παρυφές του Μαινάλου που αποτελείται το τέλειο καταφύγιο στην υπέροχη Αρκαδική φύση!

    Ορεινή Αρκαδία - Τα «Χωριά του Κολοκοτρώνη»
    Παραδοσιακά χωριά, έλατα, πλατάνια και καστανιές, εναλλαγές τοπίων, λιθόκτιστα καλντερίμια, ο ήχος του Λούσιου, η έκσταση όλων των αισθήσεων, συνθέτουν έναν προορισμό πραγματικά μαγευτικό, την Ορεινή Αρκαδία!
     
    Λαγωτό από την Αρκαδία
    Παραδοσιακή συνταγή από την ορεινή Αρκαδία!
     
     
    Τα πάντα για τον τουρισμό! www.tourism.gr Βρείτε μας στο

    ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

    ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 / 0400 UTC

    - ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
    - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
    ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
    ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΙΑ

    ΜΕΡΟΣ 2
    ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 21-11-14/21 UTC
    ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1012 ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ
    ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1016 ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ.ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1023 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ
    ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ 1026 ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ.
    ΜΕΡΟΣ 3
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 04 UTC
    ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΜΠΟΥΤ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΜΕΛΙΤΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΓΚΑΜΠΕΣ
    ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΣΙΔΡΑ
    ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΤΟΠΙΚΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΗΡΕΜΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.25 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
    ΤΑΥΡΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 33.00 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η
    7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΔΕΛΤΑ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
    ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΑΡΠΑΘΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
    ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25.20 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
    ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 ΕΩΣ 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ
    4.ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΡΑΚΙΚΟ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
    ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

    ΜΑΡΜΑΡΑ
    ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6.
    ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η
    6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
    ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

    Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

    ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
    ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
    TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-11-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

    ΜΕΡΟΣ 1
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-11-2014
    ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΡΟΧΩΝ.
    ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕΧΡΙ 7 ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ.
    ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ. ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 04 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 07 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ 4 ΜΕ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 05 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ, ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ME 7 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
    ΑΤΤΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΤΟΠΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 14 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
    ΜΕΡΟΣ 2
    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-11-2014
    ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΩΝ BΡΟΧΩΝ.
    ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
    ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 3 ΜΕ 5, ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 7 ΜΠΟΦΟΡ.
    ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

    Θωμάς Μπακαλάκος - Το Τραγούδι Του Λαού

    Αδιέξοδο στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα - in.gr

    Αρνείται να επιστρέψει στην Αθήνα
    Αγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα καθώς, παρά την τετράωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με βασικό «αγκάθι» το δημοσιονομικό κενό για το 2015.  
    Αμυγδαλέζα: Κραυγή μεταναστών από το στρατόπεδο κράτησης
    Όρους θέτει το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις μετεγγραφές
    Παπανδρέου: Επιμένει στις διαφωνίες του για τη Δημοκρατική Παράταξη
    Χαρτιά σε πέντε εκατομμύρια μετανάστες δίνει ο Ομπάμα με μονομερή πράξη
    Αίγυπτος: Ελπίδες αποφυλάκισης για δύο δημοσιογράφους του Al Jazeera
    Στο Κίεβο ο Τζο Μπάιντεν με στόχο την ενίσχυση της Ουκρανίας
    Αδιέξοδο στην τηλεδιάσκεψη με την τρόικα
    Κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός
    Στην τελική φάση ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
    [Alt-Text] [Alt-Text]
    Μυστηριώδης ευθυγράμμιση των γαλαξιών στον ιστό του Σύμπαντος
    Ο πλανήτης «διανύει το θερμότερο έτος» που έχει καταγραφεί
    «Στη φόρα» μεταδόσεις από χιλιάδες παραβιασμένες κάμερες
    Θριαμβευτική πρεμιέρα για την Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη
    Με πολιτική χροιά η απονομή των λατινοαμερικάνικων Grammy
    Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Πρωτάρη», Μάικ Νίκολς
    «Χέρι - χέρι» για το Top16, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
    Ο ΠΑΟΚ θέτει τη διοίκηση της Σούπερ Λιγκ προ των ευθυνών της
    Σέντρα το Σαββατοκύριακο ή... αφαίρεση 2 εκατ. ευρώ λέει η Nova

    2002 GR: «Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σταματήσει είναι ο χρόνος»
    Γιάννης Οικονομίδης: «Μέσω της βωμολοχίας βρίσκω την προσωπική μου αγαλλίαση»
    «Hunger Games: Η Επανάσταση», με Τζ. Λόρενς vs «Fury», με Μπραντ Πιτ, στις αίθουσες
    Ο Κ.Π. Καβάφης σε γραφή braille από το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση
    Volkswagen Passat Experience: το γεγονός της χρονιάς, στη Μεσσηνία
    Lexus LF-C2 Concept: Διπλή ταυτότητα
    Mercedes-Maybach S-Class 2015: Υπερπολυτελές ραντεβού στην Πόλη των Αγγέλων
    Καστοριά, ο δράκος και το σπήλαιο
    Ευρυτανίας περιήγησις...
    Η Αγία Μαρίνα και ο Κισσός
    H τέλεια περιποίηση για το πρόσωπο
    Τι τρώνε τα μοντέλα της Victoria's Secret
    Οι κανόνες της μόδας που δεν ισχύουν πια
    Όσο πιο ψηλό το γυναικείο τακούνι τόσο πιο εξυπηρετικοί οι άνδρες
    Τα τρανς λιπαρά κάνουν κακό στη μνήμη
    Φιστίκια, θαλασσινά και κρέας βελτιώνουν τη γονιμότητα
    Οι 5 μεγαλύτεροι φόβοι των γονιών …και πώς να τους καταπολεμήσουμε!
    Οι διάσημοι & τα αδέρφια τους (που μάλλον δεν γνωρίζατε!)
    Πόσο επώδυνος είναι ο τοκετός;
    SatNOGS: Έπαθλο $200.000 για το «ανοικτό» κυνήγι των δορυφόρων
    Γιατί πιθανολογείται ότι «δεν θα φορέσετε ποτέ τα Γυαλιά της Google»
    Λονδρέζος καλλιτέχνης θα ζήσει επί 28 ημέρες στην εικονική πραγματικότητα
    Hullsquared: Χαμηλές πτήσεις!
    Wim Van Der Valk - Continental 30: Η εξέλιξη του είδους